!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 12, 2015

Joko Widodo Presidenti riorganizuar kabinetin e tij, të rregulluar ekonomia Indonesian shembur

Joko Widodo Presidenti riorganizuar kabinetin e tij, të rregulluar ekonomia Indonesian shembur

Xhakartë - BBC - Joko Widodo Presidenti u betuan në gjashtë ministrave të rinj në një riorganizim të kabinetit në Pallatin e Shtetit, Xhakarta, të mërkurën (08/12).
Ministrat u betuan, duke përfshirë edhe Shefin e Shtabit të Presidenciale Luhut Binsar Pandjaitan cili zëvendëson ministrin Koordinuese për Politikë dhe Purdijatno Edhy Tedjo Nasution si Ministër për Çështjet Ekonomike që zëvendësuar Djalil.
Rizal Ramli pastaj të jetë ministri Koordinues detare zëvendësojë Indroyono Susilo.
inauguruese gjashtë ministra
Thomas Lembong, ish-zyrtarë të Agjencisë së Indonesian Bankës ristrukturimit (Ibra), ka shërbyer si Sekretar i Tregtisë zëvendësojë Rachmat Gobel.
Pramono Anung, elita politike PDI-P, duke zëvendësuar Andi Widjajanto si sekretar Kabinetit.
Djalil, i cili më parë ka shërbyer si Ministër për Çështjet Ekonomike, u betua si Ministër i Zhvillimit Kombëtar i Planifikimit / shef i Bappenas zëvendësuar Andrinof Chaniago.
Kabineti çështje Riorganizimi qarkulluar në muajt e fundit dhe gjithnjë e më shumë forcohet mes dobësuar Rupiah.
Ministrat e rinj
Ministri i ri i uroi pas inaugurimit të tij.
Në një intervistë me TVOne, Luhut tha se një nga prioritetet e tij është që të gjithë në ministrinë "ka të njëjtën gjuhë në mënyrë që asnjë deklaratë është e ndryshme."
Janarin e kaluar, ish-ministri Koordinues për politikën Tedjo Edhy Purdijatno në bisedë social media pas thirrje mbështetësve të Komisionit për zhdukjen Korrupsionit (KPK) si "njerëz që nuk janë të qarta."
Dinamika ekonomike
Sekretari i Shtetit, Pratikno, tha se riorganizimi u krye presidentin Joko Widodo pas vlerësimit gjatë disa muajve me shqyrtimin e dinamikës ekonomike dhe përshpejtimin e punës së kabinetit.
"Pra, presidenti panë nevojën për personelin e duhur dhe në përputhje me nevojat," tha ai.
Presidenti, më tej Praktino, dëshiron peemerintahan efektive, efikase, më të fuqishme të konsoliduara, të lëvizin shpejt, dhe për të fituar mbështetje të gjerë nga tregu ndërkombëtar.
Gjashtë ministra u betuan:
Luhut Binsar Pandjaitan- Ministri Koordinues për Politikë
Nasution - CMEA
Djalil - Ministri i Planifikimit Kombëtar për Zhvillim / Shefi i Bappenas
Rizal Ramli - Ministri Koordinues për detare
Thomas Lembong - Ministri i Tregtisë
Pramono Agung - Sekretari i Kabinetit

Diskursi apo riorganizojë riorganizimin e qeverisë mes më të fortë të vlerës në rënie të Rupiah dhe "guerilëve politik".
Diskutimet nga ana e ministrit ka ndryshuar se vetëm thashetheme prapa skenave në një bisedë të hapur, madje edhe nga anëtarët e kabinetit dhe politikanë, si dhe Dhomën e Përfaqësuesve.
Megjithatë, disa njerëz kanë kaluar nga në rrugë jo shumë të shqetësojë.
"Po, nuk është indiferent, por të menduarit Boro-boro rreth riorganizimit, të bëjë vetëm kuzhinë gjysmë i vdekur," tha Kholid, një shofer taksie i cili motor varur në Tanah Abang.
Një tjetër tha se një shofer taksi motor nuk e ndjekin këtë çështje, një më tha prerazi: "Jo, unë mendoj se, për mua një jetë e rëndësishme mund të jetë më e lehtë shkroi. Situata është e vështirë këtu tani."
Ka dy ose tre njerëz, as ministri apo i cili ka shërbyer në pallatin presidencial.
Masinton Pasaribu
Në të vërtetë, situata duket mjaft e vështirë për qytetarët e thjeshtë.
Çmimet fluturoj përpara Lebaran, Rupiah shembur, ekonominë në vend, por politikanët kryesorë folur në qeveri, në parlament dhe në zyrat e partisë është një riorganizim kabineti.
Më të sinqertë në lidhje me këtë është politikanët PDIP, përfshirë Ministrin e Brendshëm Tjahjo Kumolo, i cili dikur tha presidenti Jokowi si ministër i partisë që ka punuar mirë.
Tjahjo u tha gazetarëve, ka ministra që hodhi fjalët që nuk respektojnë presidentin. Ai la të kuptohet se ministri ishte ai që e nevojshme të zëvendësohet.
"tradhtarët"

Shumica e ministrave gjatë inaugurimit: koalicioni do të zgjerohet në kabinet?
Në Senayan, anëtarët e Dhomës së PDIP, Masinton Pasaribu pajtohet.
"Ka dy ose tre njerëz, as ministri apo i cili ka shërbyer në pallatin presidencial," tha aktivisti ish-student.
"Ata mendegredasi presidentin, vilifying presidentin, duke e quajtur presidenti nuk e ka kuptuar asgjë. Ata pretendojnë të jenë profesionale, por performanca e saj nuk është profesionale. Ata kanë të cilën ne i referohemi si Brutus-Brutus."
Brutus ishte një figurë tradhtar në historinë e Caligula kohët e lashta romake.
Dhe Masinton që disa kohë më parë, duke kërkuar shkarkimin e një numri të ministrave dhe oborrtarësh u gjykuan tradhtuar PDIP, duke bllokuar qasjen në Presidentit Jokowi PDIP.
Si rezultat, në njërën anë, Presidenti Jokowi të mbahet peng nga dy partitë e mëdha në KIH, PDIP dhe Nasdem, nga ana tjetër vështirësi të fituar mbështetje në parlament.
Burhanuddin Muhtadi
PDI-P zëvendës sekretar i përgjithshëm, Ahmad Basarah edhe më tej.
Për mediat tha ai, PDIP dëshiron në rezultatet riorganizimin e qeverisë më vonë, pozicionet ministror PDIP plus pesë ministra përsëri, deri në 10 njerëz.
Humbje dy herë
Ky është një shqetësim i vëzhguesit politik të institucionit Treguesit Politik Indonezi, Burhanuddin Muhtadi.
Sipas tij, Presidenti Jokowi, duke vendosur një koalicion të pakta që nuk është kontrolluar parlamentin, të bëhet shumë e varur nga PDIP. Prandaj, ai propozoi që kabineti riorganizimin e Presidentit Jokowi përdorë vrullin për të zgjeruar bazën e saj të mbështetjes.
"Presidenti Koalicioni Jokowi hijshme bëjë vështirësi, për shkak se ajo mbështetet në një mbështetje të katër partive politike Indonesia Koalicioni i Madh, i cili nuk është kontrolluar kabinetit. Pozicion pazarllëk kundër PDIP Megavati dhe aq i vogël", ka thënë Burhan.
"Si rezultat, në njërën anë, Presidenti Jokowi të mbahet peng nga dy partitë e mëdha në KIH, PDIP dhe Nasdem, nga ana tjetër vështirësia gjithashtu fitoi mbështetje në parlament."

Presidenti, zëvendës president, ministrat: Sa anëtarë të gjata të Kabinetit të Punës të mbijetojë në këtë përbërje?
"Jokowi duhet të përfitojnë nga ky riorganizim të kabinetit për të rekrutuar ministrat nga dy partitë në koalicionin e kuqe dhe të bardhë, në mënyrë që pozita bisedimeve Jokowi kundër PDIP Megavati dhe aq i lartë," tha Burhanuddin.
Njohur Burhanuddin Muhtadi, kjo ide nuk mund të jetë në përputhje me humor apo ndjenja në komunitet, i cili, sipas një sondazhi të vetëm duan të dhe Ministri i partisë reduktuar profesionale riprodhohet.
"Por Presidenti Jokowi mund të kërkojnë kandidatët e ministrive të cilët kanë një prapavijë profesionale nga partisë."
"Me situatën aktuale, punësimin e një profesionist në qoftë se ajo underperforms, Presidenti humbja dy herë:.. Performanca e dobët dhe mbështetje të pakalueshëm Nëse profesionistët e partisë, në mbështetje të paktën politike arritshëm"
Deri më tani, partia e koalicionit kuqe dhe të bardhë janë të mbrojtura gjerësisht të jetë i përfshirë në rezultatet e reja riorganizimin e qeverisë, është Partia Kombëtare Mandati dhe Partia Demokratike.
Partia Golkar është gjithashtu gjerësisht referuar, por kriza udhëheqja e partisë dikur sinonim me ish presidentit Suharto, duke e bërë mundësinë e përfshirjes në një kabinet të vogël.

No comments:

Post a Comment