!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 15, 2015

Frikë vetëm Perëndinë.

Udhëtim nuk u përfundua (371)

(Pjesa 371), Depok, West Java, Indonnesia, 16 shtator, 2015 1:29).

Frikë vetëm Perëndinë.

Perëndia në fjalën e tij në Kuran dhe Hadith (Sunetit) tregon njeri se e vetmja gjë për t'u frikësuar e njerëzimit është Perëndia që krijoi qiejt dhe tokën dhe të gjitha krijesat.
Njeriut (besimtarët) Allahu gjithashtu paralajmëroi se armiku numër një i njeriut është djalli (shejtani) dhe ata të cilët e shirkut dhe paganët.
Por ai që e bëri këtë politeizmin pagan dhe njerëzit (muslimanët / fetare) ishte urdhëruar për të të treguar atyre drejtimin e duhur të Kur'anit dhe Sunnetit në mënyrë që ata të pendohen, nuk do të vazhdojnë duke bërë shirk (të përshkruarit e shokëve Zotit) dhe të lënë menjëherë mosbesim dhe besim në Zotin.
Nëse ata janë mosbesimtarë dhe të bëjë shirk atë armiqësor ndaj muslimanëve dhe persekutuar (luftarake) muslimanët, natyrisht, muslimanët janë të detyruar të mbrojnë veten e tyre duke bërë fisabilillah xhihad (lufton në rrugën e Allahut), ashtu si profeti Muhamed Bedrit dhe Uhud.
Në qoftë se ne nuk kemi firepower të mjaftueshme dhe të sofistikuar, natyrisht ne duhet t'i lutemi Perëndisë për ndihmë ndaj Zotit, ashtu si Perëndia në betejën e Bedrit, Zoti dërgon engjëjt për të luftuar armiqtë e Profetit Muhamed.
Të dhënat e historisë, siç ka thënë Allahu në Kur'an, armiqtë e besimtarëve gjithmonë paganët (njerëzit e shirkut) dhe një komb që gjithmonë të vrasin dhe do të të vrasin me lajmëtarët e Perëndisë, duke filluar nga koha e Nuhut, Musait (faraoni dhe ushtria e tij), The Judenjtë që donin të vrisnin Rasul (Pejgamberi Isa), si dhe të pafe të tjera armiqësore muslimanë. Armiqësia ishte e gjitha një test nga Allahu, në qoftë se ne të përfshijë ata që janë të durueshëm, apo me të vërtetë vetëm frikë nga Perëndia. Dhe testuar nëse ne të ndihmuar vëllezërit tanë të cilët janë tani armiqtë dizolimi të Islamit.
Emri është Xhamia shumë e njohur Aqsa për muslimanët. Xhamia në Jerusalem është xhamia e tretë më i shenjtë për muslimanët, pas Xhamisë së Madhe në Mekë dhe Xhaminë e Profetit në Medinë.

Shumica e myslimanëve po ashtu kishte njohur gjithmonë ishte një herë një lutje xhami mecca për herë të parë. Qëndrimi i ri u zëvendësua Qaben në Xhaminë e Madhe në 17, pasi Profeti Muhamed emigroi nga Meka në Medinë.

Historia më e famshme e kësaj xhamie mund të jetë një çështje e Isra 'dhe Miraxhit në Xhaminë Aksa-së të vitit 620. quhet Isra Pejgamberi bëhet udhëtimi i fundit nga Haram. Nga ky vend edhe Profeti Muhamed nisur në një udhëtim në Sidrat Al Muntahá ose Lapis qiellit te shtatë.

Deri në kohën natën e Isra 'dhe Miraxhit, gjithashtu, xhamia është i njohur edhe me emrin e Bejtul Makdis besohet të jetë vendi i lutjeve Profetit Muhamed si imam në asamblenë 25 apostujve dhe të profetëve shumë se 160,000.

Xhamia Aksa është gjithashtu i njohur për të qëndruar në kompleksin e shenjtë të tri feve, Islami, Krishterimi dhe Judaizmi. Në historinë e saj, xhamia ka qenë dikur nën kontrollin e fuqive të mëdha, nga e romake, bizantine, deri Islamit.

Xhamia Aksa është me të vërtetë shumë të ngushtë me muslimanët. Megjithatë, ka një numër të fakteve nuk janë të njohura gjerësisht në lidhje me këtë xhami të nderuar.
Shumë Xhamitë

Emri Al Aqsa është përdorur fillimisht për t'iu referuar vend që ndodhet në pjesën lindore të Palestinës kësaj. Në fakt, Xhamia Aksa nuk është xhamia e vetme në këtë faqe interneti. Për të parandaluar konfuzionin, kompleksi historik është quajtur me emrin e Al Haram Asyarif alias tokën e shenjtë të lavdishëm.

Aksa nuk është xhamia e vetme në këtë kompleks. Xhamitë ishin gjithashtu e lidhur ngushtë me historinë e Islamit. Në Xhaminë Aksa shtesë ka Xhamia Kibla, Masjid Al Sakhra alias Kupola e Shkembit, Xhamia Buraq, Xhami Marwani, dhe të tjerët.

Gabimi më i zakonshëm ndodh kur shihni një foto Xhamia Kupola e Shkembit. Shumë njerëz të cilët e konsiderojnë këtë xhami e cila është Xhamia Aksa. Ndërsa xhamisë Aksa dhe Kupola e Shkembit eshte krejt e ndryshme.

Kupola e Shkembit ka një kube të artë. Është thënë se kjo kube ishte veshur me ar. Xhamia është gjithashtu një nga ikonat e Jeruzalemit. Shumë njerëz e konsiderojnë këtë ndërtesë Aksa. Në fakt, kur kryejnë kërkime nëpër Xhaminë Aksa Google, pamja dominuese që del është një foto e xhamisë Al Sakhra me madhështi kube.

Xhamia Aksa është e vendosur në jug Masjid Al Sakhra. Gjatësia e ndërtesës rreth 83 metra. Gjerësia e 56 metra. Rreth 5,000 njerëz ishin në gjendje të vendosen në këtë xhami. Në qoftë se bashku me zonën përreth, që mbulon rreth 144,000 metra katrore. Ngarkesës për 400.000 adhuruesve.

Aksa errët kube për shkak se ajo është bërë nga kallaji. Kjo xhami është ndërtuar sipas traditës së profetit 40 vjet pas Qabes.
Varri i Profetëve

Nuk kishte asnjë rekord të saktësisht se si profetët janë varrosur në këtë vend. Por në mënyrë të qartë, shumë profetë dhe shokët e Profetit Muhamed, si Salman Farsi, i cili është i varrosur këtu.

Profeti Solomoni u bë një besohet se kanë vdekur rreth xhamisë Aksa. Varri i tij dyshohet fort për të qenë këtu gjithsesi.
(BBC) - Përleshjet midis protestuesve palestinezë dhe policisë izraelite në kompleksin e xhamisë Al-Aksa në Jerusalem ka hyrë në ditën e tretë, 15 E martë, shtator.
Protestuesit hodhën gurë, fishekzjarre, copa të betonit, dhe kokteje molotov në forcat e sigurisë izraelite, zyrtarë të policisë tha se Izraeli.
Ai tha se dy palestinezë u arrestuan dhe pesë policë pësuan lëndime të lehta.
Situata mund të tejkalohen menjëherë më pas dhe komplekse Al-Aksa u rihap për vizitorët.
Xhamia Al-Aqsa -të cilat pastrohen ose nga muslimanët ose Judenjve, shpesh vendin e tensionit midis Izraelit dhe Palestinës.
Izraeli për të lejuar hebrenjtë për të vizituar kompleksin e xhamisë, e cila palestinezët konsiderohet si një provokim.
Reagimi Jordan
OKB-ja dhe qeveria amerikane ka bërë thirrje të dyja palëve të tregojnë vetëpërmbajtje.
Vendet Izraelin dhe Palestinën, Jordaninë fqinje, paralajmëroi se Izraeli duhet të rivendosur rendin në Xhaminë Al-Aksa dhe rrethinat e saj.
Nëse jo, atëherë kjo situatë do të kërcënonte marrëdhëniet midis Izraelit dhe qeverisë në Aman.
"Provokimi i çfarëdo lloji në Jeruzalem do të ndikojë në marrëdhëniet izraelito-jordanez. Jordan nuk kishte zgjidhje tjetër, por për të marrë masa të fortë", tha Mbreti Abdullah i Jordanisë.
Jordania nënshkruan një traktat paqeje me Izraelin është përgjegjës për të gjitha aspektet e islamizmit në kompleksin Al-Aksa.

Përleshjet shpërthyen në kompleksin e xhamisë Al-Aksa në Jerusalemin lindor, policia izraelite hynë në kompleksin pas xhamisë.
Mediat izraelite njoftoi, Ynet News, dhjetra të forcës policore hynë në rajon, përshëndeti palestinezëve me gurë dhe fishekzjarre.
Përleshje të ngjashme kanë ndodhur në fund të korrikut.
Rajoni i shenjtë për të tri feve është një burim i tensioneve politike dhe fetare ndërmjet palestinezëve dhe izraelitëve, dhe shpesh çoi në konflikt të dhunshëm.
Tensionet u shfaq përsëri dy javë më parë, pas një akt të ministrit izraelit të Mbrojtjes Moshe Yaalon u ndaluan dy grupe islamike që bllokojnë hyrjen e vizitorëve hebrenj në kompleksin Haram al-Sharif që mori edhe hebrenjtë.
Përleshjet shpërthyen fundit vetëm disa orë para ceremonisë çifut Vitit të Ri, Rosh Hashanah, e cila fillon në kohën dielën (13/9) perëndimit deri natën e martë.

Frikë ta xh.sh. PERËNDISË dhe efekt në jetën e një muslimani

Nga
Shejh Dr. Ali al-Hudzaifi Hafizhahullah


Praktika e zemrës, një çështje e madhe dhe e lavdishme. Merita dhe mëkati është më i madh se veprat e gjymtyrëve, sepse lëvizja e gjymtyrëve vetëm ndiqni zemrën tuaj. Prandaj, është thënë: "Zemra është sundimtari i gjymtyrëve dhe anëtarët e tjerë të trupit janë burra."

Ndër praktikën e zemrës që nxisin bërë vepra të mira dhe që mund të nxisë një ndjenjë e dashurisë deri në fund, të cilat mund të largohen nga veprat e këqija dhe mund të çojë në qëndrimin e asketizmit ndaj botës dhe mund të frenuar epshin është Khauf (frika) dhe mbreti '(shpresa) të Allahut Plotfuqishëm.

Khauf (frika) në Allahun e Gjithëfuqishëm do ta udhëzojë zemrën për gjithë ato të mira dhe për të parandaluar atë nga çdo e keqe, ndërsa mbreti "çuan atë të fitojë kënaqësinë dhe shpërblimin e Allahut të Plotfuqishëm, i fryu pasion për të bërë vepra të mëdha.

Frika nga Allahu i Plotfuqishëm është një degë e monoteizmit duhet t'i kushtohet vetëm për Allahun e Plotfuqishëm. Allahu xhele shanuhu e urdhëroi njeriun që kanë frikë prej tij dhe ndalojnë frikën përveç Tij. Allahu i Plotfuqishëm thotë:

إنما ذلكم الشيطان يخوف أولياءه فلا تخافوهم وخافون إن كنتم مؤمنين

Në të vërtetë, ata ishin gjë tjetër veçse të trembë djalli (ju) me shokët e tij (idhujtarët kurejshë), andaj mos u frikësonju atyre, por frikësomënu Mua, nëse jeni besimtarë të vërtetë [Ali Imran / 3: 175]

Allahu i Plotfuqishëm gjithashtu thotë:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا بآياتي ثمنا قليلا

Prandaj mos kini frikë për njerëzit, (por) Mua të më frikësoheni. Dhe mos shkëmbyer argumentet e Mia me një çmim të vogël. [el-Maide / 5: 44]

Çfarë nënkuptohet me frika janë: ankthi, depresion, dhe të shqetësuar dënim ekspozuar e Allahut Plotfuqishmit, si rezultat i veprimeve të paligjshme ose të braktisin detyrimet, gjithashtu i shqetësuar se Allahu xhele shanuhu nuk ka marrë praktikë shalihnya. Me këtë frikë, shpirti do të zhduket nga gjërat e ndaluara dhe nxituan për të bërë mirë.

Personi i cili ka frikë siç u përmend më lart, është premtuar nga shpërblimet e Allahut të Plotfuqishëm janë të mëdha në shumë ajete. Midis tyre fjala e Allahut Plotfuqishëm:

ولمن خاف مقام ربه جنتان) 46 (فبأي آلاء ربكما تكذبان) 47 (ذواتا أفنان

Njerëzit të cilët janë të frikësuar prej Allahut do të merrni dy parajsë. Rabb favorizon atëherë ju cilën po e mohoni? Të dy qielli se ka pemë dhe fruta [er-Rahman / 55: 46-48]

Allahu i Plotfuqishëm për të predikuar se ata që kanë frikë prej tij, do të ruhen nga gjërat që nuk i pëlqejnë, duke pasur parasysh përshtatshmërinë dhe dha një fund të bukur.
Nëse studiojmë jetën e dijetarëve të Selefit, ne gjejmë frika e Allahut të Plotfuqishëm kanë mbizotëruar zemrat e tyre. Kjo inkurajon ata të vazhdojnë për të përmirësuar praktikën dhe presin hirin e Allahut të Plotfuqishëm. Prandaj, rrethanat e jetës së tyre ka qenë gjithmonë të mira, ata janë gjithashtu në fund të mira të jetës, si dhe të praktikojnë bekimin e tyre të plotë.

Frika e lavdërueshme është frika që drejton veprat e mira, bllokimin e akteve të paligjshme. Nëse frika që ka tejkaluar këtë kufi, ajo do të shkaktojë dëshpërim natyrën e mëshirën e Allahut të Plotfuqishëm.

Ibn Rexheb el-Hanbeli rahimahullah ka thënë: "Nivelet e frikës që duhet të ketë një shërbëtor është madhësia e një frikë se mund të jetë shtyrë për të bërë gjëra që fardhu dhe larg nga ndaluar. Nëse më shumë se nivelet e sipër në mënyrë që ajo mund të ngjall shpirtin e pasionuar për të bërë nafilah (praktikë e rrethprerjes) dhe bindje, për të shmangur mekruh, dhe jo e tepruar në gjëra të lejuara, atëherë kjo është e gjitha një virtyt të lavdërueshme. Por në qoftë se frika është më shumë se çdo gjë lart që mund të shkaktojnë sëmundje, vdekje ose ankth të përhershëm që të shkurtojë të gjitha llojet e biznesit, atëherë frika e tillë nuk është i rekomandueshëm. "

Se frika duhet të jetë në pronësi të një muslimani, ndërsa jetojnë jetën e saj në këtë botë. Dhe çfarë lidhje me mbretin "?

Mbreti 'është ambicia për të arritur shpërblimin e Allahut në këmbim për veprat e mira që ai kishte bërë. Pra, kërkesa mbreti "është duke bërë vepra të mira, të lënë gjërat që janë të ndaluara ose të pendohet prej saj. Sa i përket largimit detyrimin, të binden dëshirat dhe shpresat tek Allahu i Plotfuqishëm, atëherë kjo nuk është mbreti ", por vetëm ndjehet i sigurt nga tradhëti e Allahut të Plotfuqishëm, kurse Allahu i Plotfuqishëm thotë:

أفأمنوا مكر الله فلا يأمن مكر الله إلا القوم الخاسرون

A ato të ndjehen të sigurt prej dënimit të All-llahut (të papritura)? Ai nuk është i sigurt prej All-llahut, përveç tradhti oranag humbësit [el-A'raf / 7: 99]

Allahu i Plotfuqishëm shpjegon se mbreti "ishte atje pas kryerjes së veprave të mira, pa vepra, mbreti" nuk ekziston. Allahu i Plotfuqishëm thotë:

إن الذين يتلون كتاب الله وأقاموا الصلاة وأنفقوا مما رزقناهم سرا وعلانية يرجون تجارة لن تبور

Në të vërtetë, ata që lexojnë librin e All-llahut, e falin namazin, dhe të shpenzojnë në atë që Ne u kemi dhënë japin fshehtazi dhe haptazi, ata janë ata të cilët janë duke pritur tregti që kurrë nuk shkon jashtë. [Fatir / 35: 29]

Allahu i Plotfuqishëm gjithashtu thotë:

إن الذين آمنوا والذين هاجروا وجاهدوا في سبيل الله أولئك يرجون رحمت الله والله غفور رحيم

S'ka dyshim se ata që besuan, që emigrojnë dhe luftojnë në rrugën e All-llahut, ata janë ata që presin mëshirën e Allahut, dhe Allahu është mëkatfalës, mëshirues. [el-Bekare / 2: 218]

Raja 'si dhe al-Khauf është zemra e adhurimit që nuk duhet të largohen për tjetër pos Allahut të Plotfuqishëm. nëse ka memalingkannya për tjetër se Allahu i Plotfuqishëm, atëherë ai ka rënë në një pellg të shirkut.

Dhe mbreti "është objekti më i afërt për të nxjerrë më afër Allahut Plotfuqishëm. Në një hadith kudsi ka shpjeguar se Allahu i Plotfuqishëm thotë:

أنا عند ظن عبدي بي وأنا معه إذا ذكرني

Unë jam si shërbëtori im dyshuar për mua. Dhe unë ishte me të kur ai e kujton tim

E cila duhet të bëhet nga një mysliman është për të kombinuar ndër Khauf dhe mbretin ". Të dyja duhet të jetë i balancuar. Kjo është gjendja e Pejgamberit dhe të Dërguarit dhe muslimanëve. Allahu i Plotfuqishëm thotë:

تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون

Hull ata janë larg nga shtrati dhe ata gjithmonë iu lut Zotit të vet me frikë dhe shpresë, dhe ata shpenzojnë dispozitë që ne ofrojmë. [es-Sajadah / 32: 16]

Kur një musliman e di hirin mbulimit të Allahut të Plotfuqishëm, bujaria e tij, të lehtësuar atë në dhënien falje për mëkatet janë të mëdha, gjerësia e qiejve e tij dhe shuma e shpërblimit të bamirësisë shalihnya, shpirti i tij do të lirohet, i qetë, dhe ai do të vazhdojë të vazhdimisht optimist dhe ambicioz për të arritur atë që është aty pranë Allahut të Plotfuqishëm. Në vend të kësaj, kur mori vesh se sa e rëndë dënimi i All-llahut, mundojnë atë shumë e vështirë, llogaritjet e tij ishin aq të vëmendshëm, Ditës së Gjykimit dhe Xhehennemi është aq e tmerrshme, si dhe mundime të ndryshme në botën tjetër, atëherë shpirti i tij do të parandalohen, e papenguar, gjithmonë vigjilent dhe të frikësuar për shkelje.

Nga sepse ajo, në hadithin e Ebu Hurejres radi anhu, e-lAllahu alejhi alejhi ve sel-lem ka thënë:

لو يعلم المؤمن ما عند الله من العقوبة, ما طمع بجنته أحد, ولو يعلم الكافر ما عند الله من الرحمة, ما قنط من جنته أحد

Supozoni se një besimtar e di dënimin në anën e Allahut, me siguri askush nuk i cili do të jetë tepër ambicioz për të arritur parajsën e tij. Dhe në qoftë se jobesimtarët e dinë dhembshurinë e Allahut, me siguri askush nuk do të humbni shpresën e tij të arrijë qiellin
[HR. Muslimi]

Në librin Madârijus Salikin, ka thënë Imam Ibn el-Kajjim rahimehullah: "Zemra (e njeriut) në rrugën e tij për Allahun e Plotfuqishëm është si një zog, i cili është ku dashuria e Allahut si kokë, ndërsa el-Khauf (frika) dhe mbreti" është dy krahë. Nëse kokë dhe dy krahë të shëndetshëm, ai do të fluturojë i mirë. Megjithatë, në qoftë se koka është e humbur, atëherë ai do të vdiste, dhe në qoftë se ai humbi të dy krahët, atëherë ai do të bjerë pre e gjahtarit apo skifter. "

Allahu i Plotfuqishëm na jep dhe të gjithë muslimanët kuptim të asaj që ne kemi nevojë në jetën e vërtetë se bota është plot me dredhi.

al-Khauf, pra frika e zemërimit dhe ndëshkimin e Allahut të Plotfuqishëm. Mendoj se duhet të forcohet në ne, kur ne jemi në një gjendje të shëndetshme. Sidomos në këtë epokë, në të cilën bota ka mashtruar shumicën e njerëzve me një bukuri të rreme, duke shkaktuar ato për të lënë pas dore të dhikrullah që përfundimisht çoi në zemrat e tyre të bëhet e vështirë, e vështirë se malit guri pse. Na'udzubillah.

Por mbreti "dmth shpresa ose ambicie për të arritur shpërblimin e Allahut Plotfuqishëm premtuar gjithashtu të mos zhduket nga zemrat tona, që ne të mos e humbni shpresën në mëshirën e Allahut të Plotfuqishëm.

al-Khauf kërkon një musliman të nxitojnë ndonjë gjë të zbatuar të drejtat e Allahut të Plotfuqishëm dhe për të mbajtur atë larg nga neglizhenca. Shije gjithashtu do të parandalohen nga të tjerët duke bërë menzhalimi dhe të motivuar për të qenë i besueshëm, i ndershëm, i drejtë dhe të mos humbur të drejtat e të tjerëve.

Frika ngulitur në këtë zemër edhe do ta shpëtojë atë nga mashtrimin e botës, kështu që ai nuk u larë larg epshin që është e ndaluar, sepse ai është gjithmonë vigjilent për botën.

Ya Allah! Na Anugerahkanlah frikë se mund të na pengojnë nga veprat imorale; Anugerahkanlah për bindjen tonë që mund të na çojë në qiejt;; Dhe anugerahkanlah për atë siguri, me të cilin ne mendojmë fatkeqësitë bota ato mund të jenë të lehta.

(Përshtatur nga e premtja predikim në Masjidin Nabawi dorëzuar nga Shejh Dr. Ali al-Hudzaifi hafizhahullah më 8 Shafar 1434 me titullin e el-Khaufu minallah ue fi Hayâtil Atsaruhu Muslimi)

[Kopjuar nga edicioni i revistës së As-Sunetit 11 / Year XVII / 1435H / 2014M. Botuesit Fondacioni Komiteti i Përhershëm Istiqomah Surakarta, JL. Solo-Purwodadi Km.8 Selokaton Gondangrejo Solo 57 183 Tel. 0271-858197 Fax 0271-858196]

No comments:

Post a Comment