!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, September 3, 2015

Stingy lan nyalahi panggunaan bakal numpes.

Kulo iki ora rampung (362)

(Part telung atus sewidak loro), Depok, Jawa Barat, Indonnesia, September 3, 2015, 16:20 pm).

Stingy lan nyalahi panggunaan bakal numpes.

Stingy utawa miserly utawa griping punika sipat sing akeh manungsa, biasane alam stingy ora éling durjana bilih piyambakipun sampun alam stingy, amarga setan (Iblis) tansah permeate menyang pikiran kang kanggo ngarih-arih utawa ngarih-arih ngangap kanggo tumindak stingy.
Amarga stingy dosa amba, malah saben esuk malaekat medhak menyang bumi kanggo ndedonga Gusti Allah bakal nyirnakake wong-wong sing stingy.
Biasane wong sing stingy ing pengaruh setan bakal aran puguh kanggo loro fisik (daya) lan kanggo kurban sawetara property dianakaké kanggo sedulur, sederek, tuwane, bocah lola Anamim, wong-wong miskin ing wilayah sing magepokan kayata pain, akèh utang, ing bebaya starvation, amarga stingy kroso kasugihan bakal suda dening alms (amal) Nabi Muhammad ngandika nyata bandha sing kita duwe iku bandha kita amal iku, minangka tabungan ing akherat, lan Allah bakal ngganti Multiply ing donya lan ing akhirat.
Saliyane ing stingy ora alam manungsa dadi siji dosa amba, kang wis dilakoni injustice. Tumindak zhalim kang dosa-dosané kaaling ora kaapunten Gusti Allah wis dilakoni shirk (associating partners karo Gusti Allah), banjur kanggo bantuan kanggo healer tradisional / ramalan / penyihir, takon wong sing mati (ziarah menyang kuburan suci, lan kita takon soko kanggo wong mati almarhum).
Nabi Muhammad piyambak tau ngandika marang para kanggo kuburan ing Madinah ing ziarahi. Nabi mung ngandika ziarah kuburan kanggo ngelingake kita bilih kita banget bakal mati sawise padha mati ing kuburan.
Sing paling penting iku pandonga kita mati (kulawarga), ora ziarah kuburan, uga ora diijini kanggo maca al Qur pungkasan ing kuburan, kajaba ing ngarep utawa ing panggonan liyane resik.
Tumindak wrongdoers liyane kanggo matèni djalmo liyane manungsa, kayata serangan saka properti, daya (politik), kajaba perang syarie (miturut printah saka Allah lan Hadits), kayata defend piyambak saka mlebu mungsuh, kayata perang Badr, Uhud sing dumadi ing wektu Nabi Muhammad.
Matèni saben liyane (perang) sing ora adhedhasar jihad syarie minangka bebuat adil. Menapa malih, ing perang ing beyo saka wong wadon, bocah, lan mimpin ewu wong terlantar (keluwen lan kasangsaran liyane).

(BBC) - Paling 13 yuta anak ing wilayah Wétan Tengah ora bisa sinau ing sekolah amarga konflik, miturut data saka Perserikatan Bangsa-Bangsa.
Adhedhasar data sing diklumpukake ing laporan anduweni Bag Sangisore Fire, agensi PBB dealing with anak (Unicef) disebut 13,7 yuta anak sing ora sekolah makili 40% lulusan ing Suriah, Irak, Yaman, Libya, lan Sudan.
Tokoh sing wedi terus swell nganti tekan 50% ing sasi teka.
Unicef ngandika nomer iki akeh amarga saka ewu sekolah numpes sak konflik ingkang dipun danguaken. Data anyar nuduhake saklawasé 9,000 sekolah ing Suriah, Irak, Yaman, lan Libya ora bisa digunakake.
Ing kasunyatan, ing 2014, ana 214 kedadosan saka serangan ing sekolah ing Suriah, Irak, Libya, wilayah Palestina, Sudan, lan Yaman.
Khusus ing Suriah, salah siji saka papat sekolah ditutup wiwit Maret 2011. Kawontenan mengaruhi rong yuta anak umur sekolah.
Khusus ing Suriah, salah siji saka papat sekolah mati wiwit Maret 2011. langsung mengaruhi rong yuta anak umur sekolah.
"Ing impact saka konflik anduwèni dhampak gedhé felt dening bocah-bocah ing wilayah. Ora mung karusakan fisik kanggo sekolah, nanging ora kentekan niat felt dening generasi anak umur sekolah sing ndeleng ngarep-arep mangsa lan pecah, "Petrus ngandika Salama, direktur Unicef ing Timur Tengah lan Afrika.
Miturut Salama, impact uga felt dening guru. Ing laporan iku katon yen paten pinaten lan abduction siswa, guru, lan guru Staff wis dadi umum ing wilayah Wétan Tengah.
Mulane, ewu guru kiwa proyek amarga saka resiko gedhe.
Salama ngandika, UNICEF mbutuhake dana tambahan saka US $ 300 yuta taun iki kanggo nambah akses kanggo pendidikan kanggo anak ing Timur Tengah lan Afrika Lor.
(BBC) - Paling 12 wong Siria padha nyoba kanggo ngetik Yunani klelep ing Waters Turki nalika prau padha lelungan ing ambruk.
Salah siji korban sing ana cah lanang sing ketemu ing pesisir polisi Turki lan motret boy murka masyarakat internasional.
Foto iki pisanan diterbitake dening warta agensi saka Turki iku trending topic worldwide.
Ewu wong neneko wis seda amarga awal taun iki ing upaya kanggo ngetik Éropah déning segara.
Miturut perwira njaga pesisir Turki, klompok saka wong neneko ninggalake Turkey liwat peninsula Langkawi menyang pulo Kos ing Yunani on Wednesday esuk (02/09), nanging prau loro padha lelungan ing sank sakcepete sesampunipun.
Rolas badan, kalebu limang anak, sing ditemokaké déning Turki pasukan keamanan.
Saka kira-kira 23 wong sing lunga menyang Yunani kira-kira sing mung sangang slamet, sawetara wong nganggo rompi urip lan nglangi menyang dharatan.
Ngarep-arep nemokake slamet sing tambah akeh slim.
Photos of cah lanang sing mati lan padha kesapu ombak menyang pesisir near Langkawi diterbitake dadi sawetara badan ditemokaké ing watara dhewe awit tabuh 06.00 wektu lokal.
Cah lanang sing mati ora dingerteni jenengé Aylan.
Rayinipun Galip lawas limang taun, lan ibuné, Rihan, tilar donya ing kedadean iki.





Stinginess kejem lan bakal numpes manungsa

Miturut
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas حفظه الله


عن جابر بن عبد الله قال: قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم: اتقوا الظلم; فإن الظلم ظلمات يوم القيامة. واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم. حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم

Jabir bin 'Abdillah radhiyallahu anhu ngandika, "Nabi Shallallahu' alaihi wa sallam ngandika, 'Ati-ati sing marang kezhaliman amarga kezhaliman peteng-peteng ing Dina Pengadilan. Lan sing ati-ati marang alam stinginess stingy amarga sing apa wis numpes wong sadurunge sampeyan. Stinginess sing ngagengaken wong kanggo ngwutahake getih lan mbecikake pakurmatan sing. "[1]

Takhrij Hadits:
Shahih hadits iki. Diriwayataké déning Imam Muslim (ora. 2578), Ahmad (III / 323), al-Bukhari ing al-Adabul prasaja (ora. 483), 'Abd bin Humaid (ora. 1141), al-Bayhaqi (VI / 93 lan X / 134) lan ing buku Syu'abul Iimaan (ora. 10 338), lan al-Baghawi ing Syarhus Sunnah (ora. 4161)

Vocabulary Hadits:
• اتقوا: wedi. Yaiku, ati-ati lan supaya.
• الظلم: الجور ومجاوزة الحد,
brutality, irregularities lan wates. Makna dhasar saka wrongdoers ora panggolekan apa-apa ing sawijining panggonan. [2]
• الشح: stinginess banget, luwih angel kanggo narik metu bandha grabber ing. Others ngomong alam grabber / miserly / stingy karo watak ngongso gedhe banget. miser utawa Hunks, bisa simpen lan uga bisa tumindak ma'ruf griping karo (apik). [3]
• حملهم: Kasurung wong utawa sabab saka tumindak.
• سفكوا دماءهم: kuthah getih. Yaiku, paling mau matèni saben liyane sebagian.
• استحلوا: justify. Sing, mbenerake wanita ingkang boten pareng dening Alloh SWT kanggo wong-wong mau, banjur padha kejem kanggo wanita.


Sharh Hadits:
Ing hadits iki ana bebaya saka mengkono injustice lan saran apa kaadilan. Syariat Islam tanggung padha, dhawuh apa wis sabenere diukum, lan begalan saka mengkono injustice. Allah Gustining sarwa tumitah:

قل أمر ربي بالقسط

Sira dhawuha, "marang Rabbku kula apa kaadilan ..." [al-A'raf / 7: 29]

إن الله يأمر بالعدل

Satemené Allah ngandhani (sampeyan) supaya padha ... "[An-Nahl / 16: 90]

الذين آمنوا ولم يلبسوا إيمانهم بظلم أولئك لهم الأمن وهم مهتدون

Wong-wong sing pracaya lan ora nyampur munggah iman karo kejem (shirk), padha sing gedhe-gedhe sing njaluk raos keamanan lan padha dipandu. "[Al-An'am / 6: 82]

Pancen iman ing kabeh principal lan cabang, ing Zahir lan atine, kabeh iku padha, minangka walikane injustice.

Kaadilan sulistya lan principal iku kanggo ngenali lan mengikhlaskan monotheism mung Allah piyambak, setya marang jeneng lan kawicaksanan kang apik, lan agama mengikhlaskan lan sembahyang mung kanggo Alloh SWT.

Paling wrongdoers kezhaliman wis dilakoni shirk, associating partners karo Allah, minangka tembung kang:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Lan (elinga) nalika Luqman ngandika marang kang putra, nalika maringi wulangan marang Panjenengané, "O anakku! Sira aja ascribe Allah, Pancen digandhengake (Allah) punika saestu injustice gedhe "[Luqman / 31: 13].

Amarga padha tegese sijine soko ing panggonan lan ngleksanani hak-hak sing dibutuhake. Ing wrongdoers ora sijine soko ing panggonan.

Hak paling lan paling wajib yaiku tengen Allah liwat abdi. Abdi kudu ngerti Alloh SWT lan sembahyang mung Panjenengane, ora associating wong karo apa-apa. Banjur bisa ing poin utama iman, Syariah syari'ah-Islam minangka netepake pandonga lan mbayar zakat, pasa Ramadan, ziarah menyang House, jihad ing dalan Allah karo tembung lan tumindak, mbangun saben liyane ing kabeneran lan sabar. Ora nindakake apa disyari'atkan sing wangun kejem.

Kalebu tumindak sing padha sing nepaki hak Nabi Muhammad Shallallahu 'alaihi wa sallam iman kang mangkono iku lan katresnan, liyane katresnan kang Shallallahu' alaihi wa sallam saka kabeh jalmo, ngrungokake, tentrem, kaluhuraken, lan prioritize urutan lan tembung ing ndhuwur supaya lan tembung liyane ,

Nanging, iku kejem gedhe, yen batur iku pamanggoné ora nepaki wae saka hak Nabi Muhammad Shallallahu 'alaihi wa sallam.

Kalebu keadilan kanggo ngluhurake lan tresna Rasulullah sahabat radhiyallahu anhum. Alloh SWT lan Kang Messenger Shallallahu 'alaihi wa sallam wis ngandika akeh virtues lan memuji kanggo g kanca dibandhingake karo masyarakat-ummah. Ing sahabat radhiyallahu anhum paling saka manungsa sawise nabi lan utusan. Ing sahabat sing sing diberkahi déning Allah lan wis dijamin kanggo entuk swarga. Rawuh Islam kita iku salah siji saka woh-wohan saka perjuangan, jihad lan kurban saka anhum sahabat radhiyallahu.

Mangkono, pinten kejem wong mada, ngenyek, berate ing anhum sahabat radhiyallahu. Revile ing sahabat padha ateges nyenyamah Allah Kang Mahakwasa, utusane Shallallahu 'alaihi wa sallam lan Islam. Amarga sing padha sing memuji Allah SWT lan utusane Shallallahu 'alaihi wa sallam. Malah Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngawisi revile ing sahabat. Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

لا تسبوا أصحابي, فوالذي نفسي بيده لو أن أحدكم أنفق مثل أحد ذهبا ما بلغ مد أحدهم ولا نصيفه.

Kowe berate kanca-kanca !! Demi Rabb Yang aku ing tangané, ing kasus siji sing menehi emas infaq ing Gunung Uhud, iku wis ora ngrambah menyang Nilai infaq wong sanadyan (padha infaq mung) siji Mudd (IE kabèh loro Palms) lan ora uga setengah. [ 4]

من سب أصحابي, فعليه لعنة الله, والملائكة, والناس أجمعين.

Sing sing berate kanca-kanca, banjur ipat dheweke Allah, malaekat, lan kabeh manungsa! [5]

Antarane tumindak adil liyane pengabdian kanggo wong tuwane, nyambung kinship, nepaki hak sederek, kanca lan wong-wong sing menehi hasil karo kita. Lan kejem sing ora nepaki iku mau kabeh.

Nepaki hak bojomu lan bojoné punika wangun kaadilan liyane. Sapa kang ora kawujud, banjur wrongdoers.

Manungsa Menzhalimi akeh jinis, kabeh mau padha ing tembung saka Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam ing Pamitan kaji:

إن دماءكم, وأموالكم, وأعراضكم, حرام عليكم كحرمة يومكم هذا, في شهركم هذا, في بلدكم هذا

Saestu getih, properti, tentrem, kabeh ingkang boten pareng marang kowe minangka haram dina iki, sasi iki, lan negara. [6]

Dadi, kabeh kejem iku pepeteng ing dina kiamat. Tujuan sing kaukum ing sesuai karo tingkat kezhalimannya. Wong sing dizhalimi reply saka kaluhuran wong sing nglakoni piala kuwi. Yen padha ora duwe kaluhuran maneh, banjur diambillah evils wong dizhalimi kuwi lan biaya kanggo wong sing nglakoni piala.

Alloh SWT nglarang kezhaliman marang piyambak, lan Alloh SWT uga ndadekake Kabeh antarane abdi. Allah Cukup Paling ing tembung, pandamel saha replies kang.

Alloh SWT ngandika ing hadits Qudsi:

يا عبادي! إني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلاتظالموا ...

O abdiningSun! Satemené Aku ngalang-alangi kejem ing kula, lan aku nggawe iku Kabeh ana ing antaramu, padha ora saben menzhalimi! [7]

Sing, sing Allah Subhanahu wa Ta'ala ngalang-alangi injustice tumindak marang abdine lan nglarang menzhalimi Teknologi, amarga kejem dhewe pancen boten pareng. Allah Gustining sarwa tumitah:

وما أنا بظلام للعبيد

... Aku ora menzhalimi abdiningSun. [Qaf / 50: 29]

Alloh SWT uga ngandika:

وما الله يريد ظلما للعباد

... Lan Allah ora arep kejem marang para abdine. [Al-Mu'min / 40: 31]

Kejem wis Tiga Jinis:
1. kejem padha ora kaapunten dening Allah, iku shirk, associating partners karo Allah. Allah Gustining sarwa tumitah:

إن الله لا يغفر أن يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى إثما عظيما

Satemené Allah ora bakal ngapura (dosa) minangka digandhengake Panjenenganipun (shirk) lan Panjenenganipun ngapura apa (dosa) saka (shirk) iku kanggo sapa soho ingkang katah. Sapa associating Allah, banjur tenan, sampun setya dosa gedhe. [An-Nisa '/ 4: 48]

Alloh SWT uga ngandika:

وإذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله إن الشرك لظلم عظيم

Lan (elinga) nalika Luqman ngandika marang kang putra, nalika maringi wulangan marang Panjenengané, "O anakku! Sira aja ascribe Allah, Pancen digandhengake (Allah) punika saestu injustice gedhe "[Luqman / 31: 13].

2. kejem sing ora diijini ing kabeh dening Alloh SWT, yaiku kejem sebagéyan abdi kanggo wong. Kalebu saka kaadilan sampurna kang Allah males kejem antarane para abdiné miturut tingkat kezhaliman sing.

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

إن الظلم ظلمات يوم القيامة

Pancen kezhaliman peteng ing dina kiamat [8]

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam uga ngandika:

إن الله ليملي للظالم حتى إذا أخذه لم يفلته, ثم قرأ: وكذلك أخذ ربك إذا أخذ القرى وهي ظالمة إن أخذه أليم شديد

Satemené Allah mesthi wektu tundha (Hukuman) kanggo wrongdoers, nanging yen wus tortured wong, iya ora diajak wong "Banjur Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam maca ayat (kang tegese):". Lan supaya paukuman saka Gusti dongé Gusti Yésus wis tortured (populasi) negara sing laku injustice. Pancen, ing paukuman iku abot, abot banget "[Hud / 11: 102]. [9].

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam uga ngandika:

من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لايكون دينار ولادرهم إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته وإن لم يكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه

Sapa wong ana mazhlamah (kezhaliman) marang sadulur yen tau bakal ngrusak pakurmatan utawa soko (property dijupuk dening zhalim) duweke marang sadulur, supaya wong takon marang kanggo menghalalkannya saiki, amarga ana (Dina Paukuman) ora dinar lan Dirham. Yen wis tumindak apik, iku bakal dijupuk kanggo (anggota) anggota dizhalimi sesuai karo kezhalimannya. Lan yen wis ora tumindak apik, banjur kesalahane sadulur iki dijupuk banjur biaya kanggo wong [10].

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

واتق دعوة المظلوم, فإنه ليس بينها وبين الله حجاب

... Lan ati-ati marang dungane wong sing dizhalimi, amarga ora ana alangi antarane shalat Allah [11].

3. kejem sing ing karsané Allah, yen soho ingkang katah Panjenengane bakal ngukum wong. Lan yen soho ingkang katah Panjenengane bakal ngapura wong. Yaiku dosa ingkang sampun kalampahi abdi kanggo Gusti, saliyane kanggo shirk. [12]

Alloh SWT menehi dalan kang bener kanggo abdine sing pengin bali kanggo kaadilan. Sapa nyimpang wong, banjur bakal bali menyang kejem sing nyeret menyang neraka.

Nabi:

واتقوا الشح; فإن الشح أهلك من كان قبلكم

Lan sing ati-ati marang stingy alam / Hunks, amarga stinginess / stinginess sing apa wis numpes wong sadurunge sampeyan

Amarga saka kien kanggo kasugihan nggawe wong ngumpulake bandha dening kabeh liya lan saka sumber wae, preduli saka licit lan illicit -na'udzu billah-. Malah Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

حملهم على أن سفكوا دماءهم, واستحلوا محارمهم
(Stinginess iku) kasurung wong (wong sadurunge kita) kanggo ngwutahake getih lan mbecikake pakurmatan sing.

Miser / grabber ngwutahake getih minangka wong kapandeng ing ora bisa entuk sawijining gol kajaba getih ing.

Ing hadits ndhuwur, Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam dielingake wong kang loro kasus sing kejem lan avarice / stinginess. Zhalim sing Abusing wong, lan sing miser rakus apa wong liya duwe. Loro-lorone tumindak sing dilarang. Allah Subhanahu wa Ta'ala ngandika:

ومن يوق شح نفسه فأولئك هم المفلحون

... Lan sing dijaga wong avarice, banjur padha gedhe-gedhe Bejo. [Al-Hashr / 59: 9]

Ayat tabet menawa wong-wong sing padha ora tetep piyambak saking stinginess, kang wis ora luck. Amarga begja sing dijaga dening Alloh SWT saka parsimony. We takon Allah kanggo nglindhungi kita saka kejem lan tetep dhéwé saka stinginess lan meanness-ugliness. [13]

Alloh SWT lan utusane Shallallahu 'alaihi wa sallam uga dibubaraké lan ngutuk alam Hunks, miserly lan stingy. Curmudgeonly, miserly lan stingy alam reprehensible, tabi'at yoiku asor lan miskin uga klebu salah siji penyakit antarane Muslim. Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam tansah ngupaya pengungsi ing Allah saka situs iki. Carane bisa aku ora?! Amarga penyakit wis matèni akeh masyarakat, nanging uga mimpin menyang alam saka tujuan nyeret menyang neraka, wal'iyâdzu sira.

Antarane wong ana stingy nerbitake zakat kang Alloh SWT wis tumrap marang iku, nalika amal arep kanggo ngresiki munggah kagungan lan ngresiki awake. Antarane manungsa ana uga miserly lan stingy menyang awake dhewe, bojoné, lan anak-anaké, banget stingy menyang sing relatif cedhak, kanca-kanca kang paling apik, tamu, miskin, lan akeh liyane.

Pramila piyambakipun ana ancaman sing hard ing al-Qur'an lan Sunnah asli kanggo wong sing nduweni penyakit lan alam Hunks, miserly lan stingy iki.

Allah Gustining sarwa tumitah:

ولا يحسبن الذين يبخلون بما آتاهم الله من فضله هو خيرا لهم بل هو شر لهم سيطوقون ما بخلوا به يوم القيامة ولله ميراث السماوات والأرض والله بما تعملون خبير

Lan ora tau wong sing miserly karo apa Allah kaparingaké marang wong Grace Kang, mikir sing (miser) iku apik kanggo wong-wong mau, nanging (miser) apik kanggo wong-wong mau. Apa (bandha) kang padha kikirkan iku bakal rusak (ing gulu) ing besuk dina qiyamat. Allah kagungan siji warisan (apa) ing swarga lan ing bumi. Allah Mahateliti kang padha sira lakoni. [Ali 'Imran / 3: 180]

Alloh SWT uga ngandika:

وأما من بخل واستغنى) 8 (وكذب بالحسنى) 9 (فسنيسره للعسرى) 10 (وما يغني عنه ماله إذا تردى

Lan kanggo wong sing stingy lan raos kang timer cekap (ora perlu kanggo bantuan Allah), lan rek (ganjaran) sing paling apik, banjur bakal kita gampang-tengen kanggo wong path kanggo kahanan kang ora ngepenakke (kasangsaran). Lan kasugihan ora ono gunane kanggo wong yen wus tiwas. [Al-Lail / 92: 8-11]

Abu Hurairah radhiyallahu anhu, ngandika, "Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

لا يجتمع الإيمان والشح في قلب عبد أبدا

Ora bakal converge antarane kekikirandi keimanandan jantung abdi kanggo tau [14].

Saka Abu Hurairah radhiyallahu anhu sing krungu Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam ngendika:

مثل البخيل والمنفق كمثل رجلين عليهما جنتان من حديد من ثديهما إلى تراقيهما, فأما المنفق فلا ينفق إلا سبغت, أو وفرت على جلده حتى تخفي بنانه, وتعفو أثره, وأما البخيل فلا يريد أن ينفق شيئا إلا لزقت كل حلقة مكانها, فهو يوسعها فلا تتسع

Ing miser pasemon lan siji sing berinfak kaya wong loro sing nyandhang waja (tameng) sing isine loro susu nganti balung kang ana ing bau sisih ngarep ing. Tiyang-tiyang ingkang berinfak berinfak nanging ora bakal berkembang waja kang ngagem iku kanggo nutupi munggah mantan langkah. Nalika grabber kang ora arep nglampahi soko iku bakal njaluk kuwat bunder waja sing attaches kanggo panggonan wae dheweke, dheweké nyoba kanggo santai, nanging waja iki ora gelem mekar [15].

Curmudgeonly, miserly lan stingy kalebu kasus numpes, minangka Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam ngandika,

ثلاث مهلكات: شح مطاع, وهوى متبع, وإعجاب المرء بنفسه

Telung kasus nyirnakake (IE) niggardly (stingy) sing manut kepinginan ngiring, lan gumun banget liwat awake dhewe [16]

Rasûlullâhn ngungsi ing Allah saka kezhaliman,

اللهم إني أعوذ بك أن أضل أو أضل, أو أزل أو أزل, أو أظلم أو أظلم, أو أجهل أو يجهل علي

Ya Allah, Satemené Aku ngungsi ing Sampeyan, supaya aku sira utawa kesasar (by setan utawa karakter Ratun Setane), nggawe kesalahan utawa digawé sewenang-wenang, slipping utawa derailed wong, menzhalimi (nyiksa) utawa dizhalimi (kuya), lan nggawe wong gemblung utawa fooled . [17]

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam uga ngungsi ing Alloh SWT saka alam Hunks, stingy lan miserly. Antawisipun pandonga maca ana:

اللهم إني أعوذ بك من الجبن, وأعوذ بك من البخل, وأعوذ بك من أن أرد إلى أرذل العمر, وأعوذ بك من فتنة الدنيا وعذاب القبر

Ya Allah, Satemené Aku ngungsi ing Sampeyan saka cowardice, aku ngungsi ing Sampeyan saka alam saka Hunks / miser, aku ngungsi ing Mudari bali menyang gesang paling (pikun), lan aku ngungsi ing Sampeyan saka fitnah (panggodha) donya lan nyiksa kuburan. [18]

Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam uga akèh ngomong pandonga ing ngisor iki:

اللهم إني أعوذ بك من الهم, والحزن, والعجز, والكسل, والبخل, والجبن, وضلع الدين, وغلبة الرجال

Ya Allah, Satemené Aku ngungsi ing Sampeyan saka kahanan kang ora ngepenakke, sumelang, kekirangan, kesed, alam curmudgeonly (stingy), wedi, budak utang, lan kontrol dening wong liya. [19]


[Disalin saka edition majalah As-Sunnah 10 / Taun XVII / 1435H / 2014M. Penerbit ngadeg Komite Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment