!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 19, 2015

Бомби потресат Банкок, 108 умря, включително гражданин

Бомби потресат Банкок, 108 умря, включително гражданин


BBC - Министерството на външните работи на Индонезия да се гарантира едно лице гражданин (индонезийски гражданин) загина при взрив на бомба в Банкок, докато другите пострадали сериозни наранявания.
"Те са съпруг и съпруга. Починалият е бил жена си, докато съпругът й все още беше в спешното отделение на вратата (ICU) в болница в Банкок," каза говорител на Министерството на външните работи, Arrmanatha Насир, каза Индонезия на Би Би Си, Хайдер Affan, вторник (18 / 07) следобед.
Те са съпруг и съпруга. Кой е умрял били съпругата му, докато съпругът й все още беше в спешното отделение на вратата (ICU) в болница в Банкок.
Говорител на индонезийското министерство на външните работи, Arrmanatha Насир.
Според него, те не са далеч от мястото на взрива на бомба в храм в квартал Ratchaprasong, Банкок, понеделник (17/08) вечер.
"Двойката бе на посещение в Банкок," каза той, отказа да спомене тяхната идентичност.
Посолство на Индонезия в Тайланд, добави той, доколкото все още координиране с местните сили за сигурност, ако има и други индонезийски граждани, които стават жертви.
Междувременно, Министерството на външните работи на Малайзия, за да се уверете, че има два малайзийски граждани, които са жертви, убити от бомба в храм в квартал Ratchaprasong, Банкок, понеделник (17/08) вечер.
Телата на жертвите, Трион Lim Гек и синът му, Jai Neoh Jun, токът е бил пуснат в полицията многопрофилна болница в Банкок. Две други малайзийски души ранени в този инцидент.
Началник на полицията в Тайланд заяви, че взривът идва от тръба бомба Erawan Shrine. Бомбата е била поставена в храма. А броят на съобщенията в медиите, в Тайланд, каза бомба, използвайки съставки толкова, колкото три килограма тротил.
Някой с черна раница
Отделно от това, министър-председател на Тайланд, Prayuth Chan-о-ча описва бомбени нападения, при които загинаха най-малко 21, това е най-лошият инцидент случвало никога в тази страна.

Министър-председател на Тайланд, Prayuth Chan-о-ча опише бомбени нападения, при които загинаха най-малко двадесет души това е най-лошият инцидент случвало никога в тази страна.
Той каза, че силите за сигурност са идентифицирани някой, който изглежда от кадри CCTV, че изглежда подозрително.
Кореспондент на Би Би Си в Банкок казва човекът видял влезе в храма с черен раница и да го остави в храма.
Тайландските власти съобщиха, че досега те не са изключени редица групи, които стоят зад тези инциденти, включително и противници на военното правителство и етническите уйгури.
По-рано решение на тайландското правителство да репатрират 109 души от етническите уйгури в Китай през юли протестират различни страни.
Тайланд защитата над решението си да репатрират 109 души от етническите уйгури в Китай тази седмица, след като политиката е критикуван от различни страни.
Говорител на правителството заяви, че репатрирането е в съответствие с международното право. Добавен на тайландското правителство не насилствено репатриране на уйгури провеждат в цялата страна, въпреки че са помолени от китайците и само частично приключен.
Миналата година Тайланд уйгури задържани близо 400 души. Провеждане 172 души бяха изпратени в Турция, особено жени и деца. Казах от Министерството на външните работи на Тайланд, те са граждани на Турция въпреки факта, че произхожда от Китай.
Що се отнася до изгонването обратно в Китай е от мъжки пол. Уйгури обикновено живеят в провинция Синцзян.
Редица правозащитни организации са заявили, че са били репатрирани в Китай изложени на риск от мъчения.
Турската полиция
Турската полиция за борба с безредиците, разположени в посолството на Тайланд в столицата.
Тайланд политика репатрират уйгури предизвикаха бурни протести в Турция. Митингът дори примесено с насилие, когато демонстранти щурмуваха Thai консулство в Истанбул в сряда вечер (08.07) и протестите продължават на следващия ден.
Като резултат, този петък (10/07) Тайланд временно затворена посолството си в Анкара и консулството в Истанбул.
Докато анти-китайски настроения в Турция, свързани доклади на неотдавнашното увеличение на ограниченията на гладно провинция Синцзян.
Етническа уйгурски от западните райони на Китай няма културни и религиозни връзки силни с Турция.

Демонстрантите изгориха китайски знамена, атакуваха редица китайски ресторанти, дори и тези, обвинен за нападение туристи, заподозрени произход от Китай.
Протестите започнаха след съобщенията, че етническите уйгури мюсюлмани в Китай е забранено да пости по време на Рамазана.
Етнически уйгури от западния регион на Китай е получен от туфа етнически и културни и религиозни връзки силни с Турция.

Демонстрантите разгневиха Турция от доклада относно мерките за сигурност на Китай срещу етническите уйгури мюсюлмани по време на Рамазана в Синцзян.
"Нашите граждани се натъжен да чуя новините, че уйгурски турци са забранени за гладуване или други разнообразни отговорности в района Синцзян," заяви турският изявление на външното министерство миналата седмица.
В замяна на това, китайското правителство заяви, че уважава религиозната свобода на мюсюлманите и твърдения, че редица религиозни дейности в Синцзян забранени по време на Рамазана е "доста противоречи на фактите" и преувеличени от западните медии.
"Няма държавни институции, частни организации или лица, които могат да принудят другите да вярват или не вярват в никаква религия. Те не трябва да дискриминира жителите и нерелигиозна религия ", каза китайският изявление на правителството.
Въпреки това, тези обяснения не могат да забавят гнева на турците.
Happy китайски ресторант, собственост Джихан Явуз е бил нападнат от разярена тълпа в Истанбул миналата седмица.
"Хората са уплашени тук, страхуват да не бъдат атакувани отново", каза Явуз.
"Ако искат да протестират срещу китайското правителство, те биха могли да маршируват пред посолството. Всъщност не използва насилие в името на протест ", каза той.

Туристите изглежда не се страхува пътували в Турция, въпреки че китайското правителство издаде предупреждение за пътуване.

Happy китайски ресторант, собственост Джихан Явуз, е бил нападнат от няколко души.
В допълнение към атакува китайския ресторант, демонстрантите нападнаха туристите, които подозираше, с произход от Китай.
Екскурзовод на име Miray Хамит каза четири или пет мъже нож атакуваха турист в групата.
Нападенията съвпаднаха с март мат Grey Wolves група - onderbouw дясното крило MHP.
"Те питат къде сме. Когато казваме, че ние сме от Китай са започнали да победи един от нас. Турски екскурзовод и аз разбият атаката. Всички ние бяхме уплашени. Един от нас беше контузен, въпреки че не е твърде сериозна. Също така бях пребит ", каза Хамит.
Miray нападателя Хамит не съм сигурен, че идва от парад Сивите вълци и може да бъде един обикновен пешеходец.
Турските медии съобщиха, атаките срещу редица корейски туристи, заподозрени в Китай на поход Сивите вълци.
Твърденията пряко противоречат на председателя на Сивите вълци в Истанбул, Ahmet Йигит Йълдъръм. Той казва, че това е борба, която е възникнала между демонстранти и полиция глас и няма опасност за туристите. Той каза, че не е получила жалби срещу тях.
"Безопасността на всички туристи, които идват в страната ни е наша отговорност. Ние не толерираме всякакво насилие ", каза той.

Сивите вълци председател заявиха туристи безопасни от вреди, стига те да проведе демонстрация.
Според полицейски източници, не можах да говоря на Би Би Си. Въпреки това, консулството южнокорейски в Истанбул заяви, че не е получила оплаквания или доклади за атаки срещу тях там.
Що се отнася до китайските туристи не изглеждаше възпряна от повишена анти-китайски настроения в Турция.
"Ние наистина знаят какво се случва. Но ние не изпита никакви проблеми. Ние вярваме, Турция. Турците са много приятелски с нас ", каза Джан туристи име Лъки.
Тази седмица, китайското правителство издава жалба за своите граждани, пътуващи за Турция и да ги предупреди да стоят настрана от демонстрацията и не го регистрира.
Китайското правителство се стреми да контролира религиозно изразяване в Синцзян да наложи редица наредби за уйгурите.

Стенопис пропаганда в Кашгар, Синцзян, като посочва забраната за брак от свещеници.
Някои правила се съдържат в редица части на Синцзян, включително:
Блокирани забулени жени
Уйгурите също нямат право да си купи нож в някои области
Дейности молим строго регламентирано. Деца под 18-годишна възраст е забранено да джамия
Женените двойки трябва да се прилагат към правителството и не трябва да се женят в тайна от свещеник
Само възрастни право уйгурски човек брада
A серия от строги регулации и надзор на китайските власти срещу мюсюлманите споделена етническа уйгурски. Би Би Си, че е била допусната да се преместят в Турция от Синцзян през декември 2014 година.
Той каза, че китайските власти разпитват семейството си, когато те се прекъсне тяхното бързо по време на Рамазана.
"Защо ти растат бради? Защо ти чете Корана? Защо забулени жени?", Каза човекът, който пожела анонимност, не го споменавам, имитиращ апарат въпроси.
След разпит, войниците след него и семейството му в затвора арестувани. "Те дори държи детето си на 10 години и четиримата си приятели."
След провеждането на свободни, човекът, след това отиде със семейството си в Турция, минаваща през Виетнам, Камбоджа, Тайланд и Малайзия.
Сега тя живее в Истанбул с жена си и четирите деца.

No comments:

Post a Comment