!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, July 24, 2015

Zahtijevajući Science (učenja) s različitim pristupima

Vožnja nije završen (320)

(Part 320), Depok, West Java, Indonezija, 24. jul 2015. godine, 19:50 sati)

Zahtijevajući Science (učenja) s različitim pristupima


Svrha ljudskog učenja (studija) je da bi mogli imati dovoljno znanja ili vješti kako u cilju poboljšanja životnog standarda ljudskih (dobru plaću / dovoljno) ili da bi znao suštinu stvarne ljudske svrhe (teologije).
Postoji nekoliko pristupa ljudska potraga za znanjem postoji zajednički pristup (sekularnih) je u potrazi za naučno-empirijske znanosti i filozofije.
Također postoje pristupi traže znanja kroz vjerske pristupom, kroz Kur'an i Hadis (Sunneta / al-mudrosti), dok je studirao sadržaj Kur'ana i Sunneta i provedena znanstveno odabrani razlikovati koje su važeće Sunneta (autentične), Hasan (dozvoljeno) ili dhoif (Sunnet lažni / Sunnah koji nema porijekla).
U praksi u Indoneziji, kao što je običaj nekih muslimana su tamo uvek pročitajte Al Kur'an Sura Yasin svakog četvrtka noć (petak uveče) koji su koristili hadisa dhoif (slab / bez porijekla) koji je rekao da Sura Yasin srce (njegova majka) Al Qur-an.
Još jedna navika je navika Tahlilan (čitaj molitve i pročitajte pismo Yasin i obroke) na tri dana, do sedam i do 100 dana ili u 40 dana ili 1000 dana nakon smrti pokojnika obitelji.
Iako ne postoji apsolutno nema komandu Kur'ana i Sunneta vezi Tahlilal, čak i četiri imama, imama Syafei, imam Malik, imam hanefijski i Hanbali imama i imama drugi pozivajući se na Kur'an i sunnet osudila i zabranila događaja Tahlilan (Kaul) koji zapravo prate vjerske običaje Hindu / animist.
Dakle, naučni pristup možemo naučiti Kur'ana i sunneta koji praktikuje isti molitvi i praktikuje prema Poslanik i njegovi drugovi.
Mnogo Reč Boga i sunneta koje se zalažu za ljudska ekonomije studije (trgovina) i političkih znanosti, astronomije i drugih znanosti.
Osim toga, Kur'an je prvi put otkrivena (spuštena) na proroka Muhameda je Sura Al Alaq,

Al Alaq 1-5

"Čitaj! Uz ime Gospodara vašeg koji je stvorio. "(Stih 1). U prvom naravno, što je "pročitao", otvorio je prvi interes za dalji razvoj ove religije. Poslanik je rekao da pročita otkrivenje će biti otkriveno da mu je u ime Boga, Bog je stvorio.

Naime "Stvaranje čovjeka od ugruška." (Stih 2). Koji je zauzeo drugo nakon nuthfah, naime perjanicu vode koja je u kombinaciji s sperme muškaraca sa semenih ženom, koji je nakon 40 dana, voda je bila pretvorena da je krvni ugrušak, a od krvni ugrušak koji će kasnije manifestovati kao i kroz 40 dan, postaje gruda mesa (Mudhghah).

Poslanik nije bio dobar u čitanju. On je ummi, što se može tumačiti nepismen, nije jako dobar u pisanje i čitanje nisu previše dobri u pisanju. Ali Jibril je također pozvao da se tri puta da je pročitao. Iako nije bio dobar u pisanju, ali stihovi su uzeti izravno Gabriel ga, učio, tako da mogu zapamtiti napamet, s njim Stoga se može pročitati. Bog koji je stvorio sve. Apostoli nisu dobri na pisanje i čitanje će biti pametna kasnije pročitati stihove otkrio da ga. Tako da kada su otkrića da su se kasnije, on će se zvati Kur'ana. A to znači da Kur'an čita. Kao da je Gospod rekao: "Pročitajte, na qudrat Ja i moja Iradat."

Sheikh Muhammad Abduh u Tefsir Juzu 'Ammanya je objasnio: "To je Svemogući Bog stvorio čovjeka od sjemena, transformiran biti grumen krvi, a zatim postati punopravnom ljudsko biće, nesumnjivo ima moć da nanese na sposobnost osobe da čita, koji je poznat ummi, nije dobro u čitanju i pisanje. Dakle, ako smo ispitati sadržaj hadis koji objašnjava da je Poslanik tražio da pročita tri puta, tri puta kao, on je odgovorio iskreno da on nije bio dobar u čitanju, tri puta i Gabriel zagrlila ga jako, za uvjeravanje mu da od tada nema mogućnost da ga čita , koliko je Al-Insan al-Kamil, savršen muškarac. Mnogo više su se pročitati kasnije. Bitno je da je osnovna potreba znati sve što će pročitati kasnije ništa drugo je ime Boga, ipak. "

"Čitaj! A Bog je Uzvišeni te. "(Stih 3). Jednom u prvom paragrafu da mu je rečeno da pročita u ime Boga koji je stvorio čovjeka od ugruška, proslijedila ga ponovo je rekao da pročita u ime Boga. Biti ime Gospodnje uvijek treba uzeti tako da se vratio Boga živoga je Uzvišeni, Najplemenitiji, ljubavi i draga Njegova stvorenja.

"On koji je učio od strane Pen." (Stih 4). To je privilegija Boga ponovo. To je najveća slava. Što ga je naučio čovjeku raznih nauka, otvorio svoje tajne, uručio mu je ključeve otvaranja trezora Boga, koji s Pen. Olovkom! Pored jezik za čitanje, Bog je odredio olovku i da nauka može biti snimljen. Pena je zamrznut i krute, a ne život, već je napisao pero je razne stvari koje mogu biti indoktrinirani čovjek "Nauči čovjek ništa ne zna." (Stih 5).

Allah šanuhu naučiti prvi čovjek koristiti Pen. Nakon što joj je pametno korištenje nauke Qalam da mnogi su date od Boga mu, tako da može također je napomenuti da novostečena znanja s postojećim Pen u ruci:

"Nauka je kao igra i pisanje su trake tu igru. Stoga, s konopcem vezao buruanmu nepokolebljiva. "

Zatim u petom paragrafu ovog aranžmana, kao prvi stih dole smo otkrivati ​​sa kratkim riječ je Gospod objasnio poreklo čitav ljudski događaja koji su svi isti, da umjesto ugrušak krvi, koja je izvedena iz grumen sperme.

I smotuljak sperme koji dolazi iz fine sito ljudskih hrane uzeti sa zemlje. Naime hormona, kalorija, vitamina i drugih supstanci, koje su svi odvedeni iz zemlje i to je sve tamo povrće, voće i meso osnovna hrana. Onda je velika i zrelog čovjeka rastao. Najvažniji alat za povezivanje sama s okolnim ljudske je sposobnost da govori u jezicima, kao povezivanje onoga što osjeća u svom srcu. Tada se povećava i njegova inteligencija, a zatim s obzirom i vještinu pisanja.

U prvom paragrafu su bili jasni niz najviše ocjene na svestranost čitanja i pisanja. Rekao je Sheikh Muhammad Abduh u svom komentaru: "Ne dolazi od riječi dublje i savršenije od razloga ovaj stih u navedenom interesu čitanja i pisanja u svim granama znanosti i sretna. S tim prvi put otvorili sve otkrića da će ići dolje u leđa. "

Dakle, ako muslimani ne dobijem ovaj stih instrukcije i ne obratiti pažnju na ulicama za naprijed, poderao ovojnicu spirale koji pokrivaju sve njihove vizije za to nauci, ili merampalkan vrata koja su zaključana, tako da su zaključani u mračnoj sobi, jer je čvrsto zaključan -erat svojim plemićima dok ne pipati u mraku glupo, i da je otvaranje stava ovog otkrivenja ih ne oduševiti, onda neće dobiti opet zauvijek.

AR-Razi opisuje u svom komentaru, da su njih dvojica rekli da pročita prvi pasus u ime Boga koji je stvorio, je sadrži qudrat, i mudrost i znanje i Grace. Sve je Bog prirode. I u narednom stihu Bog država postigla trenutna znanja s olovkom ili olovku, je znak da postoje i među zakonu piše, što se ne može indoktrinirani, ako ne i pažljivo slušao. Tako da na prva dva stiha pokazuju gospodstvo tajnu, tajnu Bogu. A u tri kasnijim stava sadrži povjerljive nubuwwat, poslanstvo. A ko Bog neće biti poznata, ako ne i od ruke nubuwwat i nubuwwat sama nije bila da bude tamo, ako ne po volji Boga.

Bog u svojoj riječi u Kuranu daje svoje blagoslove, uključujući i odredbu blago) udisati zrak (kisik) je svježe, riba u moru, rezultat prirodnih resursa, kao što su nafta, prirodni plin, zlato, srebro, pšenice, i usjeva polja / riže, pšenice i kukuruza svim svesna bića, bilo ljudskih ili životinjskih i Grace of God (izdržavanje) se daje ljudskom biću različitih grupa, rase, etničke pripadnosti, raznolikost jezika i raznolikost boje kože, bez obzira da li žive duž ekvatora i onih koji su živi na Južnom polu, Sjeverni pol, azijskog kontinenta, kontinentalnoj Evropi, kontinentu Afrike, kontinenta Australije, Amerike, i narodi koji žive u Ocean Pacific, i indijske okeana.
Također su sada prihvatili islam, katoličanstvo, protestantizam, hinduizam, budizam, Shinto, Kong Fu Tse, Zorroaster, animizam, a oni koji nisu religiozni komunisti (Atheists).
Izdržavanje porcija (bogatstva) ovisi o napora (truda) u potrazi za opskrbu, bez obzira da li stečene pružanje znanja (i naučno znanje, i empirijski), kao i filozofije.
Na znanje veći češće je stekao Treasure (plate).
Kada poljoprivrednik sadnje riže / pšenice pomoću nauke bilologi na primjer, on može odabrati sjeme kako bi žetve na farmi produktivnije.
Nauka može se dobiti na dva načina, ako se nauci svijeta, može se dobiti dibangku University (škola / Institut kurseve) ili nastavnici koji već imaju znanje.
Ako je Science of Religion (islama) Kur'an i Hadis koje se mogu ostvariti učeći od oba roditelja, Univerzitet (škole), kao i Ustad (učenjaci).
Razlika je u tome Science World, sekularna, obično pokušavaju pronaći sreću sama na svijetu.
Dok je Science vera, za sreću nije samo svijet, već i na onom svijetu, jer je nauka o religiji (Kur'ana i Hadisa) može dovesti svijeta kako ikmu ne odstupaju, kao što ne pohlepni u traženju bogatstva (bogatstvo), nema pravo siromašnih i dobra djela većine n bogatstvo smo zaradili, i nauku Kur'ana dovesti čovječanstvo da stvarni život nije bio u svijetu (privremeno), ali u daljnjem tekstu (na nebu ili pakao).
U potrazi za blagom smo također vođeni da traže zakonito imovine, a ne korupciju, pljačkaju, i kradu ili opljačkati prava drugih, jedite također moraju jesti košer hranu (osim onih zabranjeno, kao što su svinjetina, krv, strvina (trup osim riba) i merorok (sisa duhana, Muhammadiyah fetvu Majelis Ulama Indoneziji i Saudijskoj Arabiji pušenje haram 'argument se zasniva na Kur'anu i hadis).
Tako Vjerske Science nas dovodi do blago koje koristimo sa blagoslov i sretan.
Koliko je bogatih ljudi u svijetu, umjetnici, pjevači najbogatijih na svijetu koji zapravo živi manje sretni (stresa) da okonča svoj život samoubistvom drogira ili tablete za spavanje (sedativi).
Koliko je muslimana i da je njegova imovina muslimanska sveta malo (jedva dovoljno da jede i pije), ali oseti kako mu srce sretan i miran život, jednostavnost Bog dao da ga već neprocjenjivo blago

Dodaci islamskih nauka i Svjetske Syar'i

Po
Šejh Abdur Rahman bin Nasir As-Sa'di rahimahullah


Mnogi ljudi su u zabludi o prirodi znanosti koja je autentična, da nauka treba proučavati i pretraživati. Oni su izvukli na dva mišljenja, a ekstremne nasuprot jedni drugima. Jedan od njih je opasniji od drugih.

Prvi mišljenje, pojam da nauka je ograničena na autentičnim nauci syar'i je samo djelomično odnosi na poboljšanje vjere, morala i obožavanja, nisu svi nauka pokazala od al-Kur'ana i sunneta, kao što uključuje i nauke syar'i i svi instrumentalnost nauke i znanja o svemiru. Ovo mišljenje dolazi od onih koji ne pravilno razumiju šerijata. Međutim, sada je počeo tražiti načine maslahah i kada je vidio mnoge prednosti znanosti o svemiru, kao i većina njih svjesni uputstva vjerskih tekstova o umjetnosti.

Drugo mišljenje, mišljenje koje ograničavaju nauka na modernim nauke su dio znanosti. Izgleda Ovo mišljenje rezultirati iz svojih berpalingnya religije, teologije i akhlakya. Jasno je da je vrlo fatalnu grešku, što oni čine kao cilj posrednika. Oni odbacuju autentične znanosti i prirode da je korisno, ako ne pokazuju moderne nauke u potpunosti. Oni su prevareni od strane raznih rezultatima novih otkrića. Oni su ti koji su namijenjeni u riječi Allah:

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

A kada je u pitanju da ih apostolima (koji je upućen) im donosi ketarangan pojedinostima, oni su bili oduševljeni sa saznanjem da je na njima i oni su okruženi kazne Allah da su uvijek perolok zabave. [Al-Ghafir / 40: 83]

Oni su ponosni na svoje znanje, arogantan i vrijeđa nauka o apostola. Kao rezultat toga, oni se brišu muke svoje cinizam i prijetnje dati lažni apostoli Allah. Oni su bili mučeni u svijetu sa zatvaranjem srca, oči i da ih čujem, tako da oni ne mogu vidjeti istinu.

ولعذاب الآخرة أشد وأبقى

I zaista je kazna Ahireta teža i trajnije. [Taha / 20: 127]

وما كان لهم من الله من واق

I oni nemaju pokrovitelj kazne Allaha subhanahu te'ala. [Ghafir / 40: 21]

NAUKA koristan u Al-Kur'an I Sunnah
Priroda i svrha s korisnim znanjem u al-Kur'ana i as-sunneta je nauka koji pruža sve uzvišene cilj, što je dovelo do suditi akcije koristan, ne postoji razlika između nauke koji se odnose na svijetu, kao i one koje se odnose na zagrobni život. Dakle, svi koji vode ljude da pravi put, može poboljšati i povećati moralne teologije i prakse, onda je to nauka.

Nauka je podijeljena u dva: cilj i sredstvo (posrednika) koji bi mogao dovesti do cilja.

Cilj je sve nauka koja poboljšava religija, a sredstva su sve nauke koja podržava ciljeve kao arapskog jezika nauka i druge nauke, uključujući i nauka o svemiru koji je vodio ma'rifatullah (poznavanje Allah), poznavanje Njegov jedinstvo i Njegovo savršenstva, također je dovelo do znanja istinu svojim apostolima. Ostalo voće je u stanju da pomogne u molitvi i zahvaljuju Allahu l, kao i pomoći u izvršenju religije. Uistinu Allah je podvrgnut svemira nama i Allah nam je naredio da razmišljaju i pokušati da kopaju u stvari koje su korisne, korisno i vjerskim kao iu životu svijeta. I naredba za nešto smisleno naloge za obavljanje ono što je objekt naredbe i komande i da sprovede sve posrednike i falsifikuje ispunjenje naloga.

To nas ohrabruje da znamo prirodne nauke mogu se koristiti za istraživanje koristi od svega toga je bio podvrgnut Allah za nas. Zbog davanja i rezultati neće se postići bez napora, misli i ponašanja istraživanja. Allah kaže:

وأنزلنا الحديد فيه بأس شديد ومنافع للناس

A Mi smo stvorili željeza koja je sadržavala joj veliku snagu i širok spektar koristi za ljude, [Al-Hadid / 57: 25]

Ove prednosti neće se ostvariti osim poznavanja srodnih nauka, tako da maksimalne rezultate.

Mnogo tekstova u Kur'anu i Sunnetu koji je pohvalio nauku i stručnjaci pohvalio svoje znanje i potrebu za veći prioritet nego bilo koji drugi znanstvenik. Allah kaže:

قل هل يستوي الذين يعلمون والذين لا يعلمون

Postoji li isti ljudi koji znaju ljude koji ne znaju? [Az-Zumar / 39: 9]

Oni su ti koji se boje Allah i znajte ga

إنما يخشى الله من عباده العلماء

Zaista strah od Uzvišeni Allah među robovima Svojim, samo naučnici. [Fatir / 35: 28]

Allah je naredio ljudi koji ne znaju pitati znanstvenik.

Uzvišeni Allah također je komandovao muslimani za obavljanje mnoge vrste obožavanja i zabranjeno sve što je nečisto. Naredbe i zabrane ne može učiniti, osim nakon što je znanje i znaju. Tako komande i zabrane koje ukazuje na potrebu proučavanja sve što je vezano za komande i sama zabrana. Kao i Allah dozvoljava najviše mu'amalat (sve vezano za intraksi među ljudima) i zabranjuje drugima. Da biste to učinili znači da moramo biti u stanju da napravi razliku između mu'amalah dozvoljeno, a što nije dozvoljeno. Takva klasifikacija ne može učiniti osim znanja. Svemogući Allah je osudio ljude koji ne znaju granice koje su Allah poslao dolje apostolima u Knjizi i Sunnetu.

Među komandama Allah je l džihada u mnogim stihovima komandu i naredbu da se pripremi za moć koja se može učiniti da se bave sa neprijateljem i brinuti se o njima. Ove naredbe neće biti realizovana, osim proučavanjem borbi tehnike i oružja.

Allah također naredio da prouči trgovine i ekonomskih nauka, čak i Allah je naredio da se testira siročad su i dalje male sa toliko znaju nauku i trgovine mogu raditi prije povjeriti svoje lične stvari. Allah kaže:

وابتلوا اليتامى حتى إذا بلغوا النكاح فإن آنستم منهم رشدا فادفعوا إليهم أموالهم

I testirati siročad dok ne napune braka. Zatim, kad misliš da oni imaju inteligentan (Smart održava blaga), a zatim predati njima svoje bogatstvo. [An-Nisa / 4: 6]

U gore navedenom stihu, Allah nije naredio da preda svoju imovinu, dok je poznato da oni imaju znanje o tome kako upravljati imovinom i znaju nauku trgovanja.

Ova savršena Šerijat naređuje nam da naučimo sve vrste korisnih znanja; u rasponu od nauke o Tawheed, Usûluddîn, nauke Sudska praksa i zakon, nauka arapskom, nauke i političke ekonomije, i nauka mogu poboljšati lične okolnosti i društva.

Nema korisna znanja u svijetu, a na onom svijetu osim ako je naloženo i ohrabrio ovim zakonom. Tako, Plank u ovom religiji vjerskim i prirodnih nauka. Čak i nauka korisna svijetu može umetnuti u dio nauke religije.

Što se tiče onih koji su preuveličane, oni čine nauka je ograničena na dio religijskih znanja sama. Zaista, oni su pali u fatalne greške.

Umjesto toga počast materijalističkim, oni smatraju da istina nauka je ograničena na prirodne nauke. Oni poriču drugih nauka, oni se razilaze, tako da je religija i njihov moral korumpiran. Plodove svoje nauke samo proizvode koji sušna, ne može očistiti svoje uma i duha, niti poučiti. Nauka im više štete nego dobru budućnost. Oni samo imati koristi od poboljšanja proizvoda i novih otkrića na miru, ali oni dobiti očajan od dvije strane:

Prvo, nauka će biti najveća katastrofa za njih i za humanost, jer nauka je samo donio razaranja, rat i razaranja.

Drugo, sa znanjem da imaju, oni će postati ponosni i arogantni da su se usudili da uvredi nauci apostola i suditi akcije religije.

إن الذين يجادلون في آيات الله بغير سلطان أتاهم إن في صدورهم إلا كبر ما هم ببالغيه فاستعذ بالله إنه هو السميع البصير

Sesungguhhnya onih koji tvrde o ajetimaAllahovim bez ikakvog razloga na njima ništa u svojim grudima, ali samo (želju za) veličinu da povremeno neće dostići, a onda tražiti zaštitu Allaha. Zaista, On je Sve-Hearing, svevideće. [Ghafir / 40: 56]

فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون

A kada je u pitanju da ih apostolima (koji je upućen) im donosi ketarangan pojedinostima, oni su bili oduševljeni sa saznanjem da je na njima i oni su okruženi kazne Allah da su uvijek perolok zabave. [Al-Ghafir / 40: 83]

Sa gornjeg opisa, možemo znati da korisna saznanja u svijetu i na Ahiretu je nauka koja dolazi iz knjige Allah i sunnet Poslanika n koji uključuje pseudo vrstu korisnih znanja, ne postoji razlika između osnovne nauke i nauke grane , niti teologije i nauke kvazi-jednakim svijetu. Kao što je islamske vjere uključuje obavezu vjere u svim istine, vjeran knjige koje Allah poslao dolje, a svi apostoli koje Allah poslao. Walhamdulillâh

(Su pokrenuta iz knjige ad-Din al-kao-Saheeh Jami'a Yahullu Masyakil)

[Kopiran iz edicije časopisa As-Sunneta 12 / Godina XVII / 1435H / 2014. Objavljeno LAJNAH Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 faks 0271-858196]

No comments:

Post a Comment