!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, August 20, 2015

Obama kommer att möta Putin, efter annektering av Krim

Obama kommer att möta Putin, efter annektering av Krim


(VOA) - Rysslands president Vladimir Putin överens om att träffas med USA: s president Barack Obama när den ryska ledare att besöka USA för att delta i FN: s generalförsamling nästa månad, Rysslands utrikesminister sade på onsdagen.

Tala till reportrar i Sevastopol, Krim, Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov upprepade att president Putin kommer att närvara den 70: e sessionen i FN: s generalförsamling, som öppnade i New York den 15 september.

Sergej Lavrov sade att president Putin att träffa president Obama när USA signalerade vill hålla ett möte.

Enligt den preliminära listan släpptes av FN, kommer president Putin talar i generalförsamlingen den 28 september, under de första dagarna i den allmänna debatten.

Onsdag var den andra dagen av ett besök av president Putin och andra ryska högt uppsatta tjänstemän till Krim, var Svarta havet halvön fogats till Ryssland från Ukraina förra året.

Tala i Sevastopol, högkvarteret i Svartahavsflottan Rysslands president Putin sade att "främmande makter" hotade att störa situationen på halvön.

Tidigare i veckan, Ukrainas president Petro Poroshenko kallas besök av president Putin och andra ryska högt uppsatta tjänstemän Krim en "utmaning för den civiliserade världen".

Även om det finns konflikter, kunde Ryssland och USA hitta lösningar på internationella problem är den svåraste och möta globala utmaningar tillsammans.Pin It


Rysslands president Vladimir Putin sade, relationerna mellan Moskva och Washington är fortfarande en mycket viktig faktor för att säkerställa stabiliteten och säkerheten i världen.

I sina gratulationer till USA: s president Barack Obama på amerikanska självständighetsdagen, lördag (07/04), sade Putin att trots meningsskiljaktigheter, kunde Ryssland och USA hitta lösningar på internationella problem är den svåraste och möta globala utmaningar tillsammans om de två länderna dialog baserad på jämlikhet och ömsesidig respekt intressen andra parter.

Obama-administrationen, Putin erbjöd också samarbete för att bekämpa hotet från terrorismen militant grupp Islamic State (ISIS). Enligt Kreml, har Putin uppdrag utrikesministern Sergej Lavrov att diskutera strategier mot terrorism tillsammans med USA: s utrikesminister John Kerry.

US-ryska förbindelserna har nått sin lägsta punkt sedan efter det kalla kriget på grund av konflikten i östra Ukraina och den ryska annekteringen av Krimhalvön 2014.

Ryssland alltmer fientligt i sina uttalanden om USA sedan påpekade att västerländska sanktioner mot Moskva är ett resultat av amerikanska påtryckningar mot de länder i Europeiska unionen.

West anklagade Ryssland stödja upproret i östra Ukraina, ett uttalande förnekades av Ryssland. Ryssland sade ryssarna hjälpte separat i Donbas regionen att kämpa på sin egen vilja.

Den amerikanska militären Joint Chiefs of Staff sade militären måste vara mer motståndskraftiga, innovativa, integrerade och ständig dialog med andra länder.

Den översta amerikanska militären officer sade att även den amerikanska militären är fortfarande den starkaste i världen, har andra länder börjat minska klyftan.

För närvarande, den nationella militära strategin 2015 meddelade på onsdagen (1/7), chef för den amerikanska Joint militära stab general Martin Dempsey sade andra länder investerar mycket stora för sina militära resurser.

Den allmänna sade att eftersom försvarsdepartementet eller Pentagon publicerade sin senaste militära strategi under 2011, har kaoset i världen ökat och en del av fördelarna med Amerika jämfört med andra länder har börjat erodera. Dempsey sade den amerikanska militären måste vara mer motståndskraftig, innovativa och integrerade och ständig dialog med andra länder.

Strategi 2015 visar att Ryssland har "vid upprepade tillfällen visat att det inte respekterar suveränitet sina grannar" och är villiga att använda militärt våld för att nå sina mål.

Strategin anger "ryska militära aktioner undergräver regional säkerhet genom att direkt och genom andra trupper diperalatnya", som hänvisar till den ryska stödet till separat i östra Ukraina.

Dokumentet säger också Irans kärnprogram oroande amerikanska allierade i Mellanöstern och att Iran aktivt sponsrar terroristgrupper i Irak, Libanon, Syrien och Jemen.

Den strategi som kallas Nordkorea "ett land som inte respekterar lagen" som har kärnvapen och gör en missil som kan nå USA.

Men det sade Kinas strategi var "en annan nivå" och att uppmuntra Kina att "bli en partner för ökad internationell säkerhet."

Men strategin var föreslås vidare att Kina skulle kunna utgöra ett hot mot USA och att hans agerande i Sydkinesiska havet - där Kina lyfte sin militära makt i territoriella tvister med grannländerna - är "oroande".
USA: s försvarsminister: Ingen Desire Tillbaka till det kalla kriget
Carter sade att även om västvärlden är inte att göra fiender med Ryssland, skulle västvärlden försvara sig om det är nödvändigt.
USA: s försvarsminister Ashton Carter sade att USA hade ingen önskan att återvända till det kalla kriget, och gör en ny konflikt med Ryssland, och att de ekonomiska sanktionerna har börjat ge resultat i kampen mot ryska aggressionen i Ukraina.

Han sade att forumet i Berlin innan du går på tisdag (23/6) till Estland för att träffa försvarsministrarna i Estland, Lettland och Litauen, som hade tvingat till Sovjetunionen.

Dessutom försvarsminister Ashton Carter sade att USA kommer att förlita sig på en kombination av militära och icke-militära medel i ansiktet av ryska aggressionen i Ukraina.

Carter sade att USA kommer att bidra specialstyrkor, intelligens och militär utrustning till Quick Reaction Force i det nybildade Nato, dels för att hjälpa Europa att möta varje rysk aggression.

Carter träffar Natos försvarsministrar på onsdagen och torsdagen i Bryssel för att diskutera planen mot Ryssland efter annekteringen av Krimhalvön i Ukraina av den ryska och ukrainska militärt stöd till separatister.

Carter har för avsikt att diskutera det amerikanska förslaget att skicka tillräckligt med tankar och annan militär utrustning för att utrusta en brigad för utbildning och andra utbildningsprogram i Östeuropa.

Amerikanska försvaret ledare har inte officiellt godkänt idén, och tjänstemän har inte sagt där utrustningen kommer att skickas, men det finns indikationer på att Polen, som gränsar Ryssland, kanske en plats.

Carter sade på måndagen att även om västvärlden är inte att göra fiender med Ryssland, skulle västvärlden försvara sig om det är nödvändigt.

"Ukraina är bara en del av våra större oro i dag om Ryssland. Som svar, kommer vi att ta ett strategiskt synsätt som är stark men balanserad, strategi som syftar till att garantera Ryssland kan inte tvinga någon att återvända till det förflutna, medan välkomnas och uppmuntras Ryssland för att flytta in i framtiden ", säger Carter.

No comments:

Post a Comment