!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Saturday, September 12, 2015

Ременице (кран) пада у Меки, усмртивши најмање 107 ходочасника, шест људи из Индонезије.

Вожња није завршен (368)

(Део три стотине и шездесет осам), Депок, Вест Јава, Индоннесиа, 12 Септембар 2015, 21:50 ам).

Ременице (кран) пада у Меки, усмртивши најмање 107 ходочасника, шест људи из Индонезије.

Пуллеис катастрофе попут пада у Меки, у којем је убијено најмање 107 ходочасника, укључујући шест особа из Индонезије је судбина од Бога је написано у књизи:.
"Лавх Махфуз".

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао: "Аллах је поставила сву судбину свих створења од педесет хиљада година пре него што је Бог створио небо и земљу". (Муслиман Нет ХР. 2653.).

"Нико невоља задеси на земљи и (ни) у себе, али је уписан у Књигу (Лавх Махфуз) пре него што смо га донети. Заиста је лако за Аллаха ". (. КС Ал-Хадид: 22).
Чак и лишће опада са грана су изложени до 50.000 година пре него што је Бог створио небо и земљу и цео универзум.
Несрећа које су довеле до смрти и повреда настаје поред именован је у облику теста, упозорења или пропасти.
Све је за добрих људи на свим преживелима у свијет, ако је ово казна, али је казна од убрзаног Бога у свету, Бог жели слуге не треба да буде у казни у свијету (бесмртног), али прилично доом на свету (кратко и светлости) као син , Дакле, они који су погинули када је хаџ у категорији мучеништва, (у стању читавих греха опроштени од Бога), тако да је небо чека на жртве умрле. Инсхаллах.
Као упозорење, јер људи су већ у глибу ширка (удруживању партнера са Богом), и узајамно убијање људских бића (до зхолим), укључујући рата у источној Украјини, Сирије, Ирака, Афганистана, Северној Африци, Јемену и људске похлепе над богатства и моћи.

(ББЦ) - Број погинулих од Индонезије због пада котура инцидента у Харам, Меки, повећао на шест.
Сигурност је предложено за спровођење информације Функција социо-културне Генерални конзулат у Џеди, Схариф Схахаб.
"Индонезијски грађани који су погинули као последица инцидента крана достигла шест. Када картон са повредама, све жртве износила је 37 људи ", рекао је Шариф, рекао је ББЦ Индонезија, Јероме Вираван.
Раније су двије жртве су умрли од Индонезије познат из укрцаја Медан (МЕС 09) и укрцавање Џакарта Бекаси (ЈКС 03).
Додатна четири смртна случаја састоји од два људи из укрцаја Медан, један од укрцаја Паданг, а други укрцаја јакарта-Бекаси.
Узроци
Да бисте прегледали обим оштећења и ниво безбедности око Харам, гувернер Мека региона, принц Кхалид ал-Фаисал, наредио сазивање истраге.
Међутим, генерални директор цивилне власти одбране Саудијске Арабије, Абдулах бин Сулејман ал Амр, тврдећи да је јак ветар је узрок пада котура који је погодио Гранд џамије у Меки, убивши најмање 107 људи, у петак (11/09).
Према његовим речима, тренутна брзина ветра 83 км / ч праћен је обилним падавинама које оборили дрвеће и путоказе.
Када је интервјуисао Ал-Арабииа телевизијске станице Ал-Амр такође демантовао извештаје да је гром је ударио у котур док се срушила апарата.
Олуја
На основу исказа сведока, ветрови дувају у области Харам пре распада котур је заиста веома јак.
Дејв Ариант Јусуф, саветник хаџ туристичка агенција из Индонезије, гледајући како ветар узрокује пластичну, картон, и разне отпатке Флуттеринг док не достигне висину од шест спрата хотелској соби у којој је боравио. Хотел се налази око 50 метара од Харам странице.
"Небо је постало мрачно. Ветар је веома јака и одједном прозор вибрирају хотелској соби. Киша је сишао веома тешка и траје до 30 минута. Онда одједном је било гласно бум. Касније сам знао да је то био звук када је кран пао ", рекао је Дејв.
Саудијска интелектуалци критиковали владу која треба да обрате пажњу на безбедност становника и ходочасника.
Безбедност
Без обзира на временске фактора, Ирфан ал-Алави Исламске Херитаге Фоундатион Ресеарцх са сједиштем у Меки, рекао је Саудијска влада треба да размисле о безбедности становника и ходочасника да памте постоји велики котур 15 око Харам.
"Цео регион (џамије), као грађевинског подручја. Саудијска Арабија морамо размислити здравље и безбедност стратегију, јер постоје 800.000 људи у џамији када се инцидент догодио ", рекао је Ал-Алави.
Ал Алави је један од научника који су гласно критиковали градњу око области Харам. Према његовим речима, изградња реалног уништи трагове пророка Мухамеда у току живота.
Изградња се шири око Харам области до 400.000 квадратних метара која може да прими 2,2 милиона људи одједном.

Саудијске Арабије влада почела да избаце истрагу инцидената крова колапса котура у Великој џамији у Меки Цити је погинуло најмање 107 људи, укључујући и два држављана Индонезије.
Истрага је спроведена по наређењу гувернера Меке региона, Принце Кхалид ал-Фаисал, убрзо након црвени котур пао и ударио Харам, у петак (11/09).
Раније, генерални директор цивилне власти одбране Саудијске Арабије, поручника Сулејману Бин-Абдуллах ал-Амр директор, рекао је јак ветар брзине 83 км / х, јака киша је узрок инцидента.
Фактори који се односе на изградњу безбедности око Харам пажње.
Без обзира на временске фактора, Ирфан ал-Алави Исламске Херитаге Фоундатион Ресеарцх са сједиштем у Меки, рекао је Саудијска влада треба да размисле о безбедности становника и ходочасника да памте постоји велики котур 15 око Харам.
"Цео регион (џамије), као грађевинског подручја. Саудијска Арабија морамо размислити здравље и безбедност стратегију, јер постоје 800.000 људи у џамији када се инцидент догодио ", рекао је Ал-Алави.
Ал Алави је један од научника који су гласно критиковали градњу око области Харам. Према његовим речима, изградња реалног уништи трагове пророка Мухамеда у току живота.
Изградња се шири око Харам области до 400.000 квадратних метара која може да прими 2,2 милиона људи одједном.
Број повреда из Индонезије достигао 31 људи.
Корист
У међувремену, број жртава умрло од котур пад инцидента у Харам достигао 107 људи и рањено 230 других.
Бројке укључују смрти из Индонезије шест их је именовао Маснаули Хасибуан укрцаја Медан (МЕС 09) и Сити Расти Дармини укрцаја Џакарта Бекаси (ЈКС 03).
Број грађана који су жртве укључују 31 људи повређено. Они су третирани на разним местима, укључујући и Ан Нур болнице, болнице Јахир и краља Абдулаха болници.
На основу информација Министарства спољних послова и Министарство вера, Генерални конзулат Индонезија тима и тима и даље у потрази за Хаји истражује могућност других грађана који су жртве Индонезије ходочасника су дати највеће обожаваоце.
Верска Министар послова Лукман Хаким Саифуддин обећао да ће влада обезбедити надокнаду за смрт и повреде.
"Наравно да ће влада обезбедити накнаду за смртних случајева и повреда су претрпели физичке сметње као одредбама осигурања које постоје у свакој од наших поклоника", рекао је он.
Постање колапс котура у Харам, Меке, у Саудијској Арабији, у петак (11/09), оставио најмање 107 људи је погинуло. Инцидент, који се догодио уочи ходочашћа поворци је један од терфатал у последњих 28 година.
Ево девет од најважнијих смртоносних инцидената у вези са спровођењем низа хаџа у Саудијској Арабији
2015: Најмање 107 људи погинуло, а стотине је повређено када се срушио кров котур тако да задесити харам.
2006: Више од 360 ходочасника умрла од газе маса који су пролазе кроз каменовање ритуала Девил ин Мина, долини у пустињи која се налази пет километара од града Меке. У ходочашћа сезони која, један објекат осам нивоа који служи као место за боравак у близини Гранд џамија срушила и леви најмање 73 људи је погинуло.
2004: Маса збијени Мина резултирала је на стотине људи су газили. Као резултат тога, 244 људи је погинуло, а више стотина рањено последњег дана спровођења ходочашћа.
2001: Најмање 35 ходочасника умрла од масовног стампеду у Мина последњег дана ходочашћа.
Не мање од два милиона људи прати хаџ у Саудијску Арабију, ове године.
1998: Око 180 ходочасници су погазили масовну панику после неколико њих пао са надвожњака током ритуала имплементација јумрах у Мина.
1997: Не мање од 340 ходочасника умрла због пожара у мјесту шатору у Мина. Више од 1.500 људи је повређено.
1994: Око 270 ходочасници умро због стампеда масе током ритуала имплементација јумрах у Мина.
1990: Највише фатални инцидент догодио када су масе нагурали у тунел који води у Меку. Укупно 1,426 људи је умрло.
1987: Сукоби између иранских ходочасника и Саудијске Арабије снага изазвао 402 људи је погинуло. Напомена Саудијска влада је рекао да су жртве састојао од 275 људи иранског поријекла, 85 Саудијска грађана и званичника, као и 42 других су ходочасници различитих националности. Остали више од 600 задобило повреде.

ВРЛИНЕ Хаџ и Умре


По
Шеик Абдул Азхим бин Абдуллах Ал-Кхалафи


Ебу Хураирах ради анху, да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

العمرة الى العمرة كفارة لما بينهما, والحج المبرور ليس له جزاء الا الجنة.

"Умра до Умре је грех између њих, а хаџ Мабрур нема награде за њега, поред небу." [1]

Ибн Мас'уд РАДИ анху, да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

تابعوا بين الحج والعمرة فانهما ينفيان الفقر والذنوب, كما ينفي الكير خبث الحديد والذهب والفضة, وليس للحجة المبرورة ثواب الا الجنة.

"Ирингилах између хаџ и Умре за оба негира грех и сиромаштва, као и пожара вентилатор уклања нечистоће (Руст) гвожђе, злато и сребро, и нема награда за Хаџ Мабрур, али раја." [2]

Од Ебу Хураирах, рекао је: "Чуо сам је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

من حج لله عزوجل فلم يرفث ولم يفسق رجع كيوم ولدته امه.

'Ко не хаџ искрено за Аллах без суров и кефасикан, затим се вратио без греха, као када се родио његова мајка. "[3]

Ибн 'Омер ради' анхума, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао:

الغازي في سبيل الله والحاج والمعتمر, وفد الله, دعاهم فاجابوه. وسالوه فاعطاهم.

"Људи који се боре на путу Аллаховом и људи који иду за хаџ и Умре, је посланик Бога. (када) Бог их је назвао, испуне његов позив. И (када) су га питали, Бог подари (затражити их). "[4]

Уз хаџ Умра је обавеза које једном у животу, за сваки муслиман, Балигх, интелигентног, слобода и Може

Реч Аллаха теала:

ان اول بيت وضع للناس للذي ببكة مباركا وهدى للعالمين فيه ايات بينات مقام ابراهيم ومن دخله كان امنا ولله على الناس حج البيت من استطاع اليه سبيلا ومن كفر فان الله غني عن العالمين

"Заиста, кућа је изграђена прва за (богомољу) је човек који је био у Бакках Баитуллах (Мецца) благословена и смернице за читаво човечанство. Он постоје знаци да је стварна, (између осталог) станици Аврама; ко год је ушао ит (Баитуллах је људи) тако да је безбедна; урадите хаџ је дужност човека са Богом, који је (за) људи који могу да путују у Дому. . Ко год пориче (Хаџ обавезе), Аллах Махакаиа оф тхе Ворлдс (не треба ништа) "[Али" Имран: 96-97]

Од Ебу Хураирах, рекао је он, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем проповедао у нашој средини, он је рекао:

ايها الناس قد فرض الله عليكم الحج فحجوا, فقال رجل: اكل عام, يا رسول الله? فسكت, حتى قالها ثلاثا, ثم قال صلى الله عليه وسلم: لو قلت نعم, لوجبت, ولما استطعتم. ثم قال: ذروني ما تركتكم, فانما هلك من كان قبلكم بكثرة سوالهم واختلافهم على انبيايهم, فاذا امرتكم بشيء فاتوا منه ما استطعتم, واذا نهيتكم عن شيء فدعوه.

"То је обавезно на вашој ходочашћа, онда плати јадан (ходочашће)." Дакле, постоји изрека: "Је ли сваке године, о Аллахов Посланиче?" Онда је ћутао док особа да кажем три пута, а затим је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао, "Ако кажем да, без сумње ће постати обавеза и сигурно нећете бити у стању да (учини)." Онда је он рекао: "Нека ме као те пустим. Сигурно који је уништио људе пре него што је много питати и многи се не слажу са њиховим Посланика. Ако сам наручио нешто за вас, а затим обавља своје колико и ти. И ако забрањујем нешто, онда остави. "[5]

Ибн Омер ради анхума, рекао је: "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

بني الاسلام على خمس, شهادة ان لا اله الا الله, وان محمدا رسول الله, واقام الصلاة, وايتاء الزكاة, وحج البيت, وصوم رمضان.

"Ислам је изграђен на пет стубова: (1) доказ да нема бога има право диибадахи исправно, али је Аллах и да је Мухаммед Аллахов Посланик, (2) успоставе молитву, (3) пракса редовна добротворна, (4) ходочашће у Дому, и ( 5) Рамазан пости. '"[6]

Од Ибн 'Аббаас анхума, рекао је: "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:

هذه عمرة استمتعنا بها, فمن لم يكن عنده الهدي فليحل الحل كله, فان العمرة قد دخلت في الحج الى يوم القيامة.

"То је ходочашће да имамо забавно са њом. Они који не хадиу (жртвовања животиња) нема, онда треба да укупни бертахаллул, јер је ходочашће је дошло до хаџа све до Судњег дана. "[7]

Од Схаби бин Ма'бад, рекао је: "Отишао сам да видим 'Умар, а онда сам му рекао:

يا امير المومنين, اني اسلمت, واني وجدت الحج والعمرة مكتوبين علي, فاهللت بهما, فقال: هديت لسنة نبيك.

"О, командант правовјерних, у ствари, ја сам прешао на ислам, и ја сам сигуран да сам већ обавезно ходочашће и Умре, онда сам почео да радим на оба их обожавају." Онда је рекао, "Ти си добија своје упутство за спровођење Суннет вашег Посланика." "[8]

[Копира из књиге Ал Вајииз ФИИ Фикхис суннета вел Китаабил Азииз, Аутор Шеик Абдул Азхим Бин Бадаваи Ал-Кхалафи, Издање Индонезија Водич фикх Комплетна, преводилац Тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Издавач Ибн Кесир, Штампано у Рамазана 1428 - септембар 2007М]

No comments:

Post a Comment