!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, October 3, 2015

Mennesker har mistet harmoniseringen med naturen.

Turen var ikke færdig (378)

(Del 378), Depok, West Java, Indonesien, September 30, 2015, 03:18).

Mennesker har mistet harmoniseringen med naturen.

Mellem 1960 og 1970'erne dyster landsby, og landsbyen opstrøms af floden Somber WAYN og stadig ørkenen.
Ikke mange befolket, både lokale (Dayak dart) bugis og indvandrere fra Java.
For at komme til landsbyen oppe ad floden både fra landsbyen New ulu, Balikpapan normalt mennesker, der bruger en lille båd (med en pagaj), og når floden igen hurtige strømme (på grund af regn) og derefter tage dage netop ankommet i landsbyen opstrøms af floden, nu landsbyen var allerede sammen med byen Balikpapan, og tilkørselsvejen allerede var let, enten med en fire hjul drev køretøjer og motorcyklen.
Lokale beboere er overvejende Dayak dart er blevet overleveret at bo i landsbyen opstrøms og opstrøms Somber WAYN.
Befolkningen lever fra landbrug felter, men på grund af jordbundsforhold, at landmændene normalt ris landbrug, der kun kan høstes en gang om året.
Men normalt foruden dyrkning af ris, landmænd normalt intercrop felter med grøntsager, såsom agurker, papaya, majs og cassava.
Så hvis levering af risprodukter fødevarelagre udtømt, landmænd har nok mad lagre af maniok, majs eller majs høst nogensinde opnået fra skoven,
Ud over frugter såsom papaya og tomater er plantet, skovene er stadig mange durian og Rambutan og tan (Duku skov).
Mens fisk og andre side retter normalt er muslimer jagt hjorte (rådyr) Dayak folk kalder brakvand, mens det for de lokale beboere Kaharingan Hindu, og Christian animsme de jager hjorte og svin.
Beboere normalt ikke jage Python enorme mængder og hænger på et træ filial langs floden.
Det er derfor, når det, selvom langs floden er der mange python, beboerne roligt robåd fra nedstrøms til opstrøms uden afbrydelse, er det blevet sagt mange blev dræbt i en wrap eller revet python er jægeren (soldater) er ofte skudt hovedet af slangen ,
Mens ferskvandsfisk er meget levende i floden selv øjet kan se, fordi floden er klar.
Beboere lokke normalt ofte fisk, eller ved at placere en bambus fisk fælde (vi kalder Krydderier).
Landmændene når det var før plantning ris, normalt åben landbrugsjord ved afbrænding af skove.
Fordi hvis landmænd klar jord ved selektiv skovning (engangs knive / machete) til to hektar landbrugsjord tager mange måneder de nyoprettede to hektar landbrugsjord, mens når de brændes, kun inden for en periode på en uge.
Men de lokale kultivatorer som allerede oplevet, at de kan brænde skoven med et område, der er målbare, hvis du ønsker at bruge to hektar, derefter brændes kun to hektar, har de måder, som skovbrande ikke spredes og spredes overalt.
Så praktisk indenlandske liv landmænd, selv en dart Dayak langhuse beboet mellem 3 til 5 hoveder af husstande i et enkelt hus.
Deres daglige måltider med ris (ris / ris), kombineret med fisk, kød (jerky) hjorte, og en række grøntsager, såsom maniok blade og agurk. At de høste selv, og vokser i løbet af året, skiftevis mellem høst af ris, majs, kassava og marv, det er bare det samme lauknya sepnjang år ferskvandsfisk eller kød rykvise hjorte (rådyr) eller svinekød (Dayak Christian / Hindu Kaharingan)
Størstedelen Dayak kristne religion eller hindu Kaharingan, men især Dayak dart, fordi lever flertallet i de kystnære distriktet dart, som regel på kysten er meget relateret til nomader oprindelsesbetegnelser bugis / Bajau (Sulawesi) var muslim, så mange Dayak dart følger lærdomme religion bugis / Bajau dette.
Fordi den grundlæggende fødevarer (hæfteklammer) populationen blev opnået fra banen og blev opnået fra skove (marv), så folk ikke rode rundt med inflation og en bølge af fyringer (fyringer) foregår med byens beboere. Radio-tv især, når det ikke er der, så der totalt manglende information fra omverdenen /
Der havde ikke været ballade præsidentvalg kampagne, Gunernur, borgmestre og regenter, også er der ingen valg landsby, og der er ikke blevet udnævnt til leder af landsbyen, kun prins titel til lederen af ​​landsbyen / byen.
Ikke underligt, når det har ikke alle beboere har et nationalt identitetskort (KTP).
Mange Dayak blev tilhængere af kristendommen, fordi når det er meget præst / præst fra Holland, at mange indtastet skoven endda mange etablerede en kirke i skoven.
Livet for landsbyboerne var i harmoni med naturen, fordi af natur, de kan høste resultaterne bæredygtige.
I 1970erne, selvom min far var en soldat, men besluttede at flytte hjem fra boarding hær sentosa II Balikpapan, ved at opbygge deres eget hjem på stranden i Kampung Baru Central, Balikpapan, Forståeligt sekelurga vi allerede har søskende seks personer (ampai pensionering, Min far havde fem sønner, fem døtre), hvis beregnet med abort tre gange, så min mor fødte (har børn 13).
Så min far til at bygge et hus store scene, som under havet under huset er, når tidevandet).
Så wc / toilet / latrin straks kaster i havet. Forståeligt, når der ikke var nogen familieplanlægning (KB), så alle børn kan fuld af ris rationer fra kontoret.
På dette tidspunkt vores barndom sammen lokale beboere tilbringer fritiden med berenamg og roning en lille båd på stranden lige bag huset. Vores Kdang fiskeri og fange krabber er talrige på bagsiden af ​​huset.
I alle gange vi var med venner træde i pedalerne både til omkring flodmundinger Wayne og floder Somber i en ny landsby ende er der vi menjaing krabber og en bred vifte af arter, herunder hummer og snegle mangrove (sneglen mangrove), der er bredt tilgængelige i udkanten af ​​mangroveskove når det stadig pryder langs kysten af ​​Den Botniske Balikpapan.
I 1990, da vi kom tilbage til dette sted (efter vores familie flyttede til Jakarta i begyndelsen af ​​1973) bare for at besøge familie slægtninge, der stadig bor i London, fandt vi kyst Balikpapan ofte affald plast og affald er andre end udslippet.
Suli sagde lokale fiskere ville blive fundet igen mange arter af fisk, krabber, rejer (hummer) og snegle i de kystnære mangrove Balikpapan, bortset ødelagt mangrove, kystnære strande var tercenar forskellige skrald.
Vi kunne også ikke finde igen Orangutanger Daulu meget hængende på træerne langs fra nedstrøms til opstrøms, herunder har været svært at finde python.
Orangutang vi kan stadig findes i fangenskab Orang Utan i floden WAYN vedligeholdes statslig organisation, der administrerer Orang Utan.
Nu øen Borneo ikke længere overvejende brugt vildmark, htannya nu er mange brændte for at blive erstattet funktion med oliepalmeplantager, og strømmen af ​​flodvand var faldende, fordi funktionen træer til at absorbere regnvand, inden det løber ud i floden begyndte at forsvinde, Greed menneskelig økonomi, der er åbne landbrugsarealer olie ved at brænde skove, hvilket resulterer i Indonesien er nu medtaget i nødsituationer dampe

Indonesisk skovbrand hændelse kan Samai 1997

(BBC) Skov- og jord brande i Indonesien i 1997 nåede millioner af hektar.
Omfang og økonomiske konsekvenser af skov- og jord brande i en række provinser i Indonesien er meget sandsynligt at matche omfanget af lignende episoder i 1997, ifølge forskerne.
Gennem overvågning, Robert Field vurderer land- og skovbrande, der ramte Indonesien i år er meget alvorlige.
Field, en Columbia University forsker, der gennemfører undersøgelser på Goddard Institute for Space Studies Rumorganisation USA, mener selv, at situationen i Indonesien kan være vanskeligere, hvis tørken fortsætter som følge af El Nino fænomenet.
"Forholdene i Singapore og Sumatra er stien nærmer den sydøstlige del af 1997. Hvis vejrudsigten tørre sæson holder længere, kunne det overvejes at 2015 vil blive registreret som den værste hændelse i posten," siger Fields blev citeret for at sige af nyhedsbureauet AFP.
I perioden 1997-1998, den indonesiske regering anslår, at mængden af ​​jord, der er udsat for branden nåede 750.000 hektar.
, Forskellige miljømæssige agenturer såsom Forum for Miljø (WALHI) anslår dog antallet nåede 13 millioner hektar. Så studere National Development Planlægning Agency handlede sammen med Den Asiatiske Udviklingsbank (ADB) anslår, at mængden af ​​jord påvirket af ilden nåede 9,75 millioner hektar.
Om de økonomiske konsekvenser, mængden af ​​overslaget varierer. Økonomi og miljøprogram for Sydøstasien Indonesien forudser skadet US $ 5000000000 til 6000000000 $ som følge af land- og skovbrande i 1997-1998.
Derefter Bappenas og ADB studie et underskud på US $ 4,861, svarende til Rp711 billioner.

Indonesiens økonomiske tab som følge af ild og røg i 1997 varierede fra $ 4000000000 til 9000000000 $.
Økosystemernes modstandskraft
Herry Purnomo, forskningsinstitut Center for International Forestry Research (CIFOR), hævder også, land- og skovbrande i år svarede rekord i 1997.
"Fænomenet El Nino i år er lidt mindre i forhold til 1997., modstandskraft over vores økosystemer mere sårbare over for skovbrande, fordi vi har været nedbrydes af industri og oliepalmeplantager, Men" sagde Herrera fortalte BBC Indonesien, Jerome Wirawan.
Herrera udelukkede ikke muligheden for, at de økonomiske konsekvenser af skov- og jord brande i år kunne matche rekorden 1997.
"Provinsen kan kun Rp20 billioner tab på grund af brand. Nå, nu er der mindst fem provinser blev ramt af alvorlige, nemlig Riau, Jambi, Sydsumatra, West Kalimantan, og det centrale Kalimantan, "siger Herrera.
Ifølge ham, værdien af ​​tabet er ikke kun udelukkende beregnet ved den manglende træ brand. "Der blev afbrudt den økonomiske aktivitet, hvilket påvirkede den offentlige sundhed, vand beskadiget, transport og andre," siger Herrera.
I et interview med BBC Indonesien, chef for data Information og Public Relations af National Disaster Management Agency (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, sagde de økonomiske konsekvenser af smog katastrofe, der fandt sted i flere provinser i Indonesien i 2015 kunne overstige 20 billioner.
Dette antal, sagde han, baseret på sidste års data.
Det blev afsløret, at de tab som følge af dis i 2014, beregnet over de tre måneder, fra februar til april kun fra Riau-provinsen nåede Rp20 billioner.

Tre provinser indstille nødberedskab asap
Grunde og skovbrande, der forårsager smog er blevet en regelmæssig årlig begivenhed.
Indonesiske regering insisterede ville ikke acceptere bistand tilbudt to nabolande, Singapore og Malaysia, som i mange år blev også ramt smog fra skovbrande og jord i Indonesien.
I et BBC-interview, præsident Joko Widodo sagde Indonesien har gjort en seriøs indsats, ved at indsætte tusindvis af medlemmer af militæret og politiet samt snesevis af helikoptere til at overvinde.
Præsident Joko Widodo sagde brug for tre år at gennemføre den fysiske arbejde for at stoppe dis.
"Det betyder, at vi har mobiliseret dem alle til at håndtere, men det tager tid. Jeg anslår tre år laver fysisk arbejde, "sagde Jokowi fortalte BBC Karishma Vaswani.
Mens ministeren for skovbrug og Miljø, Siti Nurbaya, forklare den type bistand, at Singapore har at tilbyde det samme som i Indonesien, Chinook-helikoptere, for at hjælpe blackout.
Men antallet er kun én enhed.
Fordi beboerne til at besøge sundhedscentret er høj nok forbundet med øvre luftvejsinfektioner og alderen i høj risiko er spædbørn, tog vi byen regeringen hal til evakuering.
Helda Suryani
"Han (Singapore) giver kun et plan, så medmindre ngasihnya 20 tabletter eller 30," siger Siti.
Undtagelsestilstand
I alt tre provinser, nemlig Riau, Jambi og Central Kalimantan har pålagt status undtagelsestilstand efter ugers indikatorer luftforureningen i området ud over den farlige fase.
Onsdag den 30. september indikatoren forurenende stof i Pekanbaru, Riau-efter beregningen af ​​Meteorologi, klimatologi og Geofisika- nå 450 eller 100 højere end niveauet for fare.
Desi var uheldigt tilstand, mor til en ét år gamle spædbarn, som blev behandlet på et hospital i Pekanbaru, Riau, da lider en lungeinfektion. Infektion blev forværret af en tyk tåge i de sidste par måneder.

 "Min søn havde været i huset, ikke går nogen steder på grund af smog. Var stadig i kontakt med en lungeinfektion. Hvorfor er regeringen ikke gør noget? Hvorfor vente til vores børn dør alle, fordi røgen? "Han sagde.
Chief Medical Officer i byen Pekanbaru, DRG. Helda Suryani, sagde, at det har taget forskellige skridt, herunder at give hallen på tredje sal i en kontorbygning Borgmester Pekanbaru som evakuering sites for nyfødte op til seks måneder.
Hallen er nu besat af fire børn, en gravid kvinde, og tre forældre chaperones.
Onsdag (30/09), indikatoren forurenende stof i Pekanbaru, Riau, i henhold til beregningen af ​​Meteorologi, klimatologi og geofysik nå 450 eller 100 højere end niveauet for fare.
"Som borgere i et besøg på sundhedscentret er høj nok forbundet med øvre luftvejsinfektioner og alderen i høj risiko er spædbørn, tog vi byen regeringen hallen for at evakuere," sagde Helda fortalte reportere i Pekanbaru, Sari Indriati.
Evakuering af smog områder anses for vigtig af Azisman Saad, lunge specialister i Pekanbaru. Men ifølge ham, når evakueringen udføres i samme region, det vil ikke være effektiv.
»Hvis evakuering i Pekanbaru også, jeg tror mindre effektiv. Fordi Pekanbaru blevet indhyllet i smog, "sagde Azisman.

Hvem skuespiller "bag afbrænding af skove og jord?
Hver gruppe udfører rydning aktiviteter vil modtage en procentdel af sine egne indtægter.
Der er omkring 20 aktører på området og få økonomiske fordele fra skov- og jord brande. Det meste af vævet af interesse og drage fordel af de økonomiske aktører er svært for handling retshåndhævelse.
Regeringen handling fængsle eller retsforfølge enkeltpersoner og virksomheder, der mistænkes for at brænde jorden ikke ville være nok til at forhindre tilbagevendende smog.
Fakta og konklusioner udtryk for i forskning i 'The Political Economy of Land og Forest Fire' af forskeren Center for International Forestry Research (CIFOR) Herry Purnomo.
Kompleksitet i marken, i henhold til Herrera, opstår, fordi gerningsmændene skov brændere, både samfundet og middelklassen, og selskabet er altid i kontakt med magtfulde mennesker, både på distriktet, nationale og endda op til det niveau af ASEAN.
Herry Purnomo undersøgelse viste, at prisen på jord er blevet ryddet ved at brænde det vil stige som er klar til at plante oliepalmer.
"Det er ikke let for centralbankcheferne, der vil kræve (brændende træ), kunne det være, der har (haven) olie palme, skovbrande, relateret til den specifikke parti, der er stærk i området, så den regent eller guvernøren er ikke let for (fungerende), skal se den politiske konstellation "Herry på BBC Indonesien, onsdag (23/9).
Disse aktører, baseret på sin forskning, arbejde som en form for "organiseret kriminalitet".
Der er grupper, der udfører forskellige opgaver, såsom jord krav, organisere landbrugere, der slashing eller skærende eller brændende, indtil marketing team og involverer landsby embedsmænd.
Men ikke kun på centralt niveau, kunne udlejeren være slægtninge til landsbyboerne, virksomhedens medarbejdere, medarbejdere i distriktet, en forretningsmand eller en mellemstore investorer fra Jakarta, Bogor, eller Surabaya.
Organiseret
Hver gruppe udfører rydning aktiviteter vil modtage en procentdel af indkomsten alene, men i gennemsnit, i bestyrelsen for landmandens grupper modtog den største del af omsætningen, mellem 51% -57%, mens grupper af landmænd slashing, skæring, og afbrænding får den del af indkomsten mellem 2 % -14%.
I sin forskning, Herry fandt, at prisen på jord er blevet ryddet af clearingen af ​​marker, der tilbydes til en pris på Rp 8,6 millioner hektar.
Men jord i 'klar til plantning "eller blevet brændt i stedet vil øge sin pris, nemlig Rp11.2 millioner pr hektar.
Så tre år senere, efter at landet er blevet plantet klar til høst, er avlere allerede så det kan sælges til en pris på rp40 millioner pr hektar.
Billede copyrightGETTY BILLEDER
Billede billedtekst
Grundejere afbrænding kunne være af større byer eller slægtninge til landsbyboerne, distrikt medarbejdere, til forskere.
Stigningen i den økonomiske værdi af jorden er det, der gør aktører, der søgte at drage fordel af land- og skovbrande opstår hele tiden.
Hertil kommer, at mønstre af køb og salg af jord, forberedelse jord er ansvarlig for køber, hvis det vil blive brændt eller rengøres mekanisk. Den billigere udgifter til rengøring, vil heldige købere være endnu større.
Til sammenligning, ifølge Herrera, hektarstøtte brændte omkostninger $ 10-20, mens jorden er renset mekanisk kræver $ 200 per hektar.
Herry undersøgelse foretaget på 11 lokaliteter i fire distrikter i Riau, nemlig Rokan Hulu, Rokan Hilir, Dumai og Bengkalis hjælp kortlægning, landmåling og politiske strategier.
I Riau er der 60 oliepalmeplantager og industrielle plantager 26.
Politiske lånere
Virksomheder eller enkeltpersoner i området, blev ejer af oliepalmeplantager i området kan finde politiske lånere på lokalt plan.
Herrera påpegede, "Antag at der er små virksomheder, der har en meget stærk protektor politiske partier i distriktet, der påvirker de processer af beslutningstagning og håndhævelse i området. Det kan være, at de er stærke tilhængere af den etablerede operatør."

Spillere på det mellemliggende niveau eller 'baroner ", Herrera opdaget, kunne være nogen.
"Fra de enkelte embedsmænd, politi, soldater, forskere, kan inddrages, kan have op til flere hundrede hektar palme og håndflade i processen med udviklingen kan (DO) brændende at byde velkommen den næste regntid," sagde han.
Skuespillere dette er ulæseligt eller fanget i et mønster af retshåndhævelsen sker nu at beskæftige sig med smog.
For at finde det, er det vigtigt at spore, hvor produkter af palmeolie fra plantager kanaliseres.
Brændstof jord
Imod disse resultater, talsmand for Sammenslutningen af ​​indonesiske palmeolie Association (GAPKI), Tofan Mahdi, sagde, at der er 2.500 olie palme virksomheder små og middelklassen, og i alt er der kun 635, der er medlemmer GAPKI.
Haze i Riau har stået på i de sidste 18 år.
"At så vores medlemmer er jeg sikker på, der ikke (afbrænding af jord), fordi vi styre op og ned. Udenfor medlemmer GAPKI, vi har ikke de instrumenter eller interesser, men vi opfordrer, støtter, hvad der blev forelagt af guvernør i South Kalimantan for eksempel så de (olieselskaber Små og mellemstore olie) at være medlem GAPKI henblik på at styre lettere, "sagde han.
Men Tofan indrømme, at de ikke har haft en streng metode i overvågningen til bund. "Men GAPKI har standarder, har krav, i overensstemmelse med reglerne i overensstemmelse med reglerne på centralt, lokalt og regionalt," sagde han.
Desuden har Riau Politi etablerede PT Inti Langgam Hybrider også medlem GAPKI som mistænkte skovbrande.
De retshåndhævende indsats, der hidtil ikke er blevet rørt politiske lånere, der beskytter virksomheden eller ejeren af ​​jord brændt.
Edi Saputra, landmænd i Ogan Ogan Ilir, Sydsumatra sagde, at praksis med at brænde jorden er allerede i gang i samfundet i hundreder af år.
Men praksis er ikke gennemført hvert år, normalt kun 5-10 år samtidig med plantning sæson.
"Vi har flere hundrede år at brænde, men hvorfor gør vi fuss nu om røgen, betyder det, hvorfor det ser ud til at fyre en kraftfuld? Fordi alle de indrømmelser, det givet til selskabet, så landet er så brandfarligt. Regionale selskaber, der er dehydreret, ikke kan plantes med ris . Nu end før, langt ja, hvis ridset, er der pletter af brand, direkte brænder jorden, "sagde han.

Sanktioner skovbrande: Hvorfor er store virksomheder "ikke røre"?
23 September 2015
De fleste virksomheder brandbomber skov var blevet sagsøgt, men processen er ond
Miljøaktivister i Riau værdsætte sanktioner til virksomheder med tilknytning til land- og skovbrande i Sumatra, men de spørgsmålstegn, hvorfor en række højt profilerede virksomheder "ikke røre".
Coalition overvåger skovrydning i Riau sagde, kan regeringen også give en fastere sanktioner for at bringe sagen for retten og kræver virksomhederne til at betale erstatning til de mennesker, der er berørt af dis.
"At give sanktionerne var et skridt hurtigere, ganske lovende. Men vi vil se, om lignende skridt vil blive udført på store virksomheder, der opdages og registreres brande og erfarne brande hvert år i sin koncession område," sagde den aktivist koalition overvåger ødelæggelse Forest (Øjne på skoven) i provinsen Riau, Afdhal Mahyuddin, fortalte BBC Indonesien, Heyder Affan, onsdag (23/9) morgen.
Tidligere, fire virksomheder i Sumatra sanktioneret af Ministeriet for miljø og skove (KLHK) relateret til land- og skovbrande.
Virksomheder, hvis licens er suspenderet PT LIH (Riau), PT TPR (Sydsumatra) og PT WAJ (Sydsumatra), mens PT HSL (Riau) licens er blevet tilbagekaldt.

Selskaberne skal give Brandsikringsudstyr
Selskaberne skal indstille alle aktiviteter på området og opfylde sine forpligtelser, såsom Brandsikringsudstyr supplement.
Denne sanktion var baseret nyheder begivenhed særlig task force (Satgasus) Miljø- og skovbrug. De har i øjeblikket besøgt 286 lokaliteter brændt på Sumatra og Kalimantan.
Betale erstatning
Yderligere Afdhal Mahyuddin sagde, at han ikke var for overrasket over at erfare, at regeringen havde frosset tilladelse PT LIH.
"Fordi, i 2013, og derefter, er de blevet mistænkt og hidtil uprøvet," sagde Afdal.
Tilsvarende Afdal ikke var for overrasket, da regeringen tilbagekaldt business licens PT HSL i Riau. "Naturligvis, som længe har været inaktiv," tilføjede han.
Men han tilføjede, bør regeringen være i stand til at levere tilsvarende sanktioner, eller fastere, mod andre store virksomheder, der i årevis gør lignende krænkelser.
"Vi bemærker, er der flere selskaber indrømmelser, der er angivet til krænkelser. Overraskende, er de ikke tilbagekaldes eller sanktioneres," sagde Afdal.
Aktivister betragter, mange store virksomheder, der passerer incendiary skov
"Jeg tror, ​​den har brug for indsats mod store virksomheder eller høj profil," tilføjede han.
Han også foreslået, bør straffen være mere end blot en suspension eller tilbagekaldelse af dets licens, såsom at bringe sagen til en kriminel eller civil domstol.
"De har også til at betale erstatning til de ramte samfund bredt på grund af smog," sagde han videre.
I øjeblikket holdet besøgte 286 lokationer KLHK brændt på Sumatra og Kalimantan.
Endvidere sagde han, KLHK sagde selskabet suspenderede licensen færdiggøre infrastrukturen er endnu ikke opfyldt for at mindske risikoen for brande.
Nedfrysning vil påvirke tilbagekaldelse af licensen, hvis selskabet bliver fundet skyldig i retten, sagde embedsmænd KLHK.
Del denne nyhed Om b

"Hvad er det regeringen venter på vores børn dør på grund af røg?"
I rummet er udstyret luft regulator på tredje sal i rådhuset Pekanbaru, Apriyani kigger på en fire-måneder gamle baby, sov forsvarligt.
Den 35-årige kvinde er en af ​​fire mødre, der havde søgt tilflugt i nødstilfælde spædbarn pleje Pekanbaru bystyre. Dette er et forsøg på at beskytte barnet fra giftige dampe som følge af land- og skovbrande, der har stået på i flere måneder.
»Her, min baby fri for røg. I modsætning til derhjemme," sagde Apriyani.
"Når vi bliver hjemme, er min baby hoste kontinuerligt. Hvis her er kontoret lukket, og der er luftrensere.
Luftforureningen i Pekanbaru optaget på 1000 tal Forurenende stof Standard Index (PSI). Selvom 100 PSI alene er klassificeret som usundt, og hvis mere end 300 anses for farligt.
"Spædbørn, der lider mest. Det samme barn var konstant hoste"
Der er ingen baby senge er lejet, og iltflasker, men Afriyani mengaakan han ikke ønsker at bo der længe.
"Jeg ønsker regeringen til at arbejde hårdere for at fjerne røg, så vores børn ikke problemer med at trække vejret hver gang. Fordi det er dårligt for deres helbred, ikke?
Dr. Helda Suryani, leder af departementet sundhed i Pekanbaru sagde læ var forbeholdt især for fattige familier, der er sårbare.
"De rige har deres egen aircondition og kan finde sig et mere sikkert sted. Mens dette sted for dem, hvis huse, vi ser hver dag fuld af skadelige dampe.
Da han blev spurgt, hvorfor så længe efter den nye regering til at give husly, lo han skævt.
"Hvorfor så længe? Vi har bedt for regn, og da hæren kom for at hjælpe, renere luft i to dage. Men nu her igen. Så det ville være ligesom dette for evigt."
Som for Desi, husly er for sent. Denne unge mor sidder med sin ét år gamle på hospitalet Santa Maria. Han blev diagnosticeret med en lungeinfektion.
"Jeg holder mit barn indendørs hele tiden. Vi skal ingen steder på grund af denne røg, men min søn stadig er i kontakt med lungebetændelse."
"Hvorfor er regeringen ikke gør noget?" spurgte han
"Er regeringen venter på vores børn dør på grund af røg?" (BBC)

No comments:

Post a Comment