!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, July 24, 2015

Veeleisende Wetenschap (leren) met verschillende benaderingen

De rit was nog niet klaar (320)

(Deel 320), Depok, West-Java, Indonesië, 24 juli 2015, 19:50 pm)

Veeleisende Wetenschap (leren) met verschillende benaderingen


Het doel van het menselijk leren (studie) was zo konden ze voldoende kennis of geschoold zowel om de levensstandaard van de mensenrechten te verbeteren (goed salaris / genoeg) of om de essentie van echte menselijke doeleinden (theologie) weten.
Er zijn verschillende benaderingen van de menselijke zoektocht naar kennis is geen gemeenschappelijke aanpak (seculiere) is op zoek naar wetenschappelijke en empirische wetenschap en filosofie.
Ook zijn er benaderingen te zoeken kennis door middel van religieuze benadering, door middel van de Koran en de Hadith (Soennah / al-wijsheid), terwijl het bestuderen van de inhoud van de Koran en de Soennah ook uitgevoerd wetenschappelijk gekozen om onderscheid te maken die geldig zijn Sunnah (authentieke), hasan (toegestaan) of dhoif (sunnah valse / sunnah die geen oorsprong).
In de praktijk in Indonesië, zoals de gewoonte van sommige moslims waren er altijd te lezen Al Koran Surah Yasin elke donderdagavond (vrijdagavond) waren ze met behulp van hadiths dhoif (zwak / geen oorsprong) die zei dat de soera Yasin's hart (zijn moeder) Al Qur-an.
Een andere gewoonte is een gewoonte Tahlilan (lees gebeden en las de brief Yasin en maaltijden) op dag drie, zeven en tot 100 dagen of 40 dagen of 1000 dagen na de dood van de overledene familie.
Hoewel er is absoluut geen bevel van de Koran en de Soennah met betrekking tot Tahlilal, zelfs vier Imams, Imam Syafei, Imam Malik, Imam Hanafi en Hanbali imam en de imam anderen citeren de Koran en de soenna veroordeeld en verbannen het evenement Tahlilan (Kaul) die eigenlijk volgen religieuze gebruiken Hindu / animistische.
Dus de wetenschappelijke benadering kunnen we de Koran en Sunnah die dezelfde aanbidding en beoefend volgens profeet en zijn metgezellen praktijken te leren.
Een groot deel van het Woord van God en de Sunnah dat de menselijke studie economie (handel) en politieke wetenschappen, astronomie en andere wetenschappen te bepleiten.
Bovendien werd de Koran eerst onthuld (verlaagde) naar de profeet Mohammed de soera Al Alaq,

Al Alaq 1-5

"Lees het! Met de naam van uw Heer die heeft geschapen. "(Vers 1). In de eerste cursus, die is "lezen", heeft de eerste interesse in de verdere ontwikkeling van deze religie geopend. Profeet vertelde te lezen van de onthulling zal worden onthuld aan hem dat in de naam van God, God heeft geschapen.

Namelijk "Het creëren van de mens van een stolsel." (Vers 2). Die op de tweede plaats na nuthfah, namelijk een pluim van water dat is gecombineerd uit het sperma van mannen met een rudimentaire vrouw, die na 40 dagen, het water werd omgevormd tot een bloedstolsel zijn, en van een bloedstolsel die later als zou manifesteren door 40 dag, wordt een klomp vlees (Mudhghah).

De profeet was geen goed in te lezen. Hij is ummi, die analfabeet, niet erg goed geïnterpreteerd kan worden in het schrijven en lezen zijn niet al te goed in het schrijven. Maar Jibril ook aangespoord om drie keer dat hij las. Hoewel hij was niet goed in het schrijven, maar de verzen worden door Gabriel hem genomen, geleerd, zodat hij kan onthouden uit het hoofd, met hem is het dan ook kan worden gelezen. God die alles geschapen. Apostelen zijn niet goed in het schrijven en lezen het zal later slim worden gelezen verzen aan hem geopenbaard. Zodat wanneer de openbaringen die naar beneden later zijn gekomen, zal hij de naam van de koran. En de Koran dat betekent leest. Alsof de Heer zei: "Lees, op Qudrat Me and my Iradat."

Sheikh Mohammed Abduh in Tafsir Juzu 'Ammanya legde uit: "Dat is de Almachtige God de mens dan sperma, omgevormd tot een klomp bloed zijn, dan wordt een volledige mens, heeft ongetwijfeld de macht om toebrengen aan iemands vermogen om te lezen, die bekend is ummi, niet goed lezen en schrijven. Dus als we kijken naar de inhoud van de hadith dat verklaart dat de Profeet gevraagd om drie keer, drie keer te lezen zo goed, antwoordde hij eerlijk dat hij was helemaal niet goed lezen, drie keer ook Gabriel omhelsde hem hard, voor overtuigen hem dat sinds die tijd heeft het geen mogelijkheid om hem te lezen , hoeveel te meer is hij Al-Insan al-Kamil, de perfecte man. Veel meer zijn om later te lezen. Het belangrijkste is dat de fundamentele behoefte om alles dat het zal lezen later niets anders is de naam van God toch kennen. "

"Lees het! En God heeft u verheven. "(Vers 3). Eenmaal in de eerste paragraaf dat hij werd verteld om te lezen in de naam van God die de mens uit een stolsel gemaakt, doorgestuurd opnieuw vertelde hem te lezen in de naam van God. Omdat de naam van de Heer is altijd om te worden genomen, zodat de achterkant van de levende God is de Almachtige, de Meest Genereuze, liefdevolle en dierbaar voor Zijn schepselen.

"Hij die onderwezen door de Pen." (Vers 4). Dat is het voorrecht van God het weer. Dat is de hoogste eer. Die hem geleerd om de verschillende wetenschappen mens, opende zijn geheimen, overhandigde hem de sleutels tot het openen van de schatkamer van God, die met de pen. Met een pen! Naast de tong te lezen, had God de pen dat de wetenschap worden opgenomen geordend. Pena is bevroren en stijf, niet leven, maar geschreven door de pen is een aantal dingen die kunnen worden geïndoctrineerd door een man "Leer de mens wat hij niet weet." (Vers 5).

Allah Ta'ala leren eerste man op de pen te gebruiken. Na haar slim gebruik van de wetenschap Qalam dat veel worden gegeven door God aan hem, dus het kan ook merkte hij op dat nieuw verworven kennis met bestaande Pen in de hand:

"De wetenschap is als een spel en het schrijven van zijn riemen die wedstrijd. Daarom, met een touw buruanmu onwrikbaar. "

Daarna in de vijfde paragraaf van deze regeling, zoals het eerste vers neer we ontwaren met een kort woord van de Heer de oorsprong van het gehele menselijke gebeurtenissen die zijn allemaal hetzelfde, dat in plaats van een bloedstolsel, die is afgeleid van een klomp sperma heeft uitgelegd.

En een prop van sperma dat afkomstig is van een fijne zeef menselijk voedsel van de aarde weggenomen. Namelijk van hormonen, calorieën, vitamines en andere stoffen, die allemaal afkomstig uit de aarde, dat is alles wat er in groenten, fruit en vlees hoofdvoedsel. Daarna groeide het grote en volwassen man. Het belangrijkste instrument om zich te verbinden met de omringende mens is het vermogen om te spreken in tongen, zoals de aansluiting van wat voelt in zijn hart. Dan verhoogt ook zijn intelligentie, dan ook gezien de vaardigheid van het schrijven.

In de eerste paragraaf zijn duidelijk beneden de hoogste ratings aan de veelzijdigheid van het lezen en schrijven zijn. Zei Sheikh Mohammed Abduh in zijn commentaar: "Kom niet door de woorden van een diepere en meer perfect is dan de reden dat dit vers in de vermelde belang van lezen en schrijven in alle takken van de wetenschap en gelukkig. Met die eerste opende al de openbaringen die naar beneden zal gaan in de rug. "

Dus als moslims niet krijgen dit vers aanwijzingen en ze geen aandacht besteden aan de straten voor de voorwaartse, scheurde de verpakking scheden dat al hun visie te dekken voor het aan de wetenschap, of merampalkan deur die waren afgesloten, zodat ze zijn opgesloten in een donkere kamer, omdat het stevig gesloten -erat door hun edelen totdat ze tasten in het donker dom, en dat de eerste paragraaf van deze openbaring hen niet sensatie, dan zullen ze niet krijgen weer altijd.

Ar-Razi beschrijft in zijn commentaar, dat de twee werden verteld om de eerste paragraaf in de naam van God, die heeft gemaakt, wordt met Qudrat en wijsheid en kennis en gratie te lezen. Alles is Gods natuur. En in het volgende vers God staten bereiken onmiddellijk kennis met de pen of de pen, is een teken dat er ook onder de wet is geschreven, die niet kan worden geïndoctrineerd zo niet goed geluisterd. Dus op de eerste twee verzen tonen Heerschappij geheim, het geheim van de Godheid. En in de drie daaropvolgende paragraaf bevat vertrouwelijke Nubuwwat, profeetschap. En wie God is niet van plan om te worden bekend is, indien niet door de hand van Nubuwwat en Nubuwwat zelf was niet om daar te zijn, als het niet door de wil van God.

God in Zijn woord in de Koran zijn zegeningen, waaronder het verstrekken schat) ademen de lucht (zuurstof) is fris geeft, de vissen in de zee, het resultaat van natuurlijke hulpbronnen, zoals aardolie, aardgas, goud, zilver, tarwe, en akkers / padie, tarwe en maïs naar alle levende wezens, of mens of dier, en de genade van God (voedsel) wordt gegeven aan een menselijk wezen van de verschillende groepen, ras, etniciteit, taaldiversiteit en diversiteit van huidskleur, of ze leven langs de evenaar en degenen die wonen op de Zuidpool, de Noordpool, het continent van Azië, Continentaal Europa, het continent van Afrika, Continent Australië, Amerika, en de volken, die in de oceaan Stille Oceaan en de Indische Oceaan leven.
Ook zijn ze nu omarmd islam, katholicisme, protestantisme, het hindoeïsme, het boeddhisme, Shinto, Kong Fu Tse, Zorroaster, animisme, en degenen die niet religieus zijn communisten (atheïsten).
Levensonderhoud deel (welvaart) is afhankelijk van de inspanning (inzet) in hun zoektocht naar voedsel, of overgenomen door levering van kennis (zowel wetenschappelijke kennis en empirische), evenals de filosofie.
Hoe hoger de kennis hoe groter de kans kreeg hij Treasure (salaris).
Wanneer een boer het planten van rijst / tarwe met behulp van de wetenschap bilologi bijvoorbeeld, kan hij de zaden kiezen om te oogsten de boerderij productiever.
De wetenschap kan worden verkregen op twee manieren, als de wetenschap wereld, kan worden verkregen dibangku University (de school / instituut cursussen) of leerkrachten die al kennis hebben.
Als de Science of Religion (Islam) Koran en Hadith te winnen door te leren van beide ouders, de universiteit (de school), alsook de Ustad (geleerden).
Het verschil is dat Science World, seculiere, meestal proberen om het geluk van de wereld alleen te vinden.
Terwijl het Science of Religion, want geluk is niet alleen de wereld, maar ook het hiernamaals, want de wetenschap van de religie (Koran en Hadith) de wereld kan leiden om ikmu niet wijken, zoals het niet hebzuchtig bij het zoeken naar welvaart (rijkdom), geen recht van arme en goede daden van de meerderheid n rijkdom verdienen we, en de wetenschap van de Koran ook leiden de mensheid dat het echte leven was niet in de wereld (tijdelijk), maar in het hiernamaals (in de hemel of de hel).
Bij het zoeken naar de schat zijn we ook geleid tot wettige bezittingen, geen corruptie, rob, zoeken en stelen of beroven van de rechten van anderen, eten ook te eten koosjer voedsel (met uitzondering van de verboden zoals varkensvlees, bloed, kadavers (karkas behalve vis) en merorok (zuigen tabak, Muhammadiyah fatwa Majelis Ulama Indonesia en Saoedi-Arabië roken haram 'argument is gebaseerd op de Koran en de Hadith).
Dus Religieuze Wetenschap leidt ons naar de schat die we gebruiken met zegeningen en gelukkig.
Hoeveel rijke mensen in de wereld, kunstenaars, zangers rijkste in de wereld die daadwerkelijk leeft minder happy (stress) aan zijn leven te beëindigen door zelfmoord gebruik van drugs of slaapmiddelen (kalmeringsmiddelen).
Hoeveel moslims en dat zijn eigendom islamitische wereld maar een klein beetje (net nauwelijks genoeg te eten en te drinken), maar voelde zijn hart gelukkig en rustig leven, het gemak van God aan hem gegeven al een kostbare schat

Combineer Islamitische Wetenschappen en de World Syar'i

Door
Shaikh Abdur Rahman bin Nasir As-Sa'di rahimahullah


Veel mensen zijn verward over de aard van de wetenschap dat authentiek is, dat de wetenschap zou moeten worden bestudeerd en doorzocht. Ze trokken in twee adviezen, en de extreme tegenover elkaar. Een van hen is gevaarlijker dan anderen.

Het eerste advies, het idee dat de wetenschap is beperkt tot authentieke wetenschap syar'i slechts gedeeltelijk gerelateerd aan de verbetering van het geloof, moraal en aanbidding, niet alle wetenschap getoond door al-Koran en de as-Soennah die de wetenschap syar'i omvat en al de instrumentaliteit van wetenschap en kennis over het heelal. Dit advies komt van degenen die niet goed begrijpen van de sharia. Maar nu begon te zoeken naar manieren maslahah en toen hij zag dat de vele voordelen van de wetenschap over het heelal, evenals de meeste van hen op de hoogte van de aanwijzingen van religieuze teksten op de kunst.

Second opinion, een advies dat de wetenschap te beperken op de moderne wetenschappen zijn onderdeel van de wetenschap. Dit advies lijkt het gevolg zijn van hun berpalingnya van religie, theologie en akhlakya. Dit is duidelijk een zeer fatale fout die ze maken als objectieve bemiddelaar. Zij verwerpen de authentieke wetenschap en natuur die nuttig is, zo niet geheel getoond door de moderne wetenschap. Ze zijn misleid door de verschillende resultaten van nieuwe ontdekkingen. Zij zijn het die zijn bedoeld in het woord van Allah de Almachtige:

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

En als het gaat om ze apostelen (die werd verzonden naar) hen door te brengen ketarangan bijzonderheden, ze waren blij met de kennis die op hen en ze werden omringd door de straf van Allah de Almachtige dat ze altijd perolok lol. [Al-Ghafir / 40: 83]

Ze zijn trots op hun kennis, arrogant en het beledigen van de wetenschap van de apostelen. Als gevolg hiervan, ze zijn overschreven kwelling hun cynisme en bedreigingen aan de valse apostelen van Allah de Almachtige. Ze werden gemarteld in de wereld met de sluiting van het hart, de ogen en het horen van hen, zodat ze de waarheid niet kunnen zien.

ولعذاب الآخرة أشد وأبقى

En inderdaad de straf van het Hiernamaals is ernstiger en duurzamer. [Taha / 20: 127]

وما كان لهم من الله من واق

En ze hebben niet een beschermheer van de straf van Allah swt. [Ghafir / 40: 21]

WETENSCHAP nuttig zijn in de AL-Koran en de Soennah
De aard en het doel met nuttige kennis in de al-Koran en de as-Soennah is de wetenschap dat alle verheven doel, wat leidde tot acties gunstig oordelen levert, is er geen verschil tussen wetenschap met betrekking tot de wereld, evenals die met betrekking tot het hiernamaals. Dus al die ertoe leiden dat mensen op het rechte pad kunnen verbeteren en moraaltheologie en praktijk, dan is het een wetenschap.

Wetenschap is verdeeld in twee: het doel en de middelen (bemiddelaars) die kunnen leiden tot een doel.

Het doel is de wetenschap die de religie verbetert, terwijl de middelen zijn al de wetenschap dat de doelen als de Arabische taal wetenschappen en andere wetenschappen, met inbegrip van de wetenschap over het heelal die ma'rifatullah (kennis van Allah de Almachtige), kennis van led ondersteunt Zijn eenheid en Zijn volmaaktheid, ook geleid tot de kennis van de waarheid aan zijn apostelen. Ander fruit is in staat om te helpen bij de eredienst en dank aan Allah l, evenals helpen bij de handhaving van de religie. Want voorwaar, Allah de Almachtige heeft het universum onderworpen aan ons en Allah de Almachtige beval ons om te denken en te proberen om te graven in de dingen die nuttig, heilzaam zowel religieuze als in het leven van de wereld zijn. En opdracht om iets zinvols opdrachten uit te voeren, wat het voorwerp van de opdracht en de opdracht ook voor de uitvoering van alle tussenpersonen en vervalst de orderverwerking.

Het stimuleert ons om te weten de natuurwetenschappen kan worden gebruikt om de voordelen van dat alles is onderworpen Allah de Almachtige om ons te verkennen. Vanwege de voordelen en resultaten zullen niet worden bereikt zonder inspanning, denken en onderzoek doen. Allah de Almachtige zegt:

وأنزلنا الحديد فيه بأس شديد ومنافع للناس

En we hebben een ijzeren dat haar grote kracht en een breed scala van voordelen voor de mens die geschapen, [al-Hadid / 57: 25]

Deze voordelen zullen niet worden bereikt, behalve door het kennen van de aanverwante wetenschappen, zodat een maximaal resultaat.

Veel van de teksten in de Koran en de Soennah die de wetenschap geprezen en de deskundigen prees zijn kennis en de behoefte aan meer prioriteit dan alle andere wetenschapper. Allah de Almachtige zegt:

قل هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون

Is er dezelfde mensen die mensen die niet weten weten? [Az-Zumar / 39: 9]

Zij zijn degenen die vrezen Allah de Almachtige en Hem kennen

إنما يخشى الله من عباده العلماء

Inderdaad de vrees voor Almachtige Allah onder Zijn dienaren, maar geleerden. [Fatir / 35: 28]

Allah de Almachtige beval de mensen die niet weten om de wetenschapper.

Almachtige Allah ook beval de moslims om vele soorten van aanbidding te voeren en verbannen uit dat alles is onrein. Geboden en verboden kan niet worden gedaan, behalve na de kennis en know. Dus de geboden en verboden dat de noodzaak van het bestuderen van alles met betrekking tot de opdracht en het verbod zelf toont. Evenals Allah de Almachtige laten meest mu'amalat (alles met betrekking tot intraksi bij de mens) en verbiedt anderen. Om dit te doen betekent dat we moeten in staat zijn om onderscheid te maken tussen moeaamalah zijn toegestaan ​​en die niet zijn toegestaan. Een dergelijke indeling kan niet worden gedaan, behalve door kennis. Almachtige Allah hekelde de mensen die niet weten van de grenzen die zijn Allah de Almachtige stuurde naar de apostelen in het Boek en de Soennah.

Onder de geboden van Allah l is jihad in vele verzen opdracht en de opdracht om de macht die kan worden gedaan om te gaan met de vijand en verzorgen van hen voor te bereiden. Deze commando's zullen niet worden gerealiseerd, behalve door het bestuderen van het bestrijden van technieken en wapens.

Allah de Almachtige ook veroordeeld tot de handel en economische wetenschappen te studeren, zelfs Allah de Almachtige bevolen om te testen de weeskinderen zijn nog klein met zo weten dat ze de wetenschap en de handel kunnen werken voordat die belast zijn met hun persoonlijke bezittingen. Allah de Almachtige zegt:

وابتلوا اليتامى حتى إذا بلغوا النكاح فإن آنستم منهم رشدا فادفعوا إليهم أموالهم

En test de weeskinderen tot ze de leeftijd van het huwelijk te bereiken. Dan, wanneer denk je dat ze een intelligent (smart onderhouden schat), vervolgens overhandigen aan hen hun rijkdom. [An-Nisa / 4: 6]

In het bovenstaande vers, is Allah de Almachtige niet bevolen te overhandigen hun eigendom, totdat bekend is dat zij de kennis over hoe te beheren eigendom en weet de wetenschap van de handel.

Deze perfecte sharia beveelt ons allerlei nuttige kennis te leren; variërend van de wetenschap van Tawheed, Usûluddîn, wetenschap Encyclopedie en recht, wetenschappen Arabisch, de wetenschap en de politieke economie, en wetenschappen kan om persoonlijke omstandigheden en de samenleving te verbeteren.

Geen nuttige kennis in de wereld en in het hiernamaals, tenzij het is geïnstrueerd en aangemoedigd door deze wet. Zo Plank in deze religie religieuze wetenschappen en natuurwetenschappen. Zelfs wetenschappen nuttig wereld kan worden ingebracht in een deel van de wetenschap van de religie.

Zoals voor diegenen die overdreven, zij wetenschap zich beperkt tot het gedeelte van religieuze kennis alleen. Sterker nog, ze hebben gevallen in een fatale fout.

In plaats daarvan eerbetoon aan de materialistische, zij zien dat echte wetenschap is beperkt tot de natuurwetenschappen. Zij ontkennen de andere wetenschappen, ze divergeren zo dat religie en hun moraal beschadigd. De vruchten van hun wetenschap alleen producten die dorre, kunnen hun geest en ziel, noch sticht reinigen. Wetenschap ze meer kwaad dan goed toekomst. Ze profiteren alleen van de verbetering van de producten en nieuwe ontdekkingen alleen, maar ze krijgen de ellendige van de twee kanten:

Ten eerste zou de wetenschap de grootste ramp voor hen en voor de mensheid, omdat de wetenschap was alleen gebracht vernietiging, oorlog en vernietiging.

Ten tweede, met de kennis die ze hebben, zullen ze trots en arrogant geworden dat ze durfden de wetenschap van de Apostelen te beledigen en te beoordelen acties van religie.

إن الذين يجادلون في آيات الله بغير سلطان أتاهم إن في صدورهم إلا كبر ما هم ببالغيه فاستعذ بالله إنه هو السميع البصير

Sesungguhhnya die twisten over de tekenen van Allah zonder enige reden tot ze niets in hun borsten, maar alleen (verlangen naar) de grootheid dat ze af en toe niet bereiken, vraag dan voor de bescherming van Allah. Inderdaad, Hij is Alhorend, Alziende. [Ghafir / 40: 56]

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

En als het gaat om ze apostelen (die werd verzonden naar) hen door te brengen ketarangan bijzonderheden, ze waren blij met de kennis die op hen en ze werden omringd door de straf van Allah de Almachtige dat ze altijd perolok lol. [Al-Ghafir / 40: 83]

Met de bovenstaande beschrijving, kunnen we die nuttige kennis in de wereld te leren kennen en in het hiernamaals is de wetenschap die komt uit het boek van Allah de Almachtige en de Soennah van de Profeet n, dat een pseudo soort nuttige kennis omvat, is er geen verschil tussen de kern van de wetenschap en de wetenschap tak , noch theologie en wetenschap quasi-gelijke wereld. Zoals islamitische geloof omvat de verplichting geloof in alle waarheid, trouw aan de boeken die Allah de Almachtige nedergezonden, en al de apostelen, die Allah de Almachtige gezonden. Walhamdulillâh

(Waren opgewekt uit het boek ad-Din as-Sahih al-Jami'a Yahullu Masyakil)

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 12 / Jaar XVII / 1435H / 2014. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment