!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, September 20, 2015

Vizsgálja (tanulni), amit már az Isten által teremtett

Az út nem volt kész (373)

(Part 373), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 19, 2015, 02:19).

Vizsgálja (tanulni), amit már az Isten által teremtett

Az első versszak kiderült (feltárt) Istennel a Gabriel melaikat van Iqro parancs (Read) a Mohamed prófétát. Ez azt jelenti, hogy bár a Mohamed próféta állapotban analfabétizmus még Allah elrendelte Mohamed próféta, hogy megtanulják, hogy memorizálni vagy emlékszik az Isten ismerete formájában Korán és Sunnah (al-bölcsesség).
Ezen belül a tartalmát Al-Korán Allah azt mondja az ember, hogy a Föld és az egész univerzum, és minden lény Isten által teremtett, még Isten meghatározta a sorsa minden teremtmény, még a levelek alá az ágak már írt Isten a könyvben:

"Lawh Mahfuz".

Próféta sallallaahu alaihi wa sallam mondta: "Allah állított valamennyi sorsa minden teremtmény ötvenezer évvel ezelőtt teremtette Isten az eget és a földet". (HR. Muszlim sem. 2653).

"Senki csapás befalls a földön és a (nem) magatokban, de van írva a könyvben (lawh Mahfuz) előtt hozzuk meg. Bizony, ez könnyen Allah ". (QS. Al-Hadid: 22).

Isten is létrehozott, és tartsa a csillag, és mindaz, ami ebben az univerzumban, és hagyja, hogy az emberek vizsgálják a tudományos és empriris mindazt, amit Isten teremtett, hogy az emberek egyre inkább tudni kebenaraan Egység Isten, és hogy az ember elrendelték csak, hogy imádják Allah, Nem más, mint Allah, illetve megtiltására elkövetni kibújik (tömörítő partnerek Allah), és tilos maradt pogány.

 (BBC) - Új képek az űrhajó NASA New Horizons rögzíti alacsonyan fekvő köd fedi a felületeket a Plútó.
Masszív hegyi táj a Plútó és a lendületes síkságok is láthatók a képeken.
Prof Alan Stern, a képviselet vezetője vezető kutatója, azt mondta: "Ez a kép igazán érzi magát, akkor ott, a Plútó, földmérő feltétele az övé."
"De ez a kép is egy új felfedezés a tudomány, felfedve részletesen a hangulat a Plútó, hegyek, gleccserek és síkságok," tette hozzá.
New Horizons szerzett sok figyelmet után áthalad a Plútó július 14-én, a parttól 12,500km.
(NASAImage copyrightNASA)
A NASA topográfia kezdve szélesebb körben ismert, mivel a New Horizons
A tudósok szerint a köd további bizonyítékot a víz jelenléte a Plútó, valamint a Földön, de eltérő típusú jég.
A NASA űrszonda kezdeni az adatgyűjtést az év, a hónap elején, amely lehetővé teszi a tudósok, hogy folytassák a topográfia Analisia.
Új színfoltja a félhold Plútó küldték a Földre szeptember 13.
Drámai napfény segít kiemelni a törpe bolygó a változatos terep, és több mint egy tucat réteg pára a levegőben.

ARTI Parables a Koránban


Qur'anul al-Karim, mint egy útikönyv tartalmaz sok hasznos megbeszéléseket, amelyek szükségesek az ember minden körülmények között. Például a tanítási módszereket és hogyan kell beágyazni érték az ember szívében. Az alkalmazott módszer egy olyan módszer, amely egyszerű és legnyilvánvalóbb. Közt módszer lényege, hogy a példázatokat. Ezt a módszert alkalmazzák, hogy közvetítse a problémák nagyon sürgős és fontos, mint a probléma a monoteizmus és a feltétel, akik mentauhidkan Mindenható Allah, Shirk problémák és feltételeit a bálványimádók, és számos más nagy tettek. A cél természetesen az, hogy megértsék és lelkére nemes értékeket, hogy az absztrakt módon leírni valami konkrétumot úgy, ha az a szemnek láthatatlan. Ezért szükségszerű, hogy egy szolga figyelni, és próbálja megérteni a célja a példázatokat, hogy.

A kinyilatkoztatás és TUDOMÁNY hasonlította esővízzel
Mindenható Allah hasonlította a kinyilatkoztatás és a tudás, hogy a Mindenható Allah küldött le apostolait az eső, míg a szív hasonlítják a föld és a völgy. A tudomány és a kinyilatkoztatás szívében hasonlította a hatása az eső a talajt a föld. A meglévő termőföld, ami felszívja a vizet, és növekszik a fű, mint a szív tudja érteni a kinyilatkoztatás Allah és hogy ez megtörténhet az életben.

Között a föld is volt amiatt, hogy nem állja meg a helyét, de a növények nem tudnak tumbuhdi meg. Az emberek tudják hasznosítani a tárolt víz az igényeik kielégítésére, mint például az ivás, fürdés, evés, és így tovább. Ez permisalan az emberek szívét, aki képes memorizálni a kinyilatkoztatás és ő is menyampaikanya valaki másnak, aki egyszerűen nem értette meg részletesen. Az ilyen emberek még mindig jó, de a mértéke alatt mértékben gondolkodású emberek az első csoportban.

Aztán ott van még a földön, hogy nem állja meg a helyét, és nem nő fű. Ez egy példázatot a szíve, hogy nem tudta kihasználni mindezt kinyilatkoztatás, mind a tudomány, a memorizálás vagy gyakorlat.

Oldalon az egyenlet között a máj és a talaj vagy a föld felett, a példázat úgy tűnik, annyira nyilvánvaló, így a hasonlóságok között eső és a kinyilatkoztatás. Eső a forrása az emberi fizikai élet és a forrás táplálékot, a kinyilatkoztatás és a tudomány, mint a forrás a szellemi élet vagy az emberi szív.

MONDAT Tauhid hasonlítható jó fák
Mindenható Allah azt is hasonlítja a kifejezést az egység egy jó fa mindig gyümölcsöző minden alkalommal.

ألم تر كيف ضرب الله مثلا كلمة طيبة كشجرة طيبة أصلها ثابت وفرعها في السماء) 24 (تؤتي أكلها كل حين بإذن ربها ويضرب الله الأمثال للناس لعلهم يتذكرون

Nem látjátok, hogy Isten tett jó mondat példázatot, mint egy jó fa, amelynek gyökerei a vállalkozás és leányvállalatai (toronymagas) az égre, a fa adja a gyümölcs minden évszakban az engedélyével Uruk. Isten példázatokat teszi, hogy az ember úgy, hogy mindig emlékezni. [Ibrahim / 14: 24-25]

Hasonlóképpen Tawheed fát ültetett az ember szívében. Ő továbbra is meghozza gyümölcsét vagy javára. Között a gyümölcsét Tawheed azaz a jó szándék, nemes erkölcs és a jó cselekedetek. Ezek az előnyök nem csak azt éreztem, akik Tauhid, hanem érzékeli mások.

A pogányok egyenlővé SPIDER
Allah hasonlítja politeizmus és a bálványimádók, akik menedéket keresnek más, mint Allah, mint a kötés pók fészke. Mivel pókhálót a leggyengébb fészket [2], úgy, hogy tettei fészket raknak csak teszik gyengébb.

مثل الذين اتخذوا من دون الله أولياء كمثل العنكبوت اتخذت بيتا وإن أوهن البيوت لبيت العنكبوت لو كانوا يعلمون

A példázat azok, akik protektorok más, mint Allah, mint egy pók, aki házat. És valóban a leggyengébb otthon a pók háza, ha de tudta. [al-Ankabut / 29: 41]

Hasonlóképpen a bálványimádók, akik protektorok más, mint Allah mindenható. Ez csak gyengítené magát, mert a szíve szakadt fel a kapcsolatot a Mindenható Allah. Szív, mint ez is nagyon sebezhető minden oldalról, párosulva a függés a lény, akkor ő lesz törékeny. Azt hittem, hogy a lény javára válhat, és megmentse őt a veszély, de nem tette.

Nyilvánvalóan nagyon eltérő körülmények között a szív állapotát a muszlimok, akik csak azon múlik, Allah. Szíve erős szerint a hit erejét, tauhidi és nem függ attól Allah, aki mindent elrendezett. Hasonló gondolkodású muszlimok, akik elkötelezettek, és a fenti szabályokat vallása. Szavak és a tettek is jó, mentes szolgaság lények, nem támaszkodik őket teljesen.

Ez ellentétben áll a bálványimádók hasonlította a süketnéma újra, ami csak egy teher. Nem tudja, hogy jó, de mivel a különböző irányelvekben. A szíve mindig függ az akarata lények, így közvetve elé néznek, és nincs szabadság. Szintén diperumpamakan a Mindenható Allah az emberek, akik esett a magasból, és törlik a madarak és selanjut szakadt szakadt fel a forma.

حنفاء لله غير مشركين به ومن يشرك بالله فكأنما خر من السماء فتخطفه الطير أو تهوي به الريح في مكان سحيق

Őszinte Allah, nem társítja semmit vele. Aki tulajdonítani valamit Isten, akkor ez, mintha alá az égből, és eltalálta egy madár, vagy a szél távoli helyekre. [al-Hajj / 22: 31]

Ha minden úgy vélik istent gyűlt össze, hogy hogy a legtöbb kis lények, hogy repülni nem fogják tudni csinálni. Szóval mi van, ha egyedül van? Ahelyett, hogy legyek, helyreállítása és vissza elfogyasztott táplálék még nem tudnak repülni. Van-e hátránya ennél rosszabb? Van tudatlanság rosszabb, mint a tudatlanság a pogányok? Ezt az állapotot súlyosbítja a sok isten imádták azokat kiváltó valószínűleg nem nyeri az örömben, hogy ez az egész. Az ilyen emberek mindig makacs a bánat és szenvedés, amely elütötte többször.

Vajon a pogányok észre a legtöbb ilyen rossz, akkor megpróbálja menteni magát a különböző bajok, hogy. Ő is tudja, hogy ez idő alatt ő elvesztegetett fejükben után nem számít a vallás. Ez ellentétes a muszlimok, akik csak szentelik magukat, hogy a Mindenható Allah. Szívük csendben a vallás az igazság. Azt is észre, hogy a gyümölcs fogja megszerezni sokkal jobb, hogy az örök boldogság az életben is örök.

Amal szolgája olyanok, mint a KERT
Egy másik példabeszédet, Allah hasonlítja cselekedetek, mint például kert.

ومثل الذين ينفقون أموالهم ابتغاء مرضات الله وتثبيتا من أنفسهم كمثل جنة بربوة أصابها وابل فآتت أكلها ضعفين فإن لم يصبها وابل فطل والله بما تعملون بصير

És hasonlatosságára azoknak, akik töltik a vagyonukat keresi az örömben, hogy Allah és a keménység lelkük, mint egy kert található, egy fennsíkon, amely öntözik az eső, akkor hozza a gyümölcsét kettős. Ha nagy mennyiségű eső nem víz, akkor gyenge eső (elegendő volt). És Allah Seer, amit ti csinálni. [al-Baqarah / 2: 265]

Allah említ egy tettet végzett őszintén, nettó mindazt, ami tönkreteheti a kert található, mint a legjobb hely, csak a szél és a nap, és nem rövid a vízellátás. Az ilyen földterületek bár nem heves esőzés, például csak szitálás, akkor elegendő, hogy ez egy termékeny táptalajok. Ha ezek az elemek teljesülnek, akkor természetesen a kapott gyümölcs lesz nagyon kielégítő, a levelek, sűrű és árnyékos, hűvös levegőt. A tulajdonos mindig arat az eredmények nem kell aggódni.

De ha eltalálják az aszály, illetve a katasztrófa sújtotta és elégették.

أيود أحدكم أن تكون له جنة من نخيل وأعناب تجري من تحتها الأنهار له فيها من كل الثمرات وأصابه الكبر وله ذرية ضعفاء فأصابها إعصار فيه نار فاحترقت كذلك يبين الله لكم الآيات لعلكم تتفكرون

Van köztetek senki, aki azt szeretné, hogy a kert a dátumok és a szőlő, hogy folyt alatt folyók; ő volt a kertben mindenféle gyümölcsöt, aztán jött a régi kor az ember volt, hogy a gyermekek, akik még mindig kicsi. Aztán a szélerőműpark hangos tartalmazó tűz és égett. Így Allah magyarázza versek nektek, nehogy úgy gondolja róla. [al-Baqarah / 2: 266]

Akkor ez egy példázat az emberek, akik a gyakorlatban majd ő valami, ami károsítja és elpusztítja mit tett, mint például kibújik, nifaq vagy más erkölcstelen cselekmények, amelyek kiirtani a jutalmat. Hogyan veszítsünk el!

Ebből a példázatot, arra lehet következtetni, hogy az emberek, akik nem hisznek az összes, mint az emberek, akik nem rendelkeznek a kert egyáltalán.

Oldalon az egyenlet a szeretet és a kertben a minősége olyan területen jelentősen befolyásolja a megfelelőségét a víz, a talaj termékenységét és a kedvesség helyen. Így is tettek. Deeds erősen befolyásolta a kinyilatkoztatást táplálkozási máj. Ezután az elkövető is elvégezte az összes követelményeknek kézhezvételétől jótékonysági hogy kielégítő eredményt.

És még egy csomó perumpaman házigazdája Mindenható Allah a Koránban. Különböző példázat csak úgy lehet megérteni az emberek, akik értelme. Amikor ezeket a példázatokat alkalmazzák a diperumpamakan, akkor minden áttetsző.

(Idézet a könyvből az Al-Qawâidul hisan, Sheikh bin Abdurrahman Nasir as-Sa`di, szabály 22.)

[Másolt a magazin kiadása As-Sunnah 01 / Év XV / 1432H / 2011. Megjelent Lajnah Alapítvány Istiqomah Surakartában, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment