!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, October 3, 2015

Хората са загубили хармонизиране с природата.

Пътуването не е завършена (378)

(Част триста седемдесет и осем), Depok, Западна Ява, Индонезия, 30 септември 2015, 15:18).

Хората са загубили хармонизиране с природата.

Между 1960 и 1970 мрачен селото, а селото нагоре по течението на реката мрачно WAYN и все още пустинята.
Не са много населен, както на местно (Даяк дартс) Bugis и мигрантите от Java.
За да достигне до селото нагоре по реката и двете от село Нова Улу, Баликпапан обикновено хората, които използват малка лодка (с перка), а когато на реката отново бързеи (поради дъжд), след това да отнеме дни току-що пристигна в селото срещу течението на реката, сега селото вече беше заедно с град Баликпапан, и пътя за достъп вече беше лесно, или с четири задвижващи колела превозни средства и мотоциклета.
Местните жители са предимно Даяк дартс е предавали да остане в селото нагоре и нагоре по веригата мрачно WAYN.
Населението живее от земеделие полета, но тъй като на почвените условия, че земеделските производители обикновено отглеждането на ориз, които могат да бъдат събрани само веднъж годишно.
Но обикновено в допълнение към отглеждане на ориз, фермерите обикновено междуредия полета със зеленчуци като краставици, папая, царевица и маниока.
Така че, ако доставката на ориз хранителни запаси са намалели земеделските производители разполагат с достатъчно хранителни запаси от маниока, царевица или жито реколта някога получени от гората,
В допълнение към плодове като папая и домати се засаждат, горите са все още много Дуриан и рамбутан и тен (duku гора).
Докато риба и други странични ястия обикновено са мюсюлмани лов елен (елен) Даяк хора наричат ​​леко солена, а за местните жители Kaharingan хиндуистки и Christian animsme ловуват елени и прасета.
Жителите обикновено не ловуват питон огромни количества и виси на клон дърво по протежение на реката.
Ето защо, когато става дори по протежение на реката има много питон, жителите тихо гребане с лодка от веригата до добивни без прекъсване, това се каза много са били убити в разгънатата или скъсана питон е ловецът (войници) често са застреляни в главата на змията ,
Докато сладководна риба е много жив в реката, дори може да видите окото, защото реката е ясно.
Жителите обикновено често примамват риба, или чрез поставяне на бамбук риба капан (ние наричаме Подправка).
Фермерите, когато е било преди засаждане на ориз, нормално отворен земеделска земя от горящи гори.
Защото, ако земеделските производители ясна земя от селективна сеч (еднократна ножове / мачете) до два хектара земеделска земя отнема много месеци новосъздадените два хектара земеделска земя, като има предвид, когато се изгарят, само в рамките на една седмица.
Въпреки това, местните култиваторите както вече опит, те могат да изгорят гората с площ, която може да се измери, ако искате да използвате два хектара, а след това изгорени само два хектара, те имат начини, че горските пожари не се разпространяват и се разпространяват навсякъде.
Така че, практически вътрешния живот на земеделските производители, дори дартс Даяк longhouses обитавани между 3 до 5 глави на семейства в един дом.
Техните ежедневни ястия с ориз (ориз / ориз), съчетани с риба, месо (пастърма) елен, както и разнообразие от зеленчуци, като маниока листа и краставица. Това се прибира реколтата си, и да растат през цялата година, последователно в реколтата от ориз, царевица, маниока и саго, това е просто една и съща lauknya sepnjang година сладководна риба или месо, пастърма елен (елен) или свинско месо (Даяк Christian / Hindu Kaharingan)
мнозинство Даяк Christian религия или Hindu Kaharingan, но най-вече Даяк дартс, защото по-голямата част живеят в крайбрежните областни стрели, обикновено по крайбрежието е много по-свързани с номадите на излитане Bugis / Bajau (Сулавеси) са мюсюлмани, толкова много Даяк дартс следват ученията на религията на Bugis / Bajau това.
Тъй като основната храна (скоби) населението се получава от терена и беше получена от горите (саго), тогава хората не го правят се забъркваш с около инфлацията и вълна от съкращения (съкращения) става с жителите на града. Радио телевизия особено, когато не е там, така че напълно липсата на информация от външния свят /
Не е имало шум Президентски предизборна кампания, Gunernur, кметове и регенти, също не съществува село избори, и там не е бил назначен за ръководител на селото, само принц заглавие за главата на село / град.
Нищо чудно, че не когато е всички жители имат национална карта за самоличност (КТП).
Много Даяк стана последователи на християнството, защото, когато това е много пастор / свещеник от Холандия, че много влезе в гората мнозина установена църква в гората.
Животът на селяните са в хармония с природата, защото по природа те могат да се възползват от резултатите устойчиво.
През 1970-те, въпреки че баща ми е бил войник, но решава да се премести у дома от пансион армия Sentosa II Баликпапан, чрез изграждане на собствения си дом на плажа в Kampung Baru Central, Баликпапан, Разбираемо ние sekelurga вече имат братя и сестри шестима души (ampai пенсиониране, Баща ми имаше пет сина, пет дъщери), ако изчисляват с аборт три пъти, а след това майка ми е родила (13) имат деца.
Така баща ми да си построи къща голяма сцена, която под морето под къщата е, когато приливът).
Така тоалетна / тоалетна / отходно незабавно потапяне в морето. Разбираемо когато не е имало семейно планиране (KB), така че всички деца могат пълна с ориз дажби от длъжност.
По това време нашето детство заедно местните жители прекарват свободното време с berenamg и гребни малка лодка на брега на морето, точно зад къщата. Нашите Kdang риболов, както и за улавяне на раци са многобройни в задната част на къщата.
По всяко време бяхме с приятели въртят педалите лодки на около устията Wayne и реки мрачно в нова край село, ние menjaing раци и голямо разнообразие от видове, включително омари и охлюви мангрово (охлюв мангрово), която е широко достъпна в покрайнините на мангрови гори, когато тя все още красят по крайбрежието на залива на Баликпапан.
През 1990 г., когато се върнахме към това място (след нашето семейство се премества в Джакарта в началото на 1973), само за да посети семейството роднини, които все още живеят в Лондон, ние открихме, на брега на Balikpapan често се срещат пластмасови отпадъци и отпадъци са различни от разлива.
Сули каза местните рибари ще бъдат открити отново много видове риби, раци, скариди (омар) и от охлюви в крайбрежния мангрови Баликпапан, различна от мангрово унищожени, крайбрежните плажове беше tercenar различни боклук.
Ние също не можа да намери отново орангутани Daulu много виси на дървета по протежение от веригата до добивни, включително питона е било трудно да се намери.
Орангутан ние все още могат да бъдат намерени в плен орангутан орангутан в WAYN река имаха неправителствена организация, която прилага Оранг Utan.
Сега на остров Борнео, вече не се използват предимно пустиня, сега htannya много изгорени да бъде заменен функция с палмово масло насаждения, както и потока на речните води се свива, защото функцията дърветата, за да абсорбират дъждовна вода, преди да се влива в реката започва да изчезва, Greed човешкото икономика, която е отворена земеделска земя масло чрез изгаряне на горите, в резултат на Индонезия вече са включени в аварийни условия изпарения

Индонезийски инцидент на горски пожари могат Samai 1997

(BBC) Горски и пожарите в Индонезия през 1997 г. достигнаха милиони хектари.
Количество и икономически въздействия на гори и земи пожари в редица провинции в Индонезия е много вероятно, за да съответства на мащаба на подобни инциденти през 1997 г., според изследователите.
Чрез наблюдение, Robert Невярно оценят земи и горските пожари, които засегнаха Индонезия тази година е много тежка.
Невярно, изследовател на Колумбийския университет, който провежда изследвания в Института за космически изследвания Годард космическа агенция на САЩ, дори смята, че ситуацията в Индонезия може да бъде по-трудно, ако сушата продължи, в резултат на явлението Ел Ниньо.
"Условията в Сингапур и Суматра са пътят приближава югоизточната част на 1997 г. Ако прогноза за времето сухия сезон трае по-дълго, може да се счита, че 2015 ще бъде записано като най-лошият инцидент в записа", каза Fields, цитиран от АФП информационна агенция.
В периода 1997-1998 г. индонезийското правителство оценява размера на земята, която е изложена на пожара достигна 750,000 хектара.
Въпреки това, различните агенции за околната среда, като например Форума за околната среда (WALHI) смятат, броят достигна 13 милиона хектара. След това учи Националната агенция за развитие на планиране е действал заедно с Азиатската банка за развитие (ADB) е изчислила, че размера на земята, засегната от пожар достигна 9,75 милиона хектара.
За икономическото въздействие, размерът на оценката варира. Програма икономиката и околната среда за Югоизточна Азия Индонезия прогнозира US увредени $ 5.0 милиарда до $ 6.0 милиарда в резултат на суша и горски пожари през 1997-1998.
Тогава, Bappenas и проучване ADB записана загуба от US $ 4,861, еквивалентен на Rp711 трлн.

Икономически загуби, Индонезия, дължащи се на огън и дим през 1997 г. варират от $ 4.00 милиарда до $ 9.0 милиарда.
Устойчивостта на екосистемите
Herry Purnomo, изследователски институт Център за международно горите Research (CIFOR), също така твърди, земи и горските пожари тази година се равняват на записа през 1997.
"Феноменът на El Nino тази година е малко по-малък в сравнение с 1997 г. Въпреки това, устойчивостта на нашите екосистеми по-уязвими на горските пожари, защото ние сме били разградени от индустрията и палмово масло насаждения", каза Herrera каза BBC Индонезия, Jerome Wirawan.
Herrera не изключи възможността, че икономическите последици от горските пожари и земя тази година може да съответстват на записа 1997 година.
"Провинцията може само Rp20 трилиона загуба в резултат на пожар. Е, сега има най-малко пет провинции са били засегнати от тежка, а именно Риау, Джамби, Южна Суматра, Западен Калимантан, и Централен Калимантан, "каза Herrera.
Според него, стойността на загубата не е само изчислява единствено от липсващата дървесина огъня. "Не се разстрои икономическа дейност, която влияе на общественото здраве, вода повредени, транспорт, и други", каза Herrera.
В интервю за Би Би Си Индонезия, ръководител на Информационното Data и връзки с обществеността на Националната агенция за управление на бедствията (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, каза на икономическото въздействие на смог бедствия, които се появяват в няколко провинции в Индонезия през 2015 г. може да надхвърля 20 трилиона долара.
Този брой, каза той, въз основа на данните от миналата година.
Беше установено, че загубите, дължащи се на маранята през 2014 г., изчислени за трите месеца от февруари до април само от провинция Риау достигнали Rp20 трлн.

Три провинции, определени отговора аварийно-скоро
Земя и горските пожари, които причиняват смог се превърна в редовен годишен събитие.
Индонезийски правителство настоя, няма да приеме помощ предлагат две съседни страни, Сингапур и Малайзия, които в продължение на много години също е засегнато смог от горските пожари и суша в Индонезия.
В интервю за Би Би Си, председател Joko Widodo каза Индонезия са положили сериозни усилия, чрез ангажиране на хиляди членове на армията и полицията, както и десетки хеликоптери за преодоляване.
Президентът Joko Widodo каза нужда от три години, за да завършите физическа работа, за да се спре мъглата.
"Това означава, че ние сме мобилизирани всички от тях да се справя, но това отнема време. По моя преценка три години вършат физическа работа ", каза Jokowi каза Karishma Vaswani на Би Би Си.
Докато министъра на горите и околната среда, Siti Nurbaya, обясни вида на помощта, че Сингапур може да предложи еднакви с тази на Индонезия, хеликоптерите Chinook, за да помогне на спиране на тока.
Но броят им е само от една единица.
Защото жителите да посетят здравния център е достатъчно свързан с инфекция на горните дихателни пътища и възрастта на висок риск са бебета висока, взехме градската управа зала за евакуация.
Helda Suryani
"Той (Сингапур) даде само една равнина, така че освен ngasihnya 20 таблетки или 30", каза Сити.
Членка на извънредно положение
Общо три провинции, а именно Риау, Джамби и Централен Калимантан е наложил на статута на аварийно след седмици на показатели на замърсяване на въздуха в района отвъд опасен етап.
В сряда, 30 септември замърсител на индикатора в Pekanbaru, Риау -Според изчисляването по метеорология, климатология и Geofisika- достигне 450 или 100 по-високо от нивото на опасност.
Деси беше жалко състояние, майка на една година бебе, се третира в болница в Pekanbaru, Риау, тъй като страда от инфекция на белите дробове. Инфекцията се утежнява от дебел мъгла през последните няколко месеца.

 "Синът ми е бил в къщата, не ходя никъде заради смога. Беше все още в контакт с белодробна инфекция. Защо правителството не прави нищо? Защо да чакаме до нашите деца умират всички, защото дима? ", Каза той.
Главен медицински директор на Града на Pekanbaru, ДСГ. Helda Suryani, каза той предприе различни мерки, включително предоставяне на залата на третия етаж на офис сграда кмет Pekanbaru като места за евакуация за новородени до шест месеца.
Залата вече е заета от четири деца, бременна жена и три шаперони майки.
В сряда (30/09), замърсител на индикатора в Pekanbaru, Риау, според изчисленията по метеорология, климатология и геофизика достигне 450 или 100 по-високо от нивото на опасност.
"Като граждани на посещение в здравния център е достатъчно свързан с инфекция на горните дихателни пътища и възрастта на висок риск са бебета високи, взехме градската управа зала да се евакуират", заяви пред репортери в Helda Pekanbaru, Sari Indriati.
Евакуация на смог области счита за важно от Azisman Саад, белодробни специалисти в Pekanbaru. Въпреки това, според него, когато евакуацията е направено в същия регион, тя няма да бъде ефективна.
"Ако евакуация в Pekanbaru също, мисля, че по-малко ефективни. Защото Pekanbaru е обвита в смог ", каза Azisman.

Кой актьор "зад опожаряването на гори и земи?
Всяка група провеждане клиринговите дейности на земя ще получи процент от собствените си приходи.
Има около 20 участници, ангажирани в областта и да получат икономически ползи от горските пожари и земя. Повечето от тъканта на интереси и да се възползват от икономическите оператори е трудно за действие в областта на правоприлагането.
Правителството в затвора действия или наказателно преследване на лица и фирми, заподозрени в изгарянето на земята не би било достатъчно, за да се предотврати рецидивиращ смог.
Факти и заключения, изразени в областта на изследванията на "Политическата икономия на Land и горски пожар" на изследовател Център за международно горите Research (CIFOR) Herry Purnomo.
Сложността в областта, според Herrera, се случи, защото извършителите горски горелки, както на общността и на средната класа, а компанията е винаги в контакт с влиятелни хора, както на областно, национално и дори до нивото на АСЕАН.
Проучване Herry Purnomo установено, че цената на земята е било изчистено чрез изгаряне то ще расте, тъй като е готов за засаждане на палмово масло.
"Не е лесно за областните управители, които ще поискат (горящо дърво), тя може да бъде, че има (градина) палмово масло, горски пожари, свързани с конкретната партия, която е силна в областта, така че регент или управител не е лесно прекалено (действащ), трябва да видим политическата съзвездието "Herry на BBC Индонезия, сряда (23/9).
Тези участници, въз основа на изследванията си, работят като форма на "организирана престъпност".
Има групи, които да извършват различни задачи, като претенциите земя, организират земеделски производители, които се съкращават или рязане или изгаряне, докато маркетинговия екип и с участието на служители на селото.
Но не само на централно ниво, наемодателят може да бъде роднини на селяните, служителите на компанията, служителите в район, бизнесмен или среден мащаб инвеститори от Джакарта, Богор, или Сурабая.
Организиран
Всяка група провеждане клиринговите дейности на земя ще получи процент от доходите сам, но средно, на борда на фермерски групи получил най-голямата част от приходите, между 51% -57%, а на групи от земеделски производители, стремителен, рязане, и изгарянето получава част от приходите от между 2 % -14%.
В изследванията си, Herry установено, че цената на земята е било изчистено от изчистването на полета, предлагани на цена от Rp 8600000 на хектар.
Въпреки това, на земите в "готов за засаждане" или били изгорени вместо това ще увеличи цената си, а именно Rp11.2 милиона на хектар.
След три години по-късно, след като земята е била засадена готова за прибиране на реколтата, производителите вече са, така че може да се продава на цена от Rp40 милиона на хектар.
Изображение copyrightGETTY СНИМКИ
Изображение на надписа
Собствениците на изгаряне може да бъде от по-големите градове или роднини на селяните, областни служители, както за изследователите.
Увеличението на икономическата стойност на земята е това, което прави актьори, които се опитаха да се възползват от земи и горските пожари се случват постоянно.
В допълнение, моделите на покупка и продажба на земя, подготовка на земята е отговорност на купувача, ако това ще бъдат изгорени или почистват механично. В по-евтино на разходите за почистване, късмет купувачи ще бъдат още по-големи.
За сравнение, според Herrera, на хектар изгори разходи $ 10-20, докато земята се почиства механично изисква $ 200 на хектар.
Проучване, проведено в Herry 11 обекта в четири области в Риау, а именно ROKAN Hulu, ROKAN Hilir, Dumai и Bengkalis използване на подходи за картографиране, геодезично измерване и политиката.
В Риау, има 60 палмово масло насаждения и индустриални дървесни насаждения 26.
Политическите покровители
Фирми и физически лица в областта, която стана собственик на палмово масло насаждения в района могат да намерят политически покровители на местно ниво.
Herrera посочи, "Да предположим, че има малък мащаб предприятия, които имат много силни покровители политически партии в района, които влияят върху процесите на вземане на решения и изпълнение в областта. То може да бъде, че те са силни поддръжници на историческото предприятие."

Играчите на междинното ниво или "барони", Herrera открих, може да бъде всеки.
"От отделните държавни служители, полиция, войници, изследователи, биха могли да участват, могат да имат до стотици хектара палмовото и палмово в процеса на развитие може да (правим), изгарящи да посрещне следващия дъждовния сезон", каза той.
Актьори това е нечетливи или уловени в един модел на правоприлагането се случва сега да се справят с смог.
За да го намери, че е важно да се проследи къде продукти от палмово масло от насажденията се канализира.
Земя Fuel
Срещу тези констатации, говорител на Асоциацията на индонезийския Palm Oil асоциация (GAPKI), Tofan Махди, каза, че има 2500 палмово масло фирми малък и среден клас, а в момента има общо само 635 компании, които са членове GAPKI.
Haze в Риау продължава вече за последните 18 години.
", Че толкова нашите членове, аз съм сигурен, не (изгаряне на земя), защото ние контролираме нагоре и надолу. Външни членове GAPKI, ние не разполагат с инструментите или интереси, но ние насърчаваме, подкрепяме това, което беше представено от управителя на Южен Калимантан например, така че те (петролни компании Малък и среден масло) да бъде член GAPKI цел да се контролира по-лесно ", каза той.
Въпреки това, Tofan призная, че те не са имали строг метод в наблюдението на долу. "Но GAPKI има стандарти, има изисквания, в съответствие с правилата, в съответствие с регламентите на централно, местни и регионални," каза той.
В допълнение, Риау полиция е установила PT Инти Langgam Хибридите също е член GAPKI като подозира, горски пожари.
Усилията на правоприлагащите органи, които досега не са били докоснати политическите покровители, които защитават компанията или на собственика на земята изгоря.
Еди Saputra, земеделските стопани в Оган Оган Илир, Южна Суматра казаха, че практиката на изгаряне на земята вече е в ход в общността в продължение на стотици години.
Но практиката не се извършва всяка година, обикновено само 5-10 години, за да съвпадне с посадъчен сезон.
"Ние имаме стотици години, за да горят, но защо ние се сърдя сега за дима, това означава, защо тя се появява на огън мощен? Защото всички концесиите го предоставени на корпорацията, така че земята е толкова запалим. Сухопътни корпорации това е дехидратирано, не могат да бъдат засадени с ориз . Сега, отколкото преди, доколкото наистина, ако се почеса, има петна от пожар, пряко изгаряне на земята ", каза той.

Санкции горските пожари: Защо са големи фирми "не пипай"?
23 сеп 2015
Повечето компании запалително гора са били съдени, но процесът е порочен
Околната среда активисти в Риау оценят санкции на фирми, свързани със земята и горските пожари в Суматра, но те разпитва защо множество значими фирми "не пипай".
Коалиция наблюдава обезлесяване в Риау каза, че правителството може да осигури по-твърда санкции, за да заведе дело в съда и изискват дружествата да плати обезщетение на хората, засегнати от мъглата.
"Даване на санкциите бяха стъпка по-бързо, доста обещаващо. Но, ще видим дали подобни стъпки ще бъдат извършени върху големите компании, които се откриват и записани пожари и опитни пожари всяка година в своята концесионна площ", заяви активист коалиция следи унищожение Forest (Очи на гората) в провинция Риау, Afdhal Mahyuddin, каза BBC Индонезия, Хайдер Affan, сряда (09.23) сутринта.
По-рано, на четири фирми в Суматра, санкционирани от Министерството на околната среда и горите (KLHK), свързани със земята и горските пожари.
Дружествата, чиито лицензи са суспендирани PT LIH (Риау), PT TPR (Южна Суматра) и PT WAJ (Южна Суматра), докато PT HSL (Риау) лиценз е бил отнет.

Компаниите трябва да представят противопожарно оборудване
Компаниите трябва да престанат всички операции в областта и да изпълни задълженията си, като например предотвратяване на пожари оборудване комплемента.
Тази санкция се основава новини събитие специална работна група (Satgasus) Министерство на околната среда и горите. Те в момента са посетили 286 места, изгаряни в Суматра и Калимантан.
Обезщетение Pay
Допълнителна Afdhal Mahyuddin каза, че не е твърде изненадан да научи, че правителството е замразен разрешение PT LiH на.
"Защото, през 2013 г. и след това, те са станали подозрителни и неизпитани досега", каза Afdal.
По същия начин, Afdal не е твърде изненадан, когато правителството отмени лиценза бизнеса на PT HSL в Риау. "Естествено, най-дълго е бил неактивен", добави той.
Въпреки това, добави той, правителството трябва да бъде в състояние да предостави подобни санкции, или по-стегната, спрямо останалите основни компании, които в продължение на години правят подобни нарушения.
"Ние отбелязваме, има няколко фирми отстъпки уведомиха нарушения. Изненадващо, те не са отменени или да бъде санкционирано", каза Afdal.
Активисти смятат, много големи компании, които преминават запалително гора
"Мисля, че има нужда от действия срещу големи предприятия или висок профил", добави той.
Той предложи също, наказанието следва да бъде нещо повече от временно прекратяване или отнемане на оперативен лиценз, като осъществяването на делото за разглеждане от наказателен или граждански съд.
"Те също така трябва да плати обезщетение на засегнатата общественост широко заради смога," каза още той.
В момента екипът посетили 286 места KLHK изгаряни в Суматра и Калимантан.
Освен това, каза той, KLHK заяви, че компанията суспендира лиценза попълва инфраструктурата тепърва ще бъдат изпълнени, за да се намали възможността за пожари.
Замразяване ще повлияе отнемане на лиценза, ако компанията е признат за виновен в съда, заявиха KLHK.
Споделете тази новина About б

"Каква е правителство чака за нашите деца умират поради да се пуши?"
В стаята е оборудвана въздушния регулатор на третия етаж на City Hall Pekanbaru, Apriyani гледа с четири месечно бебе, спеше дълбоко.
В 35-годишната жена е една от четирите майки, които са потърсили убежище в спешни грижи детската условие Pekanbaru град правителство. Това е опит да се предпази бебето от токсични газове в резултат на суша и горски пожари, които се водят в продължение на месеци.
"Ето, моето бебе без дим. За разлика у дома", каза Apriyani.
"Когато ние си останат вкъщи, бебето ми кашля непрекъснато. Ако тук, в офиса е затворен, а има и пречистватели на въздуха.
Замърсяването на въздуха в Pekanbaru записан на 1000 фигури на замърсители Standard Index (PSI). Въпреки, че сам 100 PSI е класифициран като нездравословно, и ако има повече от 300 се счита за опасно.
"Бебетата, които страдат най-много. Същата бебето постоянно кашлица"
Не съществува бебе легла са отдадени под наем, и Бутилки кислородни, но Afriyani mengaakan той не искаше да остане там за дълго.
"Пожелавам на правителството да работи по-усилено, за да се премахнат дим, така че нашите деца не правят проблеми с дишането всеки път. Защото това е лошо за здравето си, нали?
Д-р Helda Suryani, ръководител на министерство на здравеопазването в Pekanbaru каза приюта е запазено специално за бедни семейства, които са уязвими.
"Богатите имат собствен климатик, и могат да се окажат по-безопасно място. Докато това място за тези, чиито къщи виждаме всеки ден, пълен с вредни изпарения.
Когато го попитали защо толкова дълго, след като новото правителство да осигури подслон, той се засмя горчиво.
"Защо толкова дълго време? Ние сме били молят за дъжд, и когато армията дойде да помогне, по-чист въздух в продължение на два дни. Но сега отново тук. Така че би било така завинаги."
Що се отнася до Деси, в приюта е станало твърде късно. Тази млада майка седеше с нея старата година в болница Санта Мария. Той е с диагноза белодробна инфекция.
"Държа детето ми закрито през цялото време. Ние не отиваме никъде, защото на този дим, но синът ми все още е в контакт с пневмония."
"Защо правителството не прави нищо?" попита той
"Правителството чака ли е за нашите деца умират поради да се пуши?" (BBC)

No comments:

Post a Comment