!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 2, 2015

Asean Economische Gemeenschap, of het is klaar om te concurreren met China en India?

Asean Economische Gemeenschap, of het is klaar om te concurreren met China en India?

Werknemers in Indonesië zal de concurrentie van andere werknemers in Zuidoost-Azië worden geconfronteerd.
De concurrentie op de arbeidsmarkt zal toenemen in de richting van de uitvoering van de Asean vrije markt tegen het einde van 2015.
Dit is van invloed op veel mensen, vooral de werknemers die in de sector specifieke expertise.
Hier zijn vijf dingen die je moet weten en anticipatie in het gezicht van de vrije markt in Zuidoost-Azië bekend als de Asean Economische Gemeenschap (AEC).
Wat de ASEAN Economische Gemeenschap?
Meer dan een decennium geleden, de ASEAN-leiders overeengekomen om een ​​interne markt in Zuidoost-Azië te vestigen in eind 2015.
Dit wordt gedaan om het concurrentievermogen van de ASEAN te verhogen evenals China en India kunnen concurreren om buitenlandse investeringen aan te trekken. Buitenlandse investeringen in de regio is nodig om de werkgelegenheid te stimuleren en verbeteren van het welzijn.
De oprichting van een interne markt, die wordt aangeduid als de Asean Economische Gemeenschap (AEC) Dit stelt het land om goederen en diensten gemakkelijk te verkopen in andere landen in Zuidoost-Azië, zodat de concurrentie hevig zal zijn.
Hoe werkt het voor u?
Verschillende beroepen, zoals medisch personeel kan worden opgevuld door buitenlandse werknemers in 2015.
Asean Economische Gemeenschap is niet alleen open de stroom van goederen of diensten, maar ook de arbeidsmarkt professionals, zoals artsen, advocaten, accountants en anderen.
Speciale medewerkers minister van Manpower en transmigratie, Dita Indah Sari, vertelde de BBC uit te leggen dat de MEA vereist de afschaffing van regels die de werving van buitenlandse arbeidskrachten hebben geteisterd.
"Beperkingen, vooral in de arbeidssector professionals, worden aangemoedigd om te worden geëlimineerd," zei hij.
"Dus in wezen, zal MEA meer mogelijkheden voor buitenlandse werknemers aan een verscheidenheid van functies en beroepen in Indonesië werden gesloten of minimale vreemde mogendheid te vullen."
Is Indonesische arbeiders kunnen concurreren met andere Zuidoost-Aziatische landen?
Een aantal leiders van beroepsverenigingen toegegeven vrij optimistisch dat de geschoolde arbeidskrachten in Indonesië is zeer concurrerend.
Voorzitter van de Indonesische advocaten Association, Otto Hasibuan, bijvoorbeeld, zegt dat de trend is het gebruik van buitenlandse advocaten in Indonesië eigenlijk afgenomen.
Oke posities geopend, de sector uitgebreid, maar de eisen zijn aangescherpt. Dus open source niet open is, gratis niet vrij oorsprong.
Dita Indah Sari
"De advocaten van ons, vooral jongeren, is heel superieur. Gedurende deze tijd dat we alleen taalbarrières. Maar nu veel van onze leden die in het buitenland studeren," zei hij.
In de boekhoudkundige sector, voorzitter van de Indonesische Institute of Certified Public Accountants, Tarko Sunaryo, geeft toe dat er een punt van zorg, omdat veel jonge werknemers die zich niet bewust zijn van de steeds hevige concurrentie zijn geweest.
"In aanvulling op het gebrek aan Engels taalvaardigheid, de bereidheid ze zijn ook erg afhankelijk van de geestelijke. Velen zijn nog niet klaar toen ze concurreren met buitenlandse accountants."
Hoe Indonesië om te anticiperen op de stroom van buitenlandse arbeidskrachten?
Speciale medewerkers minister van Manpower en transmigratie, Dita Indah Sari, hoeft staten niet willen "bedrogen" en beweerde een strategie in het gezicht van de vrije arbeidsmarkt te hebben voorbereid.
"Okay posities geopend, de sector uitgebreid, maar de eisen zijn aangescherpt. Dus open source niet is geopend, onafhankelijk van de oorsprong is niet vrij," zei hij.
"We willen niet dat de lokale arbeidskrachten zijn eigenlijk gekwalificeerd en in staat is, maar omdat er buitenlandse werknemers worden verplaatst.
Een aantal gedefinieerde termen zoals de betaling van de Indonesische taal en certificeringen gerelateerde professionele instellingen in het land.
Labor vraag voorafgaand aan de MEA hoger zal zijn, aldus de ILO.
Wat zijn de voordelen MEA voor de landen van Zuidoost-Azië?
Recent onderzoek van het World Arbeidsorganisatie of ILO noemt de opening van de arbeidsmarkten om grote voordelen opleveren.
Naast de mogelijkheid om miljoenen nieuwe banen te creëren, kunnen deze regelingen ook het verbeteren van het welzijn van de 600 miljoen mensen in Zuidoost-Azië.
In 2015, de ILO bepaalt dat de vraag naar professionele medewerkers zal toenemen met 41% of ongeveer 14 miljoen.
Terwijl de vraag naar arbeid de middenklasse zal worden tot 22% of 38 miljoen, terwijl de beroepsbevolking steeg met 24% een laag niveau, of 12 miljoen.
Maar het rapport voorspelt dat veel bedrijven minder geschoolde werknemers of zelfs valse arbeidsbemiddeling als gevolg van een gebrek aan opleiding en beroepsonderwijs vindt.

KANSEN, uitdagingen en risico voor een Economische Gemeenschap Indonesië met ASEAN

Geschreven door: Arya Baskoro (Associate Onderzoeker)


Ben je klaar om de concurrentie in 2015 worden geconfronteerd? We moeten bereid zijn om hevige concurrentie in 2015. Indonesië en andere landen in de regio Zuidoost-Azië zal een geïntegreerde regio, die bekend staat als de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) vormen. MEA is een vorm van realisatie van het uiteindelijke doel van de economische integratie in Zuidoost-Azië.

Er zijn vier dingen die de aandacht van de AEC in 2015 die kan worden gebruikt als een goede dynamiek Indonesië zal zijn. Ten eerste zal landen in Zuidoost-Azië gebruikt als regio eengemaakte markt en productie-apparaat. Met de oprichting van de eenheid van de markt en productie-apparaat zal de stroom van goederen, diensten, investeringen, grote hoeveelheden kapitaal en geschoolde arbeidskrachten wordt geen belemmering van het ene land naar andere landen in Zuidoost-Azië.

Ten tweede zal de MEA worden gevormd als een economische regio met een hoge mate van concurrentie die een beleid dat het mededingingsbeleid, consumentenbescherming, Intellectual Property Rights (IPR), belastingen, en E-Commerce omvat vereist. Zo kan het een klimaat van eerlijke concurrentie; er is de bescherming in de vorm van een netwerk systeem van bescherming van de consument agentschappen; voorkomen dat schending van het auteursrecht; het creëren van een transport netwerk dat is efficiënt, veilig en geïntegreerd; elimineren van de dubbele belasting systeem, en; handelsverkeer uit te breiden met een online-gebaseerde elektronische media.

Ten derde zal de MEA dienen als de regio heeft rechtvaardige economische ontwikkeling, met voorrang voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Concurrentievermogen en de dynamiek van het MKB zal worden versterkt door hun toegang tot de meest recente informatie, de marktomstandigheden, de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen te vergemakkelijken op het gebied van capaciteitsopbouw, financiën en technologie.

Ten vierde wordt de MEA volledig geïntegreerd om de mondiale economie. Door het bouwen van een systeem om de coördinatie van de lidstaten te verbeteren. Daarnaast zal er een grotere deelname van de landen in Zuidoost-Azië in de wereldwijde supply chain door middel pengembangkan pakket van technische bijstand aan landen minder ontwikkelde ASEAN-leden. Dit wordt gedaan om het verbeteren van het vermogen van de industrie en de productiviteit zodat niet alleen hun deelname aan een regionale schaal te vergroten, maar leidde ook het initiatief om wereldwijd geïntegreerde.

Op basis van de ASEAN Economische Blueprint, MEA wordt zeer noodzakelijk om de kloof tussen de ASEAN-landen in termen van economische groei te minimaliseren door de toenemende afhankelijkheid van de leden daarin. MEA het concept van de meta-onderdaan in de voedselvoorzieningsketen kunnen ontwikkelen en produceren van een enkel blok trading die kan omgaan en onderhandelen met de exporteurs en importeurs van niet-ASEAN.

Indonesië alleen zal MEA een goede kans, want van handelsbelemmeringen zal de neiging te verminderen zelfs onbestaande zijn. Dit resulteert in toegenomen export, wat weer BBP Indonesië zal toenemen. Aan de andere kant, lijkt een nieuwe uitdaging voor Indonesië in de vorm van grondstoffen verhandeld homogeniteit problemen, bijvoorbeeld voor agrarische grondstoffen, rubber, hout, textiel en elektronica (Santoso 2008). In dit geval zal het risico van de concurrentie ontstaan ​​met het aantal geïmporteerde goederen zal in grote hoeveelheden naar Indonesië die een bedreiging vormen voor de lokale industrie te concurreren met buitenlandse producten van een veel hogere kwaliteit stromen. Dit op zijn beurt zal het tekort op de handelsbalans van de staat Indonesië alleen verhogen.

Op de investering kant, kan deze voorwaarde een klimaat dat de toetreding van buitenlandse directe investeringen (FDI), die de economische groei kunnen stimuleren door de ontwikkeling van de technologie, het scheppen van werkgelegenheid, human resource gemakkelijker toegang ontwikkeling (menselijk kapitaal) en op de wereldmarkt ondersteunt. Toch kunnen deze voorwaarden risico uitbuiting brengen. Indonesië heeft nog steeds een niveau van regelgeving die is minder dwingend dat grootschalige daad van uitbuiting in de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen door buitenlandse bedrijven kunnen veroorzaken in Indonesië het land met de overvloedige natuurlijke hulpbronnen in vergelijking met andere landen. Er is een mogelijkheid ook uitbuiting door buitenlandse bedrijven kan het ecosysteem in Indonesië schade, terwijl de regulering van de investeringen in Indonesië niet sterk genoeg om de natuurlijke omstandigheden waaronder de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen die houden is geweest.

Vanuit het oogpunt van de werkgelegenheid, is er een enorme kans voor werkzoekenden als het veel van de beschikbare banen kan worden met de verschillende behoeften van haar diverse lidmaatschap. Daarnaast, de toegang tot het buitenland te gaan om het werk gemakkelijker te vinden zelfs zou kunnen zijn zonder bijzondere obstakels. MEA ook een goede gelegenheid voor ondernemers om de beste werknemers te vinden in overeenstemming met de gewenste criteria. In dit geval kan het risico van ketenagakarejaan Indonesië brengen. Op het gebied van onderwijs en productiviteit Indonesië is nog steeds niet in staat om te concurreren met arbeiders uit Maleisië, Singapore en Thailand, alsmede de industriële basis voor Indonesië alleen al maakt Indonesië op de vierde plaats in de ASEAN (Republika Online, 2013).

Met de aanwezigheid van deze MEA evenement, Indonesië heeft de mogelijkheid om te profiteren van schaalvoordelen in het land als uitvalsbasis gewin. Echter, Indonesië heeft nog vele uitdagingen en risico's die zouden ontstaan ​​wanneer de MEA is geïmplementeerd. Derhalve is de professionele risico verwachting gevoeliger voor de schommelingen die zich voordoen om nieuwe risico's adequaat te anticiperen. Daarnaast wordt een gelikte samenwerking tussen de overheden en het bedrijfsleven nodig, zowel fysieke infrastructuur en sociale (wetten en beleid) moet worden aangepakt, evenals de behoefte aan meer capaciteit en het concurrentievermogen van de beroepsbevolking en de bedrijven in Indonesië. Laat je niet Indonesië alleen een toeschouwer in zijn eigen land in 2015.

Definitie en kenmerken van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC)
Heldin Rahayu 7 Reacties Asean, organisaties
Definitie en kenmerken van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC). MEA is een vorm van economische integratie van de ASEAN in termen van het systeem perdagaangan vrij tussen landen ASEAN. Indonesië en negen andere ASEAN-landen hebben overeenstemming ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) of de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) is overeengekomen.

Definitie en kenmerken van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC)
Definitie en kenmerken van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC)

Op de top in Kuala Lumpur in december 1997 besloot de ASEAN-leiders om ASEAN te transformeren in een regio die is stabiel, welvarend en zeer concurrerend met rechtvaardige economische ontwikkeling en het verminderen van armoede en sociaal-economische ongelijkheid (ASEAN Vision 2020).

Op de top in Bali in oktober 2003, de ASEAN-leiders verklaard dat de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) het doel van de regionale economische integratie zal in 2020, de ASEAN-Veiligheidsraad Gemeenschap en de ASEAN Socio-Cultural Community twee onlosmakelijk met elkaar verbonden pijlers van de ASEAN Gemeenschap. Alle partijen wordt verwacht dat zij werken zijn sterk in de bouw van de ASEAN Gemeenschap in 2020.


Verder Meeting ASEAN-ministers van Economische Zaken gehouden in augustus 2006 in Kuala Lumpur, Maleisië, ingestemd met de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) vooraf met duidelijke doelstellingen en tijdschema's voor de uitvoering.

Bij de ASEAN-top 12 in januari 2007, de leiders herhaalden hun sterke betrokkenheid bij de totstandkoming van de ASEAN Gemeenschap te versnellen in 2015 in de ASEAN-Visie 2020 en de ASEAN Concord II voorgesteld, en ondertekende de Verklaring van Cebu op de versnelling van de oprichting van een ASEAN Gemeenschap in 2015. In Met name de leiders ingestemd met de oprichting van de ASEAN Economische Gemeenschap te versnellen in 2015 en de ASEAN te veranderen in een regio met de vrije handel van goederen, diensten, investeringen, geschoolde arbeidskrachten, en vrijer verkeer van kapitaal.

En de karakteristieke element van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC)
ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) is een realisatie van het uiteindelijke doel van de economische integratie in Vision 2020 aangenomen, die gebaseerd is op de convergentie van de belangen van de lidstaten van de ASEAN te verdiepen en verbreden van de economische integratie door middel van bestaande en nieuwe initiatieven met een duidelijke tijdslimiet. bij het vaststellen van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC), moet ASEAN handelen in overeenstemming met de beginselen van een open, naar buiten gericht, inclusieve en marktgerichte economie in overeenstemming met de multilaterale regels en de naleving van het systeem voor de naleving en de daadwerkelijke uitvoering van het streven naar een op regels gebaseerde economie.

ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) zal de ASEAN te vestigen als een interne markt en productie basis voor de ASEAN een meer dynamische en concurrerende de mechanismen en maatregelen om de uitvoering van de bestaande en nieuwe economische initiatieven te versterken maken; versnellen de regionale integratie in de prioritaire sectoren; het vergemakkelijken van de beweging van het bedrijfsleven, geschoolde arbeidskrachten en talenten; en versterking van de institutionele mechanismen van de ASEAN. Als eerste stap naar de ASEAN Economische Gemeenschap te realiseren,

Tegelijkertijd zal de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) de ontwikkeling kloof aan te pakken en te versnellen van de integratie van de landen van Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam door het initiatief voor de ASEAN-integratie en andere regionale initiatieven.
De samenwerking vormen zijn:
Human resource ontwikkeling en capaciteitsopbouw;
Erkenning van beroepskwalificaties;
Nauwer overleg over macro-economische en financieel beleid;
Handel financiering van de maatregelen;
Verbetering van de infrastructuur
De ontwikkeling van elektronische transacties via e-ASEAN;
De integratie van de industrie in de hele regio om de regionale bronnen te bevorderen;
Verhoging van de betrokkenheid van de private sector naar de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC) vast te stellen.
Belang van de buitenlandse handel van de ASEAN en de noodzaak van de ASEAN Gemeenschap als geheel om te blijven kijken uit,
De belangrijkste kenmerken van de ASEAN Economische Gemeenschap (AEC):
Interne markt en de productie-apparaat,
Concurrerende economische regio,
Regio rechtvaardige economische ontwikkeling
Regio volledig geïntegreerd in de wereldeconomie.
Deze eigenschappen zijn gerelateerd aan elkaar sterk. Door de integratie van elementen die nodig zijn van elk kenmerk en moet zorgen voor consistentie en samenhang van de elementen, alsmede de uitvoering van passende en onderling te coördineren tussen de betrokken partijen.

Met betrekking tot de interne markt Definition gebaseerde productie


Met betrekking tot de interne markt Definition op basis van de productie. Een interne markt en productie basis ASEAN bestaat uit vijf belangrijke elementen die van invloed zijn terhadao ASEAN Economische Gemeenschap (AEC):
Met betrekking tot de interne markt Definition gebaseerde productie

1. Verkeer goederenstroom
Goederenverkeer. Vrije verkeer van goederen is een van de belangrijkste middelen die het voorwerp van een interne markt en productie-apparaat te bereiken. Door de ASEAN Free Trade Area (AFTA), heeft de ASEAN aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het elimineren van de tarieven. Toch zal het goederenvervoer niet alleen nultarief, maar bij de eliminatie van niet-tarifaire belemmeringen en vereisen. Daarnaast is het grootste deel van anderen dat de goederenstroom zal vergemakkelijken onafhankelijk faciliteren maatregelen andere beroepen, zoals de integratie van douaneprocedures, vormt een knooppunt ASEAN Single Window, continu verbeteren van tarieven Common Effective preferentiële (CEPT) Reglement van Origin als Tata operationele goedkeuring weg, en de harmonisatie van normen en procedures voldoen.

2. De vrijheid van de huidige dienst
De vrije stroom van de handel in diensten is een belangrijk element in het realiseren van Economie ASEAN Gemeenschap, waar er geen beperkingen voor de dienstverlener in het leveren van diensten en bij het vaststellen van bedrijven over de nationale grenzen in de ASEAN-landen, sommige diensten sectoren, zoals financiële diensten en luchtvervoer wordt gedaan respectievelijk instanties van Ministers.

3. Flow-belegging
Een investering regime dat is gratis en open is de sleutel tot verbetering van het concurrentievermogen van de ASEAN in het aantrekken van directe buitenlandse investeringen en investeringen tussen de ASEAN-landen. Continue instroom en nieuwe investeringen te bevorderen en de dynamische ontwikkeling van de ASEAN-economieën.

4. Flow vrijer hoofdstad
Versterken Capital Market Development ASEA. Bereiken voor een grotere harmonisatie in de normen van de kapitaalmarkt in de ASEAN in gebieden die regels schuld, openbaarmaking eisen en voorwaarden, alsmede de verdeling Versoepeling regels bieden zijn met elkaar verbonden.

5. Vrijheid stroom van geschoolde arbeidskrachten / Geschoolde
De vrije stroom van geschoolde arbeidskrachten / Geschoolde. Het mogelijk maakt om de ingang van het verkeer van natuurlijke personen die betrokken zijn bij de handel in goederen, diensten en investeringen te vergemakkelijken, in overeenstemming met de toepasselijke bepalingen van het land van bestemming, de ASEAN te werken in overeenstemming met hun respectieve vaardigheden.

No comments:

Post a Comment