!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, October 3, 2015

Mensen hebben de harmonisatie met de natuur verloren.

De rit was nog niet klaar (378)

(Deel 378), Depok, West-Java, Indonesië, 30 september 2015, 03:18).

Mensen hebben de harmonisatie met de natuur verloren.

Tussen 1960 en 1970 sombere dorp, en het dorp stroomopwaarts van de rivier Somber Wayn en nog steeds woestijn.
Niet veel bevolkte, zowel lokale (Dayak darts) Bugis en de migranten uit Java.
Om het dorp te bereiken stroomopwaarts zowel vanuit het dorp New ulu, Balikpapan meestal mensen met een kleine boot (met een peddel), en als de rivier weer snel stromen (als gevolg van regen) neem dan dagen net aangekomen in het dorp stroomopwaarts van de rivier, die nu het dorp was al samen met de stad Balikpapan en de toegangsweg was al eenvoudig, ofwel met een four wheel drive voertuigen en de motorfiets.
Omwonenden zijn overwegend Dayak darts is doorgegeven om te verblijven in het dorp upstream en stroomopwaarts Somber Wayn.
De bevolking leeft van de landbouw velden, maar vanwege de bodemgesteldheid dat de boeren meestal rijstteelt dat kan maar één keer per jaar geoogst worden.
Maar meestal naast de teelt van rijst, boeren meestal intercrop velden met groenten zoals komkommer, papaya, maïs en cassave.
Dus, als de levering van rijst voedselvoorraden uitgeput, boeren genoeg voedselvoorraden van cassave, maïs of graan oogst ooit verkregen van het bos,
Naast fruit zoals papaja en tomaten geplant, bossen zijn nog steeds veel doerian en ramboetan en tan (duku bos).
Terwijl de vis en andere bijgerechten meestal moslims jagen herten (herten) Dayak mensen noemen brak, terwijl het voor de lokale bewoners Kaharingan hindoeïstische en christelijke animsme ze jagen herten en varkens.
Ingezetenen meestal niet jagen python enorme hoeveelheden en opknoping op een boomtak langs de rivier.
Dat is waarom toen het ook al langs de rivier zijn er vele python, bewoners rustig roeiboot van stroomafwaarts naar stroomopwaarts zonder onderbreking, het is gezegd velen werden gedood in een wrap of gescheurd python is de jager (militairen) worden vaak doodgeschoten het hoofd van de slang ,
Terwijl zoetwatervis is springlevend in de rivier ook het oog kan zien, omdat de rivier is duidelijk.
Bewoners meestal vaak lokken vis, of door het plaatsen van een bamboe fuik (we noemen kruiden).
De boeren toen het voor het planten van rijst, normaal open landbouwgrond door het verbranden van bossen.
Want als de boeren duidelijk land door selectieve houtkap (wegwerp messen / machete) tot twee hectare landbouwgrond neemt vele maanden de nieuw gecreëerde twee hectare landbouwgrond, terwijl wanneer verbrand, slechts binnen een periode van een week.
Echter, de lokale kwekers zoals reeds ervaren, kunnen ze het bos met een gebied dat is meetbaar, als je wilt twee hectare gebruiken branden, dan verbrand slechts twee hectare, hebben ze een manier die de bosbranden niet verspreiden en te verspreiden overal.
Dus, praktisch huiselijk leven van de boeren, zelfs een darts Dayak longhouses bewoond tussen 3-5 hoofden van huishoudens in één huis.
Hun dagelijkse maaltijden met rijst (rijst / rijst) gekoppeld vis, vlees (schokkerig) herten, en een verscheidenheid aan groenten, zoals cassave bladeren en komkommer. Dat zij zelf oogsten, en te groeien gedurende het hele jaar, afwisselend tussen de oogst van rijst, maïs, cassave en sago, het is gewoon het zelfde lauknya sepnjang jaar zoetwater vis of vlees schokkerig herten (herten) of varkensvlees (dayak Christian / Hindu Kaharingan)
meerderheid Dayak christelijke religie of hindoe Kaharingan, maar vooral Dayak darts, omdat de meerderheid leeft in het kustgebied darts, meestal aan de kust is veel gerelateerd aan de nomaden van herkomst bugis / Bajau (Sulawesi) waren moslim, zoveel Dayak pijlen volgen de leer van de religie van de Bugis / Bajau dit.
Omdat het basisvoedsel (nietjes) populatie werd verkregen van het veld en werd verkregen uit bossen (sago), dan zullen de mensen niet prutsen met de inflatie en een golf van ontslagen (ontslagen) aan de hand met de bewoners van de stad. Radio televisie vooral, als het er niet is, zodat totaal gebrek aan informatie van de buitenwereld /
Er was geen gedoe presidentiële verkiezingscampagne, Gunernur, burgemeesters en regenten, ook is er geen dorp verkiezingen, en er niet is benoemd tot hoofd van het dorp, alleen prins titel voor het hoofd van het dorp / stad.
Geen wonder als het heeft niet alle bewoners hebben een nationale identiteitskaart (KTP).
Vele Dayak werden aanhangers van het christendom, want als het is veel pastoor / priester uit Nederland die veel ging de bossen zelfs vele gevestigde een kerk in het bos.
Het leven van de dorpelingen waren in harmonie met de natuur, omdat door de natuur kunnen ze de resultaten duurzaam oogsten.
In 1970's, hoewel mijn vader was een soldaat, maar besloot naar huis te gaan van boord leger sentosa II Balikpapan, door het bouwen van hun eigen huis aan het strand in Kampung Baru Central, Balikpapan, Begrijpelijk sekelurga we al broers, zussen zes personen (ampai pensioen, Mijn vader had vijf zonen, vijf dochters) indien berekend met een miskraam drie keer, dan is mijn moeder bevallen van (kinderen 13).
Dus mijn vader om een ​​huis te bouwen groot podium, dat onder de zee onder het huis is als het tij).
Dus wc / toilet / latrine direct storten in de zee. Begrijpelijk als er geen gezinsplanning (KB), zodat alle kinderen kan vol rijst rantsoenen uit het ambt.
Op dit moment is onze jeugd samen lokale bewoners doorbrengen vrije tijd met berenamg en roeien een kleine boot op het strand direct achter het huis. Onze Kdang vissen en capture krabben zijn talrijk in de achterkant van het huis.
Ten alle tijden met vrienden waterfietsen rond estuaria Wayne en rivieren Somber in een nieuw dorp einde, daar zijn we menjaing krabben en een breed scala aan soorten, waaronder kreeft en slakken mangrove (slak mangrove) die op grote schaal beschikbaar op de rand van mangrovebossen toen waren we het nog steeds sieren langs de kust van de Golf van Balikpapan.
In 1990, toen kwamen we terug naar deze plek (na onze familie verhuisde naar Jakarta in het begin van 1973) alleen maar om familieleden die nog steeds in Londen wonen bezoeken, vonden we de kust van Balikpapan vaak plastic afval en afval zijn andere dan de lekkage.
Suli zei lokale vissers zou worden gevonden weer vele soorten vis, krab, garnalen (kreeft) en slakken in de kust mangrove Balikpapan, dan vernietigd mangrove, stranden aan de kust was tercenar verschillende vuilnis.
We kunnen ook niet terug te vinden orang-oetans Daulu veel opknoping op bomen langs van stroomafwaarts naar stroomopwaarts, met inbegrip van de python is moeilijk te vinden.
Orang-oetan kunnen we nog steeds terug te vinden in gevangenschap orang oetan in de rivier Wayn onderhouden gouvernementele organisatie die de Orang beheert.
Nu het eiland Borneo zijn niet langer overwegend gebruikte wildernis, htannya nu veel verbrand worden vervangen functie met oliepalmplantages, en de stroom van rivierwater werd krimpen, omdat de functie bomen om regenwater op te vangen voordat het uitmondt in de rivier begon te verdwijnen, Hebzucht menselijke economie die open landbouwgrond olie door het verbranden van bossen, wat resulteert in Indonesië zijn nu opgenomen in noodsituaties dampen

Indonesische bosbrand incident kan Samai 1997

(BBC) Bos en land branden in Indonesië in 1997 bereikte miljoenen hectaren.
Omvang en de economische gevolgen van het bos en het land branden in een aantal provincies in Indonesië is zeer waarschijnlijk om de omvang van soortgelijke incidenten te passen in 1997, volgens de onderzoekers.
Door middel van monitoring, Robert Field beoordelen land- en bosbranden die Indonesië dit jaar getroffen is zeer ernstig.
Field, een Columbia University onderzoeker die studies aan het Goddard Institute for Space Studies Space Agency de Verenigde Staten uitvoert, gelooft ook dat de situatie in Indonesië moeilijker als de droogte blijft als gevolg van de El Nino fenomeen kan worden.
"De omstandigheden in Singapore en Sumatra zijn de weg naderen van het zuidoostelijk deel van 1997. Als het weer droge seizoen langer duurt, kan ervan worden uitgegaan dat 2015 zal worden opgenomen als de ergste incident in het record", aldus Fields werd geciteerd door het persbureau AFP.
In de periode 1997-1998, de Indonesische regering schat dat de hoeveelheid land die is blootgesteld aan het vuur bereikte 750.000 hectare.
Echter, verschillende milieu-instanties zoals het Forum voor het milieu (WALHI) schatten het aantal bereikte 13 miljoen hectare. Bestuderen dan de National Development Planbureau gehandeld samen met de Asian Development Bank (ADB) schat dat de hoeveelheid land getroffen door brand bereikte 9.750.000 hectare.
Over de economische impact, het bedrag van de schatting varieert. Economie en Milieu-programma voor Zuidoost-Azië Indonesië voorspelt geschaad US $ 5000000000 tot $ 6000000000 als gevolg van land en bosbranden in 1997-1998.
Vervolgens Bappenas en ADB studie boekte een verlies van US $ 4,861, gelijk aan Rp711 biljoen.

Economische verliezen Indonesië als gevolg van brand en rook in 1997 varieerden van $ 4000000000 tot $ 9000000000.
Ecosysteem veerkracht
Herry Purnomo, onderzoeksinstituut Center for International Forestry Research (CIFOR), pleit ook land- en bosbranden dit jaar evenaarde het record in 1997.
"Het fenomeen El Nino dit jaar iets kleiner in vergelijking met 1997. Echter, de veerkracht van ecosystemen kwetsbaarder voor bosbranden, want we zijn afgebroken door de industrie en oliepalmplantages," aldus Herrera vertelde BBC Indonesië, Jerome Wirawan.
Herrera niet uit de mogelijkheid dat de economische gevolgen van het bos en bosbranden dit jaar kon het record 1997 overeen.
"De provincie kan alleen RP20 biljoen verlies als gevolg van brand. Nou, nu zijn er ten minste vijf provincies werden getroffen door ernstige, namelijk Riau, Jambi, Zuid-Sumatra, West Kalimantan, en Centraal Kalimantan, "aldus Herrera.
Volgens hem is de waarde van de schade is niet alleen uitsluitend berekend door de ontbrekende houtvuur. "Er werden verstoord economische activiteit, die de volksgezondheid, water beschadigd, transport, en anderen beïnvloed," aldus Herrera.
In een interview met BBC Indonesië, hoofd van Data Informatie en Public Relations van de Nationale Ramp Management Agency (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, zei dat de economische impact van smog ramp die zich in een aantal provincies in Indonesië in 2015 konden meer dan 20 biljoen.
Dat aantal, zei hij, op basis van de gegevens van vorig jaar.
Werd onthuld dat de verliezen als gevolg van nevel in 2014, berekend over de drie maanden van februari tot april alleen uit de provincie Riau bereikt RP20 biljoen.

Drie provincies stellen de BHV zsm
Land- en bosbranden die smog veroorzaken is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement.
Indonesische regering op aangedrongen niet zou accepteren hulp bood twee buurlanden, Singapore en Maleisië, die gedurende vele jaren werd ook beïnvloed smog van bosbranden en het land in Indonesië.
In een BBC-interview, president Joko Widodo zei Indonesië is het maken van een serieuze inspanning, door de inzet van duizenden leden van het leger en de politie, evenals tientallen helikopters te overwinnen.
President Joko Widodo gezegd moet drie jaar om de fysieke arbeid om de nevel te stoppen voltooien.
"Het betekent dat we hebben gemobiliseerd ze allemaal te behandelen, maar dat kost tijd. Ik schat drie jaar doen lichamelijk werk, "zei Jokowi vertelde de BBC Karishma Vaswani.
Terwijl de minister van Bosbouw en Milieu, Siti Nurbaya, verklaren de aard van de hulp die Singapore naar dezelfde als die van Indonesië, de Chinook helikopters te bieden, om de black-out te helpen heeft.
Maar het aantal is slechts één eenheid.
Omdat bewoners een bezoek aan de health center hoog genoeg is in verband met de bovenste luchtwegen en de leeftijd met een hoog risico zijn kinderen, namen we het stadsbestuur zaal voor evacuatie.
Helda Suryani
"Hij (Singapore) geven slechts één vlak, dus tenzij ngasihnya 20 tabletten of 30", zei Siti.
Noodtoestand
Een totaal van drie provincies, namelijk Riau, Jambi en Centraal-Kalimantan heeft de status van nood opgelegd na weken van luchtverontreiniging indicatoren in de regio buiten de gevaarlijke fase.
Op woensdag 30 september, de indicator verontreinigende stof in Pekanbaru, Riau -volgens de berekening van de meteorologie, klimatologie en Geofisika- bereiken 450 of 100 hoger dan het niveau van het gevaar.
Desi was jammer staat, de moeder van een één jaar oude kind dat werd behandeld in een ziekenhuis in Pekanbaru, Riau, omdat het lijden van een longinfectie. Infectie werd verergerd door een dikke nevel in de afgelopen maanden.

 "Mijn zoon in het huis was geweest, niet overal vanwege de smog. Was nog steeds in contact met een longinfectie. Waarom is de regering niet iets te doen? Waarom wachten tot onze kinderen sterven omdat de rook? ", Zei hij.
Chief Medical Officer van de Stad van Pekanbaru, Drg. Helda Suryani, zei dat het heeft verschillende stappen, waaronder het verstrekken van de hal op de derde verdieping van een kantoorgebouw burgemeester Pekanbaru als evacuatie sites voor pasgeborenen tot zes maanden oud genomen.
De hal wordt nu bezet door vier kinderen, een zwangere vrouw, en drie ouders begeleiders.
Op woensdag (30/09), de indicator verontreinigende stof in Pekanbaru, Riau, volgens de berekening van de meteorologie, klimatologie en geofysica bereiken 450 of 100 hoger dan het niveau van het gevaar.
"Als burgers van een bezoek aan het gezondheidscentrum hoog genoeg is in verband met de bovenste luchtwegen en de leeftijd met een hoog risico zijn kinderen, namen we het stadsbestuur zaal te evacueren", zegt Helda vertelde verslaggevers in Pekanbaru, Sari Indriati.
Evacuatie van smog gebieden belangrijk geacht door Azisman Saad, longartsen in Pekanbaru. Volgens hem bij de evacuatie wordt uitgevoerd in dezelfde regio, zal niet effectief zijn.
"Als evacuatie in Pekanbaru ook, ik denk dat het minder effectief. Omdat Pekanbaru is gehuld in smog, "zei Azisman.

Wie 'acteur' achter het verbranden van bossen en land?
Elke groep het uitvoeren van het land clearing activiteiten zullen een percentage van de eigen inkomsten te ontvangen.
Er zijn ongeveer 20 actoren in het veld en krijgen economische voordelen van bos en land branden. Het grootste deel van het weefsel van belang en profiteren van de economische actoren is het moeilijk voor de rechtshandhaving actie.
Overheid actie opsluiten of vervolgen van personen en bedrijven die verdacht worden van het branden van het land zou niet genoeg zijn om terugkerende smog te voorkomen.
Feiten en conclusies uitgedrukt in het onderzoek naar 'De politieke economie van Land en Forest Fire' van onderzoeker Center for International Forestry Research (CIFOR) Herry Purnomo.
Complexiteit in het veld, volgens Herrera, optreden omdat de daders bos branders, zowel de gemeenschap en de middenklasse en het bedrijf is altijd in contact met krachtige mensen, zowel op het district, nationale, en zelfs tot op het niveau van de ASEAN.
Herry Purnomo studie bleek dat de prijs van de grond is door verbranding zal stijgen als klaar voor de aanplant van oliepalmen zijn gewist.
"Het is niet gemakkelijk voor de gouverneurs die (het verbranden van hout) zal de vraag, zou het kunnen dat heeft (tuin) oliepalm, bosbranden, gerelateerd aan de specifieke partij die is sterk in het gebied, dus het regent of de gouverneur is niet eenvoudig te (waarnemend), moet de politieke constellatie zien "Herry op BBC Indonesië, woensdag (23/9).
Deze actoren, op basis van zijn onderzoek, werken als een vorm van "georganiseerde misdaad".
Er zijn groepen die verschillende taken uit te voeren, zoals land aanspraken, organiseren boeren die snijden of snijden of branden, totdat de marketing team en het betrekken van het dorp ambtenaren.
Maar niet alleen op centraal niveau, kan de verhuurder zijn familieleden van de bewoners, het personeel van het bedrijf, de werknemers in de wijk, een zakenman, of een middelgrote investeerders uit Jakarta, Bogor, of Surabaya.
Georganiseerd
Elke groep het uitvoeren van het land clearing activiteiten zullen een percentage van het inkomen alleen ontvangen, maar gemiddeld, kreeg het bestuur van boerengroepen het grootste deel van de opbrengsten, tussen 51% -57%, terwijl de groepen boeren snijden, snijden en branden wordt het deel van de inkomsten tussen de 2 % -14%.
In zijn onderzoek, Herry geconstateerd dat de prijs van de grond door de clearing van velden worden aangeboden tegen een prijs van Rp 8,6 miljoen per hectare zijn gewist.
Echter, het land in 'klaar voor het planten of verbrand in plaats daarvan zal de prijs, namelijk Rp11.2 miljoen per hectare te verhogen.
Dan drie jaar later, nadat het land is klaar voor de oogst aangeplant, telers zijn reeds zodat het kan worden verkocht tegen een prijs van Rp40 miljoen per hectare.
Afbeelding copyrightGETTY IMAGES
Afbeelding caption
Landeigenaren verbranden zou kunnen zijn van de grote steden of familieleden van de dorpelingen, district medewerkers, onderzoekers.
De toename van de economische waarde van de grond is wat acteurs die probeerden te profiteren van land en bosbranden ontstaan ​​voortdurend.
Bovendien, de patronen van kopen en verkopen, grond preparaat is de verantwoordelijkheid van de koper, als het wordt verbrand of mechanisch gereinigd. Hoe goedkoper de kosten van het schoonmaken, zal geluk kopers nog groter zijn.
Ter vergelijking, volgens Herrera, per hectare verbrand kost $ 10-20, terwijl het land wordt schoongemaakt mechanisch vereist $ 200 per hectare.
Herry studie uitgevoerd op 11 locaties in vier districten in Riau, namelijk Rokan Hulu, Rokan Hilir, Dumai en Bengkalis met mapping, landmeten en beleidsaanpak.
In Riau, zijn er 60 oliepalmplantages en industriële plantages 26.
Politieke beschermheren
Bedrijven of personen in het gebied dat de eigenaar van oliepalmplantages werd in het gebied kan politieke patroons op lokaal niveau te vinden.
Herrera opgemerkt, "Stel dat er kleinschalige ondernemingen die een zeer sterke patron politieke partijen in de wijk die het proces van besluitvorming en handhaving op het gebied van invloed op te hebben. Het kan zijn dat ze zijn grote voorstanders van de gevestigde exploitant."

Spelers op het intermediaire niveau of 'baronnen', Herrera ontdekt, kan iedereen zijn.
"Uit de individuele ambtenaren, politie, militairen, wetenschappers, kunnen worden betrokken, kunnen tot honderden hectaren palm- en in het proces van ontwikkeling kunnen (doen) branden naar de volgende regenseizoen verwelkomen," zei hij.
Acteurs dit is onleesbaar of gevangen in een patroon van de rechtshandhaving is nu gebeurt om te gaan met smog.
Te vinden, is het belangrijk te traceren waar de producten van palmolie plantages wordt gekanaliseerd.
Brandstof land
Tegen deze bevindingen, woordvoerder van de Vereniging van Indonesische palmolie Association (GAPKI), Tofan Mahdi, zei dat er 2.500 palmolie bedrijven kleine en middenklasse, en in totaal zijn er slechts 635 bedrijven die lid zijn GAPKI.
Haze in Riau is al voor de laatste 18 jaar.
"Dat zodat onze leden Ik ben ervan overtuigd dat er geen (verbranding van de grond), omdat we de controle op en neer. Buiten leden GAPKI, we hebben niet de instrumenten of belangen, maar we moedigen, te ondersteunen wat werd gepresenteerd door de gouverneur van Zuid-Kalimantan bijvoorbeeld, zodat zij (oliemaatschappijen Kleine en middelgrote olie) aan een lid GAPKI om gemakkelijker onder controle te houden, "zei hij.
Echter, Tofan toegeven dat ze niet een rigoureuze methode bij het toezicht naar beneden hebben gehad. "Maar GAPKI hebben normen, hebben eisen, voldoen aan de regels in overeenstemming met de regelgeving in de centrale, regionale en lokale," zei hij.
Daarnaast heeft de Riau Politie PT Inti Langgam Hybriden opgericht ook lid GAPKI als verdachten bosbranden.
Rechtshandhaving inspanningen die tot nu toe niet aangeraakt politieke patroons die het bedrijf of de eigenaar van de grond verbrand beschermen.
Edi Saputra boeren in Ogan Ogan Ilir, Zuid-Sumatra zei dat de praktijk van het verbranden van het land is al aan de gang in de gemeenschap voor honderden jaren.
Maar de praktijk is niet uitgevoerd elk jaar, meestal alleen 5-10 jaar te laten samenvallen met het plantseizoen.
"We hebben honderden jaren te verbranden, maar waarom doen we nu ophef over de rook, het betekent, waarom lijkt het vuur een krachtige? Omdat alle concessies heeft toegekend aan de corporatie, zodat het land is zo ontvlambaar. Land corporaties dat is uitgedroogd, niet kan worden beplant met rijst . Nu dan voorheen, wat inderdaad, indien bekrast, er zijn plekken van brand, direct branden van de grond, "zei hij.

Sancties bosbranden: Waarom zijn de grote bedrijven 'niet aanraken'?
23 september 2015
De meeste bedrijven brandbommen bos had aangeklaagd, maar het proces is vicieuze
Milieu-activisten in Riau waarderen sancties aan bedrijven met betrekking tot land- en bosbranden in Sumatra, maar ze vragen waarom een ​​aantal high profile bedrijven 'niet aanraken'.
Coalitie bewaakt ontbossing in Riau zei, de overheid kan ook een steviger sancties om de zaak voor de rechter te brengen en vereisen dat de bedrijven een vergoeding te betalen aan de mensen die getroffen zijn door de nevel.
"Het geven van de sancties waren een stap sneller, heel veelbelovend. Maar we zullen zien of soortgelijke stappen op grote bedrijven die worden gedetecteerd en geregistreerd branden en ervaren branden elk jaar in de concessie gebied zal worden uitgevoerd," zei de activist coalitie controleert vernietiging Bos (Ogen op het bos), in de provincie Riau, Afdhal Mahyuddin, vertelde BBC Indonesië, Heyder Affan, woensdag (23/09) 's ochtends.
Eerder vier bedrijven in Sumatra gesanctioneerd door het Ministerie van Milieu en Bossen (KLHK) met betrekking tot grond en bosbranden.
Ondernemingen waarvan de vergunning geschorst PT LIH (Riau), PT TPR (Zuid-Sumatra) en PT WAJ (Zuid-Sumatra), terwijl PT HSL (Riau) vergunning is ingetrokken.

De bedrijven moeten brandpreventie apparatuur
De bedrijven moeten alle activiteiten in het gebied te staken en te voldoen aan haar verplichtingen, zoals brandpreventie apparatuur complement.
Deze sanctie is gebaseerd nieuws evenement speciale task force (Satgasus) Ministerie van Milieu en Bosbouw. Zij op dit moment hebben 286 locaties gebrand op Sumatra en Kalimantan bezocht.
Schadevergoeding
Verdere Afdhal Mahyuddin zei dat hij was niet te verbazen dat de regering toestemming PT LIH had bevroren.
"Omdat, in 2013 en daarna hebben ze verdachte en tot nu toe onbeproefd," zei Afdal.
Ook Afdal was niet verbaasd toen de regering ingetrokken de bedrijfsvergunning van PT HSL in Riau. "Natuurlijk, zo is al lang actief geweest", voegde hij eraan toe.
Echter, voegde hij eraan toe, moet de overheid in staat om soortgelijke sancties te voorzien, of vaster, tegen andere grote bedrijven die al jaren bezig soortgelijke overtredingen.
"Wij merken, zijn er verschillende bedrijven concessies aangegeven schendingen. Verrassend genoeg zijn ze niet herroepen of bestraft worden," zei Afdal.
Activisten beschouwen, veel grote bedrijven die brandbommen bos passeren
"Ik denk dat actie nodig tegen grootschalige bedrijven of high profile," voegde hij eraan toe.
Hij heeft ook voorgesteld, moet de straf meer dan alleen een schorsing of intrekking van de exploitatievergunning, zoals het brengen van de zaak naar een strafrechtelijke of burgerlijke rechtbank.
"Ze hebben ook de schadeloosstelling van de getroffen gemeenschap op grote schaal als gevolg van de smog te betalen", zei hij verder.
Momenteel is het team bezocht 286 locaties KLHK verbrand op Sumatra en Kalimantan.
Verder zei hij, KLHK zei dat het bedrijf schorste de vergunning wordt de infrastructuur te voltooien moet nog worden voldaan om de kans op brand te verminderen.
Bevriezing van invloed intrekking van de licentie als het bedrijf schuldig bevonden in de rechtbank wordt gevonden, de ambtenaren gezegd KLHK.
Deel dit nieuws Over b

"Wat is de overheid te wachten voor onze kinderen sterven als gevolg van roken?"
In de kamer is voorzien van lucht regulator op de derde verdieping van het stadhuis Pekanbaru, Apriyani kijken naar een vier maanden oude baby, sliep goed.
De 35-jarige vrouw is een van de vier moeders die hun toevlucht hadden genomen in de noodhulp kind zorg Pekanbaru stadsbestuur. Dit is een poging om de baby van de giftige dampen te beschermen als gevolg van de grond en bosbranden die al voor maanden.
"Hier, mijn baby vrij van rook. In tegenstelling tot thuis," zei Apriyani.
'Toen we thuis blijven, is mijn baby voortdurend hoesten. Als hier, is het kantoor gesloten is, en er zijn luchtreinigers.
Luchtvervuiling in Pekanbaru vastgelegd op 1000 cijfers van verontreinigende stoffen Standard Index (PSI). Hoewel 100 PSI alleen geclassificeerd als ongezond, en indien meer dan 300 gevaarlijk wordt beschouwd.
"Baby's die het meest te lijden. Deze zelfde baby was voortdurend hoesten"
Er is geen babybedjes worden verhuurd, en zuurstofflessen, maar Afriyani mengaakan hij wilde niet om daar te blijven voor lang.
"Ik wou dat de regering om harder werken om de rook weg te nemen, zodat onze kinderen niet moeite met ademhalen elke keer. Want het is slecht voor hun gezondheid, toch?
Dr. Helda Suryani, hoofd van de afdeling gezondheidszorg in Pekanbaru zei het asiel was gereserveerd speciaal voor arme gezinnen die kwetsbaar zijn.
"De rijken hebben hun eigen airconditioning en kan zich vinden veiliger. Hoewel deze plek voor degenen wier huizen zien we elke dag vol schadelijke dampen.
Op de vraag waarom zo lang nadat de nieuwe regering om beschutting te bieden, lachte hij wrang.
"Waarom zo lang? We hebben gebeden voor regen, en toen het leger kwam om te helpen, schonere lucht voor twee dagen. Maar nu hier weer. Dus het altijd als dit zou zijn."
Zoals voor Desi, de opvang te laat is. Deze jonge moeder zit met haar een jaar oude in het ziekenhuis van Santa Maria. Hij werd gediagnosticeerd met een longinfectie.
"Ik houd mijn kind binnen de hele tijd. We gaan niet overal vanwege dit rook, maar mijn zoon nog steeds in contact met een longontsteking."
"Waarom is de overheid niet iets te doen?" vroeg hij
"Is de overheid te wachten voor onze kinderen sterven als gevolg van roken?" (BBC)

No comments:

Post a Comment