!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 8, 2015

Bog zapovjedio ljudima zatvorite genitalije (tijelo).

Vožnja nije bila završena (365)

(Part 365), Depok, West Java, Indonnesia, 7. rujna, 2015, 19:19 PM).

Bog zapovjedio ljudima zatvorite genitalije (tijelo).

Boga u svetoj knjizi Kur'anu i Hadis (sune / al-mudrost) naredio kod ljudi, i muškarci i žene da zatvori genitalije kao vođeni u Sunnetu.
Posebno za žene u Indoneziji, naročito u 1970. i Malezije muslimanke 1980'an video mnogo nosi hidžab / veo dibandngkan Indonezijski žene.
U učenica granta MARA Malezija otpremljeno u SAD na primjer, već koriste hidžab, dok je učenica iz Indonezije u cjelini, iako on ne nosi hidžaba.
U 1980. bilo je konvertit iz San Diego, Kalifornija, Sjedinjene Države ime Omar Abdul Mađid za vrijeme svog boravka u Indoneziji uvijek zaustaviti u Kuala Lumpuru, Malezija, rekao je on, pitao me zašto Malezijski ženu koju je upoznao u Maleziji mnogim već nosi marame , dok je u Indoneziji, mnoge muslimanke ne nosi hidžab.
Međutim, ako ako Omar drugi posjet Indoneziji u 2015., onda će vidjeti mnogo muslimanki Indonezije već nosi, čak i supruga potpredsjednika Muhamed Jusuf Kalla je već dugo veo, i nekoliko ministara, kao što su ministar Khofifah Indar Parawangsa, ženama u udaljenim područjima Indonezija, iako još uvijek ne razumiju o molitvi obavezama komande, ali oni su nosili hidžab.
Mnogi poznati umjetnici Indonezija je također nosi hidžab, kao što je Sandra, pobjednik Artis Indonezija X Factor Saskia Patin Lubis i mnogi emiteri, mediji novinar koji nosi maramu.
Dakle, proces islamizacije (svijesti islamskog prava) u Indoneziji protiv pristalica počela da cveta.
Sada islamske vjerske predavanja i radio i televizijskih malalui privukla je mnoge gledaoce.
Ja sam bio u gradu Muara Teweh, Kabubapen North Barito, Central Kalimantan u tradicionalnom tržištu mnogi trgovci dok prodaje marljivo zajedno sat televizijskih emisija Rodja (poseban televizijski propaganda i recitacije Kur'ana), niti slušaoci Radio Rodja je postignut kutak Sumatre u Borneo, kao što je u Berau i drugim dijelovima Indonezije.
Dakle, islamski narod Indonezije, za razliku od prošlosti muslimana zbog nasleđa (ID / identitet identitet kartice), sada počinju da shvataju islam kroz vjerske predavanja kako u radiju, televiziji znanstveno govori Ustad (učenjaci) diplomiranih S3 (Ne penghafal Kur'an / Sunneta) diplomaca od najboljih univerziteta u Medini, Saudijska Arabija, kako bi se razumjeti islam u skladu Kur'ana i sunneta znanstveno, više nije samo taklid sa svojim nastavnicima, tako da se moglo izbjeći vjerske prakse koje odstupaju od komandom Allaha i proroka Muhameda.


NOBLE zatvoriti awrah


Islam, religija koja veliča skladu s prirodom čovjeka. Uzgoj se ogleda u svim njegovim učenjima. Narudžbe zatvoriti genitalije, među mali primjer, da je Allah opisao kao radnje sebe ukrasite. Allah kaže:

يا بني آدم خذوا زينتكم عند كل مسجد

O sinovi Ademovi, nosite nakit na svakom (unesite) u džamiju! [al-A'raf / 7: 31]

'Nakit' u ovom stihu, znači odjeću koja pokriva genitalije, kao što je navedeno od strane Ibn Abbaas anhu, Mujahid rahimahullah i drugi. (Vidi Tafseer Tabari (12/391), Tefsir al-Baghawi (3/225), i Tefsir Ibn Kesir (3/405)

To je trimer za ljudsku odjeću. On je također znak napretka civilizacije, visine slave kao simbol skromnosti. Umjesto toga 'nag' je jedna naznaka primitivna kulture, znak poniženja i propadanja ljudskog dostojanstva kao niska kao životinje ili čak i više da ga vređa.

Stoga, đavo je uvijek primamljivo čovjek da se skine, pokrije svoje golotinje, kao Allah upozorio je da ljudi ne zavaravajte se iskušenju Sotone. Meditirajte na Njegove riječi:

يا بني آدم لا يفتننكم الشيطان كما أخرج أبويكم من الجنة ينزع عنهما لباسهما ليريهما سوآتهما

O sinovi Adama! Ne bi trebalo da prevareni od strane đavola! kao što je izdao majkom svog oca s neba, da se skine i da pokažu genitalije oba. [al-A'raf / 7: 27]

Međutim, smrtni neprijatelj ljudskog đavo neće zaustaviti dosadan svim sredstvima. Žene, onaj između mamac i zamke demona potentni za uništavanje moralne i ljudske civilizacije. Prednosti i mane žene su do njihove loše svrhe. Prorok sallallaahu alejhi ve sellem nas podsjeća:

المرأة عورة, فإذا خرجت استشرفها الشيطان

Žena je golotinja, kada je izašao, đavo će ići s njim. [HR. U-Tirmidhi (br. 1173) i drugi. Klasificiran kao sahih po Šejh al-Albani]

Žene, kada iz kuće, a zatim je privukao pažnju, međutim, njihovo stanje. Pa šta ako su slučajno izađu da bi privukli pažnju suprotnog pola sa mirisom i pokazao mu obučen genitalije su trebala biti zatvorena? Šteta bi bila teža. Vrlo je tužno kada čujemo ili pročitati masovnih medija, vijest zlostavljanja nad ženama je uvijek tu i događa.

Stoga, treba odmah pokajati Allahu Svemogući prije dolaska smrti. Muškarci treba držati oči! Treba smanjiti njegov pogled i ne gledati na sve što nije vrijedi vidjeti. Pokušajmo našim ženskim članovima porodice držati po tražeći od njih da nose haljinu u skladu sa islamskim šerijatskim bi za njih časna i plemenita i izbjeći bludne radnje.

Šejh al-Albani je rekao, "Allah subhanahu te'ala je objasnio mudrost komandovao produljiti veo u Njegove riječi:

ذلك أدنى أن يعرفن فلا يؤذين وكان الله غفورا رحيما

. ... To je tako da su lakše se priznati, tako da nisu poremećeni "[Al-Ahzab / 33: 59]

Naime, ako žena pokrivena velom, to će se znati da je on bio među ženama koje drže od stvari koje su podli i sumnjivi, počasne garde, a dobra žena. Ako je tako njihova situacija, zli neće im smetati sa psovki. "

Uz izbjegavaju smetnje, čak postati sretan život i čast će ostati netaknuta.

[Kopiraju iz izdanje časopisa As-Sunnah 09 / Godina XVII / 1435H / 2014. Objavljeno LAJNAH Fondacija Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Solo Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo 57 183 Tel. 0271-858197 faks 0271-858196]

No comments:

Post a Comment