!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, August 20, 2015

Obama ontmoet Poetin, na de annexatie van de Krim

Obama ontmoet Poetin, na de annexatie van de Krim


(VOA) - De Russische president Vladimir Poetin ingestemd met een ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama bij de Russische leider aan de Verenigde Staten te bezoeken om te wonen Algemene Vergadering van de VN volgende maand, de Russische minister van Buitenlandse Zaken zei woensdag.

Sprekend aan verslaggevers in Sevastopol, de Krim, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov herhaalde dat president Poetin de 70e zitting van de Algemene Vergadering van de VN, die op 15 september geopend in New York zal bijwonen.

Sergei Lavrov zei dat president Poetin een ontmoeting met president Obama toen de VS gesignaleerd wil een vergadering te houden.

Volgens de voorlopige lijst vrijgegeven door de Verenigde Naties, zal president Poetin spreken in de Algemene Vergadering op 28 september, in de eerste dagen van het algemene debat.

Woensdag was de tweede dag van een bezoek van president Poetin en andere Russische hoge ambtenaren naar de Krim, de Zwarte Zee schiereiland werden naar Rusland vorig jaar gevoegd uit Oekraïne.

Spreken in Sevastopol, het hoofdkwartier van de Zwarte Zee vloot van Rusland, president Poetin zei dat "buitenlandse machten" dreigde de situatie op het schiereiland te verstoren.

Eerder deze week, de president van Oekraïne Petro Poroshenko noemde het bezoek van president Poetin en andere Russische hoge ambtenaren naar de Krim een ​​"uitdaging voor de beschaafde wereld".

Hoewel er geschillen, kon Rusland en de VS vinden van oplossingen voor internationale problemen zijn de meest moeilijke en het gezicht van de wereldwijde uitdagingen samen.Pin Het


De Russische president Vladimir Poetin zei dat de betrekkingen tussen Moskou en Washington is nog steeds een zeer belangrijke factor bij het waarborgen van de stabiliteit en de veiligheid van de wereld.

In zijn gelukwensen aan de Amerikaanse president Barack Obama op Amerikaanse Independence Day, zaterdag (07/04), Poetin zei dat ondanks meningsverschillen, Rusland en de VS kon vinden van oplossingen voor internationale problemen zijn de meest moeilijke en het gezicht van de wereldwijde uitdagingen samen als de twee landen een dialoog op basis van gelijkheid en wederzijds respect belangen van andere partijen.

De regering-Obama, Poetin bood ook samenwerking om de dreiging van het terrorisme militante groep Islamitische Staat (ISIS) te bestrijden. Volgens het Kremlin, heeft Poetin opdracht minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov strategieën tegen het terrorisme te bespreken, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

Amerikaans-Russische relatie heeft zijn laagste punt sinds de post-Koude Oorlog vanwege het conflict in het oosten van Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim-schiereiland in 2014 bereikt.

Rusland steeds vijandiger in zijn uitspraken over de Verenigde Staten sinds wees erop dat westerse sancties tegen Moskou is een gevolg van de Amerikaanse druk tegen de landen van de Europese Unie.

West beschuldigde Rusland ter ondersteuning van de opstand in het oosten van Oekraïne, een verklaring ontkend door Rusland. Rusland zei dat de Russen hielpen separatisten in de regio Donbas om te vechten op hun eigen wil.

Het Amerikaanse leger Joint Chiefs of Staff, zei de militaire behoefte aan meer veerkrachtig, innovatieve, geïntegreerde en permanente dialoog met andere landen.

De top van de Amerikaanse militaire officier zei dat hoewel de Amerikaanse strijdkrachten zijn nog steeds de sterkste in de wereld, andere landen zijn begonnen met het sluiten van de kloof.

Op dit moment, de Nationale Militaire Strategie 2015 kondigde op woensdag (07/01), hoofd van de US Joint militaire staf, generaal Martin Dempsey zei dat andere landen investeren erg groot voor hun militaire vermogens.

De generaal zei dat sinds het ministerie van Defensie of het Pentagon in 2011 publiceerde zijn laatste militaire strategie, de chaos in de wereld is toegenomen en een aantal van de voordelen van Amerika ten opzichte van andere landen zijn begonnen met het eroderen. Dempsey zei dat het Amerikaanse leger moet meer veerkrachtig, innovatieve en geïntegreerde en permanente dialoog met andere landen.

Strategie 2015 toont aan dat Rusland heeft "herhaaldelijk aangetoond dat het niet de soevereiniteit van zijn buren niet respecteert" en bereid zijn om militair geweld te gebruiken om zijn doelen te bereiken.

De strategie stelt: "Russische militaire actie ondermijnt de regionale veiligheid door rechtstreeks en via andere troepen diperalatnya", die verwijst naar de Russische steun aan de separatisten in het oosten van Oekraïne.

Het document zegt ook Irans nucleaire programma zorgwekkend Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten en dat Iran actief sponsoren terroristische groeperingen in Irak, Libanon, Syrië en Jemen.

De strategie riep Noord-Korea "een land dat de wet niet respecteert" dat kernwapens heeft en is het maken van een raket in staat is het bereiken van de Verenigde Staten.

Maar het zei dat China's strategie was "een ander niveau", en China aan te moedigen "uitgegroeid tot een partner voor een grotere internationale veiligheid."

Echter, de strategie werd verder gesuggereerd dat China een bedreiging voor de Verenigde Staten en dat zijn acties in de Zuid-Chinese Zee zou kunnen zijn - waarbij China tentoongesteld zijn militaire macht in territoriale geschillen met de buurlanden - is "zorgwekkend."
Amerikaanse minister van Defensie: geen verlangen terug naar de Koude Oorlog
Carter zei dat hoewel het Westen is niet om vijanden met Rusland te maken, het Westen zou zich te verdedigen indien nodig.
De Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter zei dat de VS had geen zin om terug te keren naar de Koude Oorlog, en het uitvoeren van een nieuw conflict met Rusland, en dat de economische sancties zijn begonnen om de resultaten in de strijd tegen de Russische agressie in Oekraïne te geven.

Hij zei dat het forum in Berlijn voordat ze op dinsdag (23/6) aan Estland voor een ontmoeting met de ministers van defensie van Estland, Letland en Litouwen, die in de Sovjet-Unie had gedwongen.

Bovendien is de minister van Defensie Ashton Carter zei dat de Verenigde Staten zullen een beroep doen op een combinatie van militaire en niet-militaire middelen in het gezicht van de Russische agressie in Oekraïne.

Carter zei dat de VS zal bijdragen Special Operations Forces, intelligentie en militaire uitrusting in de Quick Reaction Force van de nieuw gevormde NAVO, deels om te helpen Europa te confronteren elke Russische agressie.

Carter zal een ontmoeting met de NAVO-ministers van Defensie op woensdag en donderdag in Brussel om het plan tegen Rusland te bespreken na de annexatie van de Krim-schiereiland van Oekraïne door de Russische en Oekraïense militaire steun aan separatisten.

Carter is voornemens het Amerikaanse voorstel om genoeg tanks en andere militaire uitrusting naar een brigade voor training en andere trainingen in Oost-Europa uit te rusten bespreken.

Amerikaanse defensie-leiders hebben niet officieel goedgekeurd het idee, en ambtenaren hebben niet gezegd waar de apparatuur zal worden gestuurd, maar er zijn aanwijzingen dat Polen, dat Rusland, misschien wel een locatie grenst.

Carter zei maandag dat, hoewel het Westen is niet om vijanden met Rusland te maken, het Westen zou zich te verdedigen indien nodig.

"Oekraïne is slechts een deel van onze grotere bezorgdheid vandaag over Rusland. In reactie, zullen wij een strategische aanpak die is sterk, maar evenwichtig, aanpak die ervoor wil zorgen Rusland kan niet dwingen niemand om terug te keren naar het verleden, terwijl verwelkomd en aangemoedigd Rusland te verplaatsen naar de toekomst ", zei Carter.

No comments:

Post a Comment