!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, July 25, 2015

Waarom zuigen tabak (roken) zijn verboden.

De rit was nog niet klaar (321)

(Deel 321), Depok, West-Java, Indonesië, 25 juli 2015, 07:23)

Waarom zuigen tabak (roken) zijn verboden.

Mijn buurman, een vriend van de congregatie in de moskee wooncomplex omgeving in mijn huis, vertelde me eens, dat zijn jeugd inclusief zware rokers (tabaksverslaving), tot de pensioenleeftijd hij tweemaal paar ringen (bypass) van het hart had, en had twee keer een operatie als gevolg van kanker de hersenen, de eerste operatie was succesvol, maar een jaar later de tweede hersenen kanker operatie, was hij in een coma voor enkele maanden, voordat ze stierf.
Mijn jongere broer van de man sinds Junior High School (SMP) ook kencanduan sigaretten, volwassenheid, hebben geen tijd om te trouwen (huwelijk) ze stierf aan longkanker had.
Er is een jongere broer van mijn andere sigaret verslaving als tiener en houdt van bier (dronkenschap) te drinken, nu na de leeftijd van 50 jaar, afwijkingen in de hersenen (zoals het niet hebben van een normale geest) zo totdat zijn ouderdom is er geen verlangen om te werken en voor een levende of heb absoluut geen zin om te trouwen (getrouwd) als gevolg van een geestelijke ziekte zouden zijn beïnvloed te krijgen.
Dat is de reden waarom volgens Ustad Abu Yahya Badrussalam in tauziahnya in Radio Rodja, roken verboden is door de Raad van Ulema van Saoedi-Arabië.
Said Abu Yahya als een vergelijking, dat elke sigaret bevat giftige stoffen 2000s, het varken ongeveer 60 slechte stoffen terwijl arak (drank / bier) bevat 30 giftige stoffen.
In termen van religie, zei Abu Yahya Badrusalam, in het Hiernamaals later rook werd ballastgewichten zonde in het hiernamaals.

Muhammadiyah fatwa Sigaretten Haram

Vijf jaar geleden, de Commissie juridische zaken en tajdid PP Muhammadiyah nog memfatwakan sigaret toegestaan. Echter, de fatwa was dit jaar omgevormd tot onwettig. Controverse ook verschijnen.

Muhammadiyah waarom veranderen? Is het waar dat vanwege gerelateerde buitenlandse hulp ontvangen door deze organisaties?

Op haar website, de Commissie juridische zaken en tajdid heeft nu memfatwakan reden waarom roken Muhammadiyah haram. In de vraag en antwoord sessie over het roken haram fatwa, in 2005 beschreven, de Commissie juridische zaken en tajdid nog niet over voldoende gegevens en informatie die kan worden overgebracht naar de opstellers van de fatwa. "En na een onderzoek door het uitnodigen van terug, demografische en sociologen sommige gezondheid deskundigen, de verandering commissie juridische zaken en tajdid wordt haram fatwa roken toegestaan," legt Majlis Commissie juridische zaken en tajdid.

Met de uitgifte van deze nieuwe fatwa, waarna het vorige fatwa over roken is toegestaan ​​verklaard nietig. Uitgelegd, wordt roken beschouwd als gevaarlijk en verslavend en bevat 4.000 chemicaliën, waarbij 69 van hen zijn kankerverwekkend (kanker triggers). Bepaalde schadelijke stoffen in sigaretten tot teer, cyanide, arsenicum, formaldehyde, koolmonoxide en nitrosaminen. Hij legde ook uit dat rokers meer kans te worden blootgesteld aan ernstige ziekten zoals longkanker dan niet-rokers. Geen sigaretten zijn "veilig".

Directeur-generaal van de WHO, Dr. Margaret Chan, meldde dat de tabak epidemie doodt al 5,4 miljoen mensen per jaar als gevolg van longkanker en hart-en vaatziekten en andere ziekten veroorzaakt door roken. Dat betekent dat een dode in de wereld als gevolg van tabak voor elke 5,8 seconden.

Als de juiste beheersmaatregelen niet worden uitgevoerd, zal naar schatting 8 miljoen mensen per jaar sterven aan roken door het jaar 2030. In de 20e eeuw, 100 miljoen mensen overleden als gevolg van sigaretten en in de 21e eeuw wordt geschat dat ongeveer 1 miljard levens zouden hebben verloren als gevolg van de roken.

Sigaret propositie Haram

Muhammadiyah een fatwa roken is het doel om te streven naar het behoud en de verbetering van de gezondheid van de samenleving als een deel van de doelstellingen van de sharia (islamitische wet). Volgens de voorzitter van Muhammadiyah, Yunahar Ilyas, de fatwa is ijtihad van de geleerden. "Het is een sprong na montage tarjih meer diepgang over sigaretten. In 2005, de wet bepaalt toegestaan. Ook in 2007, "zei hij.

De volgende stelling ten grondslag liggen aan de beslissing genomen dat roken haram is, zoals geciteerd uit de tekst van de Commissie juridische zaken en tajdid Fatwa genummerd 6 / SM / MTT / III / 2010:

Roken is gecategoriseerd daden khabaa'its (vuile / onrein) worden in de Koran Surat Al Araf verboden (v) 157.
Deeds rook bevat elementen flopte in vernietiging en zelfs een suïcidale act langzaam, zodat het in strijd is met het verbod van de Koran Al Baqoroh (v) 2 en An-Nisa (vers) 29.
De handeling van het roken in gevaar brengen zichzelf en anderen beïnvloed door blootstelling aan sigarettenrook, omdat sigaretten zijn verslavende stof plus bevat 4000 chemicaliën, 69 daarvan zijn kankerverwekkend / originator kanker (TCSC-AKMI Fact Sheet, feit Tabak in Indonesië), zoals overeengekomen door medische deskundigen en medische academici. Daarom rook in strijd zijn met islamitische principes in de hadith van de profeet dat "geen daad zichzelf en schade toebrengt aan anderen in gevaar te brengen."
Roken is erkend als een verslavende stof en bevat elementen van schadelijke toxines, hoewel niet onmiddellijk, maar binnen een korte tijd later dat daarom de handeling van het roken, waaronder categorieën iets dat dus in strijd met de Profeet hadith dat elk geval onstuimige en slopende verbiedt verzwakt doen.
Daarom rook de hand liggende gevaar voor de gezondheid van rokers en mensen rond die de blootstelling aan sigarettenrook, dan geld te besteden aan sigaretten betekent plegen redundant (afval) is verboden in de Koran Soera Al-Isra (v) 26-27.
Roken is in strijd met het doel van de elementen van de sharia (maqaasid ash-syariiah), namelijk de bescherming van de religie, soul / lichaam, geest, gezin en eigendom.


Controverse
Muhammadiyah voorzitter Din Syamsuddin riep alle partijen niet om polemiek fatwa rookverbod uit te voeren. In plaats daarvan moet de wet als een hoge dunk van zijn positie te respecteren. "Iedereen die het niet eens en weigerde inachtneming minder krachtig reden, aarzel dan niet om een ​​andere fatwa te dienen met meer reden," zei Din Shamsuddin.

Het werd vermeld Din aan de zijlijn van de Nationale Seminar "Building Construction Ideal Muhammadiyah Relations and Politics" aan de DPW Muhammadiyah, Jalan Dukuh Menanggal Surabaya, dinsdag 16 maart, 2010.

Vertelde hem, fatwa's uitgevaardigd Tarjih en Muhammadiyah tajdid niet bindend. Echter, de fatwa heeft een hogere positie en moeten worden nageleefd.

Volgens Din, roken fatwa religieuze opvattingen zijn niet bindend. Maar moreel bindend. Voor degenen die het niet eens kunt u negeren. "Denk, vele mudharad haar of niet," zei hij.Syafii Ondersteuning Cigarette Haram
Voormalig voorzitter van Muhammadiyah Shafi Maarif sigaret akkoord met de fatwa uitgevaardigd door de commissie juridische zaken van Muhammadiyah. Daarom is de negatieve gevolgen van het roken, niet alleen voor rokers, maar ook de gezondheid van de mensen om hem heen. 'Ik ben, hoewel het niet eenvoudig te implementeren, ".

Rookverbod, zei Shafi, had lang gedaan. Echter, wordt de uitvoering belemmerd door te veel rokers en de reeds gemeengoed beschouwd. "Het moet ook worden overwogen sigaret fabrieksarbeiders, tabak boeren en anderen," zei hij. Volgens hem, hoewel moeilijk te implementeren, de fatwa waard volgende. Met aantekeningen, zijn mensen krijgen een les in vriendelijkheid en begrip achter het rookverbod.

Muhammadiyah memfatwakan illegale sigaretten in de overeenkomst gesmeed 8 maart 2010. Vorige Yogyakarta Muhammadiyah jaren berfatwa juridische sigaret toegestaan ​​of verboden.

Voorzitter van Muhammadiyah de leiding van de Commissie juridische zaken, Yunahar Ilyas, erkent de harde dilaksanankan fatwa. Daarom is in de tekst tarjih fatwa werd onderscheiden juridische status en implementatie. "De juridische status duidelijk onwettig, maar in de uitvoeringsfasen, niet per se allemaal tegelijk," zei hij.

Op hetzelfde moment, zei Yunahar, tabakstelers konden alternatieven te zoeken. "Deze fatwa wordt bepaald door te kijken naar het principe van de at-tadriij (geleidelijk), at-taisiir (gemak), en 'adam al-kharaj (niet moeilijk)," zei hij. Yunahar zei dat veel rokers willen stoppen, maar moeilijk, want het is een verslaving. Daarom zal het ziekenhuis onder de auspiciën van Muhammadiyah kliniek stoppen met roken therapie te openen. "Er is een methode," zei hij.

Hij wees erop, onder andere methoden om te stoppen met roken worden vervangen door een speciale snoep of namaaksigaretten. "Gevaarlijke giftige stoffen wordt geëlimineerd, in de bestaande sigaret nicotine alleen. Eten om echt in staat zijn om te stoppen, "zei hij.


Achtergrond waarom het Verboden te roken?

Forbid roken is een belangrijke beslissing die een grote impact te hebben. De impact van de enorme voordelen als het goed presteert omdat meer dan mudharatnya mangutamakan voordelen. Om de belangrijke beslissingen die de geleerden van de vele argumenten van de islamitische religie zou moeten overwegen en gecombineerd met de gezondheid informatie en gegevens over de gevaren van roken en mudharatnya goed voor jezelf en anderen in de omgeving te bepalen. De grote beslissing is gebonden aan een enorme controverse veroorzaken ook niet vergeten, roken plezier is moeilijk te verwijderen. voor onwettige roken steungroep zal zeker zuigen omdat demkian felle gevaren van roken voor de mensheid. Voor de tegenstanders zijn veel factoren want naast moeilijk dat de reden geworden om het roken te elimineren, verliest de klassieke redenen om een ​​sigaret fabriek, het argument van religieuze redenen en de redenen dat een lang debat moet sluiten. Terwijl de wetenschappelijke data verlies onderbreken rokers rook had echte en de mensenrechten in de omgeving. Maar zeker verschillende geleerden in de islamitische landen in de wereld is begonnen met roken te verbieden voor zijn volk.

Hoewel er geen verzen van de Koran, de hadith van de profeet Mohammed en de vier scholen wetenschappelijk advies dat sigaretten uitgedrukt als illegale goederen, geestelijke Quraish Shihab reden heeft versterkt zijn mening dat sigaretten de neiging om onwettig te zijn. Sigaretten, volgens de Quraysh, had een zeer slechte invloed op de gezondheid en het is niet in overeenstemming met de religieuze doeleinden. Overwegende dat het doel van de diversiteit is voor de gezondheid, intellect, eigendom en eer behouden. "Islamitische wetgeving kan worden bepaald in overeenstemming tijden. Als er een slecht effect, wordt uitdrukkelijk verboden. Anders ook de term Makroe of impopulaire, "zei hij.

In de ontwikkeling van vandaag, zei hij, heeft vele deskundigen en artsen die zei, roken kan de gezondheid schaden. "Zelfs de tabak bedrijven toegeven dat ook. Anders zou het niet de verklaring in (packs) van de sigaretten hebben gemaakt, "zei hij. Bovendien, roken veroorzaakt verspilling. De kosten voor het behandelen van ziekten veroorzaakt door sigaretten veel groter is dan de belasting voordeel verkregen door de overheid. Rook, ook reed mensen om verslaving en religies niet hun verslaving vingers. "Op basis van de overweging dat veel hedendaagse geleerden die roken haram verklaard. Ik heb zelf de neiging onwettig om te oordelen. Alleen afval, ziekte veroorzaken, en het wordt toegelaten door de sigaret fabriek, "zei hij. Daarom is het tijd voor de regering te reactiveren de antirookcampagne dat alle partijen betrokken zijn. "De media moeten worden betrokken, wetenschappers betrokken, ook de overheid," zei hij. Bovendien rokers bepaling moet ook verder verscherpt. "Sancties moeten worden aangescherpt, zolang het maar niet te stevig," zei Quraish. Hedendaagse wetenschappers hebben lang geleden oordelen sigaretten als illegale goederen. Het grootste imam van de Al-Azhar Egypte in de jaren 1960, sjeik Mahmud Syaltut beoordelen advies uitgebracht waarin staat dat roken verboden is zelfs makroeh, dichter bij de waarheid en een sterker argument. Shaykh Muhammad Al-Kuttani noemen 17 'argumenten / redenen in verband met het verbod van het rokenDe gevaren van het roken voor de gezondheid

Sigarettenrook bevat duizenden giftige chemicaliën en stoffen die kanker (kankerverwekkende stoffen) kan veroorzaken. Zelfs gevaarlijke stoffen en giftige stoffen in sigaretten niet enige oorzaak gezondheidsproblemen bij mensen die roken, maar ook aan de mensen om hem heen, die niet roken, vooral baby's, kinderen en moeders worden gedwongen om zijn passieve rokers als gevolg van de vader of hun echtgenoten gerookte thuis. Overwegende dat passieve rokers hebben een hoger risico te lijden aan longkanker en hart-en vaatziekten ishkemia. Overwegende dat bij foetussen, zuigelingen en kinderen hebben een groter risico om te lijden aan een laag geboortegewicht incidentie, bronchitis en longontsteking, oorinfecties en astma holte.

Gezien de omvang van het probleem van de sigaretten, de hele samenleving en de overheid moet proberen om de manieren waarop de preventie van roken systematisch en continu elalu is het verbeteren van begeleiding en het verstrekken van informatie aan het publiek, uit te breiden en te stroomlijnen rookvrij gedeelte, geleidelijk te verminderen van de reclame en promotie van sigaretten, het stroomlijnen van de functies van het label , met behulp van het prijsmechanisme aan de vraag en accijnzen roken verlagen en wet- en regelgeving op de preventie van roken zaken te verbeteren. Volgens de minister van Volksgezondheid, armoede en roken, vooral voor de armen zijn twee dingen die met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar zijn. Iemand die brandde sigaretten per dag betekent dat het heeft de mogelijkheid om melk of andere voedingsmiddelen die voedzaam voor kinderen en gezinnen zijn te kopen verloren. Door het kind niet goed kan groeien en kecerdasanya ook niet voldoende ontwikkeld, waardoor het vermogen tot een beter leven als volwassene zeer beperkt. Bovendien zijn de meeste waarschijnlijk de vader stierf ook als gevolg van ziekten die verband houden met roken. En zo verder, zodat de rook en de armoede is een cirkel setan.Menkes toegevoegd, rookgewoonten in Indonesië heeft de neiging te stijgen. Gebaseerd op gegevens van Susenas (Nationaal Sociaal-economische Survey) Indonesische bevolking van volwassenen die er een gewoonte van het roken maar liefst 31,6%. Met het grote aantal en het hoge percentage van de bewoners die een rookgewoonte, Indonesië is de vijfde hoogste sigaret consumenten in de wereld met het aantal sigaretten verbruikt (verbrand) in 2002 zo veel als 182.000.000.000 sigaretten jaarlijks na de Volksrepubliek China (1.697.291milyar), Verenigde Staten (463.504.000.000), Rusland (375,000 miljard euro) en Japan (299 085000000000). Hoofd van de WHO-vertegenwoordiger naar Indonesië in een schriftelijke toespraak lezen Dr. Frits Reijsenbach de Haan verklaarde, de armen zijn groepen mensen die het grootste slachtoffer zijn van de tabaksindustrie omdat het gebruik maakt van de inkomsten om dingen (sigaretten) te kopen dat hun gezondheid in gevaar brengt.

In een onlangs uitgegeven door WHO-rapport, getiteld "Tabak en armoede: een vicieuze cirkel of tabak en armoede: een vicieuze cirkel" ter herdenking van de World No Tobacco Day 31 mei 2004, blijkt dat de meeste rokers zijn arme mensen. Zelfs in de ontwikkelde landen al, het aantal rokers kwam vooral uit de gemeenschap groepen hieronder. Ze hebben ook die de economische last en de gezondheid last van sigaretten verslaving. Van de ongeveer 1,3 miljard rokers wereldwijd, 84% van hen in ontwikkelingslanden.

De resultaten van de studie bleek ook dat het aantal rokers is het hoogst in India Madras komt eigenlijk uit de groep van analfabeten. Dan bewijst een ander onderzoek dat de armste gemeenschappen in Bangladesh besteden bijna 10 keer zoveel inkomsten voor tabak dan voor educatieve behoeften. Toen vond het onderzoek in drie provincies van Vietnam dat rokers besteed 3,6 keer meer op tabak dan aan onderwijs, 2,5 keer meer voor tabak dan kleding en 1,9 keer meer voor tabak dan voor kosten van de gezondheidszorg. Volgens de WHO, zal het roken van een dubbele belasting te maken, omdat de rook van de gezondheid zal verstoren, zodat er meer kosten moeten worden gemaakt om de ziekte te behandelen. Trouwens, meropok bracht ook geld dat moet worden gebruikt om voedzaam voedsel te kopen.

Om te stoppen met roken Indonesische Ulema Raad (MUI) is van plan om een ​​fatwa rookverbod uit te geven. Roken fatwa die nationaal wordt toegepast is momenteel nog steeds onder intensieve discussie onder wetenschappers. Voorzitter van de Indonesische Ulema Raad (MUI) Amidhan zei, nu hij is de mogelijkheid van de afgifte van een fatwa over roken te bespreken. Onderbroken accepteren Indonesische Child Protection Commission (KPAI) en Health Association, Amidhan zei dat de fatwa is eigenlijk geen nieuw ding voor MUI. Echter, de bepalingen die nog moeten worden met een aantal geleerden besproken. Hoewel de Indonesische Nationale Commissie voor Kinderbescherming (KPAI) en de Vereniging van Volksgezondheid drong MUI fatwa onmiddellijk voor het roken. Commissie zal zorgen voor de hand gerolde sigaretten geproduceerd uit de tabak verstoren de gezondheid. Dus met deze roken fatwa enactment zou worden verwacht dat het aantal rokers onder kinderen terug te dringen.MUI en PP Muhammadiyah verbieden Sigaretten

Indonesische Ulema Raad een fatwa roken. Dit wordt later ondersteund door dezelfde fatwa uitgevaardigd Muhammadiyah via het Comité Majlis juridische zaken en tajdid. "De handeling van het roken bevatten elementen flopte in vernietiging", zei voorzitter van PP Muhammadiyah Yunahar Ilyas juridische zaken Division in Jakarta, woensdag (10/3), op de achtergrond van de geboorte van het edict. Momenteel is het publieke bewustzijn over de gevaren van roken zijn laag. Ook ten aanzien van het verbod op roken in openbare plaatsen. Hieruit ontstond het Regionale Verordening nr 2 van 2005 over Air Pollution Control

Terwijl roken fatwa MUI meent dat er moet onmiddellijk worden afgedwongen. "Koran verbieden wanneer iets dat al is verankerd in de gemeenschap, het is genomen een geleidelijke manier", zei vice-voorzitter van de MUI Fatwa Mustafa Ali Ya`qub. Wanneer nog steeds voor-en nadelen, is er één die zeker is te weigeren. Namelijk industrie tabak en zijn werknemers. Als een van de landen die tabak produceren, duizenden werknemers afhankelijk van sigaretten. Dit ging gepaard met de Indonesische rokers steeg van jaar tot jaarWaarom Sigaretten Haram

Diverse propositie laat zien waarom sigaret jezelf en anderen omdat onwettig verpesten:

"En besteden (uw stof) in de weg van Allah, en jezelf niet te gooien in de vernietiging, en goed te doen, want Allah houdt degenen die goed doen." [Al-Baqarah: 195]
En (Wij zonden) aan de bewoners van Mad-yan, hun broeder Shoaib, zei hij: "O mijn volk, aanbidt Allah door u, verwachten (de beloning) het einde van de dag, en je hoeft niet de aarde zwerven kwaad te doen!". [Al 'Ankabuut: 36]
"En niet onheil te verdienen op aarde na (God) om het te repareren" [Koran: 56]
"En geen mens kwaad over hun rechten en niet ongebreideld in de aarde om onheil te maken" [Ash Shu'ara: 183]
 Van Sa bin Sa'id bin Malik ra, dat Rasululloh SAW zei: "verboden alle gevaarlijke en schade toebrengen." (Hasan hadith overgeleverd door Ibn Majah, Daruquthni en Malik in Al-Muwatha ')
Allah en Zijn boodschapper rechtvaardigt alles wat goed is en verbiedt zo slecht: "de ongeletterde Profeet (naam) vinden ze in de Thora en het Evangelie aan hun zijde, ze commandant dat Ma'ruf te doen en verbiedt hen om te doen wat er mis is en rechtvaardigt die goede dingen en verbiedt voor hen en slechte dingen "[Al A'raaf: 157]
Vaak roken mensen in openbare gelegenheden om anderen te storen. Geuren en sigarettenrook stoort andere mensen. Het is een grote zonde. In plaats van illegale sigaretten, mensen die knoflook eet is geoorloofd, omdat het rook interfereren uitgesloten van het invoeren van de moskee:
Ibn Umar. zei: Inderdaad de profeet. Khaibar eens gezegd: Zij die deze vrucht (knoflook) eten, dan moet hij niet de moskee te gaan. (Sahih Muslim # 870)
Anas:. Dat hij werd gevraagd over de knoflook. Anas zei: Inderdaad de profeet. heeft eens gezegd: Zij die deze boom (knoflook) eet, dan moet hij niet bij ons en doen dat hij niet komen met ons bidden. (Sahih Muslim, 872)
Jabir ra. zei: Boodschapper van Allah. verbiedt het eten van uien en knoflook narcis. Eén keer namen we allemaal zo aten we het. Hij zei: Zij die deze slechte boom eet, laat hem niet onze moskee benaderen. De engelen zullen pijn te voelen (omdat het ruikt) als mensen. (Sahih Muslim, 874)
Roken is verboden omdat het een verspilling. Als een pakje sigaretten Rp 8.000, dan is die persoon een maand te besteden Rp 240.000 voor dingen die zichzelf en anderen zou schaden. Geld dat kan worden gebruikt voor het verzenden van twee van zijn kinderen. God verhoede verkwistende destructieve aard als dat: "En geef aan gezinnen die hun rechten te sluiten, aan de armen en de reiziger, en niet verspillen (uw vermogen) bij baldadigheid. . Het is inderdaad een verkwister-verkwister broers Satan, en Satan is zeer dissenter zijn Heer "[Al-Israa ': 26-27]
Roken is verboden omdat het niet alleen nutteloos, maar zou schaden:
Abu Hurairoh ra zei: "Profeet Mohammed zei eens:". Sommige tekenen van het goede van de islam een ​​persoon is hij iets dat niet zinvol om hem links "(Hasan hadith, overgeleverd door Tirmidhi en anderen) Als u dingen die niet nuttig zijn doen betekent gewoon niet alles is goed Islamannya , laat staan ​​de mensen die dingen die schade aanrichten. Mensen die roken om minstens 10 minuten voor elke sigaret die hij zuigkracht. Dus als 12 sigaretten per dag, besteedt ze 120 minuten per dag voor dingen die destructief zijn. De meerderheid van de geleerden anders beweren Makroe, dan is het roken is verboden. Daarom is het tijd voor moslims om het roken te laten. Moslims niet verdienen om geld te verspillen aan iets dat schade zichzelf en gehaat door Allah SWT.
MUI zou een Fatwa Haram rook geven. Bovendien geestelijken in Saoedi, Maleisië en Iran al mengharamkannya.
"En besteden (uw stof) in de weg van Allah, en jezelf niet te gooien in de vernietiging, en goed te doen, want Allah houdt degenen die goed doen." [Al-Baqarah: 195]
Blijkt onderzoek bewijst passieve rokers (vrouw, kinderen en mensen die in de buurt van de roker) net veel meer gevaar. Waarom? Omdat de roker is niet het inademen van sigarettenrook. Maar uitademen sigarettenrook die wordt ingeademd anderen (passief roken) "En de mens geen kwaad over hun rechten en niet ongebreideld in de aarde om onheil te maken" [Ash Shu'ara: 183]
Van Sa bin Sa'id bin Malik ra, dat Rasululloh SAW zei: "verboden alle gevaarlijke en schade toebrengen." (Hasan hadith overgeleverd door Ibn Majah, Daruquthni en Malik in Al-Muwatha ')
Roken is verboden, omdat in aanvulling op zichzelf en anderen in gevaar brengen is ook een verspilling. God roept spender als broer duivel 'En geven aan gezinnen die hun rechten te sluiten, aan de armen en de reiziger, en niet verspillen (uw vermogen) bij baldadigheid. . Inderdaad spender is het broertje duivel en de duivel is het zeer dissenter zijn Heer "[Al-Israa ': 26-27]
Roken is verboden omdat het niet alleen nutteloos, maar zou schaden: Abu Hurairoh ra zei: "Profeet Mohammed zei eens:". Sommige tekenen van het goede van de islam een ​​persoon is hij iets dat niet zinvol om hem links "(Hasan hadith, overgeleverd door Tirmidhi en anderen)
Als de sigaret fabriek gesloten zullen de arbeiders werkloos zijn? De overheid moet anticiperen. Er wordt geschat dat er ongeveer 400 duizend werknemers in Indonesië sigaretten voeden 1,6 miljoen mensen (0,7%). De overheid moet een budget om de arbeiders in de vorm van kapitaal land voor de landbouw / fokken, geld voor het bedrijfsleven, of de fabriek aan het werk te bieden. Als elke werknemer kan helpen Rp 50 miljoen moet worden begroot Rp 20000000000000 in de vorm van zachte leningen zonder onderpand om mogelijke conflicten te voorkomen. Door het verhogen van de sigaret belasting met 100% per jaar voor de sluiting van de fabriek (als de plant is gesloten). Vanaf hier kan worden kreeg rond Rp 70000000000000. Geld Rp 184000000000000 / jaar meestal besteed aan sigaretten zal er nog zijn. Zelfs met niet roken, kan de gezondheid en productiviteit van de persoon worden verhoogd, zodat hij meer bijvoorbeeld kon krijgen Rp 250000000000000 / jaar. Het geld dat hij kon melk, voedsel, medische kosten, en scholen te kopen voor hun kinderen. De sigarettenindustrie inderdaad gesloten, maar andere sectoren, zoals de melkveehouderij, zuivel, melk leveranciers, klinieken, scholen zal ontwikkelen en te absorberen nieuwe werknemers. Maar voordat de sigaret fabriek ook in staat zijn om te wonen en te werken.
Wees niet bang om te verbieden het roken van de sigaret fabriek medewerkers dirugukan. Als dit argument wordt aanvaard, dan is de drank en drugs zijn ook niet verboden, omdat veel mensen kunnen werken in een fabriek drank / drugs of zo handelaren drank / drugs. Maar omdat het gevaarlijk is, de overheid verbood de drug. Hoewel er veel voor de werknemers op te vangen, maar de profeet Mohammed niet aarzelde om over te brengen dat de varkens en sterke drank was verboden om zijn gemeenschap. Bij het horen van de fatwa moslims binnenkort gemorste wijn in de huizen in de straat, zodat wanneer de weg, dus het rook naar wijn. Iets dat schade ondanks de voordelen opleveren wanneer de schade is groter dan de voordelen. "Zij vragen u omtrent wijn en gokken. Zeg: "In hen is er een grote zonde, en sommige winst, voor mannen, maar de zonde is groter dan het voordeel ..." [Al-Baqarah: 219]


Waarom Vroeger alleen de Ulama en niet roken memakruhkan niet verbiedenHet gebruikt niet zo geavanceerde medische technologie nu en sterk bewijs dat de sigaretten schade aan de gezondheid hebben gevonden. Roken wordt beschouwd als onschadelijk en alleen maar verspilling. Vandaar dat de meerderheid van de geleerden slechts memakruhkannya alleen.
Nu hebben wetenschappers schadelijke sigaretten en het veroorzaken bleek meer dan 400 duizend mensen sterven elk jaar in Indonesië, zodat het etiket op sigarettenpakjes dat gevaar. Daarom is het alleen maar passend de Indonesische geleerden definiëren sigaretten als illegale goederen. Bovendien is de Raad van Ulema in Saoedi-Arabië, Iran en Maleisië hebben vastgesteld dat roken is verboden.
Roken is niet haram, omdat er geen bewijs dat zegt dat roken is verboden. Inderdaad, er was geen argument, omdat de profeet Mohammed leefde in de 600s BC terwijl de nieuwe sigaret is bekend in de jaren 1500 toen de Europeanen zien Native Americans roken van tabak wordt verbrand in de pijplijn. Tot 1.940 mensen sigaretten zijn onschadelijk. In 1962 benoemde de Amerikaanse regering 10 vooraanstaande wetenschappers op de gevaren van roken te onderzoeken. In 1964 bevatte de conclusies in het rapport van de Surgeon General waarin staat dat roken schadelijk is voor de gezondheid en vroeg de regering om actie te ondernemen. In 1965, het gebruik van tabak daalde 40% sinds de publicatie van het verslag (MS Encarta). Sigaretten bevatten 4000 chemische stoffen, waarin 43 van hen zijn kankerverwekkende. 90% van de longkanker wordt veroorzaakt door roken, terwijl de rest zijn passieve rokers. Ongeveer 442.000 mensen in de VS elk jaar sterven als gevolg van roken. Sigaretten kanker veroorzaken paru2, keel, blaas, nieren, enz. Het pakje sigaretten wordt duidelijk vermeld dat roken kanker, hartaanval, foetale gezondheidsproblemen, en impotentie kan veroorzaken.
Alle gevaarlijke hoewel zijn naam niet in de Koran en de Hadith wordt vermeld blijven verboden, omdat de profeet had gezegd: ". Verboden alle gevaarlijke en toebrengen schade" (Hasan hadith overgeleverd door Ibn Majah, Daruquthni en Malik in Al-Muwatha ')
De VS heeft tabaksreclame verboden op TV-TV en radio. Mensen zijn verboden te roken in overheidsgebouwen en gebouwen waar er kinderen (bijvoorbeeld scholen).
Als roken haram, waarom sommige geleerden roken? Sigaretten als drugsverslaving wordt veroorzaakt door de drager dus het is moeilijk om te stoppen. Het is ongepast geleerden die zijn erfgenamen van de Profeet gehate daden van God of onrein. Ongepast klerikale ook liet zijn studenten waren nog waterpas Ibtida'iyah (SD), Tsanawiyah (SMP) of 'Aliyah (SMU) voor het roken. Ulama als een voorbeeldige samenleving moet een voorbeeld van zijn gemeenschap te geven door dingen die verplicht of Soennah doen. Niet precies noeste arbeid op het Makroe of gehate God. Vooral als onwettig. Moslims, moet inbegrip van geestelijken laten twijfelachtig / niet duidelijk.
An-Nu'man ibn Bashir zei: "Ik hoorde de Boodschapper van Allah. zei: 'Wat is geoorloofd is duidelijk en het haram is duidelijk, en tussendoor zijn er dingen musyabbihat (twijfelachtig / vage, onduidelijke kosher-illegale), die niet bekend is bij de meeste mensen. Iedereen die dingen musyabbihat te houden, dan moet hij zijn eer en religie te reinigen. En, wie is verstrikt in twijfelachtig, toen was hij net als de herder in het land van het verbod, bijna stortte hij in. Weet dat elke koning heeft een begane verbod, en het verbod van de grond eigenlijk weten God zijn de dingen die hem zijn verboden. Weet dat in het lichaam is er een stuk vlees. Als het vlees was goed, dan is het hele lichaam is goed; en als het stuk vlees dat beschadigd, dan is het hele lichaam die beschadigd. Zie, hij is dat het hart. '' (HR. Bukhari) Uit de argumenten hierboven, evenals drugs, dezelfde illegale sigaretten. Wees niet bang om arm en tawakkallah aan God
Roken was haram fatwa:

Muzakarah Bureau van Majlis Nationale Fatwa autoriteit Het Ehwan Islam Maleisië keer tot 37, die in Kuala Lumpur bijeengeroepen op 23 Mac 1995.
Fatwa is beroemd over de hele wereld, dat is Al-Marhum Saudi Mufti, Sjeik Abdul Aziz bin Baaz
Al-Azhar Fatwa voormalige namelijk Sheikh Abdullah Al-Masyd (Azhar Fatwa Institution voorzitter), Dr. Ahmad 'Umar Hashim' (vice-kanselier van de Al-Azhar) en anderen.
Geleerden die denken dat roken is verboden:

Dr. Yusof Al-Qaradawi is meer kans op illegale roken wetten ..
 De Hijaz geleerden ook de neiging om illegale wet roken.
 Sjeik Mahmud Syaltut neiging om onwettig roken wet.

No comments:

Post a Comment