!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, September 7, 2015

Toate păcatele vor fi iertate de Dumnezeu.

Plimbare nu a fost finalizat (364)

(Partea 364), Depok, West Java, Indonnesia, 06 septembrie 2015, 22:00 pm).

Toate păcatele vor fi iertate de Dumnezeu.

Dumnezeu în Cuvântul Său în Coran si Sunnah (Al-învățat / hadith) garanție uman care Allah va ierta toate păcatele slujitorilor lui (umane), atât timp cât acestea se pocăiască (cer iertare lui Allah) și nu comite eschiveze (asocierea parteneri cu Dumnezeu) sau lăsați eschiveze înainte de moarte (moare), pocăiește-te imediat (cerem iertare lui Dumnezeu pentru toate păcatele care au fost făcute) în mod serios și consecvent să implementeze stâlpii Islamului.
Dumnezeu ușă harul și hidayahnya vrea toată omenirea să meargă în cer, dar, de asemenea, Dumnezeu avertizează că diavolul (Satan) este omul inamicul numărul unu, pentru că Diavolul vrea unii oameni vor să urmeze pe urmele lui merge în iad.
Allah în Coran si Sunnah învață oamenii cum (rețete), astfel încât să putem lupta sau scoată afară pe Satana din viețile noastre.
În cazul în care liniile directoare Coran si Sunnah urmăm voia lui Dumnezeu, vom fi fericiți să trăiască în lume (scurt / temporar), mormântul (barzakh) și de Apoi sunt de durată natură.


Tafsir Al Mu'min Versetul 1-12
Surah Al Mu'min (The credincioșilor)

Sura 40. 85 alin. Makkiyyah

  بسم الله الرحمن الرحيم

În numele lui Allah, Cel Milostiv, Milostiv.

Versetele 1-9: Vorbind despre miracolul din Coran, iertare Subhaanahu WA Ta'aala lui Allah împotriva păcatele robilor Săi care se pocăiesc, opoziția a religiei islamice întâlni cu siguranță cu insuficienta, comanda a nu fi înșelați de prosperitatea necredincioși, imagine îngeri purtător "tronul și a celor din jurul unde se roagă pentru binele credincioșilor și ceară iertare pentru ei.

حم (1) تنزيل الكتاب من الله العزيز العليم (2) غافر الذنب وقابل التوب شديد العقاب ذي الطول لا إله إلا هو إليه المصير (3) ما يجادل في آيات الله إلا الذين كفروا فلا يغررك تقلبهم في البلاد (4) كذبت قبلهم قوم نوح والأحزاب من بعدهم وهمت كل أمة برسولهم ليأخذوه وجادلوا بالباطل ليدحضوا به الحق فأخذتهم فكيف كان عقاب (5) وكذلك حقت كلمة ربك على الذين كفروا أنهم أصحاب النار (6) الذين يحملون العرش ومن حوله يسبحون بحمد ربهم ويؤمنون به ويستغفرون للذين آمنوا ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم (7) ربنا وأدخلهم جنات عدن التي وعدتهم ومن صلح من آبائهم وأزواجهم وذرياتهم إنك أنت العزيز الحكيم (8) وقهم السيئات ومن تق السيئات يومئذ فقد رحمته وذلك هو الفوز العظيم (9)

Traducere Surah Al Mu'min Versetele 1-9

1. Ha-Mim.

2. [1] Această carte (Coranul) este derivat din Atotputernicul Dumnezeu [2] Cunoscătorul (de tot),

3. Cine iartă păcatele [3] și acceptă pocăința și pedeapsa aspră [4]; care au darul. [5] Nu este dumnezeu (vrednic de închinare), dar El. Numai la El (toate ființele) înapoi.

4. [6] Nu există nici o dezbatere despre versetele lui Allah, cu excepția celor care nu cred. Prin urmare, nu tu (Muhammad) va lasati pacaliti de succesul eforturilor lor pe întreg teritoriul țării [7].

5. [8] în fața lor, poporul lui Noe și facțiuni aliate, după ce [9] au negat (apostolul) și fiecare cursă a fost planificat (înșelăciune) împotriva Messenger lor în captivitate [10] și se ceartă cu (motiv) falsitate a distruge adevărul; Prin urmare, le-au (doom) [11] profite. Atunci cum (durere) Pedeapsa mea [12]?

6. Și astfel [13] au prevederi cu siguranță aplicabile Domnului vostru împotriva necredincioșilor, (care este), de fapt, ei sunt locuitorii Iadului.

7. [14] (îngeri), care poartă Tronul [15] și (îngerii), care sunt în jur de [16] înalțe cu lauda pe Domnul lor [17] și credința în El și să ceară iertare pentru cei care cred [18] (a zis), [19] "Domnul nostru, harul și cunoștințe care exista pe ta acoperă tot [20], să acorde iertare pentru cei care se pocăiesc [21] și să urmeze calea (religie) - mu [22], și salvați-le de pedeapsa Iadului [23].

8. Domnul nostru le-a pus la cer "Eden care le-ai [24] a promis, și drept [25] printre părinților lor, soții, și urmașii lor. Într-adevăr, Tu ești Cel Atotputernic [26] din nou Intelept [27],

9. și salvați-le de la (în caz de dezastru) criminalității [28]. Și cei pe care îi hrăni de (dezastru) în ziua crimei [29], atunci într-adevăr, mi-ai da harul să-l [30] și, astfel încât [31] marea victorie [32]. "

Versetele 10-12: Starea necredincioși în iad, dorința lor de a ieși din iad, mânia lui Dumnezeu pentru ei, și înfrângerea răului în fața adevărului.Traducere Surah Al Mu'min Versetul 10-12

10. [33] Într-adevăr, cei care nu cred [34], pentru a le (pe zi) a solicitat [35], "Într-adevăr, ura lui Dumnezeu (voi) este mult mai mare decât ura ta pentru tine, atunci când sunt chemați să credincios în urmă negi [36]. "

11. Ei vor spune: "Domnul nostru, Tu ai oprit nostru de două ori [37] și s-au transformat pe noi de două ori (de asemenea) [38], și ne recunoaștem păcatele noastre. Deci, există nici un fel (pentru noi), să iasă ( din iad) [39]? "

12. [40], care este pentru că voi nega dacă chemate să se închine numai lui Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu a fost unit, credeți [41]. Atunci decizia (azi) [42] este în Atotputernicul Dumnezeu [43] din nou Almighty [44].

[1] Allah wa Ta'aala Subhaanahu vă spun despre marea cartea sa, că a venit de la Dumnezeu Dumnezeu demn de închinare din cauza perfecțiunii sale și pentru că El singur cu munca sa.

[2] Cu puterea lui a supus toate creaturile.

[3] Pentru cei care au păcătuit.

[4] Pentru necredincioși sau cei care au îndrăznit să păcătuiască și nu se pocăiesc de ea.

[5] Atunci când Allah wa Subhaanahu Ta'aala stabilește ce El a stabilit cu privire la perfecțiunea lui, în cazul în care se impune ca numai El diibadahi și sincer în intențiile noastre de caritate, apoi a spus: "Nu există nici un Dumnezeu (dreptul de a fi adorat, dar El) . "

Partea de adecvare mai sus verset spunând declinul în Coran de la Allah care are proprietățile de mai sus este faptul că aceste proprietăți necesită orice sens acoperite de Coran. Asta pentru ca conținutul Coranului predice despre numele lui Dumnezeu, natura Lui și faptele Sale, în timp ce versetul de mai sus menționează numele lui Dumnezeu, natura Lui și acțiunile sale. Se poate judeca, de asemenea, acțiuni predice trecut supranatural și viitor, în cazul în care aceasta include învățătura All-Cunoașterea Allah pentru slujitorii Lui. Asemenea, ar putea predica despre favorurile Sale și de transport de marfă, precum și a cazurilor care pot fi livrate la el, dacă se dovedește prin Cuvântul Său, "Dzith thaul" (adică: cine are darul). Poate, de asemenea, spune despre pedeapsa aspră și ceva care face ca o persoană condamnată, precum și imoral, care impune ca sancțiune, în cazul în care se demonstrează prin Cuvântul Său, "iqaab Syadiidil" (adică: și pedeapsa aspră). Poate conține, de asemenea, un apel la păcătosul să se pocăiască, întoarcerea și beristighfar, în cazul în care acest lucru este indicat prin Cuvântul Său, "Ghaafiridz dzanbi wa qaabilit taubi syadiidil" iqaab "(adică: Cine iartă păcatele și acceptă pocăința și stricte în pedeapsă ;). Poate, de asemenea conținutul vestea că Dumnezeu este singurul care are dreptul diibadahi și punerea în aplicare a propoziția "aqli (sens) sau naqli (Apocalipsa) care indică astfel, încurajându-l, și a interzis închinarea la altul decât Allah în timp ce explica argumentele" aqli și naqli spectacol deteriorarea se eschiveze și să-l sperie, în cazul în care acest lucru este indicat prin Cuvântul Său, "Laailaaha illaa Huwa" (adică: nu există nici o divinitate demnă de adorare în afară de El). De asemenea, ar putea predica despre jaza'i lege (răspuns) răsplata echitabil pentru persoanele care fac caritate, pedeapsa pentru cei care au fost neascultători, în cazul în care acest lucru este indicat de cuvântul lui Allah Ta'ala, "Ilaihil mashiir" (la -Nyalah toate inapoi). Acest lucru este acoperit Coran care sunt cerințe ridicate.

[6] Allah wa Subhaanahu Ta'aala proclamă că nu este nimic de a argumenta despre versurile sale, cu excepția celor care nu cred. Susțin intenția este de a argumenta în scopul de a respinge semnele lui Allah, a face cu răul, în cazul în care include acțiuni necredincioși. Spre deosebire de credincioși, se supun lui Allah wa Subhaanahu Ta'aala care reduce adevăr să depășească minciuna. În mod similar, pentru o persoană nu ar trebui să fie înșelați de stat lumească a unei persoane, și a crezut că darul lui Dumnezeu să-l în termeni de lume arate dragostea pentru el și că el a fost pe dreapta. Prin urmare, Allah wa Subhaanahu Ta'aala spune: "Prin urmare, fă și tu (Muhammad) va lasati pacaliti de succesul eforturilor lor în toată țara." Prin urmare, este obligatoriu pentru un sclav este măsura omului cu adevărul, uita-te la natura syar'i și cântărește om cu el, și nu cântărește adevărul ființei umane, așa cum a fost făcut de oameni care nu au știință și rațiune.

[7], deoarece de la locul lor final este iad.

[8] Atunci Allah wa Subhaanahu Ta'aala pericol pe cei care contestă semnele lui Allah să anulați, așa cum a fost făcut de către generația în fața lor, la fel ca oamenii lui Noe, anii Ad, iar celălalt aliate împreună căutat anula apăra adevărul și minciuna. În măsura în care acestea au fost determinate de a ucide liderul bunătate, apostolul care a fost trimis să-i. Nu este aceasta indică nedreptate, perversitate și mizeria lor, astfel că nimeni nu în afară, după o doom teribil.

[9] Ca 'Aad, Thamud și altele.

[10] ulterior uciderea mesageri.

[11] Având în vedere neîncrezător și colectarea lor de a lupta adevărul lor.

[12] Nu este sub forma de zgomot puternic de tunet, grindina, înghițit de pământ, scufundat în mare, și așa mai departe.

[13] În ceea ce statut aplicabile Allah wa Subhaanahu Ta'aala la generațiile anterioare care dezmințite, apoi se aplică, de asemenea, pentru cei care neagă acest lucru acum.

[14] Allah wa Ta'aala Subhaanahu spune despre slujitorii sensibilitate perfectă a lui Dumnezeu Subhaanahu wa Ta'aala credincioși Lui, și furnizarea Lui provoacă fericit să-i pregătească în formă de cauze care sunt dincolo de capacitățile lor, și anume cerere de iertare înger a adus aproape de ei, rugăciunile lor pentru binele religiei și viața de apoi lor, în cazul în care se arată slava îngerilor purtător "Tronul și în zonele înconjurătoare, precum și apropierea lor cu Domnul lor, multe dintre închinarea lor, și atitudinea lor sinceră de a sclavi slujitor al lui Dumnezeu, pentru că știu că Dumnezeu wa Subhaanahu Ta'aala le place făcut-o.

[15] "Tronul este acoperișul toate creaturile și ființele cel mai mare, cea mai extinsă și mai măgulitoare, și mai apropiate de Allah wa Subhaanahu Ta'aala. Amploarea Tronul se extinde peste ceruri, pe pământ și scaunul lui Dumnezeu și a îngerilor. În timp ce îngerii prezentat un înger al lui Dumnezeu să poarte cel mai mare și mai puternic. Subhaanahu wa Ta'aala Dumnezeu ia ales să poarte Tronul Lui, prioritate ei și apropierea ei arată că acestea sunt cele mai importante înger sun. Ta'aala Subhaanahu wa Allah spune: "Și îngerii sunt în cer peste-colțuri. Și în acea zi de opt îngeri susține Tronul Domnului tău de mai sus (capul) ei "(Trans Al Haaqqah:. 17).

[16] Aceasta include îngerii adus aproape de Dumnezeu, și au poziția, precum și marea virtute.

[17] Acesta este un tribut adus ei, deoarece de cult lor la Allah wa Subhaanahu Ta'aala, în special rozariul, tahmid și toate cult care fac parte din mărgele și Tahmid. Deoarece bilele sunt Subhaanahu wa Allah purifică atitudine umană Ta'aala de cult, altele decât El, în timp ce tahmid este cult Allah wa Subhaanahu Ta'aala. Ca un salut, "wabihamdih Subhaanallahi" este, de asemenea, inclus în ea, și în rândul atât de multe cult.

[18] Acesta este printre o serie de beneficii și virtuțile de credință, că îngerii care au avut nici un păcat cere iertare pentru cei care cred. Prin urmare, un credincios în credința sa că obținerea mare virtute a acestui.

[19] Prin urmare, iertare au ceva atașat, care nu ar fi perfect dacă iertare -În plus față de reținut imediat de minte, că cere iertarea păcatelor-păcatelor să fie iertat, atunci Allah wa Ta'aala menționa Subhaanahu natura rugăciunile lor cere iertare de a spune ceva la el să fie perfect, acel discurs, "Domnul nostru, harul și cunoștințe care există în tine includ totul, să acorde iertare pentru ... etc."

[20] Aceasta este știința care acoperă tot tău, nici unul vag pentru tine și nimic nu este ascuns de stiinta ta cântărire mic furnica (semințe de muștar), în cer și pe pământ, și harul tău acoperă totul. Prin urmare, este firesc atât de sus și de jos a fost umplut cu harul lui Allah Ta'ala.

[21] Din eschiveze și imoral.

[22] Aceasta este Islamul, care, în esență este mentauhidkan Allah, asculta-L și urmați Trimisul Său.

[23], care-i păzească de pedeapsa în sine și cauzele.

[24] Prin apostoli tale orale.

[25] Ei devin neprihăniți prin credință și fapte bune.

[26] Cu puterea de păcatele tale le ierta, te scapa de lucrurile pe care le îngrijorează și spune-le tuturor bunătate.

[27] Ceea ce este pus ceva în loc. Prin urmare, noi nu te întreb ceva menyelisihi înțelepciunea ta, chiar inclusiv înțelepciunea ta pe care ai lăsat prin apostoli dumneavoastră orale și dorite prin har Tău, mila credincioșilor.

[28] Crime aici este o organizatie de caritate care este rău și, în consecință, pentru că el a făcut un vinovat trist.

[29] Aceasta este Ziua Judecății.

[30] Din cauza harului Tău curge mereu robilor tăi, nimic nu împiedică altele decât păcatele slujitorilor și urât. Prin urmare, oricine ai hrăni răului, înseamnă că ai dat Taufik la bunătate și să se întoarcă de bună.

[31] Aceasta este o pierdere de lucruri să vă faceți griji cu privire la deoarece ținut departe de criminalitate și obținerea lucrurile care sunt iubiți pentru că obține milă.

[32] În cazul în care nu există nici o victorie ca el.

Ca Sa'diy Shaikh a explicat că această rugăciune înger conține mai multe lucruri:

- Cunoașterea perfectă a lor (îngerilor) împotriva Domnul lor.

- Bertawassul (prin intermediul rugăciunii) lui Allah cu numele lui sunt frumoase, în cazul în care îi place dacă și slujitorii lui bertawassul el.

- Rugați-vă cu ajutorul Asmaa'ul Husna adecvat. Prin urmare, solicită rugăciunile lor milă și solicită eliminat influența natura umanității cunoscut pe Dumnezeu deficiențe și dorința păcătos, precum și de bază și cauzele care sunt cunoscute de Dumnezeu, atunci ei bertawassul cu numele Ar Raheem (cele mai milostiv) și Al 'Aliim (Știutorul).

- Perfect maniere lor față Allah cu recunoaștere rububiyyah (menținerea) lui Allah fie Aammah rububiyyyah "(general) și khaashshah (special).

- Ei (ingerii) nu au nici o putere și că rugăciunile lor la Dumnezeu, ei apar la nevoiase lor (necesar) de la toate părțile, nu se poate megemukakan niciun caz, și nu se datorează faptului că darul lui Dumnezeu, mila și ihsan- Lui.

- În conformitate cu Domnul, Dumnezeul lor, iubește caritate le-a iubit, și anume se închină ei fac și ei înseamnă că în calitate de mijloc, într-adevăr cei care iubesc. În mod similar, ei iubesc pe cei care fac bine, adică credincioșii, în cazul în care (credincioșii) sunt oamenii care au iubit pe Dumnezeu între toate creaturile Sale. Toate ființele umane sunt deja mukallaf (obligația de expus) urât Alah cu excepția celor care cred, în dragostea îngerilor la aceste (credincioși) sunt cele roagă la Dumnezeu și să depună eforturi pentru binele situația lor, ca o rugăciune pentru o persoană, inclusiv dovada a iubirii sale , pentru că nu se roagă cu excepția celor pe care o iubea.

- Din descrierea în detaliu despre Dumnezeu pentru iertarea îngeri există o înregistrare de care avem nevoie pentru a realiza cât de mentadabburi (gândire) Cartea Lui, și că tadabbur nu se limitează la lafaz sens în unitate, chiar ar trebui să se mentadabburi adica (conținut) lafaz. Dacă el a înțeles adevărata înțelegere mijloacele adecvate, apoi prin mintea lui a văzut problema și drum obosit el, ceva care devine penyempurnanya și depind de el, și el vine să cred că Dumnezeu vrea acest lucru, deoarece el crede o semnificație specială, care este indicat de un lafaz.


Nevoia de a specifica este că Dumnezeu Subhaanahu wa Ta'aala dorit două lucruri:

În primul rând, recunosc și confirme că el a inclus participarea la sensul și să-l.

În al doilea rând, știind că Dumnezeu cunoaște toate lucrurile, și că Dumnezeu a poruncit slujitorilor Săi să mentadabburi și cred că de cărțile sale.

Allah wa Subhaanahu Ta'aala știu ceva inerent la sensul de ea, iar cel care la informat că sa carte este un ghid, de lumină și totul explicative, și că el este discursul cel mai elocvent și cel mai evident. Astfel, un funcționar poate câștiga o mulțime de cunoștințe și de o mare bunătate, în conformitate Taufiq Dumnezeu ia dat.

Dar, uneori, unele versuri criptice vrut sănătos, altele decât Cercetatorii au crezut. Prin urmare, cerem lui Allah wa Subhaanahu Ta'aala că ne deschidea majoritatea mila trezorerie fi bun, deoarece circumstanțele noastre și musulmanii. Noi nu putem face nimic, dar se bazează pe caritate de bertawassul lui cu lui de caritate; în cazul în care întotdeauna ne aflăm în ea în orice moment și în orice moment. De asemenea, cerem lui Dumnezeu pentru harul Său pe care El are grijă de noi de relele din noi înșine care să fie o barieră pentru noi să vină la harul Său, cu siguranță El furnizor, ceea ce reprezintă un motiv și musabbabnya.

- Din versetele de mai sus pot fi, de asemenea, văzut că însoțitorul, o soție bună, copiii și prietenii pot fi fericit cu prietenii lui, si este asociat cu cauza pentru binele a fi câștigată, dincolo de caritate și pentru că caritate ca îngerii se roagă pentru credincioși și oameni drept dintre părinții lor, soțiile lor și descendenții acestora, wallahu știe cel mai bine.

[33] Allah wa Ta'aala Subhaanahu informează despre deschiderea rușinea și umilința care abătut asupra necredincioșilor, cererea lor de a reveni la lumea și ieși din iad, și cererea lor nu a fost acordată și dicelanya.

[34] menționează absolute "necredincioșilor", pentru a acoperi toate formele de infidelitate, fie nu cred în Allah, cărțile sale, apostolii Săi, la sfârșitul zilei, etc ..

[35], care este atunci când merg în iad și ei recunosc că au dreptul să-l introduceți din cauza păcatelor pe care le fac, atunci când acestea sunt foarte suparat pe ei înșiși, cu mare mânie, apoi sa le-a numit atunci când este menționat în paragraful de mai sus .

[36] Atunci când apostolii și urmașii lor să ia credință și au susțină dovada, dar tu chiar nega și te urăsc credința pe care Allah le-ați creat pentru ea, și veți obține chiar și din milă larg, astfel încât mânia lui Dumnezeu împotriva voastră, și mânia este mult mai mare decât kemurkaanmu pentru tine. Mânia și pedeapsa lui continuă să ți se întâmple, în timp ce servitorii săi au fost credincioși obține plăcerea lui Allah și răsplata lui. Asta e atunci când au visat de a reveni în lume așa cum este descris în paragraful următor.

[37] Scopul de două ori moartea este moartea a primului și mortalitatea între cele două trompeta. Unii sunt de părere că prima moarte este atunci când acestea nu sunt acolo și moartea a doua este o moarte care apare după ce arăta lumii.

[38] Aceasta este viața în lume și de Apoi.

[39] și revenirea la lumea să se supună Domnului nostru.

Ei regreta dată pentru a trece le greșit atunci când în lume și a zis, așa cum se menționează în paragraful de mai sus, chiar dacă cuvintele au fost în zadar și de a folosi la toate.

[40] Ei au fost criticate pentru a nu face din motive de siguranță.

[41] Ai mulțumit de ceva rău și rupt în această lume și în continuare (Shirk), și urăști ceva care este bun și drept în această lume și de Apoi (tawhid). Tu precedenta din cauza mizeriei, umilire și mânie, și voi urăsc pentru că de fericire, glorie și mulțumire. Este, ca cuvântul lui Allah Ta'ala urmează:

"Eu va transforma oamenii care se lăudau pe pământ fără drept a semnelor de puterea mea. În cazul în care vedea orice versuri (Ku), ei nu-l vor crede. Și dacă văd calea care duce la îndrumarea, ei nu-i vrei, dar dacă văd calea de eroare, acestea continuă memenempuhnya. . Aceasta este pentru că ei neagă semnele Noastre și au fost mereu constienti de el "(. Trans Coran: 146)

[42] În cazul în care decizia aparține Lui, atunci El a decis că, necredincioși O va fi veșnic în iad pentru totdeauna, și decizia sa nu vor fi modificate și înlocuite.

Pocăința NASHUHA


De
Shaikh Salim bin Al Hilali Id


Ființele umane nu sunt libere de erori, mari și mici, în mod conștient sau involuntar. Mai mult decât atât, în cazul în care pofta de a domina viața. El va fi cap la cap face neascultarea. Ascultarea, ca și în cazul în care nu are nici o valoare înseamnă.

Deși afectat de neascultare și păcat uman acumuleaza, aceasta nu înseamnă că nu mai este ușa să se îmbunătățească. Deoarece, după montarea fapte imorale ale unui servitor, dar ușa milei este întotdeauna deschisă. Oamenii au posibilitatea de a se îmbunătăți. Aceasta este, cu pocăință de la acte care ar putea livra la un pas de iad. Pocăința se face trebuie să fie totală, care este cunoscut sub numele de pocăință NASHUHA. Profetul "alaihi wa sallam a spus:

كل بني آدم خطاء و خير الخطائين التوبون. رواه الترمذي

Fiecare copil Adam (om) a făcut o greșeală, și cel mai bun de vinovat este să ne pocăim. [2]

لو أن العباد لم يذنبوا لخلق الله الخلق يذنبون ثم يغفر لهم رواه الحاكم

Slujitori ai lui Dumnezeu au avut nici un păcat, cu siguranță Dumnezeu va crea un alt creatura care păcatele și le iartă. [3]

Cu pocăință, ne putem curăța inimile noastre de pata care poluează. Pentru păcatul profanarea ficatului, și curățați-l este o obligație. Profetul "alaihi wa sallam a spus: Cu adevărat un credincios atunci când păcat, acesta va fi (rezultate) un punct o pată neagră pe inima lui. Dacă el pocăit, a plecat (actul) și a cerut iertare (de Allah), apoi sa întoarce curat. Dar când în creștere (păcat), apoi bertambahlah pata neagră până când se umple inima. Deci, de ce RAAN AR (care acoperă inima), care a fost menționat Dumnezeu în Cuvântul Său "Cu siguranță nu (să fie), de fapt ceea ce ei încearcă întotdeauna închis inimile lor. [Al Muthaffifin: 14] [4]

Dumnezeu ne încurajează să se pocăiască și beristighfar imediat, pentru că atât de mult mai bine decât solubil în păcat. Allah a spus.

فإن يتوبوا يك خيرا لهم وإن يتولوا يعذبهم الله عذابا أليما في الدنيا والآخرة وما لهم في الأرض من ولي ولا نصير

Apoi, dacă se pocăiesc, este mai bine pentru ei, și în cazul în care întoarce, Allah îi va pedepsi cu o pedeapsă dureroasă în această lume și în Viața de Apoi; și nu au o protecție și nu (și) un ajutor în pământ. [La Tawbah: 74]

Profetul însuși a stabilit un exemplu în acest pocăiască. El "alaihi wa sallam multe pocăit și beristighfar, în măsura în care prietenii conta cu mai mult de o sută de ori în Majlis, ca Nafi ', a declarat Ibn Umar Maula:

كان انن عمريعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة من قبل أن يقوم رب اغفر لي وتب علي إنك أنت التواب الغفور رواه الترمذي

Ibn Umar folosit pentru a calcula (citire istighfar) n într-un Majlis Profetul sa ridicat de la ea o sută de ori înainte, (care spune): Da Rabbku, iartă-mă și să accepte taubatku. Într-adevăr sunteți Suprem destinatari pocăința, Milostiv. [5]

Pocăință ÎNȚELEGERE NASHUHA
Ce se înțelege prin pocăință NASHUHA, este de a returna un slujitor a lui Dumnezeu de păcat comis vreodată, în mod intenționat sau din cauza ignoranței, să fiu sincer, sincer, puternic și susținut de ascultare-ascultarea care a ridicat un servitor a ajunge la poziția de încredere ale Muttaqin lui Dumnezeu (precaut) și (ascultare), care pot fi de protectie a însuși diavolul.

LEGEA și pocăință RECOMANDATE NASHUHA
Drept pocăință NASHUHA este Ain fard "(datoria fiecărui individ) pe fiecare musulman. Dovezile:

1. Cuvântul lui Dumnezeu:

وتوبوا إلى الله جميعا أيه المؤمنون لعلكم تفلحون

Și bertaubatlah lui Dumnezeu, credincioșii O să prospere. [O Nuur: 31].

يا أيها الذين آمنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا

O, voi cei care cred, bertaubatlah la Dumnezeu cu pocăință, pur. [La Tahriim: 8].

2. Cuvântul de profetul "alaihi wa sallam.

ياأيها الذين ءامنوا توبوا إلى الله فإني أتوب إلى الله في اليوم مائة مرة. رواه مسلم

O, credincioșii. Bertaubatlah lui Dumnezeu, pentru că am mărturisesc, de asemenea, lui Dumnezeu o sută de ori pe zi. [6]

Musulmanii au convenit, de asemenea, cu privire la obligația de pocăință, ca Imam Al-Qurtubi a declarat: "(Savanții) oamenii au ijma" (sunt de acord), că legea de pocăință este Fard (obligatoriu) la toți credincioșii "[7]. Astfel, Ibn Qudamah prevede, de asemenea [8].

Virtutea și mila lui Dumnezeu lățimea de pocăință NASHUHA
Omul nu trebuie să vă faceți griji în cazul în care pocăința nu este acceptată, din cauza harului lui Dumnezeu este foarte vast, ca rugăciunea îngerilor descrise rol în Cuvântul Său:

ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم

Domnul nostru, harul și cunoașterea te include totul, să acorde iertare celor care se pocăiesc și urmeze calea Ta, și să le păzească de chinul iadului de foc. [Al-Mu'min: 7].

TERMENI pocăință NASHUHA
Pentru a fi acceptate NASHUHA pocăință Allah Subhanahu wa Ta'ala, există câteva cerințe care trebuie îndeplinite:

1. Islamul.
Taubat primit doar de la un musulman. În ceea ce pentru cei necredincioși, atunci pocăința este de a introduce Islam. Allah a spus.

وليست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إني تبت الآن ولا الذين يموتون وهم كفار أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما

Și că pocăința nu este acceptată de Dumnezeu de la cei care fac răul (care), până când moartea vine la unul dintre ei, (atunci) a spus "Cu adevărat Îmi pare rău acum". Și nu (acceptat pocăința) cei care au murit au fost în neîncredere. Pentru persoanele care au-am pregatit o doom dureros. [An-Nisa ': 18].

2. Ikhlash.
Taubat acceptat Shari'ah, care este constituită cu doar sinceritate. Taubat deoarece scopuri riya` sau lumești, nu ca pocăința syar'i spus. Allah a spus.

إلا الذين تابوا وأصلحوا واعتصموا بالله وأخلصوا دينهم لله فأولئك مع المؤمنين وسوف يؤت الله المؤمنين أجرا عظيما

Cu excepția celor care se pocăiesc și se împace și lipirea (religia) lui Allah și sincer (a face) religia lor pentru Allah. Atunci ele sunt împreună și o zi cei care cred Dumnezeu va da celor care cred că o mare răsplată. [An-Nisa ': 146].

3. Recunoscând păcatul său.
Pocăința nu este valabil, cu excepția după cunoașterea păcatului și recunosc greșeala, și speranță a supraviețuit consecințele rele astfel de acțiuni.

4. Plin de remușcări.
Pocăința pot fi acceptate doar cu expresii profunde de remușcare. Profetul "alaihi wa sallam a spus:

الندم توبة رواه ابن ماجه

Regret este pocăința. [9]

5. Lăsând neascultare și de a restabili drepturile proprietarilor lor.
Cei care se pocăiesc păcatele sunt comise de concediu obligatoriu și să se întoarcă orice drepturi la proprietar, în cazul în care o astfel de proprietate sau altele asemenea. În cazul în care forma de calomnie sau cheltuieli asimilate, apoi prin intermediul scuze. În cazul în care forma de clevetire (WAG), apoi prin intermediul memoriului este permisă (tolerată), atâta timp cât o astfel de cerere nu provoacă alte efecte adverse. În cazul în care are implicații grave, este suficient să se roage pentru el de a ajunge pentru binele.

6. Perioada de pocăință înainte de respirație a fost în esofag (pragul morții) și, înainte de soarele răsare în vest.
Profetul "alaihi wa sallam a explicat în cuvintele pe care le" alaihi wa sallam:

إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر. رواه الترمذي

Adevărat Allah acceptă pocăința de rob înainte de respirație lui a fost în esofag [10].

الهجرة لا تنقطع حتى تنقطع التوبة ولا تنقطع التوبة حتى تطلع الشمس من مغربها. رواه أبو داود وأحمد

Hijrah nu este întreruptă până la încetarea (timp de) pocăință, și pocăință nu este întreruptă până când soarele răsare de la vest [11].

7. Istiqamah după pocăiască.
Allah a spus.

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Apoi, vă păstrați pe calea cea dreaptă, cum poruncise, și (de asemenea) pe cei care au fost cu voi pocăi și nu încălca limitele. El vede ceea ce faci. [Hud: 112].

8. reparații Efectuarea după pocăință.
Allah a spus.

وإذا جاءك الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم كتب ربكم على نفسه الرحمة أنه من عمل منكم سوءا بجهالة ثم تاب من بعده وأصلح فأنه غفور رحيم

Dacă cei care cred în semnele Noastre vin la tine, apoi spune, "Pace-alaikum, Domnul tău a stabilit asupra Sa milă, (și anume) care oricine rău dintre voi din cauza ignoranței, atunci el se pocăiască după ce face ea și se împace, Dumnezeu este Iertător, Milostiv. [Al An'am: 54].

Îți amintești când să se pocăiască
1. Crezând că Dumnezeu este cunoașterea și toate-văd. Dumnezeu știe toate ascunse și ascunsă în inimă. Deși nu-l vezi, dar el trebuie să fi văzut.

2. A se vedea că dvs. Essence durhaai maiestate, și nu văd dimensiunea obiectului imoral, ca Cuvântul Său.

نبئ عبادي أني أنا الغفور الرحيم وأن عذابي هو العذاب الأليم

Spune robilor Mei, că într-adevăr eu sunt Iertătorul, cel mai Milostiv, și că adevăratul azabKu este doom foarte dureros. [Al Hijr: 49- 50].

3. Amintiți-vă, că păcatul este tot rău și rău, pentru că el este un obstacol în calea realizării fericirea în această lume și în continuare.

4. Lăsând neascultarea și prieteni care se comporta prost, care au folosit pentru a-l ajute să comită păcat, și taie legăturile cu ei, atâta timp cât acestea nu s-au transformat în bine de locuri.

LUCRURI Pentru a bloca pocăință
Printre lucrurile pe care împiedică păcatul este:
1. Erezia în religie. Profetul "alaihi wa sallam a spus:

إن الله حجب التوبة عن صاحب كل بدعة

Într-adevăr, Dumnezeu închide pocăința de toate eretice. [Ash-Shahihah Nr 1620]

2. Dependenta de alcool. Profetul "alaihi wa sallam a spus:

من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين ليلة فإن تاب تاب الله عليه فإن عاد كان حقا على الله تعالى أن يسقيه من نهر الخبال قيل وما نهر الخبال قال صديد أهل النار رواه أحمد

Oricine vin băut (lichior), atunci rugăciunea lui nu este acceptată pentru patruzeci de nopți. Dacă el se pocăiască, Dumnezeu va accepta. Cu toate acestea, atunci când repetate, aceasta este în valoare atunci când Dumnezeu ia dat o băutură de la râu Khibaal. Unii oameni se întreabă:. "? Care este râu Khibaal" El a răspuns, "Pus rezident al iadului [12]

Astfel, o scurtă tratat de pocăință NASHUHA. Sperăm că putem fi un memento să se pocăiască mereu la Allah Subhanahu wa Ta'ala.

[Copiat din revista editia de As-Sunnah 01 / An IX / 1426H / 2005M Publicat Lajnah Fundația Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

[43] El este suveran absolut de toate părțile, Cel de mare, poziția lui sa ridicat, și înălțimea de puterile sale. Printre poziția lui de mare este dreptatea desăvârșită a lui Dumnezeu Subhaanahu wa Ta'aala, și că a pus totul în loc și nu echivala între cei care se tem de Allah cu cei care sunt neascultători.

[44] El are măreția, maiestatea și gloria, fie pe numele său, natura sa mupun faptele sale sfinte ale oricăror defecte și deficiențe.

No comments:

Post a Comment