!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, July 21, 2015

Guerrilla, effectief in Afghanistan versloeg de VS in Vietnam en de Sovjet-Unie

De rit was nog niet klaar (174)

(Deel 174, Depok, West-Java, Indonesië, 2 januari 2015, 19:17 pm)


Nasution
Guerrilla, effectief in Afghanistan versloeg de VS in Vietnam en de Sovjet-Unie

1945-1950 jaar groep genaamd Darul Islam (DI) in verschillende regio's in Indonesië een opstand tegen de Indonesische strijdkrachten (TNI).
In Zuid-Kalimantan naar Oost-Kalimantan grens binnenkomst operaties Darul Islam groep geleid door Ibn Hajar. De groep is een groep die moeilijk te verslaan is, gezien ze gebruiken guerrilla tactiek, tactiek van aanval en run, vielen het dorp of de dorpen die vervolgens bestonden lopen bosbouwbedrijf als het gaat se strijdkrachten.
Agusno korporaal, die het bedrijf toegetreden, ook onder andere lichamelijke en lichamelijke Usman Rochadi genomen uit de eenheid van Supplies en Transport Command (Bekumdam) Balikpapan, gestuurd naar de grens bossen in Oost-Kalimantan en Zuid-Kalimantan rond de grens van de stad Aberdeen en Land Grogot herinnerde:
'' Zodra we waren een groep plotseling aangevallen door de troepen van Ibn Hajar, de meeste van onze leden werden gedood, ik heb het overleefd omdat verborgen in de bush '',
'' Het lijkt Ibn Hajar krachten rond op mijn lichaam, maar ze zag me niet, '' deed voor de oorlog mijn opa uitgerust met salman Antong soort pandan bladeren en water in de flush op het lichaam, met spreuken Dato iets gelezen, zegt hij dus de vijand kan ons niet zien als we te verbergen. ''
Naast Ibn Hajar groep TNI soldaten ook met behulp van guerilla tactiek, die zijn zeer krachtig wanneer gebruikt in de jungle, zoals in Borneo.
Guerrilla is effectief gebleken bij de strijders samen met het leger tegen de Nederlandse kolonisten, Japans en Engels in Indonesië.
Deze tactiek is ook zeer krachtig in de Vietnam-oorlog, toen de Vietcong met een eenvoudige militaire uitrusting van het Amerikaanse leger tegen meer verfijnd.
Ook effectief als de Afghaanse Mujahideen tegen Sovjettroepen in Afghanistan 1980-1988.

5 Expert Guerilla Tactiek De veelgeprezen Wereldoorlog
Vietnam heeft net verloren een oorlogsheld generaal Vo Nguyen Giap. Honderdduizenden mensen reed vertrek Vo Nguyen Giap, de figuur van de strijd tegen de Franse kolonisatie en ook de aanval van de Verenigde Staten naar Vietnam.

5 Expert Guerilla Tactiek De veelgeprezen Wereldoorlog

Vo Nguyen Giap

Vo Nguyen Giap is ook bekend als één van de meesters van de guerrilla strategie. Hij leidde troepen in Vietnam Dien Bien Phu aanval met guerrilla strategie.

Naast Vo Nguyen Giap, de wereld kent veel meesters van de guerrilla. Een daarvan is de algemene trots van Indonesië, Algemeen AH Nasution. Hier is zijn beoordeling.

1. Algemeen AH Nasution

Algemeen Nasution bekend als een expert in guerrilla. Zijn ervaring als een guerrilla expert komt na goedkeuring Renville 17 januari 1948. Op dat moment Siliwangi troepen verplaatst naar Midden-Java. Nasution daarna als plaatsvervangend commandant van de strijdkrachten. Indonesische militairen wanneer het verwacht zal Nederland de militaire agressie I. Nasution herhalen was ontwerp weerstand van de mensen van het heelal met de kern van de guerrillaoorlog.

Algemeen AH Nasution
Algemeen AH Nasution
In de militaire agressie II, werd Nasution aangesteld als commandant van het leger in Java. Het hoofdkantoor is gevestigd in een dorpje in Prambanan en Kulonprogro, Nasution uitgegeven verschillende instructies uitvoering van de guerrilla. Nadat hij stafchef, Nasution was uitgeschakeld als gevolg van de gebeurtenissen van 17 oktober 1952. Nasution werd gereactiveerd in 1955 en vechten verschillende opstanden.

Algemeen Nasution staat bekend als een productief auteur. Hij schreef vele boeken, waaronder 11 volumes Rond Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Zijn boek Principles of Guerrilla vertaald in diverse buitenlandse talen. Dat gezegd hebbende, leren uit het boek Nasution Vietcong tijdens de oorlog tegen de Verenigde Staten in Vietnam.

Nasution schreef ook een autobiografie getiteld vervullen plicht roept zoveel 8 vols. Nasution overleed op 5 september, 2000. Zijn lichaam werd begraven in de TMP Kalibata.


2. Vo Nguyen Giap

Leidende militaire leider van Vietnam, generaal Vo Nguyen Giap die Franse troepen kunnen bedwingen in Dien Bien Phu, onthulde een aantal geheimen troepensterkte.

Eind april 1975 Noord-Vietnamese troepen in geslaagd om de Amerikaanse troepen te maken en Zuid-Vietnamese troepen op de knieën. Dit evenement werd gekenmerkt door een triest symbool voor Amerika toen de Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Vietnam met een helikopter te vliegen vanaf het dak van het ambassadegebouw.

Vo Nguyen Giap
Vo Nguyen Giap
"We worden gedwongen om te confronteren de meest krachtige imperialistische agressief en meedogenloos. De oorlog duurde vijf toediening van vijf presidenten en confronteren ons met ongelijke kracht", zegt Vo.

"Zonder houdt een pistool, kan Vietnam opstaan ​​en vernietig de slavernij zeekust en vervolgens sloeg twee grote imperialisten aan de natie en het volk te bevrijden. Laten we terugkijken in de geschiedenis van duizenden jaren, het bestuderen van de nationale cultuur en tradities en militaire erfgoed van het Vietnamese volk, evenals de revolutionaire tendens Vietnam. "

Volgens de Vietnamese volk kracht ligt in de ontwikkeling filosofie van het leven en de cultuur met patriottisme in de kern, (productie) gaf niet op het verlangen om te vechten. Deze kracht wordt gebruikt om de natuurlijke hardheid en buitenlandse agressie overwinnen.

General Vo geregistreerd zichzelf in de militaire geschiedenis van Vietnam als militaire strategieën zijn zeer briljant, zoals de belegeraars Franse troepen bij Dien Bien Phu in 1954 en het Tet-offensief (Tet Offensief) van de VS in Zuid-Vietnam in 1968. Het vlaggenschip strategie is guerrillaoorlog.
 Che Guevara3. Che Guevara

Ernesto Che Guevara werd geboren op 14 juni 1928. Hij was beter bekend als El Che of Che. Hij was een revolutionair, een arts, intellectueel, guerrilla-leider, diplomaat, militair expert op hetzelfde moment. Hij hield en gehaat door veel mensen.

Che Guevara
Che Guevara

Che Guevara kan betekenen liefde of haat. Voor sommige mensen, de naam is hetzelfde als de strijd voor vrijheid, maar voor anderen betekent moord. De oorspronkelijke naam was Ernesto Che Lynch. Als jonge Che bijnaam 'Chanco' (varkens), omdat zelden bad, zodat zijn lichaamsgeur. Hij veranderde T-shirts één keer per week.

Che schreef het boek Guerilla Warfare na de Cubaanse revolutie. Het boek werd gepubliceerd in 1961. Che's boek dient als een leidraad voor militanten in de hele wereld. Velen noemen de principes van guerrilla Che bijna als de inhoud van het boek Mao. Maar Che beweerde nooit een boek van Mao te lezen.
4. Mao Zedong

Mao Zedong was de leider van de Chinese Communistische Partij. Hij werd president van de Volksrepubliek China in 1949. Op het moment dat hij aan de macht was, Chinese mensen leven onder de ijzeren hand.

Mao Zedong
Mao Zedong
In de burgeroorlog in China tegen de nationalistische kamp, ​​Mao leidde vaak door velen als een guerrilla strategie aangenomen strategieën. Mao is een beginsel van de oorlog strategie, in tegenstelling tot geavanceerde, we trokken. Wanneer de vijand is het verzamelen, treiteren we. Als de vijand is moe, vallen we. Wanneer de vijand zich teruggetrokken, ons streven. Een slogan die snel aangenomen als het symbool van de strategie van Mao's is trek je arm alvorens. Op deze manier uit te blazen zal krachtiger zijn.


5. Lawrence of Arabia

TE Lawrence of Lawrence of Arabia was een avonturier van het Britse militaire strateeg. Hij schreef ook het meesterwerk 'The Seven Pillars of Wisdom "(1927). Hij mobiliseren van de Arabische revoluties en start de strijd tegen Turkije.
TE Lawrence
TE Lawrence

Hij was instrumenteel in het helpen Emiraten bij de behandeling van Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog I.

Hij introduceerde de theorie van de guerrilla tactiek in een artikel dat hij schreef in 1938. In zijn artikel dat hij vergeleek de guerrilla vechter met gas. Opstandelingen gevochten in het operatiegebied in willekeurige volgorde. Zij of de celkern bezetten een zeer kleine plaats terwijl gasmoleculen nemen een plaats in de kleinste kern container.

Opstandelingen kunnen rekenen met de groep voor tactische doeleinden, maar verspreid leidende positie. Vechters zoals dat is zeer moeilijk te verslaan.

Lawrence strijd gefilmd in 'Lawrence of Arabia' werd voor het eerst uitgebracht in 1962 met acteur Peter O''Toole zoals de geschiedenis van een karakter acteur. De film geslaagd om zeven Oscars waaronder beste film en beste regisseur David Lean krijgen.

guerrillaoorlog
Van Wikipedia, de gratis encyclopedie
"Guerrilla" en "Guerrilla War" redirect hier. Voor de video game, zie de Guerrilla oorlog (video game). Voor ander gebruik, zie Guerrilla (het ondubbelzinnig maken).
Niet te verwarren met de Gorilla.

Guerrilla is een vorm van onregelmatige oorlogsvoering waarin een kleine groep strijders als burgers of gewapende ongeregelde gebruik van militaire tactiek, waaronder hinderlagen, sabotage, aanval, oorlog, press-and-run tactiek, en mobiliteit groter en minder-traditionele militaire telefoon vechten ,


Spaanse guerrilla tegen de invasie van Frankrijk in 1808
De term, kleine vorm van "oorlog" in het Spaans, wordt meestal vertaald als "kleine oorlogen", en zei guerrilla (Spaanse uitspraak: [ɡeriʎa]), is gebruikt om het concept te beschrijven sinds de 18e eeuw, en misschien wel eerder. In Spanje is het gebruik van echte mensen die lid zijn van de guerrilla is guerrillero ([ɡeriʎeɾo]) als mannelijk, of guerrillera als vrouw. Deze term werd populair tijdens de napoleontische oorlog, toen de Spanjaarden in opstand tegen Napoleon's troepen en de strijd tegen een zeer superieur leger met behulp van guerilla strategie.
Agusno


De term "guerrilla" in Engels begin 1809, de gevechtsvliegtuigen beschrijven (bijvoorbeeld "The city is gemaakt door de rebellen"), en ook (zoals in Spanje) aan de gevechtsvliegtuig groep of band aangeven. Echter, in de meeste talen nog tonen een bepaalde stijl guerrillaoorlog. Het gebruik van kleine roepen verschillen in het aantal, de omvang en reikwijdte tussen de guerrilla leger en de formele, professionele soldaten landen.

Strategieën, tactiek en organisatie [bewerken]

Boer guerrilla's tijdens de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika

Een Koerdische guerrilla PKK in Zuid-Koerdistan, als onderdeel van de Koerdische-Turkse conflict, 2008
Strategie en tactiek van de guerrilla-oorlog hebben de neiging om zich te concentreren rond het gebruik, een kleine mobiele kracht om grotere, zwaardere één concurreren. [1] guerrilla richt organiseren in kleine eenheden, afhankelijk van de steun van de bevolking, alsook gebruik te maken van het terrein meer meegaand van kleine eenheden.

Tactisch, zou de guerrilla leger confrontatie met vijandelijke troepen grote eenheden te voorkomen, maar het vinden en het elimineren van kleine groepen soldaten om verliezen te minimaliseren en laat de kracht van de tegenstander. Niet hun doelstellingen om personeel te beperken, resource vijandelijke doelen ook de voorkeur. Al is het om de kracht van de vijand te verzwakken, waardoor de vijand uiteindelijk niet in staat om de oorlog weer te vervolgen, en dwingt de vijand zich terug te trekken.

Het wordt vaak verkeerd begrepen dat guerrillaoorlog moeten betrekken die zich voordeed als de burgers veroorzaken vijandelijke troepen niet naar een vriend te vertellen van de vijand. Dit is echter niet het belangrijkste kenmerk van guerrillaoorlog. De aard van de oorlog kunnen worden beoefend overal is er een plaats voor de strijders om zich in te dekken en waar de winst niet kan worden uitgebuit door krachten groter en meer conventionele.

Communistische leiders, zoals Mao Zedong en Ho Chi Minh Noord-Vietnam ofwel guerrillaoorlog uitgevoerd biedt een theoretisch kader dat dient als model voor soortgelijke strategieën in andere plaatsen, zoals Cuba "Foco" theorie en de anti-Sovjet-moedjahedien in Afghanistan. [2]

Mao Zedong samengevat de basis guerrilla tactiek aan het begin van China's "Second Civil Revolutionaire Oorlog" als: ". De voortgang van de vijand, we trekken de vijandelijke kampen, treiteren we de vijand banden, we vallen, de vijand retraites, we nastreven" [3]: p , 124 Ten minste één auteur crediteert de oude Chinese werken van The Art of War (afgeleid van ten minste 200 voor Christus) door het geven van instructie in tactiek zoals Mao [2]:. Pp. 6-7


Vrouwen Sovjet partizanen die onder Sydir Kovpak in het Duits-bezette Oekraïne
Terwijl de tactiek van moderne guerrillaoorlog komt uit de 20e eeuw, onregelmatige oorlogvoering, met behulp van de elementen dan de kenmerken van de moderne guerrilla-oorlogvoering, zijn er vele gevechten langs de oude beschavingen, maar in een kleinere schaal geweest. De groei heeft onlangs mede geïnspireerd door de theoretische guerrilla oorlog werken, te beginnen met de handleiding de Guerra de Guerrillas door Ramón Matías Mella geschreven in de 19e eeuw en, recentelijk, Mao Zedong Op Guerrilla Warfare, Che Guevara's Guerrilla Warfare en de tekst van de zelfde naam van Lenin, alle geschreven na de revolutie met succes uitgevoerd door hen in China, respectievelijk Cuba en Rusland. De notitie wordt gemarkeerd door guerrilla tactiek als, volgens de tekst van Che Guevara, die "gebruikt door de partijen gesteund door de meerderheid, maar die heeft een veel kleiner aantal wapens om te worden gebruikt in de verdediging tegen de onderdrukking". [4]

Geschiedenis [bewerken]
Hoofd artikel: Geschiedenis van guerrilla-oorlog
Guerrilla tactieken die gebruikt kunnen worden door prehistorische stammen soldaten tegen vijandelijke stammen. Bewijs van conventionele oorlogvoering, aan de andere kant, niet verschijnen totdat 3100 voor Christus in Egypte en Mesopotamië. Sinds de Verlichting, heeft ideologieën zoals het nationalisme, liberalisme, socialisme, en religieus fundamentalisme een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de opstand en de guerrilla. [5]

Een belangrijk voorbeeld van de guerrilla in de 17e eeuw in India toen Maratha onder leiding van Chhatrapati Shivaji Raje Bhonsle (oprichter van de Maratha Rijk) de islamitische koninkrijk rond Bijapur Sultanaat en Qutub Shahi Rijk, dat een directe numerieke voordeel en een groot leger, maar een beetje kennis aangevallen over de geografische indeling van de West-Ghats en het Deccan Plateau. Hij verzamelde een klein leger en voortdurend aangevallen militaire kampen en won vele veldslagen, zelfs met de significante cijfers. Dan, dezelfde principes gebruikt in de omverwerping tiranic Mughal Rijk. [6]

Ook de 17e eeuw in India Jat soldaten, als Gokula Raja Ram Jat, ook gebruikt Dhar (guerrilla) tegen de Mughals. Het aantal reguliere soldaten waren niet geweldig, maar de effectiviteit van hun Dhar (guerrilla) tactiek en duidelijk in hun onstuimige aanvallen tegen troepen van de grote Mughal Aurangzeb, die niet alleen de geest van de Jat herstellen geschud, maar ook ingeprent in hen de macht van de [7] nodig om achteruit terwijl later weerstaan ,

Counter-guerrilla [bewerken]
Hoofd artikel: Counter-insurgency

Vendée massa schieten royalist rebellen in het westen van Frankrijk, 1793

De derde mei 1808 door Francisco Goya, tonen tegenstanders van de Spaanse uitgevoerd door de troepen van Napoleon tijdens de napoleontische oorlog.

Poolse guerrilla Battalion Zoska gestolen Duitse uniformen en gewapend met gestolen wapens, vechten in de Opstand van Warschau, de grootste anti-Nazi guerrilla-oorlog in Europa.

Een Viet Cong basiskamp wordt verbrand, My Tho, Zuid-Vietnam, 1968
Een contra-insurgency of tegen [8] (COIN) operaties impliceren acties van de overheid erkende de natie om bevatten of doven de opstand wordt genomen tegen het. [9] In het hoofdgebouw, de rebellen proberen te vernietigen of te verwijderen van de politieke autoriteit van de regering om de bevolking ze proberen om de controle te verdedigen, en anti-rebellen proberen om het gezag te beschermen en te verminderen of te elimineren de autoriteit vervangt de rebellen. Counter-insurgency operaties zijn vaak tijdens de oorlog, bezetting en gewapende opstand. Counter-insurgency kan gewapende onderdrukking van de opstand, in combinatie met tactiek zoals verdeel en heers ontworpen om het verband tussen de opstandelingen en de bevolking waarop de rebellen bewegen breken. Omdat het moeilijk of onmogelijk kan zijn om onderscheid te maken tussen een rebel, een aanhanger van de rebellie die lid zijn van niet-strijders, en helemaal niet betrokken zijn bij de bevolking, counter-insurgency operaties worden vaak rustte op het verschil in de war, relativistische of situationele tussen strijders en niet-strijders.

Principe [bewerken]
Guerrilla kan moeilijk zijn te verslaan, maar bepaalde principes van de contra-insurgency oorlogvoering, bekend sinds de jaren 1950 en 1960 en is met succes toegepast.

Klassieke richtlijnen [bewerken]
Werken op grote schaal verspreid en invloedrijk van Sir Robert Thompson, een expert contra-insurgency van de Maleise Emergency, biedt een aantal richtlijnen. Thompson is de onderliggende aanname dat een minimale staat inzetten voor de rechtsstaat en beter bestuur. [10]

Sommige regeringen geven echter weinig aandacht aan deze overwegingen, en hun contra-insurgency operaties massamoord, genocide, terreur, marteling en executie betrokken.

Historicus Timothy Snyder heeft geschreven, "In het mom van anti-partijgebonden acties, Duitsland gedood misschien wel drie kwart van een miljoen mensen, ongeveer 350.000 in Wit-Rusland alleen, en lagere aantallen maar vergeleken in Polen en Joegoslavië. Duitsland doodde meer dan honderdduizend Poolse terwijl u Rebellion Warsaw 1944 "[11]

Tijdens de oorlog in Vietnam, Amerika "ontbladerd duizenden bomen in gebieden waar het communistische Noord-Vietnamese troepen verborg aanvoerlijnen en gedrag guerrilla", [12] (zie Operation Ranch Hand). In de Sovjet-oorlog in Afghanistan, de VS gesteunde Sovjet Mujahideen tegengegaan met een 'verschroeide aarde' beleid, rijden meer dan een derde van de bevolking van Afghanistan in ballingschap (meer dan 5 miljoen mensen), en het uitvoeren van grote schade aan dorpen, graanschuren, gewassen, vee, en systemen irrigatie, waaronder dodelijke mijnbouw en uitgestrekte velden en weilanden. [13] [14]

Veel moderne landen gebruiken doctrine manhunting te zoeken en te elimineren van de individuele opstandelingen. [Reference?]

Varianten [bewerken]
Sommige schrijvers over contra-insurgency oorlogsvoering benadrukken meer turbulente aard van guerrilla-omgeving van vandaag, waarin een duidelijk politiek doel, en de structuur van de partij plaatsen zoals Vietnam, Maleisië, en El Salvador zijn niet ongewoon. Deze auteurs toonden verschillende guerrilla conflict gecentreerd religie, etniciteit of zelfs criminele onderneming thema, en die zich niet lenen voor de klassieke "nationale bevrijding" template.

De ruime beschikbaarheid van het internet heeft ook geleid tot veranderingen in tempo en de wijze van guerrilla-activiteiten in gebieden zoals de coördinatie van de stakingen, het gebruik van de financiering, werving en media manipulatie. Terwijl de klassieke richtlijnen nog steeds van toepassing, anti-guerrilla krachten hebben vandaag om meer te opdringerig mode, ordelijke en eenduidige bediening te accepteren. Volgens David Kilcullen:

"De rebellen mag niet proberen om de staat omver te werpen, kan geen coherente strategie hebben of kunnen een geloof gebaseerde benadering moeilijk om te vechten met traditionele methoden voort te zetten. Misschien zijn er veel concurrerende opstand in het theater, wat betekent dat de counterinsurgent het milieu in zijn geheel moet controleren in plaats van het verslaan van een bepaalde vijand. individuele actie en de persoonlijke gevolgen van de propaganda "single verhaal" kan veel groter zijn dan praktische vooruitgang, waardoor nadelen nog meer niet-lineaire en onvoorspelbare dan ooit tevoren. De counterinsurgent, niet de rebellen, kan een conflict te beginnen en die de kracht van de revolutionaire verandering, de economische relatie tussen de rebellen en bewoners kunnen in tegenstelling tot de klassieke theorie en tactiek van de opstandelingen, door het benutten van de propaganda effect van de stedelijke bomaanslagen, zou een deel van de klassieke tactiek ongedaan te maken en maak anderen, zoals patrouilleren, contraproductief in bepaalde omstandigheden, dus het bewijs geeft het veld, de klassieke theorie vereist maar niet genoeg om te slagen tegen de opstand eigentijds. "[15]

Foco theorie [bewerken]
Hoofd artikel: Foco

Toeareg-rebellen in het noorden van Niger combat 2008
Waarom een ​​guerrillastrijder te bestrijden? We moeten komen tot de onvermijdelijke conclusie dat de guerrillastrijder was een sociale hervormer, dat hij het wapen reageren op boze protesten van de bevolking tegen hun onderdrukkers, en dat hij gevochten om het sociale systeem dat al zijn gewapende broeders in ongenade en ellende maakt veranderen.

- Che Guevara [16]
In 1960, de marxistische revolutionair Che Guevara ontwikkelen Foco (Spaans: foquismo) theorie van de revolutie in zijn boek Guerrilla Warfare, op basis van zijn ervaringen tijdens de 1959 Cubaanse revolutie. Dit werd later geformaliseerd als "focalism" door Régis Debray. Het belangrijkste principe is dat de voorhoede van een kader van kleine, snel bewegende paramilitaire groeperingen een focus voor de ontevredenheid van het volk tegen het zittende regime kan bieden, en dus leiden de algemene opstand. Hoewel de eerste aanpak is om te mobiliseren en een aanval van het platteland, veel ideeën Foco aangepast in stedelijke guerrilla-beweging.

The Power Of Indonesië
Strategie Guerrilla Warfare door Nasution

Als het volk van Indonesië, moet u vertrouwd zijn met een algemene naam Abdul Haris Nasution, de generaal die de divisie Siliwangi geleid worden. Hij is een van de beste generaals Indonesië. Hij is een krachtige figuur, sterk, vol van de geest van het nationalisme, en heeft een briljante brein. Hij is de auteur van de militaire fenomenaal, "Guerilla Warfare Strategy"

In de eerste Onafhankelijkheid Revolutie (1946-1948), toen hij leidde de afdeling Siliwangi, Nasution nam de tweede les. Mensen moeten de militairen te steunen. Uit deze reden, werd het idee geboren van guerrilla als een vorm van volksoorlog. Deze methode is meer volwassen na Nasution werd commandant van de militaire divisie Java Onafhankelijkheid Revolution II (1948-1949).


Daarom is hij bekend als de pionier van de fundamentele guerrillaoorlog tegen het Nederlandse kolonialisme. De stijl van deze oorlog en later gepopulariseerd door General Sudirman. Het concept van de guerrilla werd later gepubliceerd in een boek dat is fenomenaal in die tijd, strategie Guerrilla Warfare.

Nu, Strategie boek Guerrilla Warfare, is vertaald in vele talen, zelfs boeken verplichte militaire academies in verschillende landen, waaronder 's werelds elite militaire school, West Point, Verenigde Staten (VS).

en u weet, een van de geheimen van de overwinning tegen de Amerikanen sinds Vietnam toen de Vietnamese leger book.Now studeerde, is dit boek werd het naslagwerk van de militaire scholen over de hele wereld.

guerrillatactieken
Vietcong
De Vietnamese communisten, of Vietcong, is de militaire tak van de National Liberation Front (NWK), en werd bevolen door het Centraal Bureau voor Zuid-Vietnam, die is gelegen nabij de grens met Cambodja. Wapens, munitie en speciale apparatuur, Vietcong afhangen van de Ho Chi Minh trail. Een andere eis ontmoet in Zuid-Vietnam.
  De belangrijkste kracht unit Vietcong Vietcong waren in uniform, full-time soldaten, en gebruikt om grootschalige aanvallen over een groot gebied te lanceren. Regionale krachten zijn ook full-time, maar alleen gebruikt binnen hun eigen wijken. Indien nodig, zal een kleine regionale eenheden komen samen voor een grootschalige aanval. Indien de druk te groot vijand, zullen ze breken in kleinere eenheden en verspreiding.
In tegenstelling tot de belangrijkste krachten, die zichzelf zien als beroepsmilitairen, lokale Vietcong groepen hebben de neiging om veel meer vertrouwen zijn. Voor het grootste deel, het werven van jonge tieners, en terwijl velen zijn ingegeven door idealisme, hebben anderen onder druk gezet of beschaamd om toe te treden. Ze hebben ook koesterde echte twijfels over hun vermogen om Amerikaanse soldaten vechten bewapend en opgeleid.

Aanvankelijk werden de plaatselijke guerrilla gegeven slechts minimale elementaire infanterie training, maar als ze werden gerekruteerd voor de belangrijkste kracht eenheden, kunnen ze krijgen een maand follow-up instructies. Daarnaast zijn er tientallen verborgen centra in Zuid-Vietnam om de ploeg en het peloton leiders, wapens en radio training. Om ervoor te zorgen dat de guerrilla begrijpen waarom ze vechten, alle opleidingen, waaronder politieke instructie.

In het midden van de jaren 1960, de meeste van de grote mogendheden Vietcong troepen gewapend met de Chinese versie van de AK-47 machinegeweren Rusland. Ze gebruiken ook een verscheidenheid aan effectieve Russische en Chinese lichte en middelzware machine geweren en machinegeweren zelden zwaar. In het bijzonder, zware machinegeweren waardevol voor de verdediging tegen Amerikaanse helikopters.

Om gepantserde voertuigen of bunkers te vernietigen, raketgranaten Vietcong had een zeer effectieve en terugstootloze geweren. Mortar zijn ook verkrijgbaar in grote hoeveelheden en hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te transporteren.

Veel wapens, waaronder valstrikken en mijnen, die zelfgemaakte in de dorpen zijn. Het materiaal varieert van hervulbare blikje te worden afgevoerd draad, maar het belangrijkste ingrediënt geleverd door de vijand. Binnen een jaar, met een blindganger bom kon meer dan 20.000 ton aan explosieven zijn verspreid over het platteland van Vietnam. Na de luchtaanval, vrijwilligers van de kleding en gevaarlijke zakelijke begint het creëren van nieuwe wapens.

Lokale krachten ontwierp ook een primitief wapen, sommige zijn ontworpen om inbrekers af te schrikken, maar anderen zijn zeer gevaarlijk. "Punji Trap" - een scherpe piek verborgen in de gaten - kan gemakkelijk een vijandelijke soldaat uit te schakelen. Punjis vaak opzettelijk besmet verhogen het risico van infectie.Vietcong die deskundig zijn op het bewegen door en mengen met de lokale omgeving

Guerrillatactieken
tunnels In december 1965, Ho Chi Minh en de Noord-Vietnamese leiders beval veranderingen in de manier waarop de oorlog zou worden uitgevochten in het Zuiden. Van nu af aan, zou de Vietcong een veldslag met de Verenigde Staten, behalve de mogelijkheid dat ze zijn duidelijk gunstig voorkomen. Er zullen meer hit and run aanvallen en hinderlagen. Om de Amerikaanse opbouw te bestrijden, zal Vietcong werving worden verbeterd en meer Noord-Vietnamese soldaten zal infiltreren in Zuid-Vietnam.

Vietcong, naar het voorbeeld van de Chinese opstandelingen voor hen, hebben altijd de hoogste prioriteit gegeven aan het creëren van een veilige basis gebied. Hun basisopleiding, logistieke centra en het hoofdkwartier. Ze bieden ook een veilig asiel voor die momenten waarop de oorlog slecht zou kunnen gaan.

Het verbergen van de basis gebied is altijd een hoge prioriteit voor de Vietcong geweest. Nu, met de Amerikaanse verkenningsvliegtuigen overal, is het belangrijker dan ooit om hen te beschermen. De remote moerassen, bossen, zijn er enkele problemen, maar nabij de hoofdstad, is veel moeilijker. Het antwoord is een enorme systeem van ondergrondse tunnels te bouwen.

Commando's vanuit het hoofdkwartier van het NWK is absoluut duidelijk. De tunnel wordt niet behandeld als een louter onderdak. Ze vochten een basis in staat om continue ondersteuning aan de troepen. Zelfs als een dorp is in handen van de vijand, die onder de NWK nog offensieve operaties kan uitvoeren.

Er zijn grote en kleine complexen verspreid over het land. Elk dorp in het NWK moest tot drie meter van de tunnel een dag graven. Er is zelfs een standaard boek geven hoe de tunnel moet worden gebouwd. De grootste tunnel systeem zich in het IJzeren Driehoek en Cu Chi District, slechts 20 km van Saigon.Een Amerikaanse soldaat zorgvuldig onderzoeken de Vietcong tunnels - ze vaak boobytrapped als links
Close-up: Cu Chi

Regionale Chuchi basis in Cu Chi is een uitgebreid netwerk, met bijna 200 mijl van tunnels. Faciliteiten gebruikt door militanten - een vergaderruimte of opleiding gebied - bijna onmiddellijk toegang tot de metro. Verborgen valluik leidde naar beneden, dan bewaakt ruimte, voor de lange sectie. Periodiek, de tak leidt terug naar de oppervlakte en in de andere geheim. Sommige openingen zelfs verborgen onder het water van de rivier of kanaal.

Op een dieper niveau, is er een ruimte uitgehakt voor wapenfabrieken en een goed voor de watervoorziening bases. Er is een winkel kamer anad wapens rijst, en soms is er een ziekenhuis of gezondheidscentrum vooruit. Lange tunnel communicatie verbinden de basis met veel complexer.


Basic keuken die altijd dicht bij het oppervlak, met lange, gesneden-out schoorsteen ontworpen voor het gemak van kookdampen en laat het een beetje ver. In de buurt van de keuken is de slaapkamer van de guerrilla, waar ze konden overleven weken in een tijd, indien nodig. Overal in het bovenste niveau, is er een tunnel die naar boven leidt tot honderden verborgen schieten om de post basis te verdedigen.

No comments:

Post a Comment