!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, September 20, 2015

3 milionë myslimanë përmbytur Mekën

Udhëtim nuk u përfundua (374)

(Pjesa 374), Depok, West Java, Indonnesia, 20 shtator, 2015 20:50 pm).

3 milionë myslimanë përmbytur Mekën

Rreth 3 milion pelegrinë myslimanë nga e gjithë bota filluan të përmbytjeve në qytetin e Mekës për të kryer udhëtimin Haxh shpirtëror.

Një nga tubimin më të madh vjetor në botë dhe një nga pesë shtyllat kryesore të shtyllave të Islamit, ky udhëtim ka për qëllim për të pastruar të gjitha mëkatet dhe të sjellë ato më pranë Perëndisë. Shumë njerëz presin me vite do të jetë një mundësi për të ardhur në Mekë, ata kurseni të holla gjatë viteve të financuar udhëtimin e tyre ose në pritje për t'u dhënë vizë Hajj leje nëpër listën e pritjes të aplikantëve nga e gjithë bota. Çdo shtet ka ndarë numrin (kuotave) të njerëzve që shkojnë në Haxh.

Këtë javë, adhuruesit në Xhaminë e Madhe, xhamia më e madhe në botë, është duke u përgatitur për pelegrinazhin ritual i cili filloi më 22 shtator, dhe brenda tri ditësh do të përballet me një kulm gjatë Hari Raya Haji (Eid al Adha), e cila bie të enjten, 24 shtator 2015.
Myslimanët fillojnë Eid al-Adha me Sunetin agjëruar për dy ditë, sot dhe nesër, zakonisht muslimanët dhe të kryejë suneti agjërimi filloi të hënën (21 shtator 2015), sepse ajo përkoi me agjërim Sunetit hënave dhe të enjteve. (Megjithatë, të enjten këtë javë për të përkuar me festën e Kurban Bajramit, të enjten e veçantë jo agjërimit sunet.
,

Filloni sezonin e pelegrinazhit në 1434 AH (2014) qeveria saudite zvogëluar kuotën e haxhit për pelegrinët jashtë vendit me raportet përkatëse pelegrinë ndërkombëtarisht nga 20% dhe ndërsa perziarah vendas 50% do të zbatohet gjatë sezonit të Haxhit këtij viti në 1435 AH për shkak të projekteve të zgjerimit xhamisë të mbajtur në Meke El Mukarramah dhe kjo është për të siguruar se pelegrinët kryejnë ritualet e tyre shumë lehtë, edhe pse javën e kaluar projekti ka viktima, 107 u vranë, 11 prej tyre pelegrinë nga Indonezia, dhe rreth 200 adhuruesit e tjerë nga e gjithë lëndimi globit Për shkak të Rënies (rënia) rrotull (vinç), por qeveria saudite premtoi kompensim për pelegrinët që vdiqën dhe lëndim i rëndë mund të 1 milion Real, ato janë lëndime të lehta mund të jetë e 500 mijë Real, dhe mund të premtoj kuotën Hajj për dy njerëz për familjet e viktimave. Numri Tunizi i pelegrinëve të këtij viti 1435 AH, është 8300,

Numri morocco i pelegrinëve të këtij viti, 1435 AH, ishte 25.600.

Numri i pelegrinëve irakiane të këtij viti, 1435 AH, ishte 25 172.

Numri i pelegrinëve iranianë të këtij viti, 1435 AH, ishte 61 677.

Numri Pakistani i pelegrinëve të këtij viti, 1435 AH, është 143 368

Sudan këtë vit numri i pelegrinëve do të jetë 25.600 pelegrinë

Numri i Pelegrinët Singapor në vitin 2015. Një total prej 680 pelegrinëve.Numri i viteve indonezisht pelegrinëve 2014-2015 sa më shumë si 168 000 pelegrinë. Dhe qeveria e Arabisë Saudite u zotua kuota shtesë prej 10.000 pelegrinë të fillojë sezonin e Haxhit 2016.

Numri i pelegrinëve Turqi në 2014-2015 sa më shumë si 59 200 pelegrinëve

Agjërimi Suneti

Nga
Shejh Abdul Azhim bin Abdullah el-Khalafi


Profeti salallahu alejhi ue selem ka qenë i mbrojtur të shpejtë në ditët në vijim:
a. Gjashtë ditë në Shevalit
Është transmetuar nga Ebu Ejub el-Ansari radi anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

من صام رمضان ثم أتبعه ستا من شوال كان كصيام الدهر.
"
Kushdo agjëruar Ramazani dhe pastaj pasohet nga agjërimi gjashtë ditë në Shevalit, atëherë ai është aq shpejt një vit. "[1]

b, c. Dita e Arafatit për ata që nuk e kryejnë haxhin dhe ditën e 'Ashures (ditën e dhjetë të Muharremit), dhe një ditë më parë (ditën e nëntë).
Është transmetuar nga Ebu Katade radi anhu, tha ai,

J سئل رسول الله عن صوم يوم عرفة, فقال: يكفر السنة الماضية والباقية. وسئل عن صوم يوم عاشوراء, فقال: يكفر السنة المضية.

"Profeti salallahu alejhi ue sel-lem është pyetur për agjërimin ditën e Arafatit, ai u përgjigj," mëkatet Ai i ka hequr mëkatet e vitit të kaluar dhe që do të vijë. "Ai e pyeti edhe për agjërimin ditën e 'Ashures, ai u përgjigj:" Ai ka hequr vjet sin më parë. "[2]

Nga Umm el-Fadl el-Harith bintu radi anhu se ka pasur disa njerëz që ishin aty pranë në kohë në Arafatit agjërimit në mosmarrëveshje rreth e-lAllahu alejhi ue selem në ditën e Arafatit. Ka disa prej tyre thonë se ai agjëroi dhe disa të tjerë thonë se ai nuk është agjërimi, atëherë të sallallahu alejhi Profetit alejhi ue selam mbajti një gotë qumësht, atëherë ai ishte në devenë e tij në 'Arafat, dhe ai e piu atë. [3]

Transmetuar gjithashtu nga Ebu Ghathfan bin Tharif el-muri, ai tha: "E kam dëgjuar Ibn Abbasi anhu ka thënë:" Kur Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem agjëroi' Ashures dhe ai mbrojti shokët e tij të shpejtë, ata thanë: "O i Dërguari i All-llahut, Kjo me të vërtetë është dita që është nderuar nga hebrenjtë dhe të krishterët. "Pastaj ai tha:" Mirë atëherë, në vitin e ardhshëm ne do të shpejtë në ditën e nëntë (tasu'a) Insha All-llahut. "Ibn 'Abbas ka thënë,' por jo deri në vitin e ardhshëm, e-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka vdekur. "[4]

d. Në shumicën e ditëve të agjërimit në muajin e Muharremit
Ebu Hurejre radiallahu anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

أفضل الصيام بعد رمضان شهر الله المحرم وأفضل الصلاة بعد الفريضة صلاة الليل.

"Më i miri i agjërimit pas muajit të agjërimit të Ramazanit është agjërimi në muajin e Allahut, Muharrem dhe më të mirë të lutjes pas namazeve obligative është namazi i natës." [5]

e. Në shumicën e ditëve të agjërimit në muajin Shaban
I 'Aisha radi anhu, ai tha: "Unë kurrë nuk kam parë e Profetit sal-lAllahu' alejhi ue sel-lem e përkryer me përjashtim të muajit gjatë të shpejtë të Ramazanit dhe unë kurrë nuk kam parë atë të agjëruar në një muaj më shumë se një muaji shaban." [6]

f. Hënën dhe të enjten
Transmetuar nga Usame bin Zejd radi anhu, ai tha: "Me të vërtetë Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem gjithmonë agjëronte të hënave dhe të enjteve, kur ai u pyet për këtë, ai u përgjigj:

إن أعمال العباد تعرض يوم الإثنين والخميس.

'Vërtet veprat janë ballafaquar shërbëtori (All-llahu) të hënave dhe të enjteve. "[7]

G. Agjërimi tri ditë të çdo muaji (Hijriyyah)
Nga 'Abdullah bin' Amr radi anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem tha:

صم من كل شهر ثلاثة أيام, فإن الحسنة بعشر أمثالها, وذلك مثل صيام الدهر.

'Fast tri ditët e tua të çdo muaji. Në të vërtetë veprat e mira që shpërblimi dhjetëfish, kështu që ai është si agjëruar tërë kohën. "[8]

Dhe disunnahkan për të bërë tri ditësh nga dita e trembëdhjetë, katërmbëdhjetë dhe pesëmbëdhjetë. Bazuar në historinë e Ebu Dherr radi anhu, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

يا أبا ذر, إذا صمت من الشهر ثلاثة أيام فصم ثلاثة عشرة وأربع عشرة وخمس عشرة.

"O Ebu Dherr, në qoftë se ju doni të agjërojë tri ditë e një muaj, atëherë agjërimi juaj në ditën e tridhjetë, katërmbëdhjetë dhe pesëmbëdhjetë." [9]

h. Ditë dhe pushim e tyre të përditshme shpejtë (agjërimi i Profetit Davud Alaihissallam)
Transmeton Abdullah bin Amr radi anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

أحب الصيام إلى الله صيام داود كان يصوم يوما ويفطر يوما.

"Agjërimi është më i dashur i Perëndisë është agjërimi i Profetit Davud, ai agjëronte një ditë dhe pushim ditën e tyre." [10]

i. Ditën e nëntë në muajin Dhul Hixhes
Transmetuar nga Hunaidah bin Khalid, nga gruaja e tij, nga shumica e grave të lem selam e sallallahu alejhi selam, ai tha: "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka agjëruar në ditën e nëntë të Dhul Hixhes, ditën e' Ashures, tri ditëve të çdo muaji, hënën e parë të një muaj dhe të enjten. "[11]

14. Ditët ishin të ndaluar të agjërimit për atë
a. Dy Hari Raya ('Eid al-Fitr dhe' Eid al-Adha)
Nga Ebu Ubejdes, një robi i liruar i Ibn Azhar, ai tha: "Unë festoj 'Id së bashku me' Umer ibn el-Kaththab radiallahu anhu, atëherë ai (Umeri) tha:" Kjo është një dy-ditor Profeti salallahu alejhi ue selem na ka ndaluar të agjërojë të saj, ditën ku ju prish agjërimin dhe ditë të tjera, një ditë ku ju hani kafshët tuaja kurban ". [12]

b. Ditë Tasyriq *
Nga Ebu Murrah, një robi i liruar i Umm Hani ', se ai ishte me të' Abdullah bin 'Amr radi anhu erdhi për të parë' Amr ibn el-`As, atëherë ai të shërbejë ushqim për ata të dy, duke thënë: "Hani!" Ai u përgjigj: " Unë jam agjërueshëm. "'Amr ka thënë:" Hani, në fakt kjo është dita që e-lAllahu alejhi ue sel-lem na ka urdhëruar për të thyer agjërimin tonë dhe të ndalojnë. "Maliku ka thënë:" Ishte dita Tasyriq. "[13]

Dhe transmetuar nga Aishes dhe Ibn 'Umar radi anhum, ata të dy thanë: "Nuk lejohet të agjërojnë në ditët tasyriq, me përjashtim të atyre që nuk do të marrë kafshët kurban (në Mina kur pelegrinazhit)." [14]

c. Agjërimi të premten vetëm
Është transmetuar nga Ebu Hurejra, ai tha: "kam dëgjuar të Dërguarin Shallahu alejhi ue selem ka thënë:

لا تصومن أحدكم يوم الجمعة إلا يوما قبله أو بعده.

"Le të mos njërin prej jush agjërimit të premten, por ai agjëronte një ditë para ose pas." [15]

d. Agjërimi të shtunën vetëm
Bazuar në historinë e 'Abdullah ibn es-Sulejmi Busr radiallahu anhu, nga motra e tij, esh-Shamma radi anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu' alejhi ue natyra ka thënë:

لا تصوموا يوم السبت إلا فيما افترض عليكم, و إن لم يجد أحدكم إلا لحاء عنب أو عود شجرة فليمضغها.

"Mos agjëroni të shtunave, përveç se ka qenë obligim për ju. Nëse një prej jush nuk do të marrë (ushqim për të thyer), përveç lëkurat e rrushit apo një degë peme, atëherë le ta bëj atë. "[16]

e. Gjysma e dytë e muajit Shaban për ata që nuk e kanë zakon të agjërimit
Është transmetuar nga Ebu Hurejra radi anhu se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

إذا انتصف شعبان فلا تصوموا.

"Nëse ajo ka deri në mes të muajit Shaban, atëherë ju nuk duhet të agjërojë." [17]

Po ashtu nga Ebu Hurejra radi anhu, transmeton se Profeti sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

لا يتقدمن أحدكم رمضان بصوم يوم أو يومين إلا أن يكون رجل كان يصوم صومه فليصم ذلك اليوم.

"A kurrë nuk njërin prej jush përpara Ramazanit duke agjëruar një ose dy ditë më parë, përveç nëse personi është duke punuar në një praktikë të përbashkët të agjërimit, le të agjërojë në atë ditë." [18]

f. Agjërimi në ditën e dyshimit
Nga 'Ammar radiallahu anhu, ai tha: "Kushdo që agjëron në mjetet e dyshimtë që ai i është bindur Abul Qasim (të sallallahu alejhi Profetit alejhi ue selam)." [19]

G. Agjërimi përgjithmonë, edhe pse ajo nuk e bëri të shpejtë në ditët e ndaluar të shpejtë.
Transmeton 'Abdullah bin' Amr radi anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

يا عبد الله بن عمرو! إنك لتصوم الدهر وتقوم الليل, وإنك إذا فعلت ذلك هجمت له العين ونهكت, لا صام من صام الأبد.

"O 'Abdullah bin Amr, e vërtetë që është gjithmonë i shpejtë gjatë ditës (përgjithmonë) dhe për të marrë deri në natën. Nëse ju vazhdoni të bëni këtë, atëherë ju keni bërë sytë tuaj janë fundosur dhe torturuar veten. Ka agjërim për atë që agjëron përgjithmonë. "[20]

Gjithashtu Transmetohet nga Ebu Katade, se atje ishte një njeri erdhi tek Profeti salallahu alejhi ue sel-lem si ai pyeti: "O i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selam si mendoni ju shpejt?" Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem i mërzitur për të dëgjuar ato fjalë dhe kur' Umeri e pa këtë, ai tha: "Ne kemi kënaqësinë e Allahut si Zoti ynë, Islamin si fenë tonë, dhe Muhamedi si Profeti ynë. Ne kërkojmë strehim tek Allahu nga zemërim dhe me tërbim të Dërguarit të Tij të Tij. "Ai e mbajti përsëritur këto fjalë lem selam e sallallahu alejhi selam ndaluar zemëruar, atëherë ai e pyeti:" O i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem ajo që për agjëruesit përgjithmonë? " Ai tha:

لا صام ولا أفطر.

"Ai nuk është i shpejtë dhe nuk e prish agjërimin." [21]

15. Ndalimi i agjërimit për grua nëse burri i saj ka (në shtëpi), përveç me leje
Bazuar në historinë e Ebu Hurejres radi anhu, ai tha se e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

لا تصم المرأة وبعلها شاهد إلا بإذنه.

"Nuk lejohet të shpejtë në një grua kur burri i saj në shtëpi, përveç me lejen e tij." [22]

[Kopjuar nga libri El-Wajiiz FII Fiqhis Suneh uel Kitaabil Aziiz, Autor Shejkh Abdul Azhim bin Badawai el-Khalafi, Issue Indonesia Guide Fikh Complete, Përkthyes Ekipi Tashfiyah LIPIA - Jakarta, Botues Ibn Kethiri, Shtypur në Ramazan 1428 - Shtator 2007M]

VIRTYTI Haxhi dhe Umre


Nga
Shejh Abdul Azhim bin Abdullah el-Khalafi


Ebu Hurejre radiallahu anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umren për Umre është një mëkat në mes tyre, dhe Haxhi Mabrur asnjë shpërblim për atë përveç Qiell." [1]

Anhu, se Pejgamberi sal-lAllahu 'Ibn Mesudi radiallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah mes haxh dhe umre për të dy mëkatin mohoj dhe varfëria, si dhe ventilator zjarri largon papastërtitë (ndryshk) hekuri, ari dhe argjendi, dhe nuk ka shpërblim për haxh Mabrur por xhenet." [2]

Nga Ebu Hurejra, ai tha: "E kam dëgjuar të lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

"Kush bën haxhin sinqerisht për Allahun e Gjithëfuqishëm pa mizor dhe kefasiqan, pastaj ai u kthye pa mëkat, si kur ai ka lindur nga nëna e tij." [3]

Anhu Ibn Umeri Radi ', e-lAllahu' alejhi ue sel-lem, ka thënë ai:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Njerëzit që luftojnë në rrugën e Allahut dhe njerëzit që shkojnë për haxh dhe umre, është delegati i Perëndisë. (kur) Perëndia thirri, ata përmbushin thirrjen e tij. Dhe (kur) e pyetën duke grant Perëndia (kërkesën e tyre). "[4]

Së bashku Haxhi umren është Detyrimet Kryer një herë në jetë, për çdo musliman, baligh, inteligjente, Lirisë dhe në gjendje

Fjala e Allahut:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Në të vërtetë, shtëpia ishte ndërtuar për herë të parë për (vendin e adhurimit) është njeriu i cili ishte në Bakkah Baitullah (Mekë), e bekuar dhe udhërrëfyese për mbarë njerëzimin. Atë ka shenja se e vërtetë, (ndër të tjera) Stacioni i Abrahamit; kushdo që hyri në atë burra-kështu (Baitullah s) ai ishte i sigurt; bëni Haxhi është një detyrë e njeriut të Perëndisë, që është (për) njerëz të cilët mund të udhëtojnë në Shtëpinë. . Kushdo që mohojnë (obligimet e Haxhit), All-llahu Mahakaya (nuk kanë nevojë për asgjë) të botëve "[Ali 'Imran: 96-97]

Nga Ebu Hurejra, tha ai, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem duke predikuar në mesin tonë, ai tha:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Është obligim për pelegrinazh tuaj, pastaj të paguajë varfër (haxhin)." Pra, ka një thënie: "A për çdo vit, oi Dërguari i Allahut?" Pastaj ai ishte i heshtur derisa personi është për të thënë atë tri herë, atëherë Pejgamberi sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë: "Nëse unë them po, pa dyshim do të bëhet një detyrim dhe ju me siguri nuk do të jetë në gjendje të (bëjnë këtë)." Pastaj ai tha: "Lërmë mua si unë ju lejojnë. Me siguri që shfaroste popullin para jush është një shumë për të kërkuar dhe shumë dakord me Profetin e tyre. Nëse unë urdhëroi diçka për ju, pastaj të kryejë tuaj sa më shumë si ju. Dhe në qoftë se unë ndalojnë diçka, atëherë largohen. "[5]

Ibn Umeri radi anhu, tha ai, "i-lAllahu alejhi ue selem ka thënë:

بني الإسلام على خمس: شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: (1) testament se nuk ka zot tjetër ka të drejtë të diibadahi saktë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut, (2) e falin namazin, (3) japin zeqatin, (4) pelegrinazhi në Shtëpinë, dhe ( 5) Agjërimi i Ramazanit. "[6]

Nga Ibn Abbasi anhu, tha ai, "I Dërguari sal-lAllahu 'alejhi ue sel-lem ka thënë:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Është një pelegrinazh që ne të argëtohen me të. Ata që nuk kanë hadyu (sakrificë kafshëve), atëherë ai duhet të bertahallul në përgjithësi, sepse pelegrinazhi ka ardhur në Haxh deri në Ditën e Gjykimit. "[7]

I Shabi bin Ma'bad, ai tha: "Unë shkova për të parë 'Umerin, dhe pastaj i thashë:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"O komandant i besimtarëve, në fakt unë kam konvertuar në Islam, dhe unë jam i sigurt se unë jam pelegrinazhin tashmë të detyrueshme dhe umren, atëherë kam filluar të punojë në të dy bini përmbys para tyre." Pastaj ai tha: "Ju keni merr udhëzimet e saj për të zbatuar Sunetin e Pejgamberit tuaj." "[8]

[Kopjuar nga libri El-Wajiiz FII Fiqhis Suneh uel Kitaabil Aziiz, Autor Shejkh Abdul Azhim bin Badawai el-Khalafi, Issue Indonesia Guide Fikh Complete, Përkthyes Ekipi Tashfiyah LIPIA - Jakarta, Botues Ibn Kethiri, Shtypur në Ramazan 1428 - Shtator 2007M]

No comments:

Post a Comment