!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, August 7, 2015

Zeker ieder zal de dood (de dood) ervaren.

De rit was nog niet klaar (335)

 (Deel 335), Depok, West-Java, Indonesië, 7 augustus 2015, 11:47).

Zeker ieder zal de dood (de dood) ervaren.

Ieder mens (adam kind) zou hebben ervaren de dood, en wanneer de dood zal halen de mensen, de seconden, minuten en de datum (jaar) is opgericht door God in het boek: "Lawh Mahfuz".
In het boek dat is uiteengezet is ingesteld op 50.000 jaar voordat schiep God de hemel en de aarde, en het hele universum.
Alleen God weet het onzichtbare materie dit (de dood) is de profeet, de profeet en de engelen niet weten wanneer mensen de dood zullen ervaren.
God heeft bepaald het lot van de drie, de eerste gemeenschappelijke lot, dat God het boek schreef
"Lawh Mahfuz".

Profeet alayhi wa sallam zei: "Allah heeft al het lot van alle schepselen ingesteld van vijftigduizend jaar voordat schiep God de hemel en de aarde". (HR. Muslim no. 2653).

"Niets een calamiteit overkomt op de aarde en (nor) in uzelf, maar het is ingeschreven in het Boek (Lawh Mahfuz) voordat Wij brengen het. Voorwaar, het is gemakkelijk voor Allah ". (. QS Al-Hadid: 22).

Dan is de tweede, God stelt een leven voor het menselijk lot van kracht sinds God de geest in de menselijke foetus ademde als de foetus is 4 maanden oud 10 dagen, en de derde openbaring van God te stellen de nacht Laylat al Qadr Fate viel elke avond van de Ramadan in de laatste 10 dagen van de Ramadan, dat als we bidden direct in de nacht van Laylat al-Qadr was gelijk beloning van verering voor 83 jaar.
Dat is de reden waarom de geleerden van Ahl Soennah Waljamaah (Salaf) in het verleden altijd hebben gebeden voor zes opeenvolgende maanden, zodat ze kunnen worden herenigd met de nacht Laylat al Qadr Allah.
Want hoeveel mensen voor de nacht Laylat al Qadr kwam, al komen halen haar dood. Daarom moeten we blijven bidden tot God en uit te voeren consequent zuilen van de islam, oprecht en khusu en vele goede daden als onze voorbereiding naar de dood, want als we dood zijn (overleden), dan terputuslah charitatieve persoon, met uitzondering van drie, het eerste gebed van de rechtvaardige kinderen , zowel liefdadigheid (aalmoezen gegeven familieleden beloning gegeven aan de overledene), derde nuttige kennis voor de mens (de wetenschap die we geërfd toen we leven en lucht ten behoeve van het menselijk leven en andere levende wezens). Binnenkort zullen wij ons bekeren (vragen om Gods vergeving voor alle zonden die we gedaan hebben), terwijl de adem (levens) zijn we nog steeds in de keel (slokdarm).

Duizend en één oorzaken van de menselijke dood

Door
Ustadz Ismail Abu Muslim al-AtsariHet menselijk leven in deze wereld heeft zijn dood bepaald, heeft een lange levensduur gerantsoeneerd. Met het verstrijken van de dag, maand na maand ging door, en de afwisseling van jaren, dan is het zeker dat de mensen dichter bij de dood. Ironisch genoeg, niet de meerderheid van de mensen geen aandacht besteden aan het, zelfs de meest drukke en houden zich bezig met de zaken van sterfelijke wereld en verwaarlozing eeuwige leven na de dood voor altijd.

Allah de Almachtige zegt:

بل تؤثرون الحياة الدنيا) 16 (والآخرة خير وأبقى

Maar je (de ongelovigen) kiezen voor het wereldse leven, terwijl het Hiernamaals is beter en van langere duur. [Al-A'la / 87: 16-17].

Als mensen willen de mensen die in de omgeving wonen observeren, had veel mensen die hij kende hem voorafgegaan in het hiernamaals. Onder we al voor dood achtergelaten door de opa of oma, vader of moeder, broer of zus, man of vrouw, kinderen of zelfs kleinkinderen. Ook buur, school vriend, een speelkameraad, of vriend werkt. De meeste hebben voorafgegaan go.

Vriend van Ali bin Abi Talib radi anhu heeft verstrekt waardevolle adviezen, zoals vermeld door Imam al-Bukhari in zijn Sahih boek:

ارتحلت الدنيا مدبرة وارتحلت الآخرة مقبلة ولكل واحدة منهما بنون فكونوا من أبناء الآخرة ولا تكونوا من أبناء الدنيا فإن اليوم عمل ولا حساب وغدا حساب ولا عمل

De wereld heeft liep weg, terwijl het hiernamaals is liep. De wereld en het hiernamaals hebben mensen (die hem jagen), dan laat je degenen (die jagen) Hiernamaals gij zult degenen (jacht) wereld. Want eigenlijk vandaag de dag (in de wereld) is er liefdadigheid, en er is geen afrekening (berekening liefdadigheid), terwijl morgen (het Hiernamaals) is er hisah en geen liefdadigheid. [Bukhari].

Deze nobele vriend, Ali ibn Abi Talib radi anhu, was de waarheid te vertellen, is het verstrekken van advies aan de mensen, dan wie de gelukkige man die zijn advies zal nemen?

DUIZEND VOOR DOOD
Veel factoren die de dood van mensen confronteren veroorzaken. Eén van hen moet zijn gebeurd met hem, is er geen keus. De Profeet 'alayhi wa salaam heeft gemeld dit feit in veel hadith, waaronder:

عن مطرف بن عبد الله بن الشخير عن أبيه قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم مثل ابن آدم وإلى جنبه تسعة وتسعون منية إن أخطأته المنايا وقع في الهرم

Van Mutharrif bin Abdillah bin ash-Syikhkhir, van zijn vader, zei hij: de Profeet 'alayhi wa sallam zei: "Het is gemaakt in de buurt van kinderen van Adam negenennegentig tragedie (doodsoorzaak) Als hij al het ongeval niet raakt, moet hij hebben ervaren. oudheid. [Tirmidhi, nr 2456;.. Abu Nu'aim in al-Hilyah, 2/211 Imam Tirmidhi zei: "Deze hadith is hasan Sahih gharib" Shaykh al-Albani zei: "Hasan.".]

De inhoud van de "negenennegentig" in dit hadith heeft teneinde wel, maar beperken het aantal negenennegentig alleen. Terwijl "maniyyah", wat betekent dat is jammer of de dood, Allah weet het beste. [1]

Er zijn twee genoemde Ulama over dit hadith betekenissen.

1. Zeer vele factoren die menselijke sterfgevallen veroorzaken. Had de man herhaaldelijk overleefde de doodsoorzaken in de vorm van de ziekte, verhongering, verdrinking, brandwonden, en andere, toch moet ze ondergaan veroudering tot de dood.

2. Oorspronkelijk was de schepping van de mens is onlosmakelijk verbonden met de tragedie, ramp en ziekte. Zoals gezegd door een uitdrukking:

البرايا أهداف البلايا

Alle wezens zijn ongelukkige doelwit

Of zoals Ibn 'Atha Rahimahullah:

ما دمت في هذه الدار لا تستغرب وقوع الأكدار

(Zolang je in deze wereld, wees niet verbaasd voorkomen van problemen zijn).

Als iemand niet getroffen alle muisbah het, en dit is zeer zeldzaam, zeker zal worden overschreven meest wrede ziekte die niet te genezen, de oudheid heeft. In essentie, de wereld is een gelovige en een paradijs gevangenis ongelovigen. Dus is het passend dat een gelovige opgemaakt met het besluit van Allah, voor het plezier van Allah bestemd en vastberaden. [2]

De Profeet 'alayhi wa salaam prediken, is er geen genezing alle ziekten behalve veroudering die leidt tot de dood.

عن أسامة بن شريك أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال تداووا عباد الله فإن الله عز وجل لم ينزل داء إلا أنزل معه شفاء إلا الموت والهرم

Van Osama bin Syarik, dat de Profeet 'alayhi wa sallam zei: "Weest behandeling, O dienaren van Allah te zoeken, Allah heeft geen ziekte te verminderen, behalve het verlagen van drugs met hem, behalve de dood en veroudering". [Overgeleverd door Ahmad, nr. 18 478; Shoaib geclassificeerd als sahih door al-Arnauth]

In een andere hadith genoemd:

عن أبي سعيد الخدري رضي الله عنه: أن النبي صلى الله عليه وسلم قال: إن الله لم ينزل داء أو لم يخلق داء إلا أنزل أو خلق له دواء علمه من علمه وجهله من جهله إلا السام قالوا: يا رسول الله و ما السام? قال: الموت

Van Abu Sa'id al-Khudri radi anhu, dat de Profeet 'alayhi wa sallam zei: "Voorwaar, Allah heeft geen ziekte verminderen of niet te maken of verzinnen ziektes behalve verlagende medicijnen voor hem. Mensen die al weten hem kennen, mensen niet weten dat hij niet weet, behalve zoals-Saam ". De metgezellen vroeg: "Do as-Saam het?" Hij sallAllahu 'alayhi wa sallam antwoordde: "Dood". [HR al-Hakim; Shaykh al-Albani verklaarde:. "Sahih bi syawahidihi" (Sahih door de gehele versterker] [3]

DICHTERBIJ DAN MENSELIJKE stervende haar geest
Mensen hebben een verscheidenheid aan wishful thinking in overeenstemming met zijn geloof, of mensen rond die van invloed zijn, of andere. Veel mensen die hebben wishful thinking over de wereld en luxe; Gemakkelijke baan, huis en luxe auto's, en andere wah geval. Maar de meeste beseffen niet dat de echte dood is dichterbij dan wishful thinking.

Vandaar dat de Profeet 'alayhi wa salaam veel aan zijn mensen eraan te herinneren over dit probleem. De Profeet 'alayhi wa salaam nooit dit probleem uit te leggen door het creëren van een beeld dat wordt geschreven, dus het maakt het levendiger en het aanraken van de harten van degenen die aandacht besteden. Het is, zoals vermeld in de volgende hadieth:

عن عبد الله رضي الله عنه قال خط النبي صلى الله عليه وسلم خطا مربعا وخط خطا في الوسط خارجا منه وخط خططا صغارا إلى هذا الذي في الوسط من جانبه الذي في الوسط وقال هذا الإنسان وهذا أجله محيط به أو قد أحاط به وهذا الذي هو خارج أمله وهذه الخطط الصغار الأعراض فإن أخطأه هذا نهشه هذا وإن أخطأه هذا نهشه هذا

Abdullah radi anhu, zei hij: "De Profeet 'alayhi wa salaam om een ​​vierkant te tekenen en een lijn die uit het komt in het midden. Hij maakte ook de kleine lijnen in de richting van de lijn in het midden van de kant richting. Hij zei: 'Dit is de man, en de (rechthoekige) sterven, surround of is het omgeven. Terwijl de (lijn), dat uit deze kwam was haar geest. En kleine lijnen zijn calamiteiten. Als hij niet wordt beïnvloed door deze (een soort van ramp, Pen), moet hij worden blootgesteld aan dit (een soort van ramp, Pen). Als hij niet wordt beïnvloed door dit, moet hij worden blootgesteld aan deze '. "[HR. al-Bukhari, nee. 6054].

Ja, de mensen zullen niet worden gered van de dood, en zijn dood was dichterbij dan haar geest.

عن أنس رضي الله عنه قال خط النبي صلى الله عليه وسلم خطوطا فقال هذا الأمل وهذا أجله فبينما هو كذلك إذ جاءه الخط الأقرب

Van Anas radi anhu, zei hij: "De Profeet 'alayhi wa salaam waarin enkele lijn, en zei toen:' Dit is wishful thinking (menselijke), en is de dood. Toen hij in dergelijke omstandigheden (nastreven van zijn dromen) was, plotseling tot hem kwam het dichtst lijn (de dood). "[HR. al-Bukhari, nee. 6055].

In een andere overlevering:

عن أنس رضي الله عنه قال جمع رسول الله صلى الله عليه وسلم أنامله فنكتهن في الأرض فقال هذا ابن آدم وقال بيده خلف ذلك وقال هذا أجله قال وأومأ بين يديه قال وثم أمله ثلاث مرار

Van Anas radi anhu, zei hij, 'de Profeet' alayhi wa salaam te verzamelen zijn vingers, dan verlaagd het naar de grond, dan is hij sallAllahu 'alayhi wa sallam zei:' Deze zoon van Adam, 'en toen bewoog hij zijn hand achter hem zoals hij zei, 'Dit is de dood,' en toen hij sallAllahu 'alayhi wa salaam liet doorschemeren naar voren zoals hij zei,' En daar zijn dromen, 'drie keer ". [Overgeleverd door Ahmad, nr. 12410; Shoaib Shaikh al-Arnauth zei: "sanadnya Sahih Muslim door Imam voorwaarde].

Zelfs de Profeet 'alayhi wa salaam ook uitgelegd dat de nabijheid van de dood bij mensen met signalen met ledematen hij sallAllahu' alayhi wa salaam:

عن أنس بن مالك قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم هذا ابن آدم وهذا أجله ووضع يده عند قفاه ثم بسطها فقال وثم أمله وثم أمله وثم أمله

Van Anas bin Malik, zei hij: "De Profeet 'alayhi wa sallam zei:" Dit is de zoon van Adam, en dit is de dood, "hij sallAllahu' alayhi wa salaam legde zijn hand op zijn nek, en vervolgens verspreid hij zegt:" En er is zijn dromen, en er is haar geest '. "[Tirmidhi, nee. 2334; Ibn Majah, nee. 4232; Ibn Hibbaan, nee. 2998. geclassificeerd als sahih door al-Albani en Shoaib al-Arnauth].

Dergelijke VOOR DEZE, o mijn broeders PERSIAPKANNLAH!
Hopelijk een aantal van deze informatie doet ons denken aan het belang van de voorbereiding op de dood, een groot probleem van ieder mens. Dus de belangrijkste zoals bevolen Profeet 'alayhi wa salaam:

عن البراء قال كنا مع رسول الله صلى الله عليه وسلم في جنازة فجلس على شفير القبر فبكى حتى بل الثرى ثم قال يا إخواني لمثل هذا فأعدوا

Van al-Bara ', in de woorden: "We deelden de Profeet' alayhi wa salaam op een lijk, en hij zat op de rand van het graf, dan riep hij, zodat de bodem nat, toen zei hij: 'O, mijn broeders! Want zoals deze, dan bereiden! '. "[Overgeleverd door Ibn Majah, nee. 4190, dihasankan door Shaykh al-Albani].

Laatste wij zeggen: "O, mijn broeders! Bereid jezelf voor op de dood onder ogen! "

Allah al-Musta'an.

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 10 / Jaar XVI / 1433H / 2012M. Uitgevers Stichting Permanent Comité Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment