!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, August 7, 2015

Plan voor de toekomst opvoeding van kinderen.

De rit was nog niet klaar (336)

 (Deel 336), Depok, West-Java, Indonesië, 7 augustus 2015, 14:55 pm).

Plan voor de toekomst opvoeding van kinderen.

Elke ouder zou willen dat hun kinderen zouden later salehah kind (vrouwelijk) of vrome (mannelijke) geworden.

Veel ouders brengen hun kinderen naar school, openbare school, of pesantren (religieuze scholen die binnenkomen en verblijf in de slaapzaal) vanaf het begin van hun zonen naar school gaan.
Met de vooruitgang in installaties die eigendom zijn religieuze scholen (pesantren) heeft vandaag protégé is ook uitgerust met een verscheidenheid aan andere dan wetenschappelijke wereld wetenschappelijk / empirische, maar ook de wetenschap van de religie onderwerpen.
Zoals informatica, wiskunde, biologie, landbouw wetenschap, handel wetenschap en theologie, onder anderen, de wetenschap van het lezen van al-Qur'an en het bestuderen van Hadith (Al Hikmah), alsook andere wetenschapsgerelateerde en gunstig voor de studenten voor hun vriendelijkheid om het geluk voorziening en de veiligheid van het leven in de wereld en het hiernamaals
Hoewel het leven in de wereld is kort (gemiddeld 60 jaar) dan in het hiernamaals (eeuwige), maar we moeten ons voorbereiden voor de opvoeding van onze kinderen, zodat ze zal zorgen voor een goede kontibusinya levende wezens in de wereld. In overeenstemming met de eisen en speialisasi leven in de wereld, zijn er kinderen onder ons die streven naar een arts, koopman, architect, Ustad (godsdienstleraar / geleerden), of andere beroepen, zolang het gerechtvaardigd is belijdenis van godsdienst (al-Qur'an te zijn en Sunnah / Hadith / al-wijsheid).
Wat is belangrijk opdat wij en onze kinderen wonen menyianyiakan tijdelijk en kort in de wereld.
Hoe kort het leven in deze wereld, maar net nu zijn we genieten van een huwelijksreis met zijn vrouw, nu niet het gevoel leeftijd is bijna 60 jaar oud, grijzend haar was wit gedraaid, bot begon merapuh, het bureau begon te slouch, begon ziekelijk, was de weg al gebruik rongkat of zetels wielen, terwijl de wittebroodsweken is net voorbij.
Nu, vanwege de ongelukkige zieken, het lichaam begint te sterven en die op Dood (mortaliteit). Begrijp ons niet als God in de brief Wal Asr beschreven:

Allah de Verhevene zegt:

والعصر (1) إن الإنسان لفي خسر (2) إلا الذين آمنوا وعملوا الصالحات وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر (3)

"Omwille van de tijd. Ziet, de mens is echt in het verlies. Behalve degenen die geloven en goede doelen Salih en vermanen elkaar om de waarheid te gehoorzamen en vermanen elkaar, zodat de eer van geduld "(QS. Al 'Asr).

Surat Al 'Asr is een brief in de Koran dat veel opgeslagen door de moslims, want het is kort en gemakkelijk te onthouden. Helaas, heel weinig van de moslims die het kunnen begrijpen. In feite, hoewel deze brief is kort, maar bevat een zeer diepe betekenis. Voor zover Imam ash-Shafi'i rahimahullah zei:

لو تدبر الناس هذه السورة لوسعتهم

"Als een man overweegt deze brief, zeker zou het voldoende voor hen zijn." [Tafsir Ibn Kathir 8/499].
Shaykh Muhammad bin Salih Al 'Uthaymeen rahimahullah zei: "Je bedoelt de woorden van Imam Shafi'i is deze brief is genoeg geweest voor mensen om hen aan te moedigen zich te houden aan de religie van God met geloof, liefdadigheid Salih, prediken aan God, en het geduld voor. Hij wilde niet dat de man heel deze brief wordt overwegen zonder oefenen gedurende de sharia. Omdat een redelijk persoon bij het horen of lezen van deze brief, dan zou hij er naar streven om zichzelf te bevrijden van de verliezen door middel van zichzelf sieren met de vier in deze brief, dat is geloof genoemde criteria, goede daden doen, stichten elkaar om de waarheid (da'wah) en wederzijds vast geadviseerd om geduldig te zijn "[Sharh Usul Tsalatsatul].

Geleid geloof met Science

In deze brief, Allah Ta'ala legt uit dat alle mensen echt in het verlies. In deze paragraaf bedoelde verliezen kan absoluut zijn, wat betekent dat een verlies in deze wereld en in het hiernamaals, hoeft plezier niet krijgen en het recht heeft in de hel te zetten. Het kan zijn dat hij slechts een verlies van slechts één hand. Daarom is in deze brief, Allah zeker generaliseren dat de verliezen zal worden ervaren door mensen behalve degenen die hebben vier criteria in de brief [Taisiir Karimir Rohmaan dingen. 934].

Het eerste criterium, namelijk het geloof in God. En dit geloof zal niet worden gerealiseerd zonder de wetenschap, want geloof is de tak van wetenschap en geloof zal niet perfect als dat zonder wetenschap. Science in kwestie is de wetenschap syar'i (theologie). Een moslim verplicht (fard 'ayn) alle wetenschap die nodig is door een mukallaf in religieuze kwesties, zoals de beginselen van de Sharia-sharia geloof en de islam te bestuderen, kennis over de dingen die zal hij uit de buurt van zulke dingen blijven verboden welke hij nodig heeft moeaamalah, enzovoort. Profeet alayhi wa sallam zei:

طلب العلم فريضة على كل مسلم

"Het zoeken naar kennis is verplicht voor elke moslim." (HR. Ibn Majah nummer 224 met een sahih sanad).

Imam Ahmad rahimahullah zei:

يجب أن يطلب من العلم ما يقوم به دينه

"Een verplichte studie die hem in staat om de religie te stichten kon maken." [Al-Furu '1/525].

Dan is het een verplichting voor elke moslim om de verschillende religieuze zaken die hij moet doen, bijvoorbeeld met betrekking tot het geloof, aanbidding en muamalah leren. Alle andere niet vanwege een in principe niet weet wat de essentie van het geloof dat hij nodig heeft om de ladder van de wetenschap te klimmen om het te achterhalen. Allah de Verhevene zegt:
ما كنت تدري ما الكتاب ولا الإيمان ولكن جعلناه نورا نهدي به من نشاء من عبادنا

"Voor je niet weet of de Koran, noch weten wat is geloof, maar we maakten de Koran was licht, dat we hem wie Wij willen van onze dienaren geleid." (Ash Syuura: 52).

Science praktijk

Een studie zegt niet, tenzij hij van plan ernst om de kunst te beoefenen. Dat is, kan men de kennis die hij in een echte gedrag had geleerd en weerspiegeld in het denken en in actie te wijzigen.
Daarom, hoe mooi de woorden Fudhail bin 'Iyad Rahimahullah

لا يزال العالم جاهلا حتى يعمل بعلمه فإذا عمل به صار عالما

"Een deskundige zal een dwaas blijven totdat hij hun kennis kunnen toepassen. Toen hij zet het in de praktijk, dan werd hij een vroom "(Geciteerd uit Hushul al-Ma'mul).

Deze woorden bevatten diepe betekenis, want als men kennis, maar wil niet te oefenen, dan (in feite) is hij een dwaas, want er is geen verschil tussen hem en de dwaas, omdat hij zijn kennis niet oefenen.

Daarom is een goed geïnformeerde maar niet charitatieve ingedeeld in die categorie zijn in het nadeel, omdat het zou kunnen zijn dat de wetenschap daadwerkelijk draaien aanklagen. Profeet 'alayhi wa salaam zei:
لا تزول قدما عبد يوم القيامة حتى يسأل عن علمه ما فعل به
"Een knecht zal geen krimp van haar plaats op de Dag des Oordeels, totdat hij wordt gevraagd over zijn kennis, wat hij heeft amalkan van de techniek." (HR. Ad Darimi nummer 537 met een sahih sanad).

Preaching aan God

Prediking, mensen uitnodigen tot Allah de Verhevene, is de plicht van de apostelen en de weg van degenen die hun sporen goed te volgen. Allah de Verhevene zegt:
قل هذه سبيلي أدعو إلى الله على بصيرة أنا ومن اتبعني وسبحان الله وما أنا من المشركين (108)

"Zeg," Dit is de (religieuze) mij, mij en de mensen die mij volgen uitnodigt (je) naar God met echte bewijzen, de meeste heilige God, en ik ben niet zoals mensen die afgodendienaars "(Yusuf: 108)..
Heeft u niet vragen over het primaat van de prediking aan de weg van Allah. Beschouw het volgende woord van Allah Ta'ala,
ومن أحسن قولا ممن دعا إلى الله وعمل صالحا وقال إنني من المسلمين

"Wie is beter woord dan degenen die God geroepen, goede werken verrichten, en zegt:" Ik behoor tot degenen die zich overgeven "(. QS Fushshilat: 33).
Profeet 'alayhi wa salaam heeft ook gezegd:
فوالله لأن يهدى بك رجل واحد خير لك من حمر النعم

Bij Allah, als God inderdaad aanwijzingen jezelf geven aan iemand met intermediairs, het is beter voor u dan rode kamelen "(HR. Bukhari nummer 2783).

Daarom, om het woord van God en het woord van de profeet overwegen bovenstaande moet al een tijdje de waarheid kennen, laat hem proberen om de broer te redden door hen te begrijpen en uit te voeren godsdienst van Allah goed.

Heel vreemd, als er een groep mensen die de ware islam hebben gekend, maar ze zijn net bezig met hun persoonlijke zaken en "zit" zonder de geringste gedachte van deze grote missionaire verplichtingen.
In wezen zou de nalatige persoon nog steeds een verplichting om te prediken in een verlies, hoewel hij onder degenen die kennis hebben en de praktijk het was. Hij is nog steeds in een verlies, want hij is alleen maar bezig met het welzijn van zichzelf (egoïstisch) en je wilt niet te denken over hoe om de mensen te verlichten van de afgrond van onwetendheid van de religie. Hij wilde niet nadenken over hoe zodat anderen kunnen begrijpen en de uitvoering van de ware islamitische leer zoals hijzelf. Zodat mensen die niet de zorg over de missionaris is een persoon die in staat is om acht op de woorden van de profeet te nemen 'alayhi wa salaam,
لا يؤمن أحدكم حتى يحب لأخيه ما يحب لنفسه

"Niet perfect geloof van een van jullie, tot hij is gelukkig als zijn broer iets wat hij geniet gewonnen ook." (HR. Bukhari nummer 13).
Als je gelukkig voelen met de begeleiding die God geeft zo'n genot om te weten de islam waar is, dan is een van de kenmerken van de islamitische perfectie die je hebt is dat je actief deel te nemen aan de activiteiten van propaganda, ongeacht hoe klein de bijdrage die u levert.

Wees geduldig in de Da'wa

Het vierde criterium is de patiënt voor de verstoring geconfronteerd te worden als ze worden opgeroepen in het pad van Allah Ta'ala. Een prediker (beller) aan de weg van Allah moet obstakels op de weg van propaganda dat hij ging door te voldoen. Dit komt omdat de roeping predikers 'mensen op om zich te onthouden van lust (lust), plezier en gewoonten van de mensen die sharia [Hushulul ma'mul dingen menyelisihi. 20].

Laat de prediker om het woord te onthouden van Allah Ta'ala volgt als troost bij een ontmoeting met obstakels. Allah de Verhevene zegt:
ولقد كذبت رسل من قبلك فصبروا على ما كذبوا وأوذوا حتى أتاهم نصرنا ولا مبدل لكلمات الله ولقد جاءك من نبإ المرسلين (34)

"En voorwaar didustakan (ook) apostelen vóór u, maar ze waren geduldig met ongelovige en vervolging (geëngageerde) tegen hen, om te komen redden ons tegen hen" (Soera Al-An'am: 34).
Een predikant moet de patiënt in prediking en niet te stoppen prediken. Hij had patiënt voor eventuele obstakels prediking en patiënt met een aandoening die hij ontmoette te zijn. Allah de Verhevene noemt zal Luqman aan zijn zoon (wat betekent),

"Mijn zoon, standvastig in het gebed en verzending (mensen) zijn goede doen en verbieden (hen) van de slechte daden en geduld met wat er met je gebeurd. Voorwaar, het omvat de dingen die nodig zijn (door Allah) "(QS Luqman:. 17).

Aan het einde van de interpretatie van Surah Al 'Asr dit, Shaykh Abdurrahman As-Sa'di rahimahullah zei:
فبالأمرين الأولين, يكمل الإنسان نفسه, وبالأمرين الأخيرين يكمل غيره, وبتكميل الأمور الأربعة, يكون الإنسان قد سلم تعل من الخسار, وفاز بالربح [العظيم]

"Dus met de eerste twee (wetenschap en liefdadigheid), kunnen mensen zichzelf te perfectioneren. Terwijl de laatste twee dingen (prediking en patiënt), kunnen mensen andere mensen te verbeteren. En aan de vier criteria verbeteren, kan de mens het verlies te overleven en krijgen enorme winsten "[Taisiir Karimir Rohmaan dingen. 934].

Moge God ons Taufik verbeteren vier dingen, zodat we een enorm voordeel kan krijgen in deze wereld, en meer in het hiernamaals. Ameen.


REGELS-REGELS EN Kiezen tussen maslahat schade

Door
Ustadz Dr Erwandi Tarmidzi MA


Het leven gevuld met een keuze tussen goed en kwaad, tussen de begunstigden en mafsadat. En dus veel regels syar'i die ons helpt om een ​​keuze te maken.

Hier vatten we de regels bij het selecteren verklaard door Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah.

Deze paper samengevat op een proefschrift over Usul Fiqh ministerie van Muhammad Ibn Saud Islamitische Universiteit, Riyadh KSA.

REGELS-REGELS VAN KIEZEN TUSSEN MASHLAHAT EN mudharat

Eerste regel:

مصلحة أداء الواجب أعظم من مفسدة الوقوع في الشبهة

Begunstigden dingen die groter zijn dan de mafsadat (schade door) moet vallen in syubhat doen

Syubhat is een zaak die is tussen het onreine en het toelaatbare. Wanneer syubhat tegenstelling tot verplicht en veeleisende omstandigheden verlaten moeten we een keuze tussen het verlaten van dingen die nodig zijn of daling van de dubieuze te maken. Onder deze omstandigheden, is de optie genomen is om dingen die nodig zijn al te steken in twijfelachtige zaken te doen.

Echter, als het conflict was tussen twijfelachtig en onwettige de optie genomen is twijfelachtig dat niet in de verboden vallen, omdat mafsadat (schade) de onrechtmatige zwaarder.

Applicatie Regel:
1. Een persoon die wordt uitgenodigd door familieleden aan de maker walimah evenement syubhat walimah eigen woning wonen. En die zorgen uitgenodigd toen ze kwam niet zal leiden tot de ontbinding van relaties familieleden (silaturrahim), dan zijn de opties hem verplicht om te wonen. Omdat versterken silaturrahim verplicht, terwijl niet alleen aanwezig, want er zijn twijfelachtig.

2. Een persoon die is overleden en had schulden aan andere partijen en bezittingen achtergelaten zijn schatten keuze moeten van oninbaarheid betaald uit de woning twijfelachtig, omdat de begunstigden terug te betalen van de schuld hoger is dan de mafsadat (schade) onroerend twijfelachtig.

Regel twee:

ما كان محرما لسد الذريعة أبيح للمصلحة الراجحة

Iets dat is een gruwel voor het doel sadduz zarî'ah worden toegestaan ​​als er een sterke maslahat

De hele act is vaak te leveren aan de onrechtmatige daad, dan dergelijke acties zijn verboden. Maar soms zijn deze verboden handelingen die zulke sterke begunstigden intentie (behoeften) hebben, de wet kan worden toegestaan.

In dit geval zijn er twee mogelijkheden tussen de begunstigde en de grote schade die vaak voorkomen. Onder deze omstandigheden viel de keuze om dergelijke acties uitvoeren zoals hoger maslahatnya.

In dergelijke gevallen moet een jurist voldoende mogelijkheid om erachter te komen welke handelingen zijn verboden oorzaak potentieel te leveren aan de dingen die verboden en wat is verboden stof veroorzaken. Voor de eerste, kon de onwettige wet blijken te worden toegestaan ​​als er een sterke begunstigden. Als voor de tweede, die verboden is op grond van de stof, dan is de wet kan niet worden illegale veranderd op grond van hun begunstigden.

Toepassing regels:
1. Kijkend naar de niet-mahram vrouw is haram. Echter, zou deze wet blijken onwettig te zijn als er moeten grote begunstigden als iemand die wil een vrouw woo. Deze man keek naar de vrouw die dipinangnya zou biperbolehkan.

2. In principe alles ijdelheid juridische verwaarlozing. Omdat het de aandacht kan grijpen dus niet nuttige dingen doen. Dit is een van de redenen voor deze handeling verboden. Sommige vormen van verwaarlozing dingen die soms nuttig om de grotere schade verwerpen. Wanneer deze voorwaarden, dan is deze actie is toegestaan ​​en zelfs aangemoedigd.

Voorbeeld: de Profeet 'alayhi wa salaam mogelijk vrouwen en kinderen zingen (zonder muziek) in het geval walimah en feest.

Let op: dit nummer is zeker niet de bedoeling om een ​​middel van propaganda taqarrub tot Allah de Almachtige te zijn. Door deze processen zijn nog in het rijk van de dingen die verwaarlozen, maar toegestaan ​​omdat er een sterk voordeel.

Regel drie:

ما حرم مطلقا لم تبحه الضرورة, وما حرم أكله وشربه لم يبح إلا لضرورة, وما حرم مباشرته ظاهرا أبيح للحاجة

Iets dat absoluut verboden is dan kan niemand toestaan ​​hoewel noodsituatie. Iets dat is verboden te eten of te drinken dan een noodsituatie kan worden toegestaan ​​om de wet te veranderen. Iets dat is verboden om direct gebruik maken van de bedoeling kan het toestaan

Iets dat is verboden door Allah de Almachtige absolute als de dingen beschreven door Allah de Almachtige in Zijn Woord:

قل إنما حرم ربي الفواحش ما ظهر منها وما بطن والإثم والبغي بغير الحق وأن تشركوا بالله ما لم ينزل به سلطانا وأن تقولوا على الله ما لا تعلمون

Zeg (O Mohammed), "Rabbku alleen verboden gruwelijke daad (overspel), of zichtbaar of verborgen, en de zonde, de mensenrechten schenden zonder recht, (verboden) aan Allah met iets dat Allah het bewijs niet verlagen voor haar en (verboden) smeedt tegen Allah wat je niet weet. " [Al-Araf / 7: 33]

Vier werden verboden door Allah de Almachtige in deze paragraaf zal de wet niet veranderen om te "mogen" onder alle omstandigheden als gevolg van pure mafsadatnya, te weten; overspel, onrecht, shirk, en nam de naam van Allah de Almachtige.

Behalve in het geval men gedwongen om dit te doen onder de dreiging van de zonde afgeschaft. Net als in het woord van Allah de Almachtige:

من كفر بالله من بعد إيمانه إلا من أكره وقلبه مطمئن بالإيمان ولكن من شرح بالكفر صدرا فعليهم غضب من الله ولهم عذاب عظيم ڈ

Wie geloofde in Allah, nadat hij geloof heeft (ze zal de toorn van Allah krijgen), met uitzondering van degenen die werden gedwongen om te geloven, maar hun hart rust in de gelovigen (hij onschuldig is) blijven. maar de man die zijn borst vrijgemaakt voor ongeloof, dan is de toorn van God viel op hem en voor hem een ​​grote kwelling. [An-Nahl / 16: 106]

Zoals voor iets dat verboden is in de vorm van voedsel of destructieve geest of het lichaam dat soms de wet kan veranderen te worden "toegestaan" in noodsituaties, gebaseerd op het woord van Allah de Almachtige:

قل لا أجد في ما أوحي إلي محرما على طاعم يطعمه إلا أن يكون ميتة أو دما مسفوحا أو لحم خنزير فإنه رجس أو فسقا أهل لغير الله به فمن اضطر غير باغ ولا عاد فإن ربك غفور رحيم

Zeg, "Tiadalah ik in de openbaring aan mij geopenbaard, dingen die verboden zijn voor mensen die willen om het te eten, tenzij het eten is aas, of bloed stroom of varkensvlees, want eigenlijk al dat vuil, of dieren in de naam van een ander dan Allah geslacht. Wie is in een staat van gedwongen, terwijl hij niet wil, en niet (ook) de limiet overschrijdt, dan is het zeker uw Heer is Vergevensgezind, Barmhartig "[al-An'am / 6: 145]

Zoals voor iets dat verboden is om goud en zijde voor mannen dragen zodat zelfs als er geen intentie om noodsituaties toelaatbaar blijven, zoals de Profeet 'alayhi wa salaam laten Rahman bin Auf radi anhu dragen zijde lijden aan huidaandoeningen (jeuk).

Deze regel Application:
1. Een vrouw moet niet hoereren met de redenen voor het voederen. Omdat overspel is niet toegestaan ​​op elk moment, zelfs als hij stierf van de honger. Echter, stond hij als het inderdaad weggevangen in een toestand van de honger.

2. In geval van nood, dat naar verwachting zal leiden tot de dood als het niet behandeld worden met geneesmiddelen die eten of andere dan die op basis van grondstoffen verboden is, zoals varkensvlees en zijn derivaten of wijn en derivaten te drinken, is het toegestaan ​​om de medicijnen in te nemen.

Regel vier:

كل عبادة كان ضررها أعظم من نفعها نهي عنها

Elke aanbidding mudharatnya groter dan de baten dan de eredienst verboden

Kortom, een aanbidding die wordt voorgeschreven om ernstige voordelen opleveren of te realiseren (goedheid) en weigerde schade. In bepaalde omstandigheden, verering kan brengen schade mudharatnya nog groter in vergelijking met de voordelen. Wanneer als dit, dan is aanbidding is verboden.

Applicatie Regel:
1. In principe is het gebed is aanbidding Allah geliefden, maar op het moment van zonsopgang en zonsondergang gebeden worden verboden op te zetten. Omdat grotere mudharatnya dat aanbidding lijkt op de zonaanbidders. Zo is het ook met gebeden op de begraafplaats is verboden omdat het voorkomen mudharatnya groter dan de besnijdenis gebed kesyirikan.

2. Indien een kemungkaran niet kan dihilankgan behalve kemungkaran groter of zwaarder dan het kwaad dat het geval was, dan elimineren het kwaad op deze manier verboden. Bijvoorbeeld: iemand die een vriendelijkheid besteld terwijl hij geen kennis van zo'n vriendelijkheid had, dan kemudharatan dat hij veroorzaakte een groter dan begunstigden die wil de kemungkaran ontkennen.

Regel vijf:

فرق بين ما يفعله الإنسان في نفسه, ويأمر به, ويبيحه, وبين ما يسكت عن نهي غيره وتحريمه عليه

Het verschil tussen een persoon die hun kennis toe te passen en anderen aanmoedigen om te oefenen met iets dat wordt beoefend andere mensen en ze niet verbieden of verbieden. (Majmoo Fataawa, 14/472)

Het basisprincipe dat goed is goed en slecht is slecht. En sharia wetgeving staat niet toe dat iemand deed een slechte zaak en verboden. Echter, als het met zekerheid bekend is dat als er iemand is die, als hij wordt verboden iets onrechtvaardig dan zou hij de verplichte acties groter laten doen, dan moet hij niet worden verboden voor het doen van de kemungkaran.

Zoals Radhiyaallahu anhu Umar bin Khattab verhoogde gedeelte van de mensen die geen werknemers van ofwel de religie met de overweging dat de werknemer groter maslahatnya voor de baan en daarna herstelde hij de religie van de persoon met de kracht en gerechtigheid.

Dan is deze regel zeer belangrijk dat "het verschil tussen een vrome verlaten van een akte door een verbod op mensen uit te voeren een actie als dergelijke beperkingen zijn in grotere schade aan liet hij de daad". Dat is een alim, die een goede daad dat betekent niet dat hij niet goedkeuren of autoriseren dergelijke acties zwijgen.

In dit geval zal de voorwaarden variëren afhankelijk van de uitkering die gewogen door een vrome. Misschien een keer werd hij verplicht om te verklaren dat de wet verboden was; hetzij door middel van het uitleggen van de juridische of persoonlijke houding of de verwachting dat de handeling links of door uit te leggen van hun argument. Dit is te zien in de houding van de Profeet 'alayhi wa salaam tegen kemungkaran; Soms hij sallAllahu 'alayhi wa salaam boos, soms hij sallAllahu' alayhi wa salaam vergeven.

Omdat we wonen waar de meeste moslims zijn zo ver van de leer van hun religie, roer te mengen tussen goed en kemungkaran, de houding die moeten worden genomen door iemand die hem wilde redden is:

een. Altijd proberen vast te klampen aan sunnah de praktijk, zowel innerlijk Zahir en voor zichzelf, hun familie en de mensen die het dichtst.

b. Uitnodigen van mensen om zijn best sunna doen. Als hij iemand gevonden beoefenen gemengde actie tussen goed en slecht en toen herinnerde aan het verlaten van de armen het meest waarschijnlijk zal hij iets erger doen, dan laat de waarschuwing om voorzichtig te zijn in wegen waar grotere schade en maslahatnya.

Applicatie Regel:
Mensen die de islam omarmd door middel van preken ketterij beter dan ze zijn in ongeloof, maar als het mogelijk om het juiste pad moet worden verplaatst is zeker beter.

Syaikul Islam Ibn Taymiyyah rahimahullah in Majmoo Fataawa 3/286 uitgelegd dat iemand die in een moslimgemeenschap was nodig zijn om het vrijdaggebed te voeren, mee gebeden met hen, trouw aan hen en niet tegen hen, hoewel hij het niet goedkeuren van ketterij of immorele daden ze doen. En moet hij zwijgen als het niet in staat om het uit te leggen.

De meeste rijke versieren moskeeën met dure sieraden, maar het is makroeh, maar het is beter dan de rijken om hun fondsen immorele daden te verschuiven. (Ikhtiyârât, blz. 137)

Regel zes:

مفسدة المحرم أرجح من مصلحة المستحب

Onrechtmatige daad groter kwaad dan maslahat act moestahab (besnijdenis) (Zie Minhaj Sunnah 4/154

Een besnijdenis praktijk die onrechtmatige handelingen zouden vormen, dan dergelijke acties niet meer besneden, maar veranderde in onrechtmatige daad.

Applicatie Regel:
Al-Koran voorlezen besneden, maar als de oorzaak verstoring van anderen, dan dergelijke acties worden verboden.

Aanraken en kussen van de Zwarte Steen werd besneden, maar als de oorzaak kemudharatan met duwen, elbowing anderen, gemengd tussen mannen en vrouwen, dan is de praktijk worden verboden.

[Gekopieerd van As-Soennah tijdschrift Special Edition 11 / Jaar XVII / 1435H / 2014M. Gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 773 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment