!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 11, 2015

Viharok, aszály sújtotta ázsiai, doom vagy jelek az apokalipszis?

Az út nem volt kész (366)

(Part 366), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 8, 2015, 19:19 pm).

Viharok, aszály sújtotta ázsiai, doom vagy jelek az apokalipszis?

Most homokviharok sújtotta országok többségében a Közel-Keleten, megölve hat embert, még a város Mekka is nagy eső és villámlás, aszály, árvíz is sújtotta Ázsia, valamint Indonézia.
Hogy ez a büntetés, illetve figyelmeztetést az emberre, hogy a legtöbb ember elfelejtette, hogy minden természeti jelenséget, ott vannak beállítva (sunatullah), hogy az emberek menginstropeksikan magukat már nem is ezt az igazságtalanságot, gyilkolják egymást, kapzsi gazdasági és politikai hatalom, vagy folyamatos elkövetni kibújik (tömörítő partnerek Isten).
Isten figyelmeztet, hogy vannak olyan országok, amelyek korábban annak ellenére, hogy a fejlett technológia, gazdag (Az otthoni és számos luxus palota) és egy csomó jólét, hanem azért, mert ezzel zholim a végzetük törölje le egy árvíz, földrengés vagy egyéb természeti jelenségek okoznak.

Homokviharok lúg Közel-Keleten, több tucat kórházi felvétel, hat halott
(BBC) - kilátás a város Homs Szíria által érintett homokviharok.
Homok vihar sújtotta a nyugati régióban a Közel-Keleten, ami több tucat ember került kórházba, és ösztönözze a tisztviselők kiadott egy egészségügyi figyelmeztetés.
A vihar sújtotta egyes területeken Szíriában hétfőn (07/09), és kedden reggel (08/09) átterjedt több más országban.
A legtöbb Libanon, Izrael, Törökország, Ciprus és érintik ezek a homokviharok.
Libanon hivatalos hírügynökség hirdetik egy nő halt meg az észak-libanoni, és legalább 80 ember került kórházba miatt légzési problémákat.
Emiatt vihar az izraeli környezetvédelmi minisztérium is kérte a gyerekeket, a terhes nők és az idős embereket, hogy maradjanak otthon.
Média Szíriában, miközben azt mondja, a vihar miatt, a csata a tartomány Idlib és Hama elakadt.
Szíriai kormánypárti lap, az al-Watan, mondta a homokviharok, hogy megtiltsák a katonai helikopterek tulajdonosa a kormány repülni.
Rossz időjárás oka részben az alacsony nyomású rendszer az egész régióban, és a homok fújt a keleti, a hivatalos SANA hírügynökség.
Szerint a SANA, rossz látási folytatódni fog a következő napokban.

Az esős évszak és a trópusi viharok okoztak kiterjedt áradások egyes területein Délkelet-Ázsiában, miközben a felmelegedés a Csendes-óceán trópusi jelentenek súlyos aszály a keleti, a kutatók szerint.
Azt mondják, két különböző időjárási általában természetes, de ez a helyzet javul, mert a melegedő világban, és egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy ez a rendkívüli helyzet ronthatja a jövőben.
Mianmar, Vietnam és Thaiföld egyes területeken tapasztalható heves esőzések és áradások az elmúlt napokban, ugyanaz, mint Nyugat-Bengália, India.
Ugyanakkor, a legtöbb északi részein Indonézia és Thaiföld tapasztalt súlyos szárazság.
A tudósok szerint számos változás az egyenlítői Csendes-óceán befolyásolja időjárási körülmények, a keleti része Délkelet-Ázsiában.
Az esős évszak dél-nyugati részén az Arab-tenger fölött az Indiai-óceánon, így csökkentve a csapadék Dél-Ázsiában és részei Délkelet-Ázsiában.
El Nino Indonéziában
"Ami a szárazság Indonéziában és egyes területeken a Délkelet-Ázsiában, különösen járó El Nino és ez várhatóan továbbra is lehetőség, amíg 2015 után"
Omar Baddur
Meteorológiai szakértők szerint száraz állapotban Indonéziában már régóta várt, mert az úgynevezett El Nino - felmelegedés tenger felszíni hőmérsékletének a Csendes-óceán trópusi.
"Azt lehet mondani, hogy olyan, mi történt kapcsolatban a szárazság Indonéziában és egyes területeken a Délkelet-Ázsiában, különösen járó El Nino és ez várhatóan továbbra is lehetőség, amíg 2015 után," mondta Omar Baddur, meteorológus, a Meteorológiai Világszervezet.
A tudósok azt mondják, közben El Nino történik, a meleg vizet a Csendes-óceán északnyugati mozog kelet felé, úgy, hogy a régióban tapasztalt vízhűtő.
"A víz hűtő hozza szárazabb körülmények keleti részén Délkelet-Ázsia - mint most történik - ellentétben a melegebb víz elpárolog, és esõt," mondta Edvin Aldrian az Ügynökség értékelése és alkalmazása a technológia (BPPT).
El Nino is szállított egy figyelmeztető meteorológusok előrejelzése indiai monszun esőzések normális alá júliusban és augusztusban.
Az elmúlt tíz államok, India tapasztalt esős évszak csapadék hiányzik, mondta az indiai Meteorológiai Tanszék.
Egyre zuhogó esőben
"Arra számítunk, a csökkenés a kevesebb csapadék, az idén várhatóan El Nino év," mondta Tun Lwin, egykori vezetője Mianmar meteorológiai intézet.
"De az intenzitás az esős évszak most még erősebb.
"Eleinte azt tapasztaltuk sok csapadék miatt az esős évszak, hogy mozog az északi lábánál a Himalájában, majd a monszun felhők kezdenek elmozdulni a felső része a dél."
Meteorológus Mianmarban mondta az ország kap csapadék kivételes szintre, ami az áradások és megölve több mint 80 embert és a bal közel 250 ezer ember kényszerült.
Eső monszun felhők és Typhoon hozzászólások is megölt több mint 100 ember, és károkat okozott a nyugat-bengáli, indiai.
Lwin mondta a fő tényező, amely erősíti az esős évszak egy trópusi ciklon.
A tudósok szerint az El Nino általában gyengíti az esős évszak, de most már valóban erősíti a trópusi ciklon.
Árvíz és szárazság a délkelet ezúttal nagyrészt összhangban vannak a természeti sokszínűség, míg a növekvő intenzitással.
Ez azt jelenti, intenzitásának növekedése a szélsőséges időjárás, azt mondják, annak köszönhető, hogy a hőmérséklet emelkedése a föld.
"A hőt a légkörben és az emelkedő tengerek és további energia extrém körülmények között, ezáltal növelve annak intenzitása," mondta Baddur.
A tudósok arra figyelmeztetnek növekedése az üvegházhatású gázok kibocsátása, mint a szén-dioxid, a hőt a légkörben, és az óceán felmelegedés okozza világ éghajlatváltozás.
"Nem tudjuk megmondani, hogy mi történik a délkelet-ázsiai közvetlen klímaváltozás hatása, de azt mondhatjuk, az éghajlatváltozás növeli a szélsőséges körülmények között, mint ezt."
A szélsőségesebb
"Ha megnézzük a rekord 1950 óta, hogy egyre erősebb, és az index azt mutatja, ebben az évben lesz a legerősebb, eddig"
Meteorológiai tisztviselők Indonéziában mondani az El Nino helyzet egyre erősebb.
"Ha megnézzük a rekord 1950 óta, hogy egyre erősebb, és az index azt mutatja, ebben az évben lesz a legerősebb, eddig" mondta metereolog Indonézia, Edvin Aldrian.
Az ENSZ-ügynökség, amelynek jelentést lett az alapja a világ éghajlati tárgyalások, az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC), figyelmeztetett a szélsőséges körülmények között, például heves esőzések rövid ideig, és a szárazság.
"A Délkelet-Ázsiában, eső áztatta nap az egész évre nőtt 22mm évtizedenként, míg csapadék az esős napon extrém növekedés 10mm évtizedenként," a legújabb IPCC-jelentés.
"De a sokszínűség és a klíma is nagyon eltérő tendenciákat a régióban, és a szezon," tette hozzá a jelentés.

Tatang már 25 éve a mezőgazdasági termelő Indramayu, Nyugat-Jáva, és ő már többször tapasztalt aszály, de az idei aszály súlyosabb volt, mint az előző években.
"Tavaly volt olyan yah YAH gazdák növények. De most sokkal súlyosabb szezonban, mint az elmúlt években," mondta Tatang.
Aszály nemcsak Indramayu, Nyugat-Jáva, hanem 11 más tartományokban Indonéziában.
Körülbelül 25.000 hektár termőföld száraz és a polgárok milliói Indonézia várhatóan érezni a hatását, mint például a vízhiány a mindennapi igényeket.
Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a szárazság, szóvivője az Országos Katasztrófavédelmi Ügynökség Sutopo Purwo Nugroho magyarázza a lépések a kormány.
"Distribution, droping víz-víz felhasználásával tartályos vizet. Ezután töltse fel a tartályok víz, vízvezeték javítás, és így tovább," mondta Sutopo.
Ezen kívül a kormány is azt tervezi, hogy 49 tározók egész Indonéziában, világos Sutopo.
Összesen 12 tartományok Indonézia elütötte aszály
Nem növény
Egyes területeken Indonézia természetes és földrajzilag egy olyan terület, amely száraz, mint Wonogiri, Boyolali és Blora.
De a globális jelenség El Nino, a Csendes-óceán felszíni hőmérséklete eltéréseket, ez befolyásolja a különböző országokban az egyenlítői övezet. Ez okozza az aszály Indonéziában nagyobb lesz.
Ezért Thomas Jamaluddin vezetője, a National Institute of Aeronautics and Space tanácsolta gazdák nem menamam rizst ebben a szezonban.
"Menedzsment a mezőgazdaság esetében azt is figyelembe kell venni a rendelkezésre álló víz. Sok területen az új gazda rizst, de aztán aszály által sújtott," mondta Thomas.
Ezen kívül, Thomas is fellebbezést nyújtott be az embereket alkalmazó vízgazdálkodás és sok boltban, amikor a víz bőséges.
A becslések szerint a szárazság tovább sújtotta Indonéziában, amíg ez év novemberében.

Tafsir Al Mu'min vers 67-85
Verses 67-68: A pályázati embereket, hogy figyeljen a hatalom Allah wa Subhaanahu Ta'aala azok létrehozására és fejlesztésére, az életüket, és gyorsan alkalmazni az Isten végzését Subhaanahu wa Ta'aala.

هو الذي خلقكم من تراب ثم من نطفة ثم من علقة ثم يخرجكم طفلا ثم لتبلغوا أشدكم ثم لتكونوا شيوخا ومنكم من يتوفى من قبل ولتبلغوا أجلا مسمى ولعلكم تعقلون (67) هو الذي يحيي ويميت فإذا قضى أمرا فإنما يقول له كن فيكون (68)

Fordítását Surah Al Mu'min vers 67-68

67. [1] Ő, aki megteremtette a földről [2], majd egy csepp sperma [3], majd egy vérrög, akkor születnek, mint a gyermek, majd hagyjuk, hogy felnőtté [4], majd öregszik. De köztetek vannak kapcsolva, mielőtt ezt. (Mi), úgy, hogy Önnek a megadott időtartamra [5], úgy, hogy megértsék [6].

68. Ő volt az, aki ki és bekapcsolni [7]. Tehát mikor volt, hogy valamit ügyek [8], Csak bekata neki: "Legyél!" Aztán valami egészen azt [9].

Verses 69-78: a sorsa azoknak, akik ellenzik a versek Allah és az Ő Messenger, és Allah érdekében Subhaanahu wa Ta'aala az Ő Messenger, hogy legyen türelemmel, és várja a megsemmisítése a hitetlenek.ألم تر إلى الذين يجادلون في آيات الله أنى يصرفون (69) الذين كذبوا بالكتاب وبما أرسلنا به رسلنا فسوف يعلمون (70) إذ الأغلال في أعناقهم والسلاسل يسحبون (71) في الحميم ثم في النار يسجرون (72) ثم قيل لهم أين ما كنتم تشركون (73) من دون الله قالوا ضلوا عنا بل لم نكن ندعو من قبل شيئا كذلك يضل الله الكافرين (74) ذلكم بما كنتم تفرحون في الأرض بغير الحق وبما كنتم تمرحون (75) ادخلوا أبواب جهنم خالدين فيها فبئس مثوى المتكبرين (76) فاصبر إن وعد الله حق فإما نرينك بعض الذي نعدهم أو نتوفينك فإلينا يرجعون (77) ولقد أرسلنا رسلا من قبلك منهم من قصصنا عليك ومنهم من لم نقصص عليك وما كان لرسول أن يأتي بآية إلا بإذن الله فإذا جاء أمر الله قضي بالحق وخسر هنالك المبطلون (78)

Fordítását Surah Al Mu'min vers 69-78

69. Nem láttad az emberek, akik mindig is tagadta a kinyilatkoztatások Allah [10]? Hogyan lehet megszüntetni [11]?

70. (Ugyanis), akik tagadják a könyv (Korán) és a kinyilatkoztatás által indított mi Messengers, akit akarunk küldeni. Később tudni fogják,

71. ha a bilincsek és láncok helyezni a nyakukban [12], mivel azok nem húzta,

72. a nagyon forró vízzel, majd égtek a tűzben,

73. Ezután azt mondta nekik [13], "Melyik a bálványokat használt társítani [14],

74. (imádod) Allah mellett? "Azt felelték:" Ők mentek el tőlünk, még sosem voltunk imádják semmit [15]. "Így Isten engedi, letér a hitetlenek [16].

75. [17], hogy a [18] azért van, mert ujjong a földön, tekintet nélkül az igazságot, és mert mindig ujjong (engedetlenség) [19].

76. (Azt mondják nekik): "Menjetek be a pokol kapui [20], és lakjanak benne. Szóval ez a legrosszabb helyen az emberek, akik arrogáns [21]."

77. Tehát légy türelmes te (Muhammad) [22], az ígéret Allah igaz. Bár megmutatjuk, a legtöbb büntetést Mi ancamkan nekik, különben te, mi Mercy (a halál előtt velük), de nekik is visszatértünk.

78. [23] És valóban, mi követeket küldött előtted (Muhammad) [24], köztük van, hogy azt mondjuk nektek, és köztük van (még) nem mondunk. Nincs az apostolok, hogy egy csoda, hacsak engedélyével Allah [25]. Tehát amikor jött a parancs Allah [26], (minden esetben) dönt a tisztességes [27]. És mikor [28], hogy szerencsétlen emberek, akik ragaszkodnak a hiúság [29].

Verses 79-85: jogszabályok nem változnak, a tanulságokat lehet levonni a korábbi események népek, és hogy a hit az időben a végzet eljött haszontalan.

الله الذي جعل لكم الأنعام لتركبوا منها ومنها تأكلون (79) ولكم فيها منافع ولتبلغوا عليها حاجة في صدوركم وعليها وعلى الفلك تحملون (80) ويريكم آياته فأي آيات الله تنكرون (81) أفلم يسيروا في الأرض فينظروا كيف كان عاقبة الذين من قبلهم كانوا أكثر منهم وأشد قوة وآثارا في الأرض فما أغنى عنهم ما كانوا يكسبون (82) فلما جاءتهم رسلهم بالبينات فرحوا بما عندهم من العلم وحاق بهم ما كانوا به يستهزئون (83) فلما رأوا بأسنا قالوا آمنا بالله وحده وكفرنا بما كنا به مشركين (84) فلم يك ينفعهم إيمانهم لما رأوا بأسنا سنة الله التي قد خلت في عباده وخسر هنالك الكافرون (85)

Fordítását Surah Al Mu'min vers 79-85

79. [30] Ez Allah Ki tett szarvasmarha neked, a legtöbb teker és néhány eszel.

80. És neked (nem) egyéb ellátások neki (szarvasmarha), és hogy elérje a célját (cél) tárolt szíved (a vezetés) [31]. És vezetésével az állatokat, és ők szállítják a fedélzeten.

81. És Ő jeleit mutatta (hatalmát) az Ön számára [32]. Aztán a jelek (a hatalom) Allah azt, amit tagadni [33]?

82. [34] Vajon nem utazott a föld, majd észrevette, [35], hogy a végén az előttük [36]. Ők voltak egyre intenzívebb erő és (több) emlékei civilizáció a Földön [37], akkor mit keresnek nem tud segíteni őket [38].

83. [39] Így amikor az apostolok jött nekik a valódi bizonyíték [40], ők elégedettek a jelenlegi ismeretek [41], és ezek körül (végzet) szoktak makett makett.

84. Tehát amikor látták, mi doom, azt mondták, [42], "Mi csak hisznek Allahban egyedül, és visszautasítjuk az istenek, hogy társítani Isten [43]."

85. Ezután hitük mikor látták a végzet minket már nem hasznos számukra. Ez a sunnah (rendelkezéseinek) Allah, aki igaz volt, hogy az Ő szolgái [44]. És ha szerencsés hitetlenek [45].

[1] További Ő bebetonozta esetében a monoteizmus, kimondva, hogy Ő a Teremtő, amely átalakítja a létrehozását események Önnek. Ezért Ő, aki teremtett téged, így imádják Őt egyedül.

[2] Ez létrehozni atyáitok Ádám alaihis üdvözlet a földre.

[3] Ez a kezdete annak a folyamatnak az események Ádám ivadékai, amikor a hasa anyja, hogy a sperma, majd lesz egy "alaqah (vérrög), majd lett mudhghah (darab hús), ezután a csontokat, és a csontokat bacon ( lásd Al Hűséges: 14).

[4] Ez az a kor, amikor egyre tökéletesebb ereje, a korosztály 30-40 év.

[5] Amikor véget ér az életkor.

[6] Az állam akkor, úgy tudja, hogy mit hoz létre az események Mahasempurna az ereje, és hogy senkinek sincs joga, hogy imádni kell, csak Őt.

[7] Aki saját kapcsolja ki és be, hogy az adott személy nem halt volna akár egy ok vagy ok nélkül, kivéve az Ő engedélye. Azt mondja: "És soha nem hosszabbít az élet egy hosszú életű, sem csökkentette az életkor, hanem a (már letelepedett) a könyv (lawh Mahfuz). Bizony, ez könnyen Allah. "(Trans. Fatir: 11)

[8] Nagy vagy kicsi.

[9] Senki sem volt képes ellenállni, és megakadályozza.

[10] Ez annyira egyértelmű és világos. Ez a mondat a furcsa, hogy azt feltételezik, hogy azok rossz állapota.

[11] Ez hogyan lehet elfordult a versek Allah annyira nyilvánvaló? Mégis hol máshol mennek, miután egy tökéletes magyarázat erre? Találtak egy verset világosabb, szemben az Allah verseit? Nem, Isten, nem találtak rá. Vagy attól, hogy találtam néhány kétséges, hogy összhangban van a vágyaikat, és aztán elleni támadásra használják kétes Allah verseit, hogy megvédjék a mocsok? Nagyon rossz csere, és megadja, hogy maguk választhassák ki meghazudtolják a könyvet, hogy érkezett hozzájuk Allah hozta apostolai, ahol ők a leginkább az emberi és a legtöbb helyes és legnemesebb fejében. Ők jutalom Pokol leírtak szerint a következő bekezdésben.

[12] Tehát, hogy nem tudnak mozogni.

[13] Míg bírálta keményen.

[14] Azaz, hogy tudnak adni az előnyöket és elkerülni a legtöbb doom?

[15] Tagadják imádják őt, és a bálványok kerültek bemutatásra, majd Allah wa Subhaanahu Ta'aala azt mondta: "Bizony, és mit imádják Allah mellett, amelyek a csalit a pokol, akkor megy bele." (Trans. Al Anbiya: 98)

Szerint Shaikh Ahogy Sa'diy, -és ez azt jelentheti, több erős-véleményt, hogy értenek ezek a szavak, hogy felismerjük batilnya imádják az isten-tisztelik, és hogy Istennek nincs partnerek. Ezek elhibázott és hamis istentisztelet, sőt imádják, hogy nem helyes, hogy imádják. Ezt jelzi az Allah szót a Magasságos, "Tehát Isten engedi, letér a hitetlenek."

[16] Nevezetesen, mint félrevezetés tartanak világszerte, hitehagyás mindenki számára világos, hogy azok ismerjék hamisságát a Feltámadás Napján, és ez igaz az Allah szó Ta'ala "És azok, akik a szövetséges más, mint Allah, ez nem követni (a hit). Követik semmit, csak puszta előítélet, és ők csak találgatás. "(Trans. Yunus: 66) Ezt mutatja az is, Allah szó Ta'ala" És aki több tévútra, mint azok, akik imádják istenek más, mint Allah, aki nem lehetővé teszi (imák), amíg világvége neki és elhanyagolás a (figyelem), hogy imáikat? "(trans. Al Ahqaaf: 5)

[17] Azt mondják is, hogy az emberek a pokol.

[18], hogy a büntetés választék is.

[19] Ez azért van, mert ujjong és büszke hamissággal, hogy nálad, és azzal a tudattal, hogy a tudomány menyelisihi apostolok és a arrogancia ellen Isten szolgái igazságtalanul és súlyos testi sértés, mint az Allah szó Ta'ala a fejezet végén: "Szóval, ha a hírnökök jöttek hozzájuk a valódi bizonyíték, ők elégedettek a meglévő tudást. "(trans. Al-Mu'min: 83) És az Allah szó Ta'ala a Qarun," Ne legyen túl büszke; Allah nem szereti azokat, akik túl büszkélkedhet. "(Trans. Qarun: 76) Jó szórakozást, mint ez vidám elítélendő, amely megköveteli a büntetés, ellentétben az örömre dicséretes, hogy örüljetek hasznos tudást és jó cselekedetekre, mint a szó Allah, a Magasságos, "Say," A Grace Allah és az Ő irgalmát, hadd vele együtt örülnek. Az Isten kegyelmi ajándéka és az Ő irgalmát is jobb, mint amit felhalmoz. "(trans. Yunus: 58).

[20] Minden ilyen rétegek megfelelően jótékony.

[21] Azon a helyen voltak megalázták és megalázva, bebörtönözték és megkínozták és váltakozó érzem nagy meleg és a hideg magas.

[22] Az igehirdetés néped ellen, és a zavar az íze. Így légy türelmes, akkor valószínűleg úgy vélik, hogy az ígéret Allah igaz. Ő segít ő vallása, felemelő a büntetését, és segít az apostolai. Hasonlóképpen, így légy türelmes, akkor ne feledjük, hogy a büntetés sújtja az ellenséget, ha nem a világ, majd a következő, mivel a visszatérés Istenhez, akkor megfizet őket aszerint, hogy mit csinálnak. Ta'aala Subhaanahu wa Allah azt mondja: "És soha ne te (Muhammad) úgy gondolja, hogy Allah tisztában azzal, mi történik azoknak, akik rosszat. Bizony Allah ad haladékot nekik, amíg a nap, amikor a szeme (a) szeme elkerekedett, "(trans. Ibrahim: 42)

[23] Akkor Allah wa Subhaanahu Ta'aala szórakoztatni őt és menyabarkannya emlékeztette a testvérek ő fog közül az apostolok.

[24] Az igehirdetés, hogy a népét, és türelmesek voltak népével rendellenességek.

[25] Mivel ezek a szolgák a készlet. Ezért a javaslat, hogy az apostolok annak érdekében, hogy az (a csoda), ahogy akarják Isten után hozza verseket, melyek azt mutatják, az igazság az ő apostolok javaslat volt, hogy igazságtalan és megterhelő én.

[26] A bíró az apostolok között, és az ellenség.

[27] Ez megfelel a helyére és összhangban van az igazság, hogy a megtakarítás az apostolok és követői és megsemmisítse azokat, akik tagadják.

[28] Amikor az alábbi határozatot.

[29] A természet ők gonosz, a tudomány és a szeretet fakadó őket hiúság, és a cél az is hiábavalóság. Ezért, amennyiben azok címzettje ezt a verset kell aggódnia, ha folyamatosan a hazugságot, akkor el fogja veszíteni a generáció előttük volt a veszteség, mert nincs több kedvesség és nincs garancia arra, biztonságban a büntetés a könyveket korábban.

[30] Allah wa Subhaanahu Ta'aala hogy szívességet a szolgáinak, hogy azok szarvasmarha amelynek eredményeként létrejöttek a különböző élvezeteket, beleértve az előnyeit lovaglás, a haszon a húsevés, fogyasztói tej, meleg a test és a bőr, és győződjön különböző eszközöket bőr, szőr és a haj.

[31] Ez akár egy távoli ország, egy érzés, a boldogság és az öröm.

[32] A megmutassa egységét, az Ő nevei és a természet. Ez magában foglalja a legnagyobb szívességet, ahol megmutatta verseit az ő szolgáinak, mind a maguk, illetve a horizonton, és felhívja a szívességet, hogy azok ismerik őt, értékelik őt, és hogy emlékeztesse Ő.

[33] Ez a vers, amely a verseket ő, hogy nem ismeri fel, mert ez maradt a szívedben, hogy a verseknek és szívességet őbenne, hogy nincs olyan hely, hogy megtagadja, és nincs hová fordulni, még akkor is megköveteli Egy értelmes ember, hogy gyakoroljon őszinteség, hogy arra törekszenek, hogy engedelmeskednek neki, alázatos hozzá, és szorgosan a imádják őt.

[34] Allah wa Subhaanahu Ta'aala meghívni azokat, akik tagadják az apostol utazni a földön vagy a szív és a test, valamint kérje az emberek, akik tudják.

[35] Bár gondolkodni, nem csak látni, de szíve gondatlan.

[36] Az eddigiek alapján népek, mint a "Aad, Thamud és mások, ahol voltak, nagyobb erőt és több vagyonát és több öröksége.

[37] Mint az épületet, szerelvények, várak és paloták.

[38] Amikor a ezek a parancsolatok (megbüntetni őket). Amikor az erő, hogy nem hasznos, nem tudják, hogy fel a vagyonukat, és nem tudják, hogy mögé a várat.

[39] Akkor Allah megemlíti a nagy hiba.

[40] Ez a mennyei könyvek, csodák, hasznos ismereteket, amelyek leírják a felhasználó helyett a hitehagyás, a jogokat a hiúság.

[41] Ők voltak ragadtatva a tudást, amely rájuk gondolok, hogy elege van a tudomány, hogy a rajtok, és nem érzik annak szükségességét már a tudomány által tanított az apostolok közül, még ők alábecsülték és gúnyolódni hozott információkat apostolok. Már fel kell hívni, hogy az izgalom mutattak hűségüket Allah jóváhagyásra berpegangnya ellenzik az igazságot neki, és hozta az apostolok. Tartalmazza a példát a tudomány, hogy az emberek általában büszkék rá a tudomány a filozófia és a tudomány Mantiq Görögországban, ahol a tudás, hogy azzal érvelt, sokan azt a Korán, hogy csökkenti a dicsőség az emberi szívben, és hogy az érvek, hogy meggyőződése és qath'i (biztosan), mint érvek lafzhi nem viseli a legcsekélyebb bizalom, akkor számoljunk ok az emberek buta és hiúság, nem pedig az érveket. Ezek közé tartozik a deviáns magatartás a verseket, és Allah ellene, wallahul musta'aan.

[42] A gesztus az elismerés, de ha ezt az elismerést nem hasznos.

[43] Mindkét szobrok és bálványok, és mi elhatárolni magunkat mindentől, hogy menyelisihi apostolok, sem formájában a tudomány és a szeretet.

[44] Ez a hit nem hasznos, ha a végzet eljött. Ennek oka, hogy a hit a hit szükségességét és tanúja első kézből, de a hit csak akkor hasznos, ha láthatatlan, vagyis mielőtt vannak jelei a végzet.

[45] Ez nyilvánvalóan a veszteségeket mindenki számára. Míg korábban, hogy mindig veszít.

TUDÁS A NAP UTOLSÓ NAPJA

Által
Dr. Yusuf bin Abdillah bin Juszuf al-WabilIsmeretek az Ítélet Napján kérdése a láthatatlan, amelyet csak Allah Ta'ala, ahogy azt a képen sok verset al-Korán és a Próféta hadiths sallallaahu "alaihi wa sallam, mert ismereteket a Feltámadás Napján az egyetlen ismert eset Mindenható Allah. Ő nem mutatta, hogy egy angyal, sem egymás mellé, hogy egy próféta, akit elküldtek [1]. Senki sem tudja, mikor az ítélet, kivéve Allah Ta'ala.

A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam gyakran beszélnek az állam a Doomsday és virulencia, így az emberek majd megkérdezte tőle, amikor a világvége. Beszámolt arról, hogy ez a kérdés a láthatatlan amelyet csak Isten ismeri, valamint azt a Korán magyarázza, hogy a tudás, mikor a feltámadás van valami, hogy Isten fenntartva magának.

Ezek között az ő szavai:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها قل إنما علمها عند ربي لا يجليها لوقتها إلا هو ثقلت في السماوات والأرض لا تأتيكم إلا بغتة يسألونك كأنك حفي عنها قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"Azt kérdezném Doomsday," Mikor történt ez? "Mondd:" Bizony, a tudás a feltámadás, hogy az oldalán az én Uram; senki nem tudja megmagyarázni a érkezési idő, de Őt. Doomsday nagyon nehéz (lázadás a lények) a mennyben és a földön. Ítélet nem jön neked, de hirtelen. "Arra kérnek, mint ha tényleg tudod. Mondd: "Bizony, a tudás az Ítélet Napján ez Allah, de a legtöbb ember nem tudja." "[Al-A'raaf: 187]

Allah megparancsolta próféta, Mohamed sallallaahu "alaihi wa sallam, hogy hirdesse az emberiség, hogy a tudás a feltámadás csak Allah egyedül, csak ő volt az, aki ismeri a problémát világosan, és amikor ez történt, sem a lakosság az ég és a föld tudja.

Mint kiderült, az Isten:

يسألك الناس عن الساعة قل إنما علمها عند الله وما يدريك لعل الساعة تكون قريبا

"Az emberek kérdezni a Feltámadás Napján. Mondd: "Bizony, a tudás, az óra volt, csak Allah." És tudod, (Ó, Muhammad), lehet, hogy a feltámadás napján, hogy közel van az idő. "[Al-Ahzaab: 63]

Valamint beszélt az Isten:

يسألونك عن الساعة أيان مرساها فيم أنت من ذكراها إلى ربك منتهاها

"(Hitetlenek) kérni (Ó, Muhammad) a Feltámadás Napján, mikor fog megtörténni? Ki vagy te, (hogy) említhető (idő)? Rabb azon a visszaállított végéig (a rendelkezés az idő). "[An-Naazi'aat: 42-44]

Ezután a betetőzése a tudás, a feltámadás napján visszatér Istenhez egyedül.

Ezért, amikor Gabriel Alaihissallam kérdezte a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam az Ítélet Napján-leírt hadíszt, hogy a hosszú Gabriel próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

"Azok, akik kérdezték, hogy nem tudom, több, mint a személy, aki feltette." [2]

Gabriel nem tudta, mikor az Ítélet Napján történt, így nem a Mohamed próféta sallallaahu "alaihi wa sallam.

Hasonlóképpen, a próféta "Isa Alaihissallam, ő nem tudja, mikor ítéletet történik, de ő megy le, amikor az Apokalipszis közel van. Még (a csökkenés a Próféta "Isa), beleértve a nagy jeleit ítélet, amint azt az.

Al-Imam Ahmad rahimahullah elmeséli, valamint Ibn Majah és az al-Hakim a "Abdullah bin Mas'ud radi anhu, a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, azt mondta:

لقيت ليلة أسري بي إبراهيم وموسى وعيسى, قال: فتذاكروا أمر الساعة, فردوا أمرهم إلى إبراهيم فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى موسى, فقال: لا علم لي بها, فردوا الأمر إلى عيسى فقال: أما وجبتها; فلا يعلمها أحد إلا الله ذلك, وفيما عهد إلي ربي عزوجل أن الدجال خارج, قال ومعي قضيبان, فإذا رآني, ذاب كما يذوب الرصاص. قال: فيهلكه الله.

"Azon az éjszakán én voltam-Isra'kan az ég, találkoztam Ábrahám, Mózes és Jézus." Azt mondta: "Akkor azt mondták egymásnak az esetről a feltámadás, akkor állítsa vissza az ügyet Ábrahámnak, aztán azt mondta:" Én nem volt tudomása róla, visszatér az ügy Mózes. "Aztán azt mondta:" Én nem ismerik róla, adja vissza az ő esetében Jézushoz. "Végül azt mondta:" Ami, ha ez megtörténik, akkor senki sem ismer, csak Allah. Között a kinyilatkoztatások által adott én mindenható Úr nekem: "Bizony Dajjal jön ki." Azt mondta: "És én cipelt két kard. Ha meglát, ő lesz elolvadt az ón megolvad. "Azt mondta:" Akkor Allah elpusztítani. "[3]

Ők a Ulul Azmi az apostolok, és nem tudják, mikor az Apokalipszis.

És Imam Muslim narrátora rahimahullah Jabir bin "Abdillah radi anhuma, azt mondta:" Hallottam a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam aki azt mondta, egy hónap halála előtt:

تسألوني عن الساعة? وإنما علمها عند الله وأقسم بالله ما على الأرض من نفس منفوسة تأتي عليها مائة سنة.

"Azt kérdezte, mintegy az Ítélet Napján? Míg a tudomány csak az oldalán az Isten, és esküszöm a neve Allah, nincs egy élőlény született ezen a földön, hogy egy száz éves. "[4] [5]

Ez hadíszt tagadja annak lehetőségét, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tudni után Gabriel kikérdezni.

Ibn Kathir rahimahullah mondta: "Az írástudatlan próféta, aki a vezetője az apostolok, és az általuk lefedett -shalawat és üdvözlet Allah legyen him- próféta hordozója a kegyelem, a bűnbánat hívó, a vezető a háború, amely egy határozatot, amely tiszteli a vendég, kollektor, ahol minden emberek összegyűltek, hogy őt (megszerzésének syafa'at), amelyben azt is elmondta, a hiteles hadíszt a hadíszt Anas és Sahl bin Szád radi anhuma:

بعثت أنا والساعة كهاتين.

"Ő engem küldött, és a Feltámadás Napján, mint két (ujj) van." [6]

Ő közelebb van a meglévő mutató- és utána (a középső ujj). Ennek ellenére, a körülmények, Isten megparancsolta neki, hogy visszaállítsa a tudomány a Doom neki, ha megkérdezték erről, Allah azt mondja:

قل إنما علمها عند الله ولكن أكثر الناس لا يعلمون

"... Mondd:" Bizony, a tudás az Ítélet Napján ez Allah, de a legtöbb ember nem tudja. "[Al-A'raaf: 187] [7]

Aki azt hiszi, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tudni, hogy az apokalipszis, akkor ő egy bolond, mert a versek az al-Korán és a Próféta hadiths említett elutasítja ezeket a feltételezéseket.

Ibn al-Qayyim rahimahullah mondta: "És azok, akik azt állítják, hogy a tudósok korunk felfedte a hazugságokat. Úgy tesz, mintha elégedett (a tudás), amikor a tudás nem adatott meg neki, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tudni, hogy az Ítélet Napján." (Nagyon méltán) azt mondta neki: "A Próféta sallallaahu" alaihi wa Salla egyszer azt mondta, a hadíszt Gabriel :

ما المسئول عنها بأعلم من السائل.

"Az emberek, akik kérdezték, hogy nem tudom, több, mint a személy, aki feltette."

Aztán torzítják a valódi jelentését, mondván, "a jelentése: 'Én vagyok, és te is tudod." "

Ez a legnagyobb ostobaság, és a jelentése a legrosszabb visszaélések. A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam többet megtudni Isten, (a nem megfelelő) azt mondta valakinek, hogy tekinthető egy néger" Én és tudod, mikor ítéletet folyik, "csak bolondok azt mondta:" Korábban ő tudja, hogy ő Gabriel, "amikor a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam őszinte szavait, azt mondta:

ما جائني في صورة إلا عرفته غير هذه الصورة.

"Nem jött ki egy ilyen finom, ha nem ismertem őt más, mint ez." [8]

Egy másik megfogalmazás:

ما شبه علي غير هذه المرة.

"Ő (Gabriel) még soha nem rejtett nekem félre ebből az alkalomból."

Míg egy másik megfogalmazás:

ردوا علي الأعرابي ...

"Hozd ide a beduinok ..."

Aztán elment megkeresni, de nem értem.

A Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam tudom, hogy ő Gabriel egy idő után, ahogy azt a 'Umar radi anhuma:" Akkor én hallgatott sokáig, aztán azt mondta,' O 'Umar! Tudja, hogy ki kell kérni? "[9]

Azok, akik torzítják értelmében a mondás, "Tudja, hogy a Gabriel mivel ő megkérdezte tőle, miközben ő nem prédikálnak a Bajtársak, kivéve elteltével idő telt el!"

Aztán kifejezést a hadíszt: (ما المسئول عنها بأعلم من السائل) vonatkozik, aki kérte, és megkérdezte, akkor mindenki, aki kérte, és megkérdezték erről Doomsday helyzet olyan, hogy (szintén nem tudom). [10]

Hasonlóképpen, nincs értelme megemlíteni a jeleket, és hirdessétek, hogy a kérdező már tudja, annál is inkább, amikor nem kérdezték a jeleket.

És bizarrabb, mint ez az érv, hogy mit tár fel, mint-Suyuti az al-Haawi miután elmondta kérdésekre adott válaszok a hadiths híres emberek között: "Bizony, a próféta sallallaahu" alaihi wa sallam nem marad a sírjában ezer éve? "Ő (al-Suyuti) azt mondta:" azt felelem, hogy ez hamis nincs alapja egyáltalán. "

Aztán kiderült, hogy írt egy könyvet ebben a kérdésben címmel al-Kasyfu "egy Mujaawazati Haadzihil Umma al-Alf, amelyben azt mondta:

Először is, a hadiths jelzik, hogy ezek az emberek életkora több mint ezer éve, és továbbfejlesztések nem éri ötszáz év; narrátora a különböző világ, hogy az életkor hétezer évvel, és a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam küldött a végén a hatodik évben több ezer. [11]

Aztán említette Egyes számítások ezt a következtetést egyszerűen nem lehetséges, ha az ő ideje volt ezerötszáz évvel. Aztán megemlíti hadith és atsar-atsar hogy premised általa:

Ezek közül a narrátora az ath-Thabrani al-Kabiir ad-Dahhak bin Zummal AZ-Zuhani, azt mondta: "Volt egy álmom, akkor azt mondom, a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam, "később azt mondta, hogy a hadíszt, amelyben nyilvánosságra :

إذا أنا بك يا رسول الله على منبر فيه سبع درجات, وأنت في أعلاها درجة. فقال: أما المنبر الذي رأيت فيه سبع درجات وأنا في أعلاها درجة, فالدنيا سبعة آلاف سنة, وأنا في آخرها ألفا.

"Hirtelen volt a (közel), akkor Ó Allah Küldötte, a szószéken, aki hét lépésben, és akkor a létrán a legtöbb magas", majd azt mondta: "A szószék látod hét lépcsőn, és én voltam a lépcsőn A legtöbb magas, az azt jelenti, hogy (kor) világ hétezer éve, és én voltam az utolsó ezer év. "[12]

Ő (al-Suyuti) azt mondta, hogy a hadíszt narrátora al-Bayhaqi ad-Dalaa-il, és ahogy-Suhail mondta, hogy ez hadíszt dha'if sanadnya, de a hadíszt narrátora mauquf Ibn 'Abbaas anhuma keresztül a közúti -path hitelesek, és ath-Thabrani [13] menshahihkan az alapítvány megerősítése, hogy néhány atsar.

Aztán ahogy-Suyuti kifejti, hogy a szavak jelentését a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam:" ... és én voltam az utolsó ezer év. "A lényeg az, hogy a legtöbb muszlim volt a hetedik ezer, hogy megfeleljen a történelem se-hozzátette, hogy ő küldte végén a hat ezer. Vajon ő küldte elején a hetedik ezer, kétségtelenül jelei Doomsday akkora, mint az Antikrisztus, a csökkenés a próféta "Isa, és a napkelet a nyugati lépett fel, több mint száz évvel ezelőtt mi időnk, mert a feltámadás történt a hetedik ezer, míg a semmi sem történt abban az időben, akkor ez azt jelenti, hogy az év hátralevő részében hétezer több mint háromszáz éve. [14]

Ez egy összefoglaló szót-Suyuti rahimahullah, és (ezeket a szavakat) ütköznek egy világos kifejezése az al-Qur-is hadith hitelesek; hogy az élet a világ nem ismert meg senkit, kivéve Allah Ta'ala. Mert ha tudjuk, hogy milyen korú a világon, biztosan tudni fogjuk, mikor az Apokalipszis. Meg kell tudni előre a versek az al-Korán és a Próféta hadiths, hogy az ítélet nem ismert, amikor ez történt, kivéve Allah Ta'ala.

Hasonlóképpen, hogy az a tény, hogy van elutasító (gondoljunk például-Suyuti). Mivel mi vagyunk a korai tizenötödik században Hijriyyah, míg a Dajjal még nem jött ki, és a próféta "Isa nem ment le. As-Suyuti állítja, hogy van egy története, amely azt mondja ki Dajjal elején a század "Isa Alaihissallam le, és megölte őt. Aztán a földnek lakosait negyven éve, emberben a földet, miután a nap felkel a nyugati száz és húsz év, és a távolság a két puffasztott (trombita), negyven éves, ez minden kell történnie belül kétszáz év [15 ]. Aztán alapján a szavait, ha a Dajjal ki most meg kell kétszáz éve, hogy az esemény a Judgement év után egyezerhatszázmilliárd.

Ezzel egyértelmű kebathilah minden hadíszt, hogy korlátozzák a kor a világon.

Ibn al-Qayyim rahimahullah mondta a könyv az al-Manaarul Muniif bizonyos dolgokat, amelyekről ismert, hogy neki milyen hamis hadíszt. Azt mondta: "Ezek között van menyelisihi hadíszt szövegei al-Qur-nyilvánvaló, mint az életkor korlátozások hadíszt világon, amely azt mondja, hogy az élet a világ egyetlen hétezer évvel, míg mi volt a hetedik ezeréves időszaka. Ez a legnyilvánvalóbb hazugságokat, mert ha ez hadíszt hiteles, biztosan mindenki tudja, hogy a világvége fog bekövetkezni 251 éves korunk között. "[16]

Ibn al-Qayyim élt a nyolcadik században Hijriyyah, mondta szavakat, mint ezek, és letette a szavait több mint 652 éves, de a világ még nem ért véget.

Ibn Kathir mondta, "ahogy azok a könyvek Israiliyyat (történetek származó Izrael népének / zsidó-ed.) És az emberek a Könyv formájában korlátozási idő van már több ezer és több száz éves, így több mint egy személy elírási fényes -terangan hibáztatom őket benne, és ezeket kezelje durván, hogy megérdemlik, hogy azt, és van egy hadíszt:

الدنيا جمعة من جمع الآخرة.

"A világ egyik héten a következő néhány hétben."

Ez hadíszt sanadnya nem hiteles, sem hadíszt nem hiteles sanad amely meghatározza az időzítése az Ítélet Napján szükség. [17]

Mivel senki sem tudja, mikor az Ítélet Napján, akkor senki sem tudja, mikor ő a feltörekvő jelei Doomsday. A történelem magyarázza, hogy ebben az évben lesz, mint ez, és ebben az évben fog bekövetkezni ebben az esetben ez nem igaz, mert a naptár még nem történt meg időben a próféta sallallaahu "alaihi wa sallam, de" Omár bin al-Khaththablah vannak beállítva Egy ijtihad tőle, és a számítás elölről kezdődik a rendezvény kivándorlás a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam Medina.

Al-Qurtubi azt mondta: "Valójában mit is jelentett a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam a rágalmazás és az eseményeket, amelyek akkor fordulnak elő, az időzítés egy adott évre van szükség a helyes utat (meghatározásában történelem keshahihan), hogy tudta megtörni semmilyen ar- gumentasi, hogy a (határozza meg) az időzítés a Feltámadás Napján, senki sem tudja, amelyben meg fog történni, és nem is a mi? (A jegyzet), hogy én kerül sor pénteken az idők végezetéig. Az idő, amelyben Isten Ádámot Alaihissallam, de a pénteki melyiket? Senki sem tudja a pontos napot, kivéve Allah, hogy nincs partnere hozzá, valamint a jelei Doomsday probléma, senki sem tudja, az idő, az biztos, wallahu tudja a legjobban. [18]

[Átmásolja a könyv Asyraathus Saa'ah, szerzői Abdillah bin Juszuf ibn Juszuf al-Wabil, Daar Ibnil Jauzi, nyomatok ötödik 1415H-1995M, Indonézia Issue Doomsday közel van, Beni fordítók Sarbeni, Reader kiadók Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment