!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, August 20, 2015

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί ο Πούτιν, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί ο Πούτιν, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας


(VOA) - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο Ρώσος ηγέτης για να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον επόμενο μήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σεβαστούπολη, Κριμαία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα παραστεί στην 70η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο άνοιξε στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα, όταν οι ΗΠΑ σηματοδότησε θέλει να πραγματοποιήσει συνάντηση.

Σύμφωνα με τον προσωρινό κατάλογο που απελευθερώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρόεδρος Πούτιν θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση, στις 28 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρώτες μέρες της γενικής συζήτησης.

Τετάρτη ήταν η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και άλλους Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να Κριμαία, η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας προσαρτήθηκαν στη Ρωσία από την Ουκρανία το περασμένο έτος.

Μιλώντας στη Σεβαστούπολη, το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι «ξένες δυνάμεις» απείλησε να διαταράξει την κατάσταση στη χερσόνησο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko κάλεσε την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν και άλλους Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να Κριμαία μια "πρόκληση για τον πολιτισμένο κόσμο».

Αν και υπάρχουν διαφωνίες, η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα διεθνή προβλήματα είναι το πιο δύσκολο και να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις μαζί.Pin It


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον εξακολουθεί να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας του κόσμου.

Σε συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, το Σάββατο (4/7), ο Πούτιν δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες, η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρουν λύσεις στα διεθνή προβλήματα είναι το πιο δύσκολο και να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις μαζί, αν οι δύο χώρες συμμετέχουν στο διάλογο με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό των συμφερόντων των άλλων μερών.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, ο Πούτιν πρόσφερε επίσης τη συνεργασία για την καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας μαχητική ομάδα Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν έχει αναθέσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν στρατηγικές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

ΗΠΑ-Ρωσίας σχέση έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από το μετα-ψυχροπολεμικής εποχής, λόγω των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και τη ρωσική προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014.

Ρωσία όλο και περισσότερο εχθρικό σε δηλώσεις του για τις Ηνωμένες Πολιτείες από επεσήμανε ότι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Μόσχας είναι αποτέλεσμα της πίεσης της Αμερικής κατά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυτική κατηγόρησε τη Ρωσία για τη στήριξη της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, μια δήλωση διαψεύστηκε από τη Ρωσία. Η Ρωσία δήλωσε ότι οι Ρώσοι βοήθησαν αυτονομιστές στην περιοχή Donbas να αγωνιστεί με δική τους βούληση.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε ο στρατός πρέπει να είναι πιο ελαστικό, καινοτόμο, ολοκληρωμένη και διαρκή διάλογο με τις άλλες χώρες.

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αν και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ακόμη η ισχυρότερη στον κόσμο, άλλες χώρες έχουν αρχίσει να γεφυρωθεί το χάσμα.

Επί του παρόντος, η Εθνική Στρατιωτικής Στρατηγικής 2015 ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/7), επικεφαλής της Αμερικανικής Κοινό Στρατιωτικό Επιτελείο, στρατηγός Martin Dempsey δήλωσε άλλες χώρες επενδύουν πολύ μεγάλα για τις στρατιωτικές τους δυνατότητες.

Η γενική είπε ότι από το Υπουργείο Άμυνας ή του Πενταγώνου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο στρατιωτική στρατηγική της για το 2011, το χάος στον κόσμο έχει αυξηθεί και μερικά από τα πλεονεκτήματα της Αμερικής σε σχέση με άλλες χώρες έχουν αρχίσει να διαβρώνεται. Dempsey είπε ο αμερικανικός στρατός πρέπει να είναι πιο ελαστικό, καινοτόμο και ολοκληρωμένο και μόνιμο διάλογο με άλλες χώρες.

Στρατηγική 2015 δείχνει ότι η Ρωσία έχει «επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν σέβεται την κυριαρχία των γειτόνων της» και είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη για να πετύχει τους στόχους της.

Η στρατηγική ορίζει ότι «ρωσική στρατιωτική δράση υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια, άμεσα και μέσω άλλων στρατευμάτων diperalatnya," η οποία αναφέρεται στην ρωσική βοήθεια προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης το πυρηνικό πρόγραμμα ανησυχητική Αμερικανούς συμμάχους του Ιράν στη Μέση Ανατολή και το Ιράν χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες ενεργά στο Ιράκ, το Λίβανο, τη Συρία και την Υεμένη.

Η στρατηγική που ονομάζεται Βόρεια Κορέα «μια χώρα που δεν σέβεται το νόμο" που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει κάνει μια πυραύλους, ικανούς να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά είπε στρατηγική της Κίνας ήταν «ένα διαφορετικό επίπεδο" και να ενθαρρύνει την Κίνα να «καταστεί εταίρος για μεγαλύτερη διεθνή ασφάλεια».

Ωστόσο, η στρατηγική ήταν περαιτέρω ότι η Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι ενέργειές του στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας - Κίνα, όπου παρουσίασε την στρατιωτική του ισχύ σε εδαφικές διαφορές με τις γειτονικές χώρες - είναι "ανησυχητική".
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: καμία επιθυμία Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο
Κάρτερ είπε ότι παρόλο που η Δύση δεν είναι να κάνει τους εχθρούς με τη Ρωσία, η Δύση θα υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν είναι απαραίτητο.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχε καμία επιθυμία να επιστρέψει στον Ψυχρό Πόλεμο, και να εκτελέσει μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία, και ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν αρχίσει να δίνουν αποτελέσματα στον αγώνα κατά ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

Είπε ότι το φόρουμ στο Βερολίνο πριν πάτε την Τρίτη (23/6) στην Εσθονία για να συναντηθεί με τους υπουργούς Άμυνας της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, η οποία είχε αναγκάσει στη Σοβιετική Ένωση.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βασίζονται σε ένα συνδυασμό των στρατιωτικών και μη στρατιωτικών μέσων για την αντιμετώπιση της ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

Κάρτερ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλει Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, την ευφυΐα και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Δύναμη Γρήγορης Αντίδρασης του νεοσύστατου του ΝΑΤΟ, εν μέρει για να βοηθήσει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει κάθε ρωσική επιθετικότητα.

Κάρτερ θα συναντηθεί με τους υπουργούς άμυνας του ΝΑΤΟ, την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το σχέδιο κατά της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας της Ουκρανίας από τη ρωσική και ουκρανική στρατιωτική υποστήριξη σε αυτονομιστές.

Κάρτερ σκοπεύει να συζητήσει την πρόταση των ΗΠΑ για την αποστολή αρκετά άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό για να εξοπλίσει μια ταξιαρχία για άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι ηγέτες της άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει εγκρίνει επισήμως την ιδέα, και οι αξιωματούχοι δεν έχουν πει πού θα σταλεί ο εξοπλισμός, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πολωνία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, ίσως μία θέση.

Κάρτερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι, αν η Δύση δεν είναι να κάνει τους εχθρούς με τη Ρωσία, η Δύση θα υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν είναι απαραίτητο.

"Η Ουκρανία είναι μόνο ένα μέρος της μεγαλύτερης ανησυχίας μας σήμερα για τη Ρωσία. Σε απάντηση, θα πάρουμε μια στρατηγική προσέγγιση που θα είναι ισχυρή, αλλά ισορροπημένη προσέγγιση η οποία επιδιώκει να εξασφαλίσει η Ρωσία δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να επιστρέψει στο παρελθόν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και ενθάρρυνε τη Ρωσία να προχωρήσουμε προς το μέλλον », δήλωσε ο Κάρτερ.

No comments:

Post a Comment