!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Monday, June 29, 2015

Šiitski jeres

Vožnja nije završen (299)

(Part 299), Depok, West Java, Indonezija, 30. jun 2015. godine, 11:29)

Šiitski jeres


Shia problemi mashab trenutno je potvrdio većinu Iranci su sve atraktivne, pogotovo sukoba na Bliskom istoku, kao što su Sirija, Irak i Jemen uključuju šiitske grupe protiv grupe Ahl-ul-Sunneta waljamaah (sunitski).
U Siriji Assad režima, što je islamska grupa halawit, pomogao libanski šiitski Hezbolah vojske uz iranske trupe protiv sunitske opozicione grupe i grupe Daulah Islamiah (ISIS), koji je također sunitski.
Iračke vlasti također pomagali Hezbolaha šiitski režim i Irana protiv moć ISIS.
Dok je u Jemenu Shia al-Houthi pobunjeničke grupe protiv grupe Jemenaca su sunitski otpora koji je pomogao Saudijskoj Arabiji i Vijeća Zaljeva saradnju, Pakistana i Egipta.
Prema Armen Naro u tauziahnya Radio Rodja, koristeći mushab Al Kur'an šiita fatimidskog i razlikuje se od sunita koji koriste mushab Usman bin Affan.
Shia također vjeruju u 12 imama potiču stvari nevidljivog prelazi apostola i anđela.
Dok Allah u suri Al Annam riječi u stihu 50 kaže da samo Bog je jedini koji zna nevidljivo, čak i proroka Muhameda i anđeli nisu znali nevidljivo.
MUI: 10 ispunjavanje kriterijuma šiitski Doktrina Cult

KIBLAT.NET, Jakarta - Indonezijski ulema Vijeća (MUI) Centar je izjavio da je šiitska sekta u posljednje vrijeme bio ispitivan od strane javnosti je zabludi i devijantnog grupe. Prema MUI, Shi'ism je ispunila deset kriterija koje su uspostavljene kult MUI u Rakernas u utorak 6. novembra 2007. godine, na Sari Pan Pacific Jakarta.
U knjizi "Razumijevanje i Shia u Indoneziji Odstupanja Wary 'koju izdaje MUI Nepember Centra u 2013. se spominje da je nastave u islamu ako sadrži deset kriterija osnovana u Jakarta MUI iznad je devijantno i heretički učenja. Deset kriterija navedenih MUI je, prvi put; negirajući jedan od pet stubova islama i načela, drugo; vjeruju ili pratite veru koja nije u skladu sa tvrdnju syar'i (Kur'ana i Sunneta), treći; vjeruju otkrivenje nakon Kur'an, četvrti; negiraju autentičnost i istine Kur'ana.
MUI i dalje, peti; tumače Kur'an se ne zasniva na pravila tumačenja, šestog; poriču hadise kao izvor islamskog učenja, sedmi; uznemiravao / poricatelji proroka i apostola, osmi; negirajući proroka Muhameda kao poslednji Poslanik i Poslanika, deveti; smanjiti / povećati mjesta obožavanja koje nisu postavljeni Šerijat i deseti; mengkafirkan kolege muslimani jednostavno zato što nije bila njegova grupa.
"U deset kriterija iznad devijantne grupe su prihvatili i uvježbavaju od Shia imamat, Ithna Asyariah i Madzhab Ahlu Mamac (Version šiitske)", rekao je MUI u knjizi su distribuira besplatno za zajednicu.
MUI show, otkriveno je deset kriterija usvojila studija temelji šiitska grupa i razmatranja koje Silaturrahmi Agencija Pesantren Madura Ulama (BASSRA) 3. januara 2012. godine u zgradi Islamskog centra Pamekasan, Madura. Prema studiji BASSRA, među Shia Imami vjerovanja koje odstupaju od principa islama su:
Prvo: načela i stubova šiitskog islama razlikuje od tekstova Kur'ana i autentičan hadis mutawatir, što je dodavanje stubova Al Wilayah (sveštenstvu Ali bin Abi Talib i Keturuannya), kao stuba Iman i islam.
Drugo: vjeruju da su njihovi tahrif (interpolaciju) iz Kur'ana, što znači negiraju autentičnost i istine Kur'ana
Treće: keompok mengkafirkan još frakcije jer su bili izvan principijelan čovjek koji ne vjeruje u stubovima islamske vjere i najosnovnijih, naime Al teritorija, to se ne smatra musliman, zli, čak i paganskih. I to ne samo za muslimane u cjelini, ali i uključuju glavne drugovi Poslanika kalifa Abu Bakr, Umar i Osman Radiyallahu anhum i svi koji su se složili da založe odanosti njima.
U knjizi gusta kao 152 stranice u njoj, MUI također spominje izjavu velikog Indonezije naučnika koji tvrde da su šije su učenja koje odstupaju od čistog islamskog učenja, koji je u skladu sa učenjima selefa Salih. Naučnici su Šejh Hashim Al Ash'ari (Rais Akbar NU), prof DR. Hamka (Slike Muhammadiyah i MUI korijander periodu 1975-1980), DR. Muhammad Nasir (osnivač Razmnožavanje Vijeća (DDI) i KH. Hasan Bashir (MUI periodu 1985-1998).

No comments:

Post a Comment