!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 2, 2015

ASEAN ekonomske zajednice, da li je spreman da se natječu s Kinom i Indijom?

ASEAN ekonomske zajednice, da li je spreman da se natječu s Kinom i Indijom?

Radnici u Indoneziji će se suočiti s konkurencijom drugih radnika u jugoistočnoj Aziji.
Konkurencija na tržištu rada će se povećati prema provedbi ASEAN slobodnog tržišta do kraja 2015. godine.
To će utjecati na mnoge ljude, posebno radnika koji obavljaju specifične ekspertize sektora.
Evo pet stvari koje trebate znati i predviđanje u lice slobodnom tržištu u jugoistočnoj Aziji poznat kao ASEAN ekonomske zajednice (AEC).
Što ASEAN ekonomske zajednice?
Više od deset godina, ASEAN čelnici dogovorili uspostavu jedinstvenog tržišta u jugoistočnoj Aziji krajem 2015.
To je učinjeno kako bi se povećala konkurentnost ASEAN, kao i Kina i Indija bi mogla konkurirati za privlačenje stranih investicija. Strana ulaganja u regiji je potrebno potaknuti zapošljavanje i poboljšati blagostanje.
Uspostava jedinstvenog tržišta koje je nazvao ASEAN ekonomska zajednica (AEC) To će omogućiti zemlji da prodaju robu i usluge lako u drugim zemljama diljem jugoistočne Azije, tako će konkurencija biti intenzivna.
Kako to utječe na vas?
Razne zanimanja poput medicinskog osoblja može biti ispunjena od strane stranih radnika u 2015. godini.
ASEAN ekonomska zajednica ne samo da se otvori protok robe i usluga, ali i tržište rada stručnjaka, kao što su liječnici, odvjetnici, računovođe, i drugima.
Posebna osoblja Ministar Manpower i Seoba, Dita Indah Sari, izjavio je za BBC objašnjavajući da je MEA zahtijeva uklanjanje pravila koje su mučile zapošljavanje stranih radnika.
"Ograničenja, osobito u profesionalce sektora rada, su ohrabreni da se eliminira", rekao je on.
"Dakle, u suštini, MEA će biti više mogućnosti za strani radnici ispuniti različite pozicije i zanimanja u Indoneziji su zatvorena ili minimalno stranih snaga."
Je Indonezijski radnici mogu natjecati s drugim zemljama jugoistočne Azije?
Brojni čelnici strukovnih udruga priznala je vrlo optimističan da je vješt radne snage u Indoneziji je vrlo konkurentna.
Predsjednik indonezijskih Odvjetnici Udruge, Otto Hasibuan, primjerice, kaže da se taj trend je korištenje stranih odvjetnika u Indoneziji zapravo smanjio.
Ok pozicije otvori, sektor širi, ali zahtjevi su stroži. Dakle, open source nije otvoren, slobodan nije besplatan podrijetla.
Dita Indah Sari
"Odvjetnici nas, osobito mladi, vrlo je superiorniji. Za to vrijeme mi smo samo jezične barijere. Ali sada je puno naših članova koji studiraju u inozemstvu", rekao je on.
U obračunskom sektoru, predsjednik Indonezije Instituta za ovjereni javni računovođa, Tarko Sunaryo, priznaje da je zabrinutost zbog mnogih mladih radnika koji nisu bili svjesni sve žestoke konkurencije.
"Osim nedostatka znanjem engleskog jezika, spremnost oni su također vrlo ovisne o mentalno. Mnogi nisu spremni kad se natječu sa stranim računovođe."
Kako Indonezija predvidjeti tijek inozemne radne snage?
Posebna osoblja Ministar Manpower i Seoba, Dita Indah Sari, države ne žele "varao" i tvrdili da su pripremili strategiju u lice slobodnom tržištu rada.
"Ok pozicije otvori, sektor širi, ali zahtjevi su stroži. Tako open source nije otvoren, neovisno o podrijetlu nije slobodan", rekao je on.
"Mi ne želimo lokalna radna snaga zapravo kvalificirani i sposobni, ali zato postoje strani radnici biti raseljeno.
Niz definiranim terminima, kao što su plaćanje indonezijskog jezika i certifikate vezane stručnih institucija u zemlji.
Rada potražnje uoči MEA će biti veći, rekao je ILO.
Koje su prednosti MEA za zemlje jugoistočne Azije?
Nedavna istraživanja iz Svjetske organizacije rada, ili MOR spominje otvaranje tržišta rada donijeti velike prednosti.
Osim što u mogućnosti to stvoriti milijune novih radnih mjesta, ove sheme može poboljšati dobrobit 600 milijuna ljudi koji žive u jugoistočnoj Aziji.
U 2015., ILO navodi da je potražnja za profesionalne radne snage će se povećati za 41%, ili oko 14 milijuna.
Dok je potražnja za radne srednje klase će biti do 22% ili 38 milijuna, a radna snaga povećana za 24% niskoj razini, odnosno 12 milijuna kuna.
No, izvješće predviđa da mnoge tvrtke će se naći manje kvalificiranih zaposlenika ili čak lažno plasman posao zbog nedostatka obuke i stručnog obrazovanja.

Mogućnosti, izazove i rizik za BILO ekonomske zajednice Indonezija s ASEAN

Autor: Arya Baskoro (suradnik Istraživač)


Jeste li spremni suočiti natjecanje u 2015. godini? Trebamo biti spremni suočiti jaku konkurenciju u 2015. Indonezija i drugim zemljama u jugoistočnoj Aziji regije će formirati integrirani regiju, poznatu kao ASEAN ekonomske zajednice (AEC). MEA je oblik ostvarivanja krajnji cilj gospodarske integracije u jugoistočnoj Aziji.

Postoje četiri stvari koje će biti u fokusu AEC 2015 koji se može koristiti kao dobar zamah za Indoneziju. Prvo, zemlje u jugoistočnoj Aziji će se kao regija jedinstvenog tržišta i proizvodne baze. Uz stvaranje jedinstva tržišta i izrada baza će protok roba, usluga, investicija, velike količine kapitala i vješti rada postaje nema zapreka iz jedne zemlje u drugim zemljama u jugoistočnoj Aziji.

Drugo, MEA formirat će se kao ekonomski regije s visokom razinom konkurencije, što zahtijeva politiku koja uključuje politiku tržišnog natjecanja, zaštite potrošača, prava intelektualnog vlasništva (IPR), oporezivanje, i e-commerce. Dakle, to može stvoriti klimu poštenog natjecanja; je zaštita u obliku mrežnog sustava agencija za zaštitu potrošača; spriječiti kršenje autorskih prava; stvarajući prometne mreže koji je učinkovit, siguran i integrirani; uklanjanju dvostrukog oporezivanja sustav, i; povećati trgovinu s online-based elektronske medije.

Treće, MEA će poslužiti kao regija ima pravednog ekonomskog razvoja, s prioritetom na mala i srednja poduzeća (MSP). Konkurentnost i dinamičnost MSP će se povećati olakšavajući im pristup najnovijim informacijama, tržišnim uvjetima, razvoj ljudskih resursa u smislu izgradnje kapaciteta, financija i tehnologije.

Četvrto, MEA će biti potpuno integrirane u globalnu ekonomiju. Izgradnjom sustava za poboljšanje koordinacije država članica. Osim toga, tu će se povećati sudjelovanje zemlje u jugoistočnoj Aziji u globalnom opskrbnom lancu kroz pengembangkan paketa tehničke pomoći zemljama u manje razvijene članice ASEAN. To je učinjeno kako bi se poboljšala sposobnost industrije i produktivnosti, tako da ne samo da povećaju svoje sudjelovanje na regionalnoj razini, ali i vodio inicijativu za globalno integrirane.

Na temelju ASEAN gospodarskog projektirati, MEA postaje vrlo potrebno kako bi se smanjila jaz između zemalja ASEAN u smislu gospodarskog rasta povećanjem ovisnost članova njemu. MEA mogu razviti koncept meta-nacionalnog u lancu opskrbe hranom, i proizvesti jedan trgovinski blok koji može nositi i pregovarati s izvoznika i uvoznika ne-ASEAN.

Za samo u Indoneziji, MEA će biti dobra prilika zbog trgovinskih barijera imaju tendenciju da će se smanjiti čak i nepostojećim. To će rezultirati u povećanju izvoza, što će povećati Indoneziji BDP. S druge strane, čini se novi izazov za Indonezije u obliku roba kojima se trguje homogenosti probleme, primjerice za poljoprivrednih proizvoda, gume, proizvodi od drveta, tekstila, elektronike i (Santoso 2008. godine). U tom slučaju rizik od natjecanja će se pojaviti s brojem uvezene robe će teći u velikim količinama u Indoneziji koji će ugroziti domaće industrije da se natječu sa stranim proizvodima mnogo kvalitetniji. To zauzvrat će povećati trgovinski deficit Državnom sama Indoneziji.

Na investicijskom strane, ovo stanje može stvoriti klimu koja podržava ulazak izravnih stranih ulaganja (FDI), što može stimulirati ekonomski rast kroz razvoj tehnologije, stvaranje radnih mjesta, razvoj ljudskih resursa (ljudski kapital) i lakši pristup svjetskom tržištu. Ipak, ovi uvjeti mogu dovesti eksploataciju rizika. Indonezija još uvijek ima razinu regulacije koja je manja obvezujuća koje mogu izazvati velikih djela iskorištavanja u dostupnosti prirodnih resursa od strane stranih tvrtki u Indoneziji kao zemlja s obiljem prirodnih resursa u odnosu na druge zemlje. Postoji mogućnost i iskorištavanja od strane stranih tvrtki moglo oštetiti ekosustav u Indoneziji, a regulacija ulaganja u Indoneziji nije dovoljno jak da bi u prirodnim uvjetima, uključujući dostupnost prirodnih resursa sadržanih.

S aspekta zapošljavanja, postoji ogromna prilika za tražitelje posla kao što može biti puno raspoloživih radnih mjesta s različitim potrebama svoje različitosti članstva. Osim toga, pristup otići u inozemstvo kako bi se pronašli posao lakše, čak može biti bez ikakvih posebnih prepreka. MEA također biti dobra prilika za poduzetnike kako bi pronašli najbolje radnike u skladu sa željenim kriterijima. U tom slučaju može donijeti rizik ketenagakarejaan za Indoneziju. U pogledu obrazovanja i produktivnosti Indonezija je još uvijek u mogućnosti da se natječu s radnicima iz Malezije, Singapura, Tajlanda i kao industrijske temelj Indoneziji sama čini Indonezija etvrta u ASEAN (Republika Online, 2013.).

Uz prisutnost ovog MEA događaja, Indonezija ima priliku iskoristiti ekonomiju razmjera u zemlji kao prljava dobitka. Međutim, Indonezija još uvijek ima mnoge izazove i rizike koje bi mogle nastati ako je MEA je implementiran. Dakle, profesionalni rizik očekuje se više osjetljiva na fluktuacije koji će se pojaviti kako bi se predvidjele nastajanju rizika na odgovarajući način. Osim toga, gladak suradnja između državnih tijela i poduzeća je potrebno, i fizička infrastruktura i društveni (zakoni i politike) treba rješavati, kao i potrebe za povećanje kapaciteta i konkurentnosti radne snage i poduzeća u Indoneziji. Ne dopustite Indonezija biti samo promatrač u svojoj zemlji u 2015. godini.

Definicija i karakteristike ASEAN ekonomske zajednice (AEC)
Junakinja Rahayu 7 Komentari ASEAN, Organizacije
Definicija i karakteristike ASEAN ekonomske zajednice (AEC). MEA je oblik ekonomske integracije ASEAN u smislu perdagaangan sustava slobodno između zemalja ASEAN. Indonezija i devet drugih zemalja članica ASEAN dogovorile sporazum ASEAN ekonomska zajednica (AEC) ili ASEAN ekonomska zajednica (AEC).

Definicija i karakteristike ASEAN ekonomske zajednice (AEC)
Definicija i karakteristike ASEAN ekonomske zajednice (AEC)

Na summitu u Kuala Lumpuru, u prosincu 1997. godine ASEAN Čelnici odlučio pretvoriti ASEAN u regiji koja je stabilna, prosperitetna i vrlo konkurentan s pravednom gospodarskom razvoju i smanjenju siromaštva i društveno-gospodarskih razlika (ASEAN Vision 2020).

Na Bali summitu u listopadu 2003. godine, ASEAN vođe izjavio je da je ASEAN ekonomska zajednica (AEC) će biti cilj regionalne gospodarske integracije u 2020. godini, ASEAN sigurnosti zajednice i ASEAN sociokulturna Zajednica dva neodvojiva stupa ASEAN uniji. Sve stranke se očekuje da rade su jaki u izgradnji ASEAN zajednice do 2020. godine.


Nadalje, sastanak ASEAN ekonomskih ministara 'održan je u kolovozu 2006. u Kuala Lumpuru, Malezija, dogovoreno da se unaprijed ASEAN ekonomske zajednice (AEC) s jasnim ciljevima i rasporeda za provedbu.

Na ASEAN Summit 12 u siječnju 2007. godine, čelnici ponovili svoju snažnu predanost ubrzati uspostavu ASEAN uniji u 2015. godini predložene u ASEAN Vision 2020 i ASEAN Concord II, a potpisali su Cebu Deklaraciju o ubrzanju uspostavu ASEAN uniji do 2015. U Naime, čelnici složili ubrzati uspostavu ASEAN ekonomske zajednice 2015. i transformirati ASEAN u regiji s besplatnim prometu roba, usluga, ulaganja, kvalificirane radne snage, i slobodniji protok kapitala.

A karakteristika element ASEAN ekonomske zajednice (AEC)
ASEAN ekonomska zajednica (AEC) je realizacija krajnji cilj ekonomske integracije usvojen u Vision 2020, koji se temelji na konvergenciji interesa zemalja članica ASEAN produbiti i proširiti gospodarsku integraciju putem postojećih i novih inicijativa s jasnim roka. u osnivanju ASEAN ekonomska zajednica (AEC), ASEAN mora djelovati u skladu s načelima otvorenog, van izgleda, uključivo i tržišno gospodarstvo u skladu s multilateralnim pravilima i sukladno sustavu za poštivanje i učinkovitu provedbu predanosti pravila na temelju gospodarstvo.

ASEAN ekonomska zajednica (AEC) će uspostaviti ASEAN kao jedinstveno tržište i proizvodne baze kako bi ASEAN više dinamična i konkurentna s mehanizmima i mjerama za jačanje provedbe postojećih i novih ekonomskih inicijativa; ubrzati regionalnu integraciju u prioritetnim sektorima; olakšavanje kretanja poslovanja, kvalificirane radne snage i talente; te jačanje institucionalnih mehanizama ASEAN. Kao prvi korak kako bi ostvarili ASEAN ekonomske zajednice,

U isto vrijeme, ASEAN ekonomska zajednica (AEC) obratit će se razvojni jaz i ubrzati integraciju zemalja Kambodža, Laos, Mianmar i Vijetnam kroz inicijative za ASEAN integracije i drugim regionalnim inicijativama.
Čini suradnje su:
Razvoj ljudskih resursa i jačanje kapaciteta;
Priznavanje stručnih kvalifikacija;
Bliže savjetovanje o makroekonomskim i financijskim politikama;
Trgovina financiranja mjere;
Poboljšajte infrastrukturu
Razvoj elektroničkih transakcija putem e-ASEAN;
Integracija u industriji u cijeloj regiji na promicanju regionalnih izvora;
Povećati uključenost privatnog sektora utvrditi ASEAN ekonomska zajednica (AEC).
Važnost se ASEAN-a vanjske trgovine i potrebe za ASEAN zajednice kao cjeline bi zadržali veseli,
Glavne karakteristike ASEAN ekonomske zajednice (AEC):
Jedinstveno tržište i izrada baza,
Konkurentna ekonomska regija,
Regija pravedne ekonomskog razvoja
Regija potpuno integrirane u globalnu ekonomiju.
Te karakteristike su međusobno povezane snažno. Ugrađujući elemente potrebne za svako obilježje i treba osigurati konzistentnost i koherentnost elemenata kao i provedba odgovarajućih i međusobno koordinirati među relevantnim dionicima.

Što se tiče jedinstvenog tržišta definicija zasnovana Proizvodnja


Što se tiče jedinstvenog tržišta Definicija temelji na proizvodnji. Stvaranje jedinstvenog tržišta i izrada baza ASEAN se sastoji od pet glavnih elemenata koji utječu terhadao ASEAN ekonomska zajednica (AEC):
Što se tiče jedinstvenog tržišta definicija zasnovana Proizvodnja

1. Promet protok robe
Roba prometa. Slobodan protok robe je jedan od primarnih kojim predmetom jedinstvenog tržišta i izrada baza treba postići. Kroz ASEAN područje slobodne trgovine (AFTA), ASEAN je ostvarila značajan napredak u uklanjanju tarife. Međutim, roba promet će zahtijevati ne samo nula tarife, ali u uklanjanju necarinskih barijera, kao dobro. Osim toga, glavni dio drugih koji će olakšati protok robe neovisno olakšavanje mjere drugih trgovina poput integracije carinskih procedura, obrazaca križanju ASEAN Jedan prozor, kontinuirano poboljšanje stope Zajedničkih povlaštenih (CEPT) pravila o podrijetlu kao Tata Operativni Odobrenje način, te usklađivanje standarda i postupaka usklađivanja.

2. Sloboda trenutne službe
Slobodan protok trgovine uslugama je jedan važan element u ostvarivanju Gospodarstvo ASEAN zajednice, u kojoj ne postoje ograničenja za ponuđača usluga u pružanju usluga iu osnivanju tvrtke preko državnih granica u zemljama ASEAN, neke usluge sektori kao što su financijske usluge i zračnog prometa obavlja agencije ministara respektivno.

3. protoka bez ulaganja
Investicijski režim koji je besplatan i otvoren je ključ za poboljšanje ASEAN konkurentnosti u privlačenju izravnih stranih ulaganja i investicija između zemalja ASEAN-a. Kontinuirani priljev i nove investicije će promicati i osigurati dinamičan razvoj ASEAN gospodarstava.

4. Tijek slobodniji kapitala
Jačanje Capital Market Development Asea. Postizanje veće harmonizacije u standardima tržišta kapitala u ASEAN u područjima koja nude dug pravila, zahtjeve za objavljivanjem i uvjete, kao i raspodjelu ublažavanje pravila su povezani.

5. Sloboda protok obučenog ljudstva / KV
Slobodan protok trenirao radne snage / KV. Dopuštajući olakšati ulaz u kretanju fizičkih osoba uključenih u trgovini robama, uslugama i ulaganja, u skladu s važećim odredbama u zemlji odredišta, ASEAN za rad u skladu s njihovim sposobnostima.

No comments:

Post a Comment