!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Wednesday, September 2, 2015

ASEAN Økonomiske Fællesskab, uanset om det er klar til at konkurrere med Kina og Indien?

ASEAN Økonomiske Fællesskab, uanset om det er klar til at konkurrere med Kina og Indien?

Arbejdere i Indonesien vil møde konkurrence fra andre arbejdstagere i Sydøstasien.
Konkurrencen på arbejdsmarkedet vil stige hen imod gennemførelsen af ​​ASEAN frie marked ved udgangen af ​​2015.
Dette vil påvirke mange mennesker, især de arbejdstagere, der udfører i sektoren særlig ekspertise.
Her er fem ting, du har brug for at vide og forventning i lyset af det frie marked i Sydøstasien er kendt som ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC).
Hvad ASEAN Økonomiske Fællesskab?
Mere end et årti siden, ASEAN ledere enige om at etablere et indre marked i Sydøstasien i slutningen af ​​2015.
Dette gøres for at øge konkurrenceevnen for ASEAN samt Kina og Indien kunne konkurrere om at tiltrække udenlandske investeringer. Udenlandske investeringer i regionen er nødvendig for at øge beskæftigelsen og forbedre velfærden.
Etableringen af ​​et indre marked, der betegnes ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) Dette vil gøre det muligt for landet at sælge varer og tjenesteydelser let i andre lande i Sydøstasien, så konkurrencen vil være intens.
Hvordan påvirker det dig?
Forskellige erhverv såsom medicinsk personale kan fyldes af udenlandske arbejdere i 2015.
ASEAN Økonomiske Fællesskab er ikke kun åbne strømmen af ​​varer eller tjenesteydelser, men også på arbejdsmarkedet fagfolk, såsom læger, advokater, revisorer og andre.
Særlig personale minister for Manpower og Transmigration, Dita Indah Sari, fortalte BBC forklarer, at MEA kræver afskaffelse af regler, der har plaget rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.
"Begrænsninger, især i de professionelle arbejdskraft sektor, opfordres til at blive elimineret," sagde han.
"Så i det væsentlige, vil MEA være flere muligheder for udenlandske arbejdstagere til at udfylde en række forskellige positioner og erhverv i Indonesien blev lukket eller minimal fremmed magt."
Er indonesiske arbejdere kan konkurrere med andre sydøstasiatiske lande?
En række ledere af faglige sammenslutninger indrømmede ganske optimistisk, at den dygtige arbejdskraft i Indonesien er ganske konkurrencedygtige.
Formand for de indonesiske Advocates Association, Otto Hasibuan, for eksempel, siger, at tendensen er brugen af ​​udenlandske advokater i Indonesien faktisk faldet.
Okay positioner åbnet, sektoren udvides, men kravene blev strammet. Så open source er ikke åben, fri ikke gratis oprindelse.
Dita Indah Sari
»De advokater os, især unge, er ganske overlegen. I løbet af denne tid, vi er kun sprogbarrierer. Men nu er en masse af vores medlemmer, der studerer i udlandet," sagde han.
I den regnskabsmæssige sektor, formand for den indonesiske Institute of statsautoriserede revisorer, Tarko Sunaryo, indrømmer der er en bekymring, fordi mange unge arbejdstagere, som ikke har været klar over den stadig hårdere konkurrence.
"Ud over den manglende engelskkundskaber, parathed de er også meget afhængig af det mentale. Mange er ikke klar, da de konkurrerer med udenlandske revisorer."
Hvordan Indonesien til at forudse strømmen af ​​udenlandsk arbejdskraft?
Særlig personale minister for Manpower og Transmigration, Dita Indah Sari, behøver stater ikke ønsker at "snydt", og hævdede at have udarbejdet en strategi i lyset af frie arbejdsmarked.
"Okay positioner åbnes, sektoren udvides, men kravene blev strammet. Så open source ikke er åben, uafhængig af oprindelsen er ikke gratis," sagde han.
"Vi ønsker ikke den lokale arbejdsstyrke er faktisk kvalificeret og i stand, men fordi der er udenlandske arbejdstagere forskydes.
En række definerede udtryk såsom betaling af indonesisk sprog og certificeringer relaterede professionelle institutioner i landet.
Arbejdskraft efterspørgsel forud for MEA vil være højere, siger ILO.
Hvad er fordelene MEA for landene i Sydøstasien?
Nyere forskning fra World Arbejdsorganisation, eller ILO nævner åbningen af ​​arbejdsmarkederne for at bringe store fordele.
Ud over at være i stand til at skabe millioner af nye job, kan disse ordninger også forbedre velfærden for 600 millioner mennesker, der lever i Sydøstasien.
I 2015 ILO angiver, at efterspørgslen efter professionel arbejdsstyrke vil stige med 41% eller omkring 14 mio.
Mens efterspørgslen efter arbejdskraft middelklasse vil være op 22% eller 38 millioner, mens arbejdsstyrken steg med 24% et lavt niveau, eller 12 mio.
Men rapporten forudser, at mange virksomheder vil finde mindre kvalificerede medarbejdere eller endda falske jobformidling på grund af manglende uddannelse og faglig uddannelse.

MULIGHEDER, udfordringer og risiko for NOGEN ØKONOMISKE FÆLLESSKAB Indonesien med ASEAN

Skrevet af: Arya Baskoro (Associate Researcher)


Er du klar til at møde konkurrencen i 2015? Vi bør være parat til at stå over for intens konkurrence i 2015. Indonesien og andre lande i Sydøstasien regionen vil danne en integreret region, kendt som ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC). MEA er en form for realisering af det ultimative mål for den økonomiske integration i Sydøstasien.

Der er fire ting, som vil være i fokus i AEC i 2015, der kan bruges som en god momentum for Indonesien. Først vil lande i Sydøstasien bruges som en region samlet marked og produktion base. Med oprettelsen af ​​markedets enhed og produktion base vil gøre strømmen af ​​varer, tjenesteydelser, investeringer, store mængder af kapital, og kvalificeret arbejdskraft bliver ingen hindring fra et land til andre lande i Sydøstasien.

For det andet vil MEA blive dannet som en økonomisk region med en høj grad af konkurrence, hvilket kræver en politik, der omfatter konkurrencepolitik, forbrugerbeskyttelse, intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR), beskatning og e-handel. Således kan det skabe et klima af loyal konkurrence; der er beskyttelse i form af et netværk system forbrugerbeskyttelse agenturer; forhindre krænkelse af ophavsretten; skabe et transportnet, der er effektiv, sikker og integreret; eliminere dobbeltbeskatning systemet, og; øge samhandelen med online-baserede elektroniske medier.

For det tredje vil MEA tjene som regionen har retfærdig økonomisk udvikling, med prioritet på små og mellemstore virksomheder (SMV'er). Konkurrenceevne og dynamik SMV'er vil blive styrket ved at lette deres adgang til de nyeste oplysninger, markedsvilkår, udvikling af menneskelige ressourcer i form af kapacitetsopbygning, økonomi og teknologi.

For det fjerde vil MEA blive fuldt integreret til den globale økonomi. Ved at bygge et system til at forbedre koordineringen af ​​medlemslandene. Derudover vil der blive øget deltagelse af lande i Sydøstasien i den globale forsyningskæde gennem pengembangkan pakke af teknisk bistand til lande mindre udviklede ASEAN medlem. Dette gøres for at forbedre muligheden for industrien og produktivitet, således at ikke blot øge deres deltagelse i et regionalt plan, men også ført initiativ til globalt integreret.

Baseret på ASEAN Økonomiske Blueprint, bliver meget nødvendigt MEA for at minimere kløften mellem ASEAN-landene med hensyn til økonomisk vækst ved at øge afhængigheden af ​​medlemmerne deri. MEA kan udvikle begrebet meta-statsborger i fødevareforsyningskæden, og producere en enkelt handelsblok, der kan håndtere og forhandle med de eksportører og importører af ikke-ASEAN.

For Indonesien alene, vil MEA være en god mulighed på grund af handelshindringer vil have en tendens til at falde selv være ikke-eksisterende. Dette vil resultere i øget eksport, hvilket igen vil øge Indonesiens BNP. På den anden side kommer frem, en ny udfordring for Indonesien i form af varer, der handles homogenitet problemer, for eksempel efter landbrugsråvarer, gummi, træ, tekstiler og elektronik (Santoso 2008). I dette tilfælde er risikoen for konkurrence vil opstå med antallet af importerede varer vil flyde i store mængder til Indonesien, som vil true den lokale industri til at konkurrere med udenlandske produkter af en langt højere kvalitet. Dette vil igen øge handelsunderskud for staten Indonesien alene.

På investeringssiden, kan denne betingelse skabe et klima, der understøtter optagelse af udenlandske direkte investeringer (FDI), som kan stimulere den økonomiske vækst gennem udvikling af teknologi, jobskabelse, udvikling af menneskelige ressourcer (human kapital) og lettere adgang til verdensmarkedet. Ikke desto mindre kan disse betingelser bringe risikoen ved udnyttelsen. Indonesien har stadig en grad af regulering, der er mindre bindende, som kan forårsage storstilet handling udnyttelse i tilgængeligheden af ​​naturressourcer ved udenlandske virksomheder i Indonesien som det land med de rigelige naturressourcer i forhold til andre lande. Der er en mulighed også udnyttelse af udenlandske selskaber kan beskadige økosystemet i Indonesien, mens reguleringen af ​​investeringer i Indonesien ikke har været stærk nok til at holde de naturlige betingelser, herunder tilgængeligheden af ​​naturressourcer, der er indeholdt.

Fra det aspekt af beskæftigelsen, er der en fantastisk mulighed for jobsøgende, som det kan være en masse ledige job med de forskellige behov i dens mangfoldige medlemskab. Desuden adgang til udlandet for at finde jobbet lettere selv kunne være uden særlige forhindringer. MEA også være en god mulighed for iværksættere at finde de bedste arbejdstagere i overensstemmelse med de ønskede kriterier. I dette tilfælde kan bringe risikoen for ketenagakarejaan for Indonesien. Med hensyn til uddannelse og produktivitet Indonesien er stadig ude af stand til at konkurrere med arbejdstagere fra Malaysia, Singapore og Thailand samt industrielle fundament for Indonesien alene gør Indonesien rangerer fjerde i ASEAN (Republika Online, 2013).

Med tilstedeværelsen af ​​denne MEA begivenhed, Indonesien har mulighed for at drage fordel af stordriftsfordele i landet som base gevinst. Men Indonesien har stadig mange udfordringer og risici, der ville opstå, hvis MEA er blevet implementeret. Derfor forventes den professionelle risiko til at være mere følsomme over for udsving, der vil opstå for at foregribe nye risici på passende vis. Desuden er der behov for en slick samarbejde mellem de statslige myndigheder og virksomheder, både fysisk infrastruktur og social (love og politikker) skal behandles, samt behovet for øget kapacitet og konkurrenceevne af arbejdsstyrken og virksomhederne i Indonesien. Lad ikke Indonesien kun være en tilskuer i sit eget land i 2015.

Definition og karakteristika for ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC)
Heroine Rahayu 7 Kommentarer ASEAN, Organisationer
Definition og karakteristika for ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC). MEA er en form for økonomisk integration af ASEAN, hvad angår systemets perdagaangan frit mellem landene ASEAN. Indonesien og ni andre ASEAN-lande er blevet enige om aftale ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC), eller ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC).

Definition og karakteristika for ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC)
Definition og karakteristika for ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC)

På topmødet i Kuala Lumpur i december 1997 besluttede ASEAN Ledere at omdanne ASEAN ind i et område, der er stabilt, velstående og stærkt konkurrencepræget med retfærdig økonomisk udvikling, og reducere fattigdom og socio-økonomiske forskelle (ASEAN Vision 2020).

På Bali-topmødet i oktober 2003, ASEAN-lederne erklærede, at ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) vil være målet for regional økonomisk integration i 2020, ASEAN Security Fællesskab og ASEAN Socio-Cultural Community to uadskillelige søjler i ASEAN Fællesskab. Alle parter forventes at arbejde er stærke i opbygningen ASEAN Fællesskabet i 2020.


Desuden ASEAN Økonomiske ministrenes møde i august 2006 i Kuala Lumpur, Malaysia, enige om at fremme ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) med klare mål og tidsplaner for gennemførelsen.

På ASEAN-topmødet 12. januar 2007 Lederne gentog deres stærke engagement for at fremskynde etableringen af ​​ASEAN Fællesskab i 2015 foreslog i ASEAN Vision 2020 og ASEAN Concord II, og underskrev Cebu erklæringen om Fremskyndelse af oprettelse af en ASEAN Fællesskabet i 2015. I Konkret lederne enige om at fremskynde etableringen af ​​ASEAN Økonomiske Fællesskab i 2015, og at transformere ASEAN ind i et område med fri handel med varer, tjenesteydelser, investeringer, faglært arbejdskraft, og friere strøm af kapital.

Og det karakteristiske element i ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC)
ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) er en realisering af det ultimative mål for den økonomiske integration blev vedtaget i Vision 2020, som er baseret på konvergensen interesser i landene i ASEAN medlems at uddybe og udvide den økonomiske integration gennem eksisterende og nye initiativer med en klar tidsfrist. etablere ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC), skal ASEAN handle i overensstemmelse med principperne for en åben, udadvendt, inkluderende og markedsorienteret økonomi er i overensstemmelse med de multilaterale regler og overholdelse af systemet for overholdelse og effektiv gennemførelse af forpligtelsen til et regelbaseret økonomi.

ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) vil etablere ASEAN som et indre marked og produktion base at gøre ASEAN en mere dynamisk og konkurrencedygtig med de mekanismer og foranstaltninger til at styrke gennemførelsen af ​​eksisterende og nye økonomiske initiativer; fremskynde den regionale integration i de prioriterede sektorer; lette bevægeligheden for erhvervslivet, faglært arbejdskraft og talenter; og styrke de institutionelle mekanismer i ASEAN. Som et første skridt til at realisere ASEAN Økonomiske Fællesskab,

Samtidig vil ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC) omfatte udvikling hul og fremskynde integrationen af ​​landene i Cambodja, Laos, Myanmar og Vietnam gennem Initiativ for ASEAN Integration og andre regionale initiativer.
Samarbejds- former er:
Udvikling af menneskelige ressourcer og kapacitetsopbygning;
Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer;
Tættere høring om makroøkonomiske og finansielle politikker;
Finansieringsomkostninger Handel foranstaltninger;
Forbedre infrastrukturen
Udviklingen af ​​elektroniske transaktioner via e-ASEAN;
Integration af industrien i hele regionen til at fremme regionale kilder;
Højere grad at inddrage den private sektor til at etablere ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC).
Betydning for ASEAN udenrigshandel og behovet for ASEAN Fællesskabet som helhed at holde ser frem,
De vigtigste karakteristika ved ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC):
Det indre marked og produktion base,
Konkurrencedygtig økonomisk region,
Region retfærdig økonomisk udvikling
Region fuldt integreret i den globale økonomi.
Disse egenskaber er relateret til hinanden kraftigt. Ved at inkorporere elementer, der kræves af hver karakteristisk og bør sikre konsekvens og sammenhæng i de elementer, samt gennemførelsen af ​​hensigtsmæssige og blandt relevante interessenter indbyrdes koordinering.

Med hensyn til det indre marked Definition Baseret Produktion


Med hensyn til den indre marked definition baseret på produktion. Et indre marked og produktion base ASEAN består af fem hovedelementer, der påvirker terhadao ASEAN Økonomiske Fællesskab (AEC):
Med hensyn til det indre marked Definition Baseret Produktion

1. Trafik varestrømme
Godstrafik. Frie bevægelighed for varer er et af de vigtigste midler, som genstand for et indre marked og produktion base, der skal nås. Gennem ASEAN frihandelsområdet (AFTA), har ASEAN gjort betydelige fremskridt med at fjerne tariffer. Dog vil godstransporten kræver ikke kun nul takster, men i fjernelsen af ​​ikke-toldmæssige hindringer samt. Hertil kommer, at hovedparten af ​​andre, der vil lette strømmen af ​​varer uafhængigt facilitation foranstaltninger andre handler såsom integrere toldprocedurer, danner et vejkryds ASEAN Single Window, løbende forbedre Priser fælles Effektive Præferentielle (CEPT) oprindelsesregler som Tata Operationel Godkendelse måde, og harmonisering af standarder og procedurer compliance.

2. Fri aktuelle
Den frie strøm af handel med tjenesteydelser er et vigtigt element i at realisere Økonomi ASEAN Fællesskab, hvor der ikke er begrænsninger for tjenesteyderen i at yde service og etablere virksomheder på tværs af landegrænser i ASEAN-landene, er nogle servicesektorer såsom finansielle tjenesteydelser og lufttransport udført af agenturer ministrene hhv.

3. Flow-investering
En investering regime, der er gratis og åbent er afgørende for at styrke ASEAN konkurrenceevne i at tiltrække udenlandske direkte investeringer og investeringer mellem ASEAN-landene. Kontinuerlig tilstrømning og nye investeringer vil fremme og sikre en dynamisk udvikling af ASEAN økonomier.

4. Flow friere kapital
Styrke Capital Market Development ASEA. Nå til større harmonisering på standarder for kapitalmarkedet i ASEAN i områder, der tilbyder gæld regler, oplysningskrav og vilkår samt fordelingen Lempelse af reglerne er indbyrdes forbundne.

5. Frihed strøm af uddannet arbejdskraft / Faglærte
Den frie strøm af uddannet arbejdskraft / Faglært. Gør det muligt at lette indgangen til bevægelighed for fysiske personer, der er involveret i handel med varer, tjenesteydelser og investeringer, i overensstemmelse med de gældende bestemmelser i modtagerlandet, ASEAN til at arbejde i overensstemmelse med deres respektive kompetencer.

No comments:

Post a Comment