!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, September 20, 2015

Изследвай (научите), което е било създадено от Бога

Пътуването не е завършена (373)

(Част триста седемдесет и три), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 19 Сеп 2015, 14:19).

Изследвай (научите), което е било създадено от Бога

Първият стих разкрива (разкри) Бог чрез Gabriel melaikat е Iqro команда (Read) към пророка Мохамед. Това означава, че макар и на пророка Мохамед в състояние на неграмотността още Аллах наредил пророка Мохамед да се учи, да запомня или запомни познанието на Бога във формата на Корана и Сунната (ал-мъдрост).
В рамките на съдържанието на Al-Коран Аллах казва човек, че Земята и цялата Вселена и всички същества са създадени от Бог, дори Бог е решил съдбата на всички същества, дори и листата падат от клоните вече написани на Бог в книгата:

"Lawh Mahfuz".

Пророкът sallallaahu alaihi WA Sallam каза: "Аллах е създал всичко съдбата на всички същества от петдесет хиляди години преди Бог сътвори небето и земята". (HR. Мюсюлманския не. 2653).

"Никой не може бедствие сполети на земята и (нито) в себе си, но това е вписан в Книгата (Lawh Mahfuz) преди Ние го донесе. Истина е лесно за Аллах ". (. QS Al-Хадид: 22).

Бог също така създава и поддържа звездата, и всичко, което е в тази вселена, и нека хората разглеждат както от научна и empriris всичко, което е било създадено от Бога, така че хората все повече знаят kebenaraan Единството на Бога, и че човек е наредено само да се покланят на Аллах, не, различна от Аллах или забраняват ангажират ширк (асоцииране партньори с Аллах) и забранено, остава езическа.

 (BBC) - нови снимки на космическия апарат New Horizons НАСА улавя ниско разположена мъгла прилепени към повърхността на Плутон.
Усилена планински пейзажи на планетата Плутон и метене равнините също са видими от снимките.
Проф Алън Стърн, ръководител на мисията на главен учен на, каза: "Тази снимка наистина кара да се чувствате вие сте там, на Плутон, геодезични състоянието на собствените си."
"Но тази картина е и ново откритие в областта на науката, разкриващи в детайли атмосферата на Плутон, планини, ледници и равнини", добави той.
Нови хоризонти спечелили много внимание, след като тя преминава Плутон на 14 юли, на разстояние от 12 500 километра.
(NASAImage copyrightNASA)
Топография NASA, вариращи по-широко известен, тъй като нови хоризонти
Учените казват, мъглата представя допълнително доказателство за наличието на вода в Плутон, както и на Земята, но е свързано с различни видове лед.
НАСА космически кораб да започне събирането на данни за годината-рано този месец, което позволява на учените да продължат своята топография Analisia.
Нов поглед на полумесеца Плутон е изпратен на Земята на 13 септември
Драматичен светлина от слънцето помага подчертае джудже планетата на разнообразен терен и повече от дузина слоеве от мъгла в атмосферата.

ARTI Притчите в Корана


Qur'anul Ал Карим като ръководство книга съдържа много полезни дискусии, които са необходими на хората при всякакви условия. Така например, в методите на преподаване и как да вградите стойност в сърцето. Използваният метод е метод, който е прост и най-очевидна. Сред неговия метод е да се направи притчите. Този метод се използва за предаване на проблемите са много спешни и от решаващо значение, като например проблемът за монотеизъм и състоянието на тези, които mentauhidkan Всемогъщия Аллах, бягат проблеми и условия на съдружаващите, както и разнообразие от други велики дела. Целта е, разбира се, за да разберат и да се насажда благородни ценности, които абстрактно по начин, описани с нещо конкретно, така че ако невидимо за очите. Следователно, то е необходимост за служител, да се обърне внимание и да се опита да разбере целта на притчите, че.

ОТКРОВЕНИЕ И НАУКАТА оприличи С ДЪЖД ВОДА
Аллах Всемогъщия е оприличена на откровението и знанието, че Аллах Всемогъщия низпосланото на Неговите апостоли с дъжда, докато сърцето се оприличи на земята и долината. Влиянието на науката и откровение в сърцето оприличи на ефекта на дъжд върху почвата на земята. Сред съществуващите обработваемата земя, която може да абсорбира вода и расте тревата, като сърцето може да разбере откровението на Аллах Всемогъщия и да се случи в живота.

Сред земята беше и земята, която може да задържа вода, но растенията не могат да го tumbuhdi. Хората могат да използват съхранената водата, за да отговори на техните нужди, като пиене, къпане, хранене, и така нататък. Това е permisalan за сърцата на хората, които биха могли да научат наизуст откровението и той също menyampaikanya на някой друг, той просто не може да го разбере в дълбочина. Хора като този все още са добри, но степента при градусови мислещи хора в първата група.

Тогава там е и земята, която не може да задържа вода и не може да расте трева. Това е притча за сърцето, че не може да се ползва на всички от откровение, както в областта на науката, запаметяване или практика.

Страна на уравнението между черния дроб и на земята или над земята в притчата изглежда толкова очевидна, така че са приликите между дъжд и откровение. Rain е източник на човешкия физически живот и източник на препитание, откровение и науката като източник на духовен живот или на човешкото сърце.

ИЗРЕЧЕНИЕ TAUHID оприличи TREE GOOD
Аллах Всемогъщия също оприличава фраза на единство с добро дърво винаги ползотворно всеки път.

ألم تر كيف ضرب الله مثلا كلمة طيبة كشجرة طيبة أصلها ثابت وفرعها في السماء) 24 (تؤتي أكلها كل حين بإذن ربها ويضرب الله الأمثال للناس لعلهم يتذكرون

Не виждаш ли как Бог е направил добра присъда притча като добро дърво, корените му са здрави и нейните клонове (извисяващите) в небето, дървото дава плод си през всеки сезон с позволението на своя Господ. Притчи Божиите го правят за хората, така че те винаги да помним. [Ibrahim / 14: 24-25]

По същия начин Tawheed дърво, посадено в сърцето. Той също така ще продължи да дава плодове или полза. Сред плодовете на Tawheed т.е. добри намерения, благороден нрав и добри дела. Тези обезщетения са не само усещат от тези, които tauhid, но също така се възприема от другите.

Езичниците приравнявани на SPIDER
Аллах Всемогъщия оприличава политеизъм и съдружаващите, които търсят убежище, различна от Аллах Всемогъщия като гнездо плетене паяк. Тъй като паяжини са най-слабото гнездото [2], така че действията му правят гнезда само ще го правят по-слаби.

مثل الذين اتخذوا من دون الله أولياء كمثل العنكبوت اتخذت بيتا وإن أوهن البيوت لبيت العنكبوت لو كانوا يعلمون

Притчата за тези, които вземат предпазни средства за защита, различни от Аллах е като паяк, който прави къща. И наистина най-слабото дом е дом на паяка, ако те, но знаеше. [ал-Ankabut / 29: 41]

По същия начин идолопоклонниците, които вземат предпазни средства за защита, различни от Аллах Всемогъщия. Тя ще се отслаби само, защото сърцето му се разпада на отношения с Аллах Всемогъщия. Heart като това ще бъде много уязвим от всички страни, съчетани със зависимостта от творението, тогава той ще бъде по-крехки. Той си помисли, че съществото може да се възползва и да го спаси от опасност, но не го направи.

Очевидно много различни условия със състоянието на сърцето на мюсюлманите, които разчитат само на Аллах Всемогъщия. Сърцето му е силна зависимост от силата на вярата, tauhidi и зависимостта от Аллах Всемогъщия, който организира всичко. Съмишленици мюсюлмани, които са извършили и над правилата на своята религия. Думи и дела остава добро, свободен от робство същества, не разчита на тях напълно.

Това контрастира с идолопоклонниците отново оприличи на глухоням, който е само в тежест. Той не може да донесе добро, въпреки че като се имат предвид различните директиви. Сърцето му винаги е бил зависим от волята на създания, като по този начин индиректно били поробени и нямат свобода. Също diperumpamakan от Аллах Всемогъщия към хората, които са паднали от височина и се поразени от птици и selanjut скъсани скъсани извън форма.

حنفاء لله غير مشركين به ومن يشرك بالله فكأنما خر من السماء فتخطفه الطير أو تهوي به الريح في مكان سحيق

С искрени към Аллах, не съдружават с нищо Него. Всеки, който се приписва всичко на Бога, то е сякаш падат от небето и стреля с птица, или вятъра на отдалечени места. [ал-Хадж / 22: 31]

Ако всички те помисли за бог се събраха, за да извлечете максимума от малки същества, които летят те не ще бъде в състояние да го направя. И какво от това, ако само те? Вместо да се създава мухи, възстанови и да възстановят храни вземат дори и те не могат да летят. Има ли някакви недостатъци по-лошо от това? Има ли невежеството е по-лошо от невежеството на езичниците? Това състояние се влошава от многото богове, те се поклониха, че ги причинени не е възможно да спечели удоволствието от всичко това. Хора като този винаги са затруднени от скръб и страдание, че е бил ударен неколкократно.

Ако езичниците осъзнават, че повечето от тези злини, той ще се опита да се спаси от различните злини, които. Той също ще бъде наясно, че през това време той бе пропилян умовете им, след без значение тяхната религия. Това е в противоречие с мюсюлманите, които само се посветят на Аллах Всемогъщия. Сърцата им са тихо на Божията религия. Те също осъзнават, че плодът ще бъдат придобити много по-добре, че вечно щастие в живота също е вечен.

Амал слуга са като GARDEN
В друга притча, Аллах Всемогъщия оприличава дела, като например градина.

ومثل الذين ينفقون أموالهم ابتغاء مرضات الله وتثبيتا من أنفسهم كمثل جنة بربوة أصابها وابل فآتت أكلها ضعفين فإن لم يصبها وابل فطل والله بما تعملون بصير

И по подобие на тези, които раздават своите имоти търсят удоволствието от Аллах и за твърдостта на душите им, като градина, която се намира на плато, което се полива от дъжд, след което тя носи плода му двойна. Ако проливен дъжд не е тя вода, след лек дъжд (е достатъчно). Аллах е гледач на това, което правите и вие. [ал-Бакара / 2: 265]

Аллах Всемогъщия споменава сторено с искреност, нетно от всичко, което може да съсипе един двор, като най-доброто място, просто вятъра и слънцето, а не краткосрочен на водните запаси. Тези земи, които не са засегнати от проливни дъждове, например, само ръми, тогава е достатъчно, за да го плодородна растежни среди направи. Ако тези елементи са изпълнени, тогава, разбира се получената плод ще бъде много задоволителна, листата са плътни и сенчесто и прохладно въздух. Собственикът винаги ще пожъне резултатите без да се притеснявате.

Но ако те са засегнати от суша или бедствие удари и изгори.

أيود أحدكم أن تكون له جنة من نخيل وأعناب تجري من تحتها الأنهار له فيها من كل الثمرات وأصابه الكبر وله ذرية ضعفاء فأصابها إعصار فيه نار فاحترقت كذلك يبين الله لكم الآيات لعلكم تتفكرون

Има ли някой от вас, които биха искали да имат градина и гроздето, които се стичаха под реки; тя имаше в градината всички видове плодове, след това дойдоха за старост на мъжа, той е да има деца, които все още са малки. Тогава вятърния парк силен, съдържащ огъня и изгорени. Така Аллах обяснява Своите знамения, за да можете да не мислите за него. [ал-Бакара / 2: 266]

След това е притча на хората, които правят една практика, а след това той направи нещо, което вреди и унищожава това, което той е направил, като бягат, nifaq или други неморални действия, които могат да унищожат наградата. Как да губят!

От тази притча, можем да заключим, че хора, които нямат вяра на всички като хора, които не разполагат с градина на всички.

Страна на уравнението между благотворителността и градината е качеството на площ до голяма степен от адекватността на вода, плодородието на почвата и доброта място. Така и с делата. Делата се влияят силно откровение като хранителна дроб. Тогава извършителят също е завършил всички изисквания на получаване на благотворителност, които произвеждат задоволителни резултати.

И още много perumpaman хоства от Аллах Всемогъщия в Корана. Разни притча може да бъде разбран само от хора, които имат смисъл. Когато тези притчи са приложени към diperumpamakan, тогава всичко ще изглежда бистър.

(Цитирано от книгата на Ал-Qawâidul hisan, Sheikh Абдуррахман бин Насир като-Sa`di, 22-ро правило)

[Копиран от списание издание на As-Суна 01 / Година XV / 1432H / 2011. От Фондация Lajnah Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment