!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 4, 2015

АСЕАН економске заједнице, да ли је спремна да се такмичи са Кином и Индијом?

АСЕАН економске заједнице, да ли је спремна да се такмичи са Кином и Индијом?

Радници у Индонезији ће се суочити са конкуренцијом из других радника у југоисточној Азији.
Конкуренција на тржишту рада ће се повећати на имплементацији АСЕАН слободног тржишта до краја 2015. године.
Ово ће утицати на многе људе, посебно радника ангажованих у конкретном експертизе сектора.
Ево пет ствари које треба да знате и предвиђање у лице слободног тржишта у југоисточној Азији познат као АСЕАН економске заједнице (АЕЦ).
Шта АСЕАН економске заједнице?
Пре више од једне деценије, АСЕАН лидери су се сложили да се успостави јединственог тржишта у југоисточној Азији крајем 2015. године.
То је учињено како би се повећала конкурентност АСЕАН као и Кина и Индија може да се такмичи за привлачење страних инвестиција. Потребно је министар иностраних инвестиција у региону да повећа запосленост и побољша благостање.
Успостављање јединственог тржишта која се назива АСЕАН економска заједница (АЕК) Ово ће омогућити земљи да прода робу и услуге лако у другим земљама широм југоисточне Азије па ће конкуренција бити интензивна.
Како то утиче на вас?
Разних професија, као што је медицинско особље може бити попуњена од стране страних радника у 2015. години.
АСЕАН економска заједница не само отворите проток робе или услуга, али и тржишта рада професионалци, као што су лекари, адвокати, рачуновође и друге.
Специјално особље министар Манповер и Трансмигратион Дита Индах Сари изјавио је за ББЦ објашњава да је МЕА захтева елиминацију правила који су пратили запошљавање стране радне снаге.
"Ограничења, посебно у професионалце сектору рада, се подстичу да буду елиминисани", рекао је он.
"Дакле, у суштини, МЕА ће бити више могућности за стране раднике да попуни различите позиције и занимања у Индонезији су затворени или минималну спољну моћ."
Да ли је Индонезијски радници могу да се такмиче са другим азијским земљама југоисточне?
Један број лидера професионалних удружења признао прилично оптимистичан да квалификоване радне снаге у Индонезији је веома конкурентна.
Председник Индонезије Адвокатске Удружења, Ото Хасибуан, на пример, каже да је тренд је употреба страних правника у Индонезији смањио.
Ок позиције отворио, сектор проширен, али су услови били затегнути. Тако Опен Соурце није отворен, слободан нису слободни порекла.
Дита Индах Сари
"Правници од нас, посебно млади, сасвим је супериоран. У том периоду смо само језичке баријере. Али сада доста наших чланова који студирају у иностранству", рекао је он.
У рачуноводственом сектору, председник Индонезије Институт сертификованих јавних рачуновођа, Тарко Сунарио, признаје да постоји забринутост због великог броја младих радника који нису били упознати са све жестокој конкуренцији.
"Поред недостатка знања енглеског језика, спремност такође су веома зависи од менталног. Многи нису спремни када се такмиче са страним рачуновођа."
Како Индонезија да предвиди ток страном радном снагом?
Специјално особље министар Манповер и Трансмигратион Дита Индах Сари државе не желе да "преварио" и тврдио да су припремили стратегију у лице слободног тржишта рада.
"У реду позиције отворио, сектор проширен, али су услови били затегнути. Дакле Опен Соурце није отворен, независан од порекла није слободан", рекао је он.
"Ми не желимо да локална радна снага су заправо квалификовани и способни, него зато што постоје страни радници бити расељени.
Један број дефинисаних термина, као што су плаћање Индонезије језика и сертификати који се односе стручне институције у земљи.
Потражња за радном снагом испред МЕА ће бити већа, рекао је ИЛО.
Које су предности МЕА за земље југоисточне Азије?
Недавна истраживања из Светске организације рада, или ИЛО помиње отварање тржишта рада да донесе велике користи.
Поред тога што може да створи милионе нових радних места, ове шеме може да побољша благостање 600 милиона људи који живе у југоисточној Азији.
У 2015. ИЛО наводи да ће потражња за професионалну радну снагу повећати за 41% или око 14 милиона.
Док је потражња за радном средње класе ће бити до 22% или 38 милиона, док је радна снага повећана за 24% ниском нивоу, или 12 милиона.
Али у извештају предвиђа да ће многе компаније наћи мање квалификованих радника, чак ни лажно тражење посла због недостатка обуке и стручног образовања.

ПРИЛИКЕ, изазове и ризик за економске заједнице Индонезији са АСЕАН

Вриттен би: Ариа Баскоро (истраживач-сарадник)


Да ли сте спремни да се суоче са конкуренцијом у 2015? Ми треба да буду спремни да се суоче интензивну конкуренцију у 2015. години. Индонезија и друге земље у региону југоисточне Азије ће формирати интегрисани регион, познат као АСЕАН економске заједнице (АЕЦ). МЕА је облик остваривања коначног циља економске интеграције у југоисточној Азији.

Постоје четири ствари које ће бити у фокусу АЕЦ 2015. године који се може користити као добар импулс за Индонезији. Прво, земље у југоисточној Азији ће се користити као региона јединственог тржишта и производне базе. Са стварањем јединства тржишта и производне базе ће проток робе, услуга, инвестиција, велике количине капитала, и обучена радна постаје никаква препрека из једне земље у друге земље у југоисточној Азији.

Друго, МЕА ће бити формирана као економски регион са високим нивоом конкуренције, која захтева политику која укључује политике конкуренције, заштите потрошача, права интелектуалне својине (ИПР), опорезивање и Е-Цоммерце. Према томе, може створити климу фер конкуренције; постоји заштита у облику мреже система за заштиту потрошача агенција; спречи кршење ауторских права; стварање транспортну мрежу која је ефикасна, сигурна, и интегрисани; елиминисање двоструког опорезивања систем, и; повећање трговине са онлине на бази електронских медија.

Треће, МЕА ће служити као регион има једнак економски развој, са приоритетом на мала и средња предузећа (МСП). Конкурентност и динамичност МСП ће бити унапређена олакшавањем њиховог приступа најновијим информацијама, тржишним условима, развој људских ресурса у смислу изградње капацитета, финансија и технологије.

Четврто, МЕА ће бити потпуно интегрисана у глобалној економији. Изградњом система за побољшање координације држава чланица. Поред тога, биће повећано учешће земаља у југоисточној Азији у глобалном ланцу снабдевања кроз пенгембангкан пакета техничке помоћи земљама у мање развијена АСЕАН-чланице. То је учињено да се побољша способност привреде и продуктивности, тако да не само да повећају своје учешће у регионалном нивоу, али и водио иницијативу за глобално интегрисана.

На основу АСЕАН економски Блуепринт, МЕА постаје веома потребно да се смањи јаз између земаља АСЕАН у погледу економског раста кроз повећање зависност од чланова њима. МЕА може да развије концепт мета-националне у ланцу снабдевања храном и производе јединствено блок који се може носити и преговара са извозника и увозника не-АСЕАН.

За Индонезији Само, МЕА ће бити добра прилика због трговинских баријера ће тежити да умањи бити чак и не постоје. То ће довести до повећања извоза, што ће повећати БДП Индонезије. С друге стране, појављује нови изазов за Индонезији у облику роба којима се тргује хомогености проблеме, на пример за пољопривредних производа, гуме, дрвета, текстила, електронике и (Сантосо 2008). У том случају ризик од конкуренције ће се појавити са бројем увезене робе ће тећи у великим количинама у Индонезији који ће угрозити домаћу индустрију да се такмиче са страним производима много бољег квалитета. То заузврат ће повећати трговински дефицит за државне Индонезији само.

На инвестиционог стране, ово стање може створити климу која подржава улазак страних директних инвестиција (ФДИ), што може стимулисати економски раст кроз развој технологије, отварање нових радних места, развој људских ресурса (људски капитал) и лакши приступ светском тржишту. Ипак, ови услови могу довести експлоатацију ризика. Индонезија и даље има ниво регулације која је мања обавезујући које могу да изазову велику акт експлоатације у доступности природних ресурса од стране страних компанија у Индонезији, као земља са богатим природним ресурсима у поређењу са другим земљама. Постоји могућност и експлоатација страних компанија може оштетити екосистем у Индонезији, док је регулисање инвестиција у Индонезији није био довољно јак да задржи природне услове, укључујући доступност природних ресурса садржаних.

Са аспекта запошљавања, постоји огромна прилика за особе које траже посао, јер може бити много доступних послова са различитим потребама своје разнолике чланства. Поред тога, приступ да иду како би пронашли посао још лакше може да буде без посебних препрека у иностранству. МЕА бити добра прилика за предузетнике да пронађу најбоље раднике у складу са жељеним критеријумима. У том случају може да доведе ризик од кетенагакарејаан за Индонезије. У погледу образовања и продуктивности Индонезија је још увек у стању да се такмичи са радницима из Малезија, Сингапур, Тајланд и као и индустријске основе за Индонезији сам прави Индонезија је четврта у АСЕАН (Федерација Онлине, 2013).

Уз присуство овог МЕА догађаја, Индонезија има прилику да искористи економије обима у земљи као основни добит. Међутим, Индонезија и даље има много изазове и ризике које би настале уколико је имплементиран меа. Дакле, професионални ризик се очекује да буду осетљиви на промене које ће настати како би предвидјела одговарајући начин у настајању ризике. Поред тога, глатко сарадња између државних органа и предузећа је потребно, како физичка инфраструктура и социјалне политике (закони и) треба да се реше, као и потребу за повећањем капацитета и конкурентности радне снаге и предузећа у Индонезији. Не дозволите Индонезија бити само посматрач у својој земљи 2015. године.

Дефиниција и карактеристике АСЕАН економске заједнице (АЕЦ)
Хероин Рахаиу 7 Коментари АСЕАН, Организације
Дефиниција и карактеристике АСЕАН економске заједнице (АЕЦ). МЕА је облик економске интеграције АСЕАН у погледу система пердагаанган слободно између земаља АСЕАН. Индонезија и девет других земаља чланица АСЕАН су се договориле споразум АСЕАН економске заједнице (АЕЦ) или АСЕАН економске заједнице (АЕЦ).

Дефиниција и карактеристике АСЕАН економске заједнице (АЕЦ)
Дефиниција и карактеристике АСЕАН економске заједнице (АЕЦ)

На самиту у Куала Лумпуру у децембру 1997. АСЕАН лидери су одлучили да се трансформише АСЕАН у региону која је стабилна, просперитетна и високо конкурентна са уједначен економски развој, смањење сиромаштва и друштвено-економске разлике (АСЕАН Висион 2020).

На самиту у Балију октобра 2003. године, АСЕАН лидери изјавили да ће АСЕАН економска заједница (АЕК) да је циљ регионалне економске интеграције у 2020. години, АСЕАН безбедност заједница и АСЕАН социо-културна заједница два нераздвојни стуба АСЕАН заједнице. Све странке се очекује да раде су јаки у изградњи АСЕАН заједнице до 2020. године.


Осим тога, састанак АСЕАН економске Министарски одржан у августу 2006. године у Куала Лумпуру, Малезија, пристао да унапреди АСЕАН економске заједнице (АЕЦ) са јасним циљевима и ред вожње за имплементацију.

На АСЕАН Суммит 12 у јануару 2007. године, лидери су поновили своју снажну посвећеност да се убрза формирање АСЕАН заједнице у 2015. предложен у АСЕАН Визија 2020 и АСЕАН Цонцорд ИИ, и потписали Цебу Декларацију о убрзању оснивању АСЕАН заједнице до 2015. године Наиме, лидери су се сложили да убрзају оснивање АСЕАН економске заједнице 2015. године и да се трансформише АСЕАН у региону са слободном трговином робе, услуга, инвестиција, обучене радне снаге, и слободнији ток капитала.

И карактеристичан елемент АСЕАН економске заједнице (АЕЦ)
АСЕАН економска заједница (АЕЦ) је реализација крајњим циљем економске интеграције усвојен у Висион 2020, која се заснива на конвергенције интереса земаља чланица АСЕАН да продубљује и проширује економску интеграцију путем постојећих и нових иницијатива са јасном временском року. у успостављању АСЕАН економске заједнице (АЕЦ), АСЕАН-мора деловати у складу са принципима отвореног, споља изгледа, инклузивно и тржишне економије у складу са мултилатералним правилима и сагласности са системом за поштовање и ефикасну имплементацију посвећености заснован на правилима економије.

АСЕАН економска заједница (АЕК) ће успоставити АСЕАН као јединствено тржиште и производну базу да АСЕАН динамичнију и конкурентан са механизмима и мерама за јачање спровођење постојећих и нових економским иницијативама; убрзати регионалну интеграцију у приоритетним секторима; олакшавање кретања пословне, стручне радне снаге и талентима; и јачање институционалних механизама АСЕАН. Као први корак за реализацију АСЕАН економске заједнице,

Истовремено, АСЕАН економска заједница (АЕК) ће се обратити развојни јаз и убрзати интеграцију земаља Камбоџа, Лаос, Мијанмар и Вијетнама преко Иницијативе за АСЕАН интеграције и другим регионалним иницијативама.
Облици сарадње су:
Развој људских ресурса и изградња капацитета;
Признавање стручних квалификација;
Ближе консултације о макроекономске и финансијске политике;
Трговина финансирања мере;
Побољшање инфраструктуре
Развој електронских трансакција путем е-АСЕАН;
Интеграција индустрије у целом региону да промовише регионалне извора;
Повећање учешћа приватног сектора да успоставе АСЕАН економске заједнице (АЕЦ).
Значај у спољној трговини АСЕАН је и потреба за АСЕАН заједнице као целине да задржи весели,
Главне карактеристике АСЕАН економске заједнице (АЕЦ):
Јединствено тржиште и производња основа,
Такмичарски економска регија,
Регион равноправном економском развоју
Регија потпуно интегрисана у глобалну економију.
Ове карактеристике се односе на међусобно снажно. Укључивањем елементе неопходне за сваки карактеристика и треба да обезбеди конзистентност и кохерентност елемената, као и спровођење одговарајућих и међусобно координацију између релевантних актера.

Што се тиче Јединствено тржиште дефиниција базирана Продуцтион


Што се тиче јединственог тржишта дефиниција базирана на производњи. Јединственог тржишта и производња основа АСЕАН-састоји се од пет главних елемената који утичу на терхадао АСЕАН-економска заједница (АЕЦ):
Што се тиче Јединствено тржиште дефиниција базирана Продуцтион

1. Саобраћај проток роба
Промет робе. Фрее проток робе је једно од примарних којим предмет јединственог тржишта и производног базом да буду постигнути. Кроз АСЕАН Слободне трговинске зоне (Афта), АСЕАН-постигла значајан напредак у елиминисању тарифе. Међутим, роба саобраћај ће захтевати не само нула тарифе, али у отклањању нецаринских баријера, као. Поред тога, главни део других који ће олакшати проток робе је независно мере олакшицама других заната као што су интегрисање царинске процедуре, формира чвор АСЕАН једном прозору, стално унапређује курс Заједничка ефективне преференцијални (ЦЕПТ) правила о пореклу, као Тата Оперативни Одобрење начин, и усклађивање стандарда и процедура усклађивања.

2. Слобода тренутне услуге
Слободан проток размене услуга је један важан елемент у остваривању Економија АСЕАН заједнице, у којој не постоје ограничења на добављача услуга у пружању услуга иу оснивању предузећа преко националних граница у земљама АСЕАН, неки сектор услуга, као што су финансијске услуге и ваздушни саобраћај врши од агенција министара респективно.

3. протока без инвестиција
Инвестиција режим који је бесплатан и отворен је кључ за побољшање конкурентности АСЕАН-а у привлачењу страних директних инвестиција и улагања између земаља АСЕАН. Континуирано приливи и нове инвестиције ће промовисати и обезбедити динамичан развој АСЕАН економија.

4. Проток слободнији капитал
Јачање ТРЖИШТЕ КАПИТАЛА развоја Асеа. Постизање за већу хармонизацију у стандардима тржишта капитала у АСЕАН-у областима које нуде правила дуга, захтеве у погледу обелодањивања и услове, као и дистрибуцију ублажавање правила су међусобно повезани.

5. Слобода проток радне снаге обучене / КВ
Слободан проток обучена радна снага / Скиллед. Дозволити да се олакша улаз у покрету физичких лица укључених у промету робе, услуга и инвестиција, у складу са важећим прописима земље одредишта, АСЕАН-да раде у складу са својим способностима.

No comments:

Post a Comment