!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, August 22, 2015

Bog i anđeli bershalawat na Poslanika, svako ljudsko biće potrebno da čitaju molitve i molitve.

Vožnja nije bila završena (351)

(Dio tristotinepedesetjedna), Depok, West Java, Indonnesia, 20. avgust, 2015, 11:16).

Bog i anđeli bershalawat na Poslanika, svako ljudsko biće potrebno da čitaju molitve i molitve.

Svaka molitva, kako obavezno molitve pet puta dnevno i čitanje sunnet molitve na oba tasyahud tasyahud tasyahud početak ni kraj smo dužni da pročita blagoslov na proroka Muhameda i njegovu porodicu i Abraham.

To molitva čitanja i Kompletna

 Molitva prema porijeklu jezika znači molitve molitvu i akciju koja počinje sa takbiratul ihrom. I zaključuje sa pozdrave i prihvatite odredbe i specifične stub. Molitva je drugi stub islama koje se moraju sprovoditi kontinuirano do kraja života. Kolaps islamske religije je vrlo ovisna o tome. Salah kao linija razgraničenja između muslimana i nemuslimana. On je u dobrotvorne svrhe koji je prvi put doveli na račun u daljnjem tekstu.

Reading namjera obavezno molitve
Na osnovu konsenzusa Stručnog fikha (Ittifaq Fuqoha '), gdje je namjera je u srcu (obavezno). I prema jumhur Fuqoha '(većine stručnjaka fikha), osim Malikija, koji je "izgovor" namjera da se usmeno je sunneta, to je zato što pomaže jetre za realizaciju ovih namjere. Izgovor i izgovor, tako da pomaže "memorije", a Maliki nije gledao u njega ne manqul sunnetu Poslanika
Čitajući namjere zoru molitvu

اصلي فرض الصبح ركعتين مستقبل القبلة اداء لله تعالى
"Usholli Fardlosh Shubhi rok'ataini mustaqbilal qiblati Adaa kasno lillaahi ta'aala"
To znači: "Ja namjera obavezno molitve u zoru dva ciklusa, dok prema kibli, u ovom trenutku, jer Allah šanuhu"
Reading takbiratul Ihram.

الله اكبر
"Allahu Akbar" znači: "Allah je veliki"

Reading Iftitah

إني وجهت وجهي للذي فطر السموات والأرض حنيفا مسلما وما أنا من المشركين. إن صلاتي ونسكي ومحياي ومماتي لله رب العالمين لا شريك له وبذلك أمرت وأنا من المسلمين
"Innii wajjahtu wajhiya lilladzii fatharas samaawaati Wal-ardha, haniifam muslimaw wamaa Ana Minal musyrikiin. Inna shalaati wanusukii wamahyaaya wamamaatii lillaahi rabbil 'alaamiina. Laa syariika Lahu wabidzaalika umirtu wa Ana Minal muslimiina."

Značenje: "suočio sam lice onome ko je stvorio nebesa i Zemlju s državnom ravnih i predaje, a umjesto toga sam uključen u klasi politeističke Zaista sembahyangku, ibadatku, moj život i moja smrt samo za Boga univerzuma ne postoji partner za Njega, jer.. Bio sam spreman da se upravlja, a ja ovo je klasa muslimana. "


Za čitanje al-Fatihah i čitanje kratko pismo (npr al iskren)
Sura Al-Fatihah i Terjemahanya

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمد لله رب العالمين
الرحمن الرحيم
مالك يوم الدين
إياك نعبد وإياك نستعين
اهدنا الصراط المستقيم
صراط الذين أنعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالينReading sura Al Fatiha u indonezijski
"Bismillahirrahmanirrahim"

Alhamdulillahi rabbil Alamin,

Arrahmaanirrahiim

Maaliki yaumiddiin,

Iyyaka nabudu waiyyaaka nastaiin,

Ihdinashirratal Mustaqim,

shiratalladzina an'amta mir biti ghairil maghduubi mir biti waladhaalin,
Čitajući prevod sura Al Fatihah
"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog".

"Hvala Allahu, Gospodaru svjetova".

"Milostivog, Samilosnog".

"Kontrole na Sudnji dan".

"Sami smo obožavamo, a ti si samo nama tražeći pomoć".

"Pokaži nam pravi put",

"(Oni su) Jalan ljudi koje ste dali usluga na njih; nije (putanja) njihovog gneva i ne (i cesta), oni su u zabludi".

Surat Al Ikhlas

بسم الله الرحمن الرحيم
قل هو الله أحد الله الصمد) 1 () 2 (لم يلد ولم يولد) 3 (ولم يكن له كفوا أحد) 4 (
Qul Huwa Allahu Munday (UN), Allahu alshshamad (U), Lam yalid walam yuulad (U), walam yakullahu kufuwan Munday (UN).
To znači:
1). Reci: On je Allah, Svemogući
2). Bog je Bog koji zavise od Njega sve
3). On nije ni rodio rođenja
4). I niko jednak njega

Reading luk

سبحان ربي العظيم وبحمده

"Subhaana rabbiyal 'azhiimi wabihamdih", što znači: "Slava Bogu Svemogući, Hvaljeni."

Reading i'tidal.

سمع الله لمن حمده ربنا ولك الحمد
". Liman Sami'allaahu Hamidah, rabbanaa walakal hamdu" To znači: "Bog će čuti sesiapa koji ga hvale Gospodaru naš, za Tvoje pohvale.".

Reading iznemoglost

سبحان ربي الأعلى وبحمده
"Subhaana rabbiyal a'laa wabihamdih"
Značenje: "Slava Bogu Uzvišeni, pohvalno"

Reading sjedi između dva iznemoglost

رب اغفرلي وارحمني وارفعني واجبرني وارزقني واهدني وعافني واعف عني
"Rabbighfirlii warhamnii warfa'nii wajburnii warzuqnii wahdinii wa 'aafinii wa'fu' annii"
To znači: "O Allahu, oprosti moje grijehe, milost milost na mene, i podići darjatku i dovoljno sve nedostatke i dati izdržavanje meni, i daj mi instrukcije i ja sejahterakanlah i dati oprost za mene!".
Reading rano tasyahud

التحيات المباركات الصلوات الطيبات لله, السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين. أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله. اللهم صل على محمد

"Attahiyyaatul mubaarakaatush sholawaatuth thayyibatul lillaah, Assalaamu'alaika ayyuhan nabiyyu warahmatullaahi wabarakaatuh, Assalaamu'alainaa wa'alaa 'ibaadillaahish shaalihiin Ashhadu allaa ilahe illallaah, Waasyhadu Anna Muhammador rasuulullaah Allahhumma Sholli..' Alaa Muhameda." To znači: "Sve čast, blagoslov, sreća i dobrota Boga, mir, milost i blagoslov kupanjatkan k vama, O Poslanika (Muhammeda). Pozdrav sigurnosti može ostati za cijeli naš sluga pobožnih-pravednika. O Allahu Kunem se i obećavam da nema božanstva dostojan obožavanja osim tebe, Bože i kunem i obećavam zaista Poslanik Muhammed je poslanik tvoga Ya Allah, Ya Allah, darovati tvoj blagoslov za proroka Muhameda.

Tasyahud konačno čitanje i molitvu

التحيات المباركات الصلوات الطيبات لله, السلام عليك أيها النبي ورحمة الله وبركاته السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين. أشهد أن لا إله إلا الله وأشهد أن محمدا رسول الله. اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صلبت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم في العالمين إنك حميد مجيد. اللهم إني أعوذبك من عذاب جهنم ومن عذاب القبر ومن فتنة المحيا والممات ومن شر فتنة المسيح الدجال.

"Attahiyyaatul mubaarakaatush shalawaatuth thayyibatul lillaah, Assalaamu'alaika ayyuhan nabiyyu warahmatullaahi wabarakaatuh, Assalaamu'alainaa wa'alaa 'ibaadillaahish shaalihiin. Ashhadu allaa ilahe illallaah, Waasyhadu Ana Muhammador rasuulullaah. Allahhumma Shalli' Alaa Muhammed wa 'Alaa Aali Muhammed, Kamaa shallaita' Alaa Ibraahim, wa 'Alaa Aali Ibraahim. Wabaarik' Alaa Muhammed, wa 'Alaa Aali Muhammed, Kamaa baarakta' Alaa Ibraahim, wa 'Alaa Aali Ibraahim. Fil' aalamiina innaka hamiidum majiid. Allaahumma innii a'uudzubika min 'adzaabi jahannama wamin' adzaabil qabri wamin wamin fitnatil mahyaa wamamaati fitnatil masiihid dajjaal. "
Značenje:. "Sve čast, blagoslov, sreća i dobrota Boga, mir, milost i blagoslov kupanjatkan k vama, O Poslanika (Muhammeda) Regards sigurnosti može ostati za cijeli naš sluga pobožni-pravednika sam svjedočiti da nema Boga osim Allaha i.. Ja svjedočiti da je Muhammed je poslanik Allahov. O Allahu! Limpahkanlah milost proroka Muhameda. "Sebagimana jednom vam dati milost Abrahamu i njegovu obitelj. I limpahilah blagoslov na našeg Poslanika Muhameda i obitelji. Kao što vam dati blagoslov Abrahamu i njegovu obitelj. "Kroz svemir ti pohvalu, i Uzvišeni." O Allahu, ja tražim utočište u Tebi od kazne napravio grešku i kažnjavanje grob, kao i iz kleveta života i smrti i zla fitnahnya of the Beast ".

Reading pozdrav

السلام عليكم ورحمة الله
". Assalaamu 'alejkum warahmatullaah" To znači: "Sigurnost i milost za sve vas."

Shalawat NARIYAH u te`ini

Po
Ustadz Abdullah Zaen, LC, MA


Vrlina READING Shalawat
Jedna posebna praksa u islamu obećao nagradu višestruko se pročita blagoslov na Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem. Mnogi Nash (prijedlog) al-Qur'an i hadis Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem motivirani za reprodukciju ovo plemenitoj akciji. Među njima:

Riječ Allah:

إن الله وملائكته يصلون على النبي يا أيها الذين آمنوا صلوا عليه وسلموا تسليما

Allah i Njegov anđelima bershalawat Poslaniku. O vjernici, bershalawatlah vam u čast Poslanika i da ga pozdravim [al-Ahzab / 33: 56]

Kaže imam Ibn Kesir u svom komentaru [1], "Allah govori Njegove sluge poziciju Allahovog na svojoj strani u prisustvu anđela. Allah pohvalio je sallallaahu alejhi ve sellem ispred njih, tako da su oni bershalawat, rekao je on sallallaahu alejhi ve sellem. Zatim Allah naredio stanovnicima da bershalawat i pozdravi ga sallallaahu alejhi ve sellem koja se stapa pohvale stanari neba sa stanovnicima zemlje su svi on sallallaahu alejhi ve sellem. "

U hadisu, Poslanik sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

صلوا علي; فإنه من صلى علي صلاة صلى الله عليه بها عشرا

Bershalawatlah ti za mene. Sigurno ko god me jednom bershalawat, Allah će mu bershalawat deset puta [HR. Muslim 1 / 288-289 ne. 384]

U Tuhfah al-Ahwadzi, al-Mubârakfûri rahimahullah je objasnio da je svrha blagoslova Allah za robovima Allah smiluje na njih i udvostručiti nagradu.

A tu su i mnogi drugi prijedlog koji pokazuje vrlina čitanja i molitve za proroka sallallaahu alejhi ve sellem. Stoga, ne iznenađuje, od prve, učenjaci islama Trci napisao posebnoj knjizi objasniti vrline čitanja i molitve. Na primjer, Fadhlush Salat 'ala an-Nabi sallallaahu alejhi ve sellem od imama Ismail Ibn Ishaq al-Kadi (199-282 H), Jalâ'ul Afhâm Fi Fadhlish Salah As-Salam wa' ala Muhammadin Khairil radi imama Ibn Anam Qayyim al-Jawziyya (691-751 H) i dr. [2]

SINCERE i imitacije RASUL sallallaahu alejhi ve sellem U BERSHALAWAT
Iz navedenog, čini se tako očito da čitanje shalawat je obožavanje propisano u islamu. I kao što je već poznato, na osnovu argumenata al-Kur'ana i Sunneta, kao i izjave uleme, da svaki servis biti prihvatljiv u Allaha Svemogućeg koji ispunjavaju dva uslova. Naime radi otvoreno, jer je Allah i u skladu sa vodstvom proroka sallallaahu alejhi ve sellem.

Fakhruddin AR-Razy (544-606 H) zaključio da su dva uslova legitimne obožavanje riječ Allah:

ومن أراد الآخرة وسعى لها سعيها وهو مؤمن فأولئك كان سعيهم مشكورا

Ko god želi Ahiret i pokušati učiniti praksa koja vodi do njega, a on je i vjernik; onda su oni ti koji su napori biti nagrađeni sa dobrim. [al-Isra '/ 17: 19]

Rahimahullah, rekao je, "Prvi zahtjev, očekujući nagradu na onom svijetu od djela. Ako je namjera nije tu onda on neće imati koristi od djela ... jer je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, rekao wa,

إنما الأعمال بالنيات

Uistinu djela zavisi namjera. [HR. Buhari, 1/9 ne. 1 - Al-Fath]

Kao i dobrotvorna svrha je da osvijetli srca upoznavanjem Allaha i Njegove ljubavi. To će se postići, osim ako netko ne je namjeravao djela na obožavanje Allaha i poslušnosti njegovog domašaja.

Drugi uslov, tu je riječ Allah, što znači, "pokušavaju da urade praksu koja dovodi do njega" znači da treba očekivati praksa da isporuči u daljnjem tekstu to je praksa da se može ostvariti taj cilj. A praksa se ne može smatrati tako, osim ako to uključuje i djela obožavanja i poslušnosti. Mnogi ljudi koji su se približili Allah za obavljanje djela sujete! "[3].

Imam Ibn Kesir (700-774 H) potvrditi, "da se bave prihvatila, ona mora ispuniti dva uslova. Prvo, iskrene Allah sam i drugo, istina Šerijat u skladu. Kada je djelo je učinjeno iskreno, ali to nije istina (u skladu sa zakonom), . praksa nije prihvaćen Poslanik sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد

Bilo koja osoba koja se bave praksa koja ne naredbe od nas onda praksa će biti odbijena [HR. 3/1343 Muslim br. 1718 od Aisha Radi Anhuma]

Slično tome, ako je praksa u skladu sa šerijatskim je lahiriyah, ali krivac nije mengikhlaskan namjera Allahu; djela će biti odbijen. "[4]

Jer čitanje je blagoslov obožavanja i dobra djela, tako da je praksa je prihvaćen od strane Allah takođe treba da ispune dva uslova gore, da je iskren i u skladu sa vodstvom Apostola sallallaahu alejhi ve sellem.

Ikhlas u bershalawat znači:
1. očekuju samo zadovoljstvo Allah i nagradu od njega.
2. U tekstu stoji shalawat koji ne sadrže elemente koji su u suprotnosti sa principom iskrenosti. Ili drugim riječima, ne naplaćuje širk i kufr, kao što su istighatha da osim Allah, pripisujući nešto što je specifičan pravo na Allaha, osim Njega, i slično. Drugo pravilo je sigurno primijeniti na tekstove Shalawat ljudski proizvod, a ne od Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem. Jer, ako se dolazi iz teksta Shalawat Ma'shum figura, Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, onda je ovo izvan konteksta našeg razgovora, jer je nemoguće Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem učio nešto što sadrži širk i kufr.

Imitiraju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem u bershalawat, maksdunya:
1. Po uzoru shalawat ga je naučio i ne prelaze granice koje su ušle u carstvo ghuluw (pretjerivanja) i Lafaz širk.
2. Bershalawat da mu u trenucima da syariatkan. [5]
3. Povećati čitanje blagoslove na svoj najbolji, da bi u praksi riječ Allah u Kur'anu. Al-Ahzab / 33: 56 i riječi proroka sallallaahu alejhi ve sellem gore navedenih.

Nakon uvoda izlaganja koja sadrži neke važne pravila, vrijeme za nas da uđu u srž diskusije.

Shalawat NARIYAH u te`ini
Među muslimanima u Indoneziji, toliko blagoslova rasuti tekst. Kao što su, Shalawat Fatih, Munjiyât blagoslov, blagoslov Thibbul Qulub, Shalawat Wahidiyyah, a -ne zaboravljajući američko shalawat Nâriyyah pažnje. Ne samo sadržaj s tekstom shalawat sastoji klasične krugova, oni također oslanjaju na urednike-urednik koji je stvorio savremeni. Na primjer, Shalawat Wahidiyyah je 1963. od strane jednog od stanovnika Bandar Lor Kedunglo Kediri, KH. Abdul Majid Ma'ruf. [6]

Osim toga, oni su također vrlo 'kreativne' u donošenju pravila čitati različite vrste ovih blagoslova, na iznos od čitanja, čitanja vremena, dok FADHILAH (vrlina) koji će se postići čitalaca. Kao da je to bilo sve što temelj zakona.

Shalawat Shalawat Nâriyyah je jedan od najpoznatijih među shalawat-shalawat ljudske formaciju. Ljudi se takmiče na to praktikuju, ili znajući njeno značenje, ili ne razumiju njegov sadržaj. Zapravo, možda je drugi tip je više dominantan. Mnogi ljudi nužno praksi je samo zbog njegovog uzora vladali brojke, rođake i prijatelje, ili u iskušenju po "FADHILAH" bez osjećaja potrebe da ispita valjanost tih blagoslova, i sadržaj značenja sadržanih u njima.

Prije ispitivanja dalje o tim blagoslovima, koji je također ponekad naziva Shalawat Tafrîjiyah Qurthubiyah, pomaže prvo donio puni tekst: [7]

اللهم صل صلاة كاملة وسلم سلاما تاما على سيدنا محمد الذي تنحل به العقد, وتنفرج به الكرب, وتقضى به الحوائج, وتنال به الرغائب وحسن الخواتم, ويستسقى الغمام بوجهه الكريم, وعلى آله وصحبه, في كل لمحة ونفس بعدد كل معلوم لك

Ya Allah, limpahkanlah Shalawat savršen i sipa se tiče dobrobiti ispunjen da ovlada našim proroka Muhameda, što ga dovodi do sve teškoće se može riješiti, sve bol može biti eliminirana, svi potrebe mogu biti zadovoljene, a svi su cenjenu i Husnul Khatimah može postići, kao i hvala svoj slavni kapi kiše. Nadam se da terlimpahkan svojoj porodici i prijateljima, u svakom trenutku i daha koliko je broj svih poznatih na vas

WHO je tvorac Shalawat NARIYAH?
Na temelju postojećih referenci, nismo mogli naći samo gest koji pokazuje da su kreatori shalawat ovo je čovjek po imenu al-Sanusy. [8] Međutim, do sada nismo bili u mogućnosti utvrditi koji mu je puno ime i prezime, jer da koriste ovaj nadimak jako puno i ne dobijemo Podaci pokazuju kako-Sanusi koja stvara blagoslove. Međutim, točan naziv as-Sanusi je oblik penisbattan sufije koji široko rasprostranjena u području Maroka, pastve kao-Sanusiyyah.

TRUE autor bio Šabat Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem?
Na web stranici kaže: "Sholawat Nariyah je sholawat sastavio Sheikh Nariyah Sheikh ovaj živ u vrijeme proroka Muhameda koji uključuje jedan od pratilaca Poslanika on izlazi za monoteizam Šeik Nariyah uvijek vidjeti naporan rad proroka u prenošenju Otkrivenja... Allah, naučiti o islamu, dobra djela i dobre moralne da Sheikh uvijek moliti Allaha za sigurnost i prosperitet za proroka, molitve koje uključuju tzv prorok sholawat i Nariyah Šeik je jedan od konstitutivnih sholawat prorok zove Sholawat Nariyah.

Jedne noći, Šeik Nariyah čitati sholawatnya čak 4444 puta. Nakon čitanja, on dobiva Karomah Allaha. Onda u jednom skupu, on je prišao i upitao Poslanika po prvi put ušao nebo proroka. A Poslanik dogovoreno. Tu je netko ljubomoran prijatelj i onda pitati za molitvu su isti kao šeik Nariyah. Ali Poslanik rekao da ne može jer Šeik Nariyah već traži unaprijed.

Zašto je odbio Poslanika drugove? I upravo Sheikh Nariyah može? Drugovi nisu bili svjesni prakse koja svake noći praktikuju Sheikh Nariyah se mole za sigurnost i dobrobit proroka. Ljudi koji se mole za Muhameda u suštini moli za sebe, jer je Allah garantuje njegov proroci, tako da će biti molitvi okrenuo ka pengamalnya uz blagoslov vrlo jak ". [9]

U zaključku, autor Shalawat Nariyah navodno je čovjek po imenu Šeik Nariyah, a on je bio među drugovi Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem koje su zajamčena da idu na nebo po njemu.

Kao musliman ne treba slijepo prihvatiti ono što je predstavljen na njega, bez objašnjenja i istraživanja, posebno kada se radi o vjerskim pitanjima.

Najmanje postoje dva boda koje je potrebno da se vidi iz gore navedenih priča:
1. Da li zaista postoji Companion proroka sallallaahu alejhi ve sellem zove Sheikh Nâriyah?
2. Ako je izvor priče od pratilaca "je? I je li Sanad (lanac prijenosa) to?

Što se tiče prve tačke, imajte na umu da biografije ashaba Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem je dobija dodatnu pažnju od učenjaka islama. Dakle, mnoge knjige koje su napisali da se ljušti biografija prijateljima. Postoje pisani reference za opisivanje biografiju učenjaka i njihove pratioce nakon njih do trenutka autora, te reference su posebno napisana za reći biografiju samo prijatelji. Među primjerima prvog modela: Hilyatul Saints 'al-Hafiz Ebu Nu'aim al-Asfahani (336-430 H) i Tahdzîbul rad al-Hafiz Kamal al-Abul Hajjaj Mizzi (654-742 H). Kao primjer drugog modela, kao što su: al-Istî'âb Fi Ma'rifatil Ash-hab rad al-Haafiz Ibn 'Abd al bar (368-463 H) i al-Ishâbatu Fi Tamyîzish Shahâbah rad al-Haafiz Ibn Hadžer el-'Asqalani (773-852 H).

Nakon istraživanja raznih knjige gore i reference drugih biografije, obično naziva učenjaci sa kutubut tarâjim WA ATH-Thabaqat, nije pronađen jedan od ashaba Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem zove Nâriyah. U stvari, prema našim saznanjima, nitko klasični filolog koji je to ime. Onda kada je osoba dolazi ??

Zapravo, ljudi su malo navikli na čitanje knjiga uleme, samo gledajući u ime zajedno s 'titulu' šeika u budućnosti, će odmah sumnjati da je osoba zaista Poslanik drugove. Jer ugrađivanje 'titulu' šeik ispred imena prijatelja -sepengetahuan američko nije običaj naučnici i nije termin često koriste, tako da je tako čudno u uho.

U zaključku: zasnovan na našoj studiji, ne drugovi Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem zove Sheikh Nariyah. Tako da je pripisivanje blagoslov od pratilaca potrebno je upitna i visoko diskreditovana.

Što se tiče Druga stvar, vrlo nesretan autor papira na internetu ne spominje Sanad (lanac naracije) priča da je on igra, ili minimalne nagovijestio citirao referencu u priči. Pretpostavimo da on želi da spomenuti jedan od gore navedenih dvije stvari sigurno ćemo pokušati da pronađu valjanost priče, ispitujući naratora, ili se odnose na originalnu knjigu. Ili možda je iznad priča je bajka pisac olovke? Ako je odgovor da, onda je priča nema nikakvu vrednost; za fikcija, alias priču koja se nikada nije dogodilo!

Na žalost, u pitanjima koja se odnose na religiju, a ne nekoliko muslimani često progutati priču da je pronašao u sve knjige i interneta, odnosno priču susjedi, prijatelji, nastavnici i poznanika, bez osjećaja potrebe da mengcrosscek valjanost. Kao da je priča apsolutno istina! Ipak, stvarnost je često nije slučaj.

Za filtriranje lažne priče i drugima, islam ima privilegiju da nijedna druga vjera, naime islam je Sanad (lanac prijenosa). Takve informacije se prenose Ibn Hazm (384-456 H) [10] u Al-Fishâl i Ibn Taymiyah (661-728 H). [11]

Imam 'Abdullah ibn al-Mubarak (118-181 H) je rekao, "isnad je dio religije. Ako nema isnads, netko će biti slobodan da kaže sve što mu je volja." [12]

SADRŽAJ ZNAČENJE Shalawat NARIYAH
"Ya Allah, limpahkanlah Shalawat savršen i prelijte blagostanja tiče ispunjen da ovlada našim proroka Muhameda, što mu sve teškoće se može riješiti uzrok, bol može biti eliminirana, svi potrebe mogu biti zadovoljene, i sve namjere cenjenu i Husnul Khatimah može postići, i zahvaljujući svom slavnom kiše pada. Nadam se terlimpahkan svojoj porodici i njegovi drugovi, u svakom trenutku i daha koliko je broj svih poznatih na vas. "

Dio Shalawat Nâriyyah da je naš masnim slovima da će se poštovati u ovom kratkom članku. Rečenica koje sadrže penisbatan nerastvorljivost na sve poteškoće, uklanjanje svih teškoća, ditunaikannya sve vrste namjere, ostvarenje svih želja i Husnul Khatimah, da osim Allah. U ovom slučaju oni znače da rade sve je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem. Ovo pripisivanje je fatalnu grešku, jer za razliku od al-Qur'an i sunneta, a mogu dostaviti krivac za nevjere. Jer, sve ove radnje, samo Allah na vlasti da to učine.

Razmotrimo sljedeće tekstove:

Allah subhanahu wa-šanuhu kaže:

أمن يجيب المضطر إذا دعاه ويكشف السوء ويجعلكم خلفاء الأرض أإله مع الله قليلا ما تذكرون

Tko grant (molitva), koji je u nevolji, kada je molio da mu, i eliminirati probleme i da vi (čovječanstvo) čini kao kalifa u zemlji? Postoji li, osim Allaha boga? Dosta ste ga se! [an-Naml / 27: 62]

U ovom stihu, Allah podsjeća da je samo On je bio taj koji je pozvao u slučaju nevolje, a on se također očekuje da će mu za pomoć kada je pogodio katastrofa. Takve informacije se prenose imama Ibn Kesir. [13]

Zbog toga, nakon što je Allah postavljanje pitanja u kontekstu poricanja, "Ima li Bog osim Allaha?". To je nagovijestio, wallahu zna najbolje, da su ljudi u nevolji i nevolji i moli za pomoć, osim Allah, kao da je napravio jedan koji je diserunya kao bog "rival" Allah. Jer niko ne može da odobri zahtjev, ali samo Allah.

U skladu s gore navedenim stih, riječ Allah sljedeće:

قل من ينجيكم من ظلمات البر والبحر تدعونه تضرعا وخفية لئن أنجانا من هذه لنكونن من الشاكرين) 63 (قل الله ينجيكم منها ومن كل كرب ثم أنتم تشركون

Reci: "Ko može vas spasiti od katastrofe na kopnu i na moru, koji se mole Ga ponizno i ​​nježan glas (govoreći), 'Zaista, ako nas je spasio od (katastrofe) se, sigurno ćemo biti ljudi su zahvalni. "Reci:" Bog vas spasiti od katastrofe i od svih vrsta nevolja. Pa zašto ste ga povezati natrag "[Al-An'am / 6: 63-64]?!.

وما بكم من نعمة فمن الله ثم إذا مسكم الضر فإليه تجأرون

Nikakvu uslugu koja je u vama, onda Allah je jedan (dolazak). A ako prepisuju nevolji, samo njemu (trebalo) vas pitati za pomoć [an-Nahl / 16: 53]

I još mnogo riječ Allaha koji prenose isti stihovi gore, što potvrđuje da je svaki oblik dobrote u svijetu i nadalje, samo Allah sama će donijeti. Kao i sva zla u svijetu ili na onom svijetu, samo Allah koji ih drže od nas samih.

Zbog toga, dobijamo Qudwah, Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je ukazao i da se uvijek vratiti na Allah u svim stvarima.

Neka nas ispitati neke od molitve koju je pročitao:

اللهم أحسن عاقبتنا في الأمور كلها, وأجرنا من خزي الدنيا وعذاب الآخرة

Ya Allah, učiniti kraj svih naših poslova dobro, i spasi nas od patnje poniženja svijeta i nadalje [HR. Ibn Hibbaan 3/230 br. 949]

يا حي يا قيوم برحمتك أستغيث, أصلح لي شأني كله, ولا تكلني إلى نفسي طرفة عين

O Vrhovni živ i Yang stalno voditi računa o svojim stvorenjima, Thy milošću koju sam molio za pomoć. Izmijeniti širom moju situaciju, a ti jadikanku zavise od sebe, iako je to bio samo tren oka [HR. Al-Hakim 1/739 br. 2051]

اللهم رحمتك أرجو فلا تكلني إلى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله لا إله إلا أنت

Ya Allah, vaša milosti bio je jedan sam očekivao. Dakle, ne da mi se oslanjaju na sebe, iako je to bio samo tren oka. I REFORMA svuda moju situaciju. Niko nema pravo diibadahi osim tebe. [HR. Abu Davud, 5/204 br. 5090 Abu Bakrah Radi anhu, i smatra validnom Ibn Hibbaan (III / 250 br. 970].

Pogledajte kako je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem pripisujući cijelu stvar da Allah, i dao nam primjer tako da je sve uvijek vratiti samo da Allah !. Da li je on samo -Ali ipak sada i učio svoje ljude da se oslanjaju na njega?! Tako je režirao nemoguće, jer je i sam rekao, "Da li vam je (O Allahu) me je zavise od sebe, iako je to bio samo tren oka". On je oličenje praksa ostavke su toliko visoki, da je sallallaahu alejhi ve sellem nije želio da se oslanja na sebe, čak i ako je to samo na trenutak, u tren oka! Zašto nam ga ne imitiramo u tom pogledu i ostali?

Obratite pažnju i poslednji molitve!. Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem zatvorio je molitvu s riječima Tayyibah LA ilahe Illallah, što pokazuje -wallahua'lam- da sve gore zahtjev je oblik obožavanja koje treba ponuditi samo Allah.

READING znači Shalawat NARIYAH veličaju proroka sallallaahu alejhi ve sellem?
Možda je to njihov posljednji argument za legalizaciju čitanja i molitve Nâriyah i druge takve blagoslove. Pod izgovorom glorifikacije Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem, oni zadržavaju blagoslove koje odstupa od učenja proroka sallallaahu alejhi ve sellem je. Što je još gore, postoje i neki od njih su pokušavali impresionirati laika, da oni koji kritiziraju shalawat Nâriyah ne veličaju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem! Ovo je nastavak distorzija i treba ispraviti.

Glavni problem je da prvo znati da veličaju je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je obavezno. I to je jedan od glavnih grana vjere. Grana vere se razlikuje od grana vjere u ljubavi s njim [14], čak i više u rangu od Uzvišenja ljubavi. Jer nije svaki koji voli nešto što je definitivno mengagungkannya. Na primjer, roditelji vole svoju djecu, ali njegova strast će samo dostaviti mu čast i ne isporučiti mengagungkannya. Razlike s ljubavlju djeteta da njegovi roditelji, koji će dostaviti veličati i uzdigne ih oboje. [15]

Među prava proroka sallallaahu alejhi ve sellem koji moraju biti ispunjeni od strane njegovog naroda je glorifikacija, zanosa i poštovanje koje sallallaahu 'alejhi ve sellem. Egzaltaciji, veličanje i poštivanje smije prelaziti glorifikacije, zanosa i poštovanje za dijete roditeljima ili rob svog gospodara. Allah subhanahu wa-šanuhu kaže:

فالذين آمنوا به وعزروه ونصروه واتبعوا النور الذي أنزل معه أولئك هم المفلحون

Ljudi koji vjeruju u njega, čast mu, pomoći mu i pratite svjetlost koja se šalje na njemu (al-Kur'an); oni su sretnici. [al-A'raf / 7: 157]

Ne postoji razlika u mišljenju među učenjaka, da ono što se podrazumijeva pod "uzgoj" u gornjem paragrafu je zanosa. [16]

Veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem smješten u srcu usmene i članova organa [17]
Proslava srca znači da je on uvjeren da je on sluga i poslanik Allaha. Ovo vjerovanje uzrokuje jedan mengedepanan naklonost za proroka n dariapda ljubavi prema sebi, djeca, roditelji i cijelo čovječanstvo.

Ovo vjerovanje također njeguju osjećaj kako grand i autoritet on sallallaahu 'alejhi ve sellem, i prožima slava, položaj i rangiraju visoko.

Jetra je kralj tijela, kada je veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem snažan probušenom u srcu, nesumnjivo će uticati spolja vidljivo. Oralni će uvijek mokro s pohvalama mu sallallaahu alejhi ve sellem i rekao slavu-slave. Slično tome, članovi tijelo će biti predmet pokrenuti sve vodstvom on sallallaahu 'alejhi ve sellem, poštuju zakon i učenja je sallallaahu' alejhi ve sellem, kao i da se ispune sva njihova prava.

Veličanje njega verbalno, da je on pohvale sallallaahu alejhi ve sellem s počastima imaju pravo na, naime hvale Allaha i Poslanika Njegova n recitirati na njega, bez element pretjerivanje ili obrnuto. A među najveći kompliment koji se čita i molitve za njega. [18]

Said al-Halîmy (338-403 H), i molitve Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem znači veličanje njega u svijetu, uz podizanje njegovo ime, otkrivajući svoju vjeru i ugradi šerijatskim. Dok je u daljem tekstu, koji se odnosi na zahtjev, tako da preljev za zasluge teče do njega, on je prolio posredovanje za svoj narod i svoju slavu s al-Maqam al-Mahmud evidentno [19].

Uključujući verbalne oblike egzaltacije s kojima civilizovanim kada govorimo o njemu od usta do usta. Trik je u tome da se ujedine njegovo ime sa naslovom proroka ili Allahov Poslanik, a završava s blagoslove njim. Allah kaže:

لا تجعلوا دعاء الرسول بينكم كدعاء بعضكم بعضا

Nećeš uputili poziv Poslanik želite nazvati većina vas drugima. [Al-Nur / 24: 63]

To je razlog zašto se prijatelji su uvijek pozivaju Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem s pozivom, "O Allahov Poslanik!" ili "O Poslanik Allah Ibraaheem!".

Također treba spomenuti njegovo ime prekriven blagoslovom; "shallallahu'alaihi sellem" ne samo od strane akronim videli ili slično. Prorok sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

البخيل الذي من ذكرت عنده فلم يصل علي

Ljudi koji su škrti kada moje ime je bio taj koji ga je pozvao, on me nije bershalawat. [HR. Tirmidhi, ne. 3546 Ali bin Ebi Talib Radi anhu. Na-Tirmidhi rahimahullah je ovo izjavio hadis "Hasan važi Gharib"].

Uključujući verbalne oblike glorifikacije sa koje također spominje vrline on sallallaahu 'alejhi ve sellem, privilegije i čuda sallallaahu alejhi ve sellem. Uvesti Sunnah je sallallaahu alejhi ve sellem u javnost, podsjećajući ih na položaj i prava je sallallaahu 'alejhi ve sellem, učio ih morala i plemenite kvalitetama on sallallaahu' alejhi ve sellem. Govori povijesti života je sallallaahu alejhi ve sellem i čine ga kao kompliment, ili sa stihovima poezije ili ne, ali se termini ne prelaze granice odredbi šerijata, kao što je pretjerana egzaltacije i slično.

Dok je Uzvišenja članova tijela, što znači da je praksa prava je sallallaahu 'alejhi ve sellem, slijediti primjer Sunneta, da prati njegove naredbe fizički i duhovno jak i držite ga se. Rida i iskren s pravilima koja je sallallaahu alejhi ve sellem doveo, pokušavajući da se širi tuntunannya, braneći Sunnetu, protiv onih koji se protive ljubavi i mržnje i da se izgradi na njemu.

Drži se podalje od svega toga je zabranjeno on sallallaahu 'alejhi ve sellem, ne menyelisihi naredbe i pokaju i beristighfar kada prešao na nepravilnosti.

"Poslušnost Poslaniku sallallaahu alejhi ve sellem je posljedica vjere u njega i vjerovanja u istinu je doveo od Allaha, jer on nije naredio ili zabranu bilo čega, ali uz dopuštenje Allaha u Njegovoj riječi.:

وما أرسلنا من رسول إلا ليطاع بإذن الله

Poslali smo ne Messenger, ali se moraju poštovati s dozvolom Allaha. [An-Nisa '/ 4: 64]

I značenje poslušnosti Poslaniku beži od njegove zapovijedi i zabrane. "[20]

Zaključak je da je krajnji Uzvišenja Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem sažeti u četiri rečenice koje smatraju da vijest koja dolazi iz njega, poštujući njegove naredbe, od zabrane i obožavanje na način koji disyariatkannya. [21]

Prorok sallallaahu alejhi ve sellem zabraniti SAD prekomjernoj U MENGAGUNGKANNYA
U širem smislu, Allah nam je zabranio iz ekscesa religije, kako u vjerovanju, govora i djela. Kao što je u Kur'anu na-Nisa '/ 4: 171.

I naš Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je zabranio posebno od preuveličavanja u kompliment. Kao što je u njegovoj izreka,

لا تطروني كما أطرت النصارى ابن مريم, فإنما أنا عبده فقولوا عبد الله ورسوله

Ne bi trebalo da pretjerujte u pohvalivši mene kao kršćani preuveličana u hvali Isusa, sina Marije. Zaista sam samo njegov sluga, onda kažu, "(Muhammed je) sluga Allaha i Poslanika Njegovog" [HR. Buhari (6/478 br. 3445 -al-Fath) od Omera bin Khatthab Radi anhu]

I naš Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem i njegovi drugovi negirati pretjeran u slavu on sallallaahu 'alejhi ve sellem, zbog straha da će biti premašen, tako da je pad u zabranjeno. Takođe, u cilju održavanja čistoće monoteizma, tako da se ne uprljana sa prljavštinom politeizma i jeres. On je sallallaahu alejhi ve sellem vrlo oprezni u predviđanju, čak sampaipun stvari koje možda ne smatraju širk ili jeres.

Anas bin Malik Radi anhu priča,

أن رجلا قال: "يا محمد, يا سيدنا, وابن سيدنا, وخيرنا, وابن خيرنا" فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "يا أيها الناس عليكم بتقواكم, ولا يستهوينكم الشيطان, أنا محمد بن عبد الله عبدالله ورسوله, والله ما أحب أن ترفعوني فوق منزلتي التي أنزلني الله عز وجل".

(Jedan dan) bilo je neko ko je rekao, "O Muhammed, O Sayyiduna (naš vođa), sin Sayyidina, O najbolji među nama, sin kum među nama!". Prorok sallallaahu alejhi ve sellem je odgovorio: "O narode naš, bojte Ne dopustite da đavo zabludu ti ja sam Muhammed bin Abdullah;!.. Sluga Allaha i Poslanika Njegovog Za ime Allaha, ne volim vas podignite premašuje stav da je Allah navesti za mene ". [HR. Ahmad (20/23 br. 12 551) i smatra validnom ADH-Dhiya 'al-Maqdisy (5/25, br. 1627) i Ibn Hibbaan (14/133 nema. 6240].

Uz gore opis, Nadam se da je jasno da se vidi, što čini egzaltacije pohvalu i koje su sramne oblik proslavljanja.

Autor ovog rada zatvara sa savjetima isporučeni Ibn Hadžer el-Haitamy (909-974 H), kada je objasnio da je veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem s nešto što treba da postoji i da je dozvoljeno njihov argument, tako da ne prelazi te granice.

On je rekao, "Obavezno za svakoga da se ne veličaju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, osim sa nešto što Allaha dozvoljeno za svoj narod, što je nešto što zaslužuje da ljudske vrste. Zaista prelazi te granice će pasti u nevjerici, na'udzubillahi min dzalik Čak. iza svega što je propisano, porijeklo bi dovesti do odstupanja. Dakle, trebamo biti zadovoljni s nečim što nije argument. "[22]

On je dodao rahimahullah, "Postoje dva obaveze koje se moraju ispuniti:

Prvo, obavezu da veliča Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem i odrastao u rangu iznad svega stvorenja.

Drugo, mentauhidkan Allah i vjeruju da je Allah Svemogući u svojoj biti i djela nad svim svojim stvorenjima. Svako ko smatra da je stvorenje Allah prati u njemu; onda je počinio širk. A ko god ponižavajuće Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem ispod stupnjeva (koji seharus) onda je on počinio nemoralno ili paganski.

Ali ko god ga uzdiže sa raznim vrstama egzaltacije i ne oponašati nešto što je specifičnost Allaha, onda je završila na istinu, i tako spriječio dimenziju božanskog i apostolske. To je ideologija koja ne sadrži elemente ekstremne ili obrnuto. "[23] Allah najbolje zna

Mekki al-Mukarramah, 25 šabana 1431 / AVG 6, 2010

[Kopiraju iz izdanje časopisa As-Sunnah 06 / Godina XIV / 1431H / 2010M. Izdavači Fondacija Stalnog komiteta Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo solo 57 183 Tel. 0271-858197 faks 0271-858196]
Shalawat NARIYAH u te`ini

Po
Ustadz Abdullah Zaen, LC, MA


Vrlina READING Shalawat
Jedna posebna praksa u islamu obećao nagradu višestruko se pročita blagoslov na Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem. Mnogi Nash (prijedlog) al-Qur'an i hadis Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem motivirani za reprodukciju ovo plemenitoj akciji. Među njima:

Riječ Allah:

إن الله وملائكته يصلون على النبي يا أيها الذين آمنوا صلوا عليه وسلموا تسليما

Allah i Njegov anđelima bershalawat Poslaniku. O vjernici, bershalawatlah vam u čast Poslanika i da ga pozdravim [al-Ahzab / 33: 56]

Kaže imam Ibn Kesir u svom komentaru [1], "Allah govori Njegove sluge poziciju Allahovog na svojoj strani u prisustvu anđela. Allah pohvalio je sallallaahu alejhi ve sellem ispred njih, tako da su oni bershalawat, rekao je on sallallaahu alejhi ve sellem. Zatim Allah naredio stanovnicima da bershalawat i pozdravi ga sallallaahu alejhi ve sellem koja se stapa pohvale stanari neba sa stanovnicima zemlje su svi on sallallaahu alejhi ve sellem. "

U hadisu, Poslanik sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

صلوا علي; فإنه من صلى علي صلاة صلى الله عليه بها عشرا

Bershalawatlah ti za mene. Sigurno ko god me jednom bershalawat, Allah će mu bershalawat deset puta [HR. Muslim 1 / 288-289 ne. 384]

U Tuhfah al-Ahwadzi, al-Mubârakfûri rahimahullah je objasnio da je svrha blagoslova Allah za robovima Allah smiluje na njih i udvostručiti nagradu.

A tu su i mnogi drugi prijedlog koji pokazuje vrlina čitanja i molitve za proroka sallallaahu alejhi ve sellem. Stoga, ne iznenađuje, od prve, učenjaci islama Trci napisao posebnoj knjizi objasniti vrline čitanja i molitve. Na primjer, Fadhlush Salat 'ala an-Nabi sallallaahu alejhi ve sellem od imama Ismail Ibn Ishaq al-Kadi (199-282 H), Jalâ'ul Afhâm Fi Fadhlish Salah As-Salam wa' ala Muhammadin Khairil radi imama Ibn Anam Qayyim al-Jawziyya (691-751 H) i dr. [2]

SINCERE i imitacije RASUL sallallaahu alejhi ve sellem U BERSHALAWAT
Iz navedenog, čini se tako očito da čitanje shalawat je obožavanje propisano u islamu. I kao što je već poznato, na osnovu argumenata al-Kur'ana i Sunneta, kao i izjave uleme, da svaki servis biti prihvatljiv u Allaha Svemogućeg koji ispunjavaju dva uslova. Naime radi otvoreno, jer je Allah i u skladu sa vodstvom proroka sallallaahu alejhi ve sellem.

Fakhruddin AR-Razy (544-606 H) zaključio da su dva uslova legitimne obožavanje riječ Allah:

ومن أراد الآخرة وسعى لها سعيها وهو مؤمن فأولئك كان سعيهم مشكورا

Ko god želi Ahiret i pokušati učiniti praksa koja vodi do njega, a on je i vjernik; onda su oni ti koji su napori biti nagrađeni sa dobrim. [al-Isra '/ 17: 19]

Rahimahullah, rekao je, "Prvi zahtjev, očekujući nagradu na onom svijetu od djela. Ako je namjera nije tu onda on neće imati koristi od djela ... jer je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, rekao wa,

إنما الأعمال بالنيات

Uistinu djela zavisi namjera. [HR. Buhari, 1/9 ne. 1 - Al-Fath]

Kao i dobrotvorna svrha je da osvijetli srca upoznavanjem Allaha i Njegove ljubavi. To će se postići, osim ako netko ne je namjeravao djela na obožavanje Allaha i poslušnosti njegovog domašaja.

Drugi uslov, tu je riječ Allah, što znači, "pokušavaju da urade praksu koja dovodi do njega" znači da treba očekivati praksa da isporuči u daljnjem tekstu to je praksa da se može ostvariti taj cilj. A praksa se ne može smatrati tako, osim ako to uključuje i djela obožavanja i poslušnosti. Mnogi ljudi koji su se približili Allah za obavljanje djela sujete! "[3].

Imam Ibn Kesir (700-774 H) potvrditi, "da se bave prihvatila, ona mora ispuniti dva uslova. Prvo, iskrene Allah sam i drugo, istina Šerijat u skladu. Kada je djelo je učinjeno iskreno, ali to nije istina (u skladu sa zakonom), . praksa nije prihvaćen Poslanik sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد

Bilo koja osoba koja se bave praksa koja ne naredbe od nas onda praksa će biti odbijena [HR. 3/1343 Muslim br. 1718 od Aisha Radi Anhuma]

Slično tome, ako je praksa u skladu sa šerijatskim je lahiriyah, ali krivac nije mengikhlaskan namjera Allahu; djela će biti odbijen. "[4]

Jer čitanje je blagoslov obožavanja i dobra djela, tako da je praksa je prihvaćen od strane Allah takođe treba da ispune dva uslova gore, da je iskren i u skladu sa vodstvom Apostola sallallaahu alejhi ve sellem.

Ikhlas u bershalawat znači:
1. očekuju samo zadovoljstvo Allah i nagradu od njega.
2. U tekstu stoji shalawat koji ne sadrže elemente koji su u suprotnosti sa principom iskrenosti. Ili drugim riječima, ne naplaćuje širk i kufr, kao što su istighatha da osim Allah, pripisujući nešto što je specifičan pravo na Allaha, osim Njega, i slično. Drugo pravilo je sigurno primijeniti na tekstove Shalawat ljudski proizvod, a ne od Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem. Jer, ako se dolazi iz teksta Shalawat Ma'shum figura, Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, onda je ovo izvan konteksta našeg razgovora, jer je nemoguće Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem učio nešto što sadrži širk i kufr.

Imitiraju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem u bershalawat, maksdunya:
1. Po uzoru shalawat ga je naučio i ne prelaze granice koje su ušle u carstvo ghuluw (pretjerivanja) i Lafaz širk.
2. Bershalawat da mu u trenucima da syariatkan. [5]
3. Povećati čitanje blagoslove na svoj najbolji, da bi u praksi riječ Allah u Kur'anu. Al-Ahzab / 33: 56 i riječi proroka sallallaahu alejhi ve sellem gore navedenih.

Nakon uvoda izlaganja koja sadrži neke važne pravila, vrijeme za nas da uđu u srž diskusije.

Shalawat NARIYAH u te`ini
Među muslimanima u Indoneziji, toliko blagoslova rasuti tekst. Kao što su, Shalawat Fatih, Munjiyât blagoslov, blagoslov Thibbul Qulub, Shalawat Wahidiyyah, a -ne zaboravljajući američko shalawat Nâriyyah pažnje. Ne samo sadržaj s tekstom shalawat sastoji klasične krugova, oni također oslanjaju na urednike-urednik koji je stvorio savremeni. Na primjer, Shalawat Wahidiyyah je 1963. od strane jednog od stanovnika Bandar Lor Kedunglo Kediri, KH. Abdul Majid Ma'ruf. [6]

Osim toga, oni su također vrlo 'kreativne' u donošenju pravila čitati različite vrste ovih blagoslova, na iznos od čitanja, čitanja vremena, dok FADHILAH (vrlina) koji će se postići čitalaca. Kao da je to bilo sve što temelj zakona.

Shalawat Shalawat Nâriyyah je jedan od najpoznatijih među shalawat-shalawat ljudske formaciju. Ljudi se takmiče na to praktikuju, ili znajući njeno značenje, ili ne razumiju njegov sadržaj. Zapravo, možda je drugi tip je više dominantan. Mnogi ljudi nužno praksi je samo zbog njegovog uzora vladali brojke, rođake i prijatelje, ili u iskušenju po "FADHILAH" bez osjećaja potrebe da ispita valjanost tih blagoslova, i sadržaj značenja sadržanih u njima.

Prije ispitivanja dalje o tim blagoslovima, koji je također ponekad naziva Shalawat Tafrîjiyah Qurthubiyah, pomaže prvo donio puni tekst: [7]

اللهم صل صلاة كاملة وسلم سلاما تاما على سيدنا محمد الذي تنحل به العقد, وتنفرج به الكرب, وتقضى به الحوائج, وتنال به الرغائب وحسن الخواتم, ويستسقى الغمام بوجهه الكريم, وعلى آله وصحبه, في كل لمحة ونفس بعدد كل معلوم لك

Ya Allah, limpahkanlah Shalawat savršen i sipa se tiče dobrobiti ispunjen da ovlada našim proroka Muhameda, što ga dovodi do sve teškoće se može riješiti, sve bol može biti eliminirana, svi potrebe mogu biti zadovoljene, a svi su cenjenu i Husnul Khatimah može postići, kao i hvala svoj slavni kapi kiše. Nadam se da terlimpahkan svojoj porodici i prijateljima, u svakom trenutku i daha koliko je broj svih poznatih na vas

WHO je tvorac Shalawat NARIYAH?
Na temelju postojećih referenci, nismo mogli naći samo gest koji pokazuje da su kreatori shalawat ovo je čovjek po imenu al-Sanusy. [8] Međutim, do sada nismo bili u mogućnosti utvrditi koji mu je puno ime i prezime, jer da koriste ovaj nadimak jako puno i ne dobijemo Podaci pokazuju kako-Sanusi koja stvara blagoslove. Međutim, točan naziv as-Sanusi je oblik penisbattan sufije koji široko rasprostranjena u području Maroka, pastve kao-Sanusiyyah.

TRUE autor bio Šabat Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem?
Na web stranici kaže: "Sholawat Nariyah je sholawat sastavio Sheikh Nariyah Sheikh ovaj živ u vrijeme proroka Muhameda koji uključuje jedan od pratilaca Poslanika on izlazi za monoteizam Šeik Nariyah uvijek vidjeti naporan rad proroka u prenošenju Otkrivenja... Allah, naučiti o islamu, dobra djela i dobre moralne da Sheikh uvijek moliti Allaha za sigurnost i prosperitet za proroka, molitve koje uključuju tzv prorok sholawat i Nariyah Šeik je jedan od konstitutivnih sholawat prorok zove Sholawat Nariyah.

Jedne noći, Šeik Nariyah čitati sholawatnya čak 4444 puta. Nakon čitanja, on dobiva Karomah Allaha. Onda u jednom skupu, on je prišao i upitao Poslanika po prvi put ušao nebo proroka. A Poslanik dogovoreno. Tu je netko ljubomoran prijatelj i onda pitati za molitvu su isti kao šeik Nariyah. Ali Poslanik rekao da ne može jer Šeik Nariyah već traži unaprijed.

Zašto je odbio Poslanika drugove? I upravo Sheikh Nariyah može? Drugovi nisu bili svjesni prakse koja svake noći praktikuju Sheikh Nariyah se mole za sigurnost i dobrobit proroka. Ljudi koji se mole za Muhameda u suštini moli za sebe, jer je Allah garantuje njegov proroci, tako da će biti molitvi okrenuo ka pengamalnya uz blagoslov vrlo jak ". [9]

U zaključku, autor Shalawat Nariyah navodno je čovjek po imenu Šeik Nariyah, a on je bio među drugovi Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem koje su zajamčena da idu na nebo po njemu.

Kao musliman ne treba slijepo prihvatiti ono što je predstavljen na njega, bez objašnjenja i istraživanja, posebno kada se radi o vjerskim pitanjima.

Najmanje postoje dva boda koje je potrebno da se vidi iz gore navedenih priča:
1. Da li zaista postoji Companion proroka sallallaahu alejhi ve sellem zove Sheikh Nâriyah?
2. Ako je izvor priče od pratilaca "je? I je li Sanad (lanac prijenosa) to?

Što se tiče prve tačke, imajte na umu da biografije ashaba Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem je dobija dodatnu pažnju od učenjaka islama. Dakle, mnoge knjige koje su napisali da se ljušti biografija prijateljima. Postoje pisani reference za opisivanje biografiju učenjaka i njihove pratioce nakon njih do trenutka autora, te reference su posebno napisana za reći biografiju samo prijatelji. Među primjerima prvog modela: Hilyatul Saints 'al-Hafiz Ebu Nu'aim al-Asfahani (336-430 H) i Tahdzîbul rad al-Hafiz Kamal al-Abul Hajjaj Mizzi (654-742 H). Kao primjer drugog modela, kao što su: al-Istî'âb Fi Ma'rifatil Ash-hab rad al-Haafiz Ibn 'Abd al bar (368-463 H) i al-Ishâbatu Fi Tamyîzish Shahâbah rad al-Haafiz Ibn Hadžer el-'Asqalani (773-852 H).

Nakon istraživanja raznih knjige gore i reference drugih biografije, obično naziva učenjaci sa kutubut tarâjim WA ATH-Thabaqat, nije pronađen jedan od ashaba Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem zove Nâriyah. U stvari, prema našim saznanjima, nitko klasični filolog koji je to ime. Onda kada je osoba dolazi ??

Zapravo, ljudi su malo navikli na čitanje knjiga uleme, samo gledajući u ime zajedno s 'titulu' šeika u budućnosti, će odmah sumnjati da je osoba zaista Poslanik drugove. Jer ugrađivanje 'titulu' šeik ispred imena prijatelja -sepengetahuan američko nije običaj naučnici i nije termin često koriste, tako da je tako čudno u uho.

U zaključku: zasnovan na našoj studiji, ne drugovi Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem zove Sheikh Nariyah. Tako da je pripisivanje blagoslov od pratilaca potrebno je upitna i visoko diskreditovana.

Što se tiče Druga stvar, vrlo nesretan autor papira na internetu ne spominje Sanad (lanac naracije) priča da je on igra, ili minimalne nagovijestio citirao referencu u priči. Pretpostavimo da on želi da spomenuti jedan od gore navedenih dvije stvari sigurno ćemo pokušati da pronađu valjanost priče, ispitujući naratora, ili se odnose na originalnu knjigu. Ili možda je iznad priča je bajka pisac olovke? Ako je odgovor da, onda je priča nema nikakvu vrednost; za fikcija, alias priču koja se nikada nije dogodilo!

Na žalost, u pitanjima koja se odnose na religiju, a ne nekoliko muslimani često progutati priču da je pronašao u sve knjige i interneta, odnosno priču susjedi, prijatelji, nastavnici i poznanika, bez osjećaja potrebe da mengcrosscek valjanost. Kao da je priča apsolutno istina! Ipak, stvarnost je često nije slučaj.

Za filtriranje lažne priče i drugima, islam ima privilegiju da nijedna druga vjera, naime islam je Sanad (lanac prijenosa). Takve informacije se prenose Ibn Hazm (384-456 H) [10] u Al-Fishâl i Ibn Taymiyah (661-728 H). [11]

Imam 'Abdullah ibn al-Mubarak (118-181 H) je rekao, "isnad je dio religije. Ako nema isnads, netko će biti slobodan da kaže sve što mu je volja." [12]

SADRŽAJ ZNAČENJE Shalawat NARIYAH
"Ya Allah, limpahkanlah Shalawat savršen i prelijte blagostanja tiče ispunjen da ovlada našim proroka Muhameda, što mu sve teškoće se može riješiti uzrok, bol može biti eliminirana, svi potrebe mogu biti zadovoljene, i sve namjere cenjenu i Husnul Khatimah može postići, i zahvaljujući svom slavnom kiše pada. Nadam se terlimpahkan svojoj porodici i njegovi drugovi, u svakom trenutku i daha koliko je broj svih poznatih na vas. "

Dio Shalawat Nâriyyah da je naš masnim slovima da će se poštovati u ovom kratkom članku. Rečenica koje sadrže penisbatan nerastvorljivost na sve poteškoće, uklanjanje svih teškoća, ditunaikannya sve vrste namjere, ostvarenje svih želja i Husnul Khatimah, da osim Allah. U ovom slučaju oni znače da rade sve je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem. Ovo pripisivanje je fatalnu grešku, jer za razliku od al-Qur'an i sunneta, a mogu dostaviti krivac za nevjere. Jer, sve ove radnje, samo Allah na vlasti da to učine.

Razmotrimo sljedeće tekstove:

Allah subhanahu wa-šanuhu kaže:

أمن يجيب المضطر إذا دعاه ويكشف السوء ويجعلكم خلفاء الأرض أإله مع الله قليلا ما تذكرون

Tko grant (molitva), koji je u nevolji, kada je molio da mu, i eliminirati probleme i da vi (čovječanstvo) čini kao kalifa u zemlji? Postoji li, osim Allaha boga? Dosta ste ga se! [an-Naml / 27: 62]

U ovom stihu, Allah podsjeća da je samo On je bio taj koji je pozvao u slučaju nevolje, a on se također očekuje da će mu za pomoć kada je pogodio katastrofa. Takve informacije se prenose imama Ibn Kesir. [13]

Zbog toga, nakon što je Allah postavljanje pitanja u kontekstu poricanja, "Ima li Bog osim Allaha?". To je nagovijestio, wallahu zna najbolje, da su ljudi u nevolji i nevolji i moli za pomoć, osim Allah, kao da je napravio jedan koji je diserunya kao bog "rival" Allah. Jer niko ne može da odobri zahtjev, ali samo Allah.

U skladu s gore navedenim stih, riječ Allah sljedeće:

قل من ينجيكم من ظلمات البر والبحر تدعونه تضرعا وخفية لئن أنجانا من هذه لنكونن من الشاكرين) 63 (قل الله ينجيكم منها ومن كل كرب ثم أنتم تشركون

Reci: "Ko može vas spasiti od katastrofe na kopnu i na moru, koji se mole Ga ponizno i nježan glas (govoreći), 'Zaista, ako nas je spasio od (katastrofe) se, sigurno ćemo biti ljudi su zahvalni. "Reci:" Bog vas spasiti od katastrofe i od svih vrsta nevolja. Pa zašto ste ga povezati natrag "[Al-An'am / 6: 63-64]?!.

وما بكم من نعمة فمن الله ثم إذا مسكم الضر فإليه تجأرون


Nikakvu uslugu koja je u vama, onda Allah je jedan (dolazak). A ako prepisuju nevolji, samo njemu (trebalo) vas pitati za pomoć [an-Nahl / 16: 53]

I još mnogo riječ Allaha koji prenose isti stihovi gore, što potvrđuje da je svaki oblik dobrote u svijetu i nadalje, samo Allah sama će donijeti. Kao i sva zla u svijetu ili na onom svijetu, samo Allah koji ih drže od nas samih.

Zbog toga, dobijamo Qudwah, Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je ukazao i da se uvijek vratiti na Allah u svim stvarima.

Neka nas ispitati neke od molitve koju je pročitao:

اللهم أحسن عاقبتنا في الأمور كلها, وأجرنا من خزي الدنيا وعذاب الآخرة

Ya Allah, učiniti kraj svih naših poslova dobro, i spasi nas od patnje poniženja svijeta i nadalje [HR. Ibn Hibbaan 3/230 br. 949]

يا حي يا قيوم برحمتك أستغيث, أصلح لي شأني كله, ولا تكلني إلى نفسي طرفة عين

O Vrhovni živ i Yang stalno voditi računa o svojim stvorenjima, Thy milošću koju sam molio za pomoć. Izmijeniti širom moju situaciju, a ti jadikanku zavise od sebe, iako je to bio samo tren oka [HR. Al-Hakim 1/739 br. 2051]

اللهم رحمتك أرجو فلا تكلني إلى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله لا إله إلا أنت

Ya Allah, vaša milosti bio je jedan sam očekivao. Dakle, ne da mi se oslanjaju na sebe, iako je to bio samo tren oka. I REFORMA svuda moju situaciju. Niko nema pravo diibadahi osim tebe. [HR. Abu Davud, 5/204 br. 5090 Abu Bakrah Radi anhu, i smatra validnom Ibn Hibbaan (III / 250 br. 970].

Pogledajte kako je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem pripisujući cijelu stvar da Allah, i dao nam primjer tako da je sve uvijek vratiti samo da Allah !. Da li je on samo -Ali ipak sada i učio svoje ljude da se oslanjaju na njega?! Tako je režirao nemoguće, jer je i sam rekao, "Da li vam je (O Allahu) me je zavise od sebe, iako je to bio samo tren oka". On je oličenje praksa ostavke su toliko visoki, da je sallallaahu alejhi ve sellem nije želio da se oslanja na sebe, čak i ako je to samo na trenutak, u tren oka! Zašto nam ga ne imitiramo u tom pogledu i ostali?

Obratite pažnju i poslednji molitve!. Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem zatvorio je molitvu s riječima Tayyibah LA ilahe Illallah, što pokazuje -wallahua'lam- da sve gore zahtjev je oblik obožavanja koje treba ponuditi samo Allah.

READING znači Shalawat NARIYAH veličaju proroka sallallaahu alejhi ve sellem?
Možda je to njihov posljednji argument za legalizaciju čitanja i molitve Nâriyah i druge takve blagoslove. Pod izgovorom glorifikacije Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem, oni zadržavaju blagoslove koje odstupa od učenja proroka sallallaahu alejhi ve sellem je. Što je još gore, postoje i neki od njih su pokušavali impresionirati laika, da oni koji kritiziraju shalawat Nâriyah ne veličaju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem! Ovo je nastavak distorzija i treba ispraviti.

Glavni problem je da prvo znati da veličaju je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je obavezno. I to je jedan od glavnih grana vjere. Grana vere se razlikuje od grana vjere u ljubavi s njim [14], čak i više u rangu od Uzvišenja ljubavi. Jer nije svaki koji voli nešto što je definitivno mengagungkannya. Na primjer, roditelji vole svoju djecu, ali njegova strast će samo dostaviti mu čast i ne isporučiti mengagungkannya. Razlike s ljubavlju djeteta da njegovi roditelji, koji će dostaviti veličati i uzdigne ih oboje. [15]

Među prava proroka sallallaahu alejhi ve sellem koji moraju biti ispunjeni od strane njegovog naroda je glorifikacija, zanosa i poštovanje koje sallallaahu 'alejhi ve sellem. Egzaltaciji, veličanje i poštivanje smije prelaziti glorifikacije, zanosa i poštovanje za dijete roditeljima ili rob svog gospodara. Allah subhanahu wa-šanuhu kaže:

فالذين آمنوا به وعزروه ونصروه واتبعوا النور الذي أنزل معه أولئك هم المفلحون

Ljudi koji vjeruju u njega, čast mu, pomoći mu i pratite svjetlost koja se šalje na njemu (al-Kur'an); oni su sretnici. [al-A'raf / 7: 157]

Ne postoji razlika u mišljenju među učenjaka, da ono što se podrazumijeva pod "uzgoj" u gornjem paragrafu je zanosa. [16]

Veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem smješten u srcu usmene i članova organa [17]
Proslava srca znači da je on uvjeren da je on sluga i poslanik Allaha. Ovo vjerovanje uzrokuje jedan mengedepanan naklonost za proroka n dariapda ljubavi prema sebi, djeca, roditelji i cijelo čovječanstvo.

Ovo vjerovanje također njeguju osjećaj kako grand i autoritet on sallallaahu 'alejhi ve sellem, i prožima slava, položaj i rangiraju visoko.

Jetra je kralj tijela, kada je veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem snažan probušenom u srcu, nesumnjivo će uticati spolja vidljivo. Oralni će uvijek mokro s pohvalama mu sallallaahu alejhi ve sellem i rekao slavu-slave. Slično tome, članovi tijelo će biti predmet pokrenuti sve vodstvom on sallallaahu 'alejhi ve sellem, poštuju zakon i učenja je sallallaahu' alejhi ve sellem, kao i da se ispune sva njihova prava.

Veličanje njega verbalno, da je on pohvale sallallaahu alejhi ve sellem s počastima imaju pravo na, naime hvale Allaha i Poslanika Njegova n recitirati na njega, bez element pretjerivanje ili obrnuto. A među najveći kompliment koji se čita i molitve za njega. [18]

Said al-Halîmy (338-403 H), i molitve Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem znači veličanje njega u svijetu, uz podizanje njegovo ime, otkrivajući svoju vjeru i ugradi šerijatskim. Dok je u daljem tekstu, koji se odnosi na zahtjev, tako da preljev za zasluge teče do njega, on je prolio posredovanje za svoj narod i svoju slavu s al-Maqam al-Mahmud evidentno [19].

Uključujući verbalne oblike egzaltacije s kojima civilizovanim kada govorimo o njemu od usta do usta. Trik je u tome da se ujedine njegovo ime sa naslovom proroka ili Allahov Poslanik, a završava s blagoslove njim. Allah kaže:

لا تجعلوا دعاء الرسول بينكم كدعاء بعضكم بعضا

Nećeš uputili poziv Poslanik želite nazvati većina vas drugima. [Al-Nur / 24: 63]

To je razlog zašto se prijatelji su uvijek pozivaju Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem s pozivom, "O Allahov Poslanik!" ili "O Poslanik Allah Ibraaheem!".

Također treba spomenuti njegovo ime prekriven blagoslovom; "shallallahu'alaihi sellem" ne samo od strane akronim videli ili slično. Prorok sallallaahu alejhi sellem, rekao je:

البخيل الذي من ذكرت عنده فلم يصل علي

Ljudi koji su škrti kada moje ime je bio taj koji ga je pozvao, on me nije bershalawat. [HR. Tirmidhi, ne. 3546 Ali bin Ebi Talib Radi anhu. Na-Tirmidhi rahimahullah je ovo izjavio hadis "Hasan važi Gharib"].

Uključujući verbalne oblike glorifikacije sa koje također spominje vrline on sallallaahu 'alejhi ve sellem, privilegije i čuda sallallaahu alejhi ve sellem. Uvesti Sunnah je sallallaahu alejhi ve sellem u javnost, podsjećajući ih na položaj i prava je sallallaahu 'alejhi ve sellem, učio ih morala i plemenite kvalitetama on sallallaahu' alejhi ve sellem. Govori povijesti života je sallallaahu alejhi ve sellem i čine ga kao kompliment, ili sa stihovima poezije ili ne, ali se termini ne prelaze granice odredbi šerijata, kao što je pretjerana egzaltacije i slično.

Dok je Uzvišenja članova tijela, što znači da je praksa prava je sallallaahu 'alejhi ve sellem, slijediti primjer Sunneta, da prati njegove naredbe fizički i duhovno jak i držite ga se. Rida i iskren s pravilima koja je sallallaahu alejhi ve sellem doveo, pokušavajući da se širi tuntunannya, braneći Sunnetu, protiv onih koji se protive ljubavi i mržnje i da se izgradi na njemu.

Drži se podalje od svega toga je zabranjeno on sallallaahu 'alejhi ve sellem, ne menyelisihi naredbe i pokaju i beristighfar kada prešao na nepravilnosti.

"Poslušnost Poslaniku sallallaahu alejhi ve sellem je posljedica vjere u njega i vjerovanja u istinu je doveo od Allaha, jer on nije naredio ili zabranu bilo čega, ali uz dopuštenje Allaha u Njegovoj riječi.:

وما أرسلنا من رسول إلا ليطاع بإذن الله

Poslali smo ne Messenger, ali se moraju poštovati s dozvolom Allaha. [An-Nisa '/ 4: 64]

I značenje poslušnosti Poslaniku beži od njegove zapovijedi i zabrane. "[20]

Zaključak je da je krajnji Uzvišenja Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem sažeti u četiri rečenice koje smatraju da vijest koja dolazi iz njega, poštujući njegove naredbe, od zabrane i obožavanje na način koji disyariatkannya. [21]

Prorok sallallaahu alejhi ve sellem zabraniti SAD prekomjernoj U MENGAGUNGKANNYA
U širem smislu, Allah nam je zabranio iz ekscesa religije, kako u vjerovanju, govora i djela. Kao što je u Kur'anu na-Nisa '/ 4: 171.

I naš Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je zabranio posebno od preuveličavanja u kompliment. Kao što je u njegovoj izreka,

لا تطروني كما أطرت النصارى ابن مريم, فإنما أنا عبده فقولوا عبد الله ورسوله

Ne bi trebalo da pretjerujte u pohvalivši mene kao kršćani preuveličana u hvali Isusa, sina Marije. Zaista sam samo njegov sluga, onda kažu, "(Muhammed je) sluga Allaha i Poslanika Njegovog" [HR. Buhari (6/478 br. 3445 -al-Fath) od Omera bin Khatthab Radi anhu]

I naš Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem i njegovi drugovi negirati pretjeran u slavu on sallallaahu 'alejhi ve sellem, zbog straha da će biti premašen, tako da je pad u zabranjeno. Takođe, u cilju održavanja čistoće monoteizma, tako da se ne uprljana sa prljavštinom politeizma i jeres. On je sallallaahu alejhi ve sellem vrlo oprezni u predviđanju, čak sampaipun stvari koje možda ne smatraju širk ili jeres.

Anas bin Malik Radi anhu priča,

أن رجلا قال: "يا محمد, يا سيدنا, وابن سيدنا, وخيرنا, وابن خيرنا" فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "يا أيها الناس عليكم بتقواكم, ولا يستهوينكم الشيطان, أنا محمد بن عبد الله عبدالله ورسوله, والله ما أحب أن ترفعوني فوق منزلتي التي أنزلني الله عز وجل".

(Jedan dan) bilo je neko ko je rekao, "O Muhammed, O Sayyiduna (naš vođa), sin Sayyidina, O najbolji među nama, sin kum među nama!". Prorok sallallaahu alejhi ve sellem je odgovorio: "O narode naš, bojte Ne dopustite da đavo zabludu ti ja sam Muhammed bin Abdullah;!.. Sluga Allaha i Poslanika Njegovog Za ime Allaha, ne volim vas podignite premašuje stav da je Allah navesti za mene ". [HR. Ahmad (20/23 br. 12 551) i smatra validnom ADH-Dhiya 'al-Maqdisy (5/25, br. 1627) i Ibn Hibbaan (14/133 nema. 6240].

Uz gore opis, Nadam se da je jasno da se vidi, što čini egzaltacije pohvalu i koje su sramne oblik proslavljanja.

Autor ovog rada zatvara sa savjetima isporučeni Ibn Hadžer el-Haitamy (909-974 H), kada je objasnio da je veličanje Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem s nešto što treba da postoji i da je dozvoljeno njihov argument, tako da ne prelazi te granice.

On je rekao, "Obavezno za svakoga da se ne veličaju Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem, osim sa nešto što Allaha dozvoljeno za svoj narod, što je nešto što zaslužuje da ljudske vrste. Zaista prelazi te granice će pasti u nevjerici, na'udzubillahi min dzalik Čak. iza svega što je propisano, porijeklo bi dovesti do odstupanja. Dakle, trebamo biti zadovoljni s nečim što nije argument. "[22]

On je dodao rahimahullah, "Postoje dva obaveze koje se moraju ispuniti:

Prvo, obavezu da veliča Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem i odrastao u rangu iznad svega stvorenja.

Drugo, mentauhidkan Allah i vjeruju da je Allah Svemogući u svojoj biti i djela nad svim svojim stvorenjima. Svako ko smatra da je stvorenje Allah prati u njemu; onda je počinio širk. A ko god ponižavajuće Poslanika sallallaahu alejhi ve sellem ispod stupnjeva (koji seharus) onda je on počinio nemoralno ili paganski.

Ali ko god ga uzdiže sa raznim vrstama egzaltacije i ne oponašati nešto što je specifičnost Allaha, onda je završila na istinu, i tako spriječio dimenziju božanskog i apostolske. To je ideologija koja ne sadrži elemente ekstremne ili obrnuto. "[23] Allah najbolje zna

Mekki al-Mukarramah, 25 šabana 1431 / AVG 6, 2010

[Kopiraju iz izdanje časopisa As-Sunnah 06 / Godina XIV / 1431H / 2010M. Izdavači Fondacija Stalnog komiteta Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo solo 57 183 Tel. 0271-858197 faks 0271-858196]
Surat Al-Ahzab: 56
Bershalawat naredba Poslaniku i njegove porodice
Allah kaže:
إن الله و ملئكته يصلون على النبى يأيها الذين ءامنوا صلوا عليه و سلموا تسليما
"Allah i meleki Njegovi bershalawat Poslaniku; . O onima koji vjeruju, bershalawatlah da ga i pozdravi ga "(Al-Ahzab / 33: 56)
Stipendisti škole ehlul hrama (SA) složili da je ovaj stih je otkriveno da afirmiše desno od proroka i ehlul baitnya (SA), koji nalaže bershalawat njima i kako bershalawat. Ulama Ahl također složili, osim za samo nekoliko autora.
Kako bershalawat
U Sahih Buhari, molitvenik, poglavlje bershalawat Poslaniku:
Abdurrahman ibn Ebi Layli, rekao je Ka'b bin Ujrah se nađemo i rekao: Zar ne biti nagrađen? Poslanik je došao do nas, onda kažemo: Da Rasulallah, vi ste nas naučili kako da pozdravi, onda kako bershalawat za vas? On je odgovorio: Vi kažete:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد, كما صليت على آل إبراهيم إنك حميد مجيد, اللهم بارك على محمد وعلى آل محمد, كما باركت على إبراهيم إنك حميد مجيد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslov porodici Ibrahima, uistinu, Ti si Hvaljeni i Exalted. O Allahu, blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahim, uistinu, Ti si Hvaljeni i Exalted.
U Shihih Buhari, knjiga komentara, poglavlje ovaj stih:
Abu Said Al-Khudri rekao, mi kažemo: Da Rasulallah, ovo je jedan od načina da se pozdravi, onda kako bershalawat za vas? On je odgovorio: Vi kažete:
اللهم صل على محمد عبدك ورسولك كما صليت على آل إبراهيم, وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على إبراهيم
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu Tvoj sluga i Poslanik tvoj blagoslov kao što prenese porodice Ibrahima, i blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahim.
Sahih Muslim, knjiga blagoslova na Poslanika nakon tasyahhud:
Abu Mas'ud Al-Ansari rekao: Poslanik nikada nije došao do nas kad smo u medžlisa Sa'da bin Ubadah. Zatim Bashir bin Sa'da rekao mu: Allah nam je naredio da ste bershalawat Rasulallah da, kako onda ćemo bershalawat tebi? Tada je bio tih, činilo se da nas ne pitati o tome. Onda je rekao: Vi kažete:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صليت على آل إبراهم, وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على آل إبراهيم في العالمين إنك حميد مجيد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslov porodici Ibrahima, i blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio porodice Abraham u svemiru, uistinu, ti Hvaljeni i Exalted.
Sunan An-Nasa'i 1/190, poglavlje 52, hadis 1289 na:
Musa ibn Talha od svog oca, rekao je on, rekli smo, da Rasulallah, kako bershalawat da? On je odgovorio: Vi kažete:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صليت على إبراهيم وآل إبراهيم إنك حميد مجيد, وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على إبراهيم وآل إبراهيم إنك حميد مجيد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslove Abrahamu i porodice Ibrahima, uistinu, Ti si Hvaljeni i Glory; blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahima i porodice Ibrahima, uistinu, Ti si Hvaljeni i Exalted.
Sunan An-Nasa'i 1: 190, poglavlje 52, hadis 1291 do:
Musa bin Talha rekao, pitao sam Zaid bin Khārijah, on je rekao, jednom sam pitao Poslanika. Onda je rekao: Bershalawatlah mi značiš, i gle, to si bio ti u molitvi, a vi kažete:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodica Muhameda.
Sahih Ibn Madže 65, knjiga molitve, blagoslova poglavlje na Poslanika, Hadis na 906:
Abdullah bin Mas'ud je rekao: Ako bershalawat da je Poslanik, treba li popraviti blagoslov da mu, jer ne znaju da je obavezno i molitve. Onda mu rekli, naučio nas (o tome kako bershalawat). On je rekao: vi kažete:
اللهم اجعل صلاتك ورحمتك وبركاتك على سيد المرسلين. اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صليت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم إنك حميد مجيد, اللهم بارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم إنك حميد مجيد
O Bože, izliti blagoslove na vas, vaše milosti i svoj blagoslov za princa apostola. O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslove Abrahamu i porodice Ibrahima, uistinu, Ti si Hvaljeni i Exalted. O Allahu, blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahima i porodice Ibrahima, uistinu, Ti si Hvaljeni i Exalted.
Fath Bari 13: 441, molitvenik, poglavlje 32, hadis 6358 na:
Ebu Hurairah je rekao da je Allahov Poslanik rekao: Ko god ovih blagoslov, na zadnji dan ću biti svjedok za njega i zagovaram za njega:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد كما صليت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم, وبارك على محمد وعلى آل محمد كما باركت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم, وترحم على محمد وعلى آل محمد كما ترحمت على إبراهيم وعلى آل إبراهيم
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslove Abrahamu i porodice Ibrahima, blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahima i porodice Ibrahima, draga Muhameda i porodici Muhameda kao Voleo si Abrahama i porodice Ibrahima.
Muhammed ibn Idris Ash-Shafi'i ispričao u svom Musnad:
Abu Hurairah upitao Poslanika: O Allahov Poslanik, kako da bershalawat tebi? Poslanik je odgovorio: vi kažete:
اللهم صل على محمد وآل محمد كما صليت على ابراهيم وبارك على محمد وآل محمد كما باركت على ابراهيم وآل ابراهيم, ثم تسلمون علي
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodici Muhameda kao što prenesu blagoslove Abrahamu i porodice Ibrahima, i blagoslovi Muhammeda i porodicu Muhameda as You blagoslovio Ibrahima i porodica Abraham; onda pozdravi mene. (Musnad, vol 2, stranica 97).
Ash-Sha'iqul Muhriqah, str 144:
Ibn Hadžer ispričao da Ka'b bin Ujrah reći kada je ovaj stih dole smo pitali Poslanika: Da Rasulallah, mi već znamo kako da te pozdravim, ali kako bershalawat tebi. Poslanik je odgovorio: vi kažete:
اللهم صل على محمد وآل محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodica Muhameda. Tada je rekao: Zar me bershalawat sa blagoslovom koji Batra '(pušaka). Tada su drugovi upitao: Koje su blagoslov Batra 'it. On je odgovorio: Samo reci:
اللهم صل على محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu. Ipak, treba reći:
اللهم صل على محمد وآل محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodica Muhameda.
Al-Kurtubi u svom komentaru navodi neke od povijesti da je ovaj stih je imperativ da se uključiti ehlul hram kada bershalawat Poslaniku. (Al-Jami 'Li-Ahkamil Kur'an 14: 233 i 234).
Ibn al-Arabi al-Andalusi Al Maliki također spomenuo neke od povijesti da je ovaj stih je otkriveno da potvrdi prava Proroka i njegove porodice su svete (SA). (Ahkamul Kur'an 2: 84).
Džabir (ra) je rekao: Ako ste se molili i nisu bershalawat Muhamedu i porodice Muhammeda, onda ne vidim molitve prihvatljiv. (Dzakhairul Uqba: 19).
Al-Kadi 'Ijad ispričao u Ash-Shifa', od Ibn Mas'ud da je Poslanik rekao: "Ko god se radi molitve i molitve čita blagoslove na mene i ehlul baitku, onda njegova molitva nije prihvaćena." (Al-Ghadir 2: 303).
Ibn Hajar mengatakatan: Ad-Daruquthni i Al-Bejheki ispričao da je Poslanik rekao: ". Ko god da je molitva i molitva se čita blagoslove na mene i ehlul baitku, onda njegova molitva nije prihvaćen" (Ash-Shawaiqul Muhriqah: 139).
AR-Razi rekao: Molitva za porodicu Poslanika pokazuju veličini njihovog položaja, jer je molitva se nalazi na kraju Tasyahhud u molitvi, i to: Allahumma Shalli 'ala Muhammad wa Ali Muhammad, Warham Muhammadan wa ala Muhammed (O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i Porodice Muhameda, a brigu o Muhameda i porodice Muhammeda). Ova zanosa neće se dobiti uz porodici Muhameda. Ovo ukazuje da je porodica voli Muhamed je obavezno. Veličanstvenost hrama ehlul položaj proroka sadržanih u pet stvari: Tasyahhud u molitvi, miru, čistoća, zabrani milostinju za njih, i obavezu da ih vole. (Tefsir Al Razi 7: 391).
Ove tradicije i da prenesu također sadržane u:
1. Sahih Buhari, Volume 6, str 12.
2. asbab al-nuzul, Al-Vahidi, strana 271.
3. prekretnice U-TANZIL, Al-Baghawi, marginalne bilješke tefsiru Al-Khazin, zapremine 5, stranica 225.
4. Mustadrak Al-Hakim, vol 3, str 148.
5. Fakhrur Razi je tefsira, vol 25, str 226.
6. Al-Hafiz Ebu Na'im al-Isfahani, Akhbar Isfahan, Volume 1, str 131.
7. Al-Hafiz Abu Bakr al-Khathib, Tarikh Bagdad, Volume 6, stranica 216.
8. Ibn Abd al-Birr Al-Andalusi, tajrid U-Tamhid, stranica 185.
9. Tefsir Ruh al-Ma'ani, Al-Alusi, zapremina 22, str 32.
10. Dzakhairul Uqba, Muhibuddin Tabari, strana 19.
11. Riyadhush Shalihin, An-Nevevi, strana 455.
12. Tefsir Ibn Kesir, vol 3, str 506.
13. Tefsir Tabari, vol 22, str 27.
14. Tefsir Al-Khazin, zapremine 5, stranica 226.
15. Ad-Durrul Mantsur, As-Sujuti, vol 5, stranica 215.
16. Fath al-Qadir, Ash-Syaukani, Volume 4, str 293.
Molitve neće biti prihvaćeni bez Shalawat
Sunan Al-Bejheki 2: 379, molitvenik, poglavlje 471, Hadis 3968:
Abu Mas'ud je rekao: Da sam molili bez bershalawat Muhamedu i porodice Muhammeda, sigurno sam pogledao u moje molitve nisu savršeni.
U Sunan Al-Daraqutni 136, knjiga molitve, blagoslova obaveza poglavlje u tasyahhud, Hadis na 6:
Ibn Mas'ud je rekao da je Poslanik Allaha, rekao je:
من صلى صلاة لم يصل فيها علي ولا على أهل بيتي لم تقبل منه
"Ko god se moli, a ne bershalawat meni i ehlul baitku, onda njegova molitva nije prihvaćena."
U Dzakhair Al-'Uqba 19 poglavlja Fadhail ehlul hram (SA):
Jabir je rekao: Da sam se molili, a na to nisam bershalawat Muhamedu i porodice Muhammeda, sigurno sam pogledao u moje molitve nisu prihvaćeni.
U Sharh Al-Mevahib strana 7:
Imam Shafi'i je rekao:
يا آل بيت رسول الله حبكم فرض من الله في القرآن أنزله
كفا كم من عظيم القدر انكم من لم يصل عليكم لا صلاة له
O ehlul hram proroka,
love zahtijeva Bog u Kur'anu otkrila
Dovoljno veličanstvenost svoju poziciju
ljudi koji ne bershalawat da vas (u molitvi)
njegova molitva nije važeća.
Riječi imama Shafi'i također naći u:
1. Musnad Ahmad, vol 6 323 stranica.
2. Ash-Shawaiqul Muhriqah, Ibn Hajar, str 88.
3. Interpretacija ATS-Tsaqalayn Nur al-Abshar, Ash-Syablanji, strana 104, poglavlje 2 Manaqib Al-Hasan i al-Husein.
Molitva neće diijabah bez Shalawat
U Kanzul Ummal 1: 173, poglavlje 2 Adab Prayer:
No molitva je ništa, osim ako postoji hidžab (barijera) između molitve i Boga koji je pročitan i molitve. Kada proučio blagoslova, onda hidžab robeklah i došao molitva Allahu. A ako se ne pročita blagoslov, a onda se vratiti na molitvu.
Ova izjava je ispričao Ad-Daylami Ali bin Abi Talib (SA).
U Ash-Shawaiq Al-Muhriqah haaman 88:
Ad-Daylami ispričao da je Allahov Poslanik rekao:
الدعاء محجوب حتى يصلى على محمد وأهل بيته, اللهم صل على محمد وآله
"Molitva će terhijabi tako recitovao blagoslov Muhamedu i Ahl baitnya, i to: Convey blagoslov Muhamedu i njegovoj obitelji."
U Faydh Al-Qadhir 5: 19, Hadis 6303 na:
Ali ibn Abi Talib (SA) je rekao:
كل دعاء محجوب حتى يصلى على محمد وآل محمد
"Sve molitve će biti otežano tako Recited blagoslov Muhamedu i porodice Muhammeda."
Al-Haitsami rekao: Karakteri ovih tradicija se može vjerovati.
Al-muttaqi al-Hindi također spominje u svojoj knjizi Kanzul Ummal 1/314, citirajući iz Ubaidullah bin Ebi Hafs al-'Aysyi. Abdul Qadir Al-Rahawi spominje u Al-Arbain, Ath-Thabrani u Al-Kabir, Al-Bejheki u Al-Iman Syu'b.
U Faydh Al-Kadir 3: 543:
Šejh ispričao Abu Ali ibn Abi Talib (SA):
الدعاء محجوب عن الله حتى يصلى على محمد وأهل بيته
"Molitva će terhijabi od Boga tako recitovao blagoslove Muhamedu i Ahl strofe."
Ovaj hadis je također ispričao al-Bejheki od Ash-Sya'b, At-Tirmidhi od Ibn Omera.
U Kanzul Ummal 1: 181:
Allahov Poslanik je rekao Ali ibn Abi Talib (SA): Ako potišten zbog problema, glasi:
اللهم احرسني بعينك التي لا تنام, واكنفني بكنفك الذي لا يرام. أسألك أن تصلي على محمد وعلى آل محمد, وبك أدرأ في نحور الأعداء والجبابرة
"O Allahu, drži me u oči da nikad ne spavaju, i držati me tvoje tvrđave koji nikada nije uništen. Molim Te da prenesu blagoslov Muhamedu i porodice Muhammeda, sa sobom uzmem utočište od moji neprijatelji neprijateljstva i arogantni ljudi. "
Ali, Fatima, Hasan i Husein (SA) je porodica proroka
U Musnad Ahmad 6: 324, hadis 26 206:
Umm Salam je rekao da je Allahov Poslanik rekao Fatima (sa): ". Donesi mi tvoj muž i tvoje dva sina" Onda Fatima (sa) zajedno su došli do Poslanika. Onda je njihov kišobran krpom torbicu i stavio ruke na njih, a zatim je rekao:
اللهم إن هؤلاء آل محمد, فاجعل صلواتك وبركاتك على محمد وعلى آل محمد إنك حميد مجيد
"O Allahu, oni su porodice Muhammeda, pour tvoj blagoslov i Tvoje blagoslov Muhamedu i porodice Muhammeda uistinu, ti Hvaljeni i Exalted."
Umm Salamah rekao: Onda sam podigao tkaninu novčanik "je da se okupe oko njih, a zatim povucite tkaninu torbicu Poslanika 'it (kojim se zabranjuje ulazak u tkivo novčanik") i rekao: ". Ti si dobra osoba"
U Al-Hakim Mustadrak 3: 147, knjiga ma'rifah Shahabah:
Abdullah bin Dzafer bin Ebi Talib je rekao: Kada je Poslanik vidio milosti Božje sići, on je rekao: "Donesite mi, donesi mi." Shafiyah pitati: Tko je Allahova apostol? On je odgovorio: "ehlul baitku, naime Alija, Fatima, al-Hasana i al-Husein." Onda su došli Poslaniku, onda je on kišobran za njih krpom torbicu ", a zatim moli s uzdignutim rukama:
اللهم هؤلاء آلي, فصل على محمد وعلى آل محمد
"O Allahu, oni su moja familija, pour blagoslov Muhamedu i porodice Muhammeda." Onda Allah smanjenje Sura Al-Ahzab: 33.
Al-Hakim, rekao je ta tradicija je autentičan u skladu sa odredbama Buhari i Muslim.
I to prenijeti isti hadis je također sadržana u:
1. Kanzul Ummal, al-muttaqi Al-Hindi, Volume 7 strana 103, poglavlje Fadhail ehlul mamac, Hadis do 37 629.
2. nejasan Al-Atsar, Ath-Thahawi, dio 1, str 334.
3. Interpretacija Ad-Durrul Mantsur, od Sura Al-Ahzab: 33.
4. Musnad Ahmad, vol 6 296 stranica.
5. Majma 'Az-Zawaid, Al-Haitsami, vol 9 stranica 167, poglavlje ehlul vrlina hram (SA).
Shalawat zabrani Batra '(prekinuto)
Shalawat ba'tra 'je shalawat koja ne uključuje porodice proroka u bershalawat njega.
U Ash-Shawaiq Al-Muhriqah 87, poglavlje 11:
Ibn Hadžer je rekao da je Poslanik rekao: "Da li bershalawat mene sa blagoslovom Batra '." Onda drugovi pitali: Je li Batra Shalawat' it? Poslanik je odgovorio: Samo reci:
اللهم صل على محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu. Ali ti trebao reći:
اللهم صل على محمد وعلى آل محمد
O Allahu, prenose blagoslov Muhamedu i porodica Muhameda.
Ovdje postoji iznenađujuća stvar: Zašto muslimani generalno bershalawat Poslaniku sa blagoslovima Batra 'tj sallallaahu' alejhi ve sellem (Allah izliti blagoslove i pozdrave Muhamedu). Iako su naučnici i svećenici hadis stručnjaci Ahl je ispričao tradicija da molitva nije diijabah bez bershalawat Muhamedu i porodice Muhammeda, molitve nisu prihvaćeni bez bershalawat Muhamedu i porodice Muhammeda, kako bershalawat Muhamedu i porodica Muhameda, i hadis- hadis da je Poslanik zabranio bershalawat sa shalawat Batra '(isključen).

No comments:

Post a Comment