!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 11, 2015

Izbjeglice potopljena u Europi, zbog sukoba Sirije, Jemenu nakon sukoba.

Vožnja nije završen (367)

(Dio 367), Depok, West Java, Indonnesia, 11. rujna 2015, 20:19 pm).

Izbjeglice potopljena u Europi, zbog sukoba Sirije, Jemenu nakon sukoba.

U posljednjih nekoliko dana Europska potopljena izbjeglica teče podrijetlom iz Sirije, sukoba i Afganistanu, a ne više protok izbjeglica će doći kao rezultat sukoba u Iraku i Jemenu i zemalja pogođenih sukobima s drugim regijama.
Štoviše, sukob u Siriji vjerojatno pogoršati uz sudjelovanje Rusije i Irana kako bi se Assad režim i oporbene skupine koja je pomagala Sjedinjene Države i njihovi saveznici.
Dugotrajan sukob između Iraka ISIS (Islamska država Irak, Sirija i Sirije) s Vladom šijitske dominacije u Iraku koji je pomogao Iran i libanonsku Hezbollah i koaliciju od 80 zemalja koje je koordiniralo Sjedinjenim Državama.
Također će intenzivirati sukob u Jemenu između Houthi šijitske pobunjenike protiv jemenske vlade koja je pomogla Saudijsku Arabiju i arapsku koaliciju Vijeća za suradnju zemalja Zaljeva
Ako je sukob u regiji da postanu intenzivniji, a da ne spominjem sukoba u Sjevernoj Africi, eventualno u Libiji i protivljenje protiv autoritarnog vojne vlade u Egiptu, Europi, Australiji i SAD-a mora biti spreman primiti više protok izbjeglica iz rata regiji.

(BBC) - Europska unija pozvala prihvatiti više izbjeglica
Predsjednik Europske komisije, Jean Claude Juncker, rekao je EU suočava teške izazove s dolaskom izbjeglica.
U obraćanju članovima Europskog parlamenta, u srijedu (9/9), Juncker pozvao je zemlje članice da prihvate činjenicu da Europa vidi kao sigurno utočište, kao simbol nade za izbjeglice.
On je predložio da se dodatnih 160.000 tražitelja azila smještenih u svim zemljama članicama EU s obvezujući sustav kvota.
Prethodna pojavile prijedlog podjele prostora izbjeglica na člana koji je kasnije bio izazvan niz zemalja.
Juncker Prijedlog je na rasporedu će biti raspravljati ministri EU u ponedjeljak (14/09).
Odgovarajući na žalbu predsjednika Europske komisije, njemačka kancelarka Angela Merkel ponovila zemlje članice EU treba odmah dogovoriti o obvezujuća kvota bez ograničavanja broja izbjeglica koje treba poduzeti.
Drugim riječima, Merkel, kazao je Juncker prijedlog je minimalni zahtjev, a EU bi trebala prihvatiti više izbjeglica.
U međuvremenu, premijer Češke, Bohuslav Sobotka izjavio kako EU ne bi trebala usredotočiti na nove planove, no provedbu sporazuma u prošlosti o izbjeglicama i tražiteljima azila.
U svezi razvoja, australska vlada je rekao da će primiti dodatnih 12.000 izbjeglica iz Sirije i Iraka.
Premijer Tony Abbott rekao manjinskih skupina bili progonjeni, koji se trenutno traži utočište u Libanonu, Jordanu i Turskoj, će dobiti prioritet.
Te izbjeglice će biti prihvaćen i smjestio se u Australiji od kraja godine.

Obvezne kvote za broj imigranata biti primljene od strane zemalja članica EU-a je "prvi korak" u rješavanju kriznih sudionike.
To je otkriveno od strane njemačkog kancelara, Angela Merkel, usred nastavak priljeva migranata i izbjeglica, koji je vrhunac prošlog vikenda.
Merkel izjavila je podijelio premijer Švedske, Stefan Lofven, koji je bio u posjetu Njemačkoj. Dvije zemlje su se do sada najviše pomirljiv migranata i izbjeglica iz Sirije.
Pozivom na planu Europske komisije kao "važan prvi korak ', dodao je EU zahtijeva open-close sustav za podijeliti onima koji imaju pravo na azil.
Danas, srijeda, 8. rujna, Europska komisija će utvrditi plan postupanja imigranata, među ostalima, raspodjela kvota za oko 120.000 pridošlice u zemljama članicama.
Njemačka je rekao da bi mogao menampug više imigranata u budućnosti, ali bih teret dijeli.
Vicekancelar Sigmar Gabriel izražena njegova zemlja mogućnosti primiti barem 500.000 izbjeglica godišnje u narednim godinama.
Pitanje kvota se očekuje da će dovesti do razlika u Europskoj uniji.
Mađarska, Češka, Poljska, Slovačka i Rumunjska su već izrazili suzdržanost, iako je Poljska kasnije rekao mogao primiti više nego što imaju za ponuditi prije, što je više od 2.000 sudionika,
Dok Španjolska je rekao da će primiti iznos postavljen od strane Europske komisije.

Njemačka potvrđuje da je zemlja u mogućnosti primiti barem 500.000 izbjeglica godišnje u narednim godinama.
Tvrdnja je izradio vicekancelar Sigmar Gabriel.
"Vjerujem da moramo biti u stanju primiti pola milijuna izbjeglica (godišnje) u narednim godinama. Ja nemam sumnje o tome. To bi čak moglo biti više", rekao je on.
Ali on je naglasio da druge zemlje u Europi moraju preuzeti odgovornost.
Sigmar Gabriel rekao Njemačka zahtijevaju rad kada je broj stanovnika tamo dolje.
Njemačka sposobnost održavati stotine tisuća izbjeglica sada su poplave u Europi, posebno iz zemalja kao što su ratom razorenoj Siriji, također se obratio ministar financija Wolfgang Schaueble.
Članovima njemačkog parlamenta, rekao je gospodarstvo zemlje je dovoljno jak.
Promatrač je rekao da je spremnost Njemačke primili izbjeglice ne mogu se odvojiti od izvanrednim situacijama koje se javljaju u Mađarskoj i solidarnost u samom njemačkom društvu.
Njemačka i Francuska žele širiti kvota izbjeglica i tražitelja azila u zemljama članicama Europske unije, ali mnogi od njih protiv prijedloga.
Ako prijedlog je dogovoreno, zemlje Europske unije prijeti kazne ako odbiju izbjeglica i imigranata koji su nedavno stigli u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj.

Vođa njemačkih i francuskih čelnika iznijela prijedlog novog sustava distribucije izbjeglice među zemljama članicama Europske unije.
Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je i njemačka kancelarka Angela Merkel dogovorili mehanizam za širenje izbjeglice i migrante sada su poplave Europu.
Dodano Francuska je spremna primiti 24.000 ljudi.
"Mi ćemo poduzeti taj korak, jer ja vjerujem da je ovo načelo da veže Francusku", rekao je predsjednik Hollande, u ponedjeljak (9/7).
"Mi ćemo to učiniti, jer to je plan koji smo podnijeli svoje, a koji će, nadamo se biti usvojen u cijeloj Europi", rekao je on.
Prema njegovim riječima, na temelju plana Europske komisije, čak 120.000 izbjeglica bit će premješteno u državama članicama u naredne dvije godine.
U međuvremenu, njemačka kancelarka Angela Merkel inzistirala njegova zemlja neće biti u mogućnosti nositi se s ovom krizom sama, i pitati druge zemlje da se pridruže izbjeglice.
Do sada je oko 20.000 migranti i izbjeglice procjenjuje da su stigli u Njemačkoj prošlog vikenda, većina zemalja pogođeno ratom, kao što su Sirija i Afganistan.
No, prijedlog Francuske i Njemačke protivi mađarski premijer Viktor Orban koji potvrđuje kvote neće se primjenjivati ​​na temelju sustava EU prevladavajući sada.

Uz sirijske izbjegličke krize pokušavaju ući u europske zemlje, postavlja se pitanje zašto se ne vode bogate Gulf države i bližu udaljenost?
Tijekom godina su prešli u Libanon, Jordan i Tursku, ali gotovo ništa za zemljama Zaljeva.
Službeno, sirijski stanovnici mogu podnijeti zahtjev za turističku vizu ili radne dozvole za ulazak u Gulf stanje, ali cijena je vrlo skupo. Također postoji nepisano pravilo da se ograničava Aramejce za dobivanje vize.
Prosperitet i blizina Zaljevskog državi sa Sirijom sada mnoga pitanja o tome da li oni imaju veću obvezu nego europske zemlje protiv Sirijaca koji pate teškoće u produženom sukobu u zemlji.
"Zašto ne ih pustiti? Osnovne Rude ljudi!?" satiričke državne vlade crtani zaljeva.
Twitter korisnici objavili fotografije za ilustraciju bijedu izbjeglica Siriji, sa slikama žrtava utopila, djeca su donijeli u kroz bodljikavu žičanu ogradu ili obitelji koji spavaju olako.
Facebook stranica pod nazivom Sirijska zajednica u Danskoj podijelili videozapis koji prikazuje izbjeglice dozvoljeni u Austriji kroz Mađarsku, stvoriti još jedan korisnički pita: "Kako oni bježe s područja naše braće muslimana, koji bi trebali biti odgovorni, a ne da se zemljama koje oni nazivaju "neprijateljskom teritoriju"? "
Vlada Zaljevske zemlje ostaju promijeniti svoj položaj kako bi njegova braća bili su bijedni.
Drugi korisnik je rekao: "Kunem se u ime Allaha Silnog, Arapa, koji nevjernika."
Makkah svakodnevno objavljuju karikature -disebarkan i preko društvenih medija pokazali čovjeka odjevenog u tradicionalnim zemljama Zaljeva, pogledajte u bodljikavu žicu ograđen vrata i pokazao na drugu vrata označena EU, rekavši:
"Zašto ne ih pustiti? Osnovne nepristojno ljude!?"
Očito satirični crtić surovi stav vlade u zemljama Zaljeva.
Međutim, unatoč brojnim pozivima u društvenim medijima, a Zaljevske zemlje čini se da je teško da se to promijeni kako bi se sirijskih izbjeglica.

Izvješća iz Sirije, rekao je paravojna skupina koja sebe naziva Islamska država ili ISIS pokrenula ciljanje važnu vojnu bazu u Siriji sjeveroistočno svježe napad.
Baza Deir ez-Zor, koja je postala simbol vojne prisutnosti sirijske vlade u provinciji Deir ez-Zor, pohaban ISIS od kraja prošle godine.
"Ovo je jedan od najžešćih napada ISIS", rekao je Rami Abdel Rahman iz sirijske ljudskih prava praćenja skupine.
Prema Rahman je u ovom incidentu 36 militanata i 18 vojnika poginulo je sirijska vlada.
Prije iskoriste vojnu bazu, ISIS je pod kontrolom gotovo cijelu regiju Deir ez-Zor, sirijske provincije u ovoj naftom bogatoj.
Ako je glavni grad pokrajine potpuno svladao ISIS, grad je postao glavni grad pokrajine Raqa a drugi nakon pada u ruke ISIS.
U srijedu (09/09), drugi pobunjeničke skupine, obično naziva Vojska osvajanja, oduzeti vojnu zračnu luku u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije, koji je bio pod opsadom dvije godine.
Tu su izvještaji o više od 50 vojnika ubijeno je u borbi za ove zračne luke.
Idlib je sada u potpunosti pod kontrolom pobunjeničkih skupina.

Jedan Islam, Moskva - Osim slanja humanitarne pomoći Siriji Rusija također skreće slanje vojne savjetnike u zemlju. To se izražava glasnogovornik ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Maria Zakharova.

"Naši vojni savjetnici poslao u Siriju, zajedno s nekim od naših oružja prikazanih pomoći sirijska vlada u borbi protiv terorizma", rekao je Zakaharova u priopćenju, prenosi od Sindonews.

Reuters pokrenula je u srijedu, 9. rujna 2015. godine, ovo je prvi put da Rusi potvrdili da su poslali vojne savjetnike u Siriju. Predviđeni Rusija će i dalje slati svoje vojne savjetnike u Siriju u sljedećih nekoliko tjedana.

Ranije je izvijestio da su tri ruska vojna zrakoplova je sletio u Siriji u posljednjih nekoliko sati. Dva giganta teretni zrakoplov mnogostruki, naime Antonov-124, a treći je tip putnika zrakoplovom u početku bio je navodno nosio humanitarnu pomoć zemlji.

Izjava izrazio zabrinutost samu Zakharova kao živog Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ujak Sam doista izrazio zabrinutost u vezi s izvješćima da je rekao Rusija je pružiti vojnu pomoć Siriji.

Pomoć usmjerena na vlasti Bashar al-Basaru se bojao bi moglo dovesti do sukoba sa snagama međunarodnih saveza.

Katar Pošalji 1.000 vojnika Vojske tučnjave u Jemenu


Katar je poslao oko 1.000 vojnika u Jemen, Al Jazeera-based televizija izvijestila je u ponedjeljak (07/09/2015). I ovo izvješće je prvi katarski sudjelovanje u napadima na šijitske Houthi skupine.

Vojni izvori kažu da je katarski vojnici su bili na putu za Jemen i dobiti spremna za ulazak u koalicijske snage suočiti Shia Houthi u glavnom gradu Sanaa - iako su Reutersu postrojbe nisu ušli u zemlju u Arapskom poluotoku.

Uključenost katarskog kopnenih snaga dolazi u trenutku eskalacije sukoba nakon projektil štrajk ubio desetke vojnika Arapskog zaljeva, citirao je Reuters.

Al Jazeera u Katar izvješću rekao 1.000 vojnika, potpomognuti 200 oklopnih vozila i 30 helikoptera Apache su raspoređeni u Jemen.

Ministarstvo vanjskih poslova Katara sama nije komentirati u svezi izvješću

No comments:

Post a Comment