!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 4, 2015

Fukar és az igazságtalanság fog pusztulni.

Az út nem volt kész (362)

(Part 362), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 3, 2015, 16:20 pm).

Fukar és az igazságtalanság fog pusztulni.

Fukar vagy fösvény, vagy zúgolódás a jellegzetesség, hogy sok ember, általában fukar természet nem vette észre a tettes, hogy van egy fukar természetű, mert a gonosz (Sátán) mindig áthatja az ő gondolkodás meggyőzni vagy elcsábítani érintett cselekedni fukar.
Mivel fukar egy nagy bűn, sőt minden reggel az angyalok leszáll a földre imádkozni, hogy Isten elpusztítja azokat, akik fukar.
Az emberek általában fukar az ördög hatása fogja érezni lusta, hogy segítse mind fizikailag (energia) és feláldozni néhány tartott ingatlanokra testvérek, rokonok, szülők, anam árvák, szegények az érintett területeken, mint például a fájdalom, sok az adósság, veszélyben az éhezés, mert a fukar és érezte, hogy le fog csökkenni a alamizsnát (szeretet), amikor Mohamed próféta azt mondta az igazi kincs, hogy van az, hogy a szeretet kincs ez, mint a megtakarítási a túlvilágon, és Allah fogja helyettesíteni őket szaporodni a világban és a túlvilágon.
Amellett, hogy a fukar nincs más emberi természet, hogy az egyik nagy sin, amely csinál igazságtalanság. Zhalim cselekedetek, akiknek bűnei nincsenek megbocsátva Isten végez kibújik (tömörítő partnerek Isten), elment segítségért, hogy a tradicionális gyógyítót / pszichés / boszorkány, kérje a személy, aki meghalt (zarándoklat egy szent temetőbe, és kérjük valamit az elhunyt halott).
Mohamed próféta maga soha nem mondta, hogy népét a sírját Medina ziarahi. A Próféta csak annyit mondott zarándoklat sírból, hogy emlékeztessen minket, hogy mi is fog halni, miután ők halottak a sírban.
A legfontosabb az imánkat, hogy a halott (család), sem a sír zarándoklat, szintén nem megengedett olvasni al Qur végén a temetőben, kivéve otthon vagy más helyen tiszta.
Acts törvénysértők másik az, hogy megöli a többi emberi lény, mint a tulajdon lefoglalását, a hatalom (politika), kivéve a háborús syarie (a parancsokat Allah és Hadísz), mint a magukat megvédeni az ellenséges invázió, mint a csata Badr, Uhud bekövetkezett idején Mohamed próféta.
Ölik egymást (háború), ami nincs alapja a dzsihád syarie mint bebuat igazságtalan. Sőt, a háború rovására nők, gyermekek, és vezetett több ezer ember kényszerült (éhezés és egyéb szenvedés).

(BBC) - legalább 13 millió gyermek a Közel-Keleten nem lehet oktatni az iskolában miatt a konfliktus adatai szerint az Egyesült Nemzetek Szervezete.
Gyűjtött adatokon alapulnak című jelentésben Oktatási Under Fire, ENSZ-ügynökség gyermekekkel foglalkozó (UNICEF) nevű 13,7 millió gyermek nem jár iskolába 40% -át képviseli diplomások Szíria, Irak, Jemen, Líbia és Szudán.
Ez a szám félő, hogy továbbra is dagad, amíg eléri az 50% -ot az elkövetkező hónapokban.
Unicef mondta a szám növekszik, mert az ezer iskola alatt megsemmisült az elhúzódó konfliktus. A legfrissebb adatok azt mutatják közel 9000 iskola Szíria, Irak, Jemen és Líbia nem lehet használni.
Tény, hogy 2014-ben, volt 214 incidensek elleni támadások iskolák Szíria, Irak, Líbia, a palesztin területek, Szudánban és Jemenben.
Különösen Szíriában, az egyik a négy iskola bezárt, mivel 2011. március feltétel érinti kétmillió iskolás korú gyermek.
Különösen Szíriában, az egyik a négy iskola zárva hiszen 2011. március közvetlenül érinti kétmillió iskolás korú gyermek.
"A hatás pusztító konfliktust érezhető a régió gyermekeinek. Nem csak fizikai kárt az iskolák, de a kétségbeesés érezhető egy generációs iskolás korú gyermek, akik látják a jövőjüket remények és összetört, "mondta Peter Salama, az UNICEF igazgatója a Közel-Keleten és Afrikában.
Szerint Salama, a hatása is érezhető a tanárok. A jelentés úgy tűnik, hogy a gyilkosság és az emberrablás diákok, tanárok, oktatók és a személyzet már annyira elterjedt a Közel-Keleten.
Ezért tanárok ezrei hagyták el állásukat, mert a kockázat nagy.
Salama mondta, az UNICEF szükség van egy kiegészítő finanszírozása 300 millió $ az idén, hogy javítsa az oktatáshoz való hozzáférés a gyermekek számára a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.
(BBC) - Legalább 12 szírek voltak próbál belépni Görögország fulladt a vizek Törökország, amikor a hajó utaztak az elsüllyedt.
Az egyik áldozat volt egy fiú, aki találtak a tengerparton, a török rendőrség és a fiú fényképét feldühítette a nemzetközi közösség.
A fényképet először megjelent a hír ügynökség Törökország trendje téma világszerte.
Migránsok ezrei haltak eleje óta ebben az évben arra törekszik, hogy adja meg Európában a tengeren.
Szerint a török parti őrség tisztjei, a csoport migránsok hagyja Törökország között a Bodrum félsziget Kos szigetén Görögországban szerda reggel (02/09), de a két hajó utaztak az elsüllyedt röviddel azután.
Tizenkét szervek, köztük öt gyermek, fedezték fel a török biztonsági erők.
A mintegy 23 ember, aki elment Görögországba becslések szerint csak kilenc túlélő, egy részük visel mentőmellény, és úszni a part felé.
Reméli megtalálni túlélők egyre karcsú.
Képek a fiú, aki meghalt, és söpört hullámok a part közelében, Bodrum közzé, így néhány holttestet találtak körül 06.00 helyi idő szerint.
A fiú, aki meghalt, ismeretlen nevű Aylan.
Bátyja, Galip öt éves, és anyja, Rihan, meghalt ez az eset.Fösvénység brutalitás és elpusztítja EMBERI

Által
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin "Abdillah radi anhu azt mondta:" A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:" Légy óvatos, szemben kezhaliman mert kezhaliman sötétség-sötétség az Ítélet Napján. És legyen óvatos, ha a természet ellen, fösvénység fukar, mert ez az, amit elpusztította az emberek előtt. Fösvénység, hogy ösztönözze őket a vérontásra és igazolják a becsületüket. "[1]

Takhrij Hadísz:
Ez hadeeth saheeh. Narrátora muszlim imám (sz. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari az al-Adabul simplex (no. 483), 'Abd bin Humaid (sz. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93, X / 134), és a könyv Syu'abul Iimaan (no. 10 338), és az al-Baghawi a Syarhus Sunnah (sz. 4161)

SZÓKÉSZLET Hadísz:
• اتقوا: Félelem. Nevezetesen, legyen óvatos, és elkerülni.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
A brutalitás, a szabálytalanságok és határait. Az alapvető értelme az elkövetőket felelősségre nem hozta semmit a helyére. [2]
• الشح: fösvénység nagyon, nehezebb kihúzni a kincset a markológép. Mások azt mondják, a természet markológép / fösvény / fukar túlzott mohóság. fösvény vagy fösvény, lehetett kincs, és vissza is hatnak ma'ruf siránkozni a (jó). [3]
• حملهم: Ösztönözni őket, vagy az oka tetteikért.
• سفكوا دماءهم: Öntsön a vér. Nevezetesen, a legtöbbjük ölni egymást részlegesen.
• استحلوا: indokolná. Azaz, indokolja a nők tiltja Allah őket, majd kegyetlenek azok a nők.


Sharh Hadísz:
Ebben hadíszt van egy figyelmeztetés csinál igazságtalanság és javaslatokat igazságot tenni. Iszlám Shari'a teljesen igazságos, elrendelte, hogy igazságosan, és kitiltották csinál igazságtalanság. Allah azt mondja:

قل أمر ربي بالقسط

Mondd: "Rabbku azt mondta nekem, hogy igazságot ..." [al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Bizony Allah azt mondja (Te), hogy tisztességes ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Emberek, akik hisznek, és nem keverendő össze a hitüket a brutalitás (kibújik), ők azok, akik kap egyfajta biztonságot és irányított. "[Al-An'am / 6: 82]

Valóban a hit minden, tőkét és ágak, a Zahir és az elmét, minden tisztességes, szemben igazságtalanságot.

Igazságügyi legtisztességesebb és a fő, hogy felismerje és mengikhlaskan monoteizmus csak Allah egyedül, hű a nevét és tulajdonítja a jó, és mengikhlaskan vallásukat csak a Mindenható Allah.

A legtöbb törvénysértők kezhaliman csinál kibújik, tömörítő partnerek Allah, a szavát:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

És (emlékszem), amikor Luqman mondta a fiának, amikor átadta a leckét neki: "Ó, fiam! Ne ölj, ne tulajdonítson Allah, valóban társult (Allah) valóban nagy igazságtalanság. "[Luqman / 31: 13]

Mivel a tisztességes jelenti, hogy valamit a helyén, és gyakorolják azokat a jogokat, amelyek szükségesek. Az elkövetőket felelősségre nem tesz valamit a helyére.

Jogait a legnagyobb és a legtöbb kötelező nevezetesen azt a jogot Allah az ő szolgái. Egy szolga tudnia kell, Allah, és imádják Őt csak nem társítja vele semmit. Majd a munka főbb pontjait a hit, Shari'ah iszlám saria, mint létrehozni az imádság és fizetős Zakat, Ramadan böjt, zarándoklat a Ház, a dzsihád Allah útja a szavak és a tettek, épít egymást az igazságban és a türelem. Ne tegye az, hogy disyari'atkan egyfajta brutalitás.

Beleértve cselekedetek igazságos, hogy teljesítik a jogokat a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, mint a hit és a szeretet, több szeretetet, sallallaahu" alaihi wa sallam, mint minden teremtmény, engedelmeskedni, becsület, dicsőítsék, és fontossági sorrendjének és szavai a tetején a rend és mások szavaiban ,

Ehelyett ez egy nagyszerű brutalitás, ha a szolga nem felel meg az jogai a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam.

Beleértve a tisztesség, hogy dicsőítsék, és szeretik a Messenger társak radi anhum. Mindenható Allah és az Ő Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam azt mondta sok erényt és dicséretet a társak g, mint más közösségi Umma. A társak radi anhum a legjobb az emberek, miután a próféták és a kézbesítők. A társak vannak azokban az áldott Allah és garantáltan keresni mennyország. Az iszlám megérkezése számunkra egyik gyümölcse a harc, a dzsihád és az áldozat a társak radi anhum.

Így mennyit brutalitása emberek kritizálják, sértés, eltérítve a társak radi anhum. Gyaláz a társait lényegében istenkáromló Mindenható Allah, az Ő Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam és az iszlám. Mert az, hogy ők dicsérik a Mindenható Allah és az Ő Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam. Még a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tiltja gyaláz a társait. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Van eltérítve barátaim !! Demi Rabb Yang magam a kezében, ha az egyik adsz infaq arany a Mount Uhud, hogy nem érte el az érték infaq őket mégis (ők infaq kizárólag) egy Mudd (azaz egész két tenyér), és nem is a fele. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Azok, akik szidják a barátaim, majd az átkát Allah, az angyalok, és az egész emberiség! [5]

Többek között az igazságtalan jogszabály fordítják mindkét szülő, csatlakoztassa rokonság, teljesítik a jogait rokonok, barátok és az emberek, akik foglalkoznak velünk. És a brutalitás, amely nem teljesíti ezeket a dolgokat.

Teljesítik a jogait férj és feleség egy formája az igazságszolgáltatás más. Aki nem teljesül, akkor az elkövetőket felelősségre.

Emberi Menzhalimi sokféle, mindegyikük gyűlt össze a próféta szavai sallallaahu "alaihi wa sallam Búcsú Hajj":

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Bizony a vér, a tulajdon, a becsület, minden tilos rátok illegitimnek ma, ebben a hónapban, és az ország. [6]

Szóval, minden brutalitás ez sötétség az Ítélet Napján. Az elkövetők büntetését összhangban kezhalimannya szinten. Emberek, akik dizhalimi válaszolni a jóság az emberek, akik ilyen igazságtalanság. Ha nincs jóság már, majd diambillah rossz, mint dizhalimi emberek, és terhelik azok, akik az igazságtalanság.

Allah tiltja kezhaliman magára, és Allah is teszi, hogy jogellenes Ő szolgái közül. Allah a legigazságosabb az szóban, cselekedetben és a válaszokat.

Mindenható Allah azt mondja a hadíszt Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

Ó, szolgák! Bizony én megtiltom brutalitás rám, és én így jogellenes köztetek, nem minden menzhalimi! [7]

Ez azt jelenti, hogy Allah wa Ta'ala ments igazságtalanságot cselekszik az Ő szolgái, és megtiltják a kölcsönös menzhalimi, mert brutális magát szigorúan tilos. Allah azt mondja:

وما أنا بظلام للعبيد

... És nem menzhalimi én szolgái. [Qaf / 50: 29]

Mindenható Allah azt is mondja:

وما الله يريد ظلما للعباد

... És Allah nem akarja brutalitás ellen ő szolgái. [al-Mu'min / 40: 31]

Brutalitás háromféle:
1. brutalitás nem bocsátott meg Allah, kibújik, tömörítő partnerek Allah. Allah azt mondja:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Bizony Allah nem fog megbocsátani (bűn), mint társult vele (kibújik), és megbocsátja, amit (bűn), mint (kibújik), hogy bárki Ő akarja. Aki tömörítő Allah, akkor valóban, ő már elkövetett egy nagy bűnt. [An-Nisa '/ 4: 48]

Mindenható Allah azt is mondja:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

És (emlékszem), amikor Luqman mondta a fiának, amikor átadta a leckét neki: "Ó, fiam! Ne ölj, ne tulajdonítson Allah, valóban társult (Allah) valóban nagy igazságtalanság. "[Luqman / 31: 13]

2. brutalitás, ami egyátalán nem lehetséges a Mindenható Allah, azaz brutalitás részben szolgája másoknak. Többek között a tökéletes igazságosság, amit Allah megbosszulja brutalitás Ő szolgái közül aszerint, hogy azok kezhaliman szinten.

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Valóban kezhaliman van sötétség az Ítélet Napján [8]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is mondta:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Bizony Allah biztosan késlelteti (szankciók), hogy az elkövetők, de ha megkínozták, nem beszélt vele. "Akkor a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam olvastam a verset (ami azt jelenti): "És így a büntetés a te Urad, amikor kínozták (lakosság) országok aki vállalja az igazságtalanság. Valóban, a büntetés súlyos, nagyon súlyos. "[Hud / 11: 102] [9].

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is mondta:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Aki rajta van mazhlamah (kezhaliman), hogy a testvére, ha valaha is károsítja a becsület, vagy valami (ingatlan készítette zhalim) tartozott a testvérét, kérje őt, hogy menghalalkannya most, mert (az Ítélet Napján) nem dinár és dirham. Ha van jó cselekedetek, számba kell venni, hogy (fizetős) tagjai dizhalimi megfelelően kezhalimannya. És ha nincs jó cselekedetek, akkor a hibákat a testvére vette, majd terhelni vele [10].

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... És légy óvatos a imái, akik dizhalimi, mert nincs akadály legyen a imákat Allahhoz [11].

3. brutalitás van akarata Mindenható Allah, ha Ő akarja megbünteti őt. És ha Ő akarja megbocsát neki. Nevezetesen a bűnökért, egy szolga, hogy az Urat, amellett, hogy kibújik. [12]

Allah ad egyenes utat az Ő szolgái, akik szeretnének visszatérni az igazságszolgáltatáshoz. Aki eltér tőle, akkor ő megy vissza a brutalitás a húzással a pokolba.

Próféta:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

És vigyázz ellen fukar természet / fösvény, mert fösvénység / fösvénység, hogy az, amit elpusztította az emberek előtt

Mivel a kapzsiság le, hogy az emberek gyűjteni kincset minden eszközzel és bármilyen forrásból származó, függetlenül attól, hogy a legális és illegális -na'udzu billah-. Még a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Fösvénység meg), hogy ösztönözze őket (az emberek előttünk) a vérontásra és igazolják a becsületüket.

Fösvény / markológép vérontásra, ahogy nézett nem tudta elérni a céljait, ha a vérontást.

A fenti hadíszt, a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam figyelmeztette a népét a két esetben a brutalitással és kapzsiság / fösvénység. Zhalim visszaélnek mások, és hogy kapzsi fösvény, amit más emberek. Mindkettő olyan cselekmények, amelyeket tilos. Allah wa Ta'ala mondja:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... És ki őrzött neki a kapzsiság, akkor azok a szerencsések. [al-Hashr / 59: 9]

A vers azt sugallja, hogy az emberek, akik nem tartják magát a fösvénység, nem volt szerencséje. Mivel a szerencsések őrzik a Mindenható Allah a takarékosság. Arra kérünk Allah, hogy megvédjen minket a brutalitás és tartsa magunkat a fösvénység és aljasság-csúfság. [13]

Mindenható Allah és az Ő Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam is elítélte, és elítélte a természet fösvény, fukar, és fukar. Curmudgeonly, fukar, és fukar elítélendő jellegét, tabi'at alázatos és szegény temperamentum, valamint többek között egyik betegség a muzulmánok körében. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mindig keresnek menedéket Allah ezekkel a tulajdonságokkal. Hogy is ne?! Mivel a betegség ölt meg, számos társadalmi, de ez is vezetett a természet a tettesek húzni a pokolba, wal'iyâdzu Billah.

Az emberek között vannak olyan fukar kibocsátó Zakat, amely a Mindenható Allah azt felszólította rá, amikor jótékonysági megy, hogy tisztítsák meg az ingatlant, és tisztítja meg magát. Az emberek között is van egy fukar és fukar maga felé, a felesége, és gyermekei is fukar felé közeli hozzátartozója, a legjobb barátai, ő vendég, a szegények, és még sok más.

Ez miért van ott a veszély, hogy keményen al-Korán és az autentikus Sunnah az a személy, aki a betegség és a természet fösvény, fukar, és fukar ezt.

Allah azt mondja:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

És soha ne az emberek, akik fösvény, amit Allah adott nekik az ő kegyelmének, úgy gondolja, hogy (fösvény) ez jó nekik, de (fösvény) rossz számukra. Milyen (kincs), amelyben kikirkan meg fogják viselni (a nyak) a Ítélet Napján. Allahé az egyik öröksége (mi) a mennyben és a földön. Allah Mahateliti, amit ti csinálni. [Ali Imran / 3: 180]

Mindenható Allah azt is mondja:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

És az emberek, akik fukar és az érzés, önellátó (nincs szükség segítségre Allah), és tagadta (a jutalom) a legjobb, akkor tennénk egyszerűen jobb neki az utat a szorongást (nyomor). És a vagyon nem előnyös, ha ő pusztult. [al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurayrah radi anhu, azt mondta: "A Messenger sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Soha nem konvergálnak között keimanandan kekikirandi egy szolga szíve örökre [14].

Abu Hurayrah radi anhu, hogy hallotta a Messenger sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

A példázat fösvény és az egyetlen, aki berinfak olyan, mint két ember, aki viselnek páncélt (pajzsok), amely magában foglalja mind a tejet egészen a kulcscsontja. Akik berinfak berinfak de ez nem fog fejleszteni a páncélt viselt meg, hogy fedezze fel az egykori lépést. Míg markológép, hogy ő nem fog tölteni valamit ez lesz erősebb páncélzattal kört, amely tartja, hogy olyan hely, ő megpróbált lazítani, de a páncél nem volt hajlandó fejlődni [15].

Curmudgeonly, fukar, és fukar beleértve azokat az eseteket tönkre, mint a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Három esetben tönkre (ie) szűkmarkú (fukar) engedelmeskednek, vágyak követte, és csodálkozva át magát [16]

Rasûlullâhn keresnek menedéket Allah kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, bizony Én keresnek menedéket Ön, nehogy tévútra vezet, vagy félrevezette (az ördög, vagy a karakter Sátán), hibázott, vagy sértett, megcsúszás vagy kisiklott személy, menzhalimi (üldöznek) vagy dizhalimi (üldözött), és hogy egy bolond vagy tévesszen . [17]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is keresnek menedéket Allah a természet a fösvény, fukar és fukar. Között az ima, hogy olvasott volt:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, bizony én menedéket keresnek téged gyávaság, Én keresnek menedéket Ön a természet a fösvény / zsugori, Én keresnek menedéket Mudari visszatért az élet a legkevésbé (szenilis), és én menedéket keresnek téged a fitnah (kísértésnek) világ és a sír gyötrelem. [18]

Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam is sok mondj egy imát az alábbi:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, bizony én menedéket keresnek téged bajban, szomorúság, gyengeség, lustaság, curmudgeonly természet (fukar), gyáva, adósrabszolgaság, és ellenőrzése alá. [19]

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 10 / Év XVII / 1435H / 2014M. Kiadók Alapítvány Állandó Bizottság Istiqomah Surakartában, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment