!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, September 20, 2015

Испитати (учи) шта је створио Бог

Вожња није завршен (373)

(Део три стотине седамдесет три), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 19. септембар, 2015, 2:19 ам).

Испитати (учи) шта је створио Бог

Први стих открио (открила) Бог кроз Габриел мелаикат је Икро команда (Прочитајте) до пророка Мухамеда. То значи да, иако је Посланик Мухаммед у стању неписмености и даље је Аллах наредио пророка Мухамеда да уче, да памте и сећам се знање о Богу у виду Кур'ана и Суннета (Ал-мудрост).
У оквиру садржаја Ал-Кур'ана Аллаха говори човеку да је Земља и читав универзум и сва бића створен од Бога и Бог је одредио судбину свих створења, чак и лишће пада са грана већ написаних од Бога у књизи:

"Лавх Махфуз".

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао: "Аллах је поставила сву судбину свих створења од педесет хиљада година пре него што је Бог створио небо и земљу". (Муслиман Нет ХР. 2653.).

"Нико невоља задеси на земљи и (ни) у себе, али је уписан у Књигу (Лавх Махфуз) пре него што смо га донети. Заиста је лако за Аллаха ". (. КС Ал-Хадид: 22).

Бог је такође поставили и води звезду, и све што је у овом универзуму, и нека људи испитати и научно и емпририс све што је створио Бога, тако да људи све више знају кебенараан јединство Бога, а тај човек је наређено само да обожавају Аллаха, не осим Аллаха или забрањују почине ширк (повезујући партнерима Аллаха) и забрањено је остао паганин.

 (ББЦ) - Нове слике летелице Нови Хоризонти НАСА снима нижим маглу прионули на површину Плутона.
Робустан планински пејзаж планета Плутон и свеепинг равнице су видљиви са слика.
Професор Алан Стерн, шеф шеф мисије научника, рекао је, "Ова слика заиста чини да се осећате сте тамо, он Плуто, анкетирања стање своје."
"Али, ова слика је и ново откриће у науци, откривајући детаљно атмосферу Плутона, планине, глечера и равница", додао је он.
Нев Хоризонс стекао велику пажњу након што прође Плутон 14. јула, на удаљености од 12,500км.
(НАСАИмаге цопиригхтНАСА)
НАСА је топографија казном шире позната још од Нев Хоризонс
Научници кажу да је магла пружају додатне доказе о присуству воде у Плутона, као и на Земљи, али укључују различите врсте леда.
НАСА је свемирски брод почне прикупљање података за годину раније овог месеца, омогућавајући научницима да наставе топографском Аналисиа.
Нови поглед на полумесеца Плутон је послат на Земљу је данас 13.
Драмски светлост од сунца помаже наглашавају патуљаста планета разноврсног терена и више од дванаест слојева измаглицу у атмосфери.

Арти Фарм Френзи у Кур'ану


Кур'анул Ал-Карим као водичу садржи многе корисне разговоре који су потребни људи у свим условима. На пример, у наставним методама и како да уградите вредност у нечијем срцу. Метод користи је метода која је једноставан и најочигледнија. Међу његове методе је да се параболе. Ова метода се користи да пренесе проблеми су врло хитно и од пресудног значаја, као што је проблем монотеизма и стање оних који ментаухидкан Аллах, Схирк проблеме и услове мушрици, и низ других великих дела. Циљ је, наравно, да разуме и улити племените вредности које апстрактно на начин описан у нешто конкретно како да невидљива голим оком. Дакле, то је потреба за слугу да обрати пажњу и покушајте да разумете сврха причама које.

ОТКРИЋЕ И НАУКА упоредио СА кишнице
Аллах је упоредио је откриће и сазнање да Аллах послао доле Његовим апостолима са кишом, док срце се упоредити са земљом и долине. Утицај науке и откривења у срцу упоредити са ефектом кише на тлу земље. Међу постојећег обрадивог земљишта које може да апсорбује воду и расту траве, као што срце може да разуме откривење Аллах и да се деси у животу.

Међу земљишта је такође основ да може да држи воду, али биљке не могу да тумбухди. Људи могу да користе залихе воде да задовољи њихове потребе, као што су пиће, купање, јело, и тако даље. Ово је пермисалан за срцима људи који би могли да запамте откривење и такође мениампаиканиа неком другом, он једноставно није могао схватити у дубину. Људи попут ових су и даље добри, али је степен по степен настројених људи у првој групи.

Затим ту је и земља која не може да држи воду и не може да расте трава. То је парабола за срце да не може да користи уопште из откровења, како у науци, памћењу или пракса.

Стране једначине између јетре и земље или изнад земље у причи изгледа тако очигледно, тако да су сличности између кише и откровења. Киша је извор људског физичког живота и извор издржавање, откровења и науке као извор духовног живота или људског срца.

КАЗНА таухид упоредити са ТРЕЕ ГООД
Аллах такође пореди фразу јединства са добрим дрветом увек плодна сваки пут.

الم تر كيف ضرب الله مثلا كلمة طيبة كشجرة طيبة اصلها ثابت وفرعها في السماء) 24 (توتي اكلها كل حين باذن ربها ويضرب الله الامثال للناس لعلهم يتذكرون

Зар не видите како је Бог направио добар реченицу причу као добра дрво, њени корени су чврсти и њене филијале (Товеринг) у небу, дрво даје плодове у свако доба дозволом њиховог Господа. Бог параболе успети да људима тако да се увек сећати. [Ибрахим / 14: 24-25]

Исто тако Тевхида дрво посађено у нечијем срцу. Он ће такође наставити да даје плодове или корист. Међу плодовима Тевхида односно добре намере, племенити морал и добра дела. Те предности су не само осећају они који таухид, али и други доживљавају.

Пагани изједначава са СПИДЕР
Аллах пореди политеизам и мушрика који траже уточиште осим Аллах као плетење паука гнездо. Зато што паучина су најслабији гнездо [2], тако да његови поступци се гнезди само ће учинити слабији.

مثل الذين اتخذوا من دون الله اولياء كمثل العنكبوت اتخذت بيتا وان اوهن البيوت لبيت العنكبوت لو كانوا يعلمون

Прича о онима који узимају заштитнике осим Аллаха је као паук који чини кућу. И заиста најслабија дом је кућа паук, ако су знали, али. [Ал-Анкабут / 29: 41]

Исто тако, идолопоклоници који узимају заштитнике осим Аллах. То би се само ослабити, јер је његово срце је разбијање везу са Аллах. Срце овако би веома рањива са свих страна, заједно са зависношћу о створење, онда ће бити више крхка. Он је мислио да је створење може да користи и спаси га од опасности, али није.

Очигледно веома различити услови са срцем стање муслимана који су само ослањају на Аллах. Његово срце је јако према снази вере, таухиди и зависност од Аллах који је организовао све. Лике-миндед муслимани који су починили и изнад правилима своје вјере. Речи и дела остаје добар, без ропства бића, не ослањају на њих у потпуности.

Ово је у супротности са идолопоклоници упоредити са глувом Муте поново, што је само терет. Он не може донети добро, мада с обзиром на различите директиве. Његово срце је увек зависи од воље бића, чиме индиректно су поробљене и немају слободу. Такође диперумпамакан од Аллах људима који су пали са висине и удара птице и селањут Торн исцепао ван форме.

حنفاء لله غير مشركين به ومن يشرك بالله فكانما خر من السماء فتخطفه الطير او تهوي به الريح في مكان سحيق

Са искрено Аллаху, не повезујући ништа са Њим. Свако ко приписују нешто Богу, онда је као да пада са неба и ударио птица или ветром на удаљеним местима. [Ал-Хаџ / 22: 31]

Ако је све сматрају бог окупили да искористите малих створења која лете они неће бити у стању да то уради. Па шта ако су сами? Уместо стварања муве, вратити и повратити храну узима чак ни они не могу да лете. Да ли постоје недостаци горе од овога? Да ли постоји незнање је горе него незнање пагана? Ово стање се погоршава од многих богова су обожавали да их проузроковане никако да добије задовољство свега тога. Људи попут ових су увек працен тугом и патњом која је погођена више пута.

Да пагани схватити већина ових зала, он ће покушати да се спаси од разних зала које. Он ће такође бити свјесни да у овом тренутку он је пропао након њихове умове, без обзира на њихову религију. Ово је у супротности са муслиманима који само посвете Аллах. Њихова срца су тихо на религији истине. Они су такође схватају да ће плод може стећи много боље да је вечна срећа у животу је такође вечан.

Амал слуга Аре Лике БАШТА
У другом параболи, Аллах пореди дела као што су врт.

ومثل الذين ينفقون اموالهم ابتغاء مرضات الله وتثبيتا من انفسهم كمثل جنة بربوة اصابها وابل فاتت اكلها ضعفين فان لم يصبها وابل فطل والله بما تعملون بصير

А сличност оних који проводе богатство тражећи Аллахово задовољство и за чврстину њихових душа, попут башти која се налази на платоу који се заливају са кишом, онда доноси своје плодове двострук. Ако јака киша није га водом, а затим слаба киша (било довољно). А Аллах је видовњак шта чините. [Ел-Бекаре / 2: 265]

Аллах помиње дело учињено са искреношћу, нето од свега што може да упропасти врт налази као најбоље место, само ветар и сунце, а не на кратак воде. Таква земља иако не утиче на јакој киши, на пример, само ситна киша, онда је довољно да се плодно расте медији чине. Уколико су испуњени ови елементи, онда, наравно, резултира воће ће бити веома задовољавајући, листови су густе и сумњив и хладан ваздух. Власник ће увек пожњети резултате без бриге.

Али, ако су погођени сушом или катастрофа и спаљена.

ايود احدكم ان تكون له جنة من نخيل واعناب تجري من تحتها الانهار له فيها من كل الثمرات واصابه الكبر وله ذرية ضعفاء فاصابها اعصار فيه نار فاحترقت كذلك يبين الله لكم الايات لعلكم تتفكرون

Има ли међу вама који би желели да имају башту датума и грожђа који су похрлили испод реке; она је имала у башти све врсте воћа, онда је дошла старост човека је био да имају децу која су још мали. Тада ветроелектрана гласно садржи ватру и спаљена. Тако је Аллах објашњава Своје стихове за тебе да не мислите о томе. [Ел-Бекаре / 2: 266]

Онда је прича о људима који немају праксу, а затим је урадио нешто што може да оштети и уништава оно што је учинио, као што су ширка, нифак или других неморалних дела која може избрисати награду. Како изгубити!

Из овог параболи, можемо закључити да људи који немају веру у све, као што су људи који немају врт на све.

Стране једначине између милостиње и врт је квалитет подручја у великој мери под утицајем адекватности воде, плодности земљишта и љубазности месту. Тако и са делима. Деедс је снажно утицала откровење као хранљиву јетре. Онда је починилац такође је завршио све захтеве пријема добротворне сврхе које дају задовољавајуће резултате.

И много перумпаман и даље домаћин Аллах у Кур'ану. Разни парабола може разумети само од стране људи који имају смисла. Када се ови параболе се примењују на диперумпамакан, онда је све јасно ће се појавити.

(Цитирано из књиге Ал-Каваидул хисан, шеик Абдурахман ибн Насир као-Са`ди, Правило 22)

[Копира из магазина издању Као суннета 01 / Година КСВ / 1432Х / 2011. Објављено Лајнах Фондација Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло - соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

No comments:

Post a Comment