!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, July 26, 2015

Divorci dhe poligamia.

Udhëtim nuk ishte përfunduar (322)

(Pjesa 322), Depok, West Java, Indonezi, 26 korrik 2015 16:07 pm)

Divorci dhe poligamia.

Në thelb kjo do të jetë e vështirë për një grua që të pranojnë faktin se burri i saj do të martohet përsëri, ose të ketë një grua të dytë (poligamia) ose burrin e saj një çështje (takim apo marrëdhënie seksuale me gratë e tjera përveç vetes.
Shumica e femrave kur zbuloi se burri i saj kishte një grua tjetër, ose duke mating (i martuar), zyrtarisht në Zyrën e Çështjeve Fetare (Kua) dhe martuar (Nikahut) fshehtas (seri mating: I martuar ligjërisht sipas ligjeve fetare / por nuk janë regjistruar në Zyra Kua).
Shumica gratë menjëherë kërkoi divorcin (ndarje), gojarisht dhe me ligj (gjykatë).
Në Indonezi, gratë në fshat (Kampung) zakonisht pranojnë gjendjen ekzistuese, kjo do të thotë zakonisht dha dorëheqjen për gjendjen e tij e bëri poligaminë, zakonisht për shkak se gratë në fshat nuk janë ekonomikisht të pavarura dhe shumë të varur nga burri që jeton në shpenzimet familjare kuzhinë dhe kostot e tjera ( Shkolla / Edukimi) për fëmijët.
Ndërsa në qytetet gratë zakonisht ekonomikisht të pavarura në mënyrë që shumica e tyre paraqitur kërkesa për divorc nga burri i saj që e praktikojnë poligaminë.
Ka edhe disa prej atyre që lënë burrin e saj për të mbajtur poligaminë, dhe ende nuk e bëjmë divorcin, zakonisht në konsideratë të gjithë koston e edukimit (shkollat) janë ende të burrit të varur.
Edhe pse çifti është ende një shtëpi, gruaja e tij jetonte në katin e dytë, burri fjeti në katin e poshtëm (shtretër të veçanta), që do të thotë se edhe pse jashtë shtëpia e çiftit ende duket harmonike, por në shtëpi është në të vërtetë i gjallë si ferr, gjithmonë të luftuar pa Fundi i bazës.
Kështu jeta e vërtetë si pseudo-lumtur jetën e përbërë. Përsa i përket fesë aktuale vetëm kënaqje djalli në mënyrë që të vazhdojë të shkelë kurorën (SIN).
Nuk është më i gatshëm për t'i shërbyer burrit të saj (seks) në mëkaton burrit, sepse burri i saj është ende e vlefshme aq burri i saj, dhe të njëjtat gratë padrejta burri i saj gjithashtu mëkat.
Deri Profeti në thënien e tij paralajmëron se një burri i cili nuk bën drejtësi për gruan e tij në Ditën e Gjykimit do të kandidojë si një goditje (duke ecur njëanshëm).
Allahu në Kur'an na lejon që të martohen (i martuar) në një maksimum prej katër gra, por në qoftë se kemi frikë nuk mund të bëjë drejtësi, atëherë vetëm njëjta grua kawinlah (monogamia) (Al Kur'an En Nisa ajeti 4)
Vetë Profeti Muhamed bëri poligaminë, pasi gruaja e tij të parë (Hatixhja) vdiq, gruaja e tij dhe madje edhe atëherë përveç Aiyah, janë të veja të luftës (xhihadistët), ka qenë mbi 60 vjeç, ndërsa Profeti, kur ajo ishte ende 50 vjeç.
Pra, Profeti Muhamed për shkak të detyrës së tij poligame fetare jo vetëm të kënaq në seks epshit.
Pas të gjithë profetët dhe apostujt e pagabueshme (Perëndia mbahen nga mëkati), kështu që gjithmonë të bëjë drejtësi për gratë e tij.
Njerëzit, pra, sepse ne nuk janë të pagabueshëm, kështu që mendoj se dy herë përpara se të vendosë për të poligamisë.

Shkaqet e shkurorëzimit dhe këshilla parashikojnë.

Nga
Shejh Dr. Muhamed Nasir Al Humeid


Është diçka që është shumë alarmante, numri i rasteve të shkurorëzimit në botën islame për shkak të faktorëve të ndryshëm, të cilat në fakt mund të parashikuar. Edhe pse ndikimi është shumë shqetësuese në komunitet; individualisht ose në grupe. Nuk do të jetë e mundur për të gjetur zgjidhje për këto çështje në thesaret e Sheriatit islam e cila ka një kompleksitet dhe të përsosur?

Ky artikull është vepër e një dijetar i quajtur Dr. Muhamed Nasir Al Humeid. Ai është një prej stafit mësimdhënës në Jami'ah Islamiyah Al Medine. Shkrimi është një reflektim i shoqërisë së botës islame janë tani semankin larg nga udhëzimet e Kur'anit dhe Sunnetit. Si rezultat i saj, një përpjekje për të krijuar një Sheriatin shoqërinë e Islamit është e mirë dhe e drejtë me strukturën e martesës filloi të ulet me numrin e rasteve të shkurorëzimit.

Në këtë letër, ai përmendi disa pika të rëndësishme që shkaktojnë divorcin. Shumica e shkaqeve të saj, mund të parashikohet dhe nuk ka zgjidhje. Megjithatë, disa të cilët nuk kanë alternativë tjetër, përveç divorcit.

Ai u nda për shkak se ky divorc në tri pjesë. Së pari, që prej ardhjes së divorcit të burrit. Së dyti, që nga divorci ardhjen nga gruaja e tij. Së treti, për shkak se divorci është shkaktuar nga dy familjet martuar çifte.

Divorcoheni për shkak që vjen nga burri dhe zgjidhjet
Së pari: Burri nuk i përmbush detyrimet e imponuara -që Perëndisë përdhe të gruas, është për shkak të faktorëve injorant (nuk e kuptoj), neglizhente, apo për shkak të qëllimisht kundërshtuar Sheriatin e Allahut.

Siç duhet, një burri të mësojnë të dini për të drejtat e gruas së tij. Nuk qullos është e parëndësishme, dhe le të kenë frikë Allahun në bashkëpunëtorit të tij. Kështu, pritet që arka e tyre familjare së bashku do të mbetet një lundrimit të qëndrueshme nën kujdesin e Sheriatit fisnik islam. Ndër të drejtave të gruas ndaj burrit të saj, burri për të trajtuar gruan e tij të mirë, duke i dhënë atij një jetesë, nderin, sexhde-butë, njeh të metat e gruas së tij, dhe e dekoruar në frontin e tij.

Ibn Abbasi anhu ka thënë: "Unë jam shumë i lumtur dhe të përpiqemi për të bërë deri në frontin e gruas sime, pasi unë do të jenë të lumtur nëse ai veshur për mua, sepse Perëndia tha:

ولهن مثل الذي عليهن بالمعروف

Për ata (gratë) janë të drejta që duhet të plotësohen (për burrat e tyre), pasi ata kanë të drejta që duhet të përmbushen burrin. [El-Bekare: 228]. [1]

Së dyti: Mos i binden vullnetin e lem selam e sallallahu alejhi selam, (dmth) në mënyrë që të martohet me një grua të devotshëm fetar, si në fjalët e tij,

تنكح المرأة لأربع لمالها ولحسبها ولجمالها ولدينها فاظفر بذات الدين تربت يداك

Gratë i martuar për katër gjëra, pasi pasuria e tij, pasardhësit e tij, bukurinë, dhe të fesë; pastaj kërkoni fetare. [2]

Kur një nga dy janë fetar, ndërsa të tjerët nuk i binden, ajo patjetër do të ndodhë stuhi të ndryshme në mes të dy. Një i devotshëm do të bëjnë gjëra që Perëndia miraton, ndërsa partneri i tij i cili nuk është i bindur, ajo patjetër do të kënaq dëshirat e tij.

Nëse, një njeri i cili do të bindë gratë të marrin parasysh mesazhin e lem selam e sallallahu alejhi selam më lart, për të gjetur një çift të cilët janë të gjata fetare -although duhet të presë deri në marrjen e grua. Duke u martuar me gra fetare, burrat padyshim do të jetë në gjendje për të transportuar lundruar në shtëpi me plot të lumtur, me lejen e Zotit të kursit.

Një burri ka një përgjegjësi të madhe për të predikuar me gruan e tij dhe e këshilloi atë me durim, i mençur dhe i butë. AllahSubhanahu ue Ta'alal tha,

وأمر أهلك بالصلاة واصطبر عليها

Dhe komandën familjen tuaj për t'u lutur dhe të jenë të durueshëm mbi të. [Taha: 132].

Tha Allahu.

ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن

Dhe të thërrasë njerëzit në Zotin rrugët tënd me urtësi dhe këshilla të mira, dhe argumentojnë ato në mënyrën më të mirë. [An-Nahl: 125].

Kështu, gruaja pritet të jetë në gjendje të jetë më mirë me lejen e Allahut.

Së treti: Kushtet familjet larg nga atmosfera fetare dhe bindemi Perëndisë, sidomos nëse në shtëpi ka mjete të ndryshme që dëme, të tilla si transmetuese televizive, revista apo CD-ve që dëmtojnë themelet e moralit.

Duhet, në shtëpinë e një besimtari është lexuar gjithmonë Kur'anin, sidomos Sure el-Bekare e cila ka përparësi. Profeti Muhamed salallahu alejhi ue selam.

لا تجعلوا بيوتكم مقابر, إن الشيطان ينفر من البيت الذي تقرأ فيه سورة البقرة

Ju nuk duhet të bëjë shtëpinë tuaj duken si një varrezë; vërtetë djalli-djalli do të kandidojë larg nga shtëpitë që lexohen në atë Sure Bekare. [3]

Kështu është e qartë, se shtëpia nuk është recituar Kur'anin, edhe ajo është e mbushur me mjete të pamoralshme ftuar zemërimin e All-llahut, (shtëpi) do të jetë i dashur nga shejtani-djalli. Së fundi, qetësi dhe qetësi u zhduk, duke rezultuar në të shkatërruara luluhnya mahligai familjeve kanë nxitur.

Duhet, çiftet duke u përpjekur për të mbajtur shtëpinë e tyre, në mënyrë që të mos hyrë djalli-djallin, si ata mbajnë atë nga hajdutë hyrë. Të dy kanë të merren me gjëra që janë të dobishme në botë dhe në jetën e përtejme, në vend se të përpëlitej zënë në pamoralshme për të shkatërruar atë. Zbukuro shtëpinë me dhikrullah, transmetimi ose recitime të Kur'anit. Kjo është më e mirë e miqve në shtëpi. Tha Allahu.

ألابذكر الله تطمئن القلوب

Mos harroni me dhikrit ndaj Zotit, zemrat gjejnë kënaqësi. [Ar Ra'du: 28].

Një besimtar i cili vepron nuk duhet të mashtrohen, në qoftë se ju shihni plotë ekonomive familjare përpëlitej mosbindje dhe munker, por sikur të dy çiftet (ato) që jetojnë në harmoni dhe paqe pa asnjë mosmarrëveshje. Në një hadith të transmetuar nga Ibn Mesudi radiallahu anhu, e-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë,

إن الله يعطي الدنيا من أحب ومن لا يحب ولا يعطي الدين إلا لمن أحب

Vërtet Allahu i Plotfuqishëm dhënë botës një nder për njerëzit të cilët dashur dhe urryer; por Ai nuk do të japë favore fenë, me përjashtim të popullit të tij të dashur vetëm. [4]

Perëndia qëllimisht u pata dhënë afat kryesit e mosbindjes, si në fjalët e tij,

لايغرنك تقلب الذين كفروا في البلاد; متاع قليل ثم مأواهم جهنم وبئس المهاد

A nuk duhet të mashtrohen nga të pafeve Akti mbi tokë. Në të vërtetë kjo është vetëm kënaqësi e çastit, atëherë ata do të vihet në Xhehennem. Kjo është një vend i keq. [Al Imran: 196-197].

Si fjalë,

والذين كذبوا بئاياتنا سنستدرجهم من حيث لايعلمون; وأملي لهم إن كيدي متين;

Dhe ata që mohojnë argumentet Tona, Ne do t'i japim atyre afat, pa e ditur. atëherë unë do t'u japë atyre kohën e duhur. Në të vërtetë, akullore fuqitë e mia janë shumë të forta. [El A'raf: 182-183].

Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë,

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته

Në të vërtetë, Perëndia qëllimisht pezullojë (dënim) kundër një zhalim, kur është fjala për kohën e tij, Perëndia do ta dënoj atë, pa i dhënë mundësi përsëri. [5]

Njerëzit që duan të i kushtoj vëmendje në shtëpitë në të cilat mosbindje të plotë, do të gjeni, se ata jetojnë në paqe përgjithmonë. Sigurisht shumë nga ata që jetojnë në shok dhe ankth. Fjala e Allahut,

من كان يريد العاجلة عجلنا له فيها مانشآء لمن نريد

Kushdo që dëshiron botën, atëherë ne do të japim të gjithë ata që duam. [El-Isra: 18].

Është e qartë, se jo të gjithë njerëzit që duan botën kënaqësi do të merrni atë.

Së katërti: Burri i cili nuk është i durueshëm. Ndoshta, ky faktor ndodh për shkak të neglizhencës, apo injoranca e karakterit themelore dhe natyrën e Perëndisë krijuar grua. Gruaja u krijua nga një brinjë shtrembër, si fjalët e lem selam e sallallahu alejhi selam.

استوصوا بالنساء خيرا فإنهن خلقن من ضلع وإن أعوج شيء في الضلع أعلاه, فإن ذهبت تقيمه كسرته وإن تركته لم يزل أعوج فاستوصوا بالنساء خيرا

Ju bëni mirë në pjesëmarrje të femrave. Në të vërtetë, ata janë krijuar nga një brinjë. Dhe me të vërtetë, me brinjën më të shtrembër është më mbi krye. Nëse jeni duke u përpjekur të shpjegoj atë, atëherë ju do të thyejnë atë. Nëse ju largoheni, atëherë ai do të mbetet e shtrembër. Pastaj, ju bëni të mirë atyre. [6]

Në një transmetim tjetër,

إن المرأة خلقت من ضلع ولن تستقيم على طريقة فإن استمتعت بها وبها عوج, و إن ذهبت تقيمها كسرتها, وكسرها طلاقها

Në të vërtetë, gruaja e krijuar nga një brinjë shtrembër, dhe ai nuk do të jetë në gjendje të mbetet istiqomah me një kusht. Në qoftë se ju të argëtohen me të, dhe ju do të gjeni atë tek ai, por ai ende nuk do ta bëj. Nëse jeni duke u përpjekur të shpjegoj atë, atëherë ju do të thyejnë atë, thyejnë kjo do të thotë që ju të përzërë. [7]

Burri le të kupton karakterin themelore dhe natyrën e grave, në mënyrë që t'i përgjigjet me mençuri dhe durim, sepse kjo është natyra e të gjitha grave. Kështu, burri mund të tolerojë gabimet dhe ata nuk kanë nevojë për të marrë atë personalisht. Hasan Basri rahimahullah ka thënë: "Një njeri fisnik nuk do të jetë në llogari shumë i kujdesshëm i të gjitha gabimet e tij." [8]

Së pesti: Zemërimi që përplot shumë në çështjen e burrit të saj shpejt rënë thalak. Në fakt, nuk janë në pjesën burri ka karakter të keq, (dmth) janë gjithmonë duke kërcënuar ta lë gruan, nëse ajo shkel atë që është e urryer, edhe në qoftë se vetëm parëndësishëm.

Burri duhet të jetë në gjendje për t'i bërë ballë turbullirave të zemërimit, dhe kërkoi për të heshtur. Mos le burri i saj flasin pa përmbajtje, të padashur të marrë fjalët "thalak". Tha Profeti salallahu alejhi ue selam.

ليس الشديد بالصرعة إنما الشديد الذي يملك نفسه عند الغضب

Nuk është një njeri i fortë që mund të trokas kundërshtarin tuaj në një luftë, (por) i fortë është ai i cili mund të bëhem i lagur kejolak zemëruar, kur ai do të jetë i zemëruar. [9]

Në një histori, kurrë një njeri erdhi tek Profeti salallahu alejhi ue selam dhe i tha: "Më jep këshillë," e-lAllahu alejhi alejhi ue selem ka thënë: "Mos u zemëro," ai përsëri pyeti dhe Profeti ishte ende mbajtur përsëritur: "Mos u zemëro . " [10]

Këshillë Rasululullah salallahu alejhi ue selam Në zemëruar Parashikoni.

• Duke u përpjekur të jenë të qetë kur shkojnë çmendur, tha Profeti salallahu alejhi ue selam.

وإذا غضبت فاسكت, وإذا غضبت فاسكت

Nëse ju merrni zemëruar, atëherë të jetë i qetë. Nëse ju merrni zemëruar, atëherë të jetë i qetë. [11]

• Merrni strehim tek Allahu prej shejtanit të mallkuar.
Sulejman Ibn Sard radi anhu transmeton, pasi dy njerëz janë kangjella kundër njëri-tjetrit në praninë e Profetit. Ndërkohë, ne ishim ulur në anën e tij. Njëri prej tyre fyer tjetrin me të zemëruar, të kuqe të përballet me lart. Pastaj Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë.

إني لأعلم كلمة لو قالها لذهب عنه ما يجد, لو قال: أعوذ بالله من الشيطان الرجيم ...

Unë e di një fjali, nëse e theksuar nga ai (njeriu që blushes, ed.), Atëherë zemërimi do të zhduket. Le të thotë:. Audzubillahi minasysyaithannirrajim (kërkoj strehim tek Allahu nga e djallit të mallkuar) [12]

• Nëse ju jeni të zemëruar, provoni të ulen. Nëse ende i zemëruar, atëherë le gënjeshtrën. Tha Profeti salallahu alejhi ue selam.

إذا غضب أحدكم و هو قائم فليجلس فإن ذهب عنه الغضب و إلا فليضطجع

Nëse dikush prej jush zemërohet dhe ajo ishte në këmbë, atëherë le të ulen. Nëse ende nuk qetësua zemërimi, atëherë le gënjeshtrën. [13]

• abdes, sepse abdesi mund të shtypur zemërimin. Tha Profeti salallahu alejhi ue selam.

إن الغضب من الشيطان وإن الشيطان خلق من نار وإنما تطفأ النار بالماء فإذا غضب أحدكم فليتوضأ

Në të vërtetë, zemërimi që vjen nga djalli. Dhe Satani krijuar nga zjarri. Dhe me të vërtetë, zjarri mund të shuhet me ujë. Nëse dikush prej jush zemërohet, atëherë berwudhulah. [14]

• Merr nga shtëpia për të shmangur grindjet.
Në kjo ka ndodhur ndonjëherë të Aliut, siç i transmetuar nga Buhariu dhe Muslimi nga Sahl Ibn Sa'adi, ai tregoi, Pejgamberi Fatimja shkoi në shtëpi, por ai nuk ka gjetur Aliun. Pastaj ai i tha Fatimes: "Ku është biri yt xhaxhai (Ali)?" Fatima u përgjigj, "Ne jemi duke argumentuar se më bën të zemëruar, atëherë ai doli dhe nuk marr një sy gjumë në shtëpinë time." Apostulli i-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë dikujt: "Kërkoni ku ai është! "Pastaj njerëzit kishin ardhur dhe i tha:" O i Dërguari i All-llahut, ai ishte duke fjetur në xhami, "Profeti erdhi tek ai në një gjendje të gënjyer, shall rënë nga supet e tij dhe me pluhur, pastaj Pejgamberi fshihen pluhurin nga ai dhe thonë:" Çohu, o Ebu Turaab Wake up, o Ebu Turaab! " [15]

Të dy burri dhe gruaja duke u përpjekur që të mos le enrages partnerin e saj, le të vetëm dy prej tyre e kanë kuptuar natyrën e secilit. Në këtë rast, gruaja duhet të përpiqet të shmangë gjërat që e bëjnë emocion burri i saj, dhe më në fund ra thalak.

Është diçka që është shumë alarmante, numri i rasteve të shkurorëzimit në botën islame për shkak të faktorëve të ndryshëm, të cilat në fakt mund të parashikuar. Edhe pse ndikimi është shumë shqetësuese në komunitet; individualisht ose në grupe. Nuk do të jetë e mundur për të gjetur zgjidhje për këto çështje në thesaret e Sheriatit islam e cila ka një kompleksitet dhe të përsosur?

Ai u nda për shkak se ky divorc në tri pjesë. Së pari, që prej ardhjes së divorcit të burrit. Së dyti, që nga divorci ardhjen nga gruaja e tij. Së treti, për shkak se divorci është shkaktuar nga dy familjet martuar çifte.
Së gjashti: Sjellja shpesh e bën një grua burri i keq kërkuan khul'a (kërkuar për një divorc duke kthyer prikë dhënë burrin e saj). Shumë një burri i cili ka një humor të keq, i turpshëm me gojë, gjithmonë duke sharë, mallkimi apo gjithmonë goditur gruan e tij.

Le burri frikë All-llahun në gruan e pjesëmarrjes. Ai duhet të jetë mirënjohës ndaj Perëndisë, i cili i ka dhënë atij një grua. Gruaja mund të bëhem i lagur paqëndrueshmëri dhe duke e bërë syahwatnya iffah (ruajtur shenjtërinë e vetë), veçanërisht në qoftë se gruaja i ka lindur fëmijët e saj. A nuk është kjo duhet të bëjë të falënderoj Allahun? Profeti salallahu alejhi ue selam vdes pa lënë testament.

إستوصوا بالنساء خيرا

A ju le në gratë shok.

Në një transmetim përmendet:

ألا واستوصوا بالنساء خيرا فإنما هن عوان عندكم

Mbani mend, ju bëjnë mirë në gratë asociuar. Në të vërtetë, ata janë "awanin [1] (rob) në anën tuaj. [2]

Profeti tha, "A nuk ju grevë gratë tuaja", pastaj Umeri erdhi tek Profeti dhe i tha: "Zu'irna [3] një Nisa (gratë kishin guxuar ta kundërshtojë burrin)," Profeti lejuar burrin për të rrahur gruan e tij. Pas se gratë erdhën në shtëpinë e lem selam e sallallahu alejhi selam trajtimi ankuar e burrave të tyre, Profeti ka thënë: "Një shumë e gra vijnë në shtëpinë e familjes së Muhammedit padisë trajtimin e bashkëshortëve të tyre. Në të vërtetë, burri që e bëri atë (rrahur gruan) nuk eshte prindërit më të mirë prej jush. "[4]

Ai tha gjithashtu.

لا يجلد أحدكم امرأته جلد العبد ثم يجامعها في آخر اليوم

Le të mos ndonjëri prej jush rrahur gruan e tij si një rob goditur, atëherë ai ndërhynte në fund të ditës. [5]

Në një transmetim tjetër.

يعمد أحدكم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه

Pse do një prej jush rrahur gruan e tij si një hit rob, atëherë qij saj në fund të ditës? [6]

Shtatë: Ai donte të kontrollojë pronën e tij, gruan, ose të detyrojë gruan e tij për t'i dhënë atij thesarin ai kishte. Ky rast refuzon shumë gra që kanë vende pune. Zakonisht kjo do të dëmtojë marrëdhëniet midis të dy, dhe jo një fund pak në divorc.

Tha Allahu.

ولا تعضلوهن لتذهبوا ببعض مآءاتيتموهن إلآ أن يأتين بفاحشة مبينة

A ju mbani ato (bashkëshorte) (për t'u martuar), në mënyrë që ju mund të sjellë disa nga thesaret që ata japin për ju, nëse ata kryejnë kobe vërtetë. [Një Nisa: 19].

Tha Allahu.

فإن طبن لكم عن شىء منه نفسا فكلوه هنيئا مريئا

Nëse ata me dëshirë japin pasurinë e tyre për ju, atëherë hani një gjobë. [Një Nisa: 4].

Kjo nuk është e ligjshme për burrin e merr pronën gruan, përveç me vullnetin e tij ose nëse gratë bëjnë nuzus. Kur një burrë martohet me një grua që e pasur, në qoftë se donin thesarin e gruas së tij, atëherë e pyeti për sexhde-butë. Kjo metodë është më efektive për të që të marrë dëshirën e tij. Një tjetër mënyrë që lejoi atë, me një kërkesë, që një grua duhet të ndihmojë atë duke i dhënë pjesë të të ardhurave të pagës së tij. Dhe kjo është e mirë; sidomos me punët e gruas së tij, do të zvogëlojë një shumë vëmendje dhe detyrimet e vogël ndaj burrit të saj. Kështu që nuk mund të mohohet, si lem selam e sallallahu alejhi selam.

المسلمون على شروطهم إلا شرطا حرم حلالا أو أحل حراما

Muslimanët janë të nevojshme për të mbajtur premtimet (Marrëveshja) që këta po kryejnë, nëse një marrëveshje e cila ndalon një i drejtë apo justifikuar paligjshme. [7]

Sa familje nuk bie përveç kur gruaja e tij i jep burrit se çfarë të presin. Gruaja le të kuptojnë këtë, për të ruajtur vazhdimësinë e familjes dhe për të mirën e fëmijëve në mënyrë që të mos lënë pas dore si. Allahu thotë, والصلح خير (Në fakt kjo është më mirë për të bërë paqe). Akti i grave duke i dhënë pasuri të burrit është një përpjekje për të bërë paqe. Shpresojmë se Perëndia do t'i japë atij shpërblim të mirë. Tha Allahu.

فمن عفا وأصلح فأجره على الله

Kushdo që është falës dhe pajtimi akt, atëherë shpërblimi shpërblimi i All-llahut. [Esh-Shura: 40]

Tetë: Burri indiferenca për gruan.
Shumë burrat nuk i japin vëmendje të mjaftueshme dhe të preferojnë për të fjetur jashtë në vend se të mbledhur dhe komunikimi me gruan e tij. Për më tepër, nganjëherë jashtë zënë në çështjet e parëndësishme dhe të padobishme.

Një burri është i detyruar të jetë në gjendje të sigurojë kohë dhe vëmendje të mjaftueshme për gruan e tij. Nuk justifikohet vazhdimisht duke e lënë gruan e tij, edhe pse pretekst të zënë duke bërë aktet e tjera të adhurimit, të tilla si agjërimi Sunetit dhe natës lutje. A nuk ka thënë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem.

إن لجسدك عليك حقا وإن لعينك عليك حقا وإن لزوجك عليك حقا

Hedhur ju keni të drejtë (për të pushuar), sytë tuaj kanë të drejtë (në gjumë), dhe gruaja jote ka të drejtë mbi ju. [8]

Pasi një grua erdhi tek Umer ibn el Hatab për t'u ankuar: "O komandant i besimtarëve. Burri im është gjithmonë një agjërimi dhe namazi i natës. Unë jam në të vërtetë ngurrojnë të raportojnë atë për ju për shkak të tij gjithmonë të kryejë adhurimin sunnah1. "Umeri u përgjigj:" Sa e mrekullueshme burri ", por ajo ishte ende duke përsëritur fjalët e tij, dhe Umeri tha të njëjtën përgjigje. Së fundi, Ka'ab el Asadi tha: "O komandant i besimtarëve. Kjo grua e vërtetë të denoncuar qëndrimin e burrit të saj që nuk kujdeset për atë më, "pastaj Umeri tha:" Ashtu si ju e kuptoni nga kjo grua, atëherë unë të largohet nga ju për të dëgjuar këtë rast. "Më në fund Ka'ab thirre burrin e saj. Kur erdhi (burri i saj), Ka'b tha: "Gruaja jote të padisë ju të Komandantit të Besimtarëve." Ai pyeti: "Për çfarë? Është sepse unë nuk i dha hani ose pini? "Ka'b u përgjigj," Jo "

Së fundi ajo tha:

ياأيها القاضي الحكيم رشده ألهى خليلي عن فراشي مسجده
زهده في مضجعي تعبده فاقض القضا كعب ولا تردده
نهاره وليله ما يرقده فلست في أمر النساء أحمده

O gjykatës i mençur,
Xhamia e kishte lënë pas dore burrin tim nga shtrati
Adhurimi bën ajo nuk kërkon shtrat
Adililah këtë rast, o Ka'ab dhe të bëjë që ju refuzon
Ditë e natë kurrë nuk fle
Në rastin e shok femërore, unë nuk e lavdërojnë atë

Burri i saj u përgjigj:

زهدني في فراشها وفي الحجل أني امرؤ أذهلني ما قد نزل
في سورة النحل وفي السبع الطول وفي كتاب الله تخويف جلح

Unë nuk Zuhud shkoni në shtrat dhe dhomat
Sepse unë e kam mbajtur të zënë dhe të hutuar nga ajo që ka zbritur
Gjegjësisht Nahl dhe shtatë shkronja të gjatë
Dhe Libri i Allahut më bëri të frikësuar dhe i shqetësuar

Me të dëgjuar këtë, Ka'b tha:

إن لها عليك حقا يا رجل نصيبها في أربع لمن عقل
فاعطها ذاك ودع عنك العلل

Ai ka të drejtë mbi ty, o njeri
Një kuotë katër-ditore për njerëzit që kanë kuptim
Berikah atë të drejtë, dhe të lënë të metë që është në ju, [9]

Nëntë: Trivial me formulimin "thalak".
Disa burra, shpesh duket kaq e lehte nga fjalët "thalak" për gruan e tij. Ndonjëherë shaka vërejtje lë buzët e saj. Edhe pse ka thënë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem.

ثلاث جدهن جد وهزلهن جد النكاح والطلاق والرجعة

Tre llojet e rasteve do të vazhdojnë të ndodhin, edhe pse flitet me zell apo në shaka, domethënë:. Martesës, divorcit, dhe ruju '[10]

Siç duhet, një burri të ruajtur gjuhën e tij. A nuk nënvlerësojnë thalak formulimi, i cili pa dashje të mund të minuar ndërtimin e shtëpisë, deri sa ajo mund të sjellë keqardhje zgjatur, pas oriz në qull.

Dhjeti: Ila '(burri zotohen) të mos ndërhyjë me të përgjithmonë, ose më shumë se katër muaj.
Kështu, kjo është një formë e burrit të brutalitetit ndaj gruas. Në këtë gjendje, gruaja ka të drejtë të paraqesë për divorc pas skadimit të katër muaj. Sepse Allahu xhele shanuhu thotë.

للذين يؤلون من نسآئهم تربص أربعة أشهر فإن فآءو فإن الله غفور رحيم وإن عزموا الطلاق فإن الله سميع عليم

Për burrat që nuk u zotuan për të ndërhyrë me gruan e tij, atëherë gruaja ka pritur për katër muaj. Nëse ai kthehet në një të ardhme të gruas së tij, All-llahu është mëkatfalës, mëshirues. Nëse ai ka ndërmend të divorcit, All-llahu dëgjon e di. [El-Bekare: 226-227].

Pastaj burri nuk duhet të menzhalimi drejtat e gruas. Tha Profeti salallahu alejhi ue selam.

اتقوا الظلم فإن الظلم ظلمات يوم القيامة

Mos kini frikë të bëni padrejtësi. Në të vërtetë, brutaliteti i errësirës në Ditën e Gjykimit. [11]

Nëse periudha katër mujore do të përfundojë, duhet ai ruju 'për gruan e tij, siç rekomandohet Allahun në Fjalën e Tij: Nëse ai kthehet në një të ardhme të gruas së tij, All-llahu falë, është mëshirues (El-Bekare: 226). Nëse jo ruju ', atëherë është obligim divorcit gruaja e tij, në qoftë se gruaja kërkon atë. Megjithatë, në qoftë se gruaja e pacientit (nuk do të kërkojë për një divorc, edhe pse ajo ka qenë më shumë se katër muaj), për hir të fëmijëve apo gjëra të tjera, atëherë kjo është në rregull për aq kohë sa ai beson mbrojtur nga aktet e paligjshme. Inshallah ajo (gruaja), do të merrni një shpërblim të dyfishtë shpërblim nga Perëndia, me shpresën se një ditë burri i saj mori udhëzime nga Perëndia. Tha Allahu.

ومن يتق الله يجعل له من أمره يسرا

Kushdo që është i përkushtuar ndaj Allahut, do të bëhet e lehtë për të gjitha punët e tij. [Ath Thalaq: 4].

Njëmbëdhjetë: Ndjenja e pakënaqur për shkak se gruaja e tij lindi një vajzë. Për shkak të injorancës, pjesërisht burri kërcënuar ta lë gruan, në qoftë se ajo merr një vajzë fëmijë.

Në fakt detyruar besnik atë të diktatit të All-llahut dhe takdirNya. Fëmijë femër apo mashkull ka lindur në vullnetin e tij vetëm. Si për njeriun, nuk mund të zgjedhin. Tha Allahu.

وربك يخلق مايشآء ويختار ماكان لهم الخيرة

Dhe Zoti yt, që krijon çdo gjë që e kënaq dhe të zgjedhur, nuk ka asnjë të drejtë e njeriut për të zgjedhur. [El Qhasas: 68].

Tha Allahu.

ويهب لمن يشآء الذكور أو يزوجهم ذكرانا وإناثا ويجعل من يشآء عقيما

Ai u jep të gjithë ata që i pëlqen baby girl, dhe të japë të gjithë ata që të dojë djalë, ai gjithashtu e bën askujt dojë shterpë. [Esh-Shura: 49-50].

Dymbëdhjetë: Shfaqet ndjenjat e pëlqejnë kundër gruas, si gjithmonë e krahasuar atë me gratë e tjera më të mirë se gruaja e tij në fe, moralit, bukurisë, dijes, inteligjencës dhe kështu me radhë. Së fundi, burri larg gruas së tij pa shkaktojë syar'i, të tilla si: gruaja meyeleweng apo burri kundërshtuar.

Burri duhet të jetë i durueshëm në mënyrë që ai ishte me fat për të marrë premtimin.

وعاشروهن بالمعروف فإن كرهتموهن فعسى أن تكرهوا شيئا ويجعل الله فيه خيرا كثيرا

Dhe rri me ta edhe. Bias kështu që ju ta urreni një send, por Perëndia bëri aty shumë më mirë. [Një Nisa: 19].

Në interpretimin e këtij ajeti, Ibn Abbasi ka thënë: "Burri sexhde-butë me gruan e tij, Perëndia i jep dhuratën e fëmijëve janë duke bërë mirë."

Ibn Kethiri ka thënë: "Ndoshta durimin tuaj, duke mos i lëshoni ju nuk më pëlqen, do t'ju sjellë lumturi në këtë botë dhe në tekstin e mëtejmë".

Imam asy Syaukani thënë: "Mund të ju urren qëndrimin ndaj gruas së tij, do të zëvendësohen Perëndinë me një qëndrim dashurie që do të sjellë shumë të mirë, marrëdhënie intime apo ushqim të fëmijëve. Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

لا يفرك مؤمن مؤمنة إن كره منها خلقا رضي منها آخر

(Le dikush e urren partnerin e saj. Nëse ai e urren një qëndrim të saj, sigurisht që në çdo gjë tjetër ai do të jetë i gatshëm). "[12]

Është transmetuar nga anhu Umer radiallahu ', tha ai, "Shumë pak familje janë ndërtuar mbi dashurinë. Megjithatë, shumica e njerëzve shok (i martuar), partner në bazë të Islamit, lidhur nasab ose për të bërë bamirësi. "[13]

Ibn Arabi ka thënë me sanadnya dhe i tha: "Nuk është një sheik i njohur dijetar dhe ka një nivel, i quajtur Ebu Muhamed Ibn Ebi Zejd [14]. Gruaja e tij sillet shëmtuar, nuk kryejnë detyrat e tyre si bashkëshorte dhe gjithmonë të dëmtojë atë me gjuhën e tij. Shumë njerëz ishin të befasuar dhe të denoncuar qëndrimin e kalit ndaj gruas së tij. Kur u pyetën në lidhje me qëndrimin e kalit ndaj gruas së tij, Ebu Muhamed gjithmonë tha, "Unë kam dhënë Perëndisë një shumëllojshmëri të gjerë të mirat, të tilla si: shëndeti, shkenca dhe skllevër kishte. Ndoshta im terhdapku gruaja qëndrim të shëmtuar shkaktuar dënimin e Perëndisë për mua, për mëkatet e mia. Unë jam i frikësuar, në qoftë se ai divorcuar mua duke shkuar poshtë testin më të rëndë se gruaja temperamentin provë shëmtuar. "[15]

Siç duhet, ky është një mësim i vlefshëm për burrat. Nuk ka rëndësi, nëse ai donte të martohej me një grua tjetër përveç. Tha Allahu.

فانكحوا ماطاب لكم من النسآء مثنى وثلاث ورباع

Martohen me gra të cilët janë duke bërë mirë, dy, tre ose katër. [Një Nisa: 3].

Trembëdhjetë: Tendenca e një burri për gruan e tij, në qoftë se dikush ka më shumë se një e për shkak të frikës së mëkatit; kështu ai u detyrua ta lë gruan që është më pak e preferuar.

Në këto rrethana, gruaja duhet të divorcuar pajtuar me burrin e saj, si fjalën e Perëndisë.

وإن امرأة خافت من بعلها نشوزا أو إعراضا فلاجناح عليهمآ أن يصلحا بينهما صلحا والصلح خير

Në qoftë se një grua ka frikë divorcuar nga burri i saj ose mbahen, atëherë kjo nuk ka rëndësi në qoftë se ata kryejnë si sulhu (marrëveshje), dhe pajtojë atë më mirë. [Një Nisa: 128].

Në interpretimin e këtij ajeti, "Aisha tha," Një burri pa të meta në gruaja nuk i pëlqen, të tilla si: mosha që kanë prindërit dhe shkaqe të tjera. Pra, ai synon të divorcit, por gruaja e tij iu lut burrin e saj jo për divorc, dhe të gatshëm për të pranuar ndonjë trajtim kundër burrit të saj. Pra kjo është një zgjidhje për të shmangur një divorc, në qoftë se të dy bien dakord. "[16]

Ibn Abbasi transmeton, "Sauda frikë Profeti divorcuar atë (sepse ai ishte i vjetër). Pastaj ai tha: "O i Dërguari i All-llahut, mos lë mua. Unë jam i gatshëm për të dhënë nga ana ime për 'Aisha,' Apostujt mori propozimin dhe ajet zbriti:. Nuk ka rëndësi në qoftë se ata e bëjnë një marrëveshje, dhe kjo është më mirë për të bërë paqe "[17]

Rafi 'Ibn Khadij them, se ai ka një grua që ka të vjetër. Pastaj ai u martua me një grua e re. Së fundi Rafi 'më të prirur për gruan e re. Duke parë trajtim Rafi ', ​​pastaj prindërit e gruas së tij protestuan. Pastaj Rafi 'rënë thalak një të tillë. Kur iddahnya do të përfundojë, Rafi 'i tha: "Nëse doni, unë do ruju' për ju; me kusht që, ju jeni të gatshëm (për të) perlakuanku ju. Nëse jo, (atëherë), unë do të heqim dorë iddahmu përfunduar, dhe nuk ruju 'për ju, "gruaja u përgjigj:" Ruju'lah, unë do të përpiqet të presë me qëndrimin tuaj. Pas Rafi ruju ', ai përsëri protestoi trajtimin e Rafi', atëherë Rafi 'vendosur për divorc. Rafi 'ka thënë: "Kjo është ajo që sulhu siç Allahu ka zbuluar në Fjalën e Tij:. Nëse gruaja kishte frikë divorcuar nga burri i saj ose mbahen, atëherë kjo nuk ka rëndësi në qoftë se ata kryejnë si sulhu (marrëveshje), dhe pajtojë atë më mirë" [18]

Të kuptuarit qartë sulhu Qëllimit në vargun, gruaja është e gatshme të pranojë çdo gjë që i është dhënë burrit të saj, pavarësisht nga të pasurit për të zvogëluar disa nga të drejtat e tyre, të tilla si detyrimi për të kaluar natën në burrin e saj ose të të jetuarit. Kjo është për të shmangur një divorc, dhe ajo mbetet gruaja. Për shkak se ajo do të jetë më mirë për atë, se sa të jetojnë pa një burri. Sidomos në qoftë se ajo ka fëmijë të burrit të saj, atupun ai ishte i vjetër dhe frikë për rrezikun e divorcit. Mos harroni fjalët e Zotit: Dhe është më mirë për të bërë paqe. [Një Nisa: 128].

Katërmbëdhjetë: zgjatur sëmundje që prek burrin e saj. Ndonjëherë ajo është shkaku i gruas kërkuar një divorc.
Nëse vetëm gruaja do të marrë kujdesin e pacientit dhe mbetet pret një përgjigje nga Perëndia, ai do të jetë më mirë për atë, si fjalën e Perëndisë.

إنما يوفى الصابرون أجرهم بغير حساب

Në të vërtetë, ata që janë të durueshëm do të shpërblehen pafund. [Ez-Zumer: 10]

Megjithatë, në qoftë se ai kishte frikë nga rrëshqitje në akte të paligjshme duke devijuar, shkaktoi burri i saj mund të shërbejë më nevojat e biologjike, (atëherë) në një gjendje si kjo, pse nuk e bëri ai të kërkojë që fenë dhe divorcuar për të ruajtur shenjtërinë e vetë; mban këtë rast është diçka që është e detyrueshme.

Pesëmbëdhjeti: Qëndrimet burri dyshimtë për gruan, për shkak të ndikimit të Satanit pëshpëritje. Ai duhet të kërkojë strehim tek Allahu nga e djallit të mallkuar, dhe nuk berperasangka keqe. Tha Allahu.

ياأيها الذين ءامنوا اجتنبوا كثيرا من الظن إن بعض الظن إثم

O ju që keni besuar, për të shmangur paragjykimet, paragjykimi aktuale është një mëkat. [El Huxhurat: 12].

Burri duhet të jenë të vetëdijshëm, se rasti i Satanit më të kërkuar është e ndarë në mes të dy burri dhe gruaja. Në një hadith, tha Profeti.

إن إبليس يضع عرشه على الماء ثم يبعث سراياه فأدناهم منه منزلة أعظمهم فتنة يجيء أحدهم فيقول فعلت كذا وكذا فيقول ما صنعت شيئا قال ثم يجيء أحدهم فيقول ما تركته حتى فرقت بينه وبين امرأته قال فيدنيه منه ويقول نعم أنت

Në të vërtetë shejtani vënë mbretërinë në ujë, dhe më pas ai u kujdes për ushtarët e tij. Pozita më e lartë është më i madh djalli fitnahnya për njerëzit. Njëri prej tyre i tha Satanait: "Unë kam bërë të tilla dhe të tilla," Djalli u përgjigj: "Ju nuk keni bërë asgjë", pastaj erdhi një tjetër djalli dhe i tha: "Kjo nuk është që unë të lënë dikë unë ngacmohem, deri sa kam arritur të ndarë ai me gruan e tij, "djalli u ul afër dhe tha:" Ju jeni më të mirë të ushtrisë sime. "[19]

Gjashtëmbëdhjetë: gruaja Burri është në pushtet. Migrimi i frerët shtëpiake e lidershipit të gruas së tij, të cilët duhet të jenë në burrin tanggan. Por Zoti thotë.

الرجال قوامون على النسآء بما فضل الله بعضهم على بعض وبما أنفقوا من أموالهم

Njeriu është një lider për gratë me të tepërt që Perëndia dha për disa prej tyre dhe për të siguruar jetesën për shkak se ato ofrojnë (me gratë). [Një Nisa: 34]

Ajo mund absolutisht të ndodhë, për shkak të bashkëshortit të dobësisë personale apo një supozim të rremë, se qëndrimi i tij ishte si një formë e homazh ndaj gruas së tij. Kështu që, kur ai është i ndërgjegjshëm dhe duan për të rivendosur atë për udhëheqjen e saj, rezulton se ai nuk mund të. Kështu që, përfundimisht çoi në divorc.

Që duke u martuar, burri duhet të jenë plotësisht të vetëdijshëm, se udhëheqja e familjes duhet të jenë në tanggannya. Mos lejoni që dashuria e tepruar apo krenari mund të martohet me grua, më në fund e bëri atë të dobët në prani të gruas së tij dhe të kulmojë me keqardhje padobishme.

Shtatëmbëdhjetë: Gruaja Burri vjen në shtëpi natën, pas një udhëtim të gjatë pa njoftim paraprak. Kjo e bëri atë ndonjëherë shohin gjërat që ai e urren, sepse gruaja në një gjendje jo të gatshëm për të. Profeti tha.

إذا أطال أحدكم الغيبة فلا يطرق أهله ليلا

Nëse jeni të udhëtojnë një kohë të gjatë, kështu që nuk ju vijnë në shtëpi gruan tuaj gjatë natës. [20]

Në një transmetim tjetër.

كي تمتشط الشعثة وتستحد المغيبة

Në mënyrë që gratë të vjetër të braktisur zbukuruar me flokë të krehur dhe të rruhet qimeve pubike. [21]

Burri i saj duhet të vijë në shtëpi gjatë ditës, kur ai u kthye në shtëpi nga udhëtojnë në një kohë të gjatë, dhe për të informuar më parë për kthimin e tij, gruan e tij në mënyrë që të mos habitur.

Tetëmbëdhjetë: Familjet janë ushqyer në bazë të korrespondencës, apo të komunikojnë me telefon -të cilat popullor me rrotull afat para martesës.

Familjeve Mahligai kropos dibanggun mbi një bazë si kjo, kjo zakonisht do të çojë në shkatërrim. Një llah thotë.

أفمن أسس بنيانه على تقوى من الله ورضوان خير أم من أسس بنيانه على شفا جرف هار فانهاربه في نار جهنم والله لايهدي القوم الظالمين

A është e të njëjtit njerëz të cilët ndërtuan themelet në krye të devotshmërisë dhe kënaqësinë e Allahut me ata që ndërtojnë themelet mbi humnerën e ferrit, e cila në fund të fundit e bën të bjerë në Ferr; All-llahu nuk do të çon ata që bëjnë kezhaliman. [Në Teube: 109]

Ibn Sa'di rahimahullah ka thënë: "Me të vërtetë një akt që është bërë me sinqeritet dhe duke ndjekur Sunetin, që kuptimi është ndërtuar mbi themelet e devotshmërisë që do të sjellë një parajsë e begatshme. Veprimet janë ndërtuar në qëllime të këqija, herezi dhe braktisje, që themeli është ndërtuar në buzë të humnerës, që e bën atë të zhytet në Xhehennem. All-llahu nuk do t'i udhëzojë ata zullumqarë. "[22]

Nëse njerëzit të cilët dëshirojnë të aplikojnë për një grua për të ardhur në kujdestarit të tij, dhe shkoi në shtëpinë e derës, si fjalën e Perëndisë.

ولكن البر من اتقى وأتوا البيوت من أبوابها

Por virtyti është i devotshëm, dhe të hyjë në shtëpitë nëpër dyer. [El-Bekare: 189]

Ibn Sa'di ka thënë: "Nga ky ajet mund të merren përfitime, se njeriu duhet të hyjë në çështjet e ndryshme të rrugës më e lehtë, pranë të cilit do të dorëzohen në destinacion." [23]

Gratë të mos bien në marrëdhëniet e paligjshme (takim) është mashtruese; mënyrë që të mos zemërimin Zotin e tij i cili do të sjellë dështim në jetën e tij.

Nëntëmbëdhjetë: Kur procesi i aplikimit, burri nuk shoh nusja. Ndonjëherë në mendjen e tij, duke imagjinuar burrin e saj për figurën e gruas ideale. Megjithatë, përfundimi i kontratës hyrë në room- -Kur ai ishte befasuar për të parë gruan e tij që nuk është aq ideale në imagjinatën e natyrës. Normalisht, kjo do të kthehet atë larg nga gruaja e tij.

Prandaj, duhet burri i ardhshëm pa se kandidati i parë femër të jetë dilamarnya. Familja e gruas të mos bllokojë atë, pasi kjo është n komanda Dërguari dhe u bë një nga faktorët që mund të përjetësojnë martesën.

Nga Mugires Ibn Shu'be, që ai propozoi për një grua, atëherë Pejgamberi i tha atij.

انظر إليها فإنه أحرى أن يؤدم بينكما

Shikoni në atë, sepse kjo do të melangengkan marrëdhënien tuaj. [24]

Njëzetë: i martuar vonë. Ekspertët argumentojnë se martohen në fund do të çojë në një marrëdhënie që nuk është i lumtur dhe harmonike si një ëndërr. Arsyeja, sepse të dy kanë shumë shije llojeve të ndryshme të vlerave apo normave të mjedisit me një shumëllojshmëri të ton. Kjo e bën të vështirë për të rregulluar temperamentin me një karakter partner. Derisa më në fund problemet e shumta që lindin si rezultat i përplasjes së dy karakterit të veçantë të vështirë komprometuar. Sondazhet dhe faktet gjetur ekspertë dëshmuar në fushën, që marrëdhënia martesore çiftet e martesës në fund së shpejti do të fragmentuar dhe ndërtesat shtëpiake ata kanë ndërtuar së shpejti do të shembet.

Prandaj, të rinjtë duhet të nguten për t'u martuar dhe të bëjë atë të ndodhë. Ne kujtojmë një hadith të lem selam e sallallahu alejhi selam.

ثلاثة حق على الله عونهم المجاهد في سبيل الله والمكاتب الذي يريد الأداء والناكح الذي يريد العفاف

Tre lloje të njerëzve që kërkohen për Perëndinë për të ndihmuar atë; një muxhahid në rrugën e Allahut, rob i cili dëshiron të shpengojë veten që të jenë të pavarur dhe të martohet me një 'iffah. [25]

Ky hadith i jep motivim për të rinjtë, që Perëndia premtoi se do të ndihmojë atij dhe për të lehtësuar biznesin e tij, nëse ai berazzam të martohet. Pra, nuk ka më asnjë arsye për të, por filloi të përpiqet të bëjë atë të ndodhë dhe të vënë besimin tim në Allahun.

Lë të jetë i njohur, që ishte martuar në moshë të re do të lehtësojë burrin pasagan dhe gruaja të jetë në gjendje për të bashkëvepruar dhe për të kuptuar natyrën e secilit. Për më tepër, martesa e hershme është shumë efektive për të ruajtur shenjtërinë e njerëzve, të ketë një ndikim pozitiv në shëndetin dhe të menduarit pjekuri të caktuar, pasi realiteti ka provuar. Kjo është arsyeja pse Islami sugjeron.

Në vend të kësaj gratë nuk janë gjithashtu tepër vonë për të martohen. Martesa e hershme është më mbështetës i lumturisë së brendshme, siç u përmend më lart. Në qoftë se është fjala për atë një njeri i cili sekufu "(ekuivalent), atëherë është e detyrueshme për të që të pranojë dhe të mos refuzojë, edhe pse arsyeja për studimin dhe kështu me radhë. Mos e humbni mundësinë që vjen. Bias kështu, nuk do të vijë përsëri me njeriun që sekufu 'apo edhe jo një i ardhshëm është propozuar.

Nëse ende dëshiron të shkollë, le të bëjë rregullimet e para burrit të saj, përveç nëse kjo rezulton se këto kërkesa do të jetë pengues në jetën e brendshme. Nëse kjo ndodh, atëherë është e detyrueshme për të që t'u japin përparësi çështjeve që mund të sjellin paqe dhe të pastrojë veten duke zgjedhur të martohen. Le të marrë një mësim nga gratë që ishin martuar me vonesë. Për shkak të arsyeve të mësipërme, përfundimisht ata humbasin shumë mundësi dhe shpërblime.

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 07 / Viti VII / 1424H / 2003M Publikuar Lajnah Fondacioni Istiqomah Surakarta, JL. Solo - Km Purwodadi. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]


No comments:

Post a Comment