!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 4, 2015

Comunitatea Economică ASEAN, dacă este pregătită să concureze cu China și India?

Comunitatea Economică ASEAN, dacă este pregătită să concureze cu China și India?

Lucrătorii din Indonezia se va confrunta cu o concurență din partea altor lucrători din Asia de Sud-Est.
Concurența pe piața forței de muncă va crește față de punerea în aplicare a pieței libere ASEAN de la sfârșitul anului 2015.
Acest lucru va afecta mai multe persoane, în special lucrătorii angajați în expertiza specifică sectorului.
Aici sunt cinci lucruri pe care trebuie să știți și anticiparea în fața pieței libere în Asia de Sud, cunoscut sub numele Comunității Economice ASEAN (AEC).
Ce a Comunității Economice ASEAN?
Mai mult de un deceniu în urmă, liderii ASEAN au convenit să instituie o piață unică în Asia de Sud la sfârșitul 2015.
Acest lucru se face în scopul de a crește competitivitatea ASEAN, precum și Chinei și Indiei ar putea concura pentru a atrage investiții străine. Sunt necesare investiții străine în regiune pentru a stimula ocuparea forței de muncă și de a îmbunătăți bunăstarea.
Crearea unei piețe unice care este numit Comunitatea Economică ASEAN (AEC) Acest lucru va permite țării să vândă bunuri și servicii cu ușurință în alte țări din Asia de Sud, astfel încât concurența va fi intensă.
Cum te afectează?
Diverse profesii, cum ar fi personalul medical pot fi ocupate de lucrători străini în 2015.
Comunitatea Economică ASEAN nu este deschis doar fluxul de bunuri sau servicii, dar, de asemenea, profesioniști ai pieței forței de muncă, cum ar fi medici, avocați, contabili, si altele.
Ministrul personal special al forței de muncă și Transmigration, Dita Indah Sari, a declarat pentru BBC explicând că MEA necesită eliminarea unor norme care au afectat recrutarea de forță de muncă străină.
"Restricțiile, în special în sectorul muncii profesioniștilor, sunt încurajați să fie eliminate", a spus el.
"Deci, în esență, MEA va fi mai multe oportunități pentru muncitorii străini pentru a umple o varietate de poziții și profesii din Indonezia au fost închise sau puteri străine minim."
Este lucrătorii indoneziene poate concura cu alte țări sud-est asiatice?
O serie de lideri ai asociațiilor profesionale recunoscut destul de optimist că forța de muncă de specialitate în Indonezia este destul de competitiv.
Președinte al Asociației Avocaților indoneziene, Otto Hasibuan, de exemplu, spune că tendința este utilizarea de avocații străini din Indonezia, de fapt a scăzut.
Pozițiile Bine deschis, sectorul extins, dar cerințele au fost înăsprite. Deci open source nu este deschis, liber nu liber de origine.
Dita Indah Sari
"Avocații noi, în special cei tineri, este destul de superioară. În acest timp suntem barierele lingvistice numai. Dar acum o mulțime de membrii noștri care studiază în străinătate", a spus el.
În sectorul de contabilitate, presedinte al Institutului indonezian de Contabili Publici, Tarko Sunaryo, admite există o preocupare pentru că mulți lucrători tineri care nu au fost conștient de concurența tot mai acerbă.
"În plus față de lipsa de competență în limba engleză, pregătire ele sunt, de asemenea, foarte dependente de mental. Mulți nu sunt gata atunci când concurează cu contabili străini."
Cum Indonezia pentru a anticipa fluxul de forță de muncă străină?
Ministrul personal special al forței de muncă și Transmigration, Dita Indah Sari, statele nu vor să "înșelat" și a susținut că a pregătit o strategie în fața muncii piață liberă.
"Poziții Bine deschis, sectorul extins, dar cerințele au fost înăsprite. Deci open source nu este deschis, independent de origine nu este liber", a spus el.
"Noi nu vrem forța de muncă locală sunt de fapt calificat și capabil, ci pentru că există muncitori străini fi strămutate.
Un număr de termeni definiți cum ar fi plata de limba indoneziană și certificări legate instituții profesionale din țară.
Cererea de muncă înainte de MEA va fi mai mare, a spus OIM.
Care sunt MEA avantaje pentru țările din Asia de Sud?
Cercetarile recente de la Organizatia Mondiala a Muncii, sau OIM menționează deschiderea piețelor forței de muncă pentru a aduce mari beneficii.
Pe langa posibilitatea de a crea milioane de noi locuri de muncă, aceste sisteme pot îmbunătăți, de asemenea bunăstarea 600 de milioane de oameni care trăiesc în Asia de Sud-Est.
În 2015, OIM precizează că cererea de forță de muncă profesională va crește cu 41% sau aproximativ 14 milioane de euro.
În timp ce cererea de forță de muncă din clasa de mijloc va fi de până la 22% sau 38 de milioane, în timp ce forța de muncă a crescut cu 24% un nivel scăzut, sau 12 milioane de euro.
Dar raportul prezice că multe companii vor găsi angajați mai puțin calificați sau chiar de plasare de locuri de muncă false, din cauza lipsei de pregătire și formare profesională.

OPORTUNITĂȚI, PROVOCĂRI, si de risc pentru ORICE COMUNITĂȚII ECONOMICE Indonezia, cu ASEAN

Scris de: Arya Baskoro (Cercetător asociat)


Ești gata pentru a face față competiției în 2015? Ar trebui să pregătită să facă față concurenței intense în 2015. Indonezia și alte țări din regiune Asia de Sud va forma o regiune integrată, cunoscut sub numele de Comunitatea Economică ASEAN (AEC). MEA este o formă de realizare a obiectivului final de integrare economică în Asia de Sud.

Există patru lucruri pe care va fi punctul central al AEC în 2015, care poate fi folosit ca un impuls bun pentru Indonezia. În primul rând, țările din Asia de Sud va fi folosit ca o piață unificată regiune și bazei de producție. Cu crearea unității de bază a pieței și de producție va face fluxul de bunuri, servicii, investiții, sume mari de capital, și forței de muncă calificate devine o barieră la o țară la alte țări din Asia de Sud-Est.

În al doilea rând, MEA va fi format ca o regiune economică, cu un nivel înalt de concurență, care necesită o politică care include politica în domeniul concurenței, protecția consumatorului, drepturi de proprietate intelectuală (DPI), fiscalitate, și E-Commerce. Astfel, se poate crea un climat de concurență loială; există o protecție sub forma unui sistem de rețea de agenții de protecție a consumatorilor; preveni încălcarea drepturilor de autor; crearea unei rețele de transport care să fie eficientă, în condiții de siguranță, și integrate; eliminarea sistemului dublei impuneri, și; creșterea comerțului cu mass-media electronice on-line pe baza de.

În al treilea rând, MEA va servi ca regiunea are de dezvoltare economică echitabilă, cu prioritate pe Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-uri). Competitivitatea și dinamismul IMM-urilor va fi consolidată prin facilitarea accesului acestora la cele mai recente informații, condițiile de piață, dezvoltarea resurselor umane în ceea ce privește consolidarea capacităților, finanțe, și tehnologie.

În al patrulea rând, MEA va fi pe deplin integrată în economia globală. Prin construirea unui sistem de îmbunătățire a coordonării dintre statele membre. În plus, se va fi majorat participarea țărilor din Asia de Sud în cadrul lanțului de aprovizionare la nivel mondial, prin pachet pengembangkan de asistență tehnică pentru țările mai puțin dezvoltate ASEAN membre. Acest lucru se face pentru a îmbunătăți capacitatea de industrie și productivitate, astfel încât nu numai creșterea participării lor la scară regională, dar, de asemenea, a condus inițiativa de a integrata global.

Bazat pe Blueprint Economic ASEAN, MEA devine foarte necesare pentru a minimiza decalajul dintre țările ASEAN, în termeni de creștere economică prin creșterea dependenței dintre membrii acolo. MEA poate dezvolta conceptul de meta-naționale în lanțul de aprovizionare cu alimente, și pentru a produce un singur bloc comercial care se pot ocupa și să negocieze cu exportatorii și importatorii de non-ASEAN.

Pentru numai Indonezia, MEA va fi un bun prilej cauza barierelor comerciale va tinde să diminueze chiar fi inexistente. Acest lucru va duce la creșterea exporturilor, ceea ce va crește PIB-ul Indoneziei. Pe de altă parte, apare o nouă provocare pentru Indonezia, sub forma de mărfuri comercializate probleme de omogenitate, de exemplu, pentru produsele agricole de bază, din cauciuc, produse din lemn, textile, electronice și (Santoso 2008). În acest caz, riscul de concurență va apărea cu numărul de bunuri importate va curge în cantități mari în Indonezia, care va pune în pericol industria locală să concureze cu produse străine de o calitate mult mai mare. Acest lucru, la rândul său va crește deficitul comercial numai pentru Indonezia de stat.

Pe partea de investiții, această condiție poate crea un climat care sprijină intrarea investițiilor străine directe (ISD), care poate stimula creșterea economică prin dezvoltarea de tehnologie, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea resurselor umane (capitalul uman) și un acces mai ușor pe piața mondială. Cu toate acestea, aceste condiții pot aduce exploatare risc. Indonezia are încă un nivel de regulament, care este mai puțin obligatoriu, care poate provoca pe scară largă act de exploatare în disponibilitatea resurselor naturale de către companiile străine în Indonezia ca țară cu resurse naturale abundente comparație cu alte țări. Există posibilitatea, de asemenea, de exploatare de către companiile străine pot deteriora ecosistemul în Indonezia, în timp ce reglementarea investițiilor în Indonezia nu a fost suficient de puternic pentru a menține condițiile naturale, inclusiv disponibilitatea resurselor naturale conținute.

Din punct de vedere al ocupării forței de muncă, există o oportunitate extraordinara pentru solicitanții de locuri de muncă, deoarece poate fi o mulțime de locuri de muncă disponibile cu nevoile variate ale membrilor săi diverse. În plus, accesul la a merge în străinătate, în scopul de a găsi locuri de muncă mai ușor, chiar ar putea fi fără obstacole particulare. MEA fi, de asemenea un bun prilej pentru antreprenorii pentru a găsi cele mai bune lucrătorilor, în conformitate cu criteriile dorite. În acest caz, ar putea aduce riscul de ketenagakarejaan pentru Indonezia. În ceea ce privește educația și productivitate Indonezia este încă în imposibilitatea de a concura cu lucrătorii din Malaezia, Singapore, Thailanda, precum și ca fundament industrial pentru Indonezia singur face Indonezia pe locul al patrulea în ASEAN (Republica Online, 2013).

Cu prezența acestui eveniment MEA, Indonezia are posibilitatea de a profita de economiile de scară în țară ca un câștig de bază. Cu toate acestea, Indonezia are încă multe provocări și riscurile care ar apărea în cazul în care MEA a fost implementat. Prin urmare, riscul profesional este de așteptat să fie mai sensibili la fluctuațiile care va avea loc, în scopul de a anticipa riscurile emergente în mod corespunzător. În plus, este nevoie de o colaborare între autoritățile de șmecher de stat și întreprinderi, atât infrastructura fizică și socială (legi și politici) trebuie să fie abordată, precum și nevoia de creșterea capacității și a competitivității forței de muncă și companii din Indonezia. Nu lasa Indonezia fi doar un spectator în propria țară în 2015.

Definiție și caracteristici ale Comunității Economice ASEAN (AEC)
Heroina Rahayu 7 Comentarii ASEAN, Organizații
Definiție și caracteristici ale Comunității Economice ASEAN (AEC). MEA este o formă de integrare economică a ASEAN în ceea ce privește perdagaangan sistemului în mod liber între țările ASEAN. Indonezia și alte nouă țări membre ale ASEAN au convenit acord ASEAN Comunitatea Economică (AEC) sau Comunitatea Economică ASEAN (AEC).

Definiție și caracteristici ale Comunității Economice ASEAN (AEC)
Definiție și caracteristici ale Comunității Economice ASEAN (AEC)

La summit-ul de la Kuala Lumpur în decembrie 1997 Liderii ASEAN a decis să transforme ASEAN într-o regiune care este stabilă, prosperă și extrem de competitiv cu dezvoltarea economică echitabilă și reducerea sărăciei și socio-economice disparităților (ASEAN Vision 2020).

La Summit-ul de la Bali, în octombrie 2003, liderii ASEAN au declarat că a Comunității Economice ASEAN (AEC) va fi obiectivul de integrare economică regională în anul 2020, comunitatea de securitate ASEAN și ASEAN Socio-Cultural Comunității doi piloni inseparabile ale Comunității ASEAN. Toate părțile sunt de așteptat să lucreze sunt puternice în construirea Comunității ASEAN până în 2020.


În plus, Reuniunea ASEAN miniștrii economiei "a avut loc în august 2006, în Kuala Lumpur, Malaezia, a fost de acord pentru a avansa Comunitatea Economică ASEAN (AEC), cu obiective clare și calendare de implementare.

La ASEAN Summit-ul de 12 ianuarie 2007, liderii au reiterat angajamentul ferm de a accelera crearea de ASEAN comunitar în 2015 a propus în ASEAN Vision 2020 și ASEAN Concord II-lea, și a semnat Declarația de la Cebu la accelerarea crearea unui comunitare ASEAN până în 2015. În Mai exact, liderii au convenit să accelereze instituirea Comunității Economice ASEAN în 2015 și de a transforma într-o regiune ASEAN de liber schimb cu a bunurilor, serviciilor, de investiții, forță de muncă calificată, și fluxul liber de capital.

Și elementul caracteristic al Comunității Economice ASEAN (AEC)
Comunitatea Economică ASEAN (AEC) este o realizare de scopul final al integrării economice adoptate în Vision 2020, care se bazează pe convergența intereselor țărilor membre ale ASEAN să aprofundeze și să extindă integrarea economică prin inițiative existente și noi, cu o limită de timp clar. în instituire a Comunității Economice ASEAN (AEC), ASEAN trebuie să acționeze în conformitate cu principiile unei exterior cu aspect, economie deschisă, inclusiv și orientată spre piață în conformitate cu normele multilaterale și respectarea cu sistemul pentru respectarea și punerea în aplicare efectivă a angajamentului la o economie bazată pe reguli.

Comunitatea Economică ASEAN (AEC) va stabili ASEAN ca o bază piață unică și de producție pentru a face ASEAN o mai dinamică și mai competitivă cu mecanismele și măsurile de consolidare a punerii în aplicare a inițiativelor economice existente și noi; accelera integrarea regională în sectoarele prioritare; facilitarea circulației afaceri, forță de muncă calificată și talente; și consolidarea mecanismelor instituționale ale ASEAN. Ca un prim pas pentru a realiza Comunității Economice ASEAN,

În același timp, Comunitatea Economică ASEAN (AEC) va aborda decalajelor de dezvoltare și de a accelera integrarea țărilor din Cambodgia, Laos, Myanmar și Vietnam, prin Inițiativa pentru integrarea ASEAN și alte inițiative regionale.
Formele de cooperare sunt:
Dezvoltarea resurselor umane și consolidarea capacităților;
Recunoașterea calificărilor profesionale;
Consultare cu privire la politicile macroeconomice mai aproape și financiare;
Măsuri de finanțare comerț;
Îmbunătățirea infrastructurii
Dezvoltarea tranzacțiilor electronice prin e-ASEAN;
Integrarea industriei în întreaga regiune pentru a promova surse regionale;
Creșterea implicării sectorului privat pentru a stabili Comunitatea Economică ASEAN (AEC).
Importanță pentru comerțul exterior al ASEAN, precum și necesitatea de ASEAN comunitar în ansamblul său de a păstra așteaptă cu nerăbdare,
Principalele caracteristici ale Comunității Economice ASEAN (AEC):
Piața unică și de producție de bază,
Regiunea economic competitiv,
Regiuni de dezvoltare economică echitabilă
Regiunea pe deplin integrate în economia globală.
Aceste caracteristici sunt legate unele de altele puternic. Prin încorporarea elementele necesare de fiecare caracteristică și ar trebui să asigure consecvența și coerența elementelor, precum și punerea în aplicare a corespunzătoare și coordonarea reciproc între părțile interesate relevante.

În ceea ce privește producția piața unică definiție bazată


În ceea ce privește unică definiția pieței bazate pe producția. O piață unică și de producție de bază ASEAN cuprinde cinci elemente principale care influențează terhadao Comunitatea Economică ASEAN (AEC):
În ceea ce privește producția piața unică definiție bazată

1. fluxul de pasageri de mărfuri
Produse de trafic. Libera circulație a mărfurilor este unul dintre mijloacele principale de care obiectul unei piețe unice și bazei de producție care urmează să fie realizate. Prin zona de liber schimb ASEAN (AFTA), ASEAN a realizat progrese semnificative în eliminarea tarifelor. Cu toate acestea, transportul de mărfuri va necesita nu numai de zero tarifelor, ci în eliminarea barierelor netarifare, precum. În plus, cea mai mare parte a altora care va facilita fluxul de mărfuri este în mod independent de măsuri de facilitare a alte profesii, cum ar fi integrarea procedurilor vamale, formează o intersecție ASEAN unice Window, îmbunătățirea continuă Tarifele comune eficiente preferențiale (CEPT) Reguli de origine Tata Aprobarea mod operațional, și armonizarea standardelor și procedurilor de conformitate.

2. Libertatea de serviciu curent
Libera circulație a comerțului cu servicii este un element important în realizarea Economie ASEAN comunitar, în cazul în care nu există restricții la furnizorul de servicii în furnizarea de servicii și la stabilirea companiilor dincolo de frontierele naționale, în țările ASEAN, unele sectoare de servicii, cum ar fi serviciile financiare și de transport aerian se face de către agențiile de miniștri, respectiv.

De investiții 3. Flow-free
Un regim de investiții, care este liberă și deschisă este esențială pentru îmbunătățirea competitivității ASEAN în atragerea investițiilor străine directe și a investițiilor între țările ASEAN. Intrări continue și noi investiții va promova și asigura dezvoltarea dinamică a economiilor ASEAN.

4. fluxul de capital liber
Consolidarea dezvoltarea pieței de capital ASEA. Atingerea pentru o mai mare armonizare a standardelor de pe piața de capital în ASEAN în domeniile care oferă reguli de creanță, cerințele de prezentare a informațiilor și condiții, precum și distribuția Facilitarea regulile sunt interdependente.

5. Libertatea flux de forță de muncă instruiți / Skilled
Libera circulație a forței de muncă instruiți / Skilled. Permiterea pentru a facilita intrarea în circulația persoanelor fizice implicate în comerțul cu bunuri, servicii, și de investiții, în conformitate cu dispozițiile aplicabile din țara de destinație, ASEAN să lucreze în conformitate cu competențele lor respective.

No comments:

Post a Comment