!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, August 13, 2015

Aanbidden alleen Allah de Almachtige voor het geven van levensonderhoud.

De rit was nog niet klaar (343)

 (Deel 343), Depok, West-Java, Indonnesia, 13 augustus 2015, 17:43 pm).

Aanbidden alleen Allah de Almachtige voor het geven van levensonderhoud.

Een doel dat God schiep de mens en Jin en zijn erfgenamen van de aarde is gewoon dat deze beide groepen te aanbidden alleen Allah, Die de hemelen, de aarde en het gehele universum en de inhoud ervan heeft gemaakt.
Mensen worden bevolen te aanbidden alleen Allah, omdat hij degene was die onderhoud van de mens gaf, hetzij in de vorm van regenwater, natuurlijke hulpbronnen (olie, aardgas, aardwarmte) en hele fruit, groenten en gezonde dieren die we consumeren, zoals vis, koeien, geiten, schapen, kippen, kamelen en een grote verscheidenheid van wilde dieren en fauna voor het behoud van de natuur en het menselijk leven balans.
Met water (zowel regenwater, die al in de grond (rivieren, meren) en zeewater (kan worden gedistilleerd in zoet water), alle gewijd aan het welzijn van de mensheid.
Met water, planten en tuinen, met inbegrip van de dorre woestijn vruchtbaar en te groeien tarwe, maïs, rijst, sago, cassave, en verschillende soorten groenten en fruit.
Als onze dankbaarheid aan God, die voedsel van dat alles heeft gegeven, dan zijn we door God bevolen om hem te aanbidden door de zuilen van de islam, als dienaren die gehoorzaamt, zal Allah beloning geven en beloofde te gaan naar de hemel is eeuwig.
Terwijl ze nog steeds shirk deden (associëren partners met God) en ongelovigen dreigde in de hel God geworpen te worden is ook eeuwig.
Kern gebod van God (Al Quran en Al wijsheid / hadith) dat mensen God aanbidden mag niet worden tegen de kracht van God.
Er wordt toegewezen aan alle profeten en apostelen, Noah net iets meer dan 950 jaar van de prediking aan zijn volk om alleen God te aanbidden, maar overtuigen slechts een kleine fractie van de Noach die de oproep van Noach dus de meeste van de profeet Noah (inclusief kinderen en zijn vrouw) door middel werden tot zinken gebracht door God te volgen stortregens dat overstromingen veroorzaakte overschrijding van de hoogste bergtoppen.
Diverse onheil dat verschillende mensen overkwam, variërend van de profeet Noach, farao en vele andere mensen wordt verteld in de Koran werd een les en een waarschuwing voor de mens, om in overeenstemming met de orde van Allah te blijven en niet echtbreken (tegen God) en andere zonden, zodat we niet goed geraakt Azab van God, terwijl we leven in deze wereld en in het Hiernamaals,

Tawhid eerste gebod

Door
Ustadz Ismail Abu Muslim al-Atsari


يا أيها الناس اعبدوا ربكم الذي خلقكم والذين من قبلكم لعلكم تتقون) 21 (الذي جعل لكم الأرض فراشا والسماء بناء وأنزل من السماء ماء فأخرج به من الثمرات رزقا لكم فلا تجعلوا لله أندادا وأنتم تعلمون

O mensen, de Aanbidding van uw Heer, die u en degenen heeft gemaakt voordat u, dat gij voorzichtig zijn. Hij was het die de aarde als een overlay voor u en de hemel als een dak, en zond water (regen) uit de hemel, dan is Hij brengt alle vruchten als voedsel voor u uit; Dus niet worden gesteld bondgenoten voor Allah, zelfs al weet je. [Al-Baqarah / 2: 21-22]

Muqaddimah
Als we de pagina's van de mus-haf al-Koran te openen, zullen we een eerste opdracht woord vervat in een brief al-Baqarah vers 21 te krijgen en zei dat het verbod werd voor het eerst opgenomen in een brief al-Baqarah vers 22. Daarom zijn deze twee verzen is belangrijk voor ons om het goed te begrijpen. Hier is een kleine uitleg over deze twee verzen. Hoop dat het nuttig is.

21 vers commentaar:

Woord van Allah de Almachtige.

يا أيها الناس

O mensen!

Het is een oproep aan alle mensen, van alle naties of stammen, in alle plaatsen en tijden, na de komst van Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam. Het toont aan dat de religie gebracht door de Profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam gericht aan de hele mensheid. Het is het woord van Allah de Almachtige:

وما أرسلناك إلا كافة للناس بشيرا ونذيرا ولكن أكثر الناس لا يعلمون

En Wij hebben u niet gezonden, maar naar de hele mensheid, als drager van blijde tijdingen en een waarschuwer, maar de meeste mensen weten het niet. [Saba / 34: 28]

Woord van Allah de Almachtige:

اعبدوا ربكم الذي خلقكم والذين من قبلكم

"Aanbid de Robb-mu Wie heeft u en degenen gemaakt voordat u",

Het laat zien dat de mens zal aanbidden de Almachtige God, omdat Hij heeft de mens geschapen. Het is het woord van Allah de Almachtige, die de woorden van de profeet Shoaib Alaihissallam noemen tot zijn volk:

واتقوا الذي خلقكم والجبلة الأولين

. en bertaqwalah aan Allah die u en de voormalige volkeren geschapen "[ash-Shu'ara '/ 26: 184]

En inderdaad het bevel van Allah de Almachtige is de wijsheid van de mens geschapen is in deze wereld, als zijn woord:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون

En ik heb niet geschapen djinn en de mensheid, behalve dat zij Mij dienen. [Adh-Dzâriyât / 51: 56]

De aanbidding van Allah de Almachtige, namelijk: absolute gehoorzaam aan Allah de Almachtige, vergezeld door een gevoel van liefde en pengangungan, hoop en vrees, door het uitvoeren van Zijn geboden en vermijd Zijn verboden Sharia door Zijn Boodschapper (Profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam) met een oprecht hart.

Woord van Allah de Almachtige:

لعلكم تتقون

"Dat je toegewijd",

Het is het doel van aanbidding van een dienaar, dat is zo toegewijd, zodat bedienden worden beschermd tegen de toorn en de straf van Allah de Almachtige.

Imam Ibn Rajab al-Hanbali rahimahullah (overleden 795 H) zei: "De wortel betekenis van het woord taqwa is een dienaar maakt bescherming zal het te beschermen tegen wat hij vreesde en hij is zich bewust van. Dus de betekenis van toewijding dienaar van zijn Heer is dat hij maakt bescherming zal het te beschermen tegen wat hij gevreesd en dat hij zich bewust is van zijn Heer, als zijn woede en kwellen hem, door Hem en weg-ongehoorzaamheid ongehoorzaamheid gehoorzamen aan Hem. "[1 ]

Het toont ook aan dat het voordeel van aanbidding uitgevoerd dienaar zal terug naar de dienaar en niet aan Allah de Almachtige te gaan, ook niet voor anderen. Allah de Almachtige zegt:

من عمل صالحا فلنفسه ومن أساء فعليها وما ربك بظلام للعبيد

Wie goede werken doen dan (beloning) voor zichzelf, en wie kwaad doet, de (zonden) van zichzelf; en een keer in de zoveel tijd wordt niet knechten van uw Heer vervolgen (zijn) [Fusshilat / 41: 46]

Exegese Vers 22:
Woord van Allah de Almachtige:

الذي جعل لكم الأرض فراشا والسماء بناء وأنزل من السماء ماء فأخرج به من الثمرات رزقا لكم

. Wie heeft de aarde als een overlay voor u en de hemel als een dak, en zond water (regen) uit de hemel, dan is Hij brengt alle vruchten als voedsel weer voor u [Al-Baqarah / 2: 22]

Het toont aan dat een van de redenen contractarbeiders dienaar te aanbidden de Almachtige Allah is Allah de Almachtige heeft levensonderhoud gegeven aan mensen. En Allah de Almachtige heeft voorbereid alle behoeften van het menselijk leven, en heeft Zijn gunst diverse dienaren geschonken. Allah de Almachtige zegt:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون) 56 (ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون) 57 (إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين

En ik heb niet geschapen djinn en de mensheid, behalve dat zij Mij dienen. Ik wil niet dat levensonderhoud helemaal van hen en ik wil niet dat hij te geven ik eet. Voorwaar, Allah is Hij, Die de Grantor bepaling Strength opnieuw zeer sterk [Adh-Dzâriyât / 51: 56-58].

Shaykh Abdurrahman bin Nasir al-Sa'di (overleden 1376 H) rahimahullah zei toen uitleggen vers 22 van deze Soerat al-Baqarah: "Dan noemt Allah de Almachtige bewijs (argument-rood) is verplicht aanbidding van Allah de Almachtige alleen , dat Hij de Heer (Schepper eigenaar, Ruler, Preserver) u (de mens), die u hebben gehouden met een verscheidenheid van genoegens.

Hij heeft geschapen je eerder niet bestond. Hij heeft ook de mensen die voor je. Hij heeft plezier gegeven aan u met plezier en ongezien.

Hij heeft de aarde gemaakt als een overlay voor u, kunt u zich op. U kunt het ook gebruiken om (te maken) een gebouw, de landbouw, de grondbewerking, het lopen van de ene plaats naar de andere en een verscheidenheid aan andere benutting van de aarde.

Hij maakte ook de hemel als een dak om te schuilen je, en Hij zette in de lucht verschillende nuttige voorwerpen die aan uw behoeften te worden, zoals de zon, de maan en de sterren ....

Daarna liet hij het water (regen) uit de hemel, dan zal Hij voortbrengen alle vruchten, zoals granen en fruit van palmbomen, en hele vruchten en kruiden, en anderen, zoals voedsel voor u , daarmee krijg je voeding, je krijgt basisvoedsel, je leeft, en plezier hebben ". [2]

Woord van Allah de Almachtige:

فلا تجعلوا لله أندادا

"Daarom moet je niet bondgenoten gesteld voor Allah de Almachtige",

Dit is een verbod tegen shirk tegenover de eenheid, namelijk "niet een contra-counter te maken (voor Allah de Almachtige) van het schepsel, die gij aanbidden het als een contra-tegenbod aanbidding aan Allah de Almachtige, en je van ze houdt als je van Allah de Almachtige, terwijl die als u, gecreëerd door Allah de Almachtige, gegeven levensonderhoud van Allah de Almachtige, geregeerd door Allah de Almachtige. Ze hebben geen, hoewel zware stof van de aarde en in de lucht. En ze kunnen niet voordelen voor u en kan je geen kwaad doen. "[3]

Woord van Allah de Almachtige:

وأنتم تعلمون

"Als je weet",

Dwz je weet "dat Allah de Almachtige heeft geen partner en contrapunt, zowel in het creëren, waardoor voedsel en te organiseren. Ook Allah de Almachtige heeft geen partner en rivaal in uluhiyah (recht op diibadahi) en perfectie. Dan, hoe kan je andere goden aanbidden naast Allah te aanbidden de Almachtige? Hoewel je het weet. Dit is een zaak die is zeer verrassend en de meest domme onwetendheid ". [4]

Het is het woord van Allah de Almachtige:

ولئن سألتهم من خلق السماوات والأرض وسخر الشمس والقمر ليقولن الله فأنى يؤفكون

En inderdaad, als je hen (de ongelovigen) vragen: "Wie heeft de hemelen en de aarde, en de zon en de maan?" Zij zal zeker antwoorden: "Allah", dan hoe kunnen zij (kunnen) afgewend (van het rechte pad). [Al-'Ankabut / 29: 61]

ARTIKEL TIPS.
1. Profeet Mohammed sallAllahu 'alayhi wa salaam gestuurd naar de gehele mensheid.
2. De mens zal aanbidden, de Almachtige God, omdat Hij heeft de mens geschapen.
3. Onder de menselijke oorzaak zullen aanbidden van Allah de Almachtige is dat Hij geeft voedsel aan de menselijke
4. Het doel van aanbidding is de godvrezende dienaar van zijn Heer, namelijk om zich te beschermen tegen de toorn en de straf van Allah de Almachtige.
5. Tawheed is de eerste opdracht Aalam Koran. Dit toont het belang van het monotheïsme.
6. Shirk is de eerste keer dat een verbod op de Koran. Dit toont het gevaar van shirk.
7. De mens gelooft in de eenheid van Allah, Zijn heerschappij (Zijn kracht), dan moeten ze ook geloven in de eenheid van Allah uluhiyah hem (zijn recht op diibadahi en niet disekutuan met anderszins)

Hier is een kleine toelichting op deze grote twee verzen. Moge de Almachtige Allah altijd ons leiden op het rechte pad.

[Gekopieerd van As-Soennah tijdschrift Special Edition 11 / Jaar XVII / 1435H / 2014M. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 773 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment