!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Макари (кран), попадащи в Мека, убивайки най-малко 107 поклонници, шест души от Индонезия.

Пътуването не е завършена (368)

(Част триста шестдесет и осем), Depok, Западна Ява, Indonnesia на 12 септември 2015 г., 21:50 ч).

Макари (кран), попадащи в Мека, убивайки най-малко 107 поклонници, шест души от Индонезия.

Ролки бедствия като попадащи в Мека, при които загинаха най-малко 107 поклонници, включително шестима души от Индонезия е съдбата на Бога е писано в книгата:.
"Lawh Mahfuz".

Пророкът sallallaahu alaihi WA Sallam каза: "Аллах е създал всичко съдбата на всички същества от петдесет хиляди години преди Бог сътвори небето и земята". (HR. Мюсюлманския не. 2653).

"Никой не може бедствие сполети на земята и (нито) в себе си, но това е вписан в Книгата (Lawh Mahfuz) преди Ние го донесе. Истина е лесно за Аллах ". (. QS Al-Хадид: 22).
Дори листата падат от клоните са били изложени на 50,000 години преди Бог сътвори небето и земята, и на цялата вселена.
Бедствие, което доведе до смъртни случаи и наранявания се случи в допълнение е назначен под формата на тест, предупреждение или гибел.
Всичко е за добри хора до всички оцелелите в отвъдния живот, ако това е наказанието, но наказанието за ускорено Бог на света, Бог иска неговите служители не трябва да бъде в наказанието в отвъдното (безсмъртен), но доста обреченост в света (кратко и светлина) като грях , Така че тези, които са били убити, когато Хадж в категорията на мъченичеството, (в състояние на цялото грехове простени от Бога), така че небето очаква жертвите са починали. Inshallah.
Като предупреждение, защото хората вече са затънали в ширк (асоцииране партньори с Бога), и взаимно убиване на хора (направя zholim), включително войната в Източна Украйна, Сирия, Ирак, Афганистан, Северна Африка, Йемен и човешката алчност над богатство и власт.

(BBC) - Броят на жертвите от Индонезия, поради падането на шайбата инцидент в Харам, Мека, се увеличи до шест.
Сигурността е предложен за изпълнение Информация Функция социокултурна Генерално консулство в Джеда, Шариф Шахаб.
"Индонезийски граждани, загинали в резултат на крана инцидент е достигнал шест. Когато натрупаната с травми, всички жертви са в размер на 37 души ", заяви Шариф заяви пред BBC Индонезия, Jerome Wirawan.
Преди това двете жертви са загинали от Индонезия известно от качване Медан (MES 09) и качване Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Допълнителните четири смъртни случаи се състоят от двама души от качване Медан, един от качване Паданг, а друг на качване Jakarta-Bekasi.
Причини
За да прегледате мащаба на щетите и на равнището на безопасност около Харам, областният управител на област Мека, Prince Халид ал-Файсал, нареди свикването на разследването.
Въпреки това, на генералния директор на отбраната Authority Гражданско на Саудитска Арабия Абдула бин Сюлейман Ал-AMR, твърдейки, че силен вятър е причината за падането на шайбата, че стреля Голямата джамия в Мека, убивайки най-малко 107 души, в петък (09.11).
Според него, текущата скорост на вятъра 83 km / ч, последвана от силен дъжд, който повали дървета и пътни знаци.
Когато интервюиран от Ал-Арабия телевизионна станция, Al-Амр също отрече информациите, че мълния е ударил шайбата, докато тя се срина уред.
Хала
Въз основа на показанията на свидетелите, ветровете духат в района на Харам преди срутване ролка е наистина много силен.
Dave Ariant Юсуф, съветник Хадж туристическа агенция от Индонезия, наблюдавайки как вятър предизвиква пластмаса, картон, както и различни боклуци пърхането докато достигне височина от шест етажа хотелска стая, където той е бил отседнал. Хотелът се намира на около 50 метра от страницата Харам.
"Небето стана тъмно. Вятърът е много силен и изведнъж вибрира хотел прозорец стая. Rain слезе много тежък и да продължи до 30 минути. Тогава изведнъж се чу силен бум. По-късно разбрах, че това е звукът, когато кранът падна ", каза Дейв.
Саудитските интелектуалци критикуват правителството, че трябва да се обърне внимание на безопасността на жителите и поклонници.
Безопасност
Независимо от фактор за време, Irfan Al-Alawi на Heritage Foundation Research Ислямска базирани в Мека, съобщи саудитското правителство трябва да се мисли за безопасността на жителите и поклонници, за да помня има голяма ролка 15 около Харам.
"Целия регион The (джамии) като областта на строителството. Саудитска Арабия трябва да преосмислим стратегията на здравето и безопасността, защото има 800,000 души в джамията, когато инцидентът се е случил ", заяви Ал-Алауи.
Al-Алауи е един от учените, които шумно критикувани строителството около района на Харам. Според него, изграждането на реалното унищожи следи от пророка Мохамед по време на живота.
Строителство се разширява в областта Харам да 400,000 квадратни метра, които могат да се настанят 2,2 милиона души наведнъж.

Правителството на Саудитска Арабия започна да се търкаля на разследване на инцидентите от покрив срив на скрипец в Голямата джамия в Мека Сити, при която загинаха най-малко 107 души, включително двама индонезийски граждани.
Разследването се извършва след заповед на областен управител на област Мека, Prince Халид ал Фейсал, малко след червен ролка срина и удари Харам, в петък (09.11).
По-рано, на генералния директор на отбраната Authority Гражданска от Саудитска Арабия, лейтенант Сюлейман Bin-Абдула ал-Амр, каза силния вятър със скорост 83 km / h и силния дъжд е причина за инцидента.
Фактори, свързани с изграждане на безопасност около прожекторите Харам.
Независимо от фактор за време, Irfan Al-Alawi на Heritage Foundation Research Ислямска базирани в Мека, съобщи саудитското правителство трябва да се мисли за безопасността на жителите и поклонници, за да помня има голяма ролка 15 около Харам.
"Целия регион The (джамии) като областта на строителството. Саудитска Арабия трябва да преосмислим стратегията на здравето и безопасността, защото има 800,000 души в джамията, когато инцидентът се е случил ", заяви Ал-Алауи.
Al-Алауи е един от учените, които шумно критикувани строителството около района на Харам. Според него, изграждането на реалното унищожи следи от пророка Мохамед по време на живота.
Строителство се разширява в областта Харам да 400,000 квадратни метра, които могат да се настанят 2,2 милиона души наведнъж.
Брой на наранявания от Индонезия достигна 31 души.
Облага
В същото време, броят на жертвите е починал от шайбата с инцидент спад в Харам достигна 107 души и ранявайки 230 други.
Цифрите включват смъртните случаи от Индонезия шест от тях на име Masnauli Hasibuan на качване Медан (MES 09) и Сити Rasti Darmini на качване Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Броят на гражданите, които са жертви включва 31 души бяха ранени. Те са били лекувани от различни места, включително в Nur болница An, Hospital Jahir и Абдула болница King.
От информацията на Министерството на външните работи и Министерството на религиозните въпроси, Генерално консулство на отбора Индонезия и отборът все още търси Haji проучи възможността за други граждани, които са жертви на индонезийските поклонници са дадени най-големите поклонници.
Вероизповеданията министър Lukman Хаким Saifuddin обеща, че правителството ще предостави обезщетение за загиналите и ранените.
"Разбира се, че правителството ще осигури компенсация за смъртните случаи и нараняванията са пострадали физически увреждания като застрахователни разпоредби, които съществуват във всеки от нашите поклонници", каза той.
Genesis срив на шайбата в Харам, Мека, Саудитска Арабия, в петък (11/09), е оставил най-малко 107 души са загинали. Инцидентът, който се проведе в навечерието на поклонение шествието е един от най terfatal в последните 28 години.
Това са девет от най-фаталните инциденти, свързани с изпълнението на поредица от Хадж в Саудитска Арабия
2015: Най-малко 107 души загинаха, а стотици бяха ранени, когато покрив ролка срина, така че сполети Харам.
2006: Повече от 360 поклонници загинаха стъпкани на масите, които са били подложени на убиване с камъни на дявола ритуала в Мина, една долина в пустинята, която се намира на пет километра от град Мека. В поклонение сезон, че изграждането на осем ниво, което служи като място за престой в близост до Голямата джамия се срути и левите най-малко 73 души са загинали.
2004: Mass натъпкани в Mina доведе до стотици хора бяха стъпкани. В резултат на това 244 души са загинали и стотици ранени за изпълнението последния ден на поклонение.
2001: Най-малко 35 поклонници загинаха на масово паническо бягство в Mina в последния ден на поклонение.
Не по-малко от два милиона души следват Хадж в Саудитска Арабия, тази година.
1998: Около 180 поклонници бяха стъпкани масова паника след няколко от тях падна от надлез време jumrah изпълнението ритуала в Мина.
1997: Не по-малко от 340 поклонници загинаха в резултат на пожари в община палатката в Мина. Повече от 1500 души са били ранени.
1994: Около 270 поклонници загинаха в резултат на Stampede маси по време на изпълнението на ритуала jumrah в Мина.
1990: Най-фаталната Инцидентът е станал, когато масите, натъпкани в тунела, водещ до Мека. Общо 1426 души загинаха.
1987: Сблъсъци между ирански поклонници и Саудитска Арабия сили, причинени 402 души са загинали. Забележка саудитското правителство заяви, че жертвите се състоят от 275 души на иранския произход, 85 саудитски граждани и длъжностни лица, и 42 други са поклонници от различни националности. Останалите над 600 причинени наранявания.

Силата Хадж И умра


От
Шейх Абдул Azhim бин Абдула ал-Khalafi


Абу Хурайра Ради anhu, че Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umrah да умра е грях между тях, и Хадж Mabrur нямате награда за него, в допълнение към Небето." [1]

"Anhu, че Пророка sallallaahu" Ибн Масуд Ради alaihi WA Sallam каза:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah между Хадж и Umrah за двете отричат греха и бедността, както и противопожарна вентилатора премахва примеси (ръжда) желязо, злато и сребро, и не е награда за Хадж Mabrur но Paradise." [2]

От Абу Хурайра, той каза: "Чух Пророка sallallaahu" alaihi WA Sallam каза:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

"Който прави Хадж искрено за Аллах Всемогъщия без жестоко и kefasiqan, а след това той се върна без грях, тъй като, когато той е роден от майка си." [3]

Anhuma Ибн Умар Ради ", Пророка sallallaahu" alaihi WA Салам, каза той:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Хората, които се борят по пътя на Аллах и хората, които отиват за Хадж и Umrah, е делегат на Бога. (когато) Бог ги нарича, те изпълняват призива му. И (когато) те Го попитаха, Бог субсидия (ги поискат). "[4]

Заедно Хадж Umrah е пасиви, отчитани веднъж в живота, За Всеки мюсюлманин, Baligh, интелигентен, свобода и е в състояние

Слово на Аллах Ta'ala:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Наистина, къщата е построена първата за (мястото за поклонение) е човекът, който е бил в Bakkah Бейтула (Мека) благословена и насоки за цялото човечество. Него има признаци, че реално, (между другото) гара на Авраам; който и да влезе мъже-така (Бейтула му) той е в безопасност; направя Хадж е задължение на човека към Бога, че е (за) хора, които могат да пътуват до Дома. . Който и да отрече (Хадж задължения), Аллах Mahakaya (не е нужно нищо) на световете "[Али Имран, 96-97]

От Абу Хурайра, каза той, Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam проповядване сред нас, каза той:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Задължително е при вашето поклонение, след което плащат на бедните (поклонение)." Така че има една поговорка, "е всяка година, О, Пратенико на Аллах?" Тогава той мълчеше, докато човек е да го кажа три пъти, а след това на Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза: "Ако кажа да, несъмнено ще се превърне в отговорност, а вие със сигурност няма да бъде в състояние да (това)." Тогава той каза: "Нека мен, както аз ви разочарова. Със сигурност, които унищожават хората, преди да е много, за да попитам и много съгласни с техния Пророк. Ако си поръчах нещо за вас, след това да извършите си толкова, колкото можете. И ако забранявам нещо, след което се оставя. "[5]

Ибн Умар Ради anhuma, каза той, "Пророкът sallallaahu alaihi WA Sallam каза:

بني الإسلام على خمس, شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Ислямът е изграден върху пет стълба: (1) доказателство, че няма друг бог има право diibadahi правилно, но Аллах и че Мохамед е Пратеника на Аллах, (2) отслужват молитвата, (3) на практика редовно благотворителност, (4) поклонение в Камарата, и ( 5) Рамадан гладно. "[6]

От Ибн Аббас anhuma, каза той, "The Messenger sallallaahu" alaihi WA Sallam каза:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Това е поклонение, че можем да се забавляват с него. Тези, които не разполагат с hadyu (жертвоприношения на животни), а след това трябва да се bertahallul като цяло, тъй като поклонението е дошъл да Хадж до Деня на Страшния съд. "[7]

От Shabi бин Ma'bad, той каза: "Аз отидох да видя Умар, а след това аз му казах:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"O Командир на вярващите, всъщност бях приел исляма, и аз съм сигурен, че аз съм вече е задължително поклонение и умра, а след това започнах да работя върху двете им се кланяте." Тогава той каза: "Имаш получава нейните указания за прилагане на сунната на вашия пророк." "[8]

[Копирани от книгата Al-Wajiiz FII Fiqhis Суна Wal Kitaabil Aziiz, Автор шейх Абдул Azhim бин Badawai Ал Khalafi, Issue Индонезия Guide Фикх Complete, Преводач Team Tashfiyah LIPIA - Джакарта, Publisher Ибн Катир, Отпечатано в Рамадан 1428 - септември 2007M]

No comments:

Post a Comment