!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, October 12, 2015

Kudu dicekel bocah: matèni mayuta-yuta wong-wong?

Kulo iki ora rampung (380) (Part telung atus wolung puluh), Depok, Jawa Barat, Indonesia, 10 November, 2015, 3:10 pm). Tèks Line Metro TV 10 November 2015 lan kacarita sing ing 2030 ana rong yuta Tionghoa padha mati saben taun amarga merorok impact (rokok). Sanalika televisi pribadi nasional Indonesia saiki Panggenan Kamentrian layanan umum Health sing siaran wae saka korban mati kanker tenggorokan disebabake senengane merorok, lan ngilingake umum ora kanggo njaluk menyang kurban padha. Masalah ketagihan rokok sing nimbulaké masalah kesehatan kanggo wong saiki wis dadi masalah donya, ora winates kanggo dadi masalah kang pendhudhuké padhet kayata China, Indonesia, India, lan akeh negara miskin ing donya kayata Bangladesh, nanging uga kenek negara ing Eropah lan bagéan bawana dikembangaké, supaya ngencengi lokal hukum, supaya akeh negara wis begalan iklan rokok ing media kayata televisi, mbutuhake malah klebu Gambar merbawani kesehatan ngrokok ing bungkis ngemas rokok, uga sawetara merperluas wilayah non-udud, kayata ing transportasi umum, panggonan umum liyane. Isih, nomer addicts rokok wis tambah lan nomer an disebabake rokok terus munggah. Ora mung pamaréntah lan legislatif kanggo nggawe hukum kanggo panah papan kanggo pangembangan industri rokok, nanging tokoh agama uga wis ditanggepi a fatwa (hukum agama), kayata Muhammadiyah ing Indonesia adhedhasar bantahan Al-Quran lan As Sunnah lan pitakonan ngelmu ditanggepi fatwa sing udud hukum haram. Sikap sing padha uga ditulis sing sarjana penting Saudi Arabia, Mesir, Pakistan lan akeh sarjana liyane. Malah yen mirengke Radio lan Televisi Rodja takon Ustad sing nuli padha tauziahnya (wicara) padha bakal semaur: smoking haram adhedhasar pitakonan saka Quran, Sunnah lan Nyinau padha ngontrol. Ustad Abu Yahya Badrussalam, Lc, ahli hadits (Sunnah) Univeritas lulusan Islam ing Madinah, Arab Saudi melontakkan udud haraam. Miturut marang adhedhasar pitakonan saka Quran lan As Sunnah, lan bantahan ngelmu saka smoking ing kategori lampus, kanggo bakal ngrusak kesehatan saka perokok, kang alon bisa njalari pati. Punika sababipun dene, ngandika Abu Yahya, kumelun kategorinipun tumindak laku jina, bobot ballast dosa ing bumi sentoso mangkenipon. Aku duwe pengalaman empiris, aku duwe kanca, merata asring ndedonga ing salah siji masjid, lan sawise ndedonga nalika mlaku-mlaku ngarep, dheweke marang kula, bilih wiwit umur muda kang ana tresnani udud. Miturut umur leren wong iki wis surgery lulus kaping pindho jantung, panjenengané nandhang saka penyakit jantung disebabake udud Banjur sawetara taun kepungkur kang dikontrak kanker otak lan kudu dilakokno ing otak, lan wis langgeng sawetara sasi, ing tataran kapindho surgery kanker otak urip kang ora bisa disimpen. Kula enom nomer cak limang (out of 10 siblings) Bambang Widodo 2006 lan seda saka kanker paru-paru sawise kang dianggep ing Rumah Sakit Pasar Rebo. Jakarta Timur, kang madat rokok abot. 2030 Ing China 3,5 Yuta / Year Matèni Cigarettes Saiki ing China, bab 1,2 yuta wong saben taun mati amarga iku sing digandhengake karo udud Saben taun meh 9.500 Wong tilar donya ing London amarga Polusi Air Hidayatullah.com-A report anyar prediksi sing udud bakal matèni 3,5 yuta wong taun ing China ing rong puluh tahun kepungkur. Laporan iki digawe dening Cina lan ahli internasional lan dirilis Thursday, sawetara dina sadurunge deadline Nyetel dening Organisasi Kaséhatan Donya kanggo China Ban udud ing njero ruangan ing panggonan umum. China iku dipercaya kanggo ketemu deadline Sunday, salah siji saka sawetara persyaratane dileksanakake nalika China ditampa minangka anggota saka WHO limang taun kepungkur. Ramalan kanggo 2030 iki dibandhingaké karo tokoh saiki ngendi kira-kira 1,2 yuta wong saben taun mati amarga iku sing digandhengake karo udud. Laporan bilih ing 2030, udud bakal nimbulaké bab 25 persen saka kabeh an, dibandhingake karo antarane 2 lan 3 persen sing tilar donya AIDS. [Voan / hidayatullah.com] Ewu wong ing Indonesia mati saka Cigarettes REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA - Ngawasi iklan rokok Team Anggota watara sekolah Hendriyani, ngomong, bab 200 ewu wong ing Indonesia tilar donya penyakit disebabake udud. Hendriyani ngandika, Indonesia punika negara karo nomer paling katelu saka ngrokok aktif ing donya. Iku kira-kira sing ana 66 yuta perokok aktif ing Indonesia, lan 3.9 yuta wong sing anak umur 10 kanggo 14 taun. Persentasi saka ngrokok lanang minangka akeh minangka 67,4 persen. Amarga dhuwur saka ngrokok ing negara ngasilaken ing jumlah ngisep rokok matèni Welasan. "Saben taun 200 ewu wong ing Indonesia tilar donya penyakit disebabake udud," ngandika sak konferensi penet lan Ngandhakake dhateng tiyang kathah saka Ads Rokok Results ngawasi Around limang sekolah ing Kota, Jakarta, Senin (15/6). Pambrontakan asring dumadi lazim udud ing Indonesia iku paling dhuwur ing Asia Kidul-Wétan. Wong saben Indonesia nglanggar minangka akeh minangka 12,4 rokok saben dina. Sauntara kuwi, ing penawaran Anak Indonesia Lantern Anggota Sundari Lisda adhedhasar data saka World Health Organization of the United Nations United Nations (WHO) nyariosaken bilih konsumsi rokok matèni 100 yuta wong ing abad kaping-20. Yen gaya konsumsi iki terus, banjur rokok bisa matèni siji yuta wong ing 21 abad sabanjuré lan 80 persen an dumadi ing negara-negara berkembang. WASHINGTON, (AFP) .- Ing tembako kanggo njaluk US $ 7,000 kanggo saben luwih saka enem yuta wong sing mati saben taun saka penyakit-related udud, miturut pembelaan grup kesehatan World Lung Foundation (WLF). Pungkasan taun, luwih saka 5,8 triliun udhut migunakaken, padha 2013, amarga tambah nggunakake rokok ing China nutup kerugian nolak ing negara liya, miturut laporan dipimpin déning WLF. Ing laporan global Tembakau Atlas, ing WLF lan American Cancer Society ngandika bilih ing tahun 2013, ing taun sadurungé karo data sing kasedhiya, keuntungan saka industri rokok ngrambah luwih saka $ 44 milyar. Kangge, 6.3 yuta wong mati saka penyakit-related udud, sampeyan padha karo kanggo MediaWiki $ 7000 kanggo saben pati saka rokok. Laporan ngandika yen tren saiki terus, milyar wong bakal mati amarga rokok lan cahya kanggo rokok abad iki. Saliyane nyebabake kanker paru-paru, kang asring fatal, rokok nggunakake uga faktor risiko utama kanggo seri penyakit. Iki alesan utama sing bisa digunakake bakal nyingkiri ing donya awal pati saka kahanan nemen, kayata penyakit jantung, stroke lan getih dhuwur meksa. Akeh negara ing saindhenging donya wis dibukak aturan anti-rokok, nanging Tembakau Atlas ketemu sing mung 10 persen pedunung donya kang dijamin dening bans lengkap iklan, promosi lan sponsor saka rokok, lan mung 16 persen sing dijamin dening aturan non-udud lengkap. (VOA) Dadi kanggo sing ngrokok dadi weruh lan mratobat, amarga udud bisa nimbulaké pencandunya bakal nandhang sangsara loro ing donya iki lan ing akhirat?

No comments:

Post a Comment