!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 7, 2015

Minden bűn megbocsáttatik az Isten.

Az út nem volt kész (364)

(Part 364), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 6, 2015, 22:00 pm).

Minden bűn megbocsáttatik az Isten.

Isten igéje által a Korán és Sunnah (al-megtanulta / hadísz) garantálja az emberi, hogy Allah megbocsátja a bűnöket az ő szolgái (humán) mindaddig, amíg meg nem térnek (kérjen bocsánatot Allah), és nem követ el kibújik (tömörítő partnerek Isten), vagy hagyja kibújik a halál előtt (meghal), azonnal bűnbánatot (kérje Isten bocsánatát mindazokért a bűnökért, hogy a tettek) súlyosan és következetesen végrehajtja pillére az iszlám.
Isten kegyelme ajtót, és hidayahnya akarja, hogy minden ember a mennybe, de Isten arra is figyelmeztet, hogy a gonosz (Sátán) az első számú ellenségének férfi, mert az ördög szeretnénk néhány ember szeretné nyomdokaiban halad a pokolba.
Allah a Koránban és a Sunnah tanítja az emberek hogyan (receptek), hogy mi is harcolni, vagy kiűzni az életünkből.
Amikor a Korán és a Sunnah irányelveket követjük Isten is úgy akarja akkor lesz boldog, hogy él a világban (rövid / ideiglenes), a sír (Barzakh), és a továbbiakban is tartósak.


Tafsir Al Mu'min vers 1-12
Surah Al Mu'min (A hívők)

Sura 40. 85 bekezdést. Makkiyyah

  بسم الله الرحمن الرحيم

A neve Allah, a Kegyelmes és Könyörületes.

Verses 1-9: Beszélgetés a csodát a Korán, Allah bocsánatát Subhaanahu wa Ta'aala elleni bűneiért rabszolgák, akik bűnbánatot tartanak, szemben az iszlám vallás biztosan találkozik kudarc, a parancsot nem lehet megtéveszteni a jólét a hitetlenek, kép angyalok hordozója "a trón és a körülötted ahol imádkoznak a jó a hívők és kérjen bocsánatot őket.

حم (1) تنزيل الكتاب من الله العزيز العليم (2) غافر الذنب وقابل التوب شديد العقاب ذي الطول لا إله إلا هو إليه المصير (3) ما يجادل في آيات الله إلا الذين كفروا فلا يغررك تقلبهم في البلاد (4) كذبت قبلهم قوم نوح والأحزاب من بعدهم وهمت كل أمة برسولهم ليأخذوه وجادلوا بالباطل ليدحضوا به الحق فأخذتهم فكيف كان عقاب (5) وكذلك حقت كلمة ربك على الذين كفروا أنهم أصحاب النار (6) الذين يحملون العرش ومن حوله يسبحون بحمد ربهم ويؤمنون به ويستغفرون للذين آمنوا ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم (7) ربنا وأدخلهم جنات عدن التي وعدتهم ومن صلح من آبائهم وأزواجهم وذرياتهم إنك أنت العزيز الحكيم (8) وقهم السيئات ومن تق السيئات يومئذ فقد رحمته وذلك هو الفوز العظيم (9)

Fordítását Surah Al Mu'min Verses 1-9

1. Ha-Mim.

2. [1] Ez a könyv (a Korán) származik, a mindenható Isten [2] ismerője (mindenből),

3. Ki megbocsátja a bűnöket [3], és elfogadja a bűnbánat és a kemény büntetés [4]; akik az ajándékot. [5] Nincs más isten (méltó istentiszteleti), de Őt. Csak neki (minden lény) vissza.

4. [6] Nincs vita az Allah verseit, kivéve azokat, akik hisznek. Ezért ne te (Muhammad) tévesszen meg a sikere erőfeszítéseiket az ország egész területén [7].

5. [8] Előttük, az emberek Noé és a frakciók szövetséges után [9] tagadta (apostol), és minden futam óta tervezi (félrevezetés) ellen Messenger a fogságban [10], és vitatkozni (ok) hazugságot, hogy elpusztítsa az igazságot; Ezért ragadja meg nekik (a végzet) [11]. Akkor hogy (a fájdalom) én büntetésem [12]?

6. És így [13] van természetesen vonatkozó rendelkezései, a Lord a hitetlenek ellen, (ez) a valóságban azok a lakók a pokol.

7. [14] (angyalok), aki viseli a trón [15], és (az angyalok), akik körül [16] magasztalják a dicséret Uruk [17] és a belé vetett hit, és kérjen bocsánatot azoknak, akik hisznek [18] (mondván), [19] "A mi Urunk, a kegyelem és a tudat, hogy létezik a te amely mindent [20], adjon bocsánatot azoknak, akik megtérnek [21], és kövesd az utat (vallás) - mu [22], és mentse őket a büntetés a pokol [23].

8. A mi Urunk, tedd a mennybe "Eden, a melylyel te ígért nekik [24], és az igaz [25] között atyáik, feleségeik és gyermekeik. Valóban, Te vagy a Mindenható [26] ismét Wise [27],

9. és mentse őket (katasztrófa) bűnözés [28]. És azok, akikkel ápolják a (katasztrófa) napján a bűncselekmény [29], akkor valóban, már akkor add nekem a kegyelmet, hogy őt [30], és így [31] A nagy győzelem [32]. "

Verses 10-12: Az állam a hitetlenek a pokolban, a vágy, hogy ki a fene, az Isten haragja őket, és a vereség a gonosz arcát az igazság.Fordítását Surah Al Mu'min vers 10-12

10. [33] Sőt, azok, akik hisznek [34], hogy nekik (a nap) szólított fel [35]: "Valóban, a gyűlölet Isten (akkor) sokkal nagyobb, mint a gyűlölet magadnak, ha hívják, hogy hű ezelőtt Tagadja [36]. "

11. Azt fogják mondani, "A mi Urunk, ki is kapcsolta a kétszerese [37], és bekapcsolta nekünk kétszer (is) [38], és elismerjük bűneinket. Tehát van-e módja (nekünk), hogy jöjjön ki ( a pokolból) [39]? "

12. [40] Ez azért van, mert ti tagadni, ha felkérik, hogy Istent egyedül. És ha Isten egyesült hisztek [41]. Akkor a döntést (ma) [42] a Mindenható Allah [43] ismét Mindenható [44].

[1] Allah wa Ta'aala Subhaanahu meséljek a nagy könyvben, hogy lejött Isten Isten méltó az istentisztelet, mert az ő tökéletes, és mert egyedül Ő munkáját.

[2] Az ő ereje is alávetni minden teremtmény.

[3] Az emberek, akik bűnt követtek el.

[4] A hitetlenek, vagy az emberek, akik mertek a bűnnek, és nem bánják meg azt.

[5] Amikor Allah wa Subhaanahu Ta'aala létrehozza azt, amit nekiláttak a tökéletességet, ahol az szükséges, hogy Ő egyedül diibadahi és őszinte a mi szándékok az ő jótékonysági, majd azt mondta: "Nincs Isten (a jogot, hogy imádni kell, csak Ő) . "

Alkalmassági oldalán fenti vers azzal a csökkenés a Koránban Allah Kinek van a fenti tulajdonságokat, hogy ezek a tulajdonságok előírja, hogy minden értelmét fedezi a Korán. Ennek oka, hogy a Korán tartalma prédikálni Isten nevét, ő a természet és tettei, mivel a fenti vers említi Isten nevét, ő a természet és a tetteit. Azt is megítélni akciók prédikálni természetfeletti múlt és a jövő, ha az olyan tanítás a Mindentudó Allah az Ő szolgái. Is prédikálni az Ő kegyeiért, és rengeteg valamint az eseteket, amelyek megvalósíthatók vele, ott, ahol látható a szavát, "Dzith thaul" (értsd: aki az ajándékot). Is mondani arról a kemény büntetést, és valami, ami egy elítélt, valamint az erkölcstelen, amely előírja, hogy a szankció, amennyiben bebizonyosodik a szavát, "Syadiidil" iqaab "(jelentése: és az ő kemény büntetés). Tartalmazhat egy hívást, hogy a bűnös megtér, visszatérés és beristighfar, ahol ez jelzi a szavát, "Ghaafiridz dzanbi wa qaabilit taubi syadiidil" iqaab "(értsd: Ki megbocsátja a bűnöket, és elfogadja a bűnbánat és a szigorú büntetést ;). Is tartalmáért a hír, hogy Isten az egyetlen, aki jogosult diibadahi és betartatása a felvetést, "aqli (ész) vagy naqli (Jelenések könyve), amely jelzi, így ösztönözve őt, és megtiltotta istentisztelet más, mint Allah, miközben elmagyarázta érvek" aqli és naqli a show kár, hogy kibújik és megfélemlítése, ahol ez jelzi a szavát, "Laailaaha illaa Huwa" (értsd: nincs istenség méltó istentiszteleti Rajta kívül). Is prédikálni a törvény jaza'i (válasz) Szőke jutalma, akik jótékonysági, a büntetés azoknak, akik engedetlenek voltak, ahol ezt jelzi az Allah szó Ta'ala, "Ilaihil mashiir" (a -Nyalah minden vissza). Ezzel a témával Korán, amely magas követelményeket.

[6] Allah wa Subhaanahu Ta'aala hirdetik, hogy semmi sem vitatkozni verseit, kivéve azokat, akik hisznek. Érvelnek a szándék az, hogy azt állítják, abból a célból, elutasító Jelek Allah, foglalkozik a gonosz, ha az olyan intézkedések hitetlenek. Ezzel szemben a hívők azt állítják, hogy Allah wa Subhaanahu Ta'aala amely csökkenti az igazság, hogy felszámolja a hazugság. Hasonlóképpen, egy személy nem lehet megtéveszteni a világi állam egy személyt, és úgy gondolta, hogy az Isten ajándékát hozzá szempontjából a világ szeretetet mutat neki, és hogy ő volt a jobb. Ezért Allah wa Subhaanahu Ta'aala mondja: "Ezért nem te (Muhammad) tévesszen meg a sikere erőfeszítéseiket az ország egész területén." Ezért kötelező a rabszolga az intézkedés az ember az igazság, meg a természet syar'i és mérjük férfi vele, és nem terheli az igazságot az emberi lény, ahogyan az emberek, akik nem rendelkeznek a tudomány és az értelem.

[7] Mivel a végleges helyére maga a pokol.

[8] Akkor Allah wa Subhaanahu Ta'aala fenyegető, akik vitatják a jelek Allah, hogy megszünteti azt, ahogyan az a generáció előttük, mint az emberek Noé, a "Ad és a többi szövetséges együttesen kérik megszünteti megvédeni igazság és hazugság. Olyan mértékben, hogy már elhatározta, hogy megöli a vezetője kedvesség, az apostol, aki küldték őket. Nem ez jelzi az igazságtalanság, a rosszakarat és nyomorúság, úgy, hogy senki eltekintve után szörnyű végzet.

[9] A "Aad, Thamud és mások.

[10] Az ezt követő megöli a hírvivők.

[11] miatt a hiteltelen és összegyűjtése őket harcolni az igazság.

[12] Van formájában hangos zaj a mennydörgés, a jégeső, elnyelte a föld, elsüllyedt a tengerbe, és így tovább.

[13] Az alkalmazandó alapszabály Allah wa Subhaanahu Ta'aala az előző generációk, akik könnyen cáfolható, majd azokra is, akik tagadják ezt most.

[14] Allah wa Ta'aala Subhaanahu mesélni Isten tökéletes gyengédséget Subhaanahu wa Ta'aala szolgái híveitől, és az Ő rendelkezés okoz boldogan felkészítse őket formájában okok, amelyek képességeiket meghaladó, nevezetesen kérésére bocsánatot angyal hozta közel őket, imáikat a jó vallás és a túlvilágon, ahol azt mutatja, a dicsőség az angyalok hordozója "a trón és a környező területeken, valamint azok közeli Uruk, sok a kultusz, és őszinte hozzáállás, hogy rabszolgák Isten szolgája, mert tudják, hogy Allah wa Subhaanahu Ta'aala tetszik nekik tenni.

[15] "trón van a tető minden teremtmény, és lények legnagyobb, legátfogóbb és leginkább hízelgő, és legközelebb, hogy Allah wa Subhaanahu Ta'aala. Mértékben Throne kiterjed az ég, a föld és az ülés az Isten és az angyalok. Míg az angyalok benyújtott az Isten angyala, hogy viseli a legnagyobb és legerősebb. Subhaanahu wa Ta'aala Isten választotta ki őket, hogy elbírja a székében, előtérbe hívja őket, és a közelség azt mutatják, hogy azok a legfontosabb angyal. Ta'aala Subhaanahu wa Allah azt mondja: "És az angyalok az égen át a sarkok. És azon a napon nyolc angyalok képviselik a trón Urad fölött (a fej) őket. "(Trans. Al Haaqqah: 17)

[16] Ez magában foglalja az angyalok hozták közel Istenhez, és a helyzet, valamint a nagy erény.

[17] Ez egy tisztelgés őket, mert a imádata Allah wa Subhaanahu Ta'aala, különösen a rózsafüzért, tahmid és minden istentisztelet, amely tartozik a gyöngyök és tahmid. Mivel a gyöngyök Subhaanahu wa Allah megtisztítja az emberi hozzáállás Ta'aala istentiszteleti más, mint ő, míg tahmid istentisztelet Allah wa Subhaanahu Ta'aala. Ennek köszönés, "Subhaanallahi wabihamdih" is szerepel benne, és ennyinek imádják.

[18] Ez az egyik számos előnnyel jár és erények a hit, hogy az angyalok aki nem ismert bűnt kérjen bocsánatot azoknak, akik hisznek. Ezért hiszek a hite miatt megszerzése nagy erénye ennek.

[19] Ezért bocsánatot volna valamit csatlakozik, amely nem lenne tökéletes, kivéve, ha a bocsánatát -az mellett azonnal elfogott a tudat, hogy kér bűnbocsánat-bűneink bocsánatot, akkor Allah wa Ta'aala beszélve Subhaanahu A természet imáik kér bocsánatot, mondván neki valamit, hogy tökéletes legyen, hogy a beszéd, "A mi Urunk, a kegyelem és a tudat, hogy létezik akkor is mindent, adjon bocsánatot a ... stb"

[20] Ez a tudomány a te mindenre kiterjedő, sem homályos neked, és semmi sem takarja el a tudomány a te súlyú kis hangya (mustármag) a mennyben és a földön, és a kegyelem minden területet lefed. Ezért természetes mind a felső és az alsó már tele a kegyelmet, Allah Ta'ala.

[21] A kibújik és erkölcstelen.

[22] Azaz az iszlám, amely lényegében az mentauhidkan Allah, engedelmeskednek neki, és kövesd az Ő Messenger.

[23], hogy a vagyonőr őket a büntetés magát és okait.

[24] A te szóbeli apostolok.

[25] Ezek akkor válnak igazak hit által, és a jó cselekedetek.

[26] A hatalom bűneid akkor bocsáss meg nekik, akkor megszabadulni a dolgok, hogy aggódni, és azt mondja, hogy minden jóság.

[27] Az, amit tesz valamit a helyére. Ezért nem kérünk téged valami menyelisihi Bölcseségeddel, ideértve akár a bölcsesség, hogy átengedik a apostolok szóbeli és kívánsága szerint kegyelmed, az irgalom a hívőknek.

[28] A bűnözés itt egy jótékonysági hogy rossz, és ebből következően, mert csinált egy szomorú tettes.

[29] Ez az ítélet napján.

[30] Mivel a kegyelmed mindig folyik a te szolgáidnak, semmi sem akadályozza más, mint a bűneit a szolgák és a csúnyaság. Ezért, akárki is ápolják a gonosz, az azt jelenti, amit adott taufik a jóság és visszatérni a jó.

[31] Ez a veszteség dolgokat kell aggódni, mert kimaradtak a bűnözés, és megszerezze a dolgok szerette, mert irgalmasságot nyernek.

[32] Ahol nincs győzelem, mint ő.

Ahogy Sa'diy Shaikh elmagyarázta, hogy ez az angyal imát tartalmaz néhány dolgot:

- Tökéletes ismerete a (az angyalok) ellen Úr.

- Bertawassul (révén imádság), hogy Allah az Ő nevét szépek, ahol neki tetszik, ha ő szolgái bertawassul neki.

- Imádkozzatok segítségével Asmaa'ul Husna megfelelő. Ezért imáikat kérő irgalom és kéri eltávolították a befolyása a természet az emberiség ismert Isten hiányosságok és a vágy bűnöst, valamint az alapvető és okai, amelyekről ismert, az Isten, akkor bertawassul nevéhez Ar Raheem (az Irgalmas) és Al 'Aliim (A mindentudó).

- Tökéletes viselkedésük felé Allah elismerést Rububiyyah (karbantartása) Allah vagy rububiyyyah "aammah (általános) és khaashshah (speciális).

- Ők (az angyalok) nem kell semmilyen hatalom, és hogy imáik Istenhez kilépnek a rászorulóknak (igény) minden oldalról, nem megemukakan semmilyen körülmények között, és nem azért, mert az Isten ajándékát, irgalom és ihsan- Ő.

- Az Úr az Isten szeret szeretet szerette őket, mégpedig imádják őket és jelenti azt, hogy az átlagos, bizony azoknak, akik szeretik. Hasonlóképpen, szeretik azokat, akik jót, azaz a hívők, ahol (a hívők) azok az emberek, akik szerették Istent közül ő teremtményei. Minden emberi lény már mukallaf (kitett kötelezettség) utálta Alah kivéve azokat, akik azt hiszik, a szeretet az angyalok azok (hívők) vannak azok, imádkozott Istenhez, és törekedni kell a jó, hogy körülményeit, mint egy imát az a személy, többek között arra az Ő szeretetének , mert az egyik nem imádkozik, kivéve azoknak, akiket szeretett.

- A leírás részletesen Isten bocsánatát az angyalok van egy rekord, hogy fel kell ismernünk, hogy hogyan mentadabburi (gondolkodik) című könyvében, és hogy tadabbur nem korlátozódik értelmében lafaz a készülék, akkor is, ha ő mentadabburi jelenti (tartalom) lafaz. Ha ő megértette a valódi megértését megfelelő eszközökkel, majd elméje látta az esetet, és a közúti fáradt vele, amit válik penyempurnanya és tőle függ, és ő is úgy gondolják, hogy Isten azt akarja ezt, mert azt hiszi különleges jelentéssel bír, amely jelzi lafaz.

A szükséges pontosan meghatározni, hogy Isten Subhaanahu wa Ta'aala akart két dolgot:

Először is, elismeri és megerősíti, hogy ő benne résztvevő értelmét és alá vele.

Másodszor, a tudat, hogy Isten mindent tud, és hogy Allah megparancsolta szolgáinak, hogy mentadabburi és gondolom a könyveit.

Allah wa Subhaanahu Ta'aala tudnak valamit együtt járnak a szó jelentését, és aki közölte vele, hogy ő a könyv egy útmutató, a fény és a magyarázó mindent, és hogy ő a leginkább sokatmondó beszéd és a legnyilvánvalóbb. Így egy szolga lehet szerezni a sok tudás és nagyon kedvesen szerint taufiq Isten adott neki.

De néha néhány rejtélyes vers jelenti az egészséges kívüli kutatók gondolták. Ezért kérünk Allah wa Subhaanahu Ta'aala hogy ő nyitotta meg nekünk a többség a kincstári irgalom lesz jó, mert a körülményeink és a muzulmánok. Nem tehetünk mást, csak támaszkodnak a szeretet az ő bertawassul az ő jótékonysági; ahol mindig vannak, hogy bármikor és bármikor. Hasonlóképpen, kérjük Istent az Ő kegyelme, hogy Ő törődik velünk lépjen fel magunkat, hogy lehet akadálya a számunkra, hogy jöjjön a kegyelem, biztosan ő Adományozó, amely ok-musabbabnya.

- A fenti vers is látható, hogy a társ, egy jó feleség, a gyerekek és a barátok is elégedett, barátai, és együtt jár az oka a jó, hogy nyert, túl jótékonysági és mivel a szeretet, mint az angyalok imádkoznak a hívők és az emberek igazak közül atyáik, feleségeik és gyermekeik, wallahu tudja a legjobban.

[33] Allah wa Ta'aala Subhaanahu tájékoztasson a megnyitón a szégyen és megaláztatás, amely érte a hitetlenek, azok kérésére, hogy visszatérjen a világ, és kijutni a pokol, és kérést elutasították, és ők dicelanya.

[34] beszélve az abszolút "hitetlenek" annak érdekében, hogy az valamennyi hűtlenség, sem hisznek Allahban, az Ő könyvek, az apostolok, a nap végén, stb ..

[35] Azaz amikor mennek a pokolba, és elismerik, hogy jogosultak belépni, mert a bűnök igen, akkor, ha nagyon mérges magukat nagy harag, majd hívták őket, ha ez ahogy azt a fenti bekezdésben ,

[36] Amikor az apostolok és követőik hogy a hit és fenntartják a bizonyíték, még akkor is tagadják, és utálod a hitben, hogy Allah teremtett érte, és akkor még kap ki az irgalmasság széles, hogy Isten haragja ellened, és harag ez sokkal nagyobb, mint kemurkaanmu magadnak. A harag és büntetés továbbra is történjen veled, miközben ő szolgái voltak hívők átveheti az örömben, hogy Allah és az Ő jutalma. Ez mikor álmodott, hogy visszatér a világ, ahogy az a következő bekezdésben.

[37] A cél kétszerese halál halála az első és a halálozás között a két trombita. Egyesek véleménye szerint az első halál az, amikor nincsenek ott, és a második halál egy halál fordul elő, hogy miután nyilvánvaló, hogy a világon.

[38] Ilyen az élet a világ és a túlvilág.

[39] És a visszatérés a világ hallgat a mi Urunk.

Úgy sajnálom, ha egyszer mozgatni őket baj, ha a világban, és azt mondta, amint az a fenti bekezdésben, annak ellenére, hogy a szavak hiába, és használja egyáltalán.

[40] Ők bírálták, amiért nem tett biztonsági okokból.

[41] A elégedettek valamit a rossz és a törött ebben a világban és a túlvilágon (kibújik), és utálja valamit, ami jó és igaz ebben a világban és a túlvilágon (tawhid). Ön elsőbbséget, mert a nyomor, a megaláztatás és a harag, és ti utálom, mert a boldogság, dicsőség és a megelégedettség. Ez, mint az Allah szó Ta'ala alábbiak szerint:

"Én pedig az emberek, akik azzal dicsekedett magát a földön jog nélkül a jelei az erőmet. Ha látják, minden vers (Ku), nem fognak hinni neki. És ha látják az utat, amely elvezet az útmutató, nem akarják őket, de ha látják, ahogy a hibát, hogy továbbra memenempuhnya. Mégpedig azért, mert ők tagadják A jelek és ők mindig tisztában vele. "(Trans. Koránban: 146)

[42] Amennyiben a határozat tartozik neki, aztán úgy döntött, hogy te, ó, hitetlen lesz örökké a pokolban mindörökre, és az ő döntése nem lesz változás, és helyébe.

A bűnbánat NASHUHA


Által
Shaikh Salim bin Id Al Hilali


Az emberi lény nem hibátlan, kicsi és nagy, tudatosan vagy öntudatlanul. Sőt, ha a vágy, hogy uralja az életét. Ő lesz a seggét csinál engedetlenség. Az engedelmesség, mintha nem érték azt jelenti.

Bár sújtja a humán engedetlenség és a bűn felhalmozni, ez nem jelenti azt, hogy már nem az ajtót, hogy javítsa. Mivel a beépítés után erkölcstelen tetteket a szolga, hanem a kegyelem ajtaja mindig nyitva áll. Az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy javítsa magát. Azaz, a bűnbánat a cselekményektől, amelyek elszállítja a szélén pokol. A bűnbánat történik teljesen el kell, amely az úgynevezett bűnbánat NASHUHA. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

كل بني آدم خطاء و خير الخطائين التوبون. رواه الترمذي

Minden gyermek Ádám (férfi) hibázott, és a legjobb a bűnös az, hogy bűnbánatot. [2]

لو أن العباد لم يذنبوا لخلق الله الخلق يذنبون ثم يغفر لهم رواه الحاكم

Volt Isten szolgái nem bűn Bizonyára az Isten létrehozni egy másik lény, aki a bűnöket, majd bocsáss meg nekik. [3]

A bűnbánat, tudjuk megtisztítani a szívünket a foltot, hogy szennyezik. Mert a bűn meggyalázták a májban, és tiszta ez egy kötelezettség. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta: Bizony hívő, amikor a bűn, ez lesz (eredő) egy ponton egy fekete foltot a szíve. Ha megbánta, balra (a törvény), és könyörgött bocsánatért (Allah), akkor az ő jöjjön vissza tiszta. De amikor növekszik (bűn), majd bertambahlah fekete foltot, amíg töltötte el a szívét. Akkor miért ar Raan (amely a szív), hogy már említettem Isten szavát, "Természetesen nem (lehet), valójában mi mindig próbálja állítani a szívüket. [Al Muthaffifin: 14] [4]

Isten is arra ösztönöz bennünket, hogy tartsanak bűnbánatot és beristighfar azonnal, mert így sokkal jobb, mint az oldható bűnben. Allah azt mondta.

فإن يتوبوا يك خيرا لهم وإن يتولوا يعذبهم الله عذابا أليما في الدنيا والآخرة وما لهم في الأرض من ولي ولا نصير

Akkor, ha meg nem térnek, akkor jobb nekik, és ha elfordul, Allah megbünteti őket, hogy fájdalmat okozunk ebben a világban és a túlvilágon; és soha nem védő, és nem (is) segítő a földön. [A Tawbah: 74]

Próféta maga állított példát ebben a bűnbánatot. Ő sallallaahu "alaihi wa sallam sok megtért és beristighfar, olyan mértékben, hogy a barátok száma több mint százszor a Majlis, mint Nafi Ibn Umar Maula kijelentette:

كان انن عمريعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة من قبل أن يقوم رب اغفر لي وتب علي إنك أنت التواب الغفور رواه الترمذي

Ibn Umar kiszámításához használt (olvasás istighfar) n egy Majlis a Próféta felállt, hogy százszor előtt, (amely szerint): Igen Rabbku, bocsáss meg nekem és elfogadom taubatku. Valóban te vagy a Legfelsőbb címzettek bűnbánat, Irgalmas. [5]

MEGÉRTÉS bűnbánat NASHUHA
Mit jelent a bűnbánat NASHUHA, a visszatérés egy szolga, hogy Isten a bűntől valaha szándékosan vagy ismeretének hiányából, hogy őszinte legyek, őszinte, erős és támogatja a engedelmesség engedelmesség ami felveti egy szolga helyzetének elérése a vagyonkezelők Isten Muttaqin (óvatos) és (engedelmesség), amely védelmet nyújthatnak az ördög maga.

JOG ÉS AJÁNLOTT bűnbánat NASHUHA
NASHUHA bűnbánat törvény fard "Ain (kötelessége minden egyén) minden muszlim. A bizonyíték:

1. Az Isten Igéje:

وتوبوا إلى الله جميعا أيه المؤمنون لعلكم تفلحون

És bertaubatlah Istenhez, O hívők, hogy boldogulni. [Egy Nuur: 31].

يا أيها الذين آمنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا

Ó ti, akik azt hiszik, bertaubatlah Istenhez bűnbánattal, tiszta. [A Tahriim: 8].

2. A Word a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam.

ياأيها الذين ءامنوا توبوا إلى الله فإني أتوب إلى الله في اليوم مائة مرة. رواه مسلم

O, a hívők. Bertaubatlah Istennek, mert én is Istent magasztalja a naponta százszor. [6]

Muszlimok is megállapodtak kötelezettség a bűnbánat, mint Imám Al-Qurtubi kijelentette: "(A tudósok) emberek ijma (egyetért), hogy a törvény a bűnbánat fard (kötelező) után minden hívő" [7]. Így Ibn Qudamah is kimondja [8].

Az erény és az Isten kegyelme szélessége a bűnbánat NASHUHA
Az ember nem kell aggódni, ha bűnbánatot nem fogadják el, mert a kegyelme, Isten nagyon hatalmas, mint az ima az angyalok leírt szerepet Igéjében:

ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم

A mi Urunk, a kegyelem és a tudást meg is mindent, adjon bocsánatot azoknak, akik megtérnek, és kövesse a te Path, és őrzik őket a gyötrelem a tüzes pokol. [Al-Mu'min: 7].

FELTÉTELEK megtérésre NASHUHA
Annak érdekében, hogy elfogadható NASHUHA bűnbánatra Allah wa Ta'ala, több követelményeket, amelyeket teljesíteni kell:

1. iszlám.
Taubat kapott csak egy muszlim. Ami a hitetlenek, majd a bűnbánat, hogy adja meg az iszlám. Allah azt mondta.

وليست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إني تبت الآن ولا الذين يموتون وهم كفار أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما

És, hogy a bűnbánat nem fogadja el az Isten azoktól, akik rosszat tenni (hogy), amíg amikor a halál jön az egyiket, (akkor) azt mondta: "Bizony Megbántam most". És nem (is elfogadta a bűnbánat), akik meghaltak voltak hitetlenkedve. Azoknak az embereknek, akik Elkészítettünk egy fájdalmas büntetés. [An-Nisa ': 18].

2. Ikhlash.
Taubat elfogadott Shari'ah alkotja, amelyet őszintén csak. Taubat mert riya` vagy világi célokra, nem pedig a bűnbánat syar'i mondta. Allah azt mondta.

إلا الذين تابوا وأصلحوا واعتصموا بالله وأخلصوا دينهم لله فأولئك مع المؤمنين وسوف يؤت الله المؤمنين أجرا عظيما

Kivéve azokat, akik bűnbánatot tartanak, és jóvátenni, és kitart a (vallás) Allah és őszinte (do) a vallás Allah. Aztán együtt vannak, és egy nap, akik hisznek Isten ad azoknak, akik hisznek a nagy jutalom. [An-Nisa ': 146].

3. Felismerve az ő bűne.
A bűnbánat nem érvényes, kivéve után tudta bűn és elismerni a hibát, és a remény maradt a rossz következményei az ilyen akciók.

4. Teljes lelkiismeret-furdalás.
A bűnbánat csak akkor fogadható el, mély kifejezést a lelkiismeret-furdalás. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

الندم توبة رواه ابن ماجه

Sajnálom, a bűnbánat. [9]

5. Kilépő engedetlenség és helyreállítása jogokat a tulajdonosok.
Azok, akik bűnbánatot a bűnök elkövetett kötelező szabadság és vissza semmilyen jogot a tulajdonos, ha az ilyen tulajdonság vagy hasonlók. Ha a forma rágalmazás vagy hasonló díjat, akkor útján bocsánatkérést. Ha formájában rágalmazás (WAG), akkor útján beadvány megengedett (tolerálható) mindaddig, amíg az ilyen alkalmazás nem okoz egyéb káros hatást. Ha van súlyos hatásai lehetnek, elég, hogy imádkozzanak érte, hogy elérje a jó.

6. időszak előtti bűnbánatra a lélegzet volt a nyelőcsőben (halál kapujában), és mielőtt felkel a nap nyugaton.
Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam kifejtette a szavakat, sallallaahu" alaihi wa sallam:

إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر. رواه الترمذي

Bizony Allah elfogadja a bűnbánat egy szolga, mielőtt a légzése volt, a nyelőcsőben [10].

الهجرة لا تنقطع حتى تنقطع التوبة ولا تنقطع التوبة حتى تطلع الشمس من مغربها. رواه أبو داود وأحمد

Újév nem szakad, amíg a megszüntetését (idő) bűnbánat és a megtérés nem szakadt, amíg a nap felkel, a nyugati [11].

7. istiqamah után bűnbánatot.
Allah azt mondta.

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Akkor tartsa meg a helyes utat, mint parancsolta, és (is) azok, akik veled tartanak bűnbánatot és nem szegi korlátokat. Látja, amit csinálsz. [Hud: 112].

8. levezetése javítás után a bűnbánat.
Allah azt mondta.

وإذا جاءك الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم كتب ربكم على نفسه الرحمة أنه من عمل منكم سوءا بجهالة ثم تاب من بعده وأصلح فأنه غفور رحيم

Ha azok, akik hiszünk a jelek hozzád, akkor azt mondják: "Béke-alaikum, te Isten által megszabott magára kegyelmet, (vagyis), hogy aki a gonosz között, mert a tudatlanság, aztán bűnbánatot után csinálja, és jóvátenni, Allah megbocsátó és könyörületes. [Al An'am: 54].

Emlékszel, amikor bűnbánatot
1. Abban a hitben, hogy Isten ismerete, és mindent látó. Isten mindent tud a rejtett és rejtett szívében. Bár nem látom, de látnia kellett azt.

2. Lásd, hogy felséged durhaai Essence, és nem látja a tárgy méretét erkölcstelen, mint a szavát.

نبئ عبادي أني أنا الغفور الرحيم وأن عذابي هو العذاب الأليم

Mondd, hogy én szolgáinak, hogy bizony én vagyok a megbocsátó és a legtöbb irgalmas, és hogy az igazi azabKu nagyon fájdalmas büntetés. [Al Hijr: 49- 50].

3. Ne feledje, hogy a bűn minden rossz és gonosz, mert elérésének akadályává boldogságot ebben a világban és a túlvilágon.

4. A túl helyeken engedetlenség és a barátok, akik rosszul viselkednek, aki segíteni neki, vétkeztek, és levágta kapcsolatok velük mindaddig, amíg nem vált jó.

DOLGOK, hogy blokkolja a bűnbánat
Között a dolgok között, amelyek megakadályozzák a bűn:
1. Az eretnekség a vallásban. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

إن الله حجب التوبة عن صاحب كل بدعة

Valóban, Allah bezárja a bűnbánat minden eretnek. [Ash-Shahihah száma 1620]

2. Függőség ital. Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين ليلة فإن تاب تاب الله عليه فإن عاد كان حقا على الله تعالى أن يسقيه من نهر الخبال قيل وما نهر الخبال قال صديد أهل النار رواه أحمد

Aki bort ittak (likőr), aztán ima nem fogadja negyven éjjel. Ha megtér, Isten elfogadom. Azonban, amikor megismételte, hogy érdemes, ha Isten adott neki egy italt a folyóból Khibaal. Vannak, akik azt kérdezik: "Mi a folyó Khibaal?" Azt válaszolta: "genny lakója a pokol. [12]

Így egy rövid értekezést bűnbánat NASHUHA. Remélhetőleg egy emlékeztető, hogy mindig bűnbánatot, hogy Allah wa Ta'ala.

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 01 / Év IX / 1426H / 2005M Megjelent Lajnah Alapítvány Istiqomah Surakartában, Jl. Solo - Purwodadi km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

[43] Ő az abszolút szuverén minden oldalról, a Egyik magas, a magas pozíció, és az ereje teljében. Között szerepel a magas pozíció a tökéletes Isten igazságosságát Subhaanahu wa Ta'aala, és hogy ő mindent a helyére, és nem jelent egyet azok között, akik félnek Allah azokkal, akik engedetlenek.

[44] Ő nagyságát, fenségét és dicsőségét, akár az ő nevében, az ő természete mupun ő szent cselekedeteit minden hibák és hiányosságok.

No comments:

Post a Comment