!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 5, 2015

Ислямът просперира и да се създаде спокойна мъж.

Пътуването не е завършена (363)

(Част триста шестдесет и три), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 05 септември 2015, 14:45).


Ислямът просперира и да се създаде спокойна мъж.

Ислямската религия, разкрити от Бога чрез Ангел Гавриил на пророка Мохамед, съдържаща се в свещената книга на Корана и Сунната (Ал научил / хадиси) е предназначен, така че хората да могат да живеят в безопасност, щастливи и проспериращи както за живеещите в този свят и в отвъдния живот (рай ).
Ислямът учи, че човешките същества не трябва да убие друго човешко същество, дори и ако хората не бяха прегърнали исляма (неверници), дори и пророка Мохамед каза един човек няма да отидат в рая, ако е убил друг човек, въпреки че той неверници.
Ислямът също учи прост живот, не разточително, дори и заради простотата на учението на исляма е този yamh вземане на стотици работници от Китай към исляма, точно както той гледаше на погребението на саудитския крал направено просто, без звука на взрива и е погребан твърде проста просто погребан без изкуствена гробница богато.
Ислямските учения са прости и абсурдни, ако искаме да обясни научно и емпирично да бъде лесно усвоява слушателите. Това е, което прави един канадски Ustad Чрез неговото проповядване, повече от 3000 американски войници bersyahadat (въведете исляма) в разгара на войната в Персийския залив. Сега, Ustad (учени), който е роден с името на Денис Брадли Philips целия свят, включително Индонезия да проповядва.


 REPUBLIKA.CO.ID, Джакарта - Чрез проповед, повече от 3000 американски войници bersyahadat в разгара на войната в Персийския залив. Сега учените се раждат с името Денис Брадли е имал възможност да представи този Philips изпълва пространството пропаганда архипелаг.
Мисионерство дейности ямайски Роденият Канадски гражданин е достатъчно, за да открадне вниманието на света. Д-р Абу Ameenah Bilal Philips е в състояние да предостави научно обяснение, автентичен и рационално за международната общност, че е от решаващо значение, но изпълнен със заблуди срещу исляма.

В доставяне на посланието му, д-р Bilal Philips имат високо квалифициран научен капацитет. Той завършва програма BA в областта на ислямски науки в ислямския университет в Медина, магистърска програма в ислямската теология в King Сауд University Riyadh, и най-накрая спечели титлата доктор по богословие Ислямска от Университета на Уелс.

Д-р Bilal Philips също допринася в обогатяването на ислямската литература с повече от 50 книги, които той пише, превежда и коментира. Той също така редактира и публикува поредица от 56 книги за деца вяра в Международния ислямски училища.
Пътуването на живота и духа на посланието си насърчаване Dr Bilal Philips да се създаде център за ислямски изследвания в различни страни, включително и на Министерството на ислямски науки в Preston University в Обединените арабски емирства, Академията на ислямски науки в Катар, Министерството на ислямските науки по английски език в Международния университет на знанието в Саудитска Арабия, College на Da'wah и Ислямска култура в Судан, както и за създаване Престън Международен колеж в Индия.

Сближаване на технологиите в днешната дигитална ера, той също използва като средство за пропаганда, за да се достигне до хората в световен мащаб. През 2007 г. д-р Bilal Philips основана Online университет Ислямска (IOU) като първата институция, която организира образователни дейности исляма страта-1 онлайн. В този ден, IOU има повече от 150,000 ученици от 219 страни, което прави IOU като номер едно университет в света по разнообразие на учениците.
В разгара на работата му в учебната дейност и пропаганда, Dr Bilal Philips отделиха време, за да попълните обща оценка в Индонезия. IOU е назначил IslamDiaries като един taklim в Индонезия, за да проведе проучване относно "Защо исляма?" Ще се проведе на 07 Септември 2015 в Masjid Al Бина, Jalan Pintu Satu Bung на Карно, Senayan, Джакарта.

TAUHID, ROAD TO ПРАВОСЪДИЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ

От
Al-Ustadz Язид бин Абдул Кадир Jawas


TAUHID ПОЗИЦИЯ в исляма
Таухид е коренът на благодарност за мюсюлманин. [1]

الحمد لله وحده, والصلاة والسلام على نبينا محمد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى يوم القيامة, وبعد:

Alhamdulillaah, ние винаги предлагаме нашата безкрайна благодарност към Аллах Всемогъщия -Rabb милост милосърден. Той има две несравнима полза, което благоприятства ласки исляма и Суна. С двете услуга, човек ще намери щастието и да бъдат спасени от наказанието, както в този свят и в отвъдното.

Следователно, за Божиите служители, които са получили такива услуги, трябва да го връзвам с благодарност, и винаги да помолим Бог, за да се превърне в слуга винаги да сме благодарни. Един мюсюлманин и доказателство за благодарност за това благословение, а именно да бъде мюсюлманин удоволствие, че Бог като своя Господ, исляма като религия и Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam като Пророка.

Молитви и поздравления може винаги tercurahkan да пророка Мохамед настилки на пророците, че никой пророк не sesudahnya- която е общуването съобщението, изпълняват мандата си, съветват Ummah и Ummah е откарва в пътя на светлината и стрейт, които те са имали по-рано в явна заблуда.

Задължения на един истински мюсюлманин е последовател на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Sallam верните, следвайки указанията, имитират примера му, извършва Сунната и Суна-сунната защитавате и да се пази от ширк и ерес. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam изпратен от Бог, за да убеди хората, че mentauhidkan Бога и изпълняваме всички видове бягат.

Фраза на единството на мюсюлманите, особено на Ahlus Суна Wal Jama'ah е присъдата, която не е чужда, защото монотеизъм към тях, като начин на поклонение, които трябва да бъдат прилагани във всекидневния живот и който пръв проповядва пред другия.

Аллах Всемогъщия казва:

فاعبد الله مخلصا له الدين ألا لله الدين الخالص

... Така че, служете на Аллах чрез пречистване послушание към Него. Не забравяйте, че само религията Аллах принадлежи на мрежата (от ширк) ... [аз-Zumar / 39: 2, 3]

Аллах Всемогъщия казва също:

وما أمروا إلا ليعبدوا الله مخلصين له الدين

Въпреки, че те не са подредени освен с цел да се покланяме само на Аллах чрез пречистване послушание към Него ... [Ал Bayyinah / 98: 5].

Цялата територия на пророците и апостолите عليهم الصلاة والسلام проповядвал монотеизма на своя народ във всеки период (поколение) тя. Както Аллах казва:

ولقد بعثنا في كل أمة رسولا أن اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت

И наистина, Изпратили сме на всеки народ пратеник, (за разговори), за да се поклонят само на Аллах (т.е. mentauhidkanNya) и далеч от Злото ... [един-Нахл / 16: 36].

И словото Му:

وما أرسلنا من قبلك من رسول إلا نوحي إليه أنه لا إله إلا أنا فاعبدون

Ние не са изпратили нито апостол пред тебе (Мохамед), но Ние разкрива за него: "Ето, няма друг бог (правото да diibadahi правилно), различна от I, тогава вие не Ми се покланят". [ал-Анбиа / 21: 25].

Думите му също:

فأرسلنا فيهم رسولا منهم أن اعبدوا الله ما لكم من إله غيره أفلا تتقون

Тогава изпратихме да ги пратеник измежду себе си (казвайки): "Worship вие към Бога, от време на време няма друг бог на истината, за да сте в другите Така че, защо да не се боят от Него (да Му).?" [Ал Mukminun / 23: 32].

Всички апостоли започват мисията си на своя народ да монотеизма Uluhiyyah, така че те да могат да се покланяме само на истинския единствения Бог.

Всички апостолите рекоха на народа си, за да се поклонят само Аллах сам. [2]

Glory блясъкът на науката зависи от това, което се учи. И науката на монотеизма е толкова благородно-благородна наука. Science, че най-великият и славният е наука за монотеизъм и Ushuluddin. Защото, на монотеизма, че Бог е създал джиновете и хората, понижаване на книгите, изпратени от апостолите, и да се създаде небето и ада. Всеки, който изучава науката и да го практикуват, а след това той праведен човек щастлив. Вместо това, всеки, който го игнорират и не искат да се учат, а след това той е най-нещастните и окаяните.

Бог казал на Своите раби да учат syar'i, първият, който се изучава е наука за Таухид, Бог знае, проучи как mentauhidkan Бога, да Му се покланяме правилно. Аллах Всемогъщия казва:

فاعلم أنه لا إله إلا الله واستغفر لذنبك وللمؤمنين والمؤمنات والله يعلم متقلبكم ومثواكم

Така че знам, че няма Бог (който има право diibadahi вдясно) освен Аллах, и да поиска прошка за греховете си и повече (грях) вярващите, мъже и жени. И Аллах знае мястото на стопанска дейност и пребиваване-ц. [Мохамед / 47: 19].

Хората, които умират в състояние на Tawheed към Бога, тогава той ще отидат в рая. Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Който и да е умрял и той знае, че няма друг бог е правилният diibadahi правилно, различна от Аллах, а след това той отива на небето. [3]

По този начин, позицията на монотеизма е като основа за изграждане на мюсюлмански благотворителност. На вниманието на един мъдър Разбира се винаги се фокусира върху подобряване на фондацията. Докато безумният, той ще продължи да се издигне сградата, без да се бетонира в основата, така robohlah сграда.

Искреността и монотеизма, също оприличи на дърво, което расте в черния дроб, делата са отраслите, мирът е плод, който се усеща в живота на този свят и вечен удоволствието в отвъдния живот. Както плодовете на рая, няма да бъде прекъснат и незаконното. По същия начин, "плодове" искреността и монотеизъм в света, няма да бъде прекъснато и незаконното. Kesyirikan, лежи и Riya "като дърво, което расте в сърцето на човека, неговият свят е страх, тревога, объркване и ограниченост, която се усеща в гърдите, а тъмнината, която сполетя черния дроб. Докато в отвъдното ще носи Zaqqum [4] и вечни мъки. [5]

TAUHID ОПРЕДЕЛЕНИЯ & ВИДОВЕ тъпчели [6]
Таухид -в арабския език е mashdar на وحد, يوحد, توحيدا, това означава вземане на нещо, което един.

Таухид -в науката syar'i (терминология) - е Единството на Бога срещу нещо специално за Него, както в Uluhiyyah, Rububiyyah и Асма "и Неговите атрибути. Tawheed означава поклонение само на Аллах.

Таухид се състои от три вида: Rububiyyah Tawheed, Tawheed Uluhiyyah и Tawheed Ал Асма "промиване Shifat.

Таухид Rububiyyah, а именно mentauhidkan всичко това, което се прави на Аллах Ta'ala, или създаване, давайки добър късмет, включване и изключване. Бог е крал, владетел и Раб, който организира всичко. Аллах Всемогъщия казва:

ألا له الخلق والأمر تبارك الله رب العالمين

... Не забравяйте, че създаването и се разпорежда само правото Бог. Слава на Аллах, Господа на световете. [Ал Араф / 7: 54]

Таухид Uluhiyyah, а именно Единството на Аллах Ta'ala през цялата работа на служители, които по такъв начин, че да могат да се приближат към Бога, когато той disyari'atkan от него, като се молех, Khauf (страх), цар "(надежда), mahabbah ( обичам), dzabh (клане), bernadzar, isti'aanah (за помощ), istighatha (за помощ в трудни времена), isti'adzah (за защита) и всичко, което Бог е заповядал disyari'atkan и без menyekutukanNya с това, което също. Всички тези и други поклонение трябва да се направи само в единствено Аллах и искрено за това.

Аллах Всемогъщия казва:

وإلهكم إله واحد لا إله إلا هو الرحمن الرحيم

И твоят Господ е Аллах Всемогъщия, няма бог, който има правилно, но Го дясното diibadahi. Най Всемилостивия, Милосърдния. [ал-Бакара / 2: 163].

Tawheed Асма "промиване Shifat Бога, е да се създаде нещо, което Аллах и на Неговия Пратеник настроили Себе Си, нито имената или атрибутите на Бога, както и на всички mensucikanNya срам и недостатъци, тъй като тя е била почистени от Аллах и на Неговия Пратеник. И ние трябва да установи естеството на Бога, както се съдържа в Корана и по ал Суна, и не трябва да бъде ditakwil.

Слово на Аллах Ta'ala:

ليس كمثله شيء وهو السميع البصير

Няма нищо като Него. И Той е All-изслуша Men Пророка. [Ash Шура / 42: 11].

Ислямът е религия TAUHID
Ислямска определение е:

الإستسلام لله بالتوحيد والإنقياد له بالطاعة والبراءة من الشرك وأهله.

(представяне на Бога чрез mentauhidkanNya, покорни на Него да приложат спазване (над всички команди и забрани), и се освободите от ширк и тези, които правят бягат). [7]

Ако се върнем към Ал Коран, Аллах ни информира, че "акидах цялата апостолът е монотеизъм, и тяхната мисия започва с tauhidullah и монотеизма е най-големият и най-важният въпрос, който те носят.

По този начин, връзката "Aqeedah на монотеизма срещу цели пророците Shari'ah (включително пророка Мохамед) عليهم الصلاة والسلام е като в основата на сграда (и като духа на тялото). Тъй като органите няма да се изправи и да живеят, освен при наличието на алкохол.

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam започне да проповядва единобожието, както и по време на Апостола. Сред примерите е, Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam да Mu'adh бин Джабал Ради anhu когато е изпратена до Йемен. [8]

Той sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

إنك ستأتي قوما أهل كتاب, فإذا جئتهم فادعهم إلى أن يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله (وفي طريق: فليكن أول ما تدعوهم إليه عبادة الله), (وفي أخرى: أن يوحدوا الله) فإن هم أطاعوا لك بذلك (وفي رواية: فإذا عرفوا الله), فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم خمس صلوات في كل يوم وليلة, فإن هم أطاعوا لك بذلك فأخبرهم أن الله قد فرض عليهم صدقة تؤخذ من أغنيائهم فترد على فقرائهم, فإن هم أطاعوا لك بذلك فإياك وكرائم أموالهم واتق دعوة المظلوم فإنه ليس بينه وبين الله حجاب.

Със сигурност ще се стигне до хората на Писанието, а след това да ги покани да свидетелства, че няма друг бог, който има право diibadahi правилно, освен Аллах и че Мохамед е пратеник на Аллах. (В друг текст: Така че за първи път сте да им проповядвам е да се покланяме само на Аллах) (както и с друга формулировка: Така че те правят Бога като единствен допустим diibadahi). Ако те се подчиняват, защото (В историята: когато те са mentauhidkan Аллах), а след това да им кажа, че Аллах ги е длъжен да се молят по пет пъти на ден. Ако те се подчиняват, защото е такава, че след това да им кажа, че Аллах го направи задължително върху тях благотворителност, която е взета от богатите сред тях и след това да раздава на бедните сред тях. Ако те се подчиняват, защото, тогава да отбягваме богатството им е добра и ви е страх срещу тези, които dizhalimi молитва, защото там не е було между молитвите на хората, които dizhalimi с Бога. [9]

TAUHID И ПРАВОСЪДИЕ
Първо. Бог ни казва, че целта на създаването и командата е, че създание да знаете имената и атрибутите на Неговата, че те се покланят само на Аллах, не се обедини с неговите създания, и че Man правосъдие. Правосъдието е в основата на създаването на небесата и на земята, както Аллах казва:

لقد أرسلنا رسلنا بالبينات وأنزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط

Всъщност Изпратихме Нашите пратеници с привеждане материални доказателства и Изпратили сме с тях Ал Книгата и баланса (на правосъдието), за да даде възможност на хората да извършват правосъдие ... [Ал Хадид / 57: 25].

В този стих Аллах ни казва, че целта на идването на апостолите и свали писания е, че на човешката справедливост. Най-голямата справедливост е Таухид (mentauhidkan Аллах), и единството на субекта, на произхода и крайъгълен камък за справедливост. Докато бягат е kezhaliman. Аллах казва:

إن الشرك لظلم عظيم

Всъщност ширк е най-голямото kezhaliman. [Luqman / 31: 13].

Затова бягат (асоцииране партньори с Аллах) е най-угнетители kezhaliman и монотеизма е най-справедливо правосъдие. [10]

Втори. "Aqeedah на монотеизма освобождава сърцето и душата на сервитут за същества с поклонение само на Аллах Всемогъщия сам, а не следват, но само на Пророка sallallaahu" alaihi WA Салам.
"Aqeedah на монотеизма, изисква един мюсюлманин да се откаже от всички форми на робство, различна от Аллах, защото всичко друго освен Бог е същество, което няма и най-малка силата да създават, да предоставят и различни други Ilahiyyah свойства.

От друга страна, тези, които правят политеизма, което означава, че е направил несправедливост -lawan на adil- отново отцепник. Как би могъл да се покланят на нещо-който няма kekuasaan- когато Бог го е създал, и той благодари нещо е, че е сам Бог, който му даде добър късмет. Аллах казва:

وما خلقت الجن والإنس إلا ليعبدون ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يطعمون إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين

И аз не съм създал джиновете и хората, освен че трябва да ми се покланя. Аз не искам някой от тях късмет малко и аз не кликнеш завещанията, така че те ме хранят. Аллах, Той отново е Giver Rizki Ян е силата много силна. [ADH Dzariyat / 51: 56-58]

Трети. Командата за да раздава правосъдие.

اعدلوا هو أقرب للتقوى

... Отнася е несправедливо, защото тя (панаира) е по-близо до благочестие .... [Al Maa-idah / 5: 8].

Исляма, като религия на монотеизма, подредени последователи да благородни, морално добри и лоши нрави забраняват. Ислямът също осъжда всички честни и добри дела и да се забрани на лошите дела. Аллах Всемогъщия казва:

إن الله يأمر بالعدل والإحسان وإيتاء ذي القربى وينهى عن الفحشاء والمنكر والبغي يعظكم لعلكم تذكرون

Аллах казва, (ти) да бъдат справедливи и да върши добро, давайки да се роднините, и дай боже на неприличие, munkar и враждебност. Той ни учи, че вие може да внимавам. [един-Нахл / 16: 90].

Дори Бог призовава Своя Book (Ал-Коран) като справедлива присъда. Аллах Всемогъщия казва:

وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا

И е перфектен изречение твоя Господ (Ал-Коран), (едно изречение) е правилно и справедливо ... -al An'am / 6, параграфи 115. точка, точно в новините, и справедливо в ръководните и забранени. [11 ]

Четвърто. Таухид и да бъдем справедливи към колегите мюсюлмани и неверници.

TAUHID отделни хора между Мюсюлмани езическите
Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза, че хората казват, че вярват и фразата за единство (لا إله إلا الله), тогава той е мюсюлманин, който има право на защита на владетеля на мюсюлманите и да получите обещание на небето. Един мюсюлманин има право на правото на Wala "(лоялност) на други мюсюлмани, тъй като на монотеизма и послушание към Аллах и на Неговия Пратеник sallallaahu" alaihi WA Салам.

От друга страна, тези, които отричат фразата на единство по този ширк -с kesyirikan, че го извади на Ислямска тогава човек трябва да се бори и право бара "(омраза) на всички мюсюлмани. Аллах Всемогъщия казва:

قاتلوا الذين لا يؤمنون بالله ولا باليوم الآخر ولا يحرمون ما حرم الله ورسوله ولا يدينون دين الحق من الذين أوتوا الكتاب حتى يعطوا الجزية عن يد وهم صاغرون

Бийте онези, които не вярват в Аллах и в деня тогава и те не дай Боже това, което е забранено от Аллах и на Неговия Пратеник, и тези, които не признават религия, която е вярна (исляма), (т.е. хората), които са дали Ал Книгата докато не плати джизя (данък) с готови представяне те са в състояние на подчинение. [Tawbah в / 9: 29].

Word Той sallallaahu "alaihi WA Sallam:

أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويؤتوا الزكاة, فإذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام, وحسابهم على الله تعالى.

Аз съм заповядал да се бори срещу хората, докато те свидетелстват, че няма друг бог (божество), че diibadahi правилно, но Аллах и че Мохамед е Пратеника на Аллах, държейки молитвата, и да плащат закат. Ако бяха направили това, тогава тяхната кръв и средства, освен ако не се защитят правата на исляма, както и тяхното изчисляване е в Аллах Ta'ala. [12]

Командата за борба с неверниците и съдружаващите се дължат на изневяра и политеизма тях срещу Аллах, Който ги-, както и създал "акидах онези, които се отклоняват от" Aqeedah на монотеизма; не заради лично отмъщение, борбата на държавата или територията. Такава е Божията заповед да Неговия Пратеник, и този народ да се бори срещу неверниците, така че хората се стекоха, за да се превърнат в Бог и mentauhidkanNya.

Командите се бият, бият и убиват неверниците, че е езически Harbi (които се борят мюсюлманите). Що се отнася до неверниците, които не се борят мюсюлманите, а след това ни е заповядано да се отдаде на тях и не трябва да се свалянето zhaliminya. Ако те кяфир dhimmi (защитен от ислямско управление), или mu'ahad (влязъл в споразумение с ислямското правителство), или musta'man (защита на сигурността на ислямското правителство), а след това те не трябва да бъдат убити. Аллах Всемогъщия казва:

لا ينهاكم الله عن الذين لم يقاتلوكم في الدين ولم يخرجوكم من دياركم أن تبروهم وتقسطوا إليهم إن الله يحب المقسطين

Аллах не забранява да се прави добро и да бъдем справедливи към тези, които се борят, защото на религията, а не (също) ви изгони от домовете си. Аллах обича онези, които действат справедливо. [Al Mumtahanah / 60: 8].

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam заплашва хората, които убиват неверници mu'ahad или dhimmi със строги санкции. Той sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

من قتل معاهدا لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Който убие неверник mu'ahad, тогава той няма да миришат небето. Когато в действителност това може да помирише аромата на небето от (разстояние) пътува четиридесет години. [13]

Също така думата Той sallallaahu "alaihi WA Sallam:

من قتل قتيلا من أهل الذمة لم يرح رائحة الجنة, وإن ريحها ليوجد من مسيرة أربعين عاما.

Който убие експерт dhimma, тогава той няма да миришат небето. Когато в действителност това може да помирише аромата на небето от (разстояние) пътува четиридесет години. [14]

Това показва, че невярващите сам не трябва да проливат кръв, нека сам срещу мюсюлманин. [15]

TAUHID силата на мюсюлманските ЛИЧНИ [1]
Първо. Бог ще обърше греховете на tauhid.
Доказателствата, а именно думите на Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam в един хадис Qudsi, от Anas ибн Малик Ради anhu, той каза: Чух Пратеника sallallaahu" alaihi WA Sallam каза, Аллах, Прославеният и Пречист каза:

... يا ابن آدم إنك لو أتيتني بقراب الأرض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شيئا لأتيتك بقرابها مغفرة.

"... О, синове на Адам, ако дойдеш при мен с всичките си грехове на света, докато ти, когато умра, не се асоциира най-малкото, със сигурност ще ви дам пълно опрощение на земята, така или иначе". [2]

Втори. Аллах Ta'ala ще елиминира трудности и тъга в света и в отвъдния за тези, които tauhid.

Аллах Всемогъщия казва:

ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب

... Тези, които се бойте от Аллах, Той ще се проведе за него изход. И му даде добър късмет от посока, която не е неочакван ... "[ATH-Thalaq / 65: 2,3].

Някой не съм казвал, страх от Бога, ако той не tauhid. Хората, които tauhid и предпазлив, той ще бъде даден изход от проблемите на живота. [3]

Трети. Бог ще направи и украсяват в сърцето на tauhid с любов за вярата, както направи в сърцето си омраза към неверието, нечестие и неправда.
Аллах Всемогъщия казва:

ولكن الله حبب إليكم الإيمان وزينه في قلوبكم وكره إليكم الكفر والفسوق والعصيان أولئك هم الراشدون

... Но Бог направи обичате вярата и решения (вяра) е красива в сърцето си, и да ви е приятно да неверието, нечестие и неправда. Те са тези, които следват правия път. [Ал Hujurat / 49: 7].

Четвърто. Таухид е единствената причина, за да получите удоволствие от Аллах. И хората с най-щастливите застъпничеството на пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Sallam е човекът, който произнася لا إله إلا الله с пълна искреност на сърцето си.
Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

أسعد الناس بشفاعتي يوم القيامة من قال: لا إله إلا الله خالصا من قلبه أو نفسه.

Хората, които са най-щастливи с mandapat syafa'atku в Деня на Страшния съд, което е, тези, които казват "La илаха illallaah" искрено от сърцето му, или душата му. [4]

Пето. Аллах Ta'ala ще включва гаранция, че tauhid към Небето.

Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

من مات وهو يعلم أنه لا إله إلا الله دخل الجنة.

Който и да е умрял и той знае, че няма друг бог има правилно дясното diibadahi освен Аллах, а след това той отива на небето. [5]

Шеста. Аллах Ta'ala ще даде победа, релеф, триумф и слава на тия, които tauhid.

Аллах Всемогъщия казва:

يا أيها الذين آمنوا إن تنصروا الله ينصركم ويثبت أقدامكم

О, вярващи! Ако ти помогна (религията на) Аллах, Той ще ви помогне и да се засили позицията си. [Мохамед / 47: 7].

Седма. Аллах Ta'ala ще даде добър живот в този свят и в отвъдния за мъж tauhid.

Аллах Всемогъщия казва:

من عمل صالحا من ذكر أو أنثى وهو مؤمن فلنحيينه حياة طيبة ولنجزينهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون

Който върши добри дела, както мъжете, така и жените в състояние на вяра, то тогава със сигурност ще му дадохме добър живот и ще ни даде отговор на тях с по-добро възнаграждение от това, което те са направили. [един-Нахл / 16: 97].

Осма. Tauhid ще предотврати мюсюлманин вечно в ада.
Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

يدخل أهل الجنة الجنة, وأهل النار النار, ثم يقول الله تعالى: أخرجوا من كان في قلبه مثقال حبة من خردل من إيمان, فيخرجون منها قد اسودوا فيلقون في نهر الحياء -أو الحياة, شك مالك- فينبتون كما تنبت الحبة في جانب السيل, ألم تر أنها تخرج صفراء ملتوية?

"След като жителите на небето отиде на небето, и на хората от Ада влизат Hell, след това след това Бог каза:" Извадете (на Hell) онези, в чиито сърца има тегло от синапено семе на вярата ", след което те се отстраняват от ада, просто само те са имали джет черно тяло (като активен въглен). Тогава те са били пуснати в реката на живота, а след това телата им растат (без промяна), като ръстът на семената, които са на брега на реката. Не можете да забележите, че семето расте жълти и гънки? " [7]

Девети. Таухид е решаваща за приемане или отхвърляне на човешкото милосърдие.
Perfect или не един човек зависи от tauhidi благотворителност. Хората, които правят добро, но не е съвършен tauhidi, например Riya, не искрено, правят ширк, благотворителност несъмнено ще се обърне срещу нас за него, че не носят щастие. Ето защо, всички благотворителни организации трябва да се направи с искреност за Аллах, както във формата на молитва, милостиня, милосърдие, гладуване, поклонение и др.

Аллах Всемогъщия казва:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم أيكم أحسن عملا وهو العزيز الغفور

Кой е създал смъртта и живота, че Той може да ви изпита, който между вас по-добър благотворителност. И Той е Всемогъщия, Опрощаващия. [ал-Мулк / 67: 2].

В благородната стих, Аллах споменава "добрите дела", а не "благотворителност, че много". Благотворително, наречена добро или праведен, ако тя отговаря на две условия, а именно искрени и Ittiba "на Пророка Мохамед п. Както беше споменато в хадисите, това изречение لا إله إلا الله, в деня на Страшния съд, люспите са по-тежки от небето и земята, за да предизвика искрен.

Десети. Tauhid хора, които ще получат чувство за сигурност и насоки.
Хората, които не mentauhidkan Бог перфектно, така че той винаги е бил предпазлив, той винаги е в състояние на страх и безпокойство. Те се страхуват от лош ден, или страх от които имат повече от две деца, страх от бъдещето, страх от имуществото му изчезна и така нататък.

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Хората, които вярват и да не се смесват своята вяра с бруталност (ширк), те са тези, които дойдоха на сигурността, и те са тези, които получават напътствия. [Ал An'am / 6: 82].

TAUHID силата ЗА мюсюлманския [8]
Исляма като религия на монотеизма, е подходящ и подходящо във всеки час, място и състояние на Ummah. Това е, се придържат към исляма, няма да премахне в полза на Ummah. Дори и с монотеистични религии, на Ummah ще бъде добър, проспериращ, безопасна и сигурна. Ако човечеството иска спасението на света и в отвъдния живот, а след това те трябва да приемат исляма и подлежи на изпълнение ислямския шериат. Но трябва да се помни, съвместимост и несъвместимост на исляма, не означава, че ислямът е бил предмет на крак с времето, мястото и обстоятелствата, на човек, като желаните от някои хора.

Ислямът е истинската религия, Аллах Ta'ala обещава победа на тези, които се придържат към религията е добре, но при условие, че те трябва да mentauhidkan Бога, се отървах от всичките (форма) бягам, syar'i изучаване и практикуване праведни дела. Аллах обеща, ще направи своя запитване по земята, потвърждавайки своята вяра и да направят живота си в този свят, сейф Sentausa. Аллах Всемогъщия казва:

وعد الله الذين آمنوا منكم وعملوا الصالحات ليستخلفنهم في الأرض كما استخلف الذين من قبلهم وليمكنن لهم دينهم الذي ارتضى لهم وليبدلنهم من بعد خوفهم أمنا يعبدونني لا يشركون بي شيئا ومن كفر بعد ذلك فأولئك هم الفاسقون

Аллах обеща на онези, които вярват, между вас и делата-делата, които Той наистина ще направят своя запитване на земята, както остави и онези преди тях са на власт, а непременно ще укрепи тяхната религия който Той е избрал за тях, и той наистина ще се промени (държавата), те, след като те са в страх да не бъдат безопасни Sentausa. Те все още ми се поклониш с не ме обвързва с нищо. Но всеки, който е (все още) не повярваха след (обещание), че след това те са тези, които бунтовниците. (с Нур / 24: 55). Вижте също писмото Ал-Араф стих 96.

TASHFIYAH И MT, KEY RETURN на славата на ИСЛЯМСКА [9]
Път към своята бивша слава, просперитет и благосъстояние на общността следва да проведе tashfiyah (пречистване) на нещо непознато и е проникнала в ислямския Шериата, като бягат, отричането на атрибутите на Аллах Ta'ala или penakwilannya, отхвърляне на хадиса -hadits автентичен, свързана с "акидах и други. Също tashfiyah (пречистване) на поклонение на различни видове ерес, която е замърсени чистотата и съвършенството на исляма. И също така tashfiyah в областта на интерпретация, съдебната практика, както и различни kemungkaran които замърсяват светостта на исляма.

След това направете tarbiyah (треньор) поколение мюсюлмани над мюсюлманите, които са били изтрити от kemungkaran. Т.е., с треньор исляма правилно, от ранна възраст, и без да се влияят от западната образование, които не вярват, след това да ги събере заедно в единство "Aqeedah на монотеизма, т.е." Aqeedah на Ahlus Суна.

"Aqeedah Ahlus Суна е най-добрият начин да се обединят властта на мюсюлманите и единството на своите редици, за да се определи нещо, което е счупен от религията и световните дела. Това е така, защото "Aqeedah на Ahlus Суна е в състояние да възстанови на мюсюлманите с Ал-Коран и сунната на Пророка sallallaahu" alaihi WA Салам, и се връща на пътя на вярващите, начинът на приятелите Radhyallahu anhum. Тази функция не може да се реализира в някоя група или някакви набиране на агенции или всяка организация, която не прегърнат "Aqeedah на Ahlus Суна Wal Jama'ah. Историята е бил свидетел на този факт. Само страните, които се придържат към "Aqeedah на Ahlus Суна сами могат да се обединят силата на мюсюлманите разпръснати. Само "акидах салаф сам, тогава джихад, както и командващ доброто и злото, забраняващ го изправен, и беше постигнато славата на исляма. [10]

С "акидах салаф, мюсюлмани и проповедници-da'inya ще се обединят, за да се постигне слава и да стане най-доброто от Ummah. Това, защото "Aqeedah салаф се основава Ал Корана и Суна според разбирането на сподвижниците. Що се отнася до "акидах от" акидах салаф, той няма да се предаде на постигането на единство, въпреки, че ще се случи, е разпадането и унищожаването. Така че няма съмнение, пътят към победата и славата на мюсюлманите, е да се върне на "акидах и manhaj на истината, а именно" Aqeedah на Ahlus Суна Wal Jama'ah; "Акидах и manhaj салаф.

Имам Малик Rahimahullah каза:

لن يصلح آخر هذه الأمة إلا ما أصلح أولها.

Няма да може да се определи тази нация, но с това, което прави добро първо поколение от тази умма (т.е., приятели). [11]

Khatimah: Молим Истикамах в ислямския И като разберат AS Суна Salafush Ради anhum-Salih
Питаме всемогъщия Бог, че сме били показани по пътя на исляма и Суна да следват manhaj Salafush-Салих и Истикамах в състояние mentauhidkan Аллах, прилагат сунната на Пророка, и отстранява всички форми на ширк и ерес. Надяваме се, че Аллах Всемогъщия, за да ни направят включително група от оцелели след по стъпките на сподвижниците Ради anhum на. И се надяваме, че Аллах Всемогъщия, за да ни събере в небето с Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam и неговия другари Ради anhum.

Молитви и поздравления може винаги Бог дарил Пророка Мохамед sallallaahu "alaihi WA Салам, семейството му, му сподвижници Ради anhum, и тези, които следват той sallallaahu" alaihi WA Sallam в негова полза, докато в края на времето. И в края на тази пропаганда е всичко Слава на Аллах, Господа на световете.

Ние се затвори с молитва сглобяване kaffaratul:

سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت, أستغفرك وأتوب إليك.

Слава на Тебе, Боже, аз Те хваля. Свидетелствам, че няма бог има правилно дясното diibadahi освен ако не сте, аз питам за прошка и да се разкае за вас.

Хвалете aalamiin Rabbil ".

[Копиран от списание издание на As-Суна 11 / Година X / 1427 / 2006M. Publishers Постоянен комитет Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Тел. 0271-858197 Fax 0271-858196]No comments:

Post a Comment