!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, August 19, 2015

Trigana Air vliegtuig neerstortte in Papua, werden 54 passagiers gedood

Trigana Air vliegtuig neerstortte in Papua, werden 54 passagiers gedood

Indonesië - (BBC) - Vier lichamen van slachtoffers Trigana vliegtuig ATR-42-300 twin turboprop neergestort in de bergen van Papoea-Nieuw-Star is aangekomen op Sentani Airport in Jayapura en werden geïdentificeerd door een team van Ramp Slachtoffers Identification (DVI) in RS Bhayangkara, Jayapura, op woensdag ( 19/8) middag.
Volgens journalisten in Papua, Angel Bertha Sinaga, vier lichamen was aangekomen op het vliegveld Sentani, Jayapura, ongeveer 17.15 Oost-Indonesië Time (WIT) na van de luchthaven Oksibil wordt gevlogen.
"Vier lichamen die formeel door Basarnas team hebben ingediend naar Papoea politie DVI-team", zei Bertha vertelde BBC Indonesië, Heyder Affan, via de telefoon, op woensdag (19/8) 's middags.
Papua politie chief Brig citeerde Paul Waterpauw, vier lichamen zijn geëvacueerd op voorhand vanwege zijn toestand "nog steeds goed", vertelt Bertha.
Vier lichamen zijn onderdeel van de 16 lichamen werden met succes geëvacueerd door een team Basarna van de crash site in de bergen van Papoea-ster met overland.
"Dus in RS Oksibil zijn er nog 12 overgebleven lichamen zullen naar verwachting worden overgevlogen naar Jayapura. Maar het is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Misschien morgen", zei Bertha, onder vermelding van Chief Bambang Soelistyo Basarnas.
Evacuatie over land
Echter, Bambang Soelistyo heeft besteld Basarnas team terug te keren naar de crash site te verzamelen en brengen 38 andere instanties.
Evacuatie over land als gevolg van slecht weer, veroorzaakt door de lucht evacuatie plan kan niet worden gedaan.
Op basis van de verzamelde informatie Bertha, de evacuatie van de lichamen van het toneel naar een gebied drivable voertuig duurt ongeveer vier uur.
"Uit de ligging van de zogenaamde Kampung 3 ', werd het lichaam vervolgens per vrachtwagen naar het ziekenhuis Oksibil die ongeveer twee uur duurt,' zei Bertha.
Trigana Air vliegtuig van het type ATR 42 dragen 44 volwassenen, twee kinderen, drie kinderen en vijf bemanningsleden, waaronder kapitein Pilot Hasanuddin.
Sentani-lucht route verloor het contact Oksibil op zondagmiddag (16/08).
Oorzaak van het ongeval niet met zekerheid door middel hitamyang doos bekend werd gevonden op dinsdag (18/08).

SAR teams hebben 54 lichamen gevonden op de crash site van de twin-turboprop ATR 42-300 behoren tot Air Trigana luchtvaartmaatschappij Star Mountains van Papua, Papua provincie.
Echter, heeft het reddingsteam niet gevonden van het vliegtuig black box.
"Op dit moment hebben 54 lichamen in een staat van intacte en gedeeltelijk verkoold," zei het hoofd van de Nationale SAR Agentschap, Bambang Soelistyo vertelde verslaggevers in Sentani, Jayapura, Papua, op dinsdag (18/08) 's ochtends.
Nu, volgens Bambang, werd het voorbereiden van de evacuatie van alle lichamen werden gevonden, maar nog niet besloten waar te worden geëvacueerd.
"Afhankelijk van de resultaten van onze onderhandelingen met de familie van het slachtoffer, of zijn lichaam zal worden genomen om Oksibil of Jayapura. We moeten eerst luisteren naar de wensen van familie van het slachtoffer," zei Bambang.
Bovendien, "We zijn ook de voorbereiding van een optie om het hoofdkantoor van de politie DVI-teams om de scène uit te nodigen," zei hij.
Drie alternatieve
Gevraagd naar hoe de lichamen van de slachtoffers van de crash site te evacueren, Bambang zei zijn kant heeft drie alternatieven opgesteld.
"Er zijn drie alternatieven Eerst zullen we het net (net) te gebruiken;. Anderzijds, over de weg, of de derde, de bouw van een helikopterplatform," verklaarde Bambang.

SAR-team zal waarschijnlijk gebruik maken van het net te evacueren.
Volgens hem is de meest verstandige manier is om een ​​net te gebruiken. "Als je een helikopterplatform op te bouwen, het is moeilijk, omdat deze dichte bossen en glooiende locatie," legde hij uit.
Eerder op maandag (17/08), de Nationale SAR Agentschap memastikanlokasi bevindingen eigendom vliegtuigen puin Trigana water dat valt op een vlucht van Jayapura naar Oksibil in Papua Bintang Mountains.
De locatie ligt op een hoogte van 8.500 voet (2.590 meter) en is ongeveer 7 mijl van de luchthaven Oksibil.
Zekerheid locatie verkregen na het vliegtuig worden ingezet in de zoektocht inspanning is in staat om het beeldvlak puin en rook in het bos vast te leggen.

Bijgevolg, aldus Gerry, de piloot in Papua kan een betrouwbare vlieginstructeur geworden. "Ze zijn een bron van geweldige ervaring."
Volgens hem is de regio Papua in tegenstelling tot andere regio's in Indonesië. Naast de verschillende bewegingen weer, de contouren van de bergen in Papua compliceren de piloot.
"Indien deze dagen van hevige regen, bijvoorbeeld de volgende ochtend nevel gedurende de dag. Echter, kon de vlucht niet worden geannuleerd omdat veel mensen afhankelijk van het materiaal vliegtuig brachten voedsel, "zei hij.
Zoeken
Trigana Air vliegtuig van het type ATR 42 dragen 44 volwassenen, twee kinderen, drie kinderen en vijf bemanningsleden, waaronder kapitein Pilot Hasanuddin.
Het vliegtuig route Sentani-Oksibil verloor contact op zondag (16/08) 's middags.
Air route door de bergachtige regio, Oksibil is de wijk hoofdstad van Papua Bintang Mountains.
Hoofd van de informatie Cenderawasih, Teguh Pujiharjo, zei de Basarnas, militaire en politie momenteel ingezet 260 personeel uit Oksibil naar de romp te vinden.
Maar liefst acht vliegtuigen, waaronder drie helikopters, ingevlogen van Jayapura naar regio Tangok Mountain.
De gecombineerde search and rescue team heeft de 'black box' ATR 42-300 twin-turboprop die eigendom zijn van de luchtvaartmaatschappijen in de Star Mountains water Trigana Papua, Papua provincie gevonden.
"De black box is verzekerd voor later overgedragen aan NTSC", zei voorzitter van de Nationale SAR Agentschap, Bambang Soelistyo, verwijzend naar de National Transportation Safety Commission.
De zwarte doos bestaat uit twee apparaten. Het eerste deel is de flight data recorder dat alle gegevens registreert tijdens de vlucht, met inbegrip van vliegtuigen snelheid, hoogte van het aardoppervlak, kracht, en zo verder.
Het tweede deel is de cockpit voice recorder, die het hele gesprek in de cockpit registreert.
Niet alleen de piloot en copiloot voice gesprek opgenomen, maar ook een verscheidenheid aan belangrijke aanwijzingen, zoals motorgeluid, alarmgeluid, zelfs het geluid van stoelen werden verschoven als het beweegt crew.
Zodra voorgelegd aan de NTSC, zal het agentschap een voorlopig rapport over de inhoud van de 'black box' te maken.
NTSC het zal een voorlopig verslag in bij de International Civil Aviation Organization (ICAO), in overeenstemming met de bepalingen van de termijn van 30 dagen voor het eerste rapport van de ICAO luchtvaartongevallen.
Maar nieuwe volledige rapport kan worden voltooid binnen zes maanden tot een jaar vooruit.

Families van de slachtoffers wachten op nieuws in Jayapura.
Evacuatie
Kwestie van de evacuatie proces, Bambang zei dat het zal de uitvoering van de overdracht van de lichamen van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk vandaag zoeken.
"Maar zo niet, we zullen morgen verder gaan. Omdat er slechts één obstakel hier is het weer onvriendelijk, "zei hij.
Voorheen Bambang beweerde drie opties hebben hoe de lichamen van de slachtoffers te evacueren uit de crash site.
De eerste optie is het lijk verwijderen met netten moeten opheffen helicopter. De tweede is de weg. Tot slot, de bouw van een helikopterplatform zodat de helikopter kon landen.
Van de drie opties, volgens hem, de beste optie is om een ​​net te gebruiken.
"Niet effectief de weg, dwars door het dichte bos en vereist vier tot vijf uur. Niet te vergeten het slecht weer. Ondertussen, als de bouw van een helikopterplatform, het is moeilijk, omdat het dichte bossen en glooiende locatie, "legde hij uit.
Bambang vermeldde niet het geld Rp6.5 miljard, waarin de vier officieren van PT Pos Indonesië gebracht om in Oksibil aan de armen worden ingediend. De vierde officier stapte ook het vliegtuig dat neerstortte.
Trigana Air vliegtuig van het type ATR 42 dragen 44 volwassenen, twee kinderen, drie kinderen en vijf bemanningsleden, waaronder kapitein Pilot Hasanuddin.
Het vliegtuig route Sentani-Oksibil verloor contact op zondag (16/08) 's middags.

No comments:

Post a Comment