!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 12, 2015

Ieder mens mag nooit gezondigd bertaubatlah (vraag vergiffenis van Allah).

De rit was nog niet klaar (342)

 (Deel 342), Depok, West-Java, Indonnesia, 12 augustus 2015, 03:34).

Ieder mens mag nooit gezondigd bertaubatlah (vraag vergiffenis van Allah).

Profeet Mohammed zei, ieder mens (adam kind) moet hebben gezondigd, tenzij de profeet en apostel, omdat de profeten en boodschappers zijn onfeilbaar (in het geval van de God van de zonde).
Maar God is genadig en barmhartig, elke dienaar die gezondigd heeft, als hij zich bekeert (vraag vergiffenis van Allah) over alle immorele daden (zonde), dan worden alle zonden vergeven worden door God en zonde van het verleden zal worden vervangen Gods goedheid, als hij is terug op God door consequent lopen zuilen van de islam, oprecht en khusu en geduld om het te doen.

Berouw NASHUHA


Door
Shaikh Salim bin Id Al Hilali


De mens is niet vrij van fouten, groot en klein, bewust of onbewust. Bovendien, als de lust om zijn leven te domineren. Hij zal de kont doet ongehoorzaamheid zijn. Gehoorzaamheid, alsof er niets hadden aanzienlijke waarde.

Hoewel geteisterd door menselijke ongehoorzaamheid en zonde ophopen, betekent niet dat er was geen deur om te verbeteren. Omdat echter de montage immorele daden van een dienaar, maar de deur van genade is altijd open. Mensen krijgen de kans om zichzelf te verbeteren. Dat wil zeggen, met de bekering van handelingen die het kan leveren aan de rand van de hel. Bekering wordt gedaan moet in totaal, die bekend staat als bekering NASHUHA zijn. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

كل بني آدم خطاء و خير الخطائين التوبون. رواه الترمذي

Elk kind adam (man) een fout gemaakt, en het beste van de schuldige is om zich te bekeren. [2]

لو أن العباد لم يذنبوا لخلق الله الخلق يذنبون ثم يغفر لهم رواه الحاكم

Had Gods dienaren geen zonde, zeker God zal een ander wezen die zondigt en ze vervolgens te vergeven te creëren. [3]

Met berouw, kunnen we ons hart reinigen van de vlek die vervuilen. Voor de zonde van ontheiliging van de lever, en schoon het is een verplichting. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd: Voorwaar een gelovige als zonde, zal het (voortvloeien) één punt een zwarte vlek op zijn hart. Als hij berouw, links (de wet) en smeekte om vergiffenis (aan Allah), dan is zijn terug te komen schoon. Maar bij het verhogen van (zonde), dan bertambahlah zwarte vlek tot hij vulde zijn hart. Dus waarom ar Raan (voor het hart), die is genoemd God in Zijn Woord "Zeker niet (be), eigenlijk wat ze altijd proberen het dicht bij hun hart. [Al Muthaffifin: 14] [4]

God stimuleert ons ook om zich te bekeren en onmiddellijk beristighfar, omdat het zo veel beter dan oplosbaar in zonde. Allah zei.

فإن يتوبوا يك خيرا لهم وإن يتولوا يعذبهم الله عذابا أليما في الدنيا والآخرة وما لهم في الأرض من ولي ولا نصير

En als zij berouw hebben, is het beter voor hen, en als zij zich afwenden, Allah zal hen straffen met een pijnlijke straf in deze wereld en in het Hiernamaals; en ze hebben niet een beschermend en niet (tevens) een helper op aarde. [At Tawbah: 74]

Profeet zelf heeft een voorbeeldfunctie in deze bekeren. Hij sallAllahu 'alayhi wa salaam veel spijt had en beristighfar, in de mate dat de vrienden tellen met meer dan honderd keer in de Majlis, als Nafi' Ibn Umar Maula heeft verklaard:

كان انن عمريعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة من قبل أن يقوم رب اغفر لي وتب علي إنك أنت التواب الغفور رواه الترمذي

Ibn Umar gebruikt om te berekenen (istighfar lezen) n in een Majlis de profeet stond op van het een honderd keer eerder, (die zegt): Ja Rabbku, vergeef me en aanvaard taubatku. U bent werkelijk de Hoge ontvangers berouw, de Genadevolle. [5]

BEGRIJPEN berouw NASHUHA
Wat wordt bedoeld met berouw NASHUHA, is de terugkeer van een dienaar van God van de zonde ooit gepleegd, opzettelijk of als gevolg van onwetendheid, eerlijk, oprecht, sterk en ondersteund door de opheffing van gehoorzaamheid-gehoorzaamheid van een dienstknecht te bereiken de positie van de trustees van God zijn wie Muttaqin (voorzichtig) en (gehoorzaamheid) die beschermend van de duivel zelf zijn.

RECHT EN AANBEVOLEN berouw NASHUHA
NASHUHA berouw wet is fard 'Ain (de plicht van ieder individu) voor elke moslim. Het bewijs:

1. Het Woord van God:

وتوبوا إلى الله جميعا أيه المؤمنون لعلكم تفلحون

En bertaubatlah tot God, o gelovigen dat je voorspoedig. [An Nuur: 31].

يا أيها الذين آمنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا

O, gij die gelooft, bertaubatlah tot God met berouw, zuiver. [Op Tahriim: 8].

2. Woord van de Profeet 'alayhi wa salaam.

ياأيها الذين ءامنوا توبوا إلى الله فإني أتوب إلى الله في اليوم مائة مرة. رواه مسلم

O, de gelovigen. Bertaubatlah aan God, omdat ik ook belijden aan God honderd keer per dag. [6]

Moslims hebben ook overeenstemming bereikt over de verplichting van berouw, als Imam Al-Qurtubi verklaarde: "(De geleerden) mensen hebben ijmā '(eens) dat de wet van berouw is fard (verplicht) bij alle gelovigen" [7]. Zo Ibn Qudamah staat ook [8].

Breedte genade van God en VIRTUE berouw NASHUHA
De mens moet zich geen zorgen als berouw niet wordt geaccepteerd, omdat de genade van God is zeer uitgestrekt, als het gebed van de beschreven rol in Zijn Woord engelen:

ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم

Onze Heer, de genade en de kennis die je omvatten alles, subsidie ​​vergeving aan hen die berouw tonen en Uw weg volgen, en bewaken ze uit de kwelling van vurige hel. [Al-Mu'min: 7].

VOORWAARDEN berouw NASHUHA
Om te worden aanvaard NASHUHA berouw Allah swt, zijn er verschillende eisen waaraan moet worden voldaan:

1. Islam.
Taubat kreeg slechts van een moslim. Zoals voor de ongelovigen, dan is bekering tot de islam te voeren. Allah zei.

وليست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إني تبت الآن ولا الذين يموتون وهم كفار أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما

En dat bekering wordt niet door God aanvaard van hen die kwaad doen (dat) tot wanneer de dood gaat om een ​​van hen, (toen) zei hij: "Waarlijk, berouw ik nu." En niet (ook geaccepteerd berouw) de mensen die overleden waren die in ongeloof. Voor mensen die moeten Wij bieden een pijnlijke straf. [An-Nisa ': 18].

2. Ikhlash.
Berouw wordt aanvaard Shari'ah, die is samengesteld met slechts oprechtheid. Taubat omdat riya` of wereldlijke doeleinden, niet als berouw syar'i gezegd. Allah zei.

إلا الذين تابوا وأصلحوا واعتصموا بالله وأخلصوا دينهم لله فأولئك مع المؤمنين وسوف يؤت الله المؤمنين أجرا عظيما

Behalve degenen die berouw hebben en zich verbeteren en vasthouden aan (de religie) van Allah en oprechte (doen) hun religie voor Allah. Dan zijn ze samen en op een dag degenen die geloven dat God zal aan degenen die een grote beloning geloven geven. [An-Nisa ': 146].

3. Herkennen van zijn zonde.
Bekering is niet geldig, behalve na het kennen van de zonde en toegeven de fout, en hoop overleefde de slechte gevolgen dergelijke acties.

4. Volledige van wroeging.
Berouw kan alleen geaccepteerd met diepe uitingen van wroeging. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

الندم توبة رواه ابن ماجه

Spijt is berouw. [9]

5. Het verlaten van ongehoorzaamheid en rechten te herstellen aan hun eigenaars.
Degenen die zonden bekeert zich inzetten verplicht verlof en alle rechten terug aan de eigenaar, indien de vorm van eigendom of dergelijke. Als de vorm van laster of soortgelijke kosten, dan bij wijze van verontschuldiging. Als de vorm van roddelen (WAG), dan bij wijze van pleiten wordt toegestaan ​​(gedoogd), zolang die toepassing geen andere schadelijke effecten veroorzaken. Als het heeft ernstige gevolgen, het is genoeg om te bidden voor hem te bereiken voor het goede.

6. Periode van berouw voor de adem was in de slokdarm (deur van de dood) en voordat de zon opkomt in het westen.
Profeet 'alayhi wa sallam heeft uitgelegd in de woorden die hij sallAllahu' alayhi wa salaam:

إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر. رواه الترمذي

Voorwaar, Allah accepteert berouw van een dienaar voor zijn ademhaling was in de slokdarm [10].

الهجرة لا تنقطع حتى تنقطع التوبة ولا تنقطع التوبة حتى تطلع الشمس من مغربها. رواه أبو داود وأحمد

Hijrah niet wordt onderbroken totdat de beëindiging van (tijd voor) berouw en bekering niet wordt onderbroken totdat de zon opkomt vanuit het westen [11].

7. istiqamah na bekeert.
Allah zei.

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Dan houdt u op de goede weg, zoals bevolen, en (ook) die zijn geweest met u berouw en overschrijdt de grens niet. Inderdaad, Hij is Alziende van wat gij doet. [Hud: 112].

8. Het uitvoeren van reparaties na berouw.
Allah zei.

وإذا جاءك الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم كتب ربكم على نفسه الرحمة أنه من عمل منكم سوءا بجهالة ثم تاب من بعده وأصلح فأنه غفور رحيم

Als degenen die in Onze tekenen geloven tot u komen, dan zeggen, 'Peace-alaikum, heeft uw Heer ingesteld op Zich barmhartigheid, (namelijk) dat wie onder u een misdaad begaan vanwege onwetendheid, toen hij berouw na te doen en zich verbeteren, Allah is Vergevensgezind, Barmhartig. [Al An'am: 54].

Remember When zouden bekeren
1. Geloven dat God kennen en All-seeing. God kent alle verborgen en verborgen in het hart. Hoewel we het niet zien, maar hij moet het gezien hebben.

2. Zie dat uw majesteit durhaai Essence, en zien niet de grootte van het object immoreel, als zijn woord.

نبئ عبادي أني أنا الغفور الرحيم وأن عذابي هو العذاب الأليم

Vertel het aan Mijn dienaren, dat voorwaar, Ik ben Vergevensgezind, de Genadevolle, en dat de echte azabKu is zeer pijnlijke straf. [Al Hijr: 49- 50].

3. Vergeet niet, dat de zonde is allemaal slecht en kwaad, want hij is een obstakel voor het bereiken van geluk in deze wereld en in het hiernamaals.

4. Het verlaten van het plaatsen ongehoorzaamheid en vrienden die slecht gedragen, die wordt gebruikt om hem te helpen zonde, en afgesneden banden met hen, zolang ze niet zijn veranderd in goed.

Wat u berouw BLOK
Een van de dingen die voorkomen dat de zonde is:
1. Ketterij in de religie. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

إن الله حجب التوبة عن صاحب كل بدعة

Voorwaar, Allah sluit berouw van alle ketterse. [Ash-Shahihah No. 1620]

2. Verslaving aan drank. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين ليلة فإن تاب تاب الله عليه فإن عاد كان حقا على الله تعالى أن يسقيه من نهر الخبال قيل وما نهر الخبال قال صديد أهل النار رواه أحمد

Wie wijn drinken (sterke drank), dan zijn gebed wordt niet geaccepteerd voor veertig nachten. Als hij berouw, zal God accepteren. Echter, wanneer herhaald, het is het waard als God gaf hem een ​​drankje uit de rivier Khibaal. Sommige mensen vragen:. "Wat is de rivier Khibaal" Hij antwoordde: "Pus inwoner van de hel [12]

Dus een korte verhandeling over bekering NASHUHA. Hopelijk kunnen we een herinnering om altijd berouw aan Allah swt zijn.

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 01 / Jaar IX / 1426H / 2005m gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

No comments:

Post a Comment