!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Csigák (daru) alá Mekkában, megölve legalább 107 zarándokok, hat ember Indonéziából.

Az út nem volt kész (368)

(Part 368), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 12, 2015, 21:50 pm).

Csigák (daru) alá Mekkában, megölve legalább 107 zarándokok, hat ember Indonéziából.

Csigák katasztrófák például csökken Mekkában, amely megölt legalább 107 zarándok, köztük hat ember Indonéziában a sorsa Isten van írva a könyvben:.
"Lawh Mahfuz".

Próféta sallallaahu alaihi wa sallam mondta: "Allah állított valamennyi sorsa minden teremtmény ötvenezer évvel ezelőtt teremtette Isten az eget és a földet". (HR. Muszlim sem. 2653).

"Senki csapás befalls a földön és a (nem) magatokban, de van írva a könyvben (lawh Mahfuz) előtt hozzuk meg. Bizony, ez könnyen Allah ". (QS. Al-Hadid: 22).
Még a levelek alá az ágak már meghatározott 50.000 évvel ezelőtt teremtette Isten az eget és a földet, és az egész univerzum.
Szerencsétlenség, amely vezetett halálesetek és sérülések előfordulnak mellett került kinevezésre formájában egy teszt, figyelmeztetés vagy végzet.
Minden a jó emberek minden túlélőt a túlvilágon, ha ez a büntetés, de a büntetés gyorsított Isten a világba, Isten azt akarja, ő szolgái nem kell a büntetést a túlvilágon (halhatatlan), de elég doom a világon (rövid és könnyű), mint a bűn , Tehát azok, akik megölték, amikor a Hajj a kategóriában vértanúság, (az állam a teljes bűnei bocsánatot nyernek Isten által), úgy, hogy a menny várja az áldozatok halálát. Inshallah.
Mint egy figyelmeztetés, mert az emberek már belecsúszni kibújik (tömörítő partnerek Isten), és a kölcsönös megölése emberek (do zholim), beleértve a háború Kelet-Ukrajnában, Szíria, Irak, Afganisztán, Észak-Afrikában, Jemenben és emberi kapzsiság fölött vagyon és a hatalom.

(BBC) - A halálos áldozatok száma Indonéziában zuhanása miatt az incidens csiga a Haram, Mekka, nőtt hat.
Bizonyosság javasolt végrehajtó információk funkció társadalmi-kulturális főkonzulátus Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonéz állampolgárok, akik következtében meghalt a baleset daru elérte hat. Amikor az összesített sérülések, az összes áldozat elérte a 37 ember, "mondta Sharif mondta a BBC-Indonézia, Jerome Wirawan.
Korábban a két áldozat halt meg Indonéziában ismert beszállási Medan (MES 09) és beszállás Jakarta-Bekasi (JKS 03).
A további négy halálos áldozattal állt két ember a beszállási Medan, egyik beszállási Padang, más a beszállási Jakarta-Bekasi.
Okok
Hogy vizsgálja felül a skála a kár és a biztonsági szint körül Haram, a kormányzó a mekkai régió, Prince Khalid al-Faisal, elrendelte összehívását a vizsgálatot.
Ugyanakkor a főigazgató a Polgári Védelmi Hatóság Szaúd-Arábia, Abdullah bin Szulejmán al-Amr, azt állítva, hogy egy erős szél okozta a bukását a csiga, hogy ütött az nagymecset Mekkában, megölve legalább 107 ember, pénteken (09/11).
Elmondása szerint a jelenlegi szélsebesség 83 km / h, majd heves esőzések, hogy leütött fák, útjelző táblák.
Amikor interjút Al-Arabiya televízió, Al-Amr is cáfolta, hogy a villám csapott a csigát, amíg összeomlott készüléket.
Szélvihar
Ennek alapján a tanúk vallomása, a szél fúj a térségben a Haram előtt összeomló csiga valóban nagyon erős.
Dave Ariant Yusuf, tanácsadóként Hajj egy utazási iroda Indonéziából, figyelte, hogyan szél hatására a műanyag, karton, és a különböző szemetet csapkodott, amíg eléri a magassága hat emeletes hotel szobába, ahol éppen tartózkodik. A szálloda mintegy 50 méterre a Haram oldalon.
"Az ég sötét lett. A szél nagyon erős és hirtelen rezgő szállodai szoba ablakán. Eső jött le nagyon nehéz és tart akár 30 perc alatt. Aztán hirtelen ott volt hangos bumm. Később tudtam, hogy ez volt a hang, amikor a daru esett, "mondta Dave.
Szaúd-értelmiségi bírálta a kormányt, hogy kell figyelni, hogy a biztonsági lakosok és zarándokok.
Biztonsági
Függetlenül attól, hogy az időjárás tényező, Irfan Al-Alawi az iszlám örökség Research Foundation alapú Mekkában, mondta a szaúdi kormány kell gondolni a biztonsági lakosok és zarándokok emlékezni van egy nagy tárcsa 15 körül Haram.
"Az egész régió (mecsetek), mint az építőipar területén. Szaúd-Arábia át kell gondolni az egészségügyi és biztonsági stratégiát, mert vannak olyan 800.000 ember a mecsetben, amikor az incidens történt, "mondta Al-Alawi.
Al-Alawi az egyik tudós, aki hangosan kritizálta az építési terület körül a Haram. Elmondása szerint az építőiparban a valós elpusztítani nyomait Mohamed próféta élete során.
Építőipari bővül körül Haram terület 400.000 négyzetméter, amelyek befogadóképessége 2,2 millió ember egyszerre.

A szaúd-arábiai kormány elkezdte roll out kivizsgálását incidensek tető összeomlott egy csiga a nagymecset Mekkában város, hogy megölt legalább 107 ember, köztük két indonéz állampolgárok.
A vizsgálat során a következő a megrendelések kormányzója Mekka régió, Prince Khalid al-Faisal, röviddel a piros tárcsa összeomlott, és nyomja Haram, pénteken (09/11).
Korábban, a főigazgató a Polgári Védelmi Hatóság Szaúd-Arábia, hadnagy Sulayman Bin-Abdullah al-Amr, mondta az erős szél sebessége 83 km / h és a zuhogó esőben az oka az eseményről.
Tényezők az építkezéshez kapcsolódó biztonsági körül Haram reflektorfénybe.
Függetlenül attól, hogy az időjárás tényező, Irfan Al-Alawi az iszlám örökség Research Foundation alapú Mekkában, mondta a szaúdi kormány kell gondolni a biztonsági lakosok és zarándokok emlékezni van egy nagy tárcsa 15 körül Haram.
"Az egész régió (mecsetek), mint az építőipar területén. Szaúd-Arábia át kell gondolni az egészségügyi és biztonsági stratégiát, mert vannak olyan 800.000 ember a mecsetben, amikor az incidens történt, "mondta Al-Alawi.
Al-Alawi az egyik tudós, aki hangosan kritizálta az építési terület körül a Haram. Elmondása szerint az építőiparban a valós elpusztítani nyomait Mohamed próféta élete során.
Építőipari bővül körül Haram terület 400.000 négyzetméter, amelyek befogadóképessége 2,2 millió ember egyszerre.
Sérülések száma Indonéziában elérte a 31 embert.
Haszon
Eközben az áldozatok száma meghalt bukása incidens csiga a Haram elérte a 107 embert és megsebesítve 230 mások.
Az adatok tartalmazzák a halálesetek Indonézia hatan elemzi Masnauli Hasibuan beszállási Medan (MES 09) és Siti Rasti Darmini beszállási Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Polgároknak a száma, akik áldozatai közé 31 ember megsérült. Úgy kezelték különböző helyeken, beleértve a An Nur Kórház, Kórház Jahir, és Abdullah király Kórház.
A rendelkezésre álló információk a Külügyminisztérium és Vallásügyi Minisztérium, Főkonzulátusa Indonézia csapat és a csapat még mindig keresi Haji vizsgálja meg annak lehetőségét más polgárok, akik áldozatai indonéz zarándokok kapnak a legnagyobb hívők.
Vallási Ügyek miniszter Lukman Hakim Saifuddin ígérte a kormány kártérítést nyújtanak halálesetek és sérülések.
"Természetesen a kormány kártérítést nyújtanak halálesetek és sérülések szenvedett testi fogyatékos, mint a biztosítási rendelkezéseket, hogy létezik a minden a mi zarándokok," mondta.
Genesis összeomlott a csiga a Haram, Mecca, Szaúd-Arábia, péntek (09/11), elhagyta legalább 107 ember halt meg. Az incidens, ami történt, megelőzve a zarándoklat felvonulás egyik terfatal az elmúlt 28 évben.
Íme a kilenc a leginkább halálos kimenetelű balesetek végrehajtásával kapcsolatos egy sor Hajj Szaúd-Arábia
2015: Legalább 107 ember halt meg és több száz megsérült, amikor egy csiga tető leomlott, hogy sújtja az Haram.
2006: Több mint 360 zarándok meghalt letaposott tömegek mentek keresztül, a megkövezés az ördög rituális Mina, egy völgyet a sivatag, amely öt kilométerre található a város Mekka. A zarándoklat szezonban, hogy egy nyolc szintes épület, amely arra szolgál, mint hely közelében marad a Nagy Mecset összeomlott, és elhagyta legalább 73 ember halt meg.
2004: Mass zsúfolva Mina eredményezett több száz embert taposott. Ennek eredményeként 244 ember halt meg és több száz sebesült utolsó napján végrehajtását a zarándoklatot.
2001: Legalább 35 zarándok meghalt egy tömeges pánik Mina utolsó napján a zarándoklat.
Nem kevesebb, mint két millió ember követi a Hajj Szaúd-Arábia, az idén.
1998: Körülbelül 180 zarándokok taposták tömeges pánikot követően többen is esett a felüljáró végrehajtása során Jumrah rituális Mina.
1997: nem kevesebb, mint 340 zarándok meghalt miatt tűz a település sátorban Mina. Több mint 1500 ember sebesült meg.
1994: Körülbelül 270 zarándok meghalt miatt pánik tömegek végrehajtása során Jumrah rituális Mina.
1990: A legtöbb halálos kimenetelű eset történt, amikor a tömegek zsúfolva az alagút vezet Mekkába. Összesen 1426 ember halt meg.
1987: Összecsapások közötti iráni zarándokok és szaúd-arábiai erők okozta 402 ember halt meg. Megjegyzés a szaúdi kormány szerint az áldozatok állt 275 az iráni származású, 85 szaúdi állampolgárok és tisztviselők, valamint 42 másik zarándokok a különböző nemzetiségek. A több mint 600 másik tartós sérüléseket.

VIRTUE Hajj Umrah


Által
Sejk Abdul Azhim bin Abdullah al-Khalafi


Abu Hurayrah radi anhu, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umrah Umrah bűn között, és Hajj Mabrur nincs jutalom érte mellett a mennybe." [1]

Ibn Mas'ud radi "anhu, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah között Hajj Umrah mind negate bűn és a szegénység, valamint a tűz fúvó eltávolítja a szennyeződéseket (rozsda) a vas, arany és ezüst, és nincs jutalom Hajj Mabrur de Paradise." [2]

Abu Hurayrah, azt mondta: "Hallottam a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

"Aki nem Hajj őszintén Allah nem kegyetlen és kefasiqan, majd visszatért bűn nélkül, mint amikor ő született az anyja." [3]

Ibn 'Umar radi "anhuma, a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, azt mondta:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Azok, akik harcolni Allah útján, és az emberek, akik megy a Hajj Umrah, a delegált Isten. (ha) Isten hívta őket, hogy megfelelnek a hívást. És (ha) megkérdezték őt, adja Isten (kérje őket). "[4]

Együtt Hajj Umrah a kötelezettséggel, egyszer az életben, minden muszlim, baligh, intelligens, Szabadság és képesek

Allah szó Ta'ala:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Valójában a ház először épült a (istentiszteleti hely) az az ember, aki a Bakkah Baitullah (Mekka) áldott és útmutatást az egész emberiség számára. Őt vannak arra utaló jelek, hogy a valódi, (többek között) Station Ábrahám; Aki belépett (Baitullah-k) férfi-so biztonságban volt; do Hajj egy embernek kötelessége, hogy Isten, vagyis (a) az emberek, akik utaznak a Ház. Aki tagadja (Hajj kötelezettségek), Allah Mahakaya (nem kell semmit) a világ. "[Ali Imran: 96-97]

Abu Hurayrah, azt mondta, a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam prédikál köztünk, azt mondta:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Ez alapján kötelező a zarándoklat, majd kifizeti a szegények (a zarándoklat)." Tehát van egy mondás, "minden évben, ó Allah Küldötte?" Aztán elhallgatott, amíg a személy az, hogy azt mondják, hogy háromszor, majd a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta, "Ha azt mondom, igen, minden bizonnyal lesz egy kötelezettséget, és akkor biztosan nem lesz képes (erre)." Aztán azt mondta: "Hadd ahogy hagytam. Ez bizonyára megsemmisült az emberek előtt is nagy kérés, és sokan nem értenek egyet a próféta. Ha én elrendelte neked valamit, majd végezze el annyira, mint neked. És ha én megtiltom valami, akkor hagyja. "[5]

Ibn 'Umar radi anhuma, azt mondta: "A Próféta sallallaahu alaihi wa sallam mondta:

بني الإسلام على خمس, شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Az iszlám épül öt pilléren nyugszik: (1) végrendeletét, hogy nincs Isten joga diibadahi rendesen csak Allah, és Mohamed az Allah Küldötte, (2) létrehozza az imádság, (3) a gyakorlat rendszeres karitatív, (4) a zarándoklat a Ház, és ( 5) Ramadan böjt. "[6]

Ibn 'Abbaas anhuma, azt mondta: "A Messenger sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Ez egy zarándoklat, hogy jól érezzük magunkat vele. Azok, akik nem rendelkeznek hadyu (állati áldozatot), akkor kell neki bertahallul összességében, mert a zarándoklat jutott a Hajj, amíg az Ítélet Napján. "[7]

A Shabi bin Ma'bad, azt mondta: "Elmentem megnézni 'Umar, majd azt mondtam neki:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"Ó, a hívők parancsnoka, valójában én áttértek az iszlám hitre, és biztos vagyok benne, hogy én vagyok már kötelező zarándoklat és umrah, majd elkezdtem dolgozni mindkét imádják őket." Aztán azt mondta, "Azt már lesz neki utasításokat végrehajtani a Sunnah a Próféta." "[8]

[Átmásolja a könyvet Al-Wajiiz FII Fiqhis Sunnah Wal Kitaabil Aziiz, Szerző Shaikh Abdul Azhim bin Badawai al-Khalafi, Issue Indonézia Guide Fiqh Komplett, Fordító Csapat Tashfiyah LIPIA - Jakarta Kiadó Ibn Kathir, nyomtatott Ramadan 1428 - szeptember 2007M]

No comments:

Post a Comment