!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, October 2, 2015

Većina omiljena turističkim mjestima u Indoneziji.

Vožnja nije bila završena (377)

(Part 377), Depok, West Java, Indonezija, 27. septembar 2015, 01:32).

Add caption
Većina omiljena turističkim mjestima u Indoneziji.

Osim na otok Bali, Indonezija čini da ima šarm prekrasne turističkih mjesta i još mnogo ljepši i vrlo koji vrijedi posjetiti i nikada neće biti zaboravljena za turiste koji nikada nisu posjetili, između ostalog:
Marine Park Raja Ampat, Papua Za ronioce i ljubitelje podvodnog svijeta park, je ronilački raj koji predstavlja bogatstvo morskog života je zapanjujući. Jedna od najpoznatijih znamenitosti Raja Ampat Marine Park. Ovo područje se naziva Coral Reef raj ili raj koraljnih grebena ronioci svijeta. Lokacija atrakcije Raja Ampat Marine Park se nalazi u West Papua.

Raja Ampat je novi okruga širokog slajda divizija Wilaya okrugu sa 4,6 miliona hektara. Oko 85% od ukupne površine oceana, a ostatak je skupina otoka i koralnih atola nekih 610 otoka. Od stotina otoka trske samo 35 otoka su nastanjena autohtonih ljudi.

Raja Ampat Otoci se ne samo smatra kao objekt prirode Indonezije u obliku najvećeg Marine Park u Indoneziji, ali i vjeruje da imaju bogatstvo morskog života u svijetu. Reveal panoramski atrakcije Raja Ampat Marine Park je počeo kada je Nizozemski nacionalni majstor ronioca po imenu Maxx Ammer posjetio regiju 1990. godine.

Zanimljivosti Raja Ampat Marine Park je na površini od koraljnih grebena s bogatstvom morskog života u svijetu, ima najmanje 1300 vrsta riba, 600 vrsta koralja i 700 vrsta školjki, da ne spominjemo različite vrste kornjača, alge i meduze. Najveće bogatstvo u cijelom svijetu Coral trougao područje, naime Filipina, Indonezije i Papua Nova Gvineja.

S obzirom na širinu vodenih atrakcija Papua Raja Ampat Marine Park i bogatoj ponudi morskog života, onda možete odabrati točku za početak ronjenje. Oko otoka Kri, možete vidjeti ljepotu koraljnih grebena i mnoge vrste riba koja je neverovatno, uključujući vrste Queensland škarpina, Pompano, kamera, škarpina, greben morski psi, tuna, napoeleon Wrasse, Barracuda, i gigant trevelly.

Ostali Dive Mjesta u Marine Park Zanimljivosti Raja Ampat Papua je u Sardine Reef s dubine od oko 10 metara. Ovo mjesto služi razne ribe, uključujući Parrotfish koji imaju sjajne boje. Ako želite isprobati osećaj biti u rock tunel, možete roniti oko otoka Kaboei Bay Rock. Postoji uvali ispod stijena tunel. Kaboei Bay Rock također naći Coral špilje nastanjuju palicama ole, a na nekim mjestima su ostaci ljudskih kostiju.

Postoje mnoge druge Dive Mjesta u Zanimljivosti Papua Raja Ampat Marine Park možete istražiti, kao što su The Passage, Fam Island, i otok Misool. Osim uživanja u bogatstvo morskog života, možete uživati ​​iu povijesnim znamenitostima pod morem, uključujući ratne brodove i borbenih aviona koji je potonuo u vodama atrakcije Papua Raja Ampat Marine Park. I ne samo to, također možete uživati ​​u ljepotama otoka regiona Zanimljivosti Papua Raja Ampat Marine Park u stanju netaknute, lagune, a uvala je i dalje zaštićena, ima pojas fantastične plaže i kristalno čistog mora.

Vi ste zainteresovani za posjetu atrakcija Papua Raja Ampat Marine Park se može odstupiti Jakarta ili drugim velikim gradovima u Domine Eduard OSOK, Sorong, West Papua. Letovi iz Džakarte do Sorong obično tranzit u Makassar ili Manado. Od Domine Eduard OSOK, možete odmah nastaviti sa atrakcija Raja Ampat Marine Park s gomilom brzim brodovima berkafasitas 10 ljudi po cijeni od oko 3,2 miliona dolara svaki put za 4 sata.

Nema posebnih ulaznica za ulazak u području vodenih atrakcija Raja Ampat Marine Park. Međutim, troškovi najma motorni brod, oprema ronioci i instruktori u rasponu od nekoliko stotina hiljada milionima Rupiah u jednom dive. Ronjenje proces se obično vrši mnogo puta da uživaju u ronjenje tačke su različiti. Stoga, preporučljivo je ronioci hrle za suzbijanje iznos od rashoda koji je relativno skupo.

Regionalne znamenitosti Papua Raja Ampat Marine Park, možete dobiti dovoljno kapaciteta u nekim mjestima postoje, kao što je na otoku Kri, Waigeo, Mansuar, i Misool. Neki odmarališta odrediti cijenu je relativno skupa jer predstavlja kompletan objekat. Ako ste došli sa manjim budžetom, u naselju u državnom vlasništvu mogla biti opcija.

Još jedna alternativa za uživanje u atrakcija Papua Raja Ampat Marine Park je izborom da ostanu na brodu sa unajmljenim brodom Pinisi koji je posebno modificiran za ronilačke aktivnosti nekoliko dana. Brod ima kafasitas maksimalno 14 osoba po cijeni od oko 90.000.000-110.000.000 za krstarenje za nedelju dana.

Podvodni rajKao jedan od prvih Marine Park u svijetu, ljepote podvodnog svijeta u Bunaken, Manado North Sulawesi su dobro poznati u međunarodnoj zajednici, posebno za ronioce. U stvari, u 2005. godini, Bunaken je postala mjesto svjetske baštine nakon što je Vlada Indonezije da se registrujete Bunaken na UNESCO-a. Sa površinom od oko 75 625 hektara, ronjenje entuzijasta su razmaženi mnogih ronjenje mjesto. Bunaken Marine Park ima 20 poen Dive Spot, od kojih 12 su na otoku bunaken. Broj Dive Mjesta bi moglo povećati zajedno sa brojem ronilaca istraživanje podvodnih ljepota Bunaken.
Od 20 poena Dive Spot je, najomiljeniji između ostalog u rodno selo Lekuan, Fukui Point, mandolina ponit i istoku Bunaken. Ronioci koji često posećuju Bunaken ronjenje mjesto ima drugačiji omiljen. Na primjer, ronioca koji voli roniti mjesto ajkule imaju različite omiljena s roniocima koji vole potrazi za raže. Podvodni fotografi sretan morski konjici tražim, kitnjasta sipe, a drugi makro fotografiji objekte koji postoje pod morem.


Nivo vidljivosti u vodi dostiže 20 metara, ponekad, kad sam dobru razinu vidljivosti može dostići 35 metara. Možete vidjeti ljepote koraljnih grebena u Bunaken Marine Park, koji je jedan od najboljih na svijetu. Postoji oko 390 vrsta šarene koralnih grebena je sjajno. Berlekak-dent jedinstvenog oblika sa pukotine do male pećine ili tunel ispod mora koje se ne mogu naći u drugim mjestima.

Otok Derawan nalazi u arhipelagu Derawan, Derawan okruga, županija Berau, North Borneo, jedinica Derawan otok morfologija je bertopografi ravan priobalnih ravnica. Pješčana plaža ima nagib od oko 7 ° - 11 ° širine od 13,5 do 20 metara.

U okolnim vodama su morski park i poznati kao turističko ronjenje (ronjenje) sa dubine od oko pet metara. Postoji širok spektar morskog života ovdje, kao što su lignje (sipe), jastozi, riba cijevi (ghostpipe riba), Octopus (bluering hobotnica), nudibranchs, mora konja (morski konjici), jegulja vrpca (ribbon jegulje) i riba Skorpion (Scorpionfishes ).

Na stijeni na dubini od deset metara, nalazi se greben poznat kao "plavog zida okidač" jer je greben u dužini od 18 metara je puno okidač ribe (crveno-zupčasti okidač riba).

Derawan je otok s pogledom boje nijanse plave i zelene stavove, bijeli pijesak mekan, redovi palmi na samoj obali mora, sa malim šuma u sredini otoka koji je stanište raznih vrsta biljaka i životinja i prirodnih ljepota dna prekrasan ocean. Nemojte se iznenaditi ako ovaj otok bi mogao vrh redovima treći kao svjetske klase ronjenje destinacija i čine ovaj otok san otok za ronioce.

Oko otoka Derawan, čak 28 poen ronjenje je identificiran. Da bi istražili sve ovom trenutku barem to traje oko 10 dana, s jednim ronjenje u svakom trenutku. Da biste se kretali od jedne tačke na drugu, posjetitelji mogu koristiti brodove. U međuvremenu, posjetitelji mogu istražiti otok pješice.

Dr. Carden Wallace tropske muzeja Queensland, Australija je ispitao morskog bogatstva otoka i Derawan Pronađeno više od 50 vrsta arcropora (morskih životinja) u koralni greben. Niko ne čini ako Derawan otok je poznat kao treći najveći na svijetu kao međunarodni ronjenje odredište.

Koraljnih grebena u arhipelagu Derawan raširena u cijelom otoku i ugljenisani u Derawan arhipelagu. Hirst stabilnom u ovim otocima uključuju Long Island ugljenisana, spržena masimbung, ugljenisano buliulin, pinaka ugljenisana, spaljene i ugljenisanog tababinga muaras.

Tip greben u Derawan arhipelag sastoji se od resica, barijera grebena i atola. Ovaj atol da je formirana u otoka i formirao u slanu vodu jezera. "Manta auto istraživanju iz 2003. godine" pokazuje prosječnu naslovnici koraljnih grebena u Long Island je 24,25% na 34,88 za tvrde koralje i greben život. Koraljnih grebena u otoku Derawan ima u prosjeku Coral poklopac tvrdog koralja 17.41% i 27.78% živi koral poklopac. Uz broj vrsta 460-470 ukazuje na to da ovo bude bogatstvo drugog bioraznolikosti nakon Raja Ampat arhipelag.

Coral Reef glavna područja:

dužina zapadni dio otoka (uvala i kanal)
muaras sa veliku raznolikost korala, Coral zdrav i estetsku vrijednost
malalungun Coral, veliku raznovrsnost uz kompleksne strukture s različitim staništima
veliki Coral-bogata staništa
Greben istraživanje riba u 2003. pokazala je da ovaj otok proizvodi 832 vrsta. Osim toga, procjenjuje se da postoji najmanje 1.051 vrsta u vodama Berau sa Gobes dominantna vrsta (Gobiidae), wrasses (Labridae), i damselfishes (Pomacentridae).

Ponekad, kada sjedi na kraju drvenog mosta koji vodi do mora, možemo vidjeti zeleni kornjače i amo na površini bistre vode. Kada ronjenje smo također u pratnji kornjače koje plivaju oko nas. Povremeno čak i kornjače koje se čini da lutaju oko vikendice se nalazi na obali otoka. U sumrak, neke kornjače popeo na obalu i polažu jaja tamo.

Posjetitelji mogu također pregledati druge otoke oko Derawan. Na primjer: Dobrotvorni Island, Maratua, i Kakaban otok koji ima svoju posebnost. Plava Stingray (raže) koji je dostigao 3,5 metara širok stanovništva na otoku dobrotvorni. U stvari, može se naći-ako dovoljno sreće, crna Stingray sa širokim "rasponom krila" 6 metara. Iako je otok ima jedinstvenu Kakaban obliku praistorijskog jezera u sred mora, jedina u Aziji.

Tipična i zaštićene vrste koje se mogu naći među kokos rakove (Birgus Latro), kitova, dupina (Delphinus), Green Turtle (Chelonia mydas), Hawksbill (erethmochelys fimbriata), i dugong (Dugong dugon). Kokos rakove mogu se naći na otoku Kakaban i Maratua. Papa se može naći oko otoka Maratua u određenoj sezoni, dok delfini oko otoka Semama, dobrotvorne, Kakaban, Maratua, i ugljenisana muaras.

Kornjače se mogu naći oko Long Island, Derawan, Semama, dobrotvorne i Maratua i dugonga u Long Island i Semama. Još jedna jedinstvena vrsta raže (manta birostris) nalazi se na otoku dobrotvorne i Pigmy morskog konjica na otoku Semama i Derawan.

Objekata i smještajnih
Derawan pružaju sadržaje kao što su vikendice, ronilačku opremu, glisera i restorana. Derawan otok također pružaju smještaj koji nije preskup kojim upravlja mještani.

Ove kuće su jednostavne Juts skoro 100 metara u more da bi se stanovnici mogu slobodno vidjeti razne šarene ribe i kornjače prolaze slobodno bez ometanja bilo koga. Na meniju hrana je vrlo jednostavna sa dominantnom glavnom izborniku morske ribe i konzervirane hrane svakako ne umanjuje uživanje atmosfere i danju i noću na ovom otoku.

Pristup
Da bi došli do otoka Derawan, turisti mogu letjeti za oko 3 sata u Balikpapan, East Kalimantan, avionom iz Džakarte, Surabaya, Yogyakarta ili Denpasar.

Iz Aberdeen, i dalje morati letjeti u Cape Redeb ronjenje jedan sat avionom, KAL Star, Deraya ili DAS. Pored toga, Cape Redeb može doći do mora, uz ukrcavanje iz Samarinda, glavnog grada East Kalimantan Tarakan, glavnom gradu Sjeverne Borneo do rta Redeb slijedi iznajmljivanja motorni čamac.

Putuju na otok Lombok.
Lombok, West Nusa Tenggara (populacija u 2001: 2.722.123 stanovnika) je otok u Mali sundski otoci ili Nusa Tenggara su razdvojene Lombok tjesnac Bali u Sebelat Alas Strait na zapadu i istoku Sumbawa. Otok je oko sferne s nekom vrstom "rep" na jugozapadnoj strani u dužini od oko 70 km. Ovaj otok području postizanja 5.435 km², što ga svrstava 108 liste otoke se temelji na obim svijeta. Glavni grad na otoku je Mataram.

Lombok Otok je poznat po svojim prirodnim ljepotama egzotične i fascinantan. Lombok otok ima ne samo tri Gili Islands. Osim Gili Travangan, Gili Air i Gili Meno. Lombok otok još ima neke lezbača jednako lijepa. Jedan samo Gili Kondo nalazi istočno od otoka Lombok.

Lombok Island je sada postala jedna od ikona Indonezije turizma, ljepote otoka je bez premca u Indoneziji, gostoljubivost Sasak ljudi, ljepota plaža koje su vrlo bijele, koraljnih grebena i biološki bogatstvo vanredne, sjaj Mount Rinjani i kulturne posebnosti Sasak mnoge pozivnice divljenje domaćih i stranih turista.

Ljepota otoka Lombok i eksotismenya će vas i vaš partner pozvati na medeni mjesec ovdje. Isto tako sa Exotisme Gilis Island će također pozivamo vas da uživate u ljepoti otoka.

Ovaj otok je jedan od dva najveća otoka u vlasništvu Okrug West Nusa Tenggara. U ljepotu krajolika, čineći otoku Lombok biti jedan medeni mjesec destinacija koja je također poželjno. Kada morate znati gdje se trebaju pojačati noge, ljepotu Lombok se mogu istražiti na ovom putovanju.

Sa plaže lijepo magičnim, veličanstvene Mt Rinjani i spektakularne morskog života otkriti, otok Lombok u West Nusa Tenggara ima mnogo turističkih destinacija i na kopnu i na moru. Nije ni čudo onda da je najpopularnija destinacija u West Nusa Tenggara.

Samo posjetite ovdje osjetiti surfati veliki valovi na južnoj obali. Izazovite vaše hrabrosti da se popne na vrh vulkana. Unajmite bicikl i motocikl da biste dobili okolo na ulicama duž Paddy polja. Gde god hoćeš meghabiskan vremena, nećete biti razočarani sa spektakularnim prirodnim ljepotama ovdje.

Ostali posjetitelja Lombok odlučite provesti svoje vrijeme na otoku Gili-Gili, izolirano tropskom otoku s plaže su veličanstveni i luksuznom okruženju.

Prvobitni stanovnici Lombok su Sasak, Lombok je također dom hindu ljudi Bali i veliki broj kineskih, javanski, Bugis i Arapi.

Neki ljudi Sasak prihvatili islamske vjere Wektu telu didefinisikann kao "Islam tri puta", misleći na njihove molitve tri puta dnevno i drugačije sa muslimanima koji se mole 5 puta dnevno. Wektu telu je jedinstvena religija koja uključuje drevne tradicije i islamskog vjerovanja, ova uverenja se mogu naći samo u Sjevernoj Lombok. Oni koji prolaze kroz ovo vjerovanje su muslimani, ali u isto vrijeme prolaze kroz tradicionalne rituale. Primjeri kao što su Nyiu svečanosti održanoj nakon sto dana neko umre. Obitelji ljudi koji su umrli poklone kao što su odjeća, četkice za zube i hrane tako da mrtvi osoba će biti miran na nebu.

Ostali vjerski praznici proslavio na početku kišne sezone (okt-Dec) ili sezone berbe (april-maj) s proslave u selima cijelom otoku.

Sasak kultura je vrlo važan za snagu i fizičke sposobnosti i mnogo lokalnih običaja mereflesika ove kulture. Peresehan je lokalna tradicija koja spaja borba između dvojice muškaraca koji su dugo štap i mali štit u obliku kaveza bujung od goveđe.

Glazba i ples su vrlo važni u Sasak kulturi. Plesao tradicionalni ples tijekom ceremonije važno. Ovaj ples nastao iz rata plesa, kao što su Beleq valjkom (veliki bubanj) dok Cupak Gerantang popularan da je priča o ljubavi i romantike.
Posjetite jedinstveni Pura Lingsar, kombinacija Balija hindu hramova i vjerovanja Wektu telu u jednom kompleksu.
Oko i kupovali na tržištu Surandi panoramu grada. Postoje neki lijep piknik spotova za opuštanje i odmor.

Testirajte svoju sreću s posjetom hipodromu na terenu Salakalas. Trka se održava svake nedjelje. Gledajte mladi džokeja u uskim konkurenciji do cilja gdje pobjednik će memberika osmeh Victor. Ova utrka je vrlo važno kako bi noć prije utrke, seljani će masirajte svoje konje, a povremeno igra gamelan glazbu da smiri konje.

Izazovite vaše hrabrosti da se popne visine Mount Rinjani. Na nadmorskoj visini od preko 3.700 metara nadmorske visine, ovaj veličanstveni vulkanskog planinarenje će trajati najmanje tri dana, a ne preporučuje se osobama sa srčanim poremećajima. Kada se vrhovi umora ćete biti plaćeni od strane prirodni krajolik Indonezija izvanredan.

Osjetite pijesak na tabane i kupati u pjenušava obalnih voda u Južnoj Kuta Lombok. Bijeli pijesak i spektakularan pogled na okean ovdje čine ovo mjesto kao turistička destinacija i obično zakrivljene. Posjetite Nyale Ribolov Kuta tijekom godišnjeg festivala, obično održavaju u februaru ili martu i uživajte u slavlje i procesija u boji.

Sunčanje i surfanje na prekrasnim plažama Batu Bolong. Ova plaža uzima svoje ime od velikog kamenja s rupama u sredini. Pobrinite se osjećate neobično prekrasan zalazak sunca kada je sunce počelo da tone u Mount Agung Baliju sa nevjerojatnim plamenim bojama.

Saznajte više o lokalnoj povijesti i posjetite Meruya Water Palace u Mataram, glavnom gradu Lombok. Ovo mjesto je izgrađen u 1744 i ranije bio krvavi rat između Nizozemske i stanovnici Balija krajem 19. stoljeća.

Doživite mir najvećeg hrama Lombok, Pura Meru, nalazi iza Water Park. Hram, koji je vekovima bio posvećen hindu Trimurti Brahme, Vhisnu, i Shiva.
Lokacija putovati avionom se može uzeti iz Džakarte, Surabaya, Denpasar, Bali, u grad u Mataram.
Bukit Tinggi
A. Pregled

Grad Bukittinggi, West Sumatra je istorijski grad, grad rodno mjesto tri velika heroja Indonezije, a također grad sa šarmantnom turističkom egzotike. Bukittingggi imaju sve kriterije da postane turistička meta za goste. U gradu koji je 17. decembar kao godišnjica ovog postoji Clock Tower koji je orijentir grada, relikt kolonijalne povijesti i muzejima Minangkabau kulture i Bung Hatta Palace.

Administrativno Bukittinggi već počela da se formira u holandskoj kolonijalne ere. Nizozemski je Bukittinggi kao Gemeentelijk Resort ili nekim opštinama na listu 1828., zajedno s 32 drugih Gemeentelijk Resort u Indoneziji. Ovaj status čini Bukittinggi kada već ima Gemeenteroad ili autonomne vlade većine mora biti pod kontrolom holandski. U Singapuru također uspostavio tvrđava pod nazivom "Fort de Kock". Tvrđava je još uvijek netaknuta i služe kao jedna od atrakcija istorije. U gradu se također koristi od strane holandskog oficira koji su u istočnom kolonijama da se odmori.

Za vrijeme japanske okupacije, Bukittinggi preimenovan iz Fort de Kock Taddsgemente biti Bukittinggi Si Yaku Sho uz dodatak kako je sada Agam Distrikta. Japan također uspostavio radio odašiljač najveći otok Sumatra zbog propagande. Takođe, prema lokalnoj samoupravi, Japanci također čine Singapur kao 25. vojna komanda za kontrolu vojnih snaga na Sumatri, Singapuru na Tajland.

Nakon nezavisnosti Indonezije, Bukittinggi nikada služiti kao centralni defanzivni borbe za nezavisnost. Čak iu decembar 1948 do juna 1949. godine, London je korištena kao glavni grad Vlade hitne Republike Indonezije (PDRI) na čelu sa gospodinom Sjafroedin Prawiranegara. Odluka je objavljena od strane predsjednika nakon što je Yogyakarta pao u ruke Nizozemske kao rezultat vojne agresije II. Nakon toga Bukittingti određen kao glavni grad Sumatre, a 1959. postao prestonica Centralne Sumatre. Nakon razvoj West Sumatra, Bukittinggi poslužiti kao glavni grad West Sumatra prije nego što je konačno 1978. godine je prebačen u gradu Padang.

Bukittinggi Područje dohvata oko 250.239 km2 koja se sastoji od brda i doline. Brda se nalaze u New Yorku je serija od planinskog lanca pojasa. Na strani brda, grad je također okružen Tida planina Mount Merapi je, Mount Singgalang, i planine Sago. Postojanje tri planine je zašto New York je također poznat kao grad Tri Arga. Konfiguracija geografski položaj Bukittinggi brdovitom i tu je iznad 900 m nadmorske visine (nadmorske visine), što je zrak u New Yorku i cool.

B. Značajke
Turističkih potencijala Bukittinggi, West Sumatra u proračun lokalne samouprave, čine gotovo 30% ukupnih prihoda (Regionalni Original prihoda). To svakako ne čudi, jer je potencijal za turizam u gradu je relativno potpun. Priroda turizam Bukittinggi objekt podržava prisustvo brda koja okružuju grad. Tipična atmosfera planine sa hladan zrak čini Bukittinggi može biti oslobađanje od stresa za turiste. Zelena prostranstvo pejzaža brda je također vrlo pogodan za ljubitelje fotografije mete. Lepota oka može jesti kad turisti bili u dolini gradu.

Kao jedan od centara Minangkabau kulture, Bukittinggi prisutan prototipovi Minangkabau kulture. Custom Homes, pakaiaan, jezik na tipična jela mogu se naći u Bukittinggi. U gotovo svakom uglu, Bukittinggi prisutan Gadang kuće tipične Minangkabau kulture. Kuće su uredno obloženi krovovima u obliku bizona rog. U tim kućama, turisti mogu također uživati ​​u rezbarije uzorkom Minangkabau navedene u zidovima kuće. Mještani i dalje koriste tradicionalne Minangkabau svakodnevnu odjeću.

Atmosfera ujutro u mjestu Bukittinggi također osjeća posebno. Sunrice krajolik s plavim nebom i dalje stidljive u kombinaciji sa siluetom brda su vrlo pogodan da se koristi kao prikaz. Takva znamenitosti može biti meta iz svih pravaca kompasa. Noću, pogotovo kada je proslava, boja treperenje svjetla i vatromet prevladava u gradu Bukittinggi.
Još jedna karakteristika koje se mogu naći turista u Bukittinggi se nalazi u blizini prirodnih atrakcija Sianok kanjon. Udaljenost Bukittinggi sa kanjonom Sianok se može doći kopnom za oko tri sata. Na putu posjetitelji mogu također svratiti da uživaju atrakcijama Clock Tower, bastiona Ford de Kock, kao i pećine japanske kolonijalne baštine. Da ne zaboravimo, još jedna karakteristika Bukittinggi su način da se objekti koji navijanje. U Bukittinggi poznat ili zaobljenim ugao 44 AMPEK dvadeset AMPEK doći do jezera Maninjau. Putovanje iza ugla će pružiti još jednu senzaciju, posebno za turiste koji vole voziti.

C. Lokacija
Grad Bukittinggi je jedna opština koja se nalazi u pokrajini West Sumatra. Geografski, nalazi se na 100,210-100,250 stupnjeva istočne geografske dužine i između 00 760 - 00,190 LS. Ako privlačnost Zapada Sumatra glavni grad Padang, Bukittinggi se nalazi oko 90 km na sjeveroistoku.

D. Pristup
Pristup do centra Londona može se doći iz mnogih gradova u West Sumatra. Kada koristite fiksne, turisti mogu koristiti cross-Sumatra put koji se proteže od provincije Lampung do NAD. Srednji, za turiste koji koriste rute zrak, turisti mogu koristiti tačka otpuštanja u Padang za daljnje seeked vojske. Što se za obilazak različitih atrakcija u Bukittinggi turisti mogu koristiti razne vidove javnog prevoza su dostupni uniformno u Bukittinggi

E. smještaja i drugih objekata
Za podršku sektoru turizma se trenutno nalazi u Londonu ima 43 komada i Hotel Star i budžeta plus 11 mes / gost kuća / vikendica. Postojanje takvog smještaja je i da podrži ulogu Singapur kao baza za turizam u pokrajini West Sumatra.

Što se tiče restorana i restoran, u Londonu na raspolaganju nekoliko barova i restorana, posebno u regiji, Los Lambuang. U ovom području, posjetitelji mogu razmaziti njihove nepce s tipičnim Minangkabau hrane. Nedaleko od područja Los Lambuang, i blizu atrakcija, nekoliko turističkih agencija su spremni da služe turistima putovanje. Srednji poslove i kupnju suvenira, u području Los Lambuang također nudi veliki izbor suvenira i suvenira iz Bukittinggi.


Jeste li znali da u Bandung toliko atrakcija koje se može posjetiti i vrlo privlačan. Dakle, sljedeći put, ako odemo u Bandung pokušati da zaustavi od strane postojećih turističkih atrakcija u nastavku:

Turističke atrakcije u Bandung Grad:

Gedung Sate Bandung i Gasibu
Borba Spomenik - Jl. Dipatiukur
Bandung Zoo - Jl. Zamak
Bandung Institute of Technology - Jl. Ganesha
Taman Ganesha - Jl. Ganesha
Park Traffic - Jl. Sumatra
Starije osobe park - Jl. Cisangkuy
Vlada Office Park Bandung
Tempo Doeloe Bandung - Jl. Braga
Trgovački centar Jl. Cihampelas
Muzej Pos Indonezija - Jl. Cisanggarung.
Mandala Muzej Wangsit Siliwangi
Muzej azijske-afričke konferencije
Square i Grand Mosque - Jl. Azija Afrika
Muzej Sri Baguda - Jl. South Rim
Turističkih mjesta u Sjevernoj Bandung:

Curug Dago - Terminal Dago
Forest Park Dago Pakar Cave i Nizozemska / Japan
Curug Omas - Vrt Maribaya
Arena Ribolov Bonita - Lembang
Dalekozor Boscha Star - Lembang
Tradicionalni Market - Lembang
Giri Jaya Forest Park - Lembang
Kampovi Cikole
Kawah Ratu - Tangkuban Perahu
Upas - Tangkuban Perahu
Kawah Domas - Tangkuban Perahu
Tea Plantation Subang - West Java
Ciater Hot Springs
Flower Garden Cihideung - Jl. Narednik Bajuri
Spirit Camp; Sahabat Alam - Jl. Narednik Bajuri
Curug Cimahi - Cisarua
Turistička mjesta u Južnoj Bandung:

Kawah Putih - Ciwidey
Kampovi Rancaupas - Ciwidey
Termalne kupke Ciwalini - Ciwidey
Tea Plantation Rancabali - Ciwidey
Tea Plantation Gambung - Ciwidey
Situ Patengan - Ciwidey
Postoji Cipanunjang - Pangalengan
Cileunca - Pangalengan
Site Gunungpadang - West Java
Crater Kamojang - Paseh West Java
Turističkih atrakcija u Bandung West:

Cipele i torbe Cibaduyut centar
Krečnjaka brda - Padalarang
Reservoir Ciburuy - Padalarang
Saguling - West Java
Kupke Cipanas - West Java
Pawon pećina - West Java
Sang Hyang Tikoro - West Java
Turističkih atrakcija u East Bandung:

Priroda Planine Manglayang
Curug Cinulang - Cicalengka
Crater Kamojang
Cangkuang Hram i Kampung Pulo - Garut
Bagendit - Garut

Posebna Regija Yogyakarta je glavna turistička destinacija u Javi, Indonezija, sa puno šarma koji nije otkriven.


Prije hiljadu godina, Yogyakarta je bio centar drevnog Mataram kraljevstva prosperitetna i ima visoku civilizaciju. Ovo kraljevstvo koji je osnovao hram Borobudur je najveći budistički hram u svijetu, 300 godina prije nego što Angkor Wat u Kambodži. Još jedna relikvija hram Prambanan Temple, Istana Ratu Boko Palace, i desetine drugih hramova su obnovljeni ili se još uvijek zakopano pod zemljom (vidi Wisata Candi).

No comments:

Post a Comment