!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 11, 2015

Stormar, slog torka Asien, doom eller tecken på apokalypsen?

Resan var inte klar (366)

(Del 366), Depok, West Java, Indonnesia den 8 september, 2015 19:19 pm).

Stormar, slog torka Asien, doom eller tecken på apokalypsen?

Nu sandstormar slog de flesta länder i Mellanöstern och dödade sex personer, även staden Mecka också kraftigt regn följt av åska, torka och översvämningar också drabbat Asien samt Indonesien.
Huruvida detta är straffet eller varning till människor som de flesta människor har glömt att alla naturfenomen, finns det in (sunatullah), så att människor menginstropeksikan sig att inte längre fortsätta att göra orätt, döda varandra, giriga ekonomiska och politiska makten, eller kontinuerlig begå shirk (associera partner med Gud).
Gud varnar för att det finns folk som tidigare trots avancerad teknik, rika (att ha ett hem och många lyxiga palats) och en hel del rikedom, men eftersom detta zholim sin undergång genom att torka dem med en översvämning, jordbävning eller andra naturfenomen orsakar.

Sandstormar lut Mellanöstern, dussintals sjukhus entré, sex döda
(BBC) - Utsikt över staden Homs i Syrien som drabbas av sandstormar.
Sand stormen slog den västra delen av Mellanöstern, vilket dussintals människor på sjukhus och uppmuntra tjänstemän utfärdade en hälsovarning.
Stormen drabbade vissa områden i Syrien på måndag (07/09), och på tisdag morgon (08/09) spridit sig till flera andra länder.
De flesta av Libanon, Israel, Turkiet och Cypern påverkas av dessa sandstormar.
Libanons officiella nyhetsbyrå förkunnar en kvinna dog i norra Libanon och minst 80 personer blev inlagda på sjukhus på grund av andningsproblem.
På grund av denna storm israeliska miljöministeriet frågade också barn, gravida kvinnor och äldre personer att stanna hemma.
Media i Syrien medan det står på grund av stormen, striden i provinsen Idlib och Hama avstannat.
Syriska regeringsvänliga tidningen al-Watan, sade sandstormar gör förbjuder militärhelikoptrar som ägs av regeringen att flyga.
Dåligt väder är delvis orsakas av lågtryckssystem i hela regionen och sanden blåses från öster, den officiella nyhetsbyrån SANA.
Enligt SANA, kommer dålig sikt fortsätta under de närmaste dagarna.

Regnperioden och tropiska stormar orsakade omfattande översvämningar i vissa områden i Sydostasien, medan uppvärmningen av tropiska Stilla havet utgör en svår torka i öst, sade forskare.
De säger två olika väder är i allmänhet naturligt, men denna situation ökar på grund av en värmande värld och en varning visas att denna extrema situation skulle förvärras i framtiden.
Myanmar, Vietnam och Thailand vissa områden med kraftiga regn och översvämningar under de senaste dagarna, på samma sätt som Västbengalen, Indien.
Samtidigt upplevde de flesta av de norra delarna av Indonesien och Thailand en svår torka.
Forskare säger ett antal förändringar i ekvatorial Stilla havet påverkar väderförhållanden i den östra delen av Sydostasien.
Regnperioden sydväst om Arabiska havet visas över Indiska oceanen, vilket minskar nederbörden i södra Asien och delar av Sydostasien.
El Nino i Indonesien
"När det gäller torkan i Indonesien och vissa områden i Sydostasien, särskilt i samband med El Nino och detta väntas fortsätta möjligheterna förrän efter 2015"
Omar Baddur
Meteorologiska experter sade torrt tillstånd i Indonesien har länge väntat på grund av vad som kallas El Nino - värmande hav yttemperaturer i tropiska Stilla havet.
"Vi kan säga entydigt att det som hände i samband med torkan i Indonesien och vissa områden i Sydostasien, särskilt i samband med El Nino och detta väntas fortsätta möjligheterna förrän efter 2015", säger Omar Baddur, meteorolog vid Meteorologiska världsorganisationen.
Forskare säger under en El Nino inträffar varmare vatten i nordvästra flyttar österut, så att regionen upplevde en vattenkylare.
"Vattenkylare få torrare förhållanden i den östra delen av Sydostasien - som händer nu - i motsats till den varmare vatten kan avdunsta och orsaka regn", säger Edvin Aldrian för byrån för bedömning och tillämpning av teknik (BPPT).
El Nino levererade också en varnings meteorologer förutspår indiska monsunen nederbörd än normalt i juli och augusti.
Under de tio delstater i Indien upplevt en regnperioden regn saknas, sade den indiska Meteorologiska institutionen.
Allt tyngre regn
"Vi förväntar oss också att nedgången i mindre nederbörd, i år väntas El Nino år", säger Tun Lwin, en tidigare ledare för Burmas meteorologiska byrå.
"Men intensiteten i regnperioden är nu ännu starkare.
"Vid första vi upplevt hög nederbörd, på grund av regnperioden som rör sig i norr vid foten av Himalaya och sedan monsun molnen börjar röra sig från den övre delen i söder."
Meteorolog i Burma sade att landet tar emot regn på exceptionella nivåer, orsaka översvämningar och dödade över 80 personer och lämnade nästan 250.000 människor på flykt.
Regn av monsun moln och Typhoon Kommentarer dödas också över 100 människor och orsakade skador i Västbengalen, Indien.
Lwin sade den viktigaste faktorn som stärker regnperioden är en tropisk cyklon.
Forskare säger El Nino försvagar vanligtvis regnperioden, men nu är det faktiskt stärker den tropiska cyklonen.
Översvämningar och torka i sydöstra denna gång i stort sett i linje med deras naturliga mångfalden, och samtidigt öka intensiteten.
Detta innebär en ökning av intensiteten av extrema väderförhållanden, säger de, beror på en ökning i temperatur av jorden.
"Värmen i atmosfären och stigande havsnivåer och ger extra energi under extrema förhållanden, vilket ökar dess intensitet", säger Baddur.
Forskare varnar ökning av utsläppen av växthusgaser, som koldioxid, fälla värme i atmosfären och havet uppvärmningen orsakar världens klimatförändringar.
"Vi kan inte säga vad som händer i Sydostasien är en direkt effekt av klimatförändringarna, men vi kan säga klimatförändringarna kommer att öka extrema omständigheter som det."
Ju mer extrem
"Om man tittar på posten sedan 1950, är det allt starkare och index visar i år kommer att vara den starkaste, hittills"
Meteorologiska tjänstemän i Indonesien säger El Nino situationen blir allt starkare.
"Om man tittar på posten sedan 1950, är det allt starkare och index visar i år kommer att vara den starkaste hittills", säger metereolog Indonesien, Edvin Aldrian.
FN-organet vars rapport blev grunden för världens klimatförhandlingarna, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), har varnat för extrema förhållanden såsom kraftiga regn i korta perioder och torka.
"I Sydostasien, regnvåta dag på hela året ökade med 22 mm per decennium, medan nederbörden i regnig dag extrem ökning på 10 mm per årtionde", den senaste IPCC-rapporten.
"Men mångfald och klimatet är mycket olika tendenser i regionen och säsongen", tillade rapporten.

Tatang redan 25 år som en bonde i Indramayu, West Java, och han har vid upprepade tillfällen upplevt en torka, men årets torka var allvarligare än tidigare år.
"Förra året, det var så yah yah jordbrukare grödor. Men nu svårare säsong än de senaste åren", säger Tatang.
Torka inte bara i Indramayu, West Java, men även i 11 andra provinser i Indonesien.
Cirka 25.000 hektar jordbruksmark är torr och de miljontals medborgare i Indonesien förväntas känna effekterna, till exempel bristen på vatten för sina dagliga behov.
För att klara av torka, talesman för National Disaster Management Agency Sutopo Purwo Nugroho förklarar de åtgärder som skall vidtas av regeringen.
"Distribution, droping vatten-vatten med tankfartyg vatten. Fyll sedan lagringstankar för vatten, VVS reparationer, och så vidare", säger Sutopo.
Dessutom har regeringen också planer på att bygga 49 reservoarer hela Indonesien, klart Sutopo.
Totalt 12 provinser i Indonesien drabbades av torka
Inte att plantera
Vissa områden i Indonesien naturligt och geografiskt är ett område som är torr, som Wonogiri, Boyolali och Blora.
Men med den globala fenomenet El Nino, Stilla havet yta temperaturavvikelser på, det påverkar olika länder i ekvatorn. Detta orsakar torkan i Indonesien blir större.
Därför Thomas Jamaluddin, chef för National Institute of Aeronautics and Space rådde jordbrukarna inte menamam ris i den här säsongen.
"Förvaltning i fråga om jordbruket bör det också ta hänsyn till tillgången på vatten. I många områden av nya bönder odlar ris, men drabbades sedan av torkan", säger Thomas.
Dessutom Thomas vädjade också till personer som söker vattenförvaltning och många butiken när vattnet är riklig.
Det uppskattas att torkan kommer att fortsätta att slå Indonesien fram till november i år.

Tafsir Al troende Vers 67-85
Verserna 67-68: Inbjudan till folk att uppmärksamma kraften i Allah wa Subhaanahu ta'ala i deras skapande och utveckling av deras liv, och snabbt tillämpa Guds ordning swt.

هو الذي خلقكم من تراب ثم من نطفة ثم من علقة ثم يخرجكم طفلا ثم لتبلغوا أشدكم ثم لتكونوا شيوخا ومنكم من يتوفى من قبل ولتبلغوا أجلا مسمى ولعلكم تعقلون (67) هو الذي يحيي ويميت فإذا قضى أمرا فإنما يقول له كن فيكون (68)

Översättning av Sura Al troende Vers 67-68

67. [1] Han som skapade er från marken [2], sedan från en droppe sperma [3], sedan från en blodpropp, då du är född som barn, då tillåtit till vuxenlivet [4], och sedan åldras. Men bland er finns det avstängda innan. (Vi gör det) att du får den tid som anges [5], så att du förstår [6].

68. Han var den som slår på och av [7]. Så när han var på väg att sätta något frågor [8], han bara bekata till honom, "Var!" Då blir något det [9].

Verserna 69-78: Ödet för dem som motsätter sig Guds budskap och Hans Sändebud, och Allahs order swt till Hans Sändebud att ha tålamod och vänta på att förstörelsen av de otrogna.ألم تر إلى الذين يجادلون في آيات الله أنى يصرفون (69) الذين كذبوا بالكتاب وبما أرسلنا به رسلنا فسوف يعلمون (70) إذ الأغلال في أعناقهم والسلاسل يسحبون (71) في الحميم ثم في النار يسجرون (72) ثم قيل لهم أين ما كنتم تشركون (73) من دون الله قالوا ضلوا عنا بل لم نكن ندعو من قبل شيئا كذلك يضل الله الكافرين (74) ذلكم بما كنتم تفرحون في الأرض بغير الحق وبما كنتم تمرحون (75) ادخلوا أبواب جهنم خالدين فيها فبئس مثوى المتكبرين (76) فاصبر إن وعد الله حق فإما نرينك بعض الذي نعدهم أو نتوفينك فإلينا يرجعون (77) ولقد أرسلنا رسلا من قبلك منهم من قصصنا عليك ومنهم من لم نقصص عليك وما كان لرسول أن يأتي بآية إلا بإذن الله فإذا جاء أمر الله قضي بالحق وخسر هنالك المبطلون (78)

Översättning av Sura Al troende Vers 69-78

69. Har du inte sett de människor som alltid har förnekat uppenbarelser Allah [10]? Hur de kan undvikas [11]?

70. (Nämligen) de som förnekar Bok (Koranen) och uppenbarelse som väckts av våra budbärare som vi skickade. Senare kommer de att veta,

71. när bojor och kedjor placerade runt halsen [12], eftersom de släpades,

72. i mycket hett vatten, då de brändes i elden,

73. Sedan sade till dem [13], "Vilket av de idoler som du använde för att associera [14],

74. (ni dyrkar) vid sidan av Gud? "De svarade:" De har gått ifrån oss, även vi var aldrig dyrka något [15]. "Så Gud låter gå vilse de som inte tror [16].

75. [17] Det [18] är att du jubla i jorden utan hänsyn till sanningen och eftersom du alltid jubla (i olydnad) [19].

76. (Det sägs till dem): "Gån de helvetets portar [20], och att bo i det så det är det värsta platser för människor som är arrogant [21].."

77. Så ha tålamod thou (Muhammad) [22], är löftet om Guds sanna. Även om vi visar dig mest straff Vi ancamkan dem, annars du vår Mercy (innan döden på dem), men för dem är att vi återvände.

78. [23] Och sannerligen, sände vi budbärare före dig (Muhammad) [24], bland dem finns att vi berätta för er, och bland dem finns (även) är vi inte berätta. Ingen av apostlarna ta ett mirakel, såvida inte tillåtelse Allahs [25]. Så när det kom kommandot Allahs [26], (för alla fall) bestäms av rättvis [27]. Och när det var [28] vara olyckliga människor som klamrar sig fast vid fåfänga [29].

Verserna 79-85: lagarna inte förändrats, de lärdomar som kan dras av händelserna i de tidigare folken, och att tro i tider av undergång har kommit värdelös.

الله الذي جعل لكم الأنعام لتركبوا منها ومنها تأكلون (79) ولكم فيها منافع ولتبلغوا عليها حاجة في صدوركم وعليها وعلى الفلك تحملون (80) ويريكم آياته فأي آيات الله تنكرون (81) أفلم يسيروا في الأرض فينظروا كيف كان عاقبة الذين من قبلهم كانوا أكثر منهم وأشد قوة وآثارا في الأرض فما أغنى عنهم ما كانوا يكسبون (82) فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون (83) فلما رأوا بأسنا قالوا آمنا بالله وحده وكفرنا بما كنا به مشركين (84) فلم يك ينفعهم إيمانهم لما رأوا بأسنا سنة الله التي قد خلت في عباده وخسر هنالك الكافرون (85)

Översättning av Sura Al troende Vers 79-85

79. [30] Det är Allah som gjorde boskapen för dig, de flesta av er rida och några du äter.

80. Och för dig (inte längre) övriga förmåner honom (nötkreatur det) och att du uppnår ett syfte (mål) som lagras i ditt hjärta (med körning) [31]. Och genom att driva djuren och de transporteras ombord.

81. Och han visade tecken (i sin makt) till dig [32]. Sedan skyltarna (kraften i) Allah det som du förnekar [33]?

82. [34] Har de inte rest i jorden och sedan märkte [35] hur slutet av dem framför dem [36]. De var mer och mer intensiv styrka och (fler) reliker av civilisation på jorden [37], vad de tjänar inte kan hjälpa dem [38].

83. [39] Så när apostlarna kom till dem med verkliga bevis [40], de är nöjda med sina befintliga kunskaper [41] och de är omgivna av (undergång) de används för att håna håna.

84. Så när de såg vår undergång, sade de [42], "Vi tror bara på Allah ensam, och vi avvisar gudarna som vi förknippar med Gud [43]."

85. Sedan sin tro när de hade sett undergång oss inte längre är användbara för dem. Det är sunnah (bestämmelserna i) Allah som har varit trogen sina tjänare [44]. Och när det är olyckliga otrogna [45].

[1] Ytterligare Han cementerade gäller monoteism, genom att hävda att han är din Skapare, som omvandlar skapandet av händelser har du. Därför han som har skapat dig, så dyrka Honom.

[2] Det är att skapa dina fäder Adam "alaihis hälsningar från marken.

[3] Detta är början på en process av händelser eftervärlden av Adam när magen på sin mor, som sperma, då blir en "alaqah (blodpropp), blev sedan mudhghah (köttklump), används sedan ben och benen insvept i bacon ( se Al de troende: 14).

[4] Det är den ålder då mer och mer perfekt styrka, i åldersgruppen 30 till 40 år.

[5] När det slutar din ålder.

[6] Tillståndet för dig, så du vet att det du skapar händelser har Mahasempurna sin makt, och att ingen har rätt att dyrkas förutom Honom.

[7] Han som äger sätta på och stänga, så att en person inte skulle ha dött antingen som en orsak eller utan anledning utom genom hans tillstånd. Han säger: "Och aldrig förlänga livslängden för en långlivad eller minskat sin ålder, men (redan etablerade) i boken (Lawh Mahfuz). Sannerligen är det lätt för Allah "(Träns fatir:. 11).

[8] Stor eller liten.

[9] Ingen kunde stå emot och förhindra.

[10] Det är så klar och tydlig. Denna mening är märkligt att anta att deras dåliga tillstånd.

[11] Det är hur de kan vändas bort från Guds budskap är så uppenbart? Ändå var annars de skulle gå efter en perfekt förklaring till detta? Har de hittar en vers tydligare i motsats till Guds budskap? Nej, vid Gud, de kunde inte hitta honom. Eller om de hittade några tveksamt att i linje med deras önskemål och sedan använda den för att attackera osäkra verser Allah att försvara sin sleaze? Verkligen dålig utbyte dem och de alternativ de väljer själva dementerar den bok som kom till dem från Allah förde sina apostlar, där de är de mest humana och mest korrekta och mest ädla sinnen. De belöning är Helvetet som beskrivs i nästa stycke.

[12] så att de inte kan röra sig.

[13] Även om kritiserat hårt.

[14] Det är om de kan ge dig fördelar och undvika de flesta av undergång?

[15] De förnekar deras dyrkan honom, och idolerna presenterades, sedan Allah wa Subhaanahu ta'ala sa, "Ja, du och vad ni dyrkar vid sidan av Gud, är betet i Helvetet, måste du gå in i den." (Trans. Al Anbiya: 98)

Enligt Shaikh Som Sa'diy, -och detta kan innebära mer stark åsikt att de menar med dessa ord är att erkänna batilnya dyrkan av Gud-dyrkade det, och att Gud har inga partners. De är missriktade och falsk tillbedjan, även tillbedjan som inte är rätt att bli dyrkad. Detta indikeras med ordet Allah den Upphöjde, "Så Gud låter gå vilse de icke troende."

[16] Nämligen som vilse de håller över hela världen, är avfall klart för alla så att de känner igen orättvisor på Domedagen, och det är sant ord Allah Ta'ala "Och de som uppmanade andra än Allah allierade, är det inte följa (en tro). De följer bara bara fördomar och de bara gissar "(Trans Yunus. 66) Detta visas också av ordet Allah Ta'ala". Och vem är mer vilse än de som dyrkar gudar andra än Allah som inte kan tillåta (böner) tills domedagen henne och deras försummelse av (uppmärksamhet) på deras böner? "(trans Al Ahqaaf. 5)

[17] Det sägs också till folket i helvetet.

[18] Att straff sortiment den.

[19] Det beror på att du jubla och stolt med lögn att du håller och med vetskapen om att vetenskapen menyelisihi apostlarna och din arrogans mot Guds tjänare orättvist och förödelse som ordet Allah Ta'ala i slutet av detta kapitel, "Så när budbärare kom till dem med verkliga bevis, de är nöjda med sina befintliga kunskaper "(trans Al-troende. 83) Och som ordet Allah Ta'ala på Qarun". Var inte för stolt; Allah älskar inte dem som är alltför skryta "(trans Qarun:. 76). Ha kul så här glada förkastligt som kräver en straff, i motsats till glädjas lovvärt att glädjas i användbar kunskap och goda gärningar, som i ordet Allah, den Upphöjde, "Säg," Genom nåden av Allah och Hans barmhärtighet, låt dem glädjas med den gåva Gud och Hans nåd är bättre än vad de samlar "(trans Yunus:. 58)...

[20] Var och en av dessa lager är i enlighet välgörenhet.

[21] På den platsen de förödmjukade och förnedrade, fängslas och torteras och omväxlande känner hög värme och kyla är hög.

[22] I predika mot ditt folk, och störningar i deras smak. Så att du kan ha tålamod, tro det förmodligen att det löfte om Allah är sant. Han kommer att hjälpa sin religion, upplyftande sitt straff, och hjälpa sina apostlar. På samma sätt, så att du kan ha tålamod, så kom ihåg att straffet skall drabba dina fiender, om inte världen, sedan i nästa, eftersom de återvänder till Gud, då han kommer att belöna dem i enlighet med vad de gör. Ta'ala Subhaanahu wa Allah säger: "Och inte någonsin du (Muhammad) tror att Gud är omedveten om vad som görs av dem som gör fel. GUD ger respit till dem förrän den dag då ögonen (deras) ögon vidgades, "(. Trans Ibrahim: 42)

[23] Då Allah wa Subhaanahu ta'ala underhålla honom och menyabarkannya genom att påminna bröderna han kommer bland apostlarna.

[24] predika för sitt folk, och de var patienten med hans folk störningar.

[25] Eftersom de är anställda i uppsättningen. Därav förslaget att apostlarna i för att få punkt (ett mirakel) som de vill efter Gud ger verser som visar sanningen om hans apostlar var ett förslag som är orättvis och betungande själv.

[26] Att döma bland apostlarna och deras fiender.

[27] Detta motsvarar dess plats och i linje med sanningen, att genom att spara apostlarna och anhängare och förstöra dem som förnekar.

[28] När det ges ett beslut.

[29] Arten är de onda, vetenskap och välgörenhet som uppstår från dem är fåfänga, och syftet är fåfänglighet. Därför bör de upp denna vers oroa dig om kontinuerligt under sin lögn, då de kommer att förlora som generationer före dem har varit en förlust, eftersom de inte har något mer vänlighet och det finns ingen garanti säker från straffet i böckerna tidigare.

[30] Allah wa Subhaanahu ta'ala ge favörer till sina tjänare att göra i sin boskap som de härrör från de olika njutningar, däribland fördelarna med att rida det, fördelarna med att äta kött, dricka mjölk, värma kroppen med huden och göra olika verktyg av läder, päls och hår.

[31] Det är upp till ett avlägset land med en känsla av lycka och glädje.

[32] visar Hans enhet, Hans namn och Hans natur. Detta inkluderar de största favörer, där han visade sina verser till sina tjänare, både i sig och i horisonten, och kallar sina favörer så att de vet honom, uppskattar honom och påminna Hans.

[33] Det är versen som av verserna i hans som du inte känner igen, eftersom det har varit i ditt hjärta att alla verser och favörer från honom, så att det inte finns någon plats för att förneka och ingenstans att vända, även om det kräver en förnuftig person att utöva uppriktighet att sträva efter att lyda honom, undergiven till honom och sysslade med dyrkan honom.

[34] Allah wa Subhaanahu ta'ala bjuda dem som förnekar apostel att resa på jorden antingen med hjärtat och kroppen samt be människor som vet.

[35] Samtidigt tänker, inte bara för att se men deras hjärtan är försumlig.

[36] Från föregående folken, såsom "Aad, Thamud och andra, där de var större styrka och fler ägodelar och mer arv.

[37] Liksom byggnad, inredning, fort och palats.

[38] När det gäller dessa bud (för att straffa dem). När kraften de inte är användbara, är de inte kunna göra det med deras egendom och inte kan gömma sig bakom sin fästning.

[39] Då Allah nämner deras stora misstag.

[40] Det är de himmelska böcker, mirakel, användbar kunskap som beskriver användaren snarare än avfall, rättigheter fåfänga.

[41] De var nöjda med den kunskap som finns på dem menar är att de har fått nog med den vetenskap som är på dem och inte känner ett behov av längre vetenskap lärs ut av apostlarna dem, även de underskattade och håna Upplysningar som kommer apostlar. Redan få råd att spänningen de visade sin lojalitet till Allahs godkännande berpegangnya de motsätter sig sanningen för honom och tog apostlarna. Ingår i exemplet med vetenskap som människor är vanligtvis stolt över honom är vetenskapen om filosofi och vetenskap Mantiq Grekland, där den kunskap som de hävdade många verser i Koranen, minska sin glans i människans hjärta, och göra de argument som övertygade och qath'i (definitivt) som argument lafzhi som inte bär minsta förtroende, lyssna de skälet till att folk dumma och fåfänga snarare än argumenten. Dessa inkluderar avvikande attityder i Guds budskap och mot det, wallahul musta'aan.

[42] Som en gest av erkännande, men när detta erkännande inte längre är användbar.

[43] Både statyer och avgudar, och vi tar avstånd från allt som menyelisihi apostlarna, antingen i form av vetenskap och välgörenhet.

[44] Att tro är inte användbar när undergång har kommit. Det beror på att tron är tron på nödvändigheten och har sett med egna ögon, men tro är bara användbar när det är osynligt, det vill säga före det finns tecken på undergång.

[45] Det är naturligtvis deras förluster för alla. Medan innan de alltid förlorar.

KUNSKAP OM DAGEN SISTA DAGEN

Av
Dr Yusuf bin Abdillah bin Yusuf al-wabilKunskap om Domedagen är en fråga om det osynliga, som är känd endast för Allah Ta'ala, eftersom det framgår av många verser i Koranen och haditherna av Profeten 'aleihi wa sallam eftersom kunskap om Domedagen är den enda kända fallet av Allah den Allsmäktige. Han ville inte visa det för en ängel eller intill till en profet som skickades [1]. Ingen vet när domen utom Allah Ta'ala.

Profeten 'aleihi wa sallam ofta talar om tillståndet i Doomsday och virulens, så att folk frågade honom när Doomsday. Han rapporterade att det är en fråga om det osynliga, som bara är kända av Gud, liksom verser i Koranen förklarar att kunskap om när uppståndelsen är något som Gud reserverad för sig själv.

Bland dessa är hans ord:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها قل إنما علمها عند ربي لا يجليها لوقتها إلا هو ثقلت في السماوات والأرض لا تأتيكم إلا بغتة يسألونك كأنك حفي عنها قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"De frågar dig om Doomsday" När hände det? "Säg," Sannerligen kunskapen om uppståndelsen som är på sidan av min Herre; ingen kan förklara sin ankomsttid men honom. Doomsday var mycket tung (upplopp för varelser) i himlarna och på jorden. Dom kommer inte komma till dig men plötsligt. "De frågar dig som om du verkligen vet. Säg, ". Sannerligen kunskapen om Domedagen är det med Gud, men de flesta vet inte" [Al-A'raaf: 187]

Allah befallde Hans Profet Muhammad 'aleihi wa sallam för att förkunna för mänskligheten att kunskapen om uppståndelsen är endast i Allah ensam, bara han var den som känner till problemet tydligt och när det hände, att ingen av invånarna i himlen och jorden vet.

Som framgick av Gud:

يسألك الناس عن الساعة قل إنما علمها عند الله وما يدريك لعل الساعة تكون قريبا

"Folk frågar dig om Domedagen. Säg, "Sannerligen kunskapen om Timmen var endast med Allah." Och vet du (O Muhammad), kan vara Domedagen är nära tiden "[Al-Ahzaab: 63].

Samt talas av Gud:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها فيم أنت من ذكراها إلى ربك منتهاها

"(Icke troende) frågar dig (O Muhammad) av Uppståndelsens dag, när kommer det att hända? Vem är du (som) kan nämnas (tid)? . Rabb är din återställas till slutet (tillhandahållande av tiden) "[An-Naazi'aat: 42-44]

Sedan kulmen på kunskapen om uppståndelsen dag återvända till Gud.

Därför, när Gabriel Alaihissallam frågade Profeten 'aleihi wa sallam på Domedagen-som beskrivs i hadith att lång Gabriel Profeten' aleihi wa sallam sa:

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

"Människor som tillfrågades om den inte vet mer än den person som ställde." [2]

Gabriel visste inte när domedagen det hände, så gjorde profeten Muhammad 'aleihi wa sallam.

Likaså Profetens Isa Alaihissallam, han vet inte när dom hände, men han kommer att gå ner när Apocalypse är nära. Även (nedgången av profeten 'Isa) inklusive stora tecken på dom, såsom kommer att förklaras.

Al-Imam Ahmad rahimahullah berättar, liksom Ibn Majah och al-Hakim av 'Abdullah bin Mas'ud radi anhu, från Profeten' aleihi wa sallam, sade han:

لقيت ليلة أسري بي إبراهيم وموسى وعيسى, قال: فتذاكروا أمر الساعة, فردوا أمرهم إلى إبراهيم فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى موسى, فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى عيسى فقال: أما وجبتها; فلا يعلمها أحد إلا الله ذلك, وفيما عهد إلي ربي عزوجل أن الدجال خارج, قال ومعي قضيبان, فإذا رآني, ذاب كما يذوب الرصاص. قال: فيهلكه الله.

"På natten var jag i-Isra'kan mot himlen, träffade jag med Abraham, Moses och Jesus." Han sa, "Då sade de till varandra om det rör sig om uppståndelsen, då de återställer deras fall till Abraham, sedan sa han:" Jag hade inte kännedom om det, remittera ärendet är Moses. "Då sade han:" Jag har inte kunskap om det, ge tillbaka hans fall till Jesus. "Slutligen sa han:" När det gäller när det händer, så ingen vet utom Allah. Bland de uppenbarelser som ges av min Herre den Allsmäktige till mig, "Sannerligen Dajjal kommer att komma ut." Han sa: "Och jag bar två svärd. Om han ser mig, kommer han att smälta som tenn smälter. "Han sa," Då Allah förstöra den. "" [3]

De är Ulul Azmi av apostlarna, och de vet inte när Apocalypse.

Och Imam Muslim berättade rahimahullah av Jabir bin 'Abdillah radi anhuma, sade han, "Jag hörde Profeten' aleihi wa sallam som sade en månad innan han dog:

تسألوني عن الساعة? وإنما علمها عند الله وأقسم بالله ما على الأرض من نفس منفوسة تأتي عليها مائة سنة.

"Du frågade mig om Domedagen? Medan vetenskapen är bara på sidan av Gud, och jag svär vid Allahs namn, det finns inte en levande varelse föddes på denna jord som är hundra år gamla. "[4] [5]

Denna hadith förneka möjligheten att Profeten 'aleihi wa sallam vet efter Gabriel förhöra honom.

Ibn Kathir rahimahullah sade, "olärda profeten som är ledare för apostlarna, och de täcker -shalawat och hälsningar från Allah vara på honom- profet bärare av nåd, ånger ringer, ledare av kriget, vilket ger ett beslut, som hedrar gästen, samlare, där alla människor samlades till honom (för att få syafa'at), där han också sade i autentiska hadith av hadith Anas och Sahl bin Sád radi anhuma:

بعثت أنا والساعة كهاتين.

Han skickade mig och Domedagen som två (finger) är. "[6]

Han är närmare till den befintliga pekfingret och efteråt (långfingret). Trots hans omständigheter, hade Gud beordrade honom att återställa vetenskapen om Doom till honom om frågade om det, säger Allah:

قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"... Säg," Sannerligen kunskapen om Domedagen är det med Gud, men de flesta vet inte det. "[Al-A'raaf: 187] [7]

Den som tror att Profeten 'aleihi wa sallam veta när Apocalypse, då han är en dåre, eftersom verserna i Koranen och haditherna av profeten som nämns avvisa dessa antaganden.

Ibn al-Qayyim rahimahullah sade: "Och de som gör anspråk på att vara forskare vår tids har avslöjat lögnerna. Han låtsas nöjd (med kunskap) när kunskapen inte gavs till honom att Profeten 'aleihi wa sallam veta när Domedagen. "(Very välförtjänt) sade till honom:" Profeten' aleihi wa salla gång sa i hadith Gabriel :

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

"Människor som tillfrågades om den inte vet mer än den person som ställde."

Sedan de snedvrider den sanna innebörden, säger, "Innebörden är:" Jag är, och det vet du. ""

Det är den största dårskap, och innebörden av de värsta missbruk. Profeten 'aleihi wa sallam veta mer om Gud, (olämpliga) berättade han någon han betraktas som en neger, "Jag och du vet när dom var på gång," bara dårar sade: "Tidigare, han vet att han är gabriel "när Profeten 'aleihi wa sallam ärlig i hans ord, han sade:

ما جائني في صورة إلا عرفته غير هذه الصورة.

"Det är inte han komma med en sådan bra om jag kände honom annat än detta." [8]

I en annan formulering:

ما شبه علي غير هذه المرة.

"Han (Gabriel) har aldrig förklädd mig åt sidan vid detta tillfälle."

Medan i en annan formulering:

ردوا علي الأعرابي ...

"Ge mig beduinerna ..."

Sedan gick för att leta efter det, men att de inte får det.

Profeten 'aleihi wa sallam vet att han är Gabriel efter ett tag, enligt uppgift från' Umar radi anhuma, "Då var jag tyst en lång tid, sedan sade han, 'O' Umar! Vet du vem du ska fråga? "[9]

De som förvränger innebörden av talesättet "Han vet att han är Gabriel eftersom han frågade honom, medan han inte predika följeslagare det utom efter ett tidsintervall har gått!"

Sedan uttryck i hadith: (ما المسئول عنها بأعلم من السائل) innefattar någon som frågade och frågade, då alla som frågade och frågade om detta Doomsday situation är sådan att (lika inte vet). [10]

Likaså finns det ingen anledning att nämna tecken och förkunna för frågeställaren redan vet, desto mer så när han inte bett om tecken.

Och mer bisarrt än detta argument är det som uppenbarats genom as-Suyuti i al-Haawi efter att ha avslöjat svar på frågor om haditherna kända bland män, "Sannerligen, Profeten 'aleihi wa sallam inte skulle stanna kvar i sin grav i tusen år? "Han (al-Suyuti) sa," Jag svarar att detta är falskt det finns ingen grund alls. "

Sedan avslöjade att han skrev en bok om denna fråga med titeln al-Kasyfu "en Mujaawazati Haadzihil Ummah al-Alf, där han sade:

Först, haditherna som finns tyder på att dessa människor åldras mer än tusen år och förbättringar inte når fem hundra år; som berättad av en variant av världen att åldern är sju tusen år, och Profeten 'aleihi wa sallam skickade i slutet av det sjätte året tusentals. [11]

Sedan nämnde han några av de beräkningar som slutsats är helt enkelt inte möjligt om hans tid var femton hundra år. Sedan han nämner hadiths och atsar-atsar som nämnas först av honom:

Bland dessa är berättad av ATH-Thabrani i al-Kabiir ad-Dahhak bin Zummal az-Zuhani, sade han, "Jag hade en dröm, då jag berätta för Profeten 'aleihi wa sallam" senare sade han att hadith där avslöjas :

إذا أنا بك يا رسول الله على منبر فيه سبع درجات, وأنت في أعلاها درجة. فقال: أما المنبر الذي رأيت فيه سبع درجات وأنا في أعلاها درجة, فالدنيا سبعة آلاف سنة, وأنا في آخرها ألفا.

"Plötsligt var jag i (nära) du O Allahs budbärare, i predikstolen som har sju steg, och du är på stegen av de höga", då han sade, "Predikstolen du ser har sju trappor och jag var på trappan Den Högste, betyder det att (ålder) världens sju tusen år, och jag var i de sista tusentals år. "[12]

Han (al-Suyuti) sade att hadith berättad av al-Bayhaqi i ad-Dalaa-il och as-Suhail sade att denna hadith dha'if sanadnya, men hadith berättad av mauquf till Ibn 'Abbaas anhuma via väg -path är giltiga, och ath-Thabrani [13] menshahihkan denna grund och förstärka den med lite atsar.

Då som-Suyuti förklarar att innebörden av ord Profeten 'aleihi wa sallam: ". ... Och jag var i de sista tusen åren" Poängen är att de flesta muslimer var i sjunde tusen, för att matcha historien om sig, han tillade att han sändes i slutet av sex tusen. Hade han sändes i början av den sjunde tusen, utan tvekan tecken på Doomsday så stora som Antikrist, nedgången av profeten "Isa, och solens uppgång från väst har stött på mer än hundra år före vår tid, eftersom uppståndelsen hände den sjunde tusen, medan ingenting hände på den tiden, då detta tyder på att resten av året sju tusen mer än tre hundra år. [14]

Detta är en sammanfattning ord som-Suyuti rahimahullah, och (dessa ord) kolliderar med ett tydligt uttryck i al-Koranen-en är också hadiths är giltiga; att livet i världen inte är känd av någon annan än Allah Ta'ala. För om vi vet tidsålder, säkert vi kommer att veta när Apocalypse. Du måste veta i förväg av verserna i Koranen och haditherna Profetens att domen inte är känd när det hände förutom av Allah Ta'ala.

På samma sätt, att det faktum att det avvisar den (tänk på as-Suyuti). Eftersom vi är i början av femtonde århundradet Hijriyyah, medan Dajjal inte har kommit ut, och Profeten 'Isa har inte gått ned. As-Suyuti konstaterar att det finns en historia som säger Dajjal i början av ett sekel och "Isa Alaihissallam ner, och dödade honom. Sedan bodde han på jorden i fyrtio år, människor bor i jorden efter solen går upp från väst för ett hundra och tjugo år, och avståndet mellan två puffar (trumpet) var fyrtio år gammal, måste allt detta ske inom en period på två hundra år [15 ]. Sedan bygger på hans ord, om Dajjal ut nu måste det vara två hundra år, så att förekomsten av dom efter år 1600.

Med detta är klart kebathilah varje hadith som begränsar tidsålder.

Ibn al-Qayyim rahimahullah sade i boken al-Manaarul Muniif vissa saker som är kända för honom falskheten en hadith. Han sade: "Bland dessa är menyelisihi hadith texter al-Koranen-en uppenbar, såsom åldersgränser hadith värld, som säger att livet i världens enda sju tusen år, medan vi var i sjunde tusenårsperioden. Detta är den mest uppenbara lögner, för om denna hadith autentiska, säkert alla vet att domedagen kommer att ske tvåhundrafemtio-ett år i vår tid idag. "[16]

Ibn al-Qayyim levde i det åttonde århundradet Hijriyyah, sade han ord som dessa, och har gått på hans ord mer än sex hundra femtiotvå år, men världen har inte avslutats.

Ibn Kathir sade, "Som finns i böckerna Israiliyyat (berättelser härrör från folk Israel / judisk-ed.) Och folket i boken i form av begränsningsperioden har tidigare av tusentals och hundratals år, så mer än en person prästerlig ljusa -terangan klandra dem inuti den, och behandla dem hårt som de förtjänar att få det, och det finns också en hadith:

الدنيا جمعة من جمع الآخرة.

"Världen är en i veckan i de närmaste veckorna."

Denna hadith sanadnya inte är äkta, eller någon hadith inte är äkta Sanad som bestämmer tidpunkten för Domedagen så är lämpligt. [17]

Eftersom ingen vet när domedagen, då ingen vet när hans nya tecken på Domedagen. En historia som förklarar att detta år kommer att vara så här, och det här året kommer att ske här fallet, är det inte sant, eftersom kalendern inte har gjorts vid tiden för Profeten 'aleihi wa sallam, men' Umar bin al-Khaththablah ställs in som en ijtihad från honom, och beräknings startar från början av händelsen utvandringen av Profeten 'aleihi wa sallam till Medina.

Al-Qurtubi sade, "Egentligen vad som rapporteras av Profeten 'aleihi wa sallam om förtal och de händelser som kommer att ske, med tidpunkten för ett visst år kräver rätt sätt (för att bestämma historien keshahihan) som skulle kunna bryta alla ar- gumentasi, är det som (fastställa) tidpunkten för Domedagen, ingen vet i vilket det kommer att hända, inte heller i vad? (Tonen) att det kommer att äga rum på fredagen i slutet av tiden. Den tid som Gud skapade Adam Alaihissallam, men fredag som en? Ingen vet exakt dag utom Allah att det inte finns någon partner för honom, liksom tecken på Doomsday problem, ingen vet tiden är säker, wallahu vet bäst. [18]

[Kopierad från boken Asyraathus Saa'ah, författare Abdillah bin Yusuf ibn Yusuf al-wabil, Daar Ibnil Jauzi, Prints femte 1415H-1995M, Indonesien Issue Doomsday är Nigh, Beni Translators Sarbeni, Reader Publishers Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment