!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Katrollen (kraan) vallen in Mekka, waarbij ten minste 107 pelgrims, zes mensen uit Indonesië.

De rit was nog niet klaar (368)

(Deel 368), Depok, West-Java, Indonnesia, 12 september 2015, 21:50 uur).

Katrollen (kraan) vallen in Mekka, waarbij ten minste 107 pelgrims, zes mensen uit Indonesië.

Katrollen rampen zoals vallen in Mekka, die minstens 107 pelgrims, waaronder zes mensen uit Indonesië wordt het lot van God is geschreven in het boek vermoord.
"Lawh Mahfuz".

Profeet alayhi wa sallam zei: "Allah heeft al het lot van alle schepselen ingesteld van vijftigduizend jaar voordat schiep God de hemel en de aarde". (HR. Muslim nr. 2653).

"Niemand ramp overkomt op de aarde en (nor) in uzelf, maar het is ingeschreven in het Boek (Lawh Mahfuz) voordat Wij brengen het. Voorwaar, het is gemakkelijk voor Allah ". (. QS Al-Hadid: 22).
Zelfs de bladeren vallen van de takken zijn weer ingesteld op 50.000 jaar voordat schiep God de hemel en de aarde en het hele universum.
Calamity die leidde tot doden en gewonden komen daarnaast is aangesteld als de vorm van een test, waarschuwing of doom.
Alles is voor de goede mannen om alle overlevenden in het Hiernamaals, als dit de straf, maar de straf van versnelde God in de wereld, God wil dat zijn dienaren niet hoeft te worden in de straf in het hiernamaals (onsterfelijke) maar heel onheil in de wereld (korte en licht) als een zonde , Dus degenen die werden gedood toen de Hajj in de categorie van het martelaarschap, (in een toestand van totale zonden vergeven door God), zodat de hemel wacht de slachtoffers stierf. Inshallah.
Als een waarschuwing, omdat mensen al steken in shirk (het associëren van partners met God), en wederzijds doden mensenhandel (doen zholim), met inbegrip van de oorlog in Oost-Oekraïne, Syrië, Irak, Afghanistan, Noord-Afrika, Jemen en menselijke hebzucht dan rijkdom en macht.

(BBC) - Het dodental van Indonesië als gevolg van de val van het incident katrol in de Haram, Mekka, verhoogd tot zes.
Zekerheid wordt voorgesteld Uitvoeringsbesluit Informatie Functie Socio-Cultural consulaat-generaal in Jeddah, Sharif Shahab.
"Indonesische burgers die als gevolg van het incident kraan stierf heeft bereikt zes. Wanneer de som met blessures, alle slachtoffers bedroeg 37 mensen ", zei Sharif zei tegen de BBC Indonesië, Jerome Wirawan.
Eerder, de twee slachtoffers overleden aan Indonesië bekend van inscheping Medan (MES 09) en inscheping Jakarta-Bekasi (JKS 03).
De extra vier dodelijke slachtoffers bestond uit twee mensen van de inscheping Medan, een van inscheping Padang, en een andere van inscheping Jakarta-Bekasi.
Oorzaken
Om de omvang van de schade en het niveau van de veiligheid rond de Haram herzien, de gouverneur van Mekka regio, Prins Khalid al-Faisal, beval de bijeenroeping van het onderzoek.
Echter, de directeur-generaal van de Civil Defense Autoriteit van Saoedi-Arabië, Abdullah bin Suleiman al-Amr, beweren dat een sterke wind is de oorzaak van de val van de poelie die de Grote Moskee in Mekka geslagen, waarbij ten minste 107 mensen, op vrijdag (11/09).
Volgens hem is de huidige windsnelheid 83 km / h, gevolgd door zware regen die neergehaald bomen en verkeersborden.
Toen geïnterviewd door Al-Arabiya televisiestation Al-Amr ontkende ook berichten dat de bliksem de poelie had geslagen tot hij instortte apparaat.
Gagel
Op basis van de verklaringen van getuigen, de winden waaien op het gebied van de Haram voordat instortende katrol is inderdaad zeer sterk.
Dave Ariant Yusuf, een adviseur Hajj een reisbureau uit Indonesië, kijken hoe de wind zorgt ervoor dat de plastic, karton, en diverse vuilnis fladderende totdat het een hoogte van zes verdiepingen tellende hotel kamer waar hij verblijft werd bereikt. Het hotel ligt op ongeveer 50 meter van de Haram pagina.
"De lucht werd donker. De wind is zeer sterk en plotseling trillen hotelkamer raam. Regen naar beneden kwam erg zwaar en duurt maximaal 30 minuten. Plotseling was er een luide boom. Later wist ik dat het was het geluid wanneer de kraan viel, "zegt Dave.
Saudi intellectuelen kritiek op de overheid die moeten aandacht besteden aan de veiligheid van de bewoners en pelgrims.
Veiligheid
Ongeacht het weer factor, Irfan Al-Alawi van de Islamitische Heritage Research Foundation, gevestigd in Mekka, zei de Saoedische overheid moet nadenken over de veiligheid van de bewoners en pelgrims om te onthouden is er een grote katrol 15 rond de Haram.
"De hele regio (moskeeën), zoals de bouw gebied. Saudi-Arabië moet de veiligheid en gezondheid strategie heroverwegen, want er zijn 800.000 mensen in de moskee toen het incident plaatsvond, "zei Al-Alawi.
Al-Alawi is een van de wetenschappers die luid kritiek op de bouw rond het gebied van de Haram. Volgens hem is de bouw van de echte vernietigen sporen van de profeet Mohammed tijdens het leven.
Constructie breidt rond de Haram gebied tot 400.000 vierkante meter die plaats bieden aan 2,2 miljoen mensen tegelijk.

De Saoedi-Arabische regering begon een onderzoek naar incidenten van het dak instorten van een katrol aan de Grote Moskee in Mekka City, dat ten minste 107 mensen, waaronder twee Indonesische burgers gedood uitrollen.
Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de opdracht van gouverneur van Mekka regio, Prins Khalid al-Faisal, kort na een rode katrol ingestort en sloeg Haram, op vrijdag (11/09).
Eerder, de directeur-generaal van de Civil Defense Autoriteit van Saoedi-Arabië, Lt. Sulayman Bin-Abdullah al-Amr, zei dat de sterke wind snelheid van 83 km / h en de zware regen is de oorzaak van het incident.
Factoren met betrekking tot veiligheid in de bouw rond de Haram schijnwerpers.
Ongeacht het weer factor, Irfan Al-Alawi van de Islamitische Heritage Research Foundation, gevestigd in Mekka, zei de Saoedische overheid moet nadenken over de veiligheid van de bewoners en pelgrims om te onthouden is er een grote katrol 15 rond de Haram.
"De hele regio (moskeeën), zoals de bouw gebied. Saudi-Arabië moet de veiligheid en gezondheid strategie heroverwegen, want er zijn 800.000 mensen in de moskee toen het incident plaatsvond, "zei Al-Alawi.
Al-Alawi is een van de wetenschappers die luid kritiek op de bouw rond het gebied van de Haram. Volgens hem is de bouw van de echte vernietigen sporen van de profeet Mohammed tijdens het leven.
Constructie breidt rond de Haram gebied tot 400.000 vierkante meter die plaats bieden aan 2,2 miljoen mensen tegelijk.
Aantal gewonden uit Indonesië bereikte 31 personen.
Voordeel
Ondertussen is het aantal slachtoffers overleden aan de val incident katrol in de Haram bereikte 107 mensen en het verwonden van 230 anderen.
De cijfers omvatten sterfgevallen uit Indonesië zes van hen noemde Masnauli Hasibuan van inscheping Medan (MES 09) en Siti Rasti Darmini van inscheping Jakarta-Bekasi (JKS 03).
Het aantal burgers die het slachtoffer zijn onder andere 31 mensen gewond. Zij werden behandeld op verschillende plaatsen, waaronder in de An Nur Ziekenhuis, Ziekenhuis Jahir, en koning Abdullah Hospital.
Uit de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Religieuze Zaken, Consulaat Generaal van Indonesia team en het team nog steeds op zoek naar Haji onderzoeken de mogelijkheid van andere burgers die het slachtoffer zijn van de Indonesische pelgrims krijgen de grootste aanbidders.
Religieuze Zaken minister Lukman Hakim Saifuddin beloofde de regering zou compensatie voor doden en gewonden.
"Natuurlijk zal de overheid compensatie voor de doden en gewonden werden geleden lichamelijke handicap verzekering bepalingen die bestaan in elk van onze pelgrims," zei hij.
Genesis ineenstorting van de poelie van de Haram, Mekka, Saudi-Arabië, op vrijdag (11/09), heeft verlaten ten minste 107 mensen zijn omgekomen. Het incident, dat plaatsvindt voorafgaand aan de bedevaart processie nam één van de terfatal in de laatste 28 jaar.
Hier zijn negen van de meest dodelijke incidenten met betrekking tot de uitvoering van een reeks van de Hadj in Saoedi-Arabië
2015: Minstens 107 mensen zijn omgekomen en honderden gewond raakten bij een katrol dak instortte, zodat overkomen de Haram.
2006: Meer dan 360 pelgrims overleden vertrapte massa's die steniging van de duivel ritueel in Mina, een vallei in de woestijn die ligt op vijf kilometer van de stad Mekka ondergingen. In de bedevaart seizoen van dat, een acht-niveau gebouw dat dient als plek om te verblijven in de buurt van de Grote Moskee ingestort en links ten minste 73 mensen zijn omgekomen.
2004: Mass gepropt in Mina resulteerde in honderden mensen werden vertrapt. Als gevolg hiervan, 244 mensen zijn omgekomen en honderden gewond op de laatste dag van de uitvoering van de bedevaart.
2001: Minstens 35 pelgrims stierf aan een massale stormloop in Mina op de laatste dag van de bedevaart.
Niet minder dan twee miljoen mensen volgen de Hajj in Saoedi-Arabië, dit jaar.
1998: Ongeveer 180 pelgrims werden vertrapt massale paniek na een aantal van hen viel van het viaduct bij de uitvoering Jumrah ritueel in Mina.
1997: Niet minder dan 340 pelgrims overleden als gevolg van branden in de township tent in Mina. Meer dan 1500 mensen raakten gewond.
1994: Ongeveer 270 pelgrims overleden als gevolg van stormloop massa's tijdens de uitvoering Jumrah ritueel in Mina.
1990: De meest fatale incident gebeurde toen de massa's gepropt in de tunnel die leidt naar Mekka. Een totaal van 1426 mensen stierven.
1987: Botsingen tussen Iraanse pelgrims en Saudi Arabian krachten veroorzaakt 402 mensen stierven. Let op de Saoedische regering zei dat de slachtoffers bestond uit 275 mensen van Iraanse afkomst, 85 Saoedische burgers en ambtenaren, en 42 anderen zijn pelgrims van verschillende nationaliteiten. De meer dan 600 anderen opgelopen verwondingen.

VOLGENS HAJJ EN umrah


Door
Sheikh Abdul Azhim bin Abdullah al-Chalefie


Abu Hurayrah radi anhu, dat de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

العمرة إلى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء إلا الجنة.

"Umrah naar Umrah is een zonde tussen hen en de Hadj Mabrur geen beloning voor hem naast de hemel." [1]

Ibn Mas'oed radi 'anhu, dat de Profeet' alayhi wa salaam heeft gezegd:

تابعوا بين الحج والعمرة فإنهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب إلا الجنة.

"Iringilah tussen Hajj en Umrah voor zowel negate zonde en armoede, evenals brand blower verwijdert verontreinigingen (roest) ijzer, goud en zilver, en er is geen beloning voor de Hadj Mabrur maar het Paradijs." [2]

Van Abu Hurayrah, zei hij: "Ik hoorde de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته أمه.

'Wie doet Hajj oprecht voor Allah de Almachtige zonder wrede en kefasiqan, daarna keerde hij zonder zonde, als toen hij geboren werd door zijn moeder. "[3]

Ibn 'Umar radi' anhuma, de Profeet 'alayhi wa salaam, zei hij:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فأجابوه. وسألوه فأعطاهم.

"Mensen die vechten in de weg van Allah en de mensen die gaan voor Hadj en Umrah, de afgevaardigde van God. (wanneer) God hen riep, zij aan zijn oproep. En (wanneer) zij Hem vroeg, God geve (verzoek hen). "[4]

Langs Hajj Umrah is Passiva Zodra gedragen in een Lifetime, voor elke moslim, baligh, intelligent, vrijheid en Able

Woord van Allah Ta'ala:

إن أول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه آيات بينات مقام إبراهيم ومن دخله كان آمنا ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا ومن كفر فإن الله غني عن العالمين

"Inderdaad, het huis werd gebouwd voor de (plaats van aanbidding) is de man die in Bakkah Baitullah (Mekka), gezegend en een leidraad voor de hele mensheid was. Hem er tekenen zijn die echte, (onder andere) Station van Abraham; wie binnenkwamen (Baitullah's) mannen zo veilig was hij; doen hadj is een plicht van de mens tot God, dat is (voor) mensen die kunnen reizen naar de Tweede Kamer. . Wie ontkennen (hadj verplichtingen), Allah Mahakaya der Werelden (niet iets nodig hebt) "[Ali Imraan: 96-97]

Van Abu Hurayrah, zei hij, de Profeet 'alayhi wa salaam preken in ons midden, zei hij:

أيها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: أكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فإنما هلك من كان قبلكم بكثرة سؤالهم واختلافهم على أنبيائهم, فإذا أمرتكم بشيء فأتوا منه ما استطعتم, وإذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"Het is verplicht voor uw bedevaart, dan betalen de armen (de bedevaart)." Dus er is een gezegde, "Is ieder jaar, O boodschapper van Allah?" Toen was hij stil totdat de persoon is om het te zeggen drie keer, dan is de Profeet 'alayhi wa salaam zei: "Als ik zeg ja, zal ongetwijfeld een verplichting en je zal zeker niet in staat zijn om (doen)." Toen zei hij: "Laat mij als ik u laten. Zeker dat de mensen vernietigd voordat u is een veel gevraagd en velen het niet eens met hun profeet. Als ik bestelde iets voor u, voer je zo veel als je. En als ik iets verbieden, dan laat. "[5]

Ibn 'Umar radi anhuma, zei hij: "De Profeet alayhi wa salaam heeft gezegd:

بني الإسلام على خمس, شهادة أن لا إله إلا الله, وأن محمدا رسول الله, وإقام الصلاة, وإيتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"De islam is gebouwd op vijf pijlers: (1) het bewijs dat er geen god heeft het recht diibadahi correct is dan Allah en dat Mohammed de boodschapper van Allah, (2) het gebed, (3) de praktijk regelmatig liefdadigheid, (4) de bedevaart naar het Huis en ( 5) Ramadan vasten '. "[6]

Van Ibn 'Abbas anhuma, zei hij: "De boodschapper sallAllahu' alayhi wa salaam heeft gezegd:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فإن العمرة قد دخلت في الحج إلى يوم القيامة.

"Het is een bedevaartsoord dat we veel plezier ermee. Degenen die hadyu (offeren van dieren) niet, dan moet hij bertahallul algemeen, omdat de bedevaart naar de Hajj is gekomen tot de Dag des Oordeels. "[7]

Van Shabi bin Ma'bad, zei hij, "Ik ging om te zien 'Umar, en toen zei ik tegen hem:

يا أمير المؤمنين, إني أسلمت, وإني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فأهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"O commandant van de gelovigen, in feite had ik tot de islam bekeerd, en ik weet zeker dat ik ben al verplicht bedevaart en Oemrah, toen begon ik te werken aan beide aanbidden hen." Toen zei hij: 'Je hebt krijgt haar instructies voor de uitvoering van de Soennah van de Profeet.' "[8]

[Gekopieerd uit het boek van Al-Wajiiz FII Fiqhis Sunnah wal Kitaabil Aziiz, Auteur Shaikh Abdul Azhim bin Badawai al-Chalefie, Issue Indonesië Gids Fiqh Compleet, Translator Team Tashfiyah Lipia - Jakarta, Uitgeverij Ibn Kathir, Gedrukt in Ramadan 1428 - september 2007M]

No comments:

Post a Comment