!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 19, 2015

Bommen schudden Bangkok, 108 overleed, met inbegrip van de burger

Bommen schudden Bangkok, 108 overleed, met inbegrip van de burger


BBC - Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië om ervoor te zorgen een persoon burger (Indonesisch staatsburger) omgekomen bij een bomaanslag in Bangkok, terwijl de anderen leed ernstige verwondingen.
"Ze zijn man en vrouw. De overledene was zijn vrouw, terwijl haar man was nog in de spoedafdeling van het doel (ICU) in een ziekenhuis in Bangkok," zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Arrmanatha Nasir, vertelde de BBC Indonesië, Heyder Affan, dinsdag (18 / 07) 's middags.
Ze zijn man en vrouw. Die gestorven waren zijn vrouw, terwijl haar man was nog in de spoedafdeling van het doel (ICU) in een ziekenhuis in Bangkok.
Een woordvoerder van het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken, Arrmanatha Nasir.
Volgens hem, ze waren niet ver van de plaats van een bomaanslag op een heiligdom in de wijk Ratchaprasong, Bangkok, maandag (17/08) 's nachts.
"Het echtpaar was op bezoek Bangkok," zei hij, dalende om hun identiteit te vermelden.
Ambassade van Indonesië naar Thailand, voegde hij eraan toe, tot nu toe nog steeds de coördinatie met de lokale veiligheidstroepen als er andere Indonesische burgers die slachtoffer zijn geworden.
Ondertussen heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Maleisië om ervoor te zorgen dat er twee Maleisische burgers die het slachtoffer zijn gedood door een bom bij een heiligdom in de wijk Ratchaprasong, Bangkok, maandag (17/08) 's nachts.
De lichamen van de slachtoffers, Saw Lim Gek en zijn zoon, Jai Neoh juni, de huidige is in de politie algemeen ziekenhuis geplaatst in Bangkok. Twee andere Maleisische mensen gewond bij dit incident.
Hoofd van de politie in Thailand zei dat de ontploffing kwam van de Erawan Shrine pipe bomb. De bom was geplaatst in de tempel. Een aantal van de berichten in de media in Thailand zei een bom met ingrediënten zo veel als drie kilo TNT.
Iemand met een zwarte rugzak
Afzonderlijk, premier van Thailand, Prayuth Chan-o-cha beschrijft de bomaanslagen dat ten minste 21 doden, dit is het slechtste ooit incident deed zich voor in dat land.

Premier van Thailand, Prayuth Chan-o-cha beschrijven bomaanslagen dat ten minste twintig mensen gedood dit is de slechtste ooit incident deed zich voor in dat land.
Hij zei dat veiligheidstroepen had iemand die kijkt van de CCTV-beelden die er verdacht uitziet geïdentificeerd.
Een BBC-correspondent in Bangkok, zegt de persoon gezien het invoeren van de tempel met een zwarte rugzak en liet het in de tempel.
Thaise autoriteiten zeggen tot nu toe hebben ze niet uitgesloten van een aantal groepen achter deze incidenten, met inbegrip van de tegenstanders van de militaire regering en de etnische Oeigoeren.
Eerder, het besluit van de Thaise overheid om 109 mensen uit etnische Oeigoeren naar China te repatriëren in juli protesteren verschillende partijen.
Thailand defensief over zijn beslissing om 109 mensen uit etnische Oeigoeren te repatriëren naar China deze week nadat het beleid werd bekritiseerd door verschillende partijen.
Een woordvoerder van de regering zei dat de repatriëring in overeenstemming is met het internationaal recht. Toegevoegd de Thaise regering niet met geweld te repatriëren Oeigoeren gehouden door het hele land, ondanks wordt gevraagd door de Chinese en slechts gedeeltelijk ontladen.
Vorig jaar Thailand Oeigoeren vastgehouden bijna 400 mensen. Het dragen van 172 mensen werden naar Turkije, vooral vrouwen en kinderen. Verteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand, ze zijn burgers van Turkije ondanks het feit dat afkomstig is uit China.
Voor teruggestuurd naar China mannelijk. Oeigoeren leven over het algemeen in de provincie Xinjiang.
Een aantal groepen mensenrechten zeiden dat ze werden gerepatrieerd naar China met een risico op marteling.
Turkse politie
Turkse oproerpolitie gestationeerd op de ambassade van Thailand in de hoofdstad.
Thailand beleid repatriëren Oeigoeren leidde tot gewelddadige protesten in Turkije. De rally zelfs getint met geweld toen demonstranten bestormden het Thaise consulaat in Istanbul op woensdagavond (08/07) en protesten bleven de volgende dag.
Als gevolg daarvan, deze vrijdag (10/07) Thailand tijdelijk gesloten zijn ambassade in Ankara en het consulaat in Istanbul.
Terwijl de anti-Chinese sentiment in Turkije gerelateerde meldingen van recente stijgingen van de vasten beperkingen provincie Xinjiang.
Etnische Oeigoeren uit westelijke regio's van China heeft een culturele en religieuze banden sterk met Turkije.

De demonstranten verbrandden Chinese vlaggen, vielen een aantal Chinese restaurants, zelfs degenen die worden beschuldigd van het aanvallen van toeristen verdacht van afkomstig uit China.
De protesten begonnen na berichten dat de etnische Oeigoerse moslims in China van het vasten tijdens de Ramadan zijn verboden.
Etnische Oeigoeren uit West-Chinese regio is afgeleid van een klomp van etnische en culturele en religieuze banden sterk met Turkije.

De demonstranten boos Turkije door het rapport over China's veiligheidsmaatregelen tegen etnische Oeigoerse moslims tijdens de ramadan in Xinjiang.
"Onze burgers zijn bedroefd om het nieuws dat de Oeigoerse Turken uit vasten of andere diverse verantwoordelijkheden in de regio Xinjiang verboden hoor," zei de Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaring van vorige week.
In ruil, de Chinese regering zei dat ze respecteren de godsdienstvrijheid van moslims en beschuldigingen dat een aantal religieuze activiteiten in Xinjiang verboden tijdens de ramadan is "vrij in strijd met de feiten" en overdreven door de westerse media.
"Er is geen overheidsinstellingen, particuliere organisaties of personen die anderen kunnen dwingen om te geloven of niet te geloven in een religie. Ze moeten geen onderscheid maken tussen ingezetenen en niet-religieuze religie ", zei de Chinese overheid statement.
Toch kunnen deze verklaringen niet temperen de woede van de Turken.
Gelukkig Chinees restaurant eigendom Cihan Yavuz werd aangevallen door een woedende menigte in Istanbul vorige week.
"Mensen zijn hier bang, bang om aangevallen weer," zei Yavuz.
"Als ze willen om te protesteren tegen de Chinese overheid, konden ze marcheren in de voorkant van de ambassade. Niet echt gebruik maken van geweld omwille van protest, "zei hij.

Toeristen lijken niet bang reisde in Turkije, hoewel de Chinese overheid gaf een negatief reisadvies.

Gelukkig Chinees restaurant eigendom Cihan Yavuz, werd aangevallen door een aantal mensen.
In aanvulling op de aanval op de Chinese restaurant, de demonstranten vielen de toeristen die verdacht zijn oorsprong in China.
Een gids vernoemd Miray Hamit gezegd vier of vijf mannen een mes aangevallen een toerist in de groep.
De aanvallen viel samen met een mars mat Grijze Wolven groep - onderbouw rechtse MHP.
"Ze vragen waar we waren. Als we zeggen dat we zijn uit China begonnen ze een van ons te verslaan. Een Turkse gids en ik breken de aanval. We waren allemaal bang. Een van ons was gewond, maar niet al te serieus. Ik was ook geslagen, "zei Hamit.
Miray aanvaller Hamit niet zeker dat het kwam van een parade Grijze Wolven en kunnen een gewone voetgangers zijn.
Turkse media gemeld de aanvallen op een aantal Koreaanse toeristen verdacht van China op de mars van de Grijze Wolven.
De beschuldigingen direct tegengesproken de voorzitter van Grijze Wolven in Istabul, Ahmet Yigit Yildirim. Hij zegt dat het een strijd die plaatsvond tussen betogers en de politie gesproken en er is geen gevaar voor de toeristen. Hij zei dat geen klachten tegen hen ontvangen.
"De veiligheid van alle toeristen die naar ons land komen is onze verantwoordelijkheid. We hebben geen geweld tolereren ", zei hij.

Grijze Wolven voorzitter zegt toeristen veilig tegen schade, zolang zij in het bezit van een demonstratie.
Politie bronnen kon niet aan de BBC spreken. Echter, de Zuid-Koreaanse consulaat in Istanbul zei dat het niet heeft ontvangen klachten of meldingen van aanvallen tegen hen daar.
Als voor de Chinese toeristen leek niet afschrikken door verhoogde anti-Chinese sentiment in Turkije.
"We weten echt wat er gaande was. Maar we hebben geen problemen ervaren. Wij geloven Turkije. Turken zijn erg vriendelijk met ons, "zei Zhang toeristen genaamd Lucky.
Deze week, de Chinese overheid uitgegeven een oproep voor de burgers die reizen naar Turkije en waarschuwde hen om weg te komen van de demonstratie te blijven en niet opnemen.
De Chinese regering heeft getracht geloofsuiting in Xinjiang regelen om een ​​aantal regelingen voor de Oeigoeren te dwingen.

Muurschildering propaganda in Kashgar, Xinjiang, met vermelding van het verbod van het huwelijk door priesters.
Sommige regels zijn opgenomen in een aantal delen van Xinjiang, waaronder:
Banned gesluierde vrouwen
De Oeigoeren zijn ook niet toegestaan ​​om een ​​mes te kopen in sommige gebieden
Activiteiten bidden strikt gereglementeerd. Kinderen onder de 18 jaar verboden om moskee
Echtparen moeten gelden voor de overheid en mag niet in het geheim te trouwen door een priester
Alleen volwassenen mogen Oeigoerse man baard
Een reeks van strenge regels en het toezicht op de Chinese autoriteiten tegen moslims gedeeld een etnische Oeigoerse. De BBC, werd hij toegelaten om te verhuizen naar Turkije uit Xinjiang in december 2014.
Hij zei dat de Chinese autoriteiten ondervraagd zijn familie toen ze breken hun vasten tijdens de Ramadan.
"Waarom denk je baarden groeien? Waarom heb je de Koran? Lezen Waarom gesluierde vrouwen?", Zei de persoon die anoniem, niet te vermelden, het nabootsen van de vragen apparaat.
Na verhoor, de soldaten vervolgens arresteerde hem en zijn familie in de gevangenis. "Ze houden zelfs mijn kind 10 jaar oud en zijn vier vrienden."
Eenmaal vrij, de man ging toen met zijn gezin naar Turkije die door Vietnam, Cambodja, Thailand en Maleisië.
Nu woont ze in Istanbul met zijn vrouw en vier kinderen.

No comments:

Post a Comment