!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Tuesday, September 8, 2015

Indonezija ponovo postati članica OPEC-a, što mu je potrebno ?.

Vožnja nije bila završena (367)

(Part 367), Depok, West Java, Indonnesia, 8 Sep 2015, 03:42).

Indonezija ponovo postati članica OPEC-a, što mu je potrebno ?.

Što se tiče proizvodnje Indonezija je neprikladno da bude član OPEC-a, jer je indonezijski proizvodnja nafte ne više od 800.000 barela dnevno, dok je domaća potrošnja dostigla 1,5 milijuna barela dnevno.
Indonezija je ponekad ima čudan politiku, treba odbiti u svijetu cijena nafte koja je sada dostigla 45 US $ po barelu biti zahvalni, jer je domaća potrošnja je mnogo više, ali svaki svjetskih cijena nafte raste, Vlada je uvijek podići cijene lož ulja (BBM) , ali kada su cijene nafte i dalje opadati vlada samo zatvorite oči, ne snizi cijenu nafte na stanice goriva (benzinske pumpe) u zemlji, ali ako cijena benzinskih pumpi dole, troškovi transporta i sići i to će pritisnuti cijene osnovnih roba, kao što su riža i cijena drugi, čime se povećava ljudi kupovnu moć.
Ne mnogo se može učiniti Indonezija kao član OPEC-a, Indonezija jer nivo proizvodnje ne više od 800.000 barela dnevno, dok je domaća potrošnja udvostručenje broja ukupne proizvodnje (oko 1,5 miliona barela dnevno).
Koji je u nepovoljnom položaju zbog niske cijene nafte u svijetu su 12 prisutne u Rusiji, pored članice OPEC-a američkog giganta kompanije koje istražuju i eksploataciju nafte i plina s visokim troškovima u kontinentalnom SAD.
Ruski izvoz sirove nafte i prirodnog plina je prilično veliki veliki hit s padom cijena nafte, jer je većina državnog budžeta ovisi u velikoj mjeri stranih izvoz nafte i prirodnog plina.
Analitičari predviđaju pad svjetskih cijena nafte danas zbog inženjering Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u (UK i Norveška) u cilju smanjenja svjetskih cijena nafte i dalje davati lekcije u Rusiju nakon aneksije Krima iz Ukrajine dobio preko ekonomski embargo iz Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a.
Osim toga, Rusija se smatra neposlušne (naughty) osim nakon pripajanje Krimu također podržavaju i politički i oružje pro-ruski pokreti separatističke na istoku Ukrajine.
Za arapskih zemalja članice OPEC su i dalje niske troškove proizvodnje može samo po US $ 3 po barelu, cijena nafte su jeftinije i dalje u njihovu korist.
Što se tiče Rusije, troškovi proizvodnje nafte DN njihove plina u Sibiru snježne troškovi veći proizvodnje, gigant SAD posluje u kopno SAD, offshore i na Aljasci, kao i troškovi su visoki, ali zbog domaće potrošnje ogromne SAD Povoljni i SAD ne zavisi od nafte i plina, ali od poreza i drugih robni izvoz (vojnih proizvoda, računala, IT usluga i drugih proizvoda), zatim cijene niske nafte i dalje više unosan SAD.


Kao novembra 2015. godine, Indonezija zvanični ulazak OPEC Again
KATADATA - Indonezija konačno prihvatio natrag u zemlje članice izvoznice nafte ili Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC). U stvari, prije sedam godina, Indonezija je odbacio te organizacije, jer je postala uvoznik nafte.

Generalni sekretar Ministarstva za energetiku i mineralne sirovine sekretara (ESDM) Teguh Pamudji otkrio, to je primio pismo obavijest od generalnog sekretara OPEC-a prošle sedmice. "Indonezija je prihvaćen kao član OPEC-a, ne posmatrač", rekao je on Katadata, u ponedjeljak (7/9). Međutim, Indonezija će učinkovito menjaqdi članice OPEC-a u studenom.

Indonezija će postati 13. članica OPEC-a i jedini član OPEC-a iz Azije, pored zemljama u regiji Bliskog istoka. Prije sedam godina, Indonezija pod predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono odlučio da izađe iz proizvodnje nafte OPEC-a zbog deficita. Trenutno, potrošnja nafte u zemlji je oko 1,5 milijuna barela dnevno, dok proizvodi samo 800.000 barela dnevno.

Od sredine ove godine, indonežanske vlade da istraži mogućnost OPEC ponovni ulazak. U stvari, u posljednjem 3-6Juni, ministar energetike i mineralne sirovine Sudirman Said prisustvovao konferenciji OPEC u Beču, Austrija. Prema Sudirman, ako Indonezija se nalazi u zajednici OPEC, Indonezija redovito ima pristup informacijama nafte i plina u.

Osim toga, Indoneziji također mogu uspostaviti prijateljske odnose sa proizvođačima nafte. To je svakako vlada strategiju kako bi se lakše zalihe nafte iz zemalja članica OPEC-a.

Međutim, Pri Agung Rakhmanto, energija posmatrač iz Trisakti Univerziteta, rekao je da je Indonezija je ulazak u OPEC nije garancija da će biti lakše ulje. Sve ovisi o diplomatiji za svaku zemlju. "Samo još relativno otvorenog pristupa", rekao je on.

Osim toga, vlada mora također biti u mogućnosti da pozove neke članice OPEC-a da investiraju u Indoneziji. Na taj način, članstvo u OPEC zaista korisno za Indonezija.

S druge strane, u interesu zemalja OPEC-a Indonezija je sada drugačije. Zemljama OPEC usred kočnice na proizvodnju koja je izazvala svjetskih cijena nafte pala na oko 40 US $ po barelu. Dok Indonezija još uvijek treba povećati proizvodnju nafte jer je do sada zemlje uvoznice nafte.

Predsjednik Jokowi Podržava Indonezija Sign OPEC
"On nije mogao složiti, treba da se družimo, da se u interakciji s tržišta (proizvođača i izvoznika nafte)
KATADATA - Ministar energetike i mineralne sirovine (ESDM) Sudirman Said tvrdili da su ponovo dobili podršku od predsjednika Joko Widodo (Jokowi) na Indonezije plan aktivan u organizaciji zemalja izvoznica nafte ili Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC).

Prema njegovim riječima, namjera je dva puta dostavio predsjedniku Joko Widodo. Prvi put je izrazio namjeru kada radnoj posjeti Papua Nova Gvineja, zajedno s predsjednikom. Postoji Predsjednik Jokowi, rekao je on snažno podržava Indonezija za ponovni ulazak u OPEC-a.

Sudirman također izrazio nameru traži dozvolu da prisustvuju konferenciji održanoj OPEC 3-4 juna 2015. U to vrijeme, predsjednik je ponovio svoju podršku Jokowi.

"On nije mogao složiti, treba da se družimo, da se u interakciji s tržišta. Osim toga, mi smo jedan od najvećih kupaca, tako da je prirodno ako se uspostavi odnos sa proizvođačima, izvoznicima", rekao je on u Ministarstvu energetike, Džakarta, u petak (15/5).

Želja Vlade da ponovno uđe u ovaj članice OPEC-a je dobio kritike od nekih krugova. Bivši član uprave reforme tima Oil and Gas Indonezija Fahmi Radi smatra nepodobnim da bude član OPEC-a. U stvari, ona brine Indonezija bi bilo smešno, ako prisiljeni da postanu članice OPEC-a.

Prema njegovim riječima, od 2005. godine Indonezija je smatrati neto uvoznik (neto uvoznik) ulja. Iako je i dalje izvozi, ali veći uvoz nafte. S obzirom na to zahtjevi da postane članica OPEC je zemlja neto izvoznik (neto izvoznik).

Šef programa i kontrola budžeta Divizija za kontrolu planiranje SKK Migas koji je također OPEC Benny fiskalnu politiku Analiza Lubiantara, rekao je Indonezija je vrlo teško da se pridruži OPEC-a. Da bi postala posmatrač zemlja je pod uvjetom da je neto izvoznik.

Razlozi za dobijanje lakše nafte nije bio u pravu. Prema njegovim riječima da se ulje ne mora biti OPEC-a. Prema njegovim riječima može se dobiti kroz unapređenje bilateralnih odnosa sa zemljama proizvođačima nafte.

"Malezija je nikada neće postati članica OPEC-a, ali mogu dobiti lako zbog interakcije nafte sa zemljama proizvođačima nafte ide dobro", rekao je on.

Indonezija je nekada bio član OPEC-a od 1961. godine, ali onda je odlučio da izađe iz svog članstva u 2008. Ova odluka jer Indonezija je postala neto uvoznik. Istraživanje i obim proizvodnje je smanjen, tako da su rezerve nafte i plina smanjuju. Dok je potreba za naftu i plin u toj zemlji i dalje raste.

Na osnovu podataka iz Izvršna agencija za Uzvodno nafte i gasa (BP Migas), Indonezije Proizvodnja nafte 1996-2006 nastavio pad u prosjeku za 10-12 posto. Ovaj pad proizvodnje usporio na 2-3 posto u periodu od 2006. do 2011. godine.

Problem je pad proizvodnje je obrnuto proporcionalna stopa potrošnje nafte u zemlji porasla u prosjeku za 5,8 posto. To čini Indonezija mora da uvozi naftu da zadovolji potrebe nacionalnih.

Kuvajt ministar nafte Ali al-Omair u utorak je rekao da je "vrlo uvjeren" da će članice OPEC-Zaljeva kartela podržava održavanje svoje proizvodne plafon nepromijenjena na važnim sastancima ove sedmice. U izjavi za službenu novinsku agenciju KUNA po dolasku u Beču, Omair rekao da je OPEC opcija je da se "održati ili povećati proizvodnju plafon," pemotongan.Organisasi nadjačati zemalja izvoznica nafte (OPEC), koja se sastoji od 12 zemalja će održati sastanak u petak da odluči nivo proizvodnje za drugu polovinu 2015. godine, zbog očekivanja da će nivo proizvodnje dipertahankan.Omair rekao ministri iz reda članova Gulf OPEC-a, osim Kuvajt uključujući teškoj kategoriji proizvođača Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara će održati razgovore koordinaciju ispred pertemuan.Bersama zajedno, četiri zemlje Gulf proizvodi oko 17 milijuna barela dnevno (BPD), odnosno 55 posto OPEC proizvodnja je trenutno 31 milion barela dnevno. Saudijska Arabija sama proizvodi 10,3 miliona barela dnevno. "Globalnoj sceni nas traži da ne donose odluke koje mogu imati negativan utjecaj na tržište, i opcije koje su dostupne za OPEC je da se održi ili poveća proizvodnju plafon", rekao je saudijske nafte dia.Menteri Ali al -Naimi izjavio je u utorak da OPEC ne smanji svoju proizvodnju strategiju da osigura udio na tržištu bio bekerja.Ketika pitao da li ova strategija bila uspješna, Naimi rekao je novinarima: "Odgovor je da ... Potražnja je u porastu. Supply usporava. To je činjenica. Na tržište se stabilizira. "Nekoliko drugih članova, a posebno Venecuele i Irana, pozvao je na proizvodnju smanjiti za podršku ulje harga.Harga su izgubili gotovo pola njihove vrijednosti od juna 2014. godine, kada je Brent trguje oko 115 dolara po barelu i sirove nafte u New Yorku gotovo 108 dolara po barel.Omair povezati relativni rast cijena nafte OPEC je prisiljena nekim proizvodnim skupih zastoja, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, a do povećanja globalnog ekonomskog rasta.
Cijene nafte u svijetu i dalje opada. Do današnjeg dana, svjetske cijene nafte i dalje je kod kuće u rasponu od $ 50 po barelu.

US Energy Information Administration objavila deset najvećih proizvodnju nafte zemlja u svijetu u 2014. Ove zemlje uspjeli u proizvodnji milijune barela nafte dnevno. Izvještavanje iz CNN Money, u srijedu (2015/02/04) Sljedeći popis.

Sjedinjene Države (SAD)

Rangirana supersila prvo kao najveća zemlja proizvodnju nafte u svijetu sa 12,4 milijuna barela dnevno. Značajno svake godine proizvodnja nafte u SAD je uvijek povećana.

Saudijska Arabija

Zemalja koje su postale ulje kralj rezidencija zauzima drugo na listi najvećih proizvodnju nafte zemlje u svijetu. Saudijska Arabija je uspjela rekordnu proizvodnju nafte od 11,6 milijuna barela dnevno.

Rusija

Ova zemlja je uspjela proizvesti čak 10,6 milijuna barela nafte dnevno. Ne samo kao proizvođač nafte, zemlja je također poznat državi ranije poznat kao drugi najveći proizvođač prirodnog plina na svijetu.

Kina

Kina je u četvrtoj poziciji kao najveća zemlja proizvodnju nafte u svijetu. Zemlja bambus zavjese je u stanju da proizvede 4,4 miliona barela nafte dnevno.

Kanada

U prvih pet su kanadski. Naftne industrije je oslonac primarnog sektora Kanade. Zemlja proizvodi 4,3 miliona barela nafte dnevno.

Iran

Zemlje na Bliskom istoku, kao što su Iran je zemlja koja je često u sukobu sa drugim zemljama zbog naftnog bogatstva. Je u šestom položaju, Irana proizvodnja nafte za 3,4 milijuna barela dnevno.

Irak

Ista stvar s Iranom, zemljama na Bliskom istoku, kao što su Iran, također poznat kao najveći proizvođač nafte u svijetu. Je sedmi, iračka proizvodnja nafte dostigla 3,3 miliona barela dnevno.

Ujedinjeni Arapski Emirati

UEAberibukota u Abu Dabiju je najveći grad u Dubai. UAE je jedan od najvećih proizvođača nafte zemlja na svijetu s proizvodnjom od 3,2 milijuna barela dnevno. UAE je na osmom mjestu na ovoj listi.

Meksiko

Meksiko je zemlja se nalazi u Sjevernoj Americi. Iako je uključena kao jedan od najvećih proizvođača nafte zemlja na svijetu, Meksiko proizvodnja nafte i dalje pad u posljednjih nekoliko godina. 2014 napomenuti proizvodnja nafte u Meksiku pao je na 2,8 milijuna barela dnevno.

Kuvajt

U zadnjem mjestu je Kuvajt. Proizvodnja nafte u zemlji Očekuje se da će dostići 2,8 milijuna barela dnevno.

No comments:

Post a Comment