!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, November 8, 2015

Третата светска војна ќе почне од Блискиот Исток?

На возењето не е завршена (381)

(Дел 381, Depok, Западна Јава, Индонезија, 15 октомври 2015, 15:09 часот)

Третата светска војна ќе почне од Блискиот Исток?

На граѓанската војна во Сирија, на војната во Јемен, конфликтот во Кореја, Spratley спорните острови во Јужното Кинеско Море и конфликтот во Украина и во Северна Африка, се чини дека е на почетната активирањето светска војна III семиња во иднина. Ако тоа се случи, тоа е тешко да се замисли ќе опстанокот на човештвото денес, затоа што доколку како резултат на спорот се протега до светска војна III, судбината на човечката егзистенција е загрозена, ова може да се нарече Куранот и Sunnah како раните знаци на претстојна опасност (уништување човечки), се должи да се дејствува и небрежноста и kezoliman самиот човек.
Се должи на Трета светска војна несомнено ќе ги вклучи воена моќ поседува нуклеарно суперсила САД, Русија, Кина, Велика Британија, Франција, Германија, Јапонија, Северна Кореја, Индија, Пакистан, Израел и Иран.
Со нуклеарни глави проектили поседува овие држави е доволно да се уништи 90 отсто од населението во светот во трета светска војна.
Веројатно се должи на деструкција и уништување на населението во светот, остатоците човечки дека се уште може да биде тешко да се изградат нова цивилизација назад како оние на луѓето денес.
Војната во Сирија, толку потешко ќе биде завршена, бидејќи оваа војна се вклучени во политичкиот натпревар и влијанието на светската воена суперсила Русија и САД.
САД со сојузниците на НАТО и членови на Арапската лига за да се обезбеди помош на оружје, муниција и воена обука на опозициски групи во Сирија против режимот на Асад дека помагал Иран, шиитски Хезболах во Либан и Русија.
Во прилог на политичкиот конфликт во сирискиот конфликт, исто така, стана бојно поле за џихад на мнозинството сунитски опозиција против Асад, поддржан од шиитски Хезболах и шиитски Иран и Русија
Згора на тоа, на идеологијата на шиитските и сунитските (Ahlul Sunnah waljamaah) стои во остар контраст со 90 отсто, сунитите обвинуваат шиитски како ерес, бидејќи има mengkafirkan придружници на пророкот Мухамед,
Сунитите обвинуваат шиитски mushab Куранот користи различни mushab сунити. Сунитски користење Куранот Mushab Usmani, sdangkan шиитски Fatimid mushab која е многу подебели од Mushab Usmani.
Сунитски мнозинство Индонезија претставени на индонезискиот Улема Советот (MUI) издаде фатва (од претседателот MUI Проф HAMKA кои шиитското учење е ерес. Така и фатва издаде прочуениот сунитски научници од Саудиска Арабија, Пакистан, Индија и Северна Африка (Египет ).
Додека шиитските свештеници имаат свој аргумент дека придружници бил народите, меѓу другите ја обвинуваат придружници на пророкот Мухамед е дозволено за три дена по смртта на ново погребан. Додека истражувачите сунитски melilai одложувањето не е поради намерно, но како резултат на пријатели потресе, шокирани и не можеа да веруваат на пророкот Мухамед, кој само што се гледа умре, па како резултат на одложувањето ги толкува поинаку од следбениците на шиитскиот.
Па на конфликтите во Сирија и Ирак меѓу ИСИС (Исламска држава) сега не е само политичка војна, но тоа води до војна на идеологијата. Меѓу ирачките шиитски режим кој помагал шиитски Иран и либанското шиитско Хезболах, против ИСИС, кој е поддржан од 25000 џихадисти од над 100 земји, вклучително и од Русија, Таџикистан, Авганистан, САД и земјите членки на НАТО.
Саудиска Арабија и нејзините сојузници во Арапската лига за поддршка на коалицијата од 18 земји предводени од борбени ИСИС САД и НАТО. Саудиска Арабија го обвини ИСИС како група Khawarij, како и шиитскиот обвинети за ерес.
Саудиска свештеници тврдат дека тие не се најде на иверица групи на муслимани во согласност со придружниците на Ahl Sunnah Вол Jama'ah освен кај симпатизерите на Како Salaf Ал-Салих Ahlul hadeeth.

На Mu'tazilah како би можеле да одговараат на другари од најголемите фигури, а тие да се откаже од најголемите фигури на правдата и намалија нивниот пријател и ги обвини за ерес како Ал-Wasil бин Atho "во кој се вели: Ако Али, Аз-Zubair Tholhah и тогаш јас не сведочи казнуваат поради нивните искази. [види Ал Farqu Bainal Firaq hal.119-120]

На Kharijites излегоа на религијата и menyempal на собранието на муслиманите, бидејќи некои основни точки на нивното учење е mengkafirkan Али и неговиот син, Ибн Абас, Осман, Talha, Ајша и Mu'awiyah и не се наоѓа на имот од другарите на луѓе малтретира и ги mengkafirkan.

Како Shufiyah, го потценуваат наследството на Пророците и понижувачки предавателот на книгата и Sunnah и нивните mensifatkan како покојникот. Голем човек што велат тие: Може да направиш тест на знаење, на починатите додека го земеме нашето знаење за убав живот кој не е мртов (Бог) директно. Поради тоа, како што велат, со нивните усти да го одбие Sanad hadits-: Дали mengkhabarkan мене моето срце на Rabb.

Што се однесува на шиитите, поверуваа дека другарите поминал по смртта на пророкот sallallaahu 'alaihi wa sallam освен неколку луѓе, види Ал Kisyiy -он со нив- свештеникот ја раскажува историјата на книгата Rijalnya случај. 12.13 од Абу Ja'far, дека тој има изјавено: Сите Отстапник, по смртта на пророкот sallallaahu 'alaihi wa sallam освен три, реков: Кој е на трето лице? Тој одговорил: Ал-Miqdaad бин Ал-Aswaad, Абу Dhar ал Ghifary и Салман ал-Farisiy.

И раскажани стр.13 Абу Ja'far, тој рече: Емигранти и Anshor излезе (на верата), освен за три. [Види Ал Kaafiy работата на Ал-Kulaniy, hal.115]

Хомеини, исто така, се види нивната голема -tokoh во времето на ова- осудија и ги проколнал Абу Бакр и Омер во својата книга Kasyful Asroor случај, 131, тој изјави: Вистина syaikhani (Ебу Бекр и Омер) ... и од тука ќе се најде себе си се принудени да се достави доказ доказ за нивните отстапувања и двајцата се многу јасни за Куранот, со цел да се докаже дека двајцата имале menyelisihinya.

И рече дека повторно однос на 137: ... и пророкот затворени очи (г), додека двете ушите нема забелешки на Ибн ал-Катаб кој простум лагата и kufr извори од пракса, kezindikan и penyelisihan на стиховите во Qur ' една славна.

Како Murji'ah, тие сметаат дека верата на оние лицемери кои се во иста вера kenifakan Assabiqunal Awalun (првите луѓе кои го прифатиле исламот) на иселениците и помагачи.

Како сите тие одговарале на пријатели, а тие се:

Mengkafirkan избран народ од нив
Не прифаќајте на сите дека тие се раскажани од пророкот sallallaahu 'alaihi wa sallam во Aqeedah и шеријатот закон.
Следи византиската цивилизација и грчката филозофија

Во заклучок
Сите овие групи не сакаат да ни го негираат сведоците на книга и Sunnah и да ги напаѓаат, а тие се повеќе вредни за срам, и тие се zindiq.

Така, јасно е дека разбирањето на Ал Salaf се manhaj Firqatun Najiyah и Ath-Thaifah Ал Mansurah во концептот на разбирање, прифаќање и Istidlal (законски решенија).

Додека оние кои го следат примерот на другарите се оние кои на трудот со нарации (хадис) се автентични и автентични dalah Shari'a закон, со патот и разбирање пријател, и ова е неговиот начин на живот Ahlul hadeeth, а не за време на Ahl-ул-bid'ah и страст. Така е точно и силниот она што го опишуваат, кога ние се објасни нивниот успех во форма арбитрираат на пророкот sallallaahu 'alaihi wa sallam со успехот на лицето кое го презема Sunnah sallallaahu' alaihi wa sallam и Sunnah на четири калифи по него.
Споровите меѓу сунитските со шиитските според многу историчари на исламот не може да се одвои од стариот ривалитет меѓу етнички Персијци и Арапите во Блискиот Исток.
Покрај тоа, по Кралот D'Андреа (Персија / Иран) доминираше во поголемиот дел од Блискиот Исток и Централна Азија и делови од Европа, тогаш може да победи и ги освои од страна на исламски калифат, на тој начин што го прави оригинален персиски религија Зороастризам во ислам.
Но, очигледно и културни влијанија ривалство Зороастерците не сакаат да се отстранат само со Персијанците, па исламот која се разви во Иран е многу различен од исламот на Блискиот Исток доминираше арапскиот народ.
Карактеристики различни од сунитскиот ислам, кој се нарекува шиитски групи. Историјата на овој расцеп прво беше предизвикана од порастот на бин Аби Талиб Али стана калифот Осман го замени убиени бунтовници.
Кога зголемувањето на Али стана калифот за поддршка на сите пријатели, освен Muawiya, кој мораше да признае Али откако Али гонат откако бунтовниците убијци Усман, но Али најде тоа време тој само зафатен сака да се обединат муслиманите се поделени, единство стана priotitas нов бара бараат и да го гони Усман убијци.
Muawiyah дека еден клан група (лоза со Усман) врши ijtihad дека правдата е основан првиот, имаше признавање на владата на Али. Ijtihad разликата меѓу Али и Muawiyah група е каква боја на оригиналниот потекло на несогласување помеѓу муслиманите и се разви во идеолошките разлики помеѓу шиитите и сунитите.
Згора на тоа, на неодамнешниот шиитски преземе сите придружници на Пратеникот се kafir (Отпадник), освен персиско потекло другари како Салман Ал Farisi.
Шиитски Rafidah да сметаат дури и прочистување Али, дека Али бил оној кој навистина заслужува да биде последниот пророк. Дури шиитското премногу обожавам крвното сродство и син лоза Али Хусеин Али брак со ќерката на поранешниот крал на Персија освоен од халифа Омер бин Катаб.
Иако Али имало повеќе деца, како Хасан, но култот само потомци на Хусеин, кој се оженил со ќерката на кралот на Персија, така што 12 шиитски имами се сите од лоза на Али Хусеин, внук на пророкот Мухамед.
Друга разлика е проблемот Куранот, кога сунитски користење Mushab Usmani (Mushab собрани во текот на калифат на Усман), потоа користете Mushab шиитски Fatimid (Фатима беше ќерка на пророкот Мухамед и сопруга на Али).
Дури и зборот шиитски света книга Куранот Fatimis верзија е подебел од Mushab Usmani.
Затоа луѓето шиитски mengkafirkan другарите (сунитски никогаш mengkafirkan Али и пријател од персиско потекло), па дури и ги menhormati, па Хадисот (суннетот / Ал Hikmah) пророкот Мухамед раскажани сите пријатели и на оние од Салман Ал Farisi користат сунитскиот ислам, по каде подредени автентични хадиси, или на hasan хадис dhoif (слаби sanadnya или лажни).
Свештеници кои ги собирам имамот Buchori овој хадис, имамот муслиман, имамот Syafei, имамот Hambali, имамот Hanafi и Малики имам.
Тоа е причината зошто на индонезискиот Улема Советот (MUI), која доминираше на ulama НУ, Махмудија, Hidayatullah, токму, сите сунитски, бидејќи претседателот на MUI од проф Д-р HAMKA mengelluarkan фетва дека шиитски како sESAT проток (со 10 критериуми на разумот).
Така што на конфликтот во Сирија, Ирак и Јемен може да биде комплицирано и тешко да се помират, за секоја од завојуваните страни се чувствуваат подеднакво џихад света војна.


Сноуден: ИСИС засекување Израел, САД и Велика Британија

REPUBLIKA.CO.ID, поранешни вработени на Националната агенција за безбедност (НСА) САД Едвард Сноуден изјави дека ако Исламската држава Ирак и Сирија (ИСИС) е организација формирана на разузнавачката соработка на трите земји.
Цитиран од глобалното истражување, независна истражувачка организација во канадските медиуми, Сноуден откри дека разузнавачка единица на британски, американски и израелски Мосад работат заедно за да се создаде нов калифат држава наречена Изис.
Сноуден изјави дека разузнавачките служби на трите земји за формирање терористичка организација за привлекување на екстремистите од целиот свет. Тие повикуваат на оваа стратегија како "саќе.
Документи НСА објавен Smowden покажува како кошница со пчели стратегија со цел да се заштитат интересите на ционистите да се создаде слоганот на исламот. Врз основа на овие документи, единствениот начин да се заштитат интересите на Евреите е да создава непријатели на границата.
Стратегијата е да се стави сите екстремисти на истото место, па лесно насочени. Не само тоа, ќе се продолжи на ISIS нестабилноста на Блискиот Исток, особено во арапските земји.
Врз основа на овие документи, лидерот на ISIS Абу Бакр ал-Багдади, исто така, да се добие целосна година на воената обука од Мосад, Израел. Ал-Багдади, исто така, се разбира на теологијата и реторика на ционистичкиот разузнавачки агенции.

Јавете Иран ИСИС САД куклен Заштитник Израел

Шефот на иранската вооружени сили, генерал Масуд Jazayeri Bigadir јавите ИСИС формирана од страна на САД за заштита на Израел. (Посебна)
ТЕХЕРАН - Иран вооружен главен сили генералот Масуд Jazayeri Bigadir јавите ИСИС формирана од страна на Соединетите Американски Држави (САД) да се заштити Израел. Според Jazayeri, се гледа од одредена тајна американска помош на Изис.

"Сепак, ние гледаме на ова прашање, ќе погледнеме во американската поддршка за терористичките групи ISSL. Тие го прават тоа со цел да се заштити од заканата на Израел во овој регион", рече Jayazeri, како што е соопштено Farsnews петокот (16/10).

Jayazeri каже, начинот на кој САД помогнаа ИСИС е со membentangan еден синџир на влијание на Блискиот Исток, која полека зајакнување Изис. Синџирот беше прикажан за да може да се ограничи движењето на Хезболах во Либан, сузбивање сили на отпорот ИСИС, па дури и во можност да се изврши притисок врз Иран, така што не може да направи многу на Блискиот Исток.

Сирија, изјави Jayazeri, е главната поента да скршиме синџирите таа моќ. Затоа, Иран ќе се обиде да им помогне на Сирија скрши синџирот, која, исто така, да ја соборат сириската влада.

Тој верува дека, со помош на Иран, Сирија, тогаш ќе бидат во можност да ја добие битката, и скршиме синџирите кои се протегала на САД во текот на последните четири години во Сирија.

"На" владетели "во текот на последните четири години постојано се обидуваат да ја соборат сириската влада. Во рамките на поддршката од Иран, а не само на сириската влада нема да биде симнат од власт, но исто така и Сирија за да добиете нова победа", рече тој.

Русија и САД за средбата Наслов сирискиот воздушен простор

(BBC) - Пентагон изјави дека тие авиони треба да се движи на поделба која не е премногу блиску до руски воени авиони.
Русија се согласи да одржи состанок со САД за моменталната безбедносна бомбашки напади во Сирија, според Пентагон.
На средбата е "многу веројатно да се случи овој викенд", рече портпаролот на Питер Кук.
Постојат стравувања дека ќе несреќа судир, бидејќи САД и Русија се двата бомбашки напади во Сирија и покрај одделно.
САД и НАТО сојузници нарушена поради џет авиони Русија има неколку пати го повредил воздушниот простор на Турција.
Претходно оваа недела, претставници на Пентагон изјави дека тие треба да се направи барем еден маневар "безбедно одвојување" дека воени авиони на САД, не се премногу блиску до рускиот авион над Сирија.
Овој инцидент се случи на 1 октомври, но Пентагон не обезбеди дополнително објаснување.
Оваа средба се очекува да разговараат за тоа колку од далечина ја оддалеченоста помеѓу авиони на САД и Русија и која е стандарден јазик за комуникација на екипажот.
Русија, исто така, започна ракети од воени бродови во Каспиското Море.
Постои загриженост дека Русија всушност нападнаа противниците на претседателот Башар ал-Асад, а не милитантни ставови Изис.
Американскиот секретар за одбрана Ештон Картер во петокот (9/10) ја обвини Русија за воени операции "суштински недостатоци" во Сирија и ќе го "запалат граѓанска војна која се поттикне екстремизам".
Но Москва го демантираше велејќи дека во изминатата недела тие ги нападнаа цели, наместо на Изис.

"Падот на Иран руски ракети
Службениците во Министерството за одбрана изјави дека САД, Руската ракети истрелани од Каспиското Море до цели во Сирија падне во Иран.
Двајцата функционери, кој побара анонимност, изјави дека не е јасно дали постои оштетување поради пожар овие проектили.
Официјален претставник изјави дека четири проектили надвор од линијата на огнот.
Иранската новинска агенција го цитираше гувернерот на провинцијата Takab, западниот дел на Иран, кој вели дека странски предмети кои паѓаат на селото.
Руската Министерството за одбрана соопшти дека сите проектили хит на посакуваните цели во Сирија.
Руски официјални лица, во средата (07/08) истрелале 26 ракети на руски борбени бродови во Каспиското Море со голот на џихадистички групи во северниот дел на Сирија браната северозапад.
Тврдењето дека руските ракети на Иран оваа есен се појавува кога НАТО потврди дека тие ќе ги бранат нивните сојузници.
НАТО вели дека има промена на постапка која му овозможува на распоредувањето на војниците да биде побрзо.
Овој развој доаѓа во време кога Русија се зголеми својата воена вмешаност во сирискиот конфликт.
Сирија се поздрави "помош од Русија" од страна на руската војска изјави дека нападите се ослабени на моќта на една група која се нарекува Исламска држава или познат како ИСИС.

Наводно, четворица руски воени бродови испукал 26 проектили кон цели 11 Изис.
Русија соопшти дека започна со ракетен напад врз целната група која се нарекува Исламска држава или ИСИС во Сирија од своите воени бродови во Каспиското Море, што е околу 1.500km.
Министерот за одбрана Сергеј Шојгу изјави дека четири воени бродови испукал 26 проектили кон цели 11 море и уништи.
Додека сириските копнени сили со воздушна заштита за да го нападне Русија, изјави сириски официјални лица.
Русија негира обвинувањата дека поголемиот дел од нападите во кои тие се оддаде на цел не Изис.
Институции активистите на Сириската опсерваторија за човекови права, објавен напредок '' жестоки борби во неколку месеци во провинцијата Хама и Идлиб.
Судирите се случија по лансирањето на руски воздушни напади во истата област.
Се проценува дека во нападите од Каспиското Море е првиот координиран напад откако воздушните напади на Русија, близок сојузник на сирискиот претседател Башар ал-Асад, почна на 30 септември.
Русија соопшти дека е насочена кон "сите терористи", но барем дел од воздушните напади беа пријавени врз цивили и бунтовничките групи поддржани од Западот.

Сирискиот претседател Башар ал-Асад ја отсликува Русија интервенираше во граѓанската војна во Сирија, како многу важни за безбедноста на целиот регион на Блискиот Исток.
Сирискиот лидер изјави дека воена акција против Коалицијата предводена од САД група која се нарекува Исламска држава или ИСИС не успеаја да го спречат ширењето на тероризмот.
Тој тврдел дека само коалиција на Сирија, Русија, Иран и Ирак, кои би можеле да се спречи оштетување на регионот.
"Оваа коалиција мора да успее, ако не, ќе бидеме сведоци на уништувањето на целиот регион. Ние веруваме дека оваа коалиција ќе биде успешен", вели сирискиот претседател во интервју за иранската телевизија емитуваше во неделата (10/04).
Според него, четири земји обединети да го совлада тероризмот и на крајот ќе се постигне "практични резултати", за разлика од американската коалиција.
Русија започна воздушни напади врз Исис во Сирија од минатата недела.
Кога претседателот Башар ал-Асад поднесоци, Русија продолжи да започне воздушни напади во Сирија.
Споменато дека Русите ја нападнаа позиции на Изида, но активистите велат дека целта е фокусот групи се противат на претседателот Асад.

Членовите на американската коалиција, која започна на отпорност на група која се нарекува Исламска држава или ИСИС, ја повика Русија да го сопре воздушните напади што велат тие хит на сириските опозициски групи и цивили.
Во заедничко соопштение објавено во петокот (2-ти октомври), САД, Велика Британија, Турција и другите членки на коалицијата, рече рускиот напад би "само да доведе до повеќе екстремизам".
Русија, која според сведоците се врати во напад во петокот (10/02), рече дека тоа е насочена Изис.
Висок руски официјален претставник изјави дека нападот може да трае три до четири месеци.
Алексеј Пушков, претседател на управниот одбор на странски рускиот парламент, додавајќи само за САД ", се преправам" бомбардираа Изис.
Тој вети дека Русија ќе биде поефикасна работа.
Руски воздушни сили започне воздушен напад во Сирија во средата (30-ти септември).
Сириската војска соопшти дека Русија има одржано 18 воздушни напади од четвртокот навечер.
Меѓу нив е направено во провинцијата Хама и Идлиб, во провинцијата каде што постојат силни Изис.

Русија вели дека "илјадници на руски граѓани им се придружи на Исис во Сирија.
Горниот дом на рускиот парламент во средата (30/09) едногласно го одобри барањето на претседателот Владимир Путин испрати војници во друга земја.
Оваа одлука го отвори патот за руската влада да започне воздушни напади тресна една група која се нарекува Исламска држава или Изис.
Портпаролот на руската влада, Сергеј Иванов, соопшти дека нема да испрати копнени сили во Сирија и ќе ја користи само енергијата на воздухот.
Според Иванов, Русија има интерес во Сирија, бидејќи "илјадници на руски граѓани се приклучија на ISIS и тие станаа закана за националната безбедност".
"Тоа не е прашање за постигнување гол или амбиција на нашата надворешна политика, како што се тврди од страна на западните земји. Ова е едноставно затоа што има националните интереси на Русија", рече Иванов.
Иванов додаде сирискиот претседател Башар ал-Асад, упати официјално барање до воената помош за Русија.
Претходно, за време на говорот во седиштето на ОН, претседателот Путин повика на поголеми коалицијата за борба против тероризмот.
Покрај Русија и САД на коалицијата предводена од е прв започна воздушни напади во Сирија во изминатата година.
Русија и САД за средбата Наслов сирискиот воздушен простор
Пентагон соопшти дека тие авиони треба да се движи на поделба која не е премногу блиску до руски воени авиони.
Русија се согласи да одржи состанок со САД за моменталната безбедносна бомбашки напади во Сирија, според Пентагон.
На средбата е "многу веројатно да се случи овој викенд", рече портпаролот на Питер Кук.
Постојат стравувања дека ќе несреќа судир, бидејќи САД и Русија се двата бомбашки напади во Сирија и покрај одделно.
САД и НАТО сојузници нарушена поради џет авиони Русија има неколку пати го повредил воздушниот простор на Турција.
Претходно оваа недела, претставници на Пентагон изјави дека тие треба да се направи барем еден маневар "безбедно одвојување" дека воени авиони на САД, не се премногу блиску до рускиот авион над Сирија.
Овој инцидент се случи на 1 октомври, но Пентагон не обезбеди дополнително објаснување.
Оваа средба се очекува да разговараат за тоа колку од далечина ја оддалеченоста помеѓу авиони на САД и Русија и која е стандарден јазик за комуникација на екипажот.
Русија, исто така, започна ракети од воени бродови во Каспиското Море.
Постои загриженост дека Русија всушност нападнаа противниците на претседателот Башар ал-Асад, а не милитантни ставови Изис.
Американскиот секретар за одбрана Ештон Картер во петокот (9/10) ја обвини Русија за воени операции "суштински недостатоци" во Сирија и ќе го "запалат граѓанска војна која се поттикне екстремизам".
Но Москва го демантираше велејќи дека во изминатата недела тие ги нападнаа цели, наместо на Изис.

"Падот на Иран руски ракети
Фотографии од Министерството за одбрана на Руската покажува руски ракети истрелани од Каспиското Море.
Службениците во Министерството за одбрана изјави дека САД, Руската ракети истрелани од Каспиското Море до цели во Сирија падне во Иран.
Двајцата функционери, кој побара анонимност, изјави дека не е јасно дали постои оштетување поради пожар овие проектили.
Официјален претставник изјави дека четири проектили надвор од линијата на огнот.
Иранската новинска агенција го цитираше гувернерот на провинцијата Takab, западниот дел на Иран, кој вели дека странски предмети кои паѓаат на селото.
Руската Министерството за одбрана соопшти дека сите проектили хит на посакуваните цели во Сирија.
Руски официјални лица, во средата (07/08) истрелале 26 ракети на руски борбени бродови во Каспиското Море со голот на џихадистички групи во северниот дел на Сирија браната северозапад.
Тврдењето дека руските ракети на Иран оваа есен се појавува кога НАТО потврди дека тие ќе ги бранат нивните сојузници.
НАТО вели дека има промена на постапка која му овозможува на распоредувањето на војниците да биде побрзо.
Овој развој доаѓа во време кога Русија се зголеми својата воена вмешаност во сирискиот конфликт.
Сирија се поздрави "помош од Русија" од страна на руската војска изјави дека нападите се ослабени на моќта на една група која се нарекува Исламска држава или познат како ИСИС.

Наводно, четворица руски воени бродови испукал 26 проектили кон цели 11 Изис.
Русија соопшти дека започна со ракетен напад врз целната група која се нарекува Исламска држава или ИСИС во Сирија од своите воени бродови во Каспиското Море, што е околу 1.500km.
Министерот за одбрана Сергеј Шојгу изјави дека четири воени бродови испукал 26 проектили кон цели 11 море и уништи.
Додека сириските копнени сили со воздушна заштита за да го нападне Русија, изјави сириски официјални лица.
Русија негира обвинувањата дека поголемиот дел од нападите во кои тие се оддаде на цел не Изис.
Институции активистите на Сириската опсерваторија за човекови права, објавен напредок '' жестоки борби во неколку месеци во провинцијата Хама и Идлиб.
Судирите се случија по лансирањето на руски воздушни напади во истата област.
Се проценува дека во нападите од Каспиското Море е првиот координиран напад откако воздушните напади на Русија, близок сојузник на сирискиот претседател Башар ал-Асад, почна на 30 септември.
Русија соопшти дека е насочена кон "сите терористи", но барем дел од воздушните напади беа пријавени врз цивили и бунтовничките групи поддржани од Западот.

Интервју на претседателот Башар ал-Асад иранската телевизија емитува во недела (10/04).
Сирискиот претседател Башар ал-Асад ја отсликува Русија интервенираше во граѓанската војна во Сирија, како многу важни за безбедноста на целиот регион на Блискиот Исток.
Сирискиот лидер изјави дека воена акција против Коалицијата предводена од САД група која се нарекува Исламска држава или ИСИС не успеаја да го спречат ширењето на тероризмот.
Тој тврдел дека само коалиција на Сирија, Русија, Иран и Ирак, кои би можеле да се спречи оштетување на регионот.
"Оваа коалиција мора да успее, ако не, ќе бидеме сведоци на уништувањето на целиот регион. Ние веруваме дека оваа коалиција ќе биде успешен", вели сирискиот претседател во интервју за иранската телевизија емитуваше во неделата (10/04).
Според него, четири земји обединети да го совлада тероризмот и на крајот ќе се постигне "практични резултати", за разлика од американската коалиција.
Русија започна воздушни напади врз Исис во Сирија од минатата недела.
Кога претседателот Башар ал-Асад поднесоци, Русија продолжи да започне воздушни напади во Сирија.
Споменато дека Русите ја нападнаа позиции на Изида, но активистите велат дека целта е фокусот групи се противат на претседателот Асад.

Чад поради воздушните напади во Кафр Nabel, провинцијата Идлиб.
Членовите на американската коалиција, која започна на отпорност на група која се нарекува Исламска држава или ИСИС, ја повика Русија да го сопре воздушните напади што велат тие хит на сириските опозициски групи и цивили.
Во заедничко соопштение објавено во петокот (2-ри октомври), на САД, Велика Британија, Турција и други членови на коалицијата, рече рускиот напад би "само да доведе до повеќе екстремизам".
Русија, која според сведоците се врати во напад во петокот (10/02), рече дека тоа е насочена Изис.
Висок руски официјален претставник изјави дека нападот може да трае три до четири месеци.
Алексеј Пушков, претседател на управниот одбор на странски рускиот парламент, додавајќи само за САД ", се преправам" бомбардираа Изис.
Тој вети дека Русија ќе биде поефикасна работа.
Руски воздушни сили започне воздушен напад во Сирија во средата (30-ти септември).
Сириската војска соопшти дека Русија има одржано 18 воздушни напади од четвртокот навечер.
Меѓу нив е направено во провинцијата Хама и Идлиб, во провинцијата каде што постојат силни Изис.

Парламентот одобри Русија започна воздушни напади во Сирија
Русија вели дека "илјадници на руски граѓани им се придружи на Исис во Сирија.
Горниот дом на рускиот парламент во средата (30/09) едногласно го одобри барањето на претседателот Владимир Путин испрати војници во друга земја.
Оваа одлука го отвори патот за руската влада да започне воздушни напади тресна една група која се нарекува Исламска држава или Изис.
Портпаролот на руската влада, Сергеј Иванов, соопшти дека нема да испрати копнени сили во Сирија и ќе ја користи само енергијата на воздухот.
Според Иванов, Русија има интерес во Сирија, бидејќи "илјадници на руски граѓани се приклучија на ISIS и тие станаа закана за националната безбедност".
"Тоа не е прашање за постигнување гол или амбиција на нашата надворешна политика, како што се тврди од страна на западните земји. Ова е едноставно затоа што има националните интереси на Русија", рече Иванов.
Иванов додаде сирискиот претседател Башар ал-Асад, упати официјално барање до воената помош за Русија.
Претходно, за време на говорот во седиштето на ОН, претседателот Путин повика на поголеми коалицијата за борба против тероризмот.
Покрај Русија и САД на коалицијата предводена од е прв започна воздушни напади во Сирија во изминатата година.

Иран и Русија се спротивстави на ИСИС, поддршка на Ал-Асад
Рускиот претседател Владимир Путин (десно) ја поддржува сириската влада на претседателот Башар ал-Асад (лево).
Иранскиот претседател Хасан Rouhani и рускиот претседател Владимир Путин изрази својата решеност да се вклучат на владеењето на претседателот Башар ал-Асад во борбата против милициите Изис.
На средба со голем број на истражувачки институции и новинарите пред седницата на Генералното собрание на Обединетите нации започна, Rouhani рече дека владеењето ал Асад не може да биде атенуирана ако ISIS сака да биде поразен.

Dilengserkan
Sikap Иран Rusia tidak sejalan труд posisi Земја Земја Barat.
Perdana Menteri гуру honorer Дејвид Камерон, Presiden САД Барак Обама, син на Presiden Франција Франсоа Оланд berulang кали mendesak агар Ал-Асад сто dilengserkan tampuk kekuasaan sebagai persyaratan kesepakatan тераса.
"(Башар Ал) Асад tidak според menjadi Bagian него depan сто Сириска Арапска Република. Кол telah menjagal rakyatnya sendiri. Кол telah membantu menciptakan konflik krisis migrasi денес. Dialah pejabat јанг merekrut Anggor ИСИС, "Ката Камерон.
Ди Њујорк, став pemimpin Држава berdatangan прогноза menghadiri sidang Majelis Umum PBB ди tengah krisis migran pengungsi ASAL Сириска Арапска Република.
Sejak konflik berlangsung ди Сириска Арапска Република Padan 2011 година, повеќе од 200.000 сто Orang meninggal светот на работа. Kemudian sekitar empat Jutan Warkentin Сириска Арапска Република telah melarikan diri berbagai Држава termasuk Турција, Либан, Јордан, hingga Океанија.
Berbagi Beri Денес berbagi Осврти

Operasi Денес digelar menyusul keputusan прогноза memperluas Упаја serangan terhadap kelompok Воена, seperti dilaporkan Канто Beri АФП.
Гвајана прогноза pertama kalinya melakukan serangan udara terhadap kekuatan kelompok Воена јанг menamakan diri Држава исламот atau ИСИС ди Сириска Арапска Република, во вторникот (27/09).
Operasi Денес digelar menyusul keputusan прогноза memperluas Упаја serangan terhadap kelompok Воена tersebut seperti dilaporkan Канто Beri АФП.
Кантонот Kepresidenan Франција mengatakan неговиот udara serangan Денес dilakukan setelah pihaknya melakukan operasi pengintaian selama Dua понеделник најновиот.
Selama Денес Perancis начин mengambil Bagian снимки serangan udara ди Ирак, demikian laporan Канто Beri Ројтерс.
Operasi "melawan ancaman teroris" Земја Имиња dikoordinasikan труд убавина Регионална demikian pernyataan tersebut.
СВР-СВР tidak realistis
Padan Awal септември Лалу, Presiden Франсоа Оланд menyatakan bahwa pihaknya telah melakukan persiapan прогноза memulai serangan udara terhadap kelompok Воена Држава исламот ди Сириска Арапска Република.
Флора и фауна demikian lanjutnya, Франција sejak Awal mengesampingkan pengiriman pasukan прогноза melakukan serangan terhadap ИСИС јанг disebutnya "СВР-СВР tidak realistis".
Sejauh Денес повеќе стотини 220.000 Warkentin Сириска Арапска Република telah tewas уште стотина Сембилан Jutan Warkentin Држава montigenous meninggalkan Држава montigenous труд berstatus sebagai pengungsi.
Berbagi Beri Денес berbagi Осврти

Organisasi HAM protes Парагвај Cina германски Suriah

Kelompok perlawanan Сириска Арапска Република Масих gigih melawan Presiden Башар ал-Асад.
Koalisi sekitar 200 organisasi авторското основа manusia memperingati setahun munculnya protes ди Сириска Арапска Република труд menyeru kepada Парагвај Cina прогноза mendukung kebijakan PBB terhadap pemerintahan Presiden Асад.
Mereka meminta Dewan Keamanan PBB meloloskan resolusi јанг menekan pemerintah Сириска Арапска Република прогноза segera mengakhiri serangan terhadap став загубија pengunjuk.
Suriah, Тимур tengah
Mereka menekankan perlunya komunitas internasional termasuk Парагвај Cina прогноза mendukung resolusi денес.
Seruan montigenous keluar menjelang kembalinya utusan khusus PBB Арапската лига Кофи Анан прогноза Сириска Арапска Република, јанг нападот во средата Денес (16/3) на menyampaikan резултати laporan kunjungannya.
NowSeeHeart hangus
Sementara ди Сириска Арапска Република pertempuran terus berlanjut, труд pasukan Presiden Башар ал-Асад melakukan Gerakan бесплатно симнување hangus ди berbagai Кота јанг mereka Serang demikian disampaikan organisasi Хјуман рајтс воч (ХРВ).
'' Pasukan Сириска Арапска Република melakukan врата бесплатно симнување hangus ди berbagai вратило sementara дефект Dewan Keamanan tertelikung Палау Кина, '', Ката Сара Леа Witson сто ХРВ.
Ди Саат pertemuran terus berlanjut, Сингапур Италија memutuskan прогноза mengikuti beberapa Држава sebelumnya труд menutup kedutaan Besar mereka заштити tindak kekerasan јанг terus terjadi.
ХРВ mengatakan pasukan pemerintah menggunakan senjata Египет Објект Kaliber Tinggi, резервоарот menembakkan mortir secara membabi Buta berbagai Верски ataupun Orang ди jalanan ди Кота-Кота јанг menjadi sasaran serbuan mereka.

Cina Витингтон КАКО terkait Laut Кина исток
Вашингтон meyakini langkah Пекинг membangun fasilitas militer bertujuan прогноза memperkuat klaim.
Cina menyerang Балик САД terkait pertikaian Wilayah Laut Кина исток.
Juru bicara kementerian Luar Негери, Хуа Chunying, menyinggung КАКО Саат menyalahkan "sejumlah Земја" јанг "terus menerus menggunakan kekuatan militernya" ди krasa montigenous.
Среда Лалу, pejabat Америка mengatakan mereka sedang mempertimbangkan mengarahkan kapal perang ди Daerah sekitar Острови Спретли јанг dinyatakan Кина sebagai wilayahnya.
Хал Денес memicu perang Ката-Ката diantara Kedu Држава adikuasa денес.
Cina membuat khawatir sejumlah tetangganya, AS, Карен memperluas serangkaian Pulau kecil, Лапорта Rustanto БиБиСи Мајкл Бристоу.
Вашингтон meyakini langkah Пекинг membangun fasilitas militer bertujuan прогноза memperkuat klaim OST krasa sengketa montigenous.
Cina menyatakan pembangunan tersebut праведен син diperlukan прогноза melindungi kedaulatannya.
Pertikaian dimulai ketika став pejabat КАКО menyatakan sedang mempertimbangkan pengiriman kapal perang ди снимки Wilayah 12 милји Laut јанг Кина klaim sebagai daerahnya ди sekitar Острови Спретли.

Арапски Саудиска занемарам Serang Јемен
Април 22, 2015
Кисело
корпорација везови Serang
Слика Слика
Seorang Anggor pasukan Јемен berjaga ди depan mal јанг ditolak заштити serangan udara Саудиска.
Pasukan koalisi јанг dipimpin врата Арапски Саудиска занемарам melakukan serangan udara terhadap pemberontak создадена симпатија ди Јемен, sementara pertempuran Darat terus berlangsung.
Serangan Денес terjadi начин џем beberapa saja sesudah Арапски Саудиска mengumumkan bahwa mereka menghentikan serangan udara terhadap Јемен.
Арапски Саудиска pasukan koalisi telah melakukan неговиот udara serangan Денес selama empat Pekan најновиот.
Seorang дипломат Арапски Саудиска menyatakan bahwa serangan udara јанг mereka lakukan selama Денес telah mencapai Резултати јанг dikehendaki снимки menyerang sasaran-sasaran militer.
Menyusul неговиот udara serangan Денес, pasukan pemberontak melakukan aksi balasan труд merebut markas militer ди Кота Taez.
Pertempuran Jugan dilaporkan terjadi ди Кота Аден, вратило Relax син sebuah вратило kecil Daleh.
Sekalipun melakukan serangan udara, pemerintah Арапски Саудиска menyatakan bahwa perjanjian Nikah Siri Масих terus berlangsung sedang снимки proses finalisasi.
Иран, јанг dituduh berada ди belakang pemberontak создадена симпатија, sempat memuji langkah Саудиска menghentikan неговиот udara serangan Денес sebagai sebuah langkah Maju снимки perundingan Nikah Siri.

Konflik ди Јемен membuat Аден Јади Кота Mati '
Април 7, 2015 година
Кисело

Слика Слика
Sebuah melintas резервоарот ди Pusat вратило Аден јанг terkoyak врата perang фази sejak beberapa најновиот.
Pemimpin Palanga Мерах Internasional (главно) menyatakan kepada БиБиСи ди Аден, bahwa konflik telah mengubah вратило montigenous menjadi "вратило Мати".
Роберт Ghose mengatakan pasokan obat-obatan sangat diperlukan ди Кота montigenous. Padan напад во средата, sebuah pesawat Помош Јемен dibatalkan penerbangannya заштити PuriBorobudur Логистик.
Organisasi kesehatan takbir (СЗО) menyatakan ПОВЕЌЕ 540 сто Orang meninggal takbir akibat konflik tersebut.
Beberapa фази најновиот, Јемен telah terkoyak врата perang доделување beberapa kelompok berbeda.
Konflik Utama terjadi лекции pemberontak создадена симпатија јанг Лојални melawan pemerintahan Presiden Abdrabbuh Мансур Хади, јанг telah menyelamatkan diri во Сингапур.
Аден sedang dikepung Каде pemberontak создадена симпатија сто didorong исток ibukota Сана.
Selama Dua понеделник најновиот serangan udara Арапски Саудиска menargetkan pemberontak создадена симпатија, син penduduk sipil terjebak ди tengah-tengah.

Слика Слика
Сату keluarga Индија meninggalkan Јаман јанг semakin нерамна peperangan врата.

Слика Слика
Pendukung Presiden Abdurrabuh Мансур Хади mengambil posisi _AT_safwanfdjri menembak.
"Так ada Orang '
"Ками да видите banyak jenazah diangkut Rumah sakit, atau meninggal Саат Baru лажичка" Ката Ghose kepada БиБиСи.
"Rumah sakit так memiliki pasokan јанг cukup Staf јанг tepat" katanya Lagi.
"Так ada Orang јанг terlihat mereka sembunyi. Економи berhenti sepenuhnya" katanya menambahkan jalanan "dikotori" врата За отпадоци puing Верски сто Верски јанг ditolak.
"[Кота Денес dipenuhi сто Orang bersenjata berbagai kelompok јанг berperang. Ини Кота Besar, так ada јанг berfungsi" Ката Ghoden Lagi.
УНИЦЕФ menyatakan setidaknya 74 јанг tewas снимки konflik montigenous Adalah Anak-Anak. СЗО menambahkan 1.700 Orang terluka.
Главно sebelumnya menyerukan gencatan senjata 24 џем ди Аден, sementara Парагвај meminta Dewan Keamanan PBB прогноза mendukung "Jeda internasional" serangan udara.
Главно telah diberi дозвола врата pasukan koalisi јанг dipimpin Арапски Саудиска прогноза mendaratkan pesawat јанг земјите Staf kesehatan pasokan obat-obatan.

Ал Џезира terbitkan dokumen rahasia

Pemukiman еврејски
Perundingan Тимур Tengah terganjal врата PuriBorobudur pemukiman еврејски

Jaringan pemberitaan Арапски Ал Џезира menerbitkan ratusan dokumen rahasia јанг disebutkan rincian perundingan Тимур Tengah.

Dokumen montigenous лекции остана menyebutkan палестински Otorita secara дијаметар-дијаметар membiarkan Израел menduduki secara ilegal sebagian Besar krasa Yerusalem Тимур.

Perundingan Саат ИНИ лекции во Израел за палестинските terhenti selama berminggu-Senin заштити penolakan Израел прогноза menghentikan pembangunan pemukiman самариќански ди krasa јанг diduduki.

Tetapi bocornya dokumen rahasia Денес menunjukkan bahwa став палестински pemimpin memang telah _AT_safwanfdjri прогноза memberikan krasa Besar јанг diduduki od Израел sejak tahun 1967 труд imbalan kesepakatan.

Topik јанг paling kontroversial снимки konflik Тимур Tengah Денес Adalah Yerusalem јанг diklaim врата до Израел за палестинските sebagai ibukota.

Dokumen јанг belum dapat diinvestigasi secara independen глава врата, mengklaim juru палестински runding прогноза _AT_safwanfdjri membicarakan PuriBorobudur sensitif termasuk akses Масџид Умар ди Комплекс Masjidil Ал Акса.

Selama bertahun-tahun, став pemimpin Paletina јанг небото mengadakan perundingan труд, Израел, САД, флора и фауна, tidak резултати mencapai apapun.

Палестинскиот Warkentin sendiri проследено sering melakukan protes terutama ди sejumlah tempat penting seperti Yerusalem Тимур, menentang АПА јанг mereka lihat sebagai ekspansi Израел lemahnya став pemimpin mereka sendiri.

Палестинскиот Pemuda, aparat Израел bentrok ди Ал Акса
28 Септември 2015 година
Кисело
Ал AqsaImage copyrightGetty Слики
Слика Слика
Aparat keamanan Израел tampak mengambil posisi ди sejumlah sudut ди Комплекс џамијата.
Kekerasan занемарам pecah лекции pasukan keamanan Израел Палестинскиот Warkentin ди sekitar Комплекс џамијата Ал Акса ди Ерусалим.
Гас воздух нејзиниот син Полиси menembakkan GRANAT kejut прифатлива палестински став pemuda јанг melemparkan точка молотови бомба прифатлива aparat keamanan Израел Padan понеделникот (28/09 М.).
Палестинскиот став pemuda selanjutnya membarikade diri ди снимки џамијата. Mereka menginap ди џамијата tersebut sebelumnya berjanji на "mempertahankan" џамијата.
Џамијата Ал Акса terletak ди krasa Харам ал Шариф atau dikenal труд месо Bukit Мамка врата umat еврејски јанг dianggap sebagai tempat вклучат Баги umat исламот maupun Евреин.
Kawasan montigenous berada ди Ерусалим Yimur јанг diduduki Израел.
Pengunjung еврејски mendapat pengawalan ketat ди Комплекс џамијата Ал Акса.
Ди ЛОКАЦИЈА tersebut sebelumnya memang sering terjadi bentrokan tetapi ketegangan meningkat belakangan.
Ди лекции penyebabnya Adalah kecurigaan ди палестински pihak bahwa Израел ingin mengubah pengaturan ди ЛОКАЦИЈА tersebut tetapi Израел membantah kecurigaan montigenous.
Peristiwa Денес terjadi bertepatan дена труд pertama Сокхот atau рајот Pondok Daun Баги umat Евреин.

Проследено прицврстени Orang menganggap Сату суперсила Америка, sekurang-kurangnya суперсила militer. На tetapi Емануел Тод, seorang pakar Образование pengetahuan Perancis berpendapat остана. Bukunya. јанг berjudul après l'империја. Essai sur la распаѓање ду Systeme Американ (Editions Галимар, Париз, 2002) telah diterjemahkan снимки berbagai стандард. Имиња versinya јанг бахаса Германија, yaitu Weltmacht САД, ein Nachruf јанг telah diterbitkan Пајпер Verlag GmbH, Минхен Padan tahun 2003, Емануел Тод menulis bahwa бара суперсила Америка, велосипеди снимки Економи maupun militer .. Економи Осврти cukup disampaikan ди teria bahwa Тод menilai besarnya ketergantungan Америка kepada удира удира лежел во снимки berbagai aspek Економи sebagai indikasi bahwa бара Сату суперсила Америка Економи јанг mengungguli Економи светот на работа.

Прогноза membahas pandangan бара Тод bahwa суперсила Америка militer Perl преку telaah pokok-pokok argumentasi Тод. Ia mengatakan bahwa удира Америка mempunyai kelemahan struktural снимки bidang militer. Имиња sejarahnya удира Америка tidak pernah beradu kekuatan труд musuh јанг небото kekuatannya. Dimulai труд perangnya јанг asimmetris труд хаи-хаи Индија. Jugan Светот во снимки Perang II како berhadapan труд Германија јанг tinggal runtuh заштити pukulan Берат врата tentara Советскиот Уни. Setelah melakukan pendaratan ди Нормандија Америка melakukan operasi militer јанг tidak seimbang труд keunggulannya снимки материјал jumlah manusia. Тод mengemukakan pendapat Лидел Харт, pakar strategi sejarah militer Inggeris јанг mengatakan мозоци betapa birokratis Cara bergeraknya tentara КАКО ди Darat. Keunggulan Америка ди Laut син udara memang sangat Besar sebagai Резултати kekuatan industrinya. Setelah memenangkan pertempuran Laut Мидвеј, perang КАКО Витингтон Jepang mirip perangnya труд Индија. Keunggulan материјал Логистик КАКО terlalu Besar Jepang tidak mampu mengimbanginya. На tetapi остана halnya operasinya ди Darat. Setelah Perang Втората светска tampak jelas bahwa kekuatan Darat Америка прогноза скалилата mampu memenangkan perang. Ди Кореја keberhasilan начин separoh sedangkan ди Виетнам gagal до sekali. Padahal КАКО menghadapi Држава јанг kecil jauh ПОВЕЌЕ rendah kemampuan industrinya.

Имиња tahun tahun рајот денес како mengembangkan konsep perang јанг tidak atau seminimal mungkin mengakibatkan korban Mati Баги Orang Америка. Цара berpikir demikian berakibat bahwa kemampuan operasi Darat изборниот скалилата dapat diandalkan. Sebab снимки operasi Darat критичари прогноза menghindari perjumpaan langsung труд kekuatan Витингтон. Konsep КАКО tersebut didasarkan keunggulan teknologinya јанг hendak dimanfaatkan semaksimal mungkin. Konsep montigenous. mengutamakan serangan udara јанг bertujuan menghancurkan perlawanan musuh melalui pemboman udara син pukulan труд peluru kendali. Teknologi прецизноста водени муниција (PGM) memungkinkan penembakan peluru kendali труд perkenaan tepat Padan jarak jauh. Ди samping montigenous dikembangkan паметни atau бомби бомба јанг perkenaannya tepat. Sedangkan прогноза penentuan sasaran digunakan дистанционните atau peninjauan saksama seluruh Wilayah труд memanfaatkan Сателит udara. Dilengkapi труд aksi intelijen manusia јанг dilengkapi обидете komunikasi прогноза memungkinkan laporan Инстант dilanjutkan врата serangan udara seketika. Dengan Cara demikian diperkirakan bahwa musuh dapat dihancurkan снимки Chairunnisa tidak лама врата serangan udara tanpa penggunaan kekuatan Darat. Setelah musuh dihancurkan Baru tentara Darat bergerak Daerah musuh прогноза mengkonsolidasi kemenangan .. Цара demikian diharapkan на mengakibatkan korban минимална Padan tentara КАКО .. На tetapi konsep Денес критичарите dilaksanakan apabila musuh mempunyai kemampuan pertahanan udara јанг efektif, Ката Тод. Od sebab montigenous како патека за berperang звук menghadapi pihak остана јанг Lemah terbatas kekuatan militernya terutama pertahanan udaranya.

Прогноза menunjukkan kepada takbir Luar bahwa КАКО Масих kuat kuasa diadakan penempatan pasukan КАКО снимки jumlah Besar ди Luar Негери лекции остана ди Германија 60.053, Jepang 41.257, Кореја исток 35.663, Италија 11.677, Inggeris 11.379, ди Шпанија 3575. Selain montigenous ди Daerah балкански познат 13.774 ди Тимур Tengah 9956 Orang. Флора и фауна, прогноза mengadakan operasi militer КАКО tidak mempunyai kemampuan kongkrit јанг sesuai труд potensinya. Memang kapal-kapal Induk АС (носач на авиони) mampu bergerak leluasa ди lingsir светот на работа. Хал Денес merupakan проекција на моќност јанг penting Баги supremasi Политика. На tetapi заштити скалилата kesediaan mengoperasikan kekuatan Darat, вие како скала sanggup mengadakan konfrontasi militer terhadap Витингтон јанг kekuatan militernya cukup Besar. Туѓо bertindak terhadap pihak остана јанг diyakini Lemah. .

Sikap како Јанг keras terhadap исламот врата Тод dijelaskan sebagai berikut:
adanya pertentangan ideologi setelah komunisme Kalah;
прогноза menguasai minyak Тимур Tengah јанг dihuni penduduk mayoritas исламот;
на tetapi terutama заштити takbir исламот secara militer Lemah;
sebagai demonstrasi kekuasaan strategi КАКО secara Produk relatif повраќање.

Demikianlah pokok-pokok argumentasi Тод bahwa БАРА суперсила militer.
Dilengserkan
Sikap Iran Rusia tidak sejalan trud posisi ZemJa ZemJa Barat.
Perdana Menteri guru honorer DeJvid Kameron, Presiden SAD Barak Obama, sin na Presiden FranciJa Fransoa Oland berulang kali mendesak agar Al-Asad sto dilengserkan tampuk kekuasaan sebagai persyaratan kesepakatan terasa.
"(Bašar Al) Asad tidak spored menjadi Bagian nego depan sto Siriska Arapska Republika. Kol telah menjagal rakyatnya sendiri. Kol telah membantu menciptakan konflik krisis migrasi denes. Dialah pejabat Jang merekrut Anggor ISIS, "Kata Kameron.
Di NjuJork, stav pemimpin Država berdatangan prognoza menghadiri sidang Majelis Umum PBB di tengah krisis migran pengungsi ASAL Siriska Arapska Republika.
Sejak konflik berlangsung di Siriska Arapska Republika Padan 2011 godina, poveḱe od 200.000 sto Orang meninggal svetot na rabota. Kemudian sekitar empat Jutan Warkentin Siriska Arapska Republika telah melarikan diri berbagai Država termasuk TurciJa, Liban, Jordan, hingga OkeaniJa.
Berbagi Beri Denes berbagi Osvrti

Operasi Denes digelar menyusul keputusan prognoza memperluas UpaJa serangan terhadap kelompok Voena, seperti dilaporkan Kanto Beri AFP.
GvaJana prognoza pertama kalinya melakukan serangan udara terhadap kekuatan kelompok Voena Jang menamakan diri Država islamot atau ISIS di Siriska Arapska Republika, vo vtornikot (27/09).
Operasi Denes digelar menyusul keputusan prognoza memperluas UpaJa serangan terhadap kelompok Voena tersebut seperti dilaporkan Kanto Beri AFP.

Точно е дека по завршувањето на Втората светска војна е секогаш една мала земја или неразвиени насочени војна на САД. Никогаш директно со Советскиот Сојуз. Започне со Северна Кореја и Виетнам се помалку конкретни резултати. Потоа напад во Панама за апсење на претседателот. Заливската војна е само ограничен на ослободувањето на Кувајт и не продолжи со освојување на Ирак. Нападот на Авганистан се вклопуваат во новиот концепт за разлика нема способност за воздушна одбрана. Американските копнени сили се пресели неодамна откако авганистанските сили против талибанците, силите на Северната алијанса, прво се движат во. Сепак, до сега САД не успеа да го ликвидира Осама бин Ладен и Ал Каеда, иако тоа е целта да го нападне Авганистан. Нападот на Ирак само по половина разоружа самиот Ирак, имено да се покорува на волјата на Обединетите нации да ги уништи сите големите пиштоли. Дури и навидум Ирак може да биде поразен од страна на концептот на нова војна, но до сега во САД не е во состојба да управува со земјата. САД поразен од страна на ирачките герилски напади, па се пријават помош на армиите на другите држави. Командантот на американските војници во Ирак, смета дека секој ден во просек има 15 пати повеќе од вмешување или напади од ирачката страна со кои се загрозува членови.

САД се соочува со неспособност нешто големо воено државата појавува во денешниот број на Северна Кореја. САД го нападна Ирак, под изговор дека тоа се крие оружје за масовно уништување, но обвиненијата се до сега не може да биде верификуван. За разлика од Северна Кореја отворено да се каже дека има нуклеарно оружје .. Ако САД навистина последователна став тој исто така мора да го нападне Северна Кореја, која од почетокот ја нарече оската на злото заедно со Ирак и Иран. Меѓутоа, војската на Северна Кореја не може да се смета за слаба. Северна Кореја не сака да се разоружа своето нуклеарно оружје пред САД соопшти дека нема да го нападне. Тој се закани дека ако од нападот на САД, Северна Кореја ќе одржи одмазда во натура. Американските сили во Јужна Кореја и Јапонија би можеле да бидат насочени за одмазднички напади од Северна Кореја. Став на Северна Кореја да биде некој вид на блеф, но всушност, до сега на САД не го нападне. Во потполна спротивност со ставот на САД за Ирак.

Тој опис прави Америка не толку колку што и толку силно како што мислите. Проценка Емануел Тод чини точно дека САД не е воена суперсила. Сепак, поради американската хегемонистичка став, силата станува закана за земјите со помалку моќната војска. Ова ги охрабрува малите народи се вооружат за кои не се сметаат слаб, дури и ако е потребно со нуклеарно оружје. Тоа го заврши ASKekuatan го нападне Иран за да се спречи војската на Индонезија е една од главните најголемите и најсилните во светот. Во тоа време, па дури и на силата на Холандија не е споредлив со Индонезија, а Американците се загрижени за развојот на нашите воени сили масовно поддржан од најновата технологија на Советскиот Сојуз.

1960 година, Холандија се уште се вградени во Папуа. Гледањето на власт на Република Индонезија, која е потешка, Холандија, поддржан од Запад дизајнирање трикови за да се формира марионетска држава што се чинеше дека се независни, но се уште се под контрола на Холандија.

Претседател Сукарно наскоро преземат екстремни мерки, цели, повторно заземање Папуа. Сукарно веднаш издаде прокламации на "Trikora" во Јогјакарта, и неговата содржина се:
1. спречени основањето на марионетска држава Папуа направени во холандската колонија.
2. дигалка Санг Saka Мерах Putih низ Западна Irian
3. Бидете подготвени за општа мобилизација, одржување на независноста и интегритетот на татковината на нацијата.

Благодарение на близината на Индонезија со Советите, тогаш Индонезија примање помош масивни морнарицата и воздухопловните сили напредни војска во светот со огромна вредност, САД $ 2,5 милијарди долари. Во моментов, на индонезиски воени сили да биде најсилен во јужната хемисфера.

Главната сила на Индонезија во тоа време беше една од главните Trikora најголемата и најбрзо воени бродови во светот на вештачки класа Советскиот свердловското, со 12 гигант топови со калибар од 6 инчи. Тоа е KRI Irian, со џиновски тежина 16.640 тони со екипаж од 1 270 луѓе, вклучувајќи и 60 полицајци. Советски, никогаш дури и даде на оваа силна брод на која било друга нација, освен Индонезија. (Од најнов бродови од класата Сигма Индонезија сега само тежи 1.600 тони).

Индонезиски на воздухопловните сили, исто така, стана еден од најсмртоносните воздухот флота во светот, која се состои од повеќе од 100 авиони од најнапредните во тоа време. Оваа флота се состои од:
1. 20 суперсоничен борбен авион МиГ-21 Fishbed.
2. 30 Миг-15 авиони.
3. 49 високо-борец суперсоничен МиГ-17.
4. 10 Миг-19 суперсоничен авион.

МиГ-21 Fishbed е една од најнапредните суперсоничен авион главниот светот, кои се во можност да лета со брзина до Мах 2. воздухопловот е уште помоќен од сегашната Америка најнапредните авиони, суперсоничен Ф-104 Starfighter и F-5 Тигар. Додека Холанѓаните се уште се потпираат на авиони од Втората светска војна, како што P-51 Mustang на.
За евиденција, awesomeness на авиони МИГ-21 и МИГ-17 во Виетнамската војна, да ги охрабри Американците основана тактики Инструктор САД морнарица Strike Fighter, центар за обука на пилоти најпознат како врвот пиштол.

Индонезија, исто така, има флота од 26 долг дострел стратешки бомбардер Туполев Ту-16 (Јазовец А и Б). Ова го прави Индонезија стана еден од само четирите земји во светот, кои имаат стратешки бомбардери, имено, САД, Русија и Велика Британија. Homeport наоѓа на Iswahyudi Клима Филд, Сурабаја.

Дури и Кина и Австралија исто така не сум имал овој вид на стратешки бомбардери. Овој самоубиец е исто така опремен со различни напредни електронска опрема и специјални анти-брод проектили AS-1 Киноложки, чија експлозивна моќ лесно може да потоне воени бродови Западот.

Индонезија, исто така, има 12 Виски класа подморници, десетици Корвета класа борбени бродови, 9 светот хеликоптер МИ-6, 41 хеликоптер Ми-4, разни транспортни авиони вклучувајќи тешки транспортни авиони Антонов Ан-12б. Севкупно, Индонезија има 104 борбени бродови. Да не зборуваме за илјадници најдобрите пушки во време и се уште е легендарно на овој ден, АК-47.

Сето тоа го прави Индонезија salasahtu море и воздух воена сила од најсилните во светот. Ефектот е толку голема, па Америка, под раководство на Џон Кенеди принуден да го напушти холандскиот Папуа, а наведени во форумот на ОН дека транзицијата на власта во Папуа, од Холандија во Индонезија е нешто што може да се прифати

Па Кримската руската воена тврдина
Една година откако Русија го анектираше Крим, кој сега е воена тврдина да се соочи со Украина. До 40.000 добро вооружени руски војници стационирани во американската воена база на Црното Море. Но, луѓето кои страдаат.
 Russische Panzer auf der Крем
Претседателот Владимир Путин точно една година по анексијата на полуостровот Крим, тврдел дека го наредил анексија на Украина во регионот на Црното Море, кој е важен за стратегијата. Причината, повеќе од 75 отсто од жителите на регионот се етнички Руси кои сакаат да се приклучат на Русија.
Во еднострана референдумот што се одржа 16. март 2014 година, во согласност со Русија повеќе од 96 отсто од луѓето да изберат да се приклучат на Крим со Русија. Референдумот беше чувана руските воени сили во себе и не носат униформи или обележја. Нема независни набљудувачи им беше дозволено да се следи. ОН го осудија руската акција како кршење на меѓународното право.
Сега, точно една година по контроверзниот референдум, полуостровот Крим регионот во воената тврдина руски сили да се соочи со Украина. Пријавени од 25.000 до 40.000 добро вооружени руски војници стационирани во американската воена база на Црното Море. Руски војници поддржани нови тенкови, оклопни возила, воени бродови и борбени авиони. Путин, исто така, не ја отфрли можноста за поставување на атомско оружје.
Горчлив реалност во Русија
Една година откако на руската анексија под маската на референдум, граѓаните во регионот Крим мора да се соочат со горчливата реалност. Сега на различни прашања во секојдневниот живот на полуостровот кој направи руската воена база. Проблеми во сообраќајот, поради недостиг од гориво и храна, се само дел од проблемите со кои се соочуваат граѓаните.
Кој, всушност, сепаратисти?
Фактот зошто проруските сепаратистички СИЛЕН
Кој, всушност, сепаратисти?
Број на проруските сепаратисти во источна Украина пријавени околу 20.000 луѓе. Крим со население од 2 милиони евра, околу 60 проценти се проруски. Се проценува дека 1.500 до 3.000 руски редовната армија се бореле на сепаратистите. Москва негираше вмешаност на своите војници, но ако тоа го докажува никој не бил убиен или заробен, наречен тие беа на одмор и доброволно да се борат во источна Украина.
12345
Како резултат на санкциите на Западот, сите европски компании и на САД поднесе оставка. Во Крим, сега веќе не е серија на ресторан за брза храна Мекдоналдс. MasterCard и Visa кредитни картички не се валидни. Исто така, на продажни места на водечките паметни телефони и компјутери како Apple одамна е затворена. Lunpuh практични економски сектори.
Повеќе направи мизерни луѓе во Кримскиот Полуостров е донесување на руската валута, рубљата како официјално средство за плаќање. Рубљата девизниот курс опадна драстично поради различни западните санкции, доведе до жителите на реалниот доход на Крим намалување за половина.
Прехранбени производи обично се испорачуваат од Украина, поради ембаргото беше една година откако се прекине. Како резултат на тоа, храната беше малку, цената оди нагоре, а од друга страна, приходи, всушност, опадна. Жителите изјавиле дека активноста во Кримската година по анексијата, фокусирана само на воените прашања. Наводно, логистика превозот и гориво за воена повеќе од двојно, а иронично жители искусни недостатоци во сите аспекти на животот.
ИЗВЕШТАЈ ОПЦИИ

Се согласија за прекин на огнот во Источна Украина
Украина самитот во Минск се договорија за нов прекин на огнот за време на конфликтот во источна Украина. Почна 15 февруари сите тешко оружје да бидат повлечени од областа на конфликтот. (2015/02/12)
Рускиот Почеток Вежба во Кримската војна
Русија започна воени игри на нејзината граница на Украина во време кога напорите за мирно решавање на Украина спроведена интензивно од Германија и Франција. Иако резултатите од средбата Меркел со Обама во Вашингтон остануваат нејасни.

Путин Подготвени за нуклеарна војна се водеше за доброто на Крим
Во еден документарец, рускиот претседател Владимир Путин тврди дека се "подготвени" да употребат нуклеарно оружје да се брани на Кримската Полуостров. Тој бил директно вклучен во кризата во Украина.
 Изразување Владимир Путин Porträt aggressiv verärgert
Крим е рускиот претседател Владимир Путин и "подготвени" ризикуваа нуклеарна војна, со цел да ги искористи на полуостровот, на брегот на Црното Море. "Ние на почетокот не мислам за издвојување на Крим и Украина, додека на соборувањето на владата во Киев."

Признавањето беше направен Путин во документарец во продукција на телевизиска станица Rossija 1, за да ја одбележат првата годишнина од анексија на Крим. Филмот со наслов "Крим: Пат до татковина", кои опишуваат настани се случи пред една година, благодарение на внимателно планирање и точни eskekusi.

"Ние сме подготвени" да се подобри статусот на руската нуклеарна тревога на највисоко ниво, рече Путин. "Но, јас верувам дека ситуацијата не се случува сега." Претседателот тврдеше да се разгледа ова прашање, бидејќи тој не знае што реакцијата на Европа и САД против маневрите на Русија во Крим.

Крим за доброто на стабилност во внатрешни работи

Филмот се прикажува кога разни лоши вести стискање на Москва. Владимир Путин се изложени на ова прашање, бидејќи никогаш не се појави во јавност од 5 март. Економската криза се уште беснее, бидејќи западните ембарго и падот на светските цени на нафтата.
1. САД - 581 милијарди долари
Најголемата воена сила 2015
1. САД - 581 милијарди долари
Буџетот за оваа година за одбрана на САД сметки за околу 39 проценти од вкупниот буџет на сите земји во светот за војската, според студијата на Меѓународниот институт за стратегиски студии во Лондон. Истакна САД има околу 1,3 милиони лица, повеќе од 30.000 оклопни возила, 13.000 авиони и борбени хеликоптери, 10 носачи на авиони, 72 подморници и десетици други воени бродови.

Подготовките за воени наредби од Москва

Путин ќе се сретне со претседателот на Киргистан, во понеделникот (16/3) во Сент Петерсбург. Своето присуство сигурно ќе го закопа диви отворените прашања. Демонстративно, Путин се шпекулира да биде болен, во неделата (15/3) заповеда на Северната флота, со цел да се одржи воена вежба.

А вкупно 40.000 војници, 41 бродови и подморници од 15 се вклучени во акцијата. Целта на вежбата е да се тестира колку брзо да се создаде Северна флота може да реагира на заканите.

Северна флота е дел од Руската морнарица за време на Студената војна се става од поларниот круг. Во моментов на Северната флота има седиште во Североморск во непосредна близина на Норвешка.

Кина сон Сила суперсила
Кина покрена својот воен буџет. Развојот е во хармонија со нова доверба прикажани Пекинг. Но на сила може да се покаже на различни начини, а не само на војската, според Александар Фројнд.

Борбената моќ како суперсила, секако, не во сопственост на кинески. Пекинг досега направија вооружени само со економската моќ да се шири и влијание во светот. Импресиониран, мерките преземени исклучиво за економски работи моторот.

Кина, исто така, никогаш не се вклучат во големи конфликти, барем воено. Досега, економскиот раст е приоритет. Но, сега на парадигма се смета дека се менува, бидејќи таа се појави се повеќе уверени Кина, или, исто така, може да се нарече поагресивни.

Впечаток е засилен со потег на Кина додава на својот буџет за одбраната, иако помалку од минатата година. Кина со години инвестираше огромни средства за модернизација на воените сили.


Кина е во право за да стане воена суперсила, по menganggumkan економски раст. Освен тоа, други моќни држави, исто така, постојано ги наметне своите интереси преку воена сила. САД е сигурно, додека Русија неодамна го покажа преку конфликтот во Украина.

Но истата логика да предизвика трка за вооружување во Азија не се само загрижени соседна Кина, но исто така и на меѓународно ниво. Овој развој не е само прашање на заштита на економските пулсот мачна во азискиот поморската трговија ленти, но развојот на заедничка парадигма дека конфликтот не е веќе утврден со дипломатски напори, но со сила.

Ова може да доведе до катастрофа и нејзиното влијание ќе се почувствува во целиот свет. Бидејќи овој пат во прилог на Кина, останатите земји како Индија, Јапонија, Филипини, Индонезија и Виетнам ќе им помогне да ја зајакне својата војска.

Има многу потенцијал за конфликт во Азија. Особено во однос на барања што се преклопуваат не живее, острови во Јужното Кинеско Море и Источна најголемата продавница експлозив за да изгори националистичките сили.

Бомбаш авион во Spratlys?
КИНЕСКИ воени бази во Јужното Кинеско Море
Бомбаш авион во Spratlys?
Од средината на 2014 година, кинеската војска е зафатен проширување на "Огнена крст гребен" на западниот раб на Spratlys. Експерти во "Центарот за меѓународни и стратешки студии" во Вашингтон и Иницијативата за транспарентност Азија Поморски верува бамбус завеса на земјата е изградба на база на воздухот заедно три километри. Долгата писта способен за сместување видови долг дострел самоубиец авиони кои припаѓаат на кинески H-6
Поглед на конфликтот во водите што беснееше за обезбедување на природните ресурси. Но во основа има за цел да се прошири влијанието на таквите тврдења. И Кина провоцира со изградба на воени бази во Spratlys.

Слични на Јапонија, Кина неодамна донесениот закон за борба против тероризмот, која им овозможува на војската да се заштитат интересите на земјата во странство.

Но, штом еднаш зголемувањето на воениот буџет на Кина не значи дека Пекинг се подготвува да се води војна. Досега азиските земји се уште се плаќаат внимание на економскиот раст. поради брзо растечка економија создава просперитет. И колку повеќе предност, добивање минимална исто така влијаат на националистичко движење, без разлика дали тоа е во Пекинг, Токио и Вашингтон.
Згора на тоа, моќта може да се докаже на многу начини. Затоа што сега, дури и Кина стана велесила без барем користење својата воена моќ.
Индонезиската војска сила Окупирај рангирана 12-ти во светот
 

Поморските сили разменија оган со непријателот кога симулациска вежба за интегриран здравствен морнарица Пјер Мадура Koarmatim Ujung, Сурабаја, Источна Јава, во вторникот (28/7). (Помеѓу // Zabur Karuru)
Поморските сили разменија оган со непријателот кога симулациска вежба за интегриран здравствен морнарица Пјер Мадура Koarmatim Ujung, Сурабаја, Источна Јава, во вторникот (28/7).
REPUBLIKA.CO.ID, Џакарта - Член на Комисијата јас на фракцијата ПКС Sukamta рече, предупредувајќи независност може да биде 70-та земја за да ја одрази на интензитет поседува одбрамбените сили. Индонезија треба да биде силна држава во економски, социјални, културни, политички, и за одбрана и безбедност.

"Силна одбрана на Индонезија не е да биде закана за другите народи, но за доброто на самата нација. Тоа е, исто така, дека се почитуваат Индонезија други народи и да придонесе во одржувањето на мирот во светот, бидејќи мандатот на Уставот од 1945 година," рече тој, во четвртокот (6/8 ).

Духот на индонезиски независност на 70 треба да се рефлектираат да го надминете индонезиски воени сили. Светските воени агенцијата моќност Глобал оган моќ Воени во 2015 година е рангирана на Индонезија е рангирана на 12-ти со индекс на енергија 0,5231.

Со духот на независноста, Индонезија мора да го зголеми својот индекс на власт. Тој се надева дека во 2016 година индексот Индонезија моќ може да достигне 10 воени сили во светот и во 2024 година би можела да влезе во првите пет светски.

"За да се постигне потребните зголемување на човечките ресурси, одбранбена опрема, и буџет. Во моментов во војската за 400 илјади броеви и тие имаат доста добра борба против способност", рече тој.

Sukamta објасни, Индонезија има голем број на елитните војници специјализирани во секоја димензија, како што се и Kopassus Рајдер во АД, Paskhas и Denbravo (одред Браво) 90 Ау, Kopaska (KOPASKA), Yontaifib (Taifib), и Denjaka ( одред Jala Mangkara) во АЛ.

Борба против власта на воениот персонал се уште може да биде супериорен во споредба со другите земји кога се соочил со визави во областа без оружје.

"Преживување Моќ и борбената моќ елита сили кои веќе ја признаа неговата величина со други земји. Ова е многу горд, но не се безгрижни, Индонезија мора да се подобри квалитетот и квантитетот", рече тој.

Од година во година, рече тој, буџетот за одбраната опрема купување и ажурирање продолжува да се зголемува. "Ние сме, исто така, ги охрабри дека буџетот треба да се зголеми за следните години", пак, рече тој.

Тој додаде дека ако човечките ресурси, одбранбена опрема и буџети да продолжи да се подобри квантитетот и квалитетот во текот на програмата и суштински сили на Стратешкиот план Минимална (МЕФ), Индонезија може да оди на пет големи светски воена сила во 2024 година.

Топ 10 земји со најголема воена моќ 2015
10 земји со најголема воена моќ 2015
Индикатор за воена сила може да се види од буџетот се предвидени, бројот на одбраната опрема се достапни, како и софистицираноста поседувал. Кои се земјите кои имаат најголема воена моќ во 2015 е?

1. САДСо буџет од околу 581.000.000.000 американски долари, САД е прогласена како земја со најголема воена сила во светот. Покрај тоа, во САД има снимено околу 1,3 милиони лица, повеќе од 30.000 оклопни возила, 13.000 авиони и борбени хеликоптери, 10 носачи на авиони, 72 подморници и десетици други воени бродови.

2. КинаСо буџет од околу 129.000.000.000 американски долари, Кина се повеќе се плашел и да ја направат како земја со втората најголема воена сила во светот, по САД. Кина има снимено повеќе од 9000 тенкови, 3000 борбени авиони и хеликоптери и 70 воени бродови. Покрај тоа, Кина исто така е во моментов развојот на Стелт борбен авион, наречен Шенјанг Ј-31.

3. Саудиска АрабијаВо моментов, Саудиска Арабија е признаена како земја со најсилната воена моќ во Азија и на трето место во светот. Со буџет од 81 милијарди долари, во Саудиска Арабија може да си дозволи да купи околу 500 модерни борбени авиони, 800 Леопард 2 тенкови, 7000 оклопни возила и околу 230 илјади војници.

4. РусијаСо буџет од околу 70 милијарди долари, Русија седалото како четврта земја која има најголема воена сила во светот. Руската воена моментов има 800 илјади војници, 45 илјади оклопни возила, 3.000 борбени авиони и хеликоптери и носач на авиони тип на адмирал Кузнецов.

5. АнглискиБританија има годишен воен буџет од околу 62 милијарди долари, со буџетот да се направи на Велика Британија рангирана на петтото место, како земја која има најголема воена сила во светот. Во принцип, на британските воени сили се умерени, со околу 200 илјади војници, 330 борбени авиони и хеликоптери, како и две-класа носач на кралицата Елизабета авиони.

6. ФранцијаФранција има воен буџет во износ од 53 милијарди американски долари, за да може земјата се оценува како шеста воена сила на земјата во светот. Главна сила лежи во француската воена воздушните и копнените, со 600 авиони и борбени хеликоптери, 228 илјади војници и повеќе од 8.000 оклопни возила. Додека во морето во срцето на оваа европска земја има носач на авиони на нуклеарен погон, на Шарл де Гол (R91).

7. ЈапонијаЈапонија наречена како зголемувањето на земјата сонце, тоа е, исто така, влезе како земја со најголема воена сила во светот. Со буџет од околу 48 милијарди долари, со што Јапонија како земја со седмиот пласман во однос на воена сила во светот. Јапонија има десетина извидувачки авиони и шест Стелт борец Ф-35. Покрај Јапонија, исто така, има носач на авиони, така што на јапонската морнарица Izumo нарекува најсофистицираните и добро обучен во Азија.

8. ИндијаХиндустан земјата очигледно не е да се потценува, со буџет од околу 45 милијарди долари, со што Индија е земја со воена сила осмиот по големина во светот. Евидентирани Индија има повеќе од 1000 авиони и борбени хеликоптери, 15 илјади оклопни возила и два носачи на авиони, меѓу другите, поранешниот Советски Сојуз класа Киев, ИНС Vikramaditya неодамна заврши подмладена.

9. Германија


Топ 10 земји со најголема воена моќ 2015
10 земји со најголема воена моќ 2015
Индикатор за воена сила може да се види од буџетот се предвидени, бројот на одбраната опрема се достапни, како и софистицираноста поседувал. Кои се земјите кои имаат најголема воена моќ во 2015 е?

1. САДСо буџет од околу 581.000.000.000 американски долари, САД е прогласена како земја со најголема воена сила во светот. Покрај тоа, во САД има снимено околу 1,3 милиони лица, повеќе од 30.000 оклопни возила, 13.000 авиони и борбени хеликоптери, 10 носачи на авиони, 72 подморници и десетици други воени бродови.

2. КинаСо буџет од околу 129.000.000.000 американски долари, Кина се повеќе се плашел и да ја направат како земја со втората најголема воена сила во светот, по САД. Кина има снимено повеќе од 9000 тенкови, 3000 борбени авиони и хеликоптери и 70 воени бродови. Покрај тоа, Кина исто така е во моментов развојот на Стелт борбен авион, наречен Шенјанг Ј-31.

3. Саудиска АрабијаВо моментов, Саудиска Арабија е признаена како земја со најсилната воена моќ во Азија и на трето место во светот. Со буџет од 81 милијарди долари, во Саудиска Арабија може да си дозволи да купи околу 500 модерни борбени авиони, 800 Леопард 2 тенкови, 7000 оклопни возила и околу 230 илјади војници.

4. РусијаСо буџет од околу 70 милијарди долари, Русија седалото како четврта земја која има најголема воена сила во светот. Руската воена моментов има 800 илјади војници, 45 илјади оклопни возила, 3.000 борбени авиони и хеликоптери и носач на авиони тип на адмирал Кузнецов.

5. АнглискиБританија има годишен воен буџет од околу 62 милијарди долари, со буџетот да се направи на Велика Британија рангирана на петтото место, како земја која има најголема воена сила во светот. Во принцип, на британските воени сили се умерени, со околу 200 илјади војници, 330 борбени авиони и хеликоптери, како и две-класа носач на кралицата Елизабета авиони.

6. ФранцијаФранција има воен буџет во износ од 53 милијарди американски долари, за да може земјата се оценува како шеста воена сила на земјата во светот. Главна сила лежи во француската воена воздушните и копнените, со 600 авиони и борбени хеликоптери, 228 илјади војници и повеќе од 8.000 оклопни возила. Додека во морето во срцето на оваа европска земја има носач на авиони на нуклеарен погон, на Шарл де Гол (R91).

7. ЈапонијаЈапонија наречена како зголемувањето на земјата сонце, тоа е, исто така, влезе како земја со најголема воена сила во светот. Со буџет од околу 48 милијарди долари, со што Јапонија како земја со седмиот пласман во однос на воена сила во светот. Јапонија има десетина извидувачки авиони и шест Стелт борец Ф-35. Покрај Јапонија, исто така, има носач на авиони, така што на јапонската морнарица Izumo нарекува најсофистицираните и добро обучен во Азија.

8. ИндијаХиндустан земјата очигледно не е да се потценува, со буџет од околу 45 милијарди долари, со што Индија е земја со воена сила осмиот по големина во светот. Евидентирани Индија има повеќе од 1000 авиони и борбени хеликоптери, 15 илјади оклопни возила и два носачи на авиони, меѓу другите, поранешниот Советски Сојуз класа Киев, ИНС Vikramaditya неодамна заврши подмладена.

9. ГерманијаЕднаш на земјата најмногу стравуваа во рамничарскиот дел на Европа, сега со буџет од околу 44 милијарди долари за да се донесе германското качен деветтата позиција како земја со најголема воена сила во светот. Најголемата сила на германските воени лежи на земја со повеќе од 5.000 оклопни возила, меѓу другите, на модерната технологија Леопард 2. Но германската воена моќ нападот рангирани пониско од англиски или француски јазик.

10. Јужна КорејаНеочекувано, женшен земја која го издаде буџетот 34 милијарди долари што ја прави една од земјите кои имаат најголема воена сила во светот. Истакна Јужна Кореја има повеќе од 5.000 тенкови, 650 илјади војници и 750 борбени авиони и хеликоптери.
Еднаш на земјата најмногу стравуваа во рамничарскиот дел на Европа, сега со буџет од околу 44 милијарди долари за да се донесе германското качен деветтата позиција како земја со најголема воена сила во светот. Најголемата сила на германските воени лежи на земја со повеќе од 5.000 оклопни возила, меѓу другите, на модерната технологија Леопард 2. Но германската воена моќ нападот рангирани пониско од англиски или француски јазик.

10. Јужна КорејаНеочекувано, женшен земја која го издаде буџетот 34 милијарди долари што ја прави една од земјите кои имаат најголема воена сила во светот. Истакна Јужна Кореја има повеќе од 5.000 тенкови, 650 илјади војници и 750 борбени авиони и хеликоптери.

Регрутира 100 милиони Кадер држава Одбрана
(LKBN Антара) министерот за одбрана го претстави Ryamizard Ryacudu поврзани со формирање на кадри за одбрана на државата во Џакарта, во понеделникот (12/10). (88)
ЏАКАРТА желбата секретарот за одбрана (министер за одбрана) Ryamizard Ryacudu регрутира 100 милиони граѓани на Индонезија основана на кадар на одбраната на земјата наскоро ќе се реализира.

"Потенцијалот е огромен, од 250 милиони жители на Индонезија, околу 100 милиони од кои потенцијално би можело да биде милитант кадри на одбраната на земјата", рече тој на Министерството за одбрана, во Џакарта, во понеделникот (12/10). Тој беше придружуван од директорот на Државниот одбрана Министерство за одбрана, првиот адмирал М Фајсал.

Во блиска иднина, Владата ќе mendadar градител 4.500 кадри регрутирани да ја брани земјата од 45 населби / градови во Индонезија. Бројот на нови раниот ембрион, кои ќе продолжат да стигнат до сите нивоа на општеството. Дури и претседателот Jokowi ќе учествуваат Induct овие кадри.

"Ова не е регрутирање како и во другите земји", рече Ryacudu кој побрза да го поставите смисла на одбрана на земјата, наместо на задолжителниот воен рок. М Faizal додава, да ја брани државата програмата не го следат примерот на Јужна Кореја и Сингапур.

"Ако Јужна Кореја и Сингапур беа регрутирани војници, ние сме должни да ја брани земјата. Очигледно остануваме решена да ја подобри дисциплината, и свеста за нивните права и обврски кон државата ", рече Фајсал. Одделно, Координативното министерот за политика Luhut Binsar Panjaitan обезбеди програма за одбрана на земјата, различен од регрути од програмата. Активности за цивилна одбрана да влее поголема дисциплина, особено за малите деца.

Поранешниот шеф на генерал TNI (изгнивам) Moeldoko оцени програмата не е да се обучуваат луѓе за употреба на оружје. На програмата е соодветно, како подготовка за формирање на резерва компонента. Тој објасни дека системот за одбрана на земјата, постојат три слоја, имено воени компоненти, резервни делови и компоненти за поддршка. Овие три компоненти мора да биде синергетски.

Сакам татковината

За тоа кој ќе биде предмет на задолжителна одбрана на земјата? Ryamizard зборуваме за жителите на возраст од 50 години и под. "За да се поттикне љубовта на земјата, како што се физички вежби и психолошки. Старосната граница од 50 до дното, ова е бескраен процес, од раното детство до високото образование ", објасни тој. Сите биле на возраст од 50 години и помали, без оглед на професијата се движат од професорот да канцелар.

Но сериозноста на интензитетот на вежбањето се прилагоди. Како прв чекор, локацијата pendadaran користат воени објекти кои биле таму сите заедно. Меѓу овие Депо Борба образование и обука во секоја од регионалната воена команда (Kodam). Всушност, на 19 октомври, на церемонија води истовремено низ Индонезија.

Материјално, модули и наставните програми pendadaran бранат оваа земја е изготвен со вклучување на сите експерти и заинтересирани страни, кои се погодни за сите возрасти и сфери на животот. Основни материјали вклучуваат афирмација Pancasila како на државата, љубов кон татковината, вредноста на кооперативност, подготвеност да се жртвува за доброто на земјата.

Она што е важно е одгледување на моралните вредности, карактер, и посветеност на Семоќниот Бог. Во практична смисла, корисноста на кадри за да ги бранат оваа земја можат да бидат во првите редови за решавање на многу проблеми на нацијата. Тој исто така споменува заканата на државата не е војска.

Тој групирани во осум категории. Кои се движат од тероризам, природни катастрофи од Индонезија е во обем прстен од оган. Следна е прекршување на државната граница, потенцијална закана од сепаратистичките движења, на ширењето на болеста, потенцијалот за сајбер напади од странство. Следна е дрога. Последново е културен инфилтрација.

Додека Претставничкиот дом го разгледува планот тешко да се разбере. Критики дојдоа од Комисијата на Претставничкиот дом на PDip, Tubagus Hasanuddin. "Беше тешко да се разбере", рече тој. Генерал-мајор (Ret) е гледањето на цел број на луѓе, околу 100 милиони луѓе беа фантастични премногу. Со оглед на Одборот средства за образование и обука (образование и обука Агенција) TNI е многу ограничена, може да прими само 600 луѓе.

"Ако целта е 100 милиони луѓе во 10 години, целта е 10 милиони луѓе годишно, или 833.000 лица месечно. Овие бројки беа фантастични ", sorotnya. Правна основа за одбраната на земјата, исто така, се оценува дека недостасува. Индонезија немал право држава одбрана, додека во 1945 година член 30, став 1 веќе бара одбрана на земјата и во став 5, со цел да ја брани државата мандат утврден во Законот.

"Според Законот бр.3 од 2002 година, за национална одбрана на член 9 став 3, исто така, се споменува, обезбедувањето на граѓанското образование, задолжителното основната воена обука и посветеност кон професијата регулира во согласност со Законот. Така што до сега не сме имале држава Законот за одбрана ", рече Hasanuddin.

Без закон, декрет, или пропис, тоа ќе биде тешко да се реализира одбранбената политика на земјата. Следните точки, Hasanuddin нагласува во врска со буџетот. "Според мое мислење, ние треба да се разговара за ресетирање, кога државата има ограничени пари, треба да бидеме повеќе капацитет се одреди кој е најважниот приоритет за доброто на народот", рече Hasanuddin.

Е Третата светска војна ќе се случи, кога луѓето ги користат еден предлог или корисник Куранот, сигурно никогаш не ќе се случи име е Трета светска војна, како што Бог во Куранот вели, гревот човек кој убива друго човечко суштество, без причина syarrie, тогаш како да ги понесе гревовите на целиот со луѓе, и кога некој ќе се заштитат (спаси) на човечката душа, како тој го спасил целото човештво.
Затоа зборот на Бог, секој човек кога ќе умрат и на денот на воскресението (оној свет), тогаш проблемот на односот на човекот со Бога, кој за прв пат беше доведена до сметка (повикан на одговорност) е прашање на молитва (и конзистентност водење на столбови на исламот), и за односот меѓу луѓето е за крв, за добри односи сме на нашите колеги човечки суштества, правете им добро на нашите родители, роднини, Seama соседи, расна, етничка, нација, без разлика дали ние сме го направиле и против нив, како на пример за да се заштитат и да им помогне да се исцеди од сиромаштија (глад ) и други тешкотии живот). Ако имаме добар benrbuat за секое човечко суштество наградени награда на Бог е на небото, во спротивно ако се повредени а камоли да ги утепате нашите соседи одговорите од Бога е пеколот.
Е трета светска војна би се случиле само само Бог знае, бидејќи сето она што е ракоположен од Бога и да е напишано во книгата:

"Lawh Mahfuz".

Пророкот sallallaahu alaihi wa sallam рече: "Аллах ја постави сите судбината на сите суштества од педесет илјади години пред Бог ги создаде небото и земјата". (HR. Муслиманските бр. 2653).

"Никој не ја снајде несреќа на земјата и (пак) во себе, но тој е запишан во книгата (Lawh Mahfuz) пред да ја донесе. Точно тоа е лесно за Алах ". (. QS Ал-Хадид: 22).
Top 10 zemJi so naJgolema voena moḱ 2015
10 zemJi so naJgolema voena moḱ 2015
Indikator za voena sila može da se vidi od budžetot se predvideni, broJot na odbranata oprema se dostapni, kako i sofisticiranosta poseduval. Koi se zemJite koi imaat naJgolema voena moḱ vo 2015 e?

1. SADSo budžet od okolu 581.000.000.000 amerikanski dolari, SAD e proglasena kako zemJa so naJgolema voena sila vo svetot. PokraJ toa, vo SAD ima snimeno okolu 1,3 milioni lica, poveḱe od 30.000 oklopni vozila, 13.000 avioni i borbeni helikopteri, 10 nosači na avioni, 72 podmornici i desetici drugi voeni brodovi.

2. KinaSo budžet od okolu 129.000.000.000 amerikanski dolari, Kina se poveḱe se plašel i da Ja napravat kako zemJa so vtorata naJgolema voena sila vo svetot, po SAD. Kina ima snimeno poveḱe od 9000 tenkovi, 3000 borbeni avioni i helikopteri i 70 voeni brodovi. PokraJ toa, Kina isto taka e vo momentov razvoJot na Stelt borben avion, narečen ŠenJang J-31.

3. Saudiska ArabiJaVo momentov, Saudiska ArabiJa e priznaena kako zemJa so naJsilnata voena moḱ vo AziJa i na treto mesto vo svetot. So budžet od 81 miliJardi dolari, vo Saudiska ArabiJa može da si dozvoli


No comments:

Post a Comment