!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, August 17, 2015

Marine zegen voor de mens

De rit was nog niet klaar (347)

(Deel 347), Depok, West-Java, Indonnesia, 17 augustus 2015, 13:04 pm).

Marine zegen voor de mens

In de afgelopen weken veel protest (demonstratie) rundvlees verkopers in sommige markten in Inonesia, zij protesteerden in betuk staking (niet verkopen) het vlees als een protest tegen de regering van niet aan de prijs van rundvlees te controleren, dus de prijs van runderen in de markt stijgende , zodat ze missen de koper.
Blijkbaar omdat voorsprong van Eid al-Adha (Feest van de bedevaart), veel handelaren of veehouders om hun vee te houden onmiddellijk gesneden en verkocht in de markt.
Ze houden hun koeien en zal af voorafgaand aan de Eid al-Adha worden, zoals meestal de prijs van een koe, een geit (schapen) voor het feest van het offer (Eid al Adha) de prijs van de dieren die zou stijgen.
Nu de minister van Handel diganri, rundvlees prijzen terug naar beneden (normaal) en handelaren opnieuw te verkopen.
Echter, het probleem verdwijnt rundvlees, een ander probleem ontstaat nu, handelaren aantonen kip (staking) verkoopt geen kip, omdat kippenvlees prijzen stijgen, dus handelaren kip tekort aan kopers.
Rundvlees en kip zijn populairder dan het vlees van de vis, terwijl de enorme oceanen in Indonesië is veel groter dan het landoppervlak.
Potentiële vis was uitstekend, maar de vissers als gevolg van zwakke vermogen, niet genoeg schepen en de overheid is minder erg bouwen van een vismarkt, dan de meeste mensen meer op de consumptie van vlees eiwit (rund, lam en kip) rekenen, terwijl de vis niet populair is geweest.
Als gevolg van de vissers om te groeien en vooruitgang, dat is de reden waarom veel vis in de oceaan veel wordt genomen (gestolen) buitenlandse vissers, zowel juridisch halen (licentie) en illegale (stelen).
Volgens de minister van Marine Susi, werden de mogelijkheden van zeevis in Indonesië gestolen buitenlandse vissers waard Rp 300000000000000 per jaar.
Als de overheid had begrote overheidsuitgaven genoeg om te helpen de vissers kopen vissersboten en apparatuur, gebouwd vele speciale vismarkt (gekoeld, zodat de vis duurzaam)
De overheid blijft ook dat gezonde vis eiwit (non-cholesterol) campagne in vergelijking met schapenvlees, rundvlees en kip.

De oceanen in het perspectief van de jurisprudentie gunsten
Door
Ustadz Kholid Syamhudi Lc


Allah swt heeft al gezien het feit dat op deze aarde voor menselijk gebruik, als een vorm van genade en de gave van zijn zeer groot en ruim. Allah de Almachtige zegt:

ألم تروا أن الله سخر لكم ما في السماوات وما في الأرض وأسبغ عليكم نعمه ظاهرة وباطنة ومن الناس من يجادل في الله بغير علم ولا هدى ولا كتاب منير

Heeft u niet dat Allah heeft onderworpen aan (rente) je alles in de hemelen en op aarde, en u Zijn gunsten uiterlijk als innerlijk. en tussendoor is er een geschil over de man (eenheid) van Allah zonder kennis of begeleiding, en zonder de verhelderende boek. [Luqman / 31: 20].

Onder genot en genade van Allah swt dat er op aarde is oceaan, die toeschrijven aan Allah swt in Zijn Woord:

وهو الذي سخر البحر لتأكلوا منه لحما طريا وتستخرجوا منه حلية تلبسونها وترى الفلك مواخر فيه ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

En Hij is het, Allah is het onderwerpen van de oceaan (u), dat gij daarvan eet vlees, dat verse (vis), en trek je uit de zee van sieraden die je draagt; en je ziet de ark varen haar, en dat gij naar (winst) van Zijn overvloed en opdat gij dankbaar zijn. [An-Nahl / 16: 14]

De oceanen hebben urgentie in het menselijk leven, dat zij een middel van zeilschepen die voordelen aan te brengen wordt. Ook in de oceaan bevat een onschatbare rijkdom in de vorm van mineralen, zeedieren en andere edelstenen alsmede de behoeften van mensen.

Bovendien is de toekomst nu steeds voelde de urgentie van de oceaan met veel mensen draaien in de exploratie en exploitatie mariene rijkdom daarin. Zo veel menselijke bijlagen met zeestromingen duwen elke moslim om de wet en de Islamitische uitzicht op de oceaan weten.

Goddelijke gave van een oceaan MAMNAFAAT
Oceanen, inclusief tekenen van Allah swt en de wonderen van Zijn schepping. De oceanen bevatten grote voordelen die gunstig zijn voor het schepsel als een vorm van genade van Allah swt zijn voor hen. Een van de voordelen van de oceanen:

1. Allah onderworpen golvende golven van de zee en maakt het gemakkelijk voor Zijn dienaren, zodat zij in staat zijn om te waden in en profiteren van de baarmoeder, zoals het vangen van vis. Ook kunnen zij de oceanen gebruiken om gebieden die de oceaan afgescheiden bereiken.

Allah swt om dit grote gunst te verklaren in vele verzen in al-Koran, net als in zijn woorden:

وهو الذي سخر البحر لتأكلوا منه لحما طريا

En Hij is het, Allah is het onderwerpen van de oceaan (u), opdat gij daarvan eet vlees, dat verse (vis), [an-Nahl / 16: 14]

Woord van Allah swt:

وآية لهم أنا حملنا ذريتهم في الفلك المشحون) 41 (وخلقنا لهم من مثله ما يركبون

En een teken (de grootheid van Allah is groot) voor hen is dat we droegen hun nakomelingen in het geladen ark. En Wij hebben voor hen zullen ze rijden als de ark. [Yasin / 36: 41-42]

Zijn woorden ook:

الله الذي سخر لكم البحر لتجري الفلك فيه بأمره ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

Allah was degene die de oceaan verslaan voor u, zodat de schepen van haar kunnen varen met zijn toestemming, en opdat gij Zijn genade te zoeken en hopen dat je dankbaar bent. [Al-Jatsiyah / 45: 12]

Onder de vormen van gemak dat Allah swt geven hier is Allah swt bestand tegen zeewater met kracht en zijn wil om niet naar de aarde overschrijdt en wastafel. [Zie Miftah Dar al-Sa'adah 1/210]

2. Allah swt bieden faciliteiten voor schepen naar de oceaan golven te splitsen met een felle front-end. De schepen varen raakte het water en drijvende op de top van de zware last het draagt. Allah swt die aanwijzingen te geven aan Zijn dienaren om schepen en hun membinbing als erfelijke vormen van Noach te maken, want hij is de eerste die boten en schepen te maken en te gebruiken. [Zie Tafsir Ibn Kathir 4/481].

Allah swt heeft verklaard voorstander splitsen van de schepen in ruwe zee in verschillende passages, zoals in het woord van Allah swt:

وخلقنا لهم من مثله ما يركبون) 42 (وإن نشأ نغرقهم فلا صريخ لهم ولا هم ينقذون

En Wij hebben voor hen zullen ze rijden als de ark. En als we gewild verdronken Wij hen, dan tiadalah voor hun helper, noch zullen zij worden gered. [Yasin / 36: 42-43]

Ook het woord van Allah swt:

وسخر لكم الفلك لتجري في البحر بأمره وسخر لكم الأنهار

En hij heeft onderworpen aan u dat de ark ark, varen door de zee door Zijn wil, en Hij heeft (ook) onderworpen voor jou rivieren. [Ibrahim / 14: 32]

Evenals het woord van Allah swt:

وترى الفلك مواخر فيه ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

En zie je de ark varen haar, en dat gij naar (winst) van Zijn overvloed en opdat gij dankbaar zijn. [An-Nahl / 16: 14]
,
Allah swt uitdrukken dit als een gunst van Hem. Allah swt zegt:

ألم تر أن الفلك تجري في البحر بنعمت الله ليريكم من آياته

Wist u merkt dat Lo was een zeeschip met gunsten van Allah, dus dat is aan u getoond Zijn partij van de tekenen (van macht) zijn. [Luqman / 31: 31]

3. Toegestane en dihalalkannya vangst en zeedieren zoals vis en anderen ofwel nog in leven zijn of al klaar karkas, hetzij in een staat van niet berihram en wordt berihram. (Zie Tafsir Ibn Kathir 4/480). Als het woord van Allah swt:

أحل لكم صيد البحر وطعامه متاعا لكم وللسيارة

Toegestaan ​​om je spel zee en eten (die kwam) uit de zee als een heerlijke maaltijd voor u, en voor degenen die op doorreis. [Al-Maidah / 5: 96]

Onder de genade van Allah swt aan schepselen van de oceanen is Allah swt geschapen dilautan vers vlees van vis en andere dan voor voedsel. Gekenmerkt door een fris woord; omdat het vlees is vergankelijk en moet onmiddellijk worden gegeten, uit angst beschadigd.

Ook Allah swt verklaren dit voordeel in sommige verzen, diantranya:

وهو الذي سخر البحر لتأكلوا منه لحما طريا

En Hij is het, Allah is het onderwerpen van de oceaan (u), dat gij daarvan eet vlees, dat verse (vis) [an-Nahl / 16: 14].

4. Verkregen en laat de inhoud van de oceanen in de vorm van sieraden en hebben Allah swt bezorgd over deze genade in verschillende passages, zoals het woord van Allah swt:

يخرج منهما اللؤلؤ والمرجان

Van hen komen parels en marjan [ar-Rahman / 55: 22]

Woord van Allah swt:

ومن كل تأكلون لحما طريا وتستخرجون حلية تلبسونها

En van elk van de zee kunt u vers vlees te eten en je kunt de sieraden die je kunt dragen verwijderen. [Fatir / 35: 12]

De in deze paragraaf genoemde Jewellery onder parels, Marjan en alle mensen worden gebruikt om de oceanen van de inhoud te versieren.

5. Betekent zoeken naar de deugd van Allah swt die door de zeeën voor de handel voor de winst, en het hele doel van de mens. Allah swt heeft menghalalkannya en mensen in staat stellen met deze gunst. Allah swt zegt:

وترى الفلك مواخر فيه ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

En zie je de ark varen haar, en dat gij naar (winst) van Zijn overvloed en opdat gij dankbaar zijn. [An-Nahl / 16: 14].

Het punt is dat je over de zee naar de handel in om winst te maken uit de genade van Allah swt. Als je de kracht van Allah swt en Zijn goedheid te krijgen, ik hoop dat je kan dankzij Allah de Almachtige te geven.

Allah swt herhaalde verklaring van deze gunsten in sommige verzen in al-Koran, zoals in de brief al-Baqarah, Allah swt zegt:

والفلك التي تجري في البحر بما ينفع الناس

Zeeschepen die brengen wat nuttig is voor de mens is. [Al-Baqarah / 2: 164]

Allah swt zegt ook in Surah al-Jatsiyah:

الله الذي سخر لكم البحر لتجري الفلك فيه بأمره ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

Allah die de zeeën ingetogen voor u, zodat de schepen van haar kunnen varen met zijn toestemming, en opdat gij Zijn genade te zoeken en hopen dat je dankbaar bent. [Al-Jatsiyah / 45: 12].

Ook het woord van Allah swt:

ربكم الذي يزجي لكم الفلك في البحر لتبتغوا من فضله إنه كان بكم رحيما

Uw Heer is Hij, die schepen in de zee voor u, zodat u kunt zoeken naar Zijn overvloed sebahagian. Hij is de Barmhartige aan u. [Al-Isra` / 17: 66]

Evenals het woord van Allah swt:

ولتجري الفلك بأمره ولتبتغوا من فضله ولعلكم تشكرون

schepen kunnen varen door Zijn gebod en (ook), dat gij moogt zoeken naar Zijn overvloed; makkelijk mudahn u dankbaar. [Ar-Rum / 30: 49]

Dat is de genade van Allah swt voor Zijn dienaren naar de zee en wat het inhoudt, dat is beschreven in al-Koran en de Soennah van de Profeet 'alayhi wa salaam. Hoop dat het nuttig is.

[Gekopieerd van As-Soennah tijdschrift Special Edition 10 / Jaar XVII / 1435H / 2014M. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 773 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment