!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, July 15, 2015

De dood kan niet naar voren of rug worden verplaatst.

De rit was nog niet klaar (315)

(Deel 315), Depok, West-Java, Indonesië, 15 juli 2015, 22:54:00 GMT)

De dood kan niet naar voren of rug worden verplaatst.


Gedurende twee maanden zijn er drie van mijn collega's een kamer in Space Hemo Dialyse (Space Dialyse / HD) die ons zijn voorgegaan naar de schepper geweest. Innalillahi Wainnailaihi Rojiun. (Alle wezens zullen zeker terugkeren naar de Schepper of stierven).
Alle drie keek gezond een paar maanden eerder, maar plotseling HB hun bloed bleef na het doornemen van de behandeling proces om de Intensive Care Unit (ICU) te vallen, maar God lijkt zijn lot te hebben ingesteld.
Nu, er is een andere één van mijn vrienden, twee maanden geleden had een drie weken in-patiënt in de ICU, toen was gezond voor twee maanden, maar nu terug in de ICU gaan, en de dokter had al zijn vrouw dat alle kinderen en kleinkinderen verzamelden gevraagd. '' Het koesteren van de vrouw van mijn collega's, de dokter probeerde geduldig en oprecht memujuknya toen God de Vader het einde van dit tijdperk heeft ingesteld, als de dag van Eid al-Fitr slechts twee dagen weg zijn. En de vrouw lijkt te zijn afgetreden, zal de lucht Eid Fitri (Lebaran) in het ziekenhuis, of niet, natuurlijk Allah.

Als we de Koran te lezen, Surah Al-Hijr vers 5: Allah Hij zal zeggen:


(5). ما تسبق من أمة أجلها وما يستأخرون
Niemand umatpun dat de dood kan voorafgaan, en niet (ook) kan uitstellen (it).

Behalve dat God heeft ook het lot van de mens in het boek vast te stellen;

"Lawh Mahfuz".

Profeet alayhi wa sallam zei: "Allah heeft al het lot van alle schepselen ingesteld van vijftigduizend jaar voordat schiep God de hemel en de aarde". (HR. Muslim no. 2653).

"Niets een calamiteit overkomt op de aarde en (nor) in uzelf, maar het is ingeschreven in het Boek (Lawh Mahfuz) voordat Wij brengen het. Voorwaar, het is gemakkelijk voor Allah ". (. QS Al-Hadid: 22).

Dus als God onze dood heeft ingesteld, kunnen we niet wachten uitstellen na het feest van Eid al-Fitr of het versnellen, heb je al geschreven van God en alleen God weet, zelfs de profeet, de boodschapper en de Engel was zich niet bewust van deze onzichtbare materie.

Dit is de Koran O moslims

Door
Shaikh Su'ud SyuraimRamadan, de maand vol zegeningen en genade. In deze, de heilige zielen die duidelijk zal zijn, en de geest van het bereiken van de hoogste graad keiman steeds sterker. In deze, de liefde van al-Koran, de wens om mentadabburinya en gehoorzamen groeien. Net als de moslims niet willen worden gescheiden van de Koran, dat is de beste vrienden die nooit saai woorden. Wie lezen alsof hij praat met ar-Rahman. Allah swt zegt:

قد جاءكم من الله نور وكتاب مبين) 15 (يهدي به الله من اتبع رضوانه سبل السلام ويخرجهم من الظلمات إلى النور بإذنه ويهديهم إلى صراط مستقيم

Nu is gekomen tot u het licht van Allah, en het boek dat verklaart. Door het boek dat is, Allah leidt degenen die Zijn welbehagen om de verkeersveiligheid te volgen, en (met het boek toch) Allah werpen mensen van volledige duisternis aan fel licht met de toestemming van zijn, en laat ze aan de weg straight. [Al-Maidah / 5: 15-16]

Allah de Almachtige zegt:

إن هذا القرآن يهدي للتي هي أقوم ويبشر المؤمنين الذين يعملون الصالحات أن لهم أجرا كبيرا

Inderdaad al-Koran geeft instructies aan de (weg) is meer recht en geven Khabar blij Mu'min aan mensen die goede werken doen dat voor hen is er een grote beloning [al-Isra '/ 17: 9]

Niets is gunstig voor een dienaar in de wereld en het hiernamaals, in aanvulling op te kijken naar en het lezen van de Koran alle tijd en mentadabburi (reflecteren) het. Deze praktijk zal een dienaar van de verschillende goed en kwaad en de conditie van de daders om te weten te maken, maar ook een beeld van de aard van de wereld te openbaren. Deze praktijk brengt ook de daders leek te zijn onder de volgelingen van de eerder tijdens het kijken naar de kwelling en de bestraffing van Allah de Almachtige toegebracht aan de volgelingen van de vroegere.

Mensen die mentadabburi (overwegen) al-Koran als het zien van het zinken van het volk van Noach ook de farao en zijn volgelingen; Ze leek ook om sporen van blikseminslag 'Ad en Thamoed vinden.

Mensen die mentadabburi al-Quran zullen weten en begrijpen van de aard van het fruit en de goedheid zal worden gerealiseerd door de daders zal ook weten de aard van het kwaad en de gevolgen daarvan zullen de daders overkomen.

Allah heeft al-Koran gemaakt als een onderscheidende factor tussen de Waarheid en leugen. Mensen die op zoek zijn naar de leiding van al-Koran, dan zal Allah hem te eren, anders had hij die leiding uit andere dan de al-Koran te zoeken, zou de vernedering hebben er met hem gebeurd.

Umar bin Khattab radi anhu ontmoeten Nafi 'ibn' Abd al-Harith in 'Usfan - "Wie maak je een leider voor de mensen van de vallei" Hij is de vertegenwoordiger van Umar in Mekka, vroeg Omar, Nafi 'antwoordde: "Ibn Abza." Vroeg Umar weer, "Wie is hij?" Nafi antwoordde weer, "Een van onze voormalige slaven." Vroeg Umar, "Je aangesteld een voormalige slaaf?" Nafi 'zei: "Hij is goed in het lezen (geheugen) al-Koran en leerde hij ook farâ'id veld (wetenschap van de erfenis)." Toen zei Umar, 'Wanneer gij profeet Mohammed sallAllahu' alayhi wa salaam zei eens: "Voorwaar, Allah zal de mate van een volk met de oorzaak van al-Koran te verhogen, en vernederen de andere met, omdat al-Koran." [HR. Muslim ]

Al-Koran is het licht dat niet kan worden gedoofd. Hij is de weg die nooit heeft verloren mensen door; Hij was de bron van geloof en wetenschap; Hij gerechten geleerden en conditioneren van het hart; Hij is de wet van het leven, evenals drugs (genezer). Allah de Almachtige zegt:

قل هو للذين آمنوا هدى وشفاء والذين لا يؤمنون في آذانهم وقر وهو عليهم عمى

Zeg: "Al-Koran is het een gids en tegengif voor de gelovigen En degenen die niet geloven dat er een blokkade in hun oren, terwijl al-Koran is blindheid voor hen [Fusshilat / 41: 44]..

Al-Koran is een boek dat wordt bewaakt door Allah de Almachtige. De volgelingen van de hartstochten zeer hoopvol en blijven streven om de verzen van de Koran en zijn wetten met zeewater om niet naar links te verwijderen, maar het was slechts een wens die niet zullen materialiseren en inspanning zal nooit slagen, omdat ze niet staat zal zijn om te verslaan Allah de Almachtige is het bijhouden van de Koran.

Dit is haar boek van Allah de Almachtige dat via Gabriël Alaihissallam viel. Dus wat is geweest en wat zullen we doen? Zullen we het als leidraad en regelgeving voor ons in ons leven? Of gewoon te zien op de planken, onaangetast behalve in de Ramadan? Of we zullen steken met het of doen we graag een dorstige kameel in de woestijn tijdens het uitvoeren water in punggunghnya? Of onze oren als een trechter, de verzen van al-Koran in door het rechter oor en uit door het linker oor?

Imam Muslim overgeleverd in Sahih, dat Allah de Almachtige zei in Zijn Profeet:

إنما بعثتك لأبتليك وأبتلي بك, وأنزلت عليك كتابا لا يغسله الماء, تقرؤه نائما ويقظان

"Voorwaar, stuurde ik u om u te testen en testen van anderen met u en ik breng in een boek dat niet kan worden gewassen met water, je leest tijdens het slapen en wakker."

Dit is al-Koran, het boek greep de moslims, die de weg van het leven van ieder mens regelt. Dus O moslims! Laten we vrees voor Allah! Laten we onze praktijken met betrekking tot het boek van Allah te tonen is de manier van lezen, mentadabburinya en oefen het dan.

ثم أورثنا الكتاب الذين اصطفينا من عبادنا فمنهم ظالم لنفسه ومنهم مقتصد ومنهم سابق بالخيرات بإذن الله ذلك هو الفضل الكبير

Het boek dan passeren we aan de mensen die we kiezen tussen Onze dienaren, en onder hen zijn er zichzelf en onder hen zijn er midden en onder hen vervolgen zijn er (ook) wordt eerst goed doen met toestemming Allah. Dat is de grote gunst. [Fatir / 35: 32]

Laten we altijd vrees voor Allah! Laten we profiteren van deze gezegende maand door het lezen van al-Koran en mentadabburi verzen, faidah oogsten zoals veel van de lessen en adviezen die voor hem beschikbaar is. Omdat in de al-Koran zijn verhalen van mensen voor en na ons. Hoe gelukkig mensen die juist mentadabburinya; het zou ook de meest gelukkige mensen het hart en de huid trillen en bang toen ze hoorden van de verzen van al-Koran en haastte hij zich te herinneren Allah. Allah de Almachtige zegt:

إن في ذلك لذكرى لمن كان له قلب أو ألقى السمع وهو شهيد

Voorwaar, dit is er echt een waarschuwing aan degenen die de zin of het gebruik van zijn gehoor, terwijl hij toekeek. [Qaf / 50: 37]

Moge Allah ons onder degenen die altijd te lezen al-Koran, oefenen mentadabburinya het dan in ons dagelijks leven.

(Aangepast van vrijdag preek in de Grote Moskee van 15 Ramadan 1433 door Sheikh Su'ud Syuraim, met de titel van al-Koran ... Ja ummatal islam)

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 02 / Jaar XVIII / 1435H / 2014. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment